Mets%25c3%25a4ss%25c3%25a41.jpeg
Blogi

Metsänneitona metsässä

* Laittaa musiikit soimaan ja aloittaa kirjoittamisen *

Mulla soi aina musiikki kun kirjoitan blogitekstiä, aina. Tälläkin hetkellä soi Robin Schultzin OK. Tuosta on tullut tämän hetkinen lemppari, koska kaikki tulee olemaan OK. Tämä soi aika usein salilla ja oon sen tahdilla tampannut menemään crosstrainerin kanssa. Nyt ei voi aatellakaan mitään salitreenejä, koska venäytin kylki/selkälihakseni riehuttuani viikonloppuna kummilasten kanssa. Oon täällä kotona nautiskellut olostani, pienessä kipulääkehöyryssä. Ei ole vanhaksi tulemista, mutta oli se sen arvoista, se riehuminen. Koko sunnuntai meni melkei nukkuessa, koska kolmiolääke. Viitisen tuntia taisin olla siitä vuorokaudesta kaikenkaikkiaan hereillä. Nyt oon vaan löhöillyt terassilla ja lueskellut hömppäpokkareita, sekä naureskellut Piipun hyviä kärpäsen metsästystaitoja. Tuossa on kisu, joka nappaa kärpäsen kuin kärpäsen ja vetäsee huiviin. *nauraa* Oon tässä myös katsellut Norjan reissussa ottamia videopätkiä ja miettinyt, että jos tekisin niistä uuden ja täyspitkän videon. Ajatus on kytenyt mielessäni nyt kun olen tehnyt enemmän videoita ja on toisenlaisia visioita sen suhteen. Jos nyt lähtisin Norjaan, tekisin erilaisempia videoita.   

Ylen kuvauksetkin saatii viime torstaina purkkiin ja nyt odotellaan, milloin se tupsahtaa televisiosta. Mulla oli iso kassi täynnä mekkoja, jotka asettelin kakkoskotona nätisti sohvan päälle, että oli helppo vaihtaa päälle. Kuvattiin viimeisenä päivänä noita mun asuja, vaan eipä tuossa ole kaikkia mekkojani, jätin suosiolla tummemmat mekot kotiin. Ja kävipä niin hauskasti, että yhden mekoista myin Ylen toimittajalle, kun hän niin siihen ihastui. Ilmoitan sen päivän täällä sitten, kun sen saa kertoa. Olemme menossa Hennan kanssa Tampereelle, kun ohjelma julkistetaan. Jos muuten tykkäätte kurkata jo nyt pientä Behind the Scenes pätkää meidän kuvauksista, niin Hennan blogista voitte käydä kurkkaamassa. Oli kyllä melkoinen Once in a lifetime kokemusta. Harmittaa vaan, etten ole löytänyt sitä paperilappua, johon olen kirjoittanut mitä kaikkea haluaisin kokea. Siinä lapussa kun oli ainakin mannekiinina olo, lehtihaastattelu ja televisiossa esiintyminen, mutta oli muitakin. Nuo kolmehan multa on nyt sitten purkissa ja ois ollut kiva päästä vetämään tuon televisio esiintymisen viereen vihreä check väkänen. Nyt kun näin miten kuvaa otettiin, niin katselen esim. musavideoita eri silmin, koska tiedän suurinpiirtein miten ne on kuvattu. Ettei siinä tosiaankaan mennä yhden kameran varassa, vaan niitä voi olla monen monta. 

Käytiin viime perjantaina porukalla uimassa ja taas tuli se ongelma, ettei mua meinannut saada vedestä pois, mutta kaikesta siitä vesiriehunnasta huolimatta mulla oli järki päässä ja käytöstapoja, niin nousin sieltä pois heti, kun muut olivat pukeneet vaatteet päälle. Mä tykkään vedestä, sen äärellä mulla on aina ollut rauhallinen olo ja kaikki murheet lähtee aina pois. Jos mulla olisi ajokortti, myöskin se auto ja rahaa niin paljon, niin ostaisin meren tai järven rannalta ympärivuoden asuttavan talon enkä varmaan muualla sen jälkeen asuisi. Mut eniveis, tosta me sitten lähdettiin koko konkkaronkka etsimään grillipaikkaa, koska oltiin otettu myös makkaraa mukaan. Se olikin hauska reissu se, kun metsästettiin paikkaa ja löydettiinkin sellainen, mutta meni vähän myöhäiseksi. Oltiin kotona joskus 23.30 ja kaikkea piti vielä tehdä ennenkuin pääs nukkumaan ja mulla herätys seuraavana aamuna klo 6:30, koska mie lähdin Tampereelle. Mut oli sen verran kivaa, että kyllä nyt muutaman kerran voi mennä vähilläkin unilla + Tampereella sain vaniljalatella simmut auki.  

Mulle tupsahti postissa tämmönen ”Purifying peel-off mask” ja ajattelin, että tämän testistä pitää ottaa videota teillekin. Kyselinkin instassa, että kiinnostaako teitä testivideo tästä. Moni on myös varoitellut tämän olevan niin jytyä tavaraa, että ihokin tuntuu lähtevät irti. Niin tottakai mä haluan testata, että lähteekö se ihokin mukana, vaiko ainoastaan ne epäpuhtaudet. Pienellä varauksella mennään, koska Wishistä tilattu. Eli teen varmaan ensin pienelle alueelle testin, ennenkuin vetäsen koko naamaan. Oisko ideaa, mitä seuraavaksi testattaisi?    

Pusero – KappAhl
Pitsishortsit – Ellos
Sandaalit – KenkäPori
Laukku – Mulberry

Autoreissut on parhaimpia, koska samalla voi pysähtyä metsänlaitaan nappaamaan asukuvat. Tuo pusero on ollut parhain alelöytö Kappahlista ja tykästyin niin paljon tuohon malliin, että kävin ostamassa puseron myös vaaleansinisessä värissä. Noita löytyy edelleen Porin Isokarhun KappAhlista kaikissa väreissä (oranssipunainen, vaaleansininen, tummansininen) ja hintaan 15€. Kivan kevyt asu, kun mittari näytti ulkolämmöksi +23℃. Oon myös ilonen noista pitsishortseista, koska nää on just hyvät – ei kiverry ylös kun liikkuu. Mulla on semmonen lötkömmätkin ja niiden vika on se, että nousevat haaruksista ylös. Oonkin jättänyt ne ihan kotishortseiksi. Ainoat hyvät onkin tämmöset tiukat, mutta ei kuitenkaan liian tiukat shortsit. Täytyy toivoa, että tuota lämpöä riittää vielä jonkin aikaa. Lämmin syksy kuulostaisi kyllä kivalta. Mulbrryn iso lötkökassi on kyllä kiva, mutta ei toimi ihan kaikkien puseroiden kanssa, koska hankaa joihinkin kivan nukkakohdan. 

43 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mikä on kakkoskoti? Mitä tarkoitat kun vaihdat kakkoskotona vaatteesi? Äitisi luona kenties?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis tää kakkoskoti oli paikka, jossa kuvasimme tuohon Ylen juttuun muutamat kohdat, koska en halunnut kuvailla lähimainkaan oikeaa kotiani. Joten tuo oli kakkoskotini, tai salainen kotini. 😀 Miten sen nyt ottaa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mulle selvisi nyt, miten monasti ihmisten "kodit" tuollaisissa tv-jutuissa on niin steriilejä, pelkät huonekalut, hyllyt joilla muutama esine jne. Ne on vaan lavastettuja koteja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ne välttämättä kaikki ole, mutta sellaisessa tapauksessa kun ei ole haluttu kuvata kotona.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ole, kyseessä oli Ylen juttua varten järjestetty kakkoskoti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kaapissa, mut hei, se oli tänään käytössä kun tarvitsin ison kassin. 🙂 Facen puolella on kuva ja instaankin laitan vielä tässä illan aikana, ennenkuin menen unille. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiva paita, koska riittävän löysä. Laskeutuu hyvin eikä mene jokaiseen mutkaan.
  Olisiko sellaiset perus/polvimittaiset shortsit ok? Tarkoitan sellaisia housuhametyyppisiä, jotka ovat hyvin imartelevia vartalolle>?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mulla on tuollaiset shortsit, mutta niissä on se ongelma että nousevat haaruksiin enkä tykkää. Siksi tällaiset "tiukemmat" shortsit on paremmat, ne kun ei nouse.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minusta päälläsi olevat shortsit ovat liian tiukat. Aivan liian tiukat vaatteet eivät kyllä pue kantajaansa. Pieni väljyys taas tekee ihmeitä, sitä näyttää paljon sutjakammalle 🙂 Minusta voisit kokeilla, uskoisin että pitäisit syntyvästä vaikutelmasta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mulla on löysemmätkin shortsit, mutta niissä on taas se ongelma, että nousevat ylös haaruksiin. Siksi tiukemmat on paremmat. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minua häiritsee pitsishortseissa se, että ne näyttävät enemmän alusvaateshortseilta kuin arkivaatteelta. Itsekin liputan hieman löysempien shortsien puolesta. Toki jos ne nousevat niin ymmärrän miksi hankala käyttää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näin tekevät, eli nousevat ylös joten käyttö on hankalaa. Ja siksi suosinkin tiukempia shortseja.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei käyttääkö Henna erilaista kameraa, kun hänen kuvat ovat paljon terävämpiä samoin video huippulaatua, vai onko kyse tyylistä kun sinun kuvat ovat hieman epätarkkoja.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jos kerran Henna on ammattikuvaaja, niin on kai hänellä erilainen kamera ja taitoa enemmän…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, Hennalla on eri kamera. En muista tarkkaa mallia ja linssiä, jos ne kiinnostaa, kannattaa kysästä Hennalta. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mutta esimerkiksi pipsan jotkut maisemakuvat yms. ovat ihan älyttömän hienoja. Todella tasokkaan näköisiä ja kauniita. Ottaisin itselleni tauluiksikin. Eivät kyllä mitenkään epätarkkoja. <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En tiedä varmaksi, mutta lasten kanssa jotain touhusin ja sitten vähän ajan päästä huomasin että kylki on kipeä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Liike on lääke. Liian kauaksi ei kannata jäädä sohvan pohjalle vaan liikkua rauhallisesti kävellen, jos muu liikunta ei onnistu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Huihai, en mä sohvalle ole jäänyt. Hommissa mennyt ihan normaalisti ja kipulääkkeen voimin. Sunnuntaina tosin se kipulääke vei multa tajun. 😀 Mut et kyllä mä ihan normaalisti liikun, mutta tietyt liikkeet tekee kipeää. Esimerkiksi salille en voinut eilen mennä kun sattui, mut nyt alkaa vaikuttaa siltä että ehkä loppuviikosta voisi – pitää nyt katsoa miltä tuntuu. En halua kuitenkaan pahentaa sitä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tosi kivat vaatteet sulla:)! Huomaa selvästi, että olet laihtunut,hienoa,tsemppiä! Mä olen ihan samaa mieltä; uiminen on ihan parasta…ja niin lempeää nivelille!
  T. Leena

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Ja totta, uiminen on parasta. 🙂 Tänään illalla taas uimaan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiva asu 🙂

  Jos löysemmät shortsit nousevat ylös, miten olisi minihame? Esim. farkkua (vaikka et farkuista myyden pidä).

  Maiju

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enpä ole koskaan ajatellut minihametta, mutta toisaalta siinäpä ei olisi tuota ylösnousua. 🙂

 • Catherin

  Catherin

  Kannattaa suhtautua hyvin varauksella kaikkeen Wishissä myytävän kosmetiikkaan. Wishin tavarat tulee lähes poikkeuksetta Kiinasta, joka on piraattituotteiden luvattu maa eikä esim. kosmetiikan tuotantoa valvota käsittääkseni mitenkään. Purkeissa voi siis periaatteessa olla ihan mitä vaan. Näin kärjistettynä sanoen vaikka bensaa tai lyijyä ☹️

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samaa mieltä edellisen kanssa. En ikinä laittaisi herkälle iholleni kiinalaista mönjää. Suomessa on saatavana runsaasti laatutuotteita,jopa edullisesti. Hieman eettistä ajattelua, pyydän!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Näistä Wishin tuotteista varoittelu taitaa olla muotia juuri nyt, ja oikeassahan te olette. Mutta sitä en voi käsittää, että suurin osa täysin sivuuttaa sen, että nämä luvattoman halvat feikkimeikit on todennäköisesti (ellei varmasti) valmistettu todella kyseenalaisissa ja valvomattomissa tehtaissa, joiden oloista ei ole meillä mitään tietoa. Saati nämä Wishin rytkyt, joissa keimaillaan huolettomasti unohtaen, että siinä päällä hulmuavat pienten 14-16 tuntia päivässä töitä tekevän lapsen omin kätösin ompelemat kankaan. Meikkien sisältöä päivitellään, mutta ei tunnu siltä että kukaan muistaa, että jos näitä "lyijy-/bensapurkkeja" on lainkaan testattu, ovat ne testattu eläimillä.

   Tämä ei Pipsa ole ainoastaan sinulle. Wishin asiakas, olipa mikä talliainen tahansa, tukee niin lapsityövoimaa kuin eläinkokeitakin, ja mielestäni on järjettömän turhamaista pohtia, saako itse tästä uudesta ripsarista tai glitteristä ihottumaa. Omien ja taustalla olevien ongelmien mittasuhteet ovat kerta kaikkiaan absurdit.

  • Catherin

   Catherin

   Itse elän varmaan vähän kuplassa, koska oletan että Kiinan markkinoilta ostoksia tekevät tietävät automaattisesti, että siellä käytetään ihan avoimesti lapsityövoimaa ja eläinkokeita. En todellakaan ajatellut, että nostan mitään henkilökohtaista kokemusta ihmis- ja eläinoikeusloukkauksien yli. Pitää olla kyllä aika tynnyrissä kasvanut ettei automaattisesti ota huomioon noita mainitsemiasi asioita.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minä toivoinkin mielipiteessäni eettisyyttä, mikä kohdallani tarkoittaa juuri ostoksissani vastustaa lapsityövoiman käyttöä ja eläinkokeita. Silti voin mainita myös ihottumasta, mikä on minulle herkkäihoisena aika merkittävä tekijä meikkien valinnassa. Suosinkin Body Shopin tuotteita, missä nämä kaikki em. tekijät tulee huomioiduiksi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Catherine ja ano 15:44, ei ollut tarkoitukseni teitä arvostella ollenkaan, vaan pointtini oli ehkä se, että olisi ihan yleisesti tarpeellisempaa ja kaiken järjen mukaan tehokkaampaa muistutella näitä wishiläisiä tästä eettisestä puolesta, kun ei tunnu se oman ihon terveys ja sen vaarantaminen tunnu hetkauttavan, vaikka niistä tuotteista jatkuvasti varoitellaan, kuten tässäkin postauksessa myönnetään.

   Minua ei suoraan sanottuna kiinnosta, mitä myrkkyä ihmiset vapaaehtoisesti tunkevat naamaansa, mutta se minua suuresti ihmetyttää ja jopa raivostuttaa, ettei mietitä näiden kauppojen tukemisen seurauksia. Mutta ei, kun halvalla saa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näistä on hyvä puhua. Itsekään en kosmettiikkaa ostaisi Kiinasta. Tuo mustapäänaamio on ainoa minkä olen uskaltanut tilata, koska tästä samaisesta on moni tehnyt testiä eikä ole tapahtunut mitään. Mutta en tosiaan suosittele meikkejä tilaamaan tuolta. Tiettyjä tavaroita uskaltaa mielestäni tilata, mutta pienellä varauksella.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Eihän se välttämättä ole niin, että "tapahtuu mitään" heti. Lyijy ja mm. syöpää aiheuttavat aineet kertyvät pikkuhiljaa elimistöön.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se kosmettiikkaa. Olisiko sulla sitten vinkata joku samanlainen tuote suomalaisesta kaupasta? Mielestäni en ole ihan samanlaista löytänyt ja haluan tehdä testin, koska niin moni muukin. Että riskin otan tasan yhden kerran. 🙂 Mutta varoitan silti, että noiden kanssa saa olla varovaisia. Itse en siis ostaisi mitään meikkejä, ja tarkoitan niillä huulipunia, meikkivoiteita jne joita pidän kauemmin kasvoillasi, kuin kasvonaamiota.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. En kyllä löytänyt tuolta mitään vastaavanlaista, joka vetäisi ihonkin mukanaan. 😀 Siksi siis tuota Wishin kuorintanaamiota testaan, koska siinä on reilu ote. Ainakin muiden testaajien mukaan. Et taidan nyt tämän testata tosiaan tuolla Wishillä, otan sen riskin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä en luottaisi tuohon, että kun muillekaan ei ole tullut oireita niin ei niitä tule itsellekään. Kun tuotantoa ei valvota, niin osa eristä voi olla kelvollisia ja osa ei. Ihan sama juttu kuin huumeiden kanssa. Siksi niihinkin kuolee paljon ihmisiä, kun laittomalle tavaralle ei ole mitään laatukriteerejä ja itä-euroopan autotallikemistit voivat laittaa nappeihin käytännössä mitä vain.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No testaamalla sen näkee, eikä tuota kuorintanaamiota ole tarkoituskaan kokeilla kuin kerran. Mutta otan ilolla vastaan suomikaupoista löytyvän vastaavanlaisen kuorintanaamion. En ole itse sellaista löytänyt.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Otat vastaan? Ei kai kenenkään sinulle sellaista tarvitse antaa. Jos mielelläsi käyttäisit kotimaasta ostettuna, niin odotat niin kauan kuin tulee vastaan, aivan taatusti tulee.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, otan vinkin vastaan mistä suomikaupasta löytyisi tällaista vastaavanlaista. En siis ihan sitä tarkoittanut, mitä oletit. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *