Asu Maanantai14.5.jpeg
Blogi

Miten pukeudun helteellä ja estän reisiä hankaamasta ihoa rikki

 Mekko – Dorothy Perkins Curve / Sandaalit – KenkäPori /
Laukku – Furla / Rannekoru – Korusuunnittelu HennaK

Multa kysellään aina kesäisin, että miten pukeudun helteellä, joten päätin näyttää miten olen kolmena viimeisenä hellepäivänä pukeutunut. Oon ensinnäkin suosinut vaatteita jotka ovat viskoosista, koska tällaiset on helteelle sopivan keveitä. Kaikki tämän postauksen vaatteista ovat viskoosista. Sitten on myös se, että kun ulkomittari näyttää +28 astetta, niin sitä pukeudutaan mahdollisimman kesäisiin, kevyihin vaatteisiin. Oon aikoinaan jo huomannut, että helteelläkin on miellyttävä olla, jos ei ole pukeutunut peittävästi. Itsekin aikoinaan valittelin helteitä, mutta ihmekö se kun oli legginssit ja vääränlaisesta materiaalista olevia vaatteita. Nykyisin en ole valittanut, vaan enemmänkin todennut että nyt on kuuma. Tänään viimeksi. Moni teistä tietää jalkani, joten sitä voisi ajatella, että haluaisin peitellä niitä, mutta en mä halua. Niissä on omat ongelmansa, mutta siitäkin huolimatta painelen paljain säärin ja tiedättekö – olen saanut mennä ihan rauhassa. Kukaan ei kaupungilla tuijottele niitä. Ihmisillä on omat kiireet ja murheensa. Oon kuullut todella usein syyksi, kun ei kehtaa mennä paljain säärin kun ihmiset kuitenkin katsoo, niin voin sanoa että se on siellä omassa nupissa ja nyt mie aion rohkaista kaikkia nauttimaan kesästä. Menkää siis paljain jaloin jos siltä tuntuu. Älkää miettikö liikaa mitä muut aattelee, koska sillä ei ole merkitystä. Ja hei, nyt on kesä ja helteet, joten nyt voi pukeutua kevyemmin – me plussakokoisetkin. 
No mut eikö siellä aurinkossa kuitenkin paahdu, kun on isokokoinen? No paahtuu, mut mä veikkaan että niin mahtuu kaikki muutkin, jos siellä ulkona pitää jotain touhuta. Kävellessä tulee vähän hiki, mutta ei se silti kovin epämiellyttävää ole, mutta se sopiva vaatetus helpottaa kummasti. Myös riittävä nesteytys helpottaa olotilaa, koska voihan sen vesitörpön sisällön kaataa vaikka päälle, jos se tuntuu hyvältä ratkaisulta. 

Miten voit isokokoisena pitää mekkoja, eikö reidet hankaa? Ihan helposti pystyn käyttämään. Mä tykkään käyttää mekkojeni alla pyöräilyshortseja – ne estää reisiä hankaamasta päinyhteen, mutta on hetkiä jolloin en niitä tarvitse. Eikä helle estä shortsien käyttöä, tai en itse huomannut että niiden käyttö helteellä olisi huono. On toki olemassa monia muitakin konsteja millä helpottaa reisien hankaantumista, kuten esimerkiksi deodorantti, Linola-voide, bandelettesit tai vanha kunnon talkki. Myös rakkovoiteesta olen kuullut puhuttavan, että tästäkin olisi apua. 

T-paita – Yours / Shortsit – Ellos / Sandaalit – Sokos (Rieker)
Laukku – YSL / Kaulakoru – Korusuunnittelu HennaK

Täällä on tosiaankin hyvin kesäiset kelit ja mua harmittaa tosi paljon kun vedet on vielä melko kylmiä – olisi ollut kiva päästä uimaan. Muutaman rohkelikon olen huomannut Yyterin nettikamerasta kun kurkkasin että onko siellä ketään. Toivossa on hyvä elää, että tänä kesänä vedet lämpenisi nopeasti ja niistä saa nauttia pitkän aikaa. Itse kun suosin kesäisin luonnon vesiä. Oon tässä miettinyt pientä ongelmaa, jonka huomasin viime vuonna Yyterissä käydessäni. Siellä kun pitää mennä ihan santerin pitkälle ennenkuin pääsee kunnolla uimaan eli omat kamppeet jää vartioimatta sinne rannalle, jos siis on yksin liikkeellä. Porukalla ollessa tällaista ongelmaa ei ole. Niin kysynkin nyt teiltä, ihanat lukijat, että miten te olette ratkaisseet tämmöisen ongelman?
Mulla on ollut nyt helteellä todella levottomia unia. Näin esimerkiksi sellaisen unen missä olin koulun kautta työharjottelussa ja missäs muuallakaan kuin sairaalassa, sihteerinä. Siinä työtä tehdessäni sinne työpisteelleni saapui kaksi hoitajaa, jotka yhtäkkiä alkoivat haukkumaan mua kamalaksi lehmäksi ja valehtelijaksi, sekä siinä samassa blogiakin ihan surkeaksi. Ja mä vaan hymyilin ja kuuntelin näitä hoitajia, joiden äänenvoimakkuus nousi sitä mukaan kun en itse reagoinut mitenkään. Hymyilin ja kuuntelin vain. Lopuksi, kun hoitajat olivat uupuneet huutamisesta, annoin heille stressipallon ja totesin, että tämän heitto päin seinään auttaa paljon paremmin, kuin toisen henkilön lyttääminen. Ja se uni loppui siihen.  

Mekko – Nanso / Laukku – Furla / Tennarit – KooKenkä

Helteellä on ollut yksi ikävä asia, nimittäin päänsärky. Tuo särky oli oikeasti jotain niin kamalaa, kun mistään ei tuntunut olevan apua, paitsi jos otin mukilliseen vettä hyppysellisen merisuolaa tai join kivennäisvettä. Kivennäisvesi ei ole ollut kovin kiva vaihtoehto, kun olen yrittänyt vähentää sen juomista. Mut sitten sain lukijalta neuvon juoda magnesiumia joka päivä ja näin olenkin tehnyt, enkä ole enää kärsinyt päänsärystä. Kiitoksia siis neuvosta! Lukaisin tuossa ajankuluksi noista merisuoloista ja magnesiumista, sekä suolan puutteen oireista, joista päänsärky oli yksi. Ihanaa silti että jonkinlainen syy tuolle päänsärylle löytyi ja oon ollut nyt vähän varovaisempi juomisenkin suhteen etten ole juonut liikaa.  
Piti ottaa minituuletin kaapista esiin, kun kissat vaikutti vähän läkähtyneiltä ja taisin olla oikeassa, koska Siiri ja Sulo olivat vähän väliä tuulettimen edessä. Myös jääkimpaleen tein niille, että voivat lipitellä sekä kylmäkalleista tein petipaikan, mutta nämä eivät olleet kovin suosittuja. Nytkin Siiri pötköttää mun edessä, kun käänsin tuulettimen itseeni päin. Tuuletin toimii USB-johdolla ja oli muuten hauska tajuta, että saan tuosta liikuteltavan kun isken sen virtapankkiin kiinni. 

Mutta mä tosiaankin pukeudun tällä tavoin helteellä eli tykkään jättää jalat paljaiksi ja ai että miten epätasaisesti tuo rusketus onkaan niihin tarttunut. Pitää vissiin olla toistepäin auringossa ja nostaa välillä se nokkakin ylös kirjasta/kännykästä, niin kaulakin saisi vähän väriä. Jalatkin on valitettavasti ottaneet helteistä nokkiinsa, mut onneksi koipien ylösnosto ja kylmähoito ovat auttaneet. Nuo leveälahkaiset shortsit on tosi ihanat, mutta niissä on pieni vika – ne nousee sisäreidestä ylös. Mut tykkään silti käyttää niitä, vaikka kireämmät shortsit pysyisi paremmin paikoillaan.   

35 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  No nyt on kivannäköisiä mekkoja mekkoja.Toivottavasti uimavedet lämpiää nopeasti,että päästään uimaan.Mnäkin olen oikein himouimari.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Toivossa on hyvä elää että uimavedet lämpiäis nopeasti. Järvessä en oo käynyt testaamassa että olisi lämmintä, mut ehkä pitäisi. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mukavan ja reippaan oloiset asuvalinnat, näyttää hyvälle, varsinkin edellisen postauksen vaatteiden jälkeen 🙂 Ei muuta kuin arskat silmille ja kelpaa lähteä kesän rientoihin! Pidän varsinkin tuosta mukavasta Nanson mekosta, joka löytyy omastakin kaapista mustana.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, mä olin suunnittellut tämän sillen että ensin kauhistus ja sitten parannus. 😀 No ei vaiskaan. Vai löytyy Nanson mekko sultakin, no sitten tiedätkin että se on ihan loistava. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ole hyvä vain. Ja kiitoksia, nuo kengät on kyllä kivat. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuntuu aika kuumalle ajatukselle laittaa mekon alle pyöräilyshortsit. Onneksi en tartte moisia virityksiä. Harmi ettei sinulle talkki riitä, se ois vilponen ratkaisu. Mut taidat käyttää julkisia kulkupelejä joten silloin shortsit on tietty paikallaan. Itse kuljen omalla autolla joten on yksi huoli pois.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se voi tuntua, mutta voin vakuuttaa ettei se ole. En ainakaan itse ole kokenut sitä mitenkään kuumaksi. 🙂 Hyvä että et tarvitse tällaista. Kyllä varmaan talkki saattaisi riittääkin, en ole kokeillut. 🙂

 • Kirsti

  Kirsti

  Kiitos mutkattomista kirjoituksistasi ja siitä, että kirjoitat kauniisti. Ja sävy on positiivinen. Saan kirjoituksistasi paljon rohkaisua! Olen siitä hyvin kiitollinen!! Löydät kauniita vaatteita!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Ihanaa kuulla että kirjoituksista saa rohkaisua, sitähän mie siinä vähän yritänkin tehdä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onko teillä töissä ollut kuinka tukalaa? Meillä on ollut toimistossa lämpötila sellaista 26 astetta. Vielä ihan siedettävää…

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miksi varot kivennäisveden juomista? Tavalliset maustamattomat, joissa ei sitruunahappoa, eivät ole hampaille haitaksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kun mulle sanottiin että semmoset maustamattomatkin on huonoa hampaille. Kaikki missä on hiilihappoa on. Niin oon sitten yrittänyt vähennellä sen juontia ja siksi joutunutkin juomaan merisuolavettä, kun päätä alkanut särkemään.

  • Armi

   Armi

   Tavallisen, maustamattoman kivennäisveden hiilihappo ei aiheuta hampaisiin eroosiota eli syöpymistä.

   Näin sanoo Hammaslääkäriliitto 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ei pidä paikkaansa. Hiilihappo ei ole hampaille haitallista ainakaan Hammaslääkäriliiton sivujen mukaan…

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Varot kokonaan kivennäisvesien juomista hiilihapon takia, mutta juot kuitenkin energiajuomia? Ovatko ne hiilihapottomia?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eivät ole, mutta en mä juo energiajuomia niin paljon kuin maustamatonta kivennäisvettä. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No jos kerran energiajuomienkin kohdalla kohtuukäyttö onnistuu, niin miksei sitten kivennäisvedenkin kohdalla? Ei niitäkään tarvitsee litratolkulla päivässä juoda. Pienikin pullo (nyt saa esim. Novellea 0,33l pulloissa) hellepäivänä vie eri tavalla janon kun hanavesi eikä ole sen haitallisempi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä oon tykännyt juoda kivennäisvettä, kuin kraanavettä. 🙂 Sen avulla oon saanut juotua riittävästi. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mulla turpoaa jalat tosi helposti ja on pitänyt helteillä olla tarkkana taas. En voi syödä suolaisia ruokia kesällä, en juoda mitään alkoholipitoista tai istua paljon, kun siitä seuraa heti jalkojen turvotusta. No, onpahan taas terveellinen kesä, kun en voi syödä suolaisia herkkuja enkä juoda alkoholia ja pitää liikkua paljon. Syksyn viiletessä voin sitten kohottaa maljan menneen kesän muistolle 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sama juttu. Itekki oon seurannut noita syömisiä entisestään, vaikka ruokavalioni on jo muutenkin vähäsuolainen. Alkoholia en onneksi nauti kui joskus ja jouluna. Mut oon silti nauttinut kesästä vaikka kuinka turvottaisi. 🙂 Sitä on kuitenkin niin vähän aikaa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Yksinäisenä uimarina kanssa miettinyt tuota tavaraongelmaa. Lähellä olevien uimapaikkojen suhteen olen tähän mennessä tehnyt vain niin, että en ota mukaan muuta arvokasta kuin kotiavaimet ja tavarat jätän sitten ihan siihen rannalle. Rauhassa ovat tähän asti saaneet olla. Kerran näin vedestä, kun joku kävi tavaroita tutkimassa, mutta jätti ne sitten paikalleen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   JOo, en oo itsekään ottanut mitään arvokasta mukaan paitsi kännykän mutta oon miettinyt että sekin pitäisi kyllä jättää pois. Jos esim. Yyterissä ui, niin eihän isnne rannalle edes kunnolla näe kun pitää mennä melko pitkälle. Siksi oon Yyteriin mennyt yleensä kaverien kanssa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Osaat pukeutua nätisti! Etenkin ensimmäisen kuvan mekko on kaunis ja sopii sinulle hyvin!
  Hyvää kesää!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   JOo, oon kuullutkni ja pitääkin jossain vaiheessa mennä testaamaan. 🙂

 • LauraKatarooma

  LauraKatarooma

  Mää oon jostain syystä tosi arka kokeileen mitään nuita vinkkejä, ettei reidet hinkkais yhteen. Ois kivaa olla mekossa ilman leggareita tai pyöräilypöksyjä. Mitenhän mää rohkaistuisin testaan jotain noista?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sitä pitää vaan repästä ja testata. Vaikka jollakin pienellä reissulla, niin ei hankaannu sitten pahasti jos joku ei toimikaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kivat vaate yhdistelmät ja keltainen mekko kuin karkki pinkin laukun kanssa!
  Vuosia blogia seuranneena täytyy kyllä kiittää ja kumartaa, että omalla esimerkilläsi rohkaiset muitakin ihmisiä kokoon katsomatta pukeutumaan itse miten haluaa. Itsekin isompana ja ongelmakohtia omaavana henkilönä myönnän, että ajattelen liikaakin sitä mitä muut ajattelevat minusta, mutta olen tässä vuosien aikana hiukan rohkaistunut ja haluaisinkin ajatella näin, että osasyynä on sinun esimerkkisi ja iloinen elämänasenne. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. On hyvä rohkaista muita ja joskus tulee semmonen olo, et voi kun voisin antaa pienen palan tätä ittevarmuutta heille. 🙂 Mut ihanaa kuulla että oot hieman rohkaistunut ja kenties jossain vaiheessa säkin tuut sieltä kuplasta ulos, kun huomaat ettei muiden mielipiteillä ole loppujenlopuksi väliä, vain sillä omalla. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *