Billieblossom1.jpeg
Blogi

Onko unilla syvempi tarkoitus?

Mun piti tänään nousta aikaisin koska piti käydä fiksaamassa äidin tietokone tablettiongelma. Äiti ei päässyt koko viikonloppuna lukemaan Iltasanomien uutisia koska tuli vaan error, error, ERROR ilmoituksia. Itsekin siinä silmät ritstissä ihmettelin että mikä on kun ei toimi, vaikka kaiken piti olla kunnossa. Sitten se kuuluisa lamppu syttyi pään päälle ja kävin uudelleenkäynnistämässä wlan-reitittimen ja PAM! Tabletin netti lähti toimintaan. Ja mitä tein – painoin vain reitittimen kiinni, odotin 30 sekunttia ja pistin takaisin päälle. No, kun hommat oli tuolla kunnossa, lähin silmät edelleen ristissä raahautumaan Hennan luokse, koska mun piti hakea muistitikku. Tikku, jolla oli salaista videomateriaalia meidän vegaaniherkkujen syömisestä ja siinä on myös huomiset hommat. Meiltä tulee muuten lisääkin noita maisteluvideoita ja nyt on Hennan vuoro päättää mitä maistellaan. Mulla ois ainakin kolme videota jotka pitäisi editoida valmiiksi ja kauhistelen nyt jo sitä hommaa. Enkä ole vieläkään hommannut omalle koneelle editointiohjelmaa, joten se pitää tehdä silloin kun miehen kone on vapaana.   

Näkeekö lukijat unta ja muistatte unenne? Mä näen aika useinkin unia ja muistan tosi hyvin. Äskettäinkin näin unen mulle tulleesta vaatepaketista, jota en siis ollut tilannut ja lähdin unessa jäljittämään mahdollista omistajaa facebookin kautta. Sitten muistan ikuisesti tämän unen, jossa tapasin lapsuudenaikaisen ystäväni – olin kuullut muutama päivä ennen kyseistä unta ystäväni kuolemasta. Ystäväni tuli unessa halaamaan mua ja kertomaan että hänellä on nyt hyvä olla. Paikka jossa tapasimme oli valkoinen ja ystävällä oli valkoinen kaapu ja hän oli niin levollisen oloinen. Aloin unessa itkemään ja heräsin siihen kun ihan oikeasti itkin. Mulla nousee vielä tänäkin päivänä kyyneleet silmiin kun muistelen tuota unta. Se oli niin toden tuntuinen vaikka se oli unta, vai oliko? Oon välillä miettinyt sitä mahdollisuutta että oliko kyse jostain muusta kuin unesta. 

Mulla ois kova into taas kuvailemaan ja suunnittelenkin, että menisin tällä viikolla joku päivä Kirjuriin kuvailemaan, jos siis säät sallii. Äsken oli terassilla kaunis tumma perhonen ja kooltaan tosi iso. Yritin napata kuvaa, mutta kerkesi lähteä just pois kun sain kameran asetukset valmiiksi. Hitsit! Kävin sitten kuvaamassa kaikkea muuta – sieniä, kukkasia, etanan! Menen ens viikolla Hennan kanssa taas kuvailemaan ja sen takia pitää hieman miettiä minä päivinä menen salille. Pitää vain suunnitella ja toteuttaa. Muuten, tietääkö joku lukija mistä päin kannattaisi lähteä metsästämään auringonkukkaniittyjä? Toivottavasti kukkivat vielä, koska olisi aivan ihana päästä kuvaamaan niitä. Otan myös muita kuvausvinkkejä vastaan. Näin autottomana sen kuvauspaikan valinta on vaikeaa, kun siellä yhdessä paikassa pitää sitten kuvailla, eikä voi huristella jonnekin muualle, ellen sitten saa miestä tai kaveria seuraksi. 

Pusero – Dorothy Perkins Curve / Housut – Ellos / Tennarit – Kookenkä / Laukku – Furla
Koska tänään on kaunis ja lämmi päivä, päätin heittää päälleni tämän uutukaisen kukkaispuseron jonka ostin kiireenvilkkaan kun sähköpostiini plompsahti ilmoitus puseron alennushinnasta. Pusero on Dorothy Perkins Curve syysmallistosta ja jos teitä kiinnnostaa, niin pusero löytyy Zalandolta – täältä. Tää on siitä jännä, että alla on tummansininen aluspaita ja sen päällä tuo kukkaliehuke. Vähän ponchomaiset fiilikset tästä tulee enkä normaalisti ponchoista välitä, mutta tästä mä tykkään. Mulla on tästä koko 50 ja tää on just eikä melkein. Mulla oli mukana myös neuletakkikin, mutta pistin sen aika nopeasti pois koska kuuma! Piti myös tällä kertaa pistää leikiksi ja ottaa muutamia pyörähdyskuvia. Ihan teidän (ja itseni) iloksi. Noiden kuvien ottaminen on kyllä niin hauskaa, kun saa vaan pyöriä ja pyöriä. Päähän tuossa menee pyörälle, mutta ei väliä kun on hauskaa. Ja kaiken kruunaa pinkki Metropolis – tuo on varmaan lempparein noista pikkulaukuista.  

41 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  No nyt on hyvännäköinen paita! Sopii sulle kuin nakutettu 👍🏻 Mä näen hirveästi unia, joissa pyörii niin tutut ja tuntemattomat kuin elävät ja kuolleetkin 😁 En kyllä ole sen enempiä niiden merkityksiä koskaan pohtinut. Painajaisia näen melko harvoin kuitenkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, paita tosiaan tuntuu mulle tehdyltä. 🙂 Nuo uniasiat on kyllä kiinnostavia. Oon joskus kirjastossa lukenut jotain unikirjaa, mutta en oo saanu siitä mitään ymmärrystä, että miksi näkee jotain tietynlaista unta. Mä en kans näe juurikaan painajaisia, ei ainakaan tuu mieleen.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Asu on mahtava mutta tuo laukku jotenkin minua häiritsee vaikka hienosti on samaa sävyä paidan kukkasten kanssa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Paita näyttää tosi kivalle! Muutenkin hyvännäköinen asu, oikein onnistunut. Sivukuvaa tosin kaipailen…

  Mä en oikein välitä noista videoista, kun tykkään mieluummin lukea. Lueskelen blogeja yleensä aina bussissa (pitkä työmatka), eikä siellä voi laittaa ääniä päälle, niin videot jää katsomatta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Yritän muistaa joskus toiste ottaa sivukuvan. Suosittelen kans hommaamaan kuulokkeet, niiden avulla mäkin kuuntelen videoita jos bussissa/autossa menen. 🙂 Ja musta nuo tubevideot varsinkin on loistavaa ajankulua pitemmälle matkalle, mutta jos ei niistä tykkää niin eihän se sitten ole hyvä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nätti asukokonaisuus! Laukun väri sopii täydellisesti yhteen puseron kukkien kanssa! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. 🙂 Kenties tulee lisää, jos sattuu kohdalle joku yhtä kiva.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Näytätpä nätiltä! Paidan värit sopivat sinulle ja malli on hyvä. Uskoisin että siinä on myös mukava olla. Laukussa vähän hassun lyhyt hihna, mutta muuten sopii asuun.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Asu oli kaikenkaikkiaan loistava. Näyttävä ja mukava.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Oon laittanut niihin vaan kultahippuöljyä, siis latvoihin ja pituuksiin – en mitään muuta. 🙂 Pitää vissii alkaa useamminkn laittamaan jos elinvoimaisilta mielestäsi näyttävät. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nyt on kyllä tosi kaunis asu! Ja Furla sopii paidan sävymaailmaan täydellsesti.

  Toisesta kommentoijasta poiketen tykkään itse hyvin paljon videoista, eli kivaa, että luvassa on lisää.

  Olen nähnyt lapsesta saakka aika usein valveunia, eli unta nähdessäni tajuan sen olevan unta. Silloin unta pystyy useimmiten itse "muokkaamaan". En tiedä kuinka tavallista valveunien näkeminen on, itselläni siihen tarvitaan usein joku triggeri, eli esim. kuolleen henkilön näkeminen, jolloin tajuan olevani unessa. Välillä taas uneksin kuolleista ilman, että tuota valveuniheräämistä tapahtuu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Makuasioita on monia, toinen tykkää videoista ja toinen ei. Videoita kyllä tulee edelleen kun niitä on innostus tehdä. Ja he jotka eivät tykkää niitä katsoa, eivät vain katso. Tällaiset postaukset voi sivuuttaa hyvin. 🙂

   Mä en oo varmaan ikinä nähnyt valveunta. Ei ainakaan tule mieleen. Aika jännä että jotenkin tiedostaa olevansa unessa. Esimerkiksi kun mä näin ystäväni, mulle ei tullut tajumista että olin unessa. Ootko koskaan kokenut sitä unihalvausta? Oon lukenut asiasta ja musta se on pelottavan kuulosta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Itseasiassa unihalvauksetkin ovat mulle todella tuttuja, yhteen aikaan tapahtui jopa kerran viikossa, nykyään onneksi harvemmin. Olen muutenkin vähän "univammainen", eli välillä kärsin unettomuuskausista ja välillä herään useita kertoja yössä, eli kaipa nämä kaikki liittyvät jotenkin toisiinsa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Liittyykö sun unihalvauksiin niitä tummia hahmoja? Itse en oo siis koskaan kokenut mutta ajattelen, että sen täytyy olla aka pelottava kokemus.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ei aina, mutta välillä näyttää kuin joku hahmo seisoisi sängyn vieressä tai liikkuisi ohi. Kyllä se välillä pelästyttää, mutta jotenkin noihin tottui silloin aikanaan kun unihalvauksia tuli tiuhaan, että nykyään sitä tajuaa hyvin nopeasti, että "tää on taas tätä", eikä ehdi panikoitua. Silloin kun näin hahmon ekaa kertaa, asuin yksin, enkä ollut vielä tottunut unihalvauksiin. Sillä kerralla pelästyin kyllä aika reippaasti :D.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No se on varmaan hyvä, että sen tajuaa sellaiseksi niin ei panikoi. Mä varmaan saisin sydärin jos näkisin jonkun tumman hahmon. Oon joskus "sivusilmällä" vilauksia nähnyt, ihan hereillä ollessa mutta se on vaan mielikuvituksen tuotetta mutta kyllä siinä silti vähän säikähtää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joko ne ois mennyt? Mä muistelin että syyskuussa ne niityt oikein kukkivat.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mä en ikinä katso mitään pulinavideoita, en kenenkään. En jaksa keskittyä. Teksti on helppo lukaista läpi hyppien täytesanojen yli. Puheessa on aina niin paljon täytesanoja ja toistoa yms, ja ne on hankala ohittaa videolla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ei kaikki tykkää videoista. Onneksi siis itse kirjoittelen myös postauksia, etteivät ole tyystin menneet videomuotoon. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nyt näyttää hyvältä! Ihan parasta tukkaa ja vaatetta mitä sulla on ollut. Yhtäaikaa ihanan mummomainen ja samalla tyttömäisen raikas.Lisää mustat housut/ värikäs paita yhdistelmiä!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nyt on onnistunut, raikkaan näköinen asu!

  Itselläni jää useimmiten ihan kaikki videot katsomatta, mutta sun videot ovat ainoita, joihin edes joskus jaksan syventyä 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itse tykkään enemmän videoista kun tekstistä, joten innolla odotan niitä videoita. Tää on ainut blogi jota luen. Mukavaa syksyä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Perjantaisin tulee tällä näkymin kaikki videot. 🙂 Mäkin oon alkanut seuraamaan enemmän tubettajia, kuin blogeja. Seuraan siis toki blogeja mutta kommentointi on laantunut.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Suosittelen pitämään unipäiväkirjaa eli merkitse heti herättyäsi kaiken, minkä unistasi muistat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oon joskus pitänytkin, mut mä muistan uneni aika hyvin. Paitsi tietty tosi pitkän ajan päästä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *