Siiri1.jpeg
Blogi

Pimeän saapuessa, sängystä nouseminenkin vaikeutuu

No niin, se on jälleen kerran uusi viikko alkanut ja tänään aamusti huoman, että nyt alkaa tulemaan ongelmalliseksi tuo sängystä nouseminen. Olenkin jo odottanut tätä. Mitä pimeimmiksi aamut siis käyvät, sitä vaikeammaksi mun nousemiset käy. Olenkin miettinyt, että pitäisiköhän hommata sellainen valokello, joka alkaa pikkuhiljaa herätyksen lähestyessä valaisemaan kirkkaammin, ja kirkkaammin. Mahtaakohan noista olla apua? Netistä löysin ristiriitaista tietoa, kun toisilla auttoi ja toisilla ei. Joko muilla on näkynyt tuota vaikeutta nousta sängystä? Oletteko muuten huomanneet, että kun päästään keskiviikkoon, niin loppuviikko menee todella nopeasti? Olen itse vain kokenut maanantain ja tiistain kovin hitaina päivinä, mutta keskiviikosta se lähtee rullaamaan todella nopeasti, eikä aikaakaan kun on jo perjantai.

Odotin sitä uutta Yoursin pakettiakin, sen olisi pitänyt tulla tänään vaan eipä tullut. Inhoan tätä odottamista, varsinkin kun tuo tuntuu aina välillä vaihtelevan, että kuinka monta päivää siinä kestää että saapuu tänne mulle. Odotan niin, että pääsen näpertelemään niitä uusia vaatteita, varsinkin sitä erästä mustaa mekkoa. Kyllä, ostin tällä kertaa yhden kokomustan mekon vaikka onhan mulla nytkin sellainen kaapissa, mutta se on mun mielestä liian juhlamainen käytettäväksi ihan arkena, mutta tämä pitsiunelma jonka tilasin, on just siitä rajalta että menee molempina. Ja kyllä, muistan tehdä ”unboxing” videon tälläkin kertaa, ja myös vaatevideon tekeminen on helppoa koska pystyn yhdistämään vyön, hanskat, legginssit ja yhden mekon keskenään eli tämä tarkoittaa historian ensimmäistä lyhyttä vaatevideoa, tässä blogissa.

Tänään alkaa Walking Dead. Kuinka moni aikoo katsoa? Mä en muuten välitä ko. sarjasta, mutta miehen takia oon katsonut, koska sitä on kiva yhdessä katsella, yksin tuskin seuraisin. No okei, on mullakin tuossa oma agenda, sillä saan tuon aikana jalkahieronnan.

Mulla oli suuri tarkoitus valvoa viikonloppuna ja kirjoitella kirjeitä. Jos nyt ihmetteltte, että miksi pitää valvoa, niin siksi kun silloin pystyn olemaan kaikessa rauhassa ja antaa kynän sauhuta. Sulkeudun siis tänne työhuoneeseen niin, ettei edes kissat pääse tänne häiriköimään. Mutta niin, yritykseksi se taas tälläkin kertaa jäi kun tämän neidin silmät alkoi lurprahtelemaan kiinni jo puolen yön kieppeillä, mutta ihmekös tuo kun viikonloppuna oli vilinää.

Meillä tosiaan kävi vieraita, ja me kävimme vierailulla, eli se siitä rauhallisesta viikonlopusta, mutta älkää nyt väärin suinkaan ymmärtäkö, sillä vierailut on aina kivoja. Nämä meillä vierailleet kaverit toi meille n. litran puolukoita, jotka oli itse käyneet päivää aiemmin keräämässä, ja joista me tehtiin puolukkapiirakkaa pari pellillistä. Tästä enemmän omassa postauksessaan.

Sevi oli perjantaina leikkauksessa ja kun käytiin se hakemassa, niin oltiin vielä aikamoisessa pöhnässä kun takapää ei vielä jaksanut pysyä pystyssä. Laitettiin sen oma peti lattialle, johon se kipusi nukkumaan, ja siellä sitten Siiri ja Silla kävivat ihmettelemässä pikkuista. Täällä ei ollut minkäänlaista sähinöintiä tai murisemista, Siiri nukkuikin Sevin pedin lähettyvillä, ihan kuin vahti toisen oloa. Muutaman tunnin kuluttua tarjosin sille märkäruokaa, jonka imuroi samantien ja selvästi myös piristyi tuosta, koska kolmen tunnin kuluttua katseli fatboyn päältä televisiota ja muutenkin riehui, ja iltapalaksi vetäisi sen toisen mokoman tuota märkäruokaa. Täällä siis aloitetiin riehunta illalla, ja vähän piti toppuutellakin. Sevi ei ole myöskään haavaa huomioinut, luultavasti siksi että on liimattu, ei tikattu. Pidämme kyllä pientä pukuyritystä toisen päällä, kun emme ole kotona seuraamassa. (alla otettu kuva just kun Sevi tullut takas kotin / yllä, keskellä otettu kuva n. 6h myöhemmin kotiin paluusta)

14 kommenttia

 • Anonyymi

  Minulla on ollut jo monta vuotta käytössä sellainen sarastusvalo ja tykkään kovasti. Herääminen on helpompaa kun se valo lempeästi houkuttelee sikeästä unesta ja siinä vaiheessa kun kello soi (=sammakko alkaa kurnuttaa), on jo muutaman kerran availlut silmiä ja herääminen on paaaljon helpompaa. Suosittelen!

  Kuinka kauan nuo Yoursin paketit yleensä matkaa Suomeen? Tilasin viime viikolla ja nyt jännään, joko paketti tällä viikolla tulisi.

  -hss

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, pitää tota sarastusvaloa miettiä. Oon kyllä nyt loppuviikkoa kohden jaksanut nousta hyvin ylös, johtuen ehkä siitä että oon mennyt ajoissa unille. 🙂

   Viikonhan ne yleensä matkaa Suomeen, mut joskus sesonkiaikaan voi mennä parikin viikkoa.

 • Anonyymi

  Herätysvalo ollut useamman vuoden käytössä. Pimeään aikaan siihen valoonkin vähäsen heräilee, puolen tunnin kuluttua menee kelloradio päälle ja siitä 10 min kuluttua soi puhelimen herätys. Ja yleensä sitten vielä torkuttelen parit kerrat ja kuuntelen puolella korvalla radiota. Olishan se kai helpompaa kun vaan osaisi kellon soidessa pompata ylös. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi, se on helpompaa pompata ylös kun kello soi. Sitähän mä oon tähän mennessä tehnytkin, tosin mä kesäisin heräilen siihen kun ulkona alkaa valastumaan, ni se on helpottanu. Nyt on ollut hankalampaa, tosin jos on mennyt ajoissa nukkumaan ni on jaksanut noustakin. 🙂

 • Anonyymi

  Sarastusvaloa halvempi versio on se, että kun kello soi ensimmäisen kerran, laittaa kellon sammuksiin ja valon päälle (meillä aika kirkas lukulamppu sängyn vieressä). Ja seuraavaksi herätyskello soi noin 10-15 minuutin päästä ja herääminen on tällöin jo huomattavasti helpompaa.
  Aloita vaikka tällä keinolla ja osta vasta sitten sellainen "oikea" lamppu.

 • Anonyymi

  Syksyt on kyllä tuskaisia ennen kuin tottuu pimeyteen. Tänä vuonna luulin olevani tavallista uupuneempi, mutta se olikin flunssaa! =) Liekö sitten hyvä vai huono asia..

  Kirkasvalolamppu olisi, mutten ole oppinut käyttämään. Pitää varmaan kaivaa se taas kaapista.

  Mulla on ma ja to nihkeimmät. Aina kun toivoo, että olisi perjantai, onkin vasta torstai. Tiistai on ok ja keskiviikko menee vauhdilla (siivouspäivä mm.).

  Mitä enemmän näen kuvia Sillasta, sitä vakuuttuneempi olen, että se on yksi kauneimmista kissoista, jonka olen ikinä nähnyt! Aivan epätodelliset nuo turkki, silmät ja viikset! Jos olisi mahdollisuus hankkia uusi kisu niin mieluiten kloonin ottaisin tuollaisesta tai ainakin lähelle! =D

  -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eihän flunssa ole missään vaiheessa hyvä asia 😉 Mä oon täällä joutunut ottamaan kaikenlaisia troppeja etten ite oo tullut flunssaan, kun nyt on tuo mies ollut. Mulle nihkeimmät on siis maanantai ja tiistai, mut oon joskus nähny semmosen pilakuvajutskan missä nuori on ihan ränsistynyt alkuviikosta mutta loppuviikkoa kohden piristyy, kun taas vanhemmalla se menee päinvastoin. 🙂 Vai on Silla sun mielestä yks kauneimmista, voi kiitoksia. Se on kyl muuttunut tosi kauniiksi tässä, kun on saanut tuota pidempään turkkia itselleen. Ja se on niin läheisriippuvainenkin. 🙂

 • Anonyymi

  Ei mitään vaikeuksia aamulla nousta ylös! Menen nukkumaan yleensä puolenyön maissa ja kello herättää seitsemältä. Usein herään ennen kellon soimista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Miten? Sun pitää opettaa mullekin tuo!!!!

 • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  Mulla oli sarastusvalo aikoinas. Aluks tuntui kivalta, kun heräsi pikkuhiljaa siihen valon kajastukseen ja sitten, kun linnunlaulu alkoi kuulumaan eli valitsemani herätysääni, nousin. Oli helpompi herätä. Ei mennyt montaa kuukautta, kun alkoi ottamaan päähän se valo. Veti peittoa silmien päälle ja oli ärtyinen, kun ei saa rauhassa nukkua kellon soittoon 🙂 Normaalisti menen nukkumaan klo 22 ja herään klo 6 ja näillä pimeillä keleillä olen aamulla tovin ihan tööt. Tänäänkin aamulla kakkostie tuntui niin raskaalta. Silmät meinasi painua auton ratissa koko ajan kiinni. Valoisalla ei ole mitään ongelmaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii, voihan sillä valolla olla tuollainenkin vaikutus 🙂

 • Anonyymi

  Mäkin hankin aikoinaan sarastusvalon, ja talvella se toimikin tosihyvin. Oli todella miellyttävää herätä ihan kuin itsestään. Mutta, siitä tulikin sit semmonen lieveilmiö,että kun keväällä alkoi aurinko nousemaan aikaisemmin, niin sitten heräsi aina siihen auringonvaloon. Sit kun aurinko alkoi nousta jo ennen viittä ja minä myös, niin päätin että en enää käytä sarastusvaloa. Oli kyllä pimentävät verhot, mutta ei sit ilmeisesti riittävät. Kyllä näin pimeän aikaan ajattelen sitä aina kaiholla, mutta ei vaan auta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aika jännää. Kyllähän itsekin siis heräsin siihen kun keväällä alkaa tulla valoisampaa, mutta pystyn kyl jatkamaan unia senkin jälkeen. Tosin mulla nyt on melko hyvät unenlahjat. 🙂