Yesican.jpeg
Blogi

Ne sanoo etten voi pukeutua noin, mutta mä vastaan että kyllä, kyllä mä voin!Ne sanoo etten voi pukeutua noin,
mutta mä vastaan heille (hymyssä suin), että kyllä minä voin!
Haluan muistuttaa tästä meille kaikille, että mehän voimme pukeutua aivan kuten meistä itsestämme tuntuu. Jos haluamma olla yksisarvisia, niin mehän olemme. Tai jos juuri sinä aamuna tuntuu tyttömäisen söpöiseltä, niin mehän pukeudutaan tyttömäisen söpösti. Kukaan muu ei voi tulla meille vaatimaan, miten saisimme pukeutua ja miten emme. Me itse päätämme sen. 
Mäkin saan kuulla todella usein, että olenko vähän tyhmä kun tieten tahtoen korostan huonompia puoliani eli etureppuani tai allejani, tai vaikkapa nilkkojani. No, kaipa mä sitten olen vähän tyhmä kun etureppuni, allini tai nilkkani eivät minua haittaa. Minä tiedostan kyllä nämä ”huonoimmat” puoleni mutta olen silti sinut itseni kanssa ja rakastan itseäni näistä ”huonoimmista” puolista huolimatta. Mä rakastan itseäni vikoineen kaikkineen, koska muistan samalla ettei kukaan meistä maan päällä tallustelevista ole täydellinen, meistä löytyy vikoja mutta niistäkin huolimatta voimme mennä hymyssä suin eteenpäin ja rakastaa itseämme kuten luoja on meidät luonut. 
  Toivon että me kaikki voisimme olla sinut itsemme kanssa, vikoineen kaikkineen.  

49 kommenttia

 • Anonyymi

  Tuo malli on sinulle tosi hyvä; laskeutuu kauniisti ja on riittävän pitkä 👍

 • Anonyymi

  I-HA-NA mekko! Mistä tämä on? Todella kaunis! Me kaikki ollaan juuri hyviä tällaisina kuin olemme, vikoinemme ja kurttuinemme!

 • Anonyymi

  Yllättävän hyvä mekko! Pitkästä aikaa kiva asu, joka sopii sinulle! On vielä sopivan kokoinenkin 🙂

 • Anonyymi

  Et tietenkään muuta tyyliäsi, jos et halua. Jos taas kaipaisit neuvoja siihen, kuinka näyttäisit valtaosan mielestä paremmalta, voit pyytää apua ja kokeilla uutta. Blogisi antaa siihen mahdollisuuden ja lukuisia neuvoja.
  Ihmiset on erilaisia. Itse viihdyn vaatteissa, jotka tuntuvat päällä mukavilta ja esteetikkona haluan myös korostaa parhaita puoliani ja toisaalta peittää esim. pömpöttävän mahani. En tee sitä niinkään muiden, vaan peilikuvani takia. Oloni olisi epämukava, jos vaate olisi muuten sopiva, mutta tuntuisi että jokainen vastaantulija tuijottaisi piukean paidan läpi tursuavaa mahaani. Onko se sitten jonkun mielestä rohkeuden puutetta, en tiedä.
  Niinhän sitä sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä. Haluaisinkin kuulla, minkälaista pukeutumistyyliä itse ihailet muilla ihmisillä ja osaatko nimetä vaikka jonkun julkisuuden henkilön, jonka tyyli miellyttää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En seuraa muiden pukeutumista, muuten kuin jos joku kuva tulee vastaan. En ihaile tai seuraa kenenkään tietyn henkilön tyyliä.

 • Sanna Salo

  Mahtava postaus ja niin totta, me jokainen saadaan pukeutua, meikata ja laittautua ihan kuten itse haluamme, eikä se ole keneltäkään pois! Ja aivan ihana tuo mekko kuvassa <3
  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

 • Anonyymi

  Luoja tuskin on luonut ketään sairaalloisen ylipainoiseksi.

  Mutta, totta tuo että jokainen pukeutukoon kuten itse haluaa. Ei silti kannata harhautua ajattelemaan, että ihminen joka ei halua huonoimpia puoliaan esitellä olisi epävarma. Ihmisillä vaan sattuu olemaan erilaisia ajatuksia siitä mikä on kaunista.

 • Anonyymi

  Todella kaunis mekko ja sopii sulle hirvittävän hyvin, kiva räväkkä poseeraus ja tuo teksti on niin totta! Peukku ylös 🙂

 • Anonyymi

  Juuri näin! Ihmiset käyttävät uskomattoman paljon aikaa toisten ihmisten tarkkailemiseen. Pukeutuminen yms. Minulle on aivan sama miten muut pukeutuvat. Pääasia että itse viihtyy!

 • Anonyymi

  Olen aina pukeutunut kuten itse olen halunnut. En ole joutunut puolustelemaan enkä hakemaan hyväksyntää muilta.

 • Anonyymi

  Mekko on kyllä kivan mallinen ja väri ja kuvio ok, mutta…liian pieni se on tuokin sulle😕 huomaa tuosta rintojen sivulta, irvistää rumasti😕 Voi miksi, voi miksi lähes aina vaatteet ahtaita tai pieniä😕?

  • Anonyymi

   Minun mielestäni tuo mekko taasen on juuri kivan "napakka" ja korostaa kauniisti Pipsan kropan parhainta/timmeintä kohtaa, eli vyötäröä. Jos mekko olisi yhtään isompi, ei samaa efektiä olisi. Telttoihin pukeutuminen ei saa ketään näyttämään hoikemmalta eikä kannatakaan, jos löytyy tuon tyylinen vyötärö mitä esitellä. Ihmettelen usein kun sanotte jotain Pipsan vaatetta liian pieneksi, itse en ole vielä huomannut Pipsan pitävän liian pieniä vaatteita vaan minun mielestäni ne istuu juuri hyvin.

 • Anonyymi

  Just niin. Oikea asenne sulla.
  Ja tuo mekko on niin ihana. Mistä olet sen ostanu.
  >Leena

 • Anonyymi

  Mikä sun vaatefilosofiasi on, Pipsa?
  Selvästi tykkäät kauniista vaatteista ja olet kiinnostunut pukeutumisesta. Mutta riittääkö sinulle se, että vaate on kaunis tietokoneen ruudulla, jonkun toisen päällä tai henkarilla?

  Tottakai itseään pitää rakastaa ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Kaikkine vikoineen. Ja joo, tottakai voi pukeutua miten tykkää.
  Kuitenkin, se kaunis vaate pääsisi parhaiten oikeuksiinsa silloin kun se on kantajalleen oikean kokoinen, istuva ja toisi esiin kantajan parhaat puolet. Silloin kun katsoja kiinnittäisi huomiota kokonaisuuteen, ei pelkkään vaatteeseen, puhumattakaan kantajan huonoista puolista, joihin kaikki huomio kiinnittyy siten, että vaatteen kauneus menettää merkityksensä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei mulla ole mitään filosofiaa. Pahoittelen etten osaa vastata tähän paremmin.

 • Anonyymi

  Hei, missä ja kuka on sulle sanonut, ettet VOI pukeutua tietyllä tavalla?

  Itse en miellä pukeutumisneuvoja tai edes -etikettiäkään kielloiksi. Toki esim. etiketin noudattamisen miellän kuuluvan sivistyneeseen käyttäytymiseen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Blogissa aika monikin. Etiketti juhlia varten on eri asia, silloin huomioidaan aina ne eikä mennä miten itse haluaa. Esimerkiksi nimiäisten pukeutumisen olin ystävältäni tiedustellut ja menin sinne sen mukaan. Pukeutumisneuvojakin voi antaa mutta taas muistuttaisin ettei kenenkään pidä suuttua jos neuvottava ei halua tehdä kuten neuvotaan. 🙂

 • Anonyymi

  Tottakai voit pukeutua miten haluat ja muilla on oikeus olla tykkäämättä ja hyväksymättä. Siitä nyt on kyse ei siitä ettetkö voisi vaikka laittaa roskasäkkiä päähäsi jos se sua huvittaa.

 • Anonyymi

  Hei Pipsukka!
  Nyt on kyllä istuva mekko ja kaunis kuosi. Näytät tuossa asussa kyllä kovastikin hoikentuneen, lieneekö optinen harha vai oikeata painonpudotusta. Se on kyllä ihan yks ja sama, koska olet jo voittaja tuolla valtavalla laihdutusmäärällä.

  Mitä olet tehnyt hiuksillesi, kun ne on niin luonnollisen vaaleat?
  Pienet laineet tai kiharat sopivat sinulle hyvin. Ja parhaiten kuvasi kruunaa aina iloinen asenteesi ja hymysi. Lähetän sinulle virtuaalisen hymytyttöpatsaan – sitä ei kissatkaan saa pudotettua kirjahyllyn reunalta.
  Saitko muuten alakoulussa koskaan hymytyttöpatsasta? Minä en, ja se harmitti vietävästi. No suupielet korviin ja tsemppiä ensi viikkoon sinu!le ja kaikille meillee lukijoille.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihan purkista tullut väri tuo on. Ei tosin enää tuolla tavalla kun tämäkin kuva on tammikuulta. 🙂 Niin oma väri tullut enemmän jo esiin.
   En usko että olen saanut, tosin mulla on huterat muistikuvat ala-asteelta.

 • Anonyymi

  Totta että jokainen saa pukeutua miten haluaa.Mutta en ymmärrä miksi omien huonojen puolien esittely olisi jotenkin erityisen rohkeaa.
  Minä en ole mikään huippumalli mutta tykkään vartalostani.En silti ikinä tieten tahtoen korostaisi esimerkiksi leveää takapuoltani pukeutumisellani.Miksi tekisin niin?Mieluummin käytän vaatteita jotka saavat takapuoleni näyttämään sopusuhtaisemmalta.
  En koe että olisin jotenkin vähemmän rohkea tai häpeäisin vartaloani vaikka haluankin häivyttää huonompia puoliani pukeutumisellani.Eikö se ole ihanaa että vaatteilla voi luoda illuusion paremmasta kropasta?

 • Anonyymi

  Totta kai jokainen saa pukeutua miten haluaa.

  Mutta minusta liian pieniin vaatteisiin pukeutuva ihminen ei anna itsestään realistista kuvaa. Kokonaisuus ratkaisee, sama kokonaisuus joka on sinun käyntikorttisi.

  Ajattele että katsoisit jonkun vieraan henkilön kuvia kun katsot omia kuviasi ja mieti mitä näet?

  Minusta ylläolevakin mekko on liian pieni. Sen näkee mekon yläosasta ja sen leikkauksesta.

 • Anonyymi

  Toki voit pukeutua vaikka isoisän kalsareihin mutta kaikki ei näytä hyvältä. Tämä mekko on tyylikäs ja sopii sinulle.

 • Anonyymi

  Tarviaako tämmöstä asiaa erikseen alleviivata. Eikö se oo selvää, että jokainen voipi pukeutua kuten haluaa 👍

  • Anonyymi

   On se pakko alleviivata kuin ala-asteikäisille konsonaan, koska jo tämän postauksen alla on kommentteja siit, miten ei käy, av:n ketjusta puhumattakaan 😀

   Pipsalle. Tämä on ehdottomasti parhain sinun päälläsi nähty mekko! Korostaa juuri oikeista paikoista oikealla tapaa ja tuo kuvio todella pukee sinua. Väri ehkä hivenen tumma, mutta muuten aika nappi!

  • Marjukka

   Kukaan ei ole tämän postauksen kommenteissa sanonut ettei käy tai ettei voi.

   On kylläkin yrittänyt sanoa, ettei ehkä kannattaisi.

 • Anonyymi

  Oon jonkun aikaa lukenut blogiasi. On vähän sekavat ajatukset sen suhteen. En tiedä osaanko oikein ilmaista mitä tarkoita, mutta koitetaan. Joskus ajattelen että miksi ihminen altistaa ehdoin tahdoin itsensä ilkeille kirjoituksille. Sillä aivan kaameita ihmiset välillä kirjoittaa. Minua ainakin loukkaisi niin paljon etten haluaisi tämmöistä lukea. Täytyyhän sen sustakin ihan oikeesti tuntua pahalta.
  Sitten oon miettinyt tätä itsensä hyväksymistä. Se on tosi hienoa että tuntee hyväksyvänsä itsensä. Mutta tehdäänkö tästä itsensä hyväksymisestä "syy" sille ettei pidetä omasta itsestä parempaa huolta siinä suhteessa että voisi vanhempanakin paremmin. On monia blogeja joissa tätä samaa itsensä hyväksymistä hypetetään. Minun mielestäni siitä tehdään tekosyy sille ettei tarttis laihduttaa. Oon oikeasti ihan sata varma että kyllä se painon pudottaminen lähemmäs "normaalipainoa" lisää sitä tyytyväisyyttä itseensä entisestään.
  Ei se helppoa ole ja siinä täytyy olla valmis menemään epämukavuusalueelle. Samoin kuin esim. altistat itsesi ihmisten ilkeilylle tämän blogin kautta. Ei sun tartte sietää tuommoista kirjoittelua. Itsellä omakohtaista kokemusta elämästä 50 kg painavampana. Kilot olen pudottanut hitaasti 4 vuoden aikana. Nautin nykytilanteesta ihan älyttömästi ja joka päivä. Parasta on mennä sovituskoppiin sovittelemaan vaatteita 😃 Puhumattakaan muista hyödyistä. Sen sijaan että haet hyväksymistä itsellesi nyt (näin sen koen) Hyväksy oikeasti itsesi ja tee asioita oman itsesi takia.
  Joo jotain tämmöistä on siis ollut mielessä.

  • Anonyymi

   Tämä on oikeasti hyvä kommentti.Ei pahalla kirjoitettu,vaan ajatuksia herättävä.
   Itsekin olen miettinyt sitä,onko tämä itsensä rakastamis/hyväksymis-juttu mikä blogeissakin näkyy,ihan rehellistä.Välillä kun tuntuu että tällaisista postauksista loistaa läpi se epätoivo ettei ylipainolleen pystytä tekemään mitään ja halutaan toisten ihmisten kommenttien kautta sitä hyväksymistä mitä ei voida itse itselle antaa.
   Minusta suurinta rakkautta itseään kohtaan on se,että pitää itsestään ja kehostaan huolta.Se ei ole aina helppoa ja mukavaa,mutta mikä tärkeä asia on.

  • Anonyymi

   Minustakin anon 23.36 kommentti on tosi hyvä. Minustakin suurinta rakkautta itseään kohtaan on se,että pitää itsestään, painostaan ja kehostaan huolta.

  • Anonyymi

   Ei body positive tarkoita (ainakaan minulle), että kannustettaisiin muita ja itseä olemaan laihduttamatta – se tarkoittaa, että saat nauttia elämästä ja itsestäsi vaikket ihannepainossa olisikaan.

   Joillakin meistä on myös todella vaikea suhtautuminen ruokaan ollut lapsesta asti ja laihdutus voi tuntua mahdottomalta monista eri syistä (vaikkei se sitä tietenkään olekaan). Silloin saattaa kokea parhaaksi ratkaisuksi sen, että yrittää hyväksyä itsensä sellaisenaan. Ja minun mielestäni Pipsa ei vaikuta mitenkään "epätoivoiselta", vaan näyttää aidosti nauttivan elämästään. Itse inhoan itseäni niin paljon, etten salli itselleni mitään kauniita vaatteita saatika kehtaisi poseerata päivän asu -kuvissa tai esiintyä videoilla. Pipsa taasen pystyy näihin kaikkiin asioihin, joten kyllä hänen täytyy melko sinut olla itsensä kanssa.

   Mielestäni kenenkään ei myöskään tarvitse puolustella muille sitä, jos hyväksyy itsensä vaikkapa ylipainoisena. Ei ole teidän asia kertoa, millaisena joku toinen saa olla onnellinen. Ette voi tietää miksi jotkut päätyvät ylipainoisiksi, tai kuinka vaikeaa heille on yrittää pitää paino kurissa. Sitäpaitsi, kyllähän Pipsa nykyään jo pitää itsestään huolta, mikäli olette yhtään tätä elämäntaparemonttia seuranneet?

  • Anonyymi

   Näitä vastauksia lukiessa heitän minäkin yhden mieleen tulleen asian tänne mielipiteiden joukkoon. Sikäli mikäli blogin omistaja sen sallii 😄 Eli oon huomannut että kärkevimmin ylipainoisiin suhtautuvat ne joilla ei ole ikinä ollut ongelmaa syömisen tai painon kanssa. Joo onhan se silloin helppo posket lommolla ja luut kolisten huudella että senku vaa syöt järkevästi ja liikut. Netti tietysti on oiva paikka provosoida ja provosoitua 😉 Mutta oikeesti arvostelijat ja kyykyttäjät: ihan pikkuisen järkeä ja ajatusta sekä empatiaa mukaan siihen omaan toimintaan. Jooko…

 • Anonyymi

  Vastaan nyt ensin noihin kommentteihin liian pienestä mekosta. Just oikean koon määrittely ja löytäminen on hankalaa niille, jotka ovat eri ruumiinosiltaan eri kokoisia! Itse olen reitevä ja takamusta löytyy. Housujen koko on ollut aina isompi kuin yläosat ja housujen vyötärö lörpöttää aina liian väljänä, vaikka takamuksesta pingottaisi tiukkana. Ystäväni on taas housuista varmaan kokoa 36, mutta mahasta kokoa 44 – eli kun vyöräröstä on sopiva, takapuolesta ja reisistä on kangasta vaikka muille jakaa. Meillä eriparitapauksilla on siis vielä hankalampaa löytää hyvin istuvia vaatteita! Joskus harmittaa kaikkitietävien ohjeet, kun ei se ole niin helppoa. Vartalot kun viis veisaavat kokoluokituksista…! 😉

 • Elina

  Hieno postaus, kiitos Pipsa.:D

  Kommenteista päätellen monelta tuntuu olevan hukassa, mitä tarkoittaa hyväksyä itsensä. Omaan kehoon voi suhtautua positiivisesti ja hyväksyvästi, vaikka haluaisi terveyssyistä laihtua. Toisaalta laihdutus kuurimuotoisesti on epäterveellistä. Parempi rakentaa sellaiset elämäntavat, että ne mahdollistavat terveen elämän. Itse olen laihtunut laihduttamatta, kun olen vähentänyt stressiä, nukkunut yöt, ja syönyt normaalia kotiruokaa suhteellisen säännöllisesti. Täytyy myös syödä riittävästi, jotta nälkä lähtee, eikä tule ylimääräisiä mielitekoja.

  Itsensä hyväksyminen on oleellinen juttu terveydessä, koska ahdistus johtaa usein mässäilyyn. Ahdistus syntyy siitä, kun on todella tyytymätön itseensä. Lisäksi pahoinvoinnilla on muitakin huonoja vaikutuksia. Sen sijaan kun on itseensä tyytyväinen, positiivinen, iloinen, jakaa hyvää mieltä ympäristöön, sekä pysyy onnellisempana ja terveempänä.:)

  Englannintaitoisille vinkkinä Glitterandlazersin uusi Youtube-videosarja henkisestä hyvinvoinnista: https://youtu.be/HpzCAggujSY

 • Anonyymi

  Ketkä "ne"? Hoksaatko että on eri asia sanoa "tuo vaate ei näytä minusta päälläsi hyvältä" kuin "et voi pukeutua noin". Jälkimmäistä en ole nähnyt sinulle ikinä sanottavan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä niitä blogissa on julkaistuna, jotkut pahimmat olen joutunut jättämään pois. Mutta kyllä niitä on, etten voi pukeutua noin. Ja kyllä, tiedän että nuo kaksi ovat erilaisia.

 • @follower 678463525789921

  ❤❤ Go Girl, hyvä asenne Sulla! 👍🏼

  Mä tykkään vaatteista, jotka tuntuu ja näyttää hyviltä mun silmissä. Muiden ei tartte tykätä niistä, se ei hetkauta suuntaan eikä toiseen.

  Sen sijaan pyrin pukeutumaan tilanteeseen sopivalla tavalla ja mieluummin yli – kuin ali, jos riski pitää ottaa.

  Huonoja puolia löytyy ja niitä lähinnä peitän kuin korostan, esteettisistä syistä. En sen vuoksi, ettenkö hyväksyisi huonoja puolia tai pelkäisin, että joku arvostelisi.

  Mikä sopii kenellekin? Mutta ajatus tärkein, että jokainen tyylillään! 😊

 • Anonyymi

  Nyt on kaunis mekko 🙂

  Pitkään lueskelin noita foorumeiden palstoja koskien sinua, mielestäni ne olivat jollain tasolla hauskoja. Nyt kuitenkin on alkanut harmittamaan, miten törkeitä ihmiset ovat. Toivon todella että saat laihdutettua – näytä ''närhen munat'' niille kaikille av mammoille jotka koneella röhnäävät päivät pitkät 🙂