Kuvausasu3.jpeg
Blogi

MUT SALAKUVATTIIN!

Siellä ois nyt pakkasta! Meillä pakkasten tulon huomaa siitä kun suurinosa kissoista löytyy jossain vaiheessa yötä sängystä. Ihan pikkusen oli ahdasta. Jostain syystä olen kuitenkin ottanut nämä pakkaset ihan ilolla vastaan eikä nytkään ole kylmä tullut kun on lämpimät vaatteet päällä. Aamusti kun menin ulos vedin keuhkot täyteen pakkasilmaa ja nautin siitä hetkestä. Ja näin keskellä ensimmäisiä reippaampia pakkasia on kiva muistella asukuvien kanssa lämpimiä loppukesän hetkiä. 
Nyt on ollut myös ihanaa keittää itelle lämmintä teetä, ottaa ”Idiootit ympärilläni” kirja käteen ja käpertyä sohvannurkkaan Sevin kaveriksi. Et ei nää kylmät kelit nyt niin pahoi oo, kun säätää omia asenteitaan. Pakkaset, tykätäänkö me niistä vai ei? Jos joku muuten on lukenut tuon kirjan, ni ois kiva tietää minkävärisenä te pidätte mua?  

Mä kävin hommaamassa itselleni työkalenterin ja se valinta oli ihan kamalaa! Kävin kolme eri kertaa katsomassa millaisia on tarjolla ja joka kerralla tutkiskelin niitä reilun puolen tuntia. Jos mä tuun kirjottamaan kalenteriin kaikki aikataulut yms, niin sen pitää tuntua lähes täydelliseltä. Yhdessä kohtaa mietin jopa sitä että tekisi kalenterin itse niin saisin siitä just eikä melkeen sellaisen kuin haluaisin, mutta luovuin ajatuksesta koska aika on nyt kortilla. Ei olisi mitään järkeä ottaa lisätouhuja jo valmiiksi kiireeseen loppuvuoteen.   

Sen verran oon kuitenkin aiemmista viisastunut, että kiireenkin keskellä pitää jättää itselle rentoutusaikaa koska muuten uupuu. Mut oon iloinen kalenteristani ja siitä miten se on alkanut täyttymään. Mun nykysellä muistilla tää kalenteri on ihan hyvä olla olemassa. Löytyykö sulta kalenteri – ostettu vai itsetehty? 

Kas tässä teille muutama ”salakuva” tältä kuvauskerralta. Hassuttelen siis tuossa kuvassa jotain apinaa tai sellaista. Tommoset kuuluu aika usein kuvauksiin et tulee tehtyy jotain hölömöö. Taidan myös noitua tuota sateenvarjoa joka päätti sillä hetkellä mennä rikki kun avasin sen jotta oltaisiin saatu kiva asukuva sateenvarjon kanssa. Sillä hetkellä tuntui ettei olisi kannatanut ottaa asukuvia kun kaikki siis tökki. Sateenvarjo meni rikki, synkät pilvet enteili rankkasadetta hetkellä millä hyvänsä ja mulla oli kengässä kivi. Onneksi itse kuvaus jota varten tuolla olin meni paljon paremmin.

” Ei hele…. et ikinä arvaa mitä tapahtu. Tää sontikka päätti sit mennä rikki. Siis RIKKI eli EI SAA KORJATTUA! Nyt kun pitäs tän kans ottaa kuvia. *noitumista* ” Mies sai napattua kuvan kun tuo yläosa yksinkertaisesti meni rikki ja läsähti päin naamaa. Jälkikäteen tää kyllä nauratti mut ei silloin.  

Mitähän ihmettä tässä on tapahtunut? Linnunpöntöstä pilkistää kuusenoksan ”piikkejä”. Näytti sillä hetkellä aika hurjalta. Mieheni siis tykkää napsia tällaisia ylimääräisiä kuvia jotka paljastuu mulle vasta kun alan purkamaan kamerasta kuvia koneelle. Sieltä löytyy siis myös musta napattuja extrakuvia jotka on välillä tosi hauskoja. En ollenkaan pahastu näistä puolison ottamista ”salakuvista”, vaan ne on mukavia ylläreitä. Saa joka kerta hymyn huulille. 

26 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tällä hetkellä on kaikenlaista hommaa, esimerkiksi blogiin tehtäviä juttuja, niin kyllä siinä pientä kiirettä pitää. Ehkä paremmalla suunnittelulla vois saada pikkusen apua. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mä olen jo muutama vuosi sitten siirtynyt sähköiseen kalenteriin. Yksi syy on siinä, että työantaja velvoittaa pitämään kalenterin ajan tasalla. Toiseksi, siihen saa nii kätevästi suoraan kaikki skype / teams yms palaverikutsut. Ja koska en jaksanut pitää yksityisille menoille omaa kalenteria, olen nekin synkrännyt siihen samaan työkalenteriin 😃 Näkyy hyvin ja kerralla kaikki lasten harkka-, koulu yms menotkin samassa paikassa.

  Olen lukenut kirjan, oli mielestäni erittäin hyvä. En ole kanssasi työskennellyt, joten vähän vaikea arvioida väriäsi.. 🤔 Mutta kenties sini-vihreä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, toi sähköinen on kans hyvä. Itse vaan aattelin kun muutenkin tykkään kirjoittaa kynällä ja kun pitää jonkin verran muistiinpanojakin laittaa ylös, niin että se perinteinen kalenteri on hyvä olemassa. 🙂 Ja kiitos väriarviosta. Katsotaan miten menee. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä olen maalaaja, värit on mulle kamalan tärkeitä kaikessa ja usein "näen" ihmiset väreinä, sinut minä näen keltaisen ja vaaleanpunaisen "liukuma-värinä", joo vähän kummaa? Yleensä ihmiset on mun päässä yksivärisiä.

  Ihan hullu juttu tuo kuusenoksa tuolla linnunpöntössä?

  Pinkit tennarit on söpöt!

  -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, siis tässä oli kyse tuosta kirjasta Idiootit ympärillä kun siellä on lueteltu ihmiset eri väreihin: punainen, keltainen, vihreä, sininen. Ni ihan kiinnostava et he ketkä on kirjan lukeneet, et minä värinä he mut näkis. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kävin äsken googlaamassa ne värit ja kyllä sanon vieläkin, että (vaalean)punaisen ja keltaisen yhdistelmä! ;D

   -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En osaa vielä sanoa, kaikissa taisi olla jotain pientä mut en osaa viel sanoo et mitä mussa olisi eniten. Selvinnee kaiketi kun kirjan saan luettua. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mielenkiinnolla jään seuraamaan mihin päädyt. Kuitenkin kaikissa 4 ssä eri värissä, niin vahvoja eroja, että kyllä sieltä pitäisi selkeästi jokaisella nousta yksi pääväri.
   Oliskin hauska postaus siintä, nostattaa omasta väristään niitä luonteen piirteitä ja kertoilla samalla mistä ittensä löytää ja mitä taas ei siinä värissä tunnista. Tulisi blogin kirjoittaja tutummaksi näin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä varmaan siitä mitään omaa postausta tee, mut ihan kiva joo katsoa et mikä väri sieltä sitten nousee jos nousee. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Muistaakseni ne värien määrittelyt tulivat todella nopeasti jo kirjan alussa. Ja kyllä sieltä näki, mikä väri on itse tai mikä sopi vaikka lähimpiin työkavereihin. Itse tunnistin itseäni heti vihreäksi pienellä punaisella twistillä ja muutama työkaveri, jonka kanssa olen kirjasta jutellut olivat sama mieltä. Myös minun arvio heidän väristä osui aika hyvin heidän oma näkemyksen kanssa yksiin.
   Mielestäni olet eniten sininen vaikka luulen, että itse näet itsesi keltaisena. En tunne sinua henkilökohtaisesti, sen takia on vaikea tietää, millainen olet blogin takana. Mutta ainakaan blogin kautta välittyvä iloisuus ja rämäpäisyytesi on jotenkin teennäinen ja vaikutat aika kaavoihin kangistuneelta pikkutarkalta ihmiseltä 🔵🤔

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, se voi vaikeuttaa päättelemistä kun ei tunne henkilökohtaisesti. Et silleen toki vähän hankala kysemys. Ystävät on nähneet mua keltasena tai vihreänä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oletko ajatellut järjestää joskus vielä sellaista blogimiittiä/ tapaamista, joka oli joskus silloin männävuosina Tampereella. Olisi nimittäin kivaa ajatus ainakin omasta mielestäni 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *