Kisut3.jpeg
Blogi

Musta jätesäkki ja tehopiikin saanut PipSa = Siistimmät kaapistot

Kääk! Uus viikko ja uudet kujeet. Tulin äsken vasta kotiin joten en ehtinyt ottamaan päivän asustani mitään kuvaa koska oli kiire laittamaan ruokaa, joten saatte nyt ihastella Siirin ja Sulon kuvia. Nämä on niitä mun testikuviani kun uusi kamera saapui, oon kyllä
edelleen todella tyytyväinen ostokseeni – niin paljon parempia kuvia
kuin tuolla vanhalla kameralla joka muuten heräsi takaisin eloon! Se saa
luvan olla kakkoskamerana, mä en vaan pysty heittää sitä roskiin. Vai pitäisikö vaan hakata vasaran kanssa mäsäksi ja heittää roskiin. En kyllä usko että mä pystyisin tuohon, oli sen kuitenkin uskollinen kamera 3v. ajan. Ehkä mä pistän miehen hakkaamaan sen mäsäksi.

Poikkesin huvikseni kaupungillakin ja kävin Cubuksesta ostamassa parit vaatteet, tarkemmin sanottuna neuleen ja neuletakin – voin myös sanoa että sain kyllä niin mahtavaa palvelua ettei oo tosikaan. Pipsa kiittää Porin IsoKarhun Cubuksen myyjiä tältä illalta. Samalla myös haluan sanoa että kannattaa ihmeessä kokeilla niitä vaatteita, koska ne koot ei aina kerro kaikkea. Mäkin ostin L ja M kokoset vaatteet – waaaaat???!!! Eivät todellakaan olleet pienet, mutta okei eihän mulle kaikissa vaatteissa nuo koot mene eli älkää nyt luulko että kuvittelen itseni tuon kokoiseksi. Tietyt valmistajat ja tietyt vaatteet voi mennä pienemmissä koossa isommillekin ihmisille, pitää vaa uskaltaa kokeilla. Odotan innolla että pääsen näyttämään nää jossain vaiheessa teille – ainakin tää alkuviikko on luvattu tänne todella lämmintä joten katsellaan noita sitten myöhemmin. 

Kuvauksista puheenollen, mä olin viime viikolla mun ekalla kuvauskeikalla ikinä! Sain tuossa joku aika sitten kyselyn että kuvaanko palkkiota vastaan ja siinä hetken aikaa piti asiaa miettiä, sekä tiedustella että mitä tällainen amatöörikuvaaja voi pyytää 2h kuvausreissusta + tunnin kuvien editoinnista. Lopulta päätin sanoa kyllä ja tosiaan viime viikon lopulla kävin kuvaamassa ja olen todella tyytyväinen kuviini, myös asiakas on. Kyseessä oli ihan lemmikkikuvaus joten aika helppo homma. Tästä ekasta kerrasta sai mukavasti itseluottamusta joten nyt sitten vaan odottelen seuraavaa kuvausta. En kuitenkaan aio tätä tehdä päätyökseni mutta hauska silloin tällöin kuvailla kun tilaisuus tulee.

Mulla on kamala ongelma, ongelma nimeltä BLOGI. Oon miettinyt blogin tekemistä todella paljon, mut älkää silti pelästykö sillä en ole lopettamassa, vaan mietiskelen kaikenlaisia muutoksia. Muutokset on joskus piristäviä ja hauskojakin. Mua ärsyttää kun EN PYSTY TEKEMÄÄN LYHYITÄ POSTAUKSIA BLOGIIN ja oon miettinyt että olisi kiva tehdä samanlaisia postauksia kuin muut bloggaajat, sellaisia lyhyitä mutta ytimekkäitä. Oon myös miettinyt miten hauska olisi tehdä ihan nuo The OOTD Diary -postaukset ihan sellaisenaan, eli pelkästään niistä vaatteista ja asusteista mitä mulla on siinä päällä. Jättäisin siis tällaiset höpinäpöpinät omiksi postauksiksi. Edelleen oon sitä mieltä että blogia varten tarvitsisin kyllä enemmän aikaa, silloin kun olin lomalla olin tyytyväinen siihen mitä blogiin ehdin tekemään. Tämä on taas tätä kun ideat alkaa pomppimaan tuolla aivoissa joten katsotaan mitä lähden kokeilemaan.
Oon myös huomannut pientä kyllästymistä tuohon mun asukuvauspaikkaan. Olisi todella ihanaa ottaa kuvat jossain ulkona mutta kun tilanteiden takia en voi tässä kotipiirissä kuvailla, enkä useinkaan ehdi lähtemään jonnekin todella kauas kuvaamaan muutamaa asukuvaa. Oonkin kateellinen muille bloggaajille jotka voivat kuvailla asunsa paljon rennommin, on valokuvaajia apuna tai sitten kuvaavat jalustan kanssa mutta se pääpointti on että voivat rennosti kuvata asunsa missä vaan. Sen isommin miettimättä. Oli se sitten kotipiirissä taikka kaupungilla. Aikoinaan kun haaveilin omakotitalosta niin ajattelin että siellä saisi kuvailla asukuvat ulkona mutta sitten tilanteet muuttui vakavammiksi muutaman sekopäisen vainoojan takia. Siitä syystä en niitä ulkokuvia kodin lähistöltä kuvaile koska en kaipaa tuota samaa sekoilua tänne rauhaamme. No onneksi nuo samassa kohdassa otetut asukuvat ovat kuitenkin hyviä joten ei kuitenkaan paha ja kenties tuo kyllästymisfiilis menee ohitse. 

Viikonloppukin tuli ja meni – itse otin sen rennosti ja yritin lukea Murhalesken muistelmat kirjaa eteenpäin että saisin sen mahd. nopsaan postitettua seuraavalle lukijalle. Olenkin saanut tuosta pikkuisen kritiikkiä että miksi myin äidille ostamani synttärilahjan joten vastaampa tähän kun tuntuu ettei se vastaukseni tuolta kommenteista enää löydy esille. Myin kirjan koska äitikään ei sitä enää halunnut kaapeissaan säilyttää ja tottakai itsekin sen tässä samassa tohinassa lukaisen, koska olisihan se vähän tyhmää tuon takia käydä ostamassa oma kirja ja pistää sitten se myyntiin. *nauraa* Säästäväisyys tai jotain.
Sain lauantaina idean siistiä noita kaappeja eli ei muutakuin musta
jätesäkki käteen ja tylysti käymään kaappien sisältöjä läpitse. Sieltä
lähti ihan kivasti kaikkee turhaa roinaa pois. Mä inhoan jos on turhaa
tavaraa. Siitä syystä olen varmaan huono sisustajakin, koska en vaan voi
tykätä niistä miljoonista tilpehööreistä vaikka kyllähän ne kivoilta
näyttää mutta jonkin ajan kuluttua ne alkais vaan jurppimaan mua ja
lentäisivät kaaressa mustaan jätesäkkiin. *nauraa* Pidän tästä
äärimmäisen pelkistetystä sisustuksesta, olen siinä kuin kotonani.
Samalla myös pistin viimeiset vaatteet tältä vuodelta (toivon mukaan
ainakin) myyntiin ja ne menikin todella nopeasti. Mitenkäs se sanonta
menikään… Out with the old and in with the New.

Ehdittiin
viikonloppuna käymään myös kalassa, tosin vain toisena aamuna mutta ei
haittaa. Samalla tuli myös kolhittua polvet aika makeasti ja nyt niissä
onkin tosi kivat mustelmat, mutta mitäpä sitä ei tekisi kolmean
kalasaaliin takia. Meillä on nyt tosi kivat kilomäärät ahventa
pakastimessa, ovat siis perattuja mutta ei paistettuja eikä niistä ole
irroitettu tätä ahvenen lihaa irti ruodoista ja nahasta. On tuo kalastus
vaan jotenkin hyvin rauhallista hommaa, suurimmanosan ajasta ainakin.
Aamusti kun mennään niin saadaan katsella kun aurinko nousee (ellei oo
pilvistä) ja muutenkin kuunnella kun luonto herää uuteen päivään. Sekä
tietty on se kiva kun on miehen kanssa mukava, yhteinen harrastus.

84 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sitten kun ehdin. Se kakkososio on työnalla. 🙂 Haluan rauhassa vastailla, enkä vain hutaisten hutasta jotkut vastaukset. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No sepäs se kun se ei ihan täysin oo toimiva, siksi mä tuon uudenkin ostin kun vanha alkoi sekoilemaan. Nyt kun sitä ei ole käytetty ja pistin sen päälle, niin alkoikin taas pelittämään. En siis voi luottaa että toimisi täydellisesti kokoajan. Hajoittaa ajattelin siksi että en tiedä mitä muutakaan sille voisin tehdä. Jotenkin turhaa säilyttää tuolla laatikossakaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mikset antaisi sitä jollekin esim. Vähävaraiselle, jolla olisi intoa kuvata, mutta ei varaa kameraan? Jos se kuitenkin välillä toimiikin, niin siitähän voisi vielä jollekin olla iloa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tätä mä mietinkin mutta onko se sitten kovin kiva kun en voi taata kameran kestävyyttä, varsinkin kun se nyt on temppuillut ja mitä olen korjauksesta kysynyt, niin ei ole järkevää korjata. Ja kameraliikkeen mielestä kyseinen temppuilu on lopun alkua.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No jos kertoo antaessa, että kamera ei välttämättä ole kovin pitkäikäinen? Voisihan siitä jollekin aloittelijalle tai vähän kuvaavalle vielä olla iloa, jos ei ihan totaalisen mäsänä vielä ole. 🙂

  • Svanhild

   Svanhild

   Erilaisia Annetaan -palstoja on olemassa, joten sinne vaan vikoineen päivineen. Jos kukaan ei huoli, vie ser-keräykseen. Ei sitä saa hajottaa ja heittää tavalliseen roskiin, jos tämä siis oli ajatus…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tietenkin sitä pitäisi sanoa ettei ole välttämättä pitkäikäinen ja että vikakin on sellainen ettei se avaa sitä aukkoa kuin n. 30min odottelun jälkeen. Tosin nyt kun on ollut kuukauden kaapissa ja kokeilin huvikseni, niin aukesi ihan normaalisti. Et ehkä se viel vois toimia sellaisella joka ei kovin aktiivisesti kuvaisi ja voisi jopa odottaa aina sen 30min ennenkuin alkaa kuvaamaan. 🙂

   Ja juu, ei ollut tarkoitus mihinkään tavalliseen roskiin heittää vaan viedä kierrättykseen.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mä ihmettelen (edelleen) kovasti tuota, että ei muka kannata korjata. Kuka näin sanoi? Kun 3 vuotta on kyllä todella lyhyt aika kameralle.

   Ja on myös kaikenlaisia alan harrastajia, jotka voisivat osata korjata itse. Eli jos sen antaisi ihan vikoineen päivineen,

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kameraliike että kameran valmistaja näin sanoo 🙂 Siis toki sen pystyy korjaamaan mutta korjaus maksaisi sen verran että on viisaampi ostaa uudemman mallinen kamera. 🙂 Tietty jos joku osaa korjata niin mikäpäs siinä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mä taas tykkään kyllä näistä sun kilometripostauksistasi, vaikka niitä tulisikin harvemmin. Käytännössä minta muuta blogia vain selaa nopeasti lävitse, mutta sun blogisi parissa viettää pidemmän aikaa.
  Ja aika hassu juttu nuo cubuksen vaatteet. Itsestä taas tuntuu, että siellä joutuu aina ottamaan kokoa suuremman, kun en enää ole teinimallia vartalolta. Joku collegepaita oli L-kokoa, kun muutoin käytän kokoa 36. Mutta niin ne koot vaihtelevat samalla merkilläkin.
  -kirmi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai sä oot tykännyt kilometripostauksista, se on kiva kuulla et ees joku. 😀 Joskus vaan tuntuu ettei porukka välttämättä jaksa lukea näitä. 🙂 No en mäkään uskonut että pienemmät koot kävisi – meninkin sinne silleen vaan kurkkimaan mutta kun myyjä meinasi että sovittamaan vaan ja sitten kun XL tuntui aika isolta niin rohkeasti vaan pienempää kokeilin. Toki nää nyt oli neuleita, että en usko että jok t-paita tai sellainen menisi noissa kokoluokissa mulle.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tai että ne odottaa suorimista. Ainakin Tampereella suoriminen tarkoittaa just lihan irrottamista luista.

   Fileointi taas on ihan tietynlainen toimenpide. Suosittelen kyllä fileoinnin opettelua, ei tarvi ruotoineen pakastaa ja fileet on sitten käyttövalmiita. Vaikka voi toki välillä noistakin tehdä:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä täällä fileointi osataan mut sitä ei oo vaa haluttu noihin pienempiin ahveniin tehdä, et ollaan nyt tehty tällä omalla tavalla. 🙂 Saatu paremmin lihat talteen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Huoh. Minun 12-tyttö on 165cm pitkä ja painaa arviolta kolmanneksen sinusta. Ja kas kummaa, Cubukselta ostettu toppeja ja yöpaitoja koossa M. Joten en ihan tässä elämässä usko, että olet saanut survottua mitään vaatetta samassa koossa päällesi. Paitsi, jos olet repinyt saumat siinä samalla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No enhän mä väittänytkään että kaikissa vaatteissa menisi nuo koot mutta noissa kahdessa meni. Näet sitten jossain vaiheessa blogissa kun tulee viileemmät ajat. Ja ei, ei ole saumat revenneet yhtään mistään. 🙂 Jotenkin mä arvasin että tähän tartutaan kuin sika limppuun. 😀 Mut totuus se silti on että meni, harmillista ettei sitä pystytä uskomaan ilman todisteluita. 🙁 Että huoh vaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Vaatteethan tehdäänkin kaikki aina samalla kaavalla, vai mitä? Ei ole olemassa erimallisia vaatteita, vaan mittataulukot on aina ja iankaikkisesti eksakteja ja erehtymättömiä.

   Olen huomannut, että nyt on todella paljon vaatteissa oversize- ja loose-mitoitusta, joten jos pienikokoisempi ihminen ei halua hukkua vaatteeseen, voi joutua ottamaan kokoa tai kahta pienemmän. (Nirunaru)topit sitten on varmastikin niukkaa mallia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, neuletakki on tuollainen mitä ei laiteta kiinni mut neule on ihan neulepusero. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Niitä vastauksia mä kans oottelen.
  Kyllä on upea kuva Sulosta.
  Ja nuo keltaset silmät Siirillä. Onko se oikea väri. Itekseni tässä naureskelen, kun katselen noita mussukoita. Ihania.
  >Leena

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ne vastaukset tulee jossain vaiheessa kun ehdin keskittymään, tossa on vaikka mitä tulossa, kun vaan ehtisi laittamaan tänne. 🙂 Siirillä on noin keltaset silmät, tota kuvaa ei ole juurikaan muokattu. 🙂 Sulolla taas on oranssiset. Komioita kissoja.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mietit tuota kuvaustaustaa.
  Ehdotan sellaista, että hommaat ison kankaan, joka on sinulle mieleisen värinen, mutta aika neutraali. Jos teillä on vapaata seinää jossain, niin laitat kankaan siihen seinälle ja annat valua vielä muutaman metrin lattiaa pitkin. Siihen sitten valaistusta sivuille ja seisot kuvauksessa kankaan päällä ja kyllä tulee ammattimaisia kuvia.

  Emmi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä itseasiassa käytän tuollaista taustaa joissakin tapauksissa, esimerkiksi tuossa arvontapostauksen kuvassa oon semmosta käyttänyt. 🙂 Olisi tosi ihana asukuvaukseen mutta kun ei täällä ole sopivaa paikkaa, ellei sitä sitten varastoon kehittäisi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Katsoppa millainen tausta ratkaisu janne naakalla on. Löytyy jostain työhuoneeseen liittyvästä videosta ja on kätevä kun sen saa vedettyä alas kun alkaa kuvaamaan ja takaisin ylös kun on lopettanut kuvailut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, olen nähnyt mutta kuten sanoin. Ei sellainen toimisi täällä kotona, paikkoja olisi mutta sitten kuvattavan ja kameran väli tulee ongelmaksi kun tarvitaan pidempää välimatkaa. Ni siksi mietin että varastoon sellaisen laittaminen olisi parempi. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  "Kyseessä oli ihan lemmikkikuvaus joten aika helppo homma. "
  Joopa joo… Kai sitä nyt jonkinmoisia räpsyjä saa, mutta tollainen kommentti kielii vain siitä, että et todellakaan ymmärrä kuvaamisesta juurikaan mitään. Se, että joku yksi ihminen on valmis maksamaan jonkun ottamista kuvista, ei tee hänestä vielä valokuvaajaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Miksi tästäkin piti suutahtaa? Enhän mä itseäni ammattivalokuvaajaksi sanonutkaan. Ihan amatöörikuvaaja ja sen mukaan hinnoittelinkin, ja asiakkaalla oli tiedossa etten ole "ammattikuvaaja".

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No tuo heitto siitä, että esim lemmikkikuvaus olis ihan helppo homma, on aika ylimielinen ja omia kuvaustaitoja kovassakin arvossa pitävä. Se on juuri semmoinen kommentti joka kertoo, että ei oikeasti tiedä aiheesta mitään.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En kyllä millään löytänyt tekstistä ammattikuvaajien dissausta. Pipsa kertoi omista tunnelmistaan ja kokemuksistaan. Onhan se(kin) tietty jonkun mielestä väärin, että harrastelija pitää lemmikkikuvausta helppona, jos se hänestä siltä tuntuu.

   -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, en ole tässä kyllä dissannut ketään ammattikuvaajaa. Ja minusta tuo oli kiva kuvausreissu, enkä tosiaan kokenut tätä lemmikkikuvausta vaativana. En silti sitä sano etteikö kuvaukset ole vaativia. Se riippuu ihan kuvattavasta. Tää mun kuvattava oli linssilude joten helppo. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kalastatteko te veneestä vai rannalta? Teidän kissat on kyllä tosi nättejä ja sulo pienine korvatupsuineen muistuttaa vähän ilvestä 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Rannalta tietenkin. 🙂 Sulo kyl muistuttaa pientä ilvestä. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihan kuin sinulla olisi jokin pakkomielle tunkea itseäsi yhä pienempiin ja pienempiin vaatteisiin. Kai ymmärrät että vaikka jokin vaate sinulle fyysisesti sopiikin päälle ei todellakaan tarkoita sitä, että se olisi sinulle sopiva istuvuudeltaan saatika näyttäisi hyvältä? En halua loukata, mutta mielestäni tarvitset herätyksen todellisuuteen. Itse nimittäin painan noin 76 kiloa ja olen 168 senttiä pitkä eli olen lievästi ylipainoinen ja voin näin säännöllisesti cubukselta ostaneena sanoa, että minulle sopivia vaatteita ovat noin L-XL kokoiset, ihan perusvaatteet kuten myös neuleetkin ynnä muut. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No enhän mä nyt kaikissa itseäni mihinkään liian pieniin tunge, se nyt vaan on tosiasia että joistaki vaatteista menee pienempi koko. Ja mähän sanoin postauksessakin ettei mulle todellakaan kaikista mene tuonkokoiset vaatteet. Näistä sattui menemään. 🙂 Kävin mä Vero Modassakin ja siellä taas sopiva koko neuleelle oli XL. Ja voin sanoa etten osta Cubukselta säännöllisesti yhtään mitään. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Johan on taas vikisijät liikkeellä! 😀
  Ensinnäkin ainakin omalla kohdallani vaatekoot vaihtelee paljonkin: paidoissa xs-l, housuissa s-l. Jopa kengissä 36-39! 😀 Lakatkaa katsomasta sitä kokolappua ja sovittakaa niitä vaatteita. Jos joku väittää, että vaatekoko on aina sama, niin sillä ihmisellä ei taatusti ole hyvin istuvia ja sopivia vaatteita päällään!
  Toinen juttu mikä tässä naurattaa, on se, ettei Pipsa ole edes esitellyt noita ostoksiaan ja jotkut jaksaa jo valittaa, että ihan liian pieniä! 😀 uskomatonta, ei voi muuta sanoa. Toisaalta valittajat valittaa, oli siihen aihetta tai ei…

  Mä tykkään näistä pitkistä postauksista!! Toivottavasti et Pipsa luovu näistä! 🙂

  Ja teillä on kyllä suloiset kissat!! <3 Voi kun voisi itsekkin saada kissan tai parikin, mutta kun allergiat… :/

  -Lilli

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ihan samoin tosiaan on kengissäkin sitä koon vaihtelua. Mullakin menee siis 36-38 kengät. Mut eihnä nyt minulla voi olla tällaista vaihtelua, mut muilla toki. 😀 😀 Ja totta muuten, en ole esitellyt noita vaatteita päällä mut nyt ne jo tuomitaan liian pieniksi. Se on vähän hassua mut toisaalta se kertoo jotakin siitä kommentoijasta. 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuosta lemmikkien kuvaamisesta sen verran, että katsokaappa ihmiset tuota Sulon kuvaa. Eikö tuo ole lähes ammattilaisen ottama, minkä Pipsa on ottanu. Vähä taustalta ylimääräistä pois niin siinä se on. Huippukuva ja mikä malli.
  >Leena

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Moikka! Onko toi "aamusti" jotain Porin murretta? Hyppää vaan silmään aina tekstistä, meillä päin kun sanotaan "aamusta".

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miksi rannalta ongitte? Syvemmissä vesissä suuremmat kalat😉
  Koitas nyt nainen jo tulla maanpinnalle sieltä vouhottamisesta. Etkö sä näe kuinka suurinta osaa ihmisiä suorastaan inhittaa tuo sun leuhottaminen ja se, että kuvittelet itsestäsi liikoja, kaikessa. Ensinnäkin, sinuna en edes laittais noita kuvia itsestäsi, aivan järkyttävää katsottava. Yhä oket se sairaalloisen ylipainoinen jolle ei istu yksikään vaate milläänlailla.ja armotta liian pieniä vielä viitit ahtaa päällesi😣 aivan kamalia suorastaan😣 mahtaa olla saumat auki monessa kaupassa roikkuvassa vaatteessa kun revit ne väkisin päälles. Ja muutenkin sinuna jättäisin bloginkin jäähylle vaikka vuodeks😉 täällä nyt käy porukka pääasiassa säälien katsomassa ja lukemassa sun juttujas. Mut tää onkin mun mielipide vain😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jospa tehdään niin että sinä pidät sen vuoden tauon blogista. 🙂 Se ei ole minun ongelmani jos joku ei tykkää blogista, koska se henkilö voi yksinkertaisesti vain lopettaa blogin seuraamisen. Mie en taukoja pidä kenenkään toisen käskyistä, vaan ihan omista kiireistä tai omista haluamisista johtuen. Jos et kestä näitä kaameita asuja sun muita, niin ihan ystävällisesti ehdotan sinulle blogin lukemisen lopettamista. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Anonyymi 10.45: Siis onhan tämä kommenttisi sarkasmia, onhan? Sillä jos ei, niin sinuna pitäisin sen vuoden tauon Pipsan blogin lukemisesta ja käyttäisin sen ajan opetellen käytöstapoja. Tämä blogi on mielestäni ennen kaikkea hyvän mielen blogi, mutta valitettavasti tuollaiset kommentit pilaavat lukukokemuksen.

   Olen itse opiskellut tekstiilimateriaalialaa ja siinä sivussa vaatetusta, ja kiinnitän todella paljon huomiota siihen, miten vaatteet ja materiaalit istuvat ihmisten pukeutumisessa. Valmisvaatteet harvoin istuvat kenellekään täydellisesti eikä siihen auta se, että valitaan suurempi koko. Pipsan päällä ei ole nähty vaatteita, joista saumat ratkeaisivat, vaan minusta ne ovat olleet usein jopa yllättävän hyvin istuvia – siis nimenomaan istuvia, mikä on eri asia kuin liian pieniä. En ymmärrä sitä, miksei kookkaatkin henkilöt saisi pukeutua istuviin vaatteisiin, ne kun ovat useammin ihan kaikenkokoisille ihmisille kauniimman näköisiä päällä, kuin liian löysät teltat.

   Pipsa, tykkään kovasti tästä blogistasi! En ole mihinkään muuhun blogiin jäänyt aktiivisesti seuraamaan postauksia, mutta juurikin nämä pitkät postauksesi, missä kertoilet ylipäätään vain tekemisistäsi ja ajatuksistasi, ovat parasta seuraa aamukahvilla!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ei sulle voi missään nimessä mahtua M,L tai XXL eikä 3XL, ei varmasti! Tai no tietysti jos venyttää jonkin neuleen äärimmilleen niin silloin. Mut kaunis se ei ainakaan voi päälläsi olla😕

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No niin ja jos mahtuukin niin se on aivan taatusti photoshopattu! Myös se kokolappu on shopattu. Kaikki on shopattua! Kissatkin on oikeasti vihreitä. Niin niin. 😀 😀 😀 Oikeesti, te annatte mulle välillä päivän makeimmat naurut.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   taitaa näitä nillittäjiä jotenkin suunnattomasti ärsyttää tuo kun et tee heidän päänsä mukaan: milloin et lopeta käskystä blogia,tee muita postauksia,milloin ostat LIIAN pieniä vaatteita…

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Niin.. Olen itse yläosasta kokoa S-M ja silti lähes poikkeuksetta jotkut cubuksen vaatteet saan ostaa koossa XS.. Riippuu niin materiaalista ja siitä, että esim normitopit löpsähtää.. Tälläkin hetkellä päällä heidän toppi kokoa XS ja ei ole tiukkaa nähnytkään. Vastaavasti osasta heidän vaatteista saa ottaa kokoa L-XL. Ja esimerkkinä, olen ostanut H&M.ltä housut kokoa 38 kaksi vuotta sitten. Eilen kävin ostamassa TÄYSIN samat housut, mutta kas kummaa kun joutui ottamaan koon 40. En ole lihonnut tai muutakaan, eli kaiken järjen mukaan sama koko pitäisi olla edelleen passeli, mutta ei ole. Eli jotain on tapahtunut vaatteiden mitoituksessakin. Ennen tosiaan H&M vaatteissa päälle meni 36/38 ja nyt saa olla 38/40. Tai vaikkapa Mango, heidän S/M kokoiset vaatteet eivät mene edes päälleni! Se riippuu niin kaupasta miten koot menevät. Joten nyt kiltit anonyymit kun tulette haukkumaan Pipsaa valehtelusta vaatekoista, niin menkääpä piruuttain ihan ITSE useaan eri liikkeeseen kokeilemaan suht samaa vaatetta niin huomaatte, että koot ei ole kaikilla samat ja esim oversize vaatteissa koko L menee jo kookkaammallekin.

   Olen nyt jo oikeasti pidemmän aikaa miettinyt ihmisten pahantahtoisuutta, toisten haukkumista ja arvostelua. Eläkää sitä omaa elämää onnellisina, katselkaa ympärillenne ja huomatkaa että JOKAINEN on yksilö ja arvokas sellainen. Ei ole koiraa karvoihin katsominen, kuten sanonta kuuluu!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nimenomaan näin, se kokolappu ei merkitse tänä päivänä mitään. Ja suosittelen kans käymään kokeilemassa eri liikkeissä sitä yhtä ja tiettyä kokoa, ni voi tulla yllätys. 🙂 Varsinkin neuleissa on aikalailla joustoa, ni niissä voi ottaa pienemmän koon. Toki voi myös olla et neule on tarkoitetu olemaan semmoinen iso ja muhkea. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itseäniki ihmetyttää nuo ainaiset nillittäjät jotka eivät ole vielä edes nähneet kyseisiä vaatteita.

  Olen itse 168cm ja painan 110kg,ja juuri ostin cubukselta topin kokoa L ja Housut kokoa Xl ja kyllä,housut ovat väljät,ei kireät,toiset housut kokoa 44 (farkut) menevät kiinni eikä kinnaa mistään 😀

  kengissäkin jopa 39-41 että kai vaateissakin on vaihteluja ja jos kyse on vain paidoista nii voi mennä vaikka minkä kokonen 🙂

  Näillä anonyyminä kirjoittelijanillittäjillä ei taida olla kaikki kunnossa kun kaikesta pitää valittaa,milloin vaate on liian pieni,milloin seisot vinossa,milloin kuvat on muokattu nii että käytät muka muokkaavia vaatteita äyttääksesi pienemmältä..

  Miksi lukea blogia jos se niin suunnattomasti ärsyttää…

  -Janni

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tätä mä oon kans ihmetelly, et miksi lukea blogia joka ärsyttää nini suunnattomasti. Luulisi elämänkin olevan kivempaa kun ei tarvi ärsyyntyä. 🙁 Mä oon ihan nätisti ehdottanutkin että kannattaisikohan jättää blogi unohduksiin jos niin ärsyttää, ni saanut vaan kiukut niskaan. 🙁

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kyllä mä ainakin ymmärrän näin 170cm/59kg S-M mitoilla, että jengi epäilee sun mahtuvan M-kokoon, toki se päälle voi mennä, mutta se ei tarkoita sen olevan sopiva.

  Toisaalta kaikki vois lakata vouhottamasta näistä etukäteen ja ootella että vaatteet päätyvät blogiin, sitten voidaan antaa "tuomio". 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mutta enhän mä ole väittänyt että mä KAIKISSA mahtuisin M-kokoon, vain nyt sattumoisin tuossa neuletakissa. 😀 Ja tosiaan, antakaa se tuomio sitten kun näette itse vaatteen päälläni. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Seuraavalla kerralla laita kuva ensin, ja kerro vasta sitten koko, epäilee sitten ken epäilee. 😛 Myönnän, että itselläkin vähän kulmat nousi, kun olen 70-kiloinen ja lyhyt, ja Cubuksen vaatteista menee L-koko, joissain vaatteissa jopa xl. Mutta jos kyseessä on joku oversize-neule tms. Niin hyvinkin on voinut mahtua pienemmät koot.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mullahan ei normaalisti ole kokomainintaa, mut joo nyt halusin sanoa sen. 🙂 Ei vissii pitäisi sanoa, saavat pitää näin kuvitelman että käytän XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXL kokoisia vaatteita. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voi, minä kun niin tykkään tästä blogista juuri sen takia, että tässä on aina joka postauksessa niin paljon sisältöä ja asiaa. On niin kiva lukea, kun kerrot niin paljon elämästäsi. Just eilen törmäsin johonkin blogiin jonka pisin postaus oli tyyliin 5kuvaa ja 6 lausetta ja suurin osa niistä lauseista jotain englanninkielisiä mietelauseita, voi että miten tylsää se oli, eikä siksi juuri jäänyt minulla seurantaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kuulla et oot tykännyt mun postauksista missä on sisältöä… tosin asiasta en oo niin varma, kunhan nyt lämpimikseni höpöttelen niitä näitä mitä mielessä on. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuosta polvien kolhimisesta: mä kolhin itseäni tosi usein. Joskus olen miettinyt, että pitää varmaan alkaa kirjata kolhuja ylös, koska saatan joskus kauhistua mustelmiani, kun unohdan ihan kokonaan, minne taas olin pari päivää aikaisemmin kolhinut itseäni tosi makeesti. Ettei tarvitsisi huolestua muka "itsestään tulleista" mustelmista…. 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kirjaus olisi varmaan hyvä mutta muistaako niitä sitten kirjata? Heti pitäisi olla kynää ja paperia käden ulottuvilla. 🙂 Mulle tulee mustelmia tosi huonosti, et oon vähän ihmeissäni et nyt tuli vaikka toisaalta kyllä sen ymmärtääkin kun sen verran komiasti kiville kolautin nuo polvet. 🙂

  • Viktoria

   Viktoria

   Kannattaa ensi kerralla soittaa palomiehet, saisi vähän silmäkarkkia. Niin minä aina teen 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No pirskules, niimpäs olisikin pitänyt soittaa ne palomiehet paikalla. 😉 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Idea tähän kokoasiaan: Tee muutama vaatepostaus niin, ettet kerro mitä kokoa päälläsi on. Tulisi palautetta välillä ensisijaisesti visuaalisesta ilmeestä eikä tätä ainaista "eioomahdollista" -kokokauhistelua. Kun sillä lapussa olevalla kirjaimella/numerolla ei ole loppuviimeksi minkään valtakunnan merkitystä. t. 160/79 kokoa s-xl

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minäkin tykkään pitkistä postauksista 🙂 Harvalla bloggaajalla on sellaiset jutut, joita jaksaa lukea pitkästi, mutta sulla on!
  Hauskaa miten ihmiset hermostuu tuosta Cubus jutusta 😀 Vaikka selkeästi kirjoitit ettet kuvittele itseäsi M-kokoiseksi niin silti jaksetaan näppäimistö sauhuten paasata tästä…. apua 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mikset nyt laita jo kuvia niistä M-koon vaatteista? Tokihan sää voit ne esitellä nyt jo 😉 ne ei taida vaan vielä mahtua sulle päälle niin odotutat puoli vuotta, ainakin😂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vastaus kysymykseesi löytyy postauksesta. 🙂 Ei ihan uppoo toi sun yritys muhun. 😀 😀 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi olla, en tiedä onko oversize vai ei. Ainakaan nettisivuilla ei lukenut mitään tuosta.

 • @follower 678463525789921

  @follower 678463525789921

  Koko riippuu niin merkistä, esim. Lindexit ovat isoa mallia. Ostin just yhdet siistimmät lökärit koossa S ja jos tykkäisin ns. ihonmyötäisemmistä, niin oikea koko olisi ollut XS. En tykkää, rentoihin housuihin sopii minusta vähän baggy -efekti. Sillä aloitin sovituksenkin L:sta, joka tippui suoraan nilkkoihin. 😀 Ja minun normaali koko on M/38-40. Lindexissä useimmiten se on kyllä liian iso.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin riippuu, ja jopa vaatteestakin. Ettei oo kiveen hakattu et jokaisella M-kokoiselle menisi M-koko. 🙂 Siis jokaiselta merkiltä. Enkä mäkään tässä sanonut että kaikissa vaatteissa mahtuisin M-kokoon. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pystytkö pyytämään vaikka miestä välillä kuvaamaan? Lähdette ulos luonnonvaloon kuvaamaan, vaikka vähän kauemmaksi jos ei omassa pihapiirissä halua. Tai kaveri mukaan, jos ei ole jalustaa tai muuta tasoa, jolle kameran saa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en juurikaan pysty häntä pyytelemään, koska miestä ei nappaa nuo kuvailut. Joskus saatan saada kuvaamaan mutta en silleen. 🙂 Ja kyllä mä kuvailen kaukana kotipiiristä, ei voi kävellä edes kilometrin päähän vaan kauemmas. Mieluummin jossain vaikka Porin keskustassa kuvaisin mutta se ei oikein onnistu. 🙂 Kaverit olisikin ihan kivat kuvausapulaiset mutta monikaan heistä ei osaa käyttää ja Hennaa en viitsisi ihan joka kerta pyytää kuvaamaan. 🙂 Jalustan kanssa toki saisin mutta en ehdi tai edes viitsi joka päivä lähteä raahaamaan jalustaa ja kameraa jonnekin päin Poria että saan otettua muutamat asukuvat. Ehkä joskus mutta…. nääää, jotenkin liian vaikeaa. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *