27 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, tiesin tämän. Hamsterointi on vain oma nimitykseni hamstraamiselle. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Musta tuntuu, ettet oikein ymmärrä tätä kokonaisuutta ja kaikkia käytännössä maailmanlaajuisen poikkeustilan mahdollisia vaikutuksia.
  Kuten itsekin sanoit vaatevideolla, Suomesta ei "vielä" saa kaikkea.
  Esim. monet hedelmät tulevat ulkomailta. Mitäs jos ulkomailla sairastuu suuri määrä merkittäviä tuottajia ja mitäs jos logistiikassa tulee isompia ongelmia ja rajoitteita? Esim. monet nopeasti pilaantuvat tuotteet toimitetaan Suomeen lentorahtina.
  Mistä sitten saadaan tavaraa kauppaan?
  Olen hamstrannut jotain, mutta kohtuudella. Vessapaperia oli muutenkin kaapeissa, mutta olen ostanut jotain jauhoja ja kuivahiivaa. Lisäksi lähialueen kaupassa sattui olemaan viime kuussa alkanut ale tietystä pakasteateriasarjasta, joka on suosikkini, joten sitä on pakastimessa n. kuukauden tarpeiksi.
  Lihaa on ostettu pakkaseen, jos kaupassa on sattunut olemaan.
  Jos kotona on ruokaa vaikka viikon – parin tarpeisiin, ei ole pakko käydä kaupassa niin usein ja tämä vähentää tarttumisriskiä. Tärkeintähän ymmärtääkseni on saada Koronan huippu mahdollisimman lieväksi käyräksi, jotta terveydenhuollon (esim. tehohoidon) resurssit riittävät.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Luultavasti en kokonaisuutta täysin ymmärräkkään ja luulen etten ole yksin tämän kanssa. Päivä kerrallaan, rauhallisesti. Kohtuudella hamstrauksessa ei oo mitään pahaa, eikä siinä että just näin pyrkii vähentämään niitä kauppakäyntejä. Itse en vain ymmärrä noita tiettyjä juttuja enkä tykkää median lietsomasta paniikista, koska se aiheuttaa kaikenlaista. Ja mitä tulee tuotteisiin, niin monihan on itseasiassa rauhoitellut sen suhteen ettei ne maailmasta lopu. Ehkä kestää kauemmin täyttää hyllyt.

   Mutta asiaan kuuluu kyllä suhtautua vakavasti ja ohjeistusta noudattaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tuo on ihan terve suhtautuminen ja muulloinkin kuin tässä tilanteessa pitäisi olla jonkinlainen kotivara elintarvikkeita kaapissa. Se, jolla ei tällaista ole, joutuu viimeistään nyt hankkimaan sellaisen. Nyt tästäkin asiasta syyllistetään ihan turhaan ja nimitellään hamstraajiksi. Se on kuitenkin viisautta, että jokainen miettii asian omalla kohdallaan, muttei myöskään vahingoita muita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Terve suhtautuminen on hyvä! Mut itse en silti hamstraisi vuoden varastoja, vaan miettisin muitakin. Siis tottakai jotain varastoa mutta järkevää sellaista.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mitä muutoksia olet tehnyt jokapäiväisessä elämässäsi koronaviruksen takia? Riskiryhmään kuuluvana tietysti joudut rajoittamaan liikkumista ihmisten parissa. Käytkö kaupassa silloin ns. riskiryhmäläisten aikana?
  Käsienpesu on tietysti itsestäänselvyys muunakin tautiaikana.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minusta ei mitään paniikkia ole lietsottu, tosiasiat nyt vaan ovat sellaiset, että niitä ei oikein kauniisti voi esittää. On parempi, että totuus kerrotaan, aluksihan THL vaan hymisteli ja vähätteli tätä ongelmaa.
  Totuus on viisauden alku, oli se sitten kuinka karu tahansa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, se on totta että vähättelivät. Mut tietyt kirjoitukset lietsoavat ja ihmiset menee paniikkiin. Kyllä, on tämä vakava asia. Ja sitten on näitä ketkä väittää että tää on vaan nuhaa ja sitten heitä ketkä ei välitä ohjeistuksista yms.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minusta tästä asiasta ei ole puhuttu yhtään liikaa eikä järkevä ihminen mene tuosta paniikkiin. Asiantuntijat ovat ohjeistaneet meitä suomalaisia tosi hyvin päivittäisillä tiedotuksilla esim. televisiossa. On vain hyvä, että informaatiota tulee "joka tuutista", koska osa meistä suomalaisista on sellaisia jääräpäitä, että vähättelevät vain tässäkin tilanteessa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tiedottaminen on ollut hyvää ja siinä mielessä tosiaan on et on heitä ketkä ei ota tätä ihan tosissaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tämä vessapaperin hamstraus on lähtöisin Australiasta. Siellä kun ei ole bideesuihkuja. Tämän tästä saa kun ihmiset eivät osaa lukea kuin iltalehteä

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hohhoijaa! Luin noita edellisiä kommentteja… Joskus tuntuu että ollaan katsottu ihan eri videota?

  Minusta sinä puhut tässä oikein fiksusti! ❤️ Ja olen samaa mieltä huumorista, ei sitä täydy erottaa ikävistä/vakavista asioista, ei huumori tee ihmisistä ymmärtämättömiä!

  Ihmiset ovat eläneet täällä pohjoisessa, lumen ja jään keskellä vuosituhansia ilman tuontitavaroita ja niin eletään edelleenkin! Sopeutujat selviävät ja huumori auttaa selviytymään!

  Aina on heitä, jotka eivät suostu elämään normien mukaan, onneksi on, vaikka ei se olisikaan yhteinen etu juuri sillä hetkellä, muutenhan täällä ei olisi mikään koskaan muuttunut paremmaksi (esimerkkinä vaikka eläintensuojelijat).

  Samoin on heitä, jotka katsovat asiakseen haukkua, arvostella ja opettaa muita, vaikka kaikki tietää kuinka kieroa, ylimielistä ja ilkeää se on! Vaikka, ehkä heidänkin "ansiosta" maailma muuttuu paremmaksi!

  -Leila

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ne ihmiset, jotka täällä ovat eläneet vuosituhansia ilman tuontitavaroita, olivat huomattavasti omavaraisempia kuin tämä nykyväestö.
   En nyt täysin ymmärrä miten koronatilanteessa on hyvä elää normeja (tässä tapauksessa ilmeisesti suosituksia) vastustaen ja miten se muuttaa tilannetta paremmaksi?
   Niin no, onhan maailmassa aika paljon ylikansoittumista ja korona vie sitten ensimmäisenä ne, jotka halusivat vaan pitää päänsä ja vastustaa sääntöjä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minulla samoja ajatuksia kuin sinulla. Suhtaudun vakavasti coronaan ja hoidan velvollisuuteni.

  Mutta median lietsontaa en enää jaksa. Yhdet uutiset päivässä aiheesta riittää minulle. Nyt elämään jotain muuta ajateltavaa 🙂

 • Hanna

  Hanna

  Hei Pipsa, ymmärrän tuon sun pointin enemmänkin niin, että et tykkää paniikin lietsonnasta ja minäkään en tykkää siitä. Yritän itse huolehtia käsihygieniasta mutta käyn edelleen esim kahvilla kahvilassa koska musta se on tärkeätä oman mielenterveyden takia. Huomaan että tätä ainakin julkisuudessa paheksutaan mutta en voi ymmärtää että miksi se kahvila saa olla auki jos siellä ei saa käydä? Asun Pohjois-Suomessa joten mitään isoja ihmismääriä ei oo täällä oikeastaan missään nyt ja turvaväli on helppo pitää. Toki tilanne ja sen mahdollinen paheneminen huolettaa, mutta en kuulu riskiryhmään enkä siis sen takia ainakaan tässä vaiheessa aio linnoittautua kotiin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kahviloissa ja ravintoloissa se tauti nimenomaan leviää ja on levinnyt mm. Tirolissa ja Koreassa. Sinne ei nyt vaan kannata mennä. Pinnat kantaa tautia ja ilmassa pisarana leviää. Suomessa mm. Hääjuhlissa sai 30 ihmistä tartunnan vaikka eivät istuneet lähekkäin. Nyt järki käteen ja pysytään siellä kotona. Valtio ei tässä tilassa määrää yksityisyrittäjiä sulkemaan toimintaansa, se on sitten seuraava vaihe kun ihmiset eivät noudata omaehtoisesti kehoitusta pysyä kotona.

  • Hanna

   Hanna

   Edelleen oon kuitenkin sitä mieltä että jos kahvila on auki niin oletus on se, että siellä ainakin joku päivän aikana käy. Jokainen toki saa käyttää harkintaa, mutta jos valtiovalta olisi tätä asiasta hyvin huolissaan se olisi jo sulkenut kaikki kahvilat ja ravintolat.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Vakava asia on kysymyksessä ja pahin vielä todennäköisesti edessä päin. Nyt pitää noudattaa ohjeistusta ja muistaa pitää yhteyttä ja huolehtia myös iäkkäistä lähimmäisistä.

 • Leena

  Leena

  Tää kyllä jonkun verran ahdistaa.
  Joka paikasta tulee Koronaa…..
  Asiallinen suhtautuminen on tärkeätä. Ja kyllä, tiedotus.
  Toivottavasti pysytään terveinä ja korona menis ohi.
  >Leena L

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minusta se todellisuus iskee naamalle sitten jos se leviää sinne kuten täällä Italiassa niin toteatte siellä että mikään ennakointi ei ollut liikaa. Nyt on siellä monella sellainen vaihe että mielessä kielletään vähän asiaa ja vähätellään koska se kuuluu siihen mielen prosessiin. Toivottavastu se ei leviä sinne tällä laajuudella kuin meillä mutta sen viruksen kuvaan kuuluu levitä ekspontentiaalisesti että yhtäkkiä se vaan on levinnyt käsiin se homma. Sitten on kivempi syödä sieltä varastosta ruokaa..Eikä sen tilanteen päättymisellä ole aikarajaa tiedossa kun ei ole hoitoa eikä tiedetä tuleeko mutaatioita ja voi sairastua useamman kerran siihen. Tiedän siellä Suomessa yhden henkilön joka vähätteli asiaa vaikka on sellaisessa työssä missä on suljetussa tilassa ja tapaa ihmisiä. No nyt onkin sitten karanteenissa ja kovassa kuumeessa ei mennyt kauan..

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nyt ennusteet sanoo että tilanne On pahin toukokuussa ja ohi heinäkuussa. Ehkä juhannuksena uskaltaa vähän jo juhlia.

  Perheelliselle jo viikon ruuat on iso kasa ja nyt lapset tulee ruokkia kotona ja työmaalojnaan on myös kotiversio. Kuinka kauan pärjäätte varastoillanne jos sairastutte? 2 viikossa eristyksessä ilman kontakteja ulkomaailmaan onnistuuko? Jokaisella on varmasti lähipiirissä Koronan riskiryhmää

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *