Piknikill%25c3%25a41.jpeg
Blogi

Piknikillä Reposaaressa

Päätettiin tuossa muutama viikko sitten kaverin kanssa, että lähdetään kuvausreissu-piknikille kun oli niin kivaa ilmaakin luvattuna. Olimme tätä reissua suunnitelleet jo hetken aikaa, mutta jäimme odottamaan kesäisempiä kelejä. No nyt oli sen aika! 

Matkamme starttasi K-Citymarket Puuvillasta mistä haimme piknikeväämme. Juotavaa ja marjoja. Nappasimme myös pienen pikarin jätskiä joka meidän piti syödä suhteellisen nopeasti, joten kurvattiin autolla mun lapsuusmaisemiin eli Pormestarinluotoon missä sitten nautiskelimme jätskin. Ei tosin saatu olla rauhassa koska seuraamme liittyi mustavaris. Kyseessä sama mustavaris joka tuossa ensimmäisessä kuvassa ihmettelee. 

Tuolta ”Porkasta” pääsimmekin hyvin kurvasemaan pikatielle ja kohti määränpäämme oli Reposaarta ja tarkemmin ottaen Lontoon rannan kallioita. Sieltä otimme mukavan paikan kalliolta ja saimme katsella kun aurinko meni pilveen. Alunperin toivoimme näkevämme auringonlaskun. Auringon pilveenmeno teki vain sen, että kimppuumme iski sellainen itikka armeija ettei tosikaan. Ei siis ihme että reissun jälkeen koivista löytyi yks jos toinenkin kutiseva paukura.

Paikkamme liki oli joutsenpari evästämässä joten otimme luonnollisesti heistä kuvia. Olin onneksi ottanut pitkän putkeni mukaan, joten saatoin kuvata joutsenia ilman suurempaa häiriköintiä. Mua ei kyllä yhtään haitannut vaikka kuvasaldo jäikin vähäiseksi ja sen ymmärtääkin. Kun on hauskaa, niin kaikki muu on toissijaista. Sai taas nauraa niin paljon että kyyneleetkin iskivät.

Tuossa on muuten vastapuristettua appelsiinimehua, jota saa ainakin Puuvillan cittarista ja tuo 0,5 litran pullo maksoi 2,30€ eli ei mikään mahdottoman kallis. Ja oli ihan äärettömän hyvää! Suosittelen! Pitää käydä jossain välissä hakemassa uusi pullo, koska oli tosi kiva ottaa aamulla lasilliset. Erittäin piristävää!

Reposaari on kyllä aivan ihastuttava paikka ja suosittelenkin paikkaa. Erityisesti auringonlaskun aikaan. Onhan tuonne kyllä melkoisen pitkä ajomatka, mutta mielestäni se on sen arvoista. Tänne mä aina haluan jos jotain paikkaa pitäisi miettiä. Oli se sitten piknik tai kuvaus. Ystävän kanssa tai yksin. En ihmettelisi jos vielä joskus asuisin tuolla. Pikkuruisessa mökissä josta olisi merimaisemat. 

Reissumme päätepiste. Kallon kalliot. 

46 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kauniita kuvia kyllä!

  Hassua kun instassa sanot, että sulla oli mukana "ittepuristettua appelsiinimehua".

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. No joo, en tiedä mikä se oikea termi olisi, niin ittepuristettu tai vastapuristettu, molempi parempi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ittepuristettu on tietysti sellaista mehua, jonka olet itse puristanut. Sitä muuten suosittelen tekemään! Tulee vielä halvemmaksi kuin kaupan tuotteet.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lasketaanko se ittepuristetuksi kun semmosesta hanasta sen ottaa? Siis että se puristaa sen mehun siinä samalla. Vai mikä ois parempi nimitys? Eipä tuo pullollinen kovin kallis tosiaan ollut, et vois kyl useamminkin hommata. Harmi vaan etten tiedä missään muualla tällaista kuin tuolla Puuvillassa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   4,60 on aika kova litrahinta. Mehukkaista appelsiineista saa itse halvemmalla. Vastapuristettua tuo sinun mehusi taisi olla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyvä että tuli selville et oikea nimitys on vastapuristettua. Musta hinta on ok jos ei itellä oo puristinta ja juo satunnaisesti.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Googlettelin ja puristimen hinta on 3,90 – 5,90, perusmalli, jossa työ tehdään omin pikku kätösin. 4 e investointi on äkkiä maksanut itsensä takaisin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mä ainakin mielummin ostan kaupasta valmiin tuorepuristetun mehun ja käytän aikani vaikka löhöilyyn kun appelsiinien kansss tuhertamiseen. 🙂 Mut onneks meillä on vapaus valita!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Aika paljon saa ostaa appelsiineja litraan mehua. Mutta se hinta nyt ei tässä ollut pointti ylipäätään.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kyllä mäkin ostan ennemmin sen kaupasta kuin väännän käteeni jännetuppitulehduksen. Ne taitaa olla niitä mehuappelsiineja, siis just oikea lajike. En tiedä saako niitä yleisesti kaupoista, ei kai?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Eipä oo jännetuppitulehdus iskenyt, vaikka pari kertaa viikossa väännän meille tuoreet appelsiinimehut. Ei se ole muusta kiinni kuin viitseliäisyydestä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ja on sellainen. Miinus tietty ne itikat, mut oli kyl ihanaa ja rauhaisaa ja hauskaa. 🙂 Suosittelen käymään!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kauniita ja seesteisiä kuvia, silmä lepää! Merikin näyttää aika rauhalliselta?

  Saiko korppikin muutaman makupalan herkullisen näköisitä marjoistanne? 🙂

  -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu rauhallista oli. Ja ilmeisesti kyseessä on mustavaris eikä korppi. Pitää muokata tekstiin. Mut ei saanu marjoja ku tuolla käytiin vaan nauttimassa se pikkupikarillinen jätskiä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiva piknikki, Reposaari on tosi symppis paikka! Ja jännittävä, kun esim. Lontoon rannassa pääsee ihan lähelle tuulimyllyjä. Niitä ei suuremmin täällä Hämeessä näe. Lintu taitaa kuiteskin olla mustavaris, teidän satakuntalaisten erikoisuus 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Reposaari on kyl ihana. Juu täällä pääsee liki tuulimyllyjä. Lähemmäksikin kuin mitä nuo merellä olevat. Ja hei joo, kiitti huomautuksesta. Mustavarishan se. Pitää muokata tekstiin. Oli kyl niin samaa näköö.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tiedätkö kuinka paljon sokeria appelsiinimehussa ja hedelmissä muutenkin on? Olen jo pitkään seuraillut että syöt hedelmiäkin ihan liikaa. Mitä jos vaihtaisit hedelmät vaikka kasviksiin? Vesi on hyvää ja raikasta juotavaa. Toki lasi mehua tai jätski kerran kuukaudessa mitään haittaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Hedelmä pari päivässä ei haittaa yhtään mitään. Niistä saa vitamiineja ja vatsa tykkää. Mehut sitten asia erikseen. Mutta ei niitä kukaan litrakaupalla juo muutenkaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kuituja saa myös kasviksista ja marjoista samoin vitamiineja. Kyllä jättäisin kaiken sokerin pois kunnes paino alkaa olla normaalissa lukemissa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Vai että nyt hedelmätkin on kielletty. Mitä seuraavaksi? Marjat? Aina se hedelmäsokeri parempi vaihtoehto on kun oikea sokeri.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä nyt osaa sanoa paljonko niissä on hedelmäsokeria, mutta kyllähän hedelmä on aina parempi kuin joku sokerista tehty suklaapatukka. En kyllä ymmärrä miksi kauhea haloo taas yhdestä mehusta, jota en muutenkaan säännöllisesti juo. Ja tuokin oli siis appelsiinista suoraan puristettua eli ei mitään lisättyjä sokereita, vaan ainoastaan appelsiinin oma. Mut joo, eihän se lihava saisi tehdä mitään muuta kuin popsia sitä porkkanaa. 😀

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tai sitten voi kysyä onko sulle appelsiinin toinen vaihtoehto suklaa? Tossa välissä on marjat esim. joissa paljon vitamiineja ja antioksidantteja ja vähemmän hiilaria eli sokeria mitä hedelmissä. Tosin sua se ei haittaa kun syöt muutenkin niin hiilaripitoisesti. Mutta verensokereihin ihan kaikille marjat parempia mitä hedelmät.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tässä appelsiinimehukeississä on varmaan kyse siitä, että eihän se appelsiinimehu joskus nautittuna mitään haittaa, mutta kun Pipsalla on jatkuvasti laihtumisen kannalta huonoja valintoja. Niin sen takia ihmiset tähän tarttui.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Näin sen myös ymmärsin. Perus terve normaalipainoinen jolla sokeriarvot on kunnoss voi juoda joka aamu sen appelsiinimehulasillisen. Jos on runsaasti ylipainoa niin paino ei laske sillä, että "joskus" juo lasin mehua, aina ravintolassa hampurilainen, kesällä jäätelöä. Valintoja hyviä sellaisia voi tehdä herkuissakin ja ulkona kun on syömässä. Aina monta "sillon tällön" ja "joskus" kertaa siitä kyllä kertyyn kun alkaa vuoden aikana syötyjä herkkuja laskemaan. Arjessa tehdään ne valinnat jotka tukee elämäntapamuutosta. Sokerinen appelsiininehu itsepuristettuun tai kuituiseen marjaan kuten vadelma. Hampurilainen ravintolassa vaikka hyvään kanasalaattiin tai loheen. Lukenattomia ihania hyviä maistuvia terveellisiä vaihtoehtoja kaiken sen lisäaineen, rasvan ja hötön tilalle on olemassa. Pakkaspäivää ei tarvitse aina kruunata kermakaakaolla vaan voi valitakkin lämpimän teen tai mehun.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Reposaari on hieno paikka vaikka ei siellä oikeastaan ihmeempiä nähtävyyksiä olekaan. Mutta jokin häivähdys vsnhasta kalastajayhdyskunnasta vaan vetoaa <3 Tarkoituksena on taas kesällä vierailla siellä. Tulemme Tampereelta junalla keskikokoisen koiran (ei sylikoira) kanssa. Osaatko sanoa, voiko tuon kokoisen koiran kanssa matkustaa Reposaareen menevässä bussissa? 🙂 Tampereellahan koiran ainakin saa ottaa bussiin mukaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei siellä kovin paljoa ole nähtävyyksiä mutta kyllä nyt muutama. 🙂 Ja maisemat mitä ihanimmat. 🙂 Ja kyllä bussissa saa matkustaa koiran kanssa. 🙂 Olen ihan nähnytkin kun bussissa on matkustaja mennyt koiran kanssa. Varmaan silti hyvä siinä kyytiin noustessa kysyä kuskilta että onko OK, mutta uskon että saat luvan koiran kanssa matkustamiseen. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ollut sellaista kyllä ajatellut tehdä, mutta eipä sitä tiedä. En silti lupaa mitään.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Että joku sitten jaksaa seurailla kaiken aikaa Pipsan syömisiä ja huomisia ja kommentoida niitä.
  Vaikea ymmärtää sellaista pakkomiellettä.
  Elämä olis varmaan helpompaa ,kun ihan omista tarpeista pidettäis huolta ihan jokainen .

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No helppohan se on kun täällä on noista juttua, ettei siihen nyt toki kovin suurta seurailua tarvinne. 🙂 Mut joskus kyl naurattaa että ei appelsiiniakaan saisi syödä kun siinä on… sokeria! 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Otatko mielestäsi oikeasti hyviä kuvia? Aloitan syksyllä valokuvausopinnot, eikä kuvasi ole mielestäni ihmeempiä. Hehkuvat niitä mielestäni liikaa tasoon nähden.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos kysymästä. Otan mielestäni ihan hyviä kuvia joista iloitsen. Ammattilainen en tietenkään ole, mutta ei se musta estä kuvista iloitsemasta jos itse on niihin tyytyväinen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Anteeksi mutta nyt kyllä naurahdin. En saa siis iloita omista kuvistani koska en mielestäsi ole riittävän hyvä kuvaaja? No se on sinun mielipiteesi, mutta itse kyllä aion jatkossakin iloita ja aion myös neuvoa muitakin iloitsemaan kuvistaan, tai mistä vaan tekemästään vaikka taso ei olisikaan PRO-ammattilainen. Mieluummin kannustan jatkamaan ja kehittymään, kuin lyttään heti alas.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *