21kk Remppa 1.jpeg
Blogi

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa – 21. kuukausi

Hellureissan taas sinne ruudun toiselle puolelle! Se oli jälleen kerran yksi kuukausi vierähtänyt eteenpäin tässä pitkässä elämäntaparemontissani, mutta mitäpä sillä on väliä koska tätä matkaa voidaan jatkaa hymyssä suin. Ongelmia olisi varmaan enemmän jos tätä tekisi hampaat irveessä. Takapakkejakin on otettu mutta niistä on vaan nokka pystyssä selviydytty eteenpäin. Tässä kuukaudessa olen testannut yhtä asiaa, nimittäin sitä että miten paino (tai kroppa) reagoi kun en liikukaan samalla tapaa kuin aiempina kuukausina. Lopetin siis tämän kuun ajaksi kaikki ”rankemmat” treenailut – iltakävelyllä olen kyllä käynyt mutta en kovin monella. Ennenkuin viette saunan taakse kivitettäväksi, niin kuulkaahan. Halusin tosiaankin testata että miten kroppani reagoi liikkumisen rajuun vähentämiseen kun tuntui että jokaisen treenin jälkeen paino nousi sen +2kg. Joten nyt halusin testata että miten käy kun en treenaisikaan.
Ensimmäisen viikon aikana ei tapahtunut juuri mitään ihmeellistä joka hieman ihmetyttikin koska vessassa sain rampata paljon tiheämpään tahtiin kuin ennen, joten oli se nyt pentele kun ei missään näkynyt. Pikkuisen siinä piti tussahdellakin että mikä on kun ei mitään tapahdu, mieleen hiipi jopa epäilys että oliko se sittenkään järkevä ratkaisu jättää rankempi treenaus väliin, mutta päätin sinnitellä tämän kuukauden koska eihän he ekoina päivinä, taikka viikkoina voi vielä mitään päätellä. Meni siis syteen tai saveen mutta testi viedään loppuun. Sitten toisen viikon loppupuolella paino nytkähti pieneen laskuun, ja sen viikon kokonaistulokseksi kirjasin -1kg ja minä olin todella tyytyväinen. Vessassa sain edelleen käydä tiuhaan tahtiin kunhan muisti juoda riittävästi nesteitä. Sitten kolmannen viikon lopulla, tarkemmin sanottuna lauantaina painoni rykäisi yhtäkkiä -2kg alaspäin. Tuo taitaakin olla ensimmäinen noin rajua tipahdus mutta sen jälkeen ei olekaan sitten tapahtunut mitään vaan vaaka on näyttänyt jo monena päivänä samaa lukemaa.

Testi on siis ohi ja mielestäni tämä kertoo aika hyvin ettei se liikunta yksistään laihduta eli paino laskee kivasti vaikka ei isommin liikkuisikaan. Toisaalta voihan se olla täysin niinkin ettei se liikunta ole koskaan laskenut painoani kun joskus on tuntunut siltä, vaan enemmänkin piristänyt mieltä ja helpottanut kuntoa. Viime kuussakin meni kivasti vaikka liikuin mutta siinä toisaalta oli myös paljon nousuja sekä niitä laskuja. Mua ärsyttää nuo liikkumisen aiheuttamat nousut vaikka kyllähän ne aina siitä laskee. Oman mielen piristykseksi silti suosittelen sitä liikkumista, mutta ei sitä tarvitse tehdä hampaat irveessä. Sitä kyllä ihmettelen että miten ihmeellisesti tuo painoni silti laskee, että välillä menee tasaisesti mutta että sitten se rykäisee ja sen jäkeen ei mitään. Tänään illalla saan taas jatkaa käsipainotreenien parissa, oonkin tätä jo hetken odotellut. 

Sitten mä haluan kertoa tällaisesta asiasta jonka olen tässä kuluneen
kuukauden aikana huomannut ja aika suuresti äimistellytkin. Moni teistä
tietää että mä olen vilukissa, tai sellaiseksi olen aina tituleerannut
itseäni kun jalkani ja käteni ovat aina olleet kylmät kun lämpötilat alkaa laskemaan.
Sisälläkin jos lämpötila tippuu alle 23 asteen, alan vaatimaan
lisää lämmitystä – No ei, en oikeasti mutta joudun silloin yleensä
laittamaan ison kasan villasukkia jalkoihin ja siltikin mulla saattaa
olla viluinen olo. Tämän takia kilpirauhastakin on testattu vähän väliä
mutta koskaan siitä ei ole lääkärit löytäneet ongelmaa, ja tätä
on kysytty niin kunnalliselta, kuin työterveyslääkäriltä sekä
yksityiseltä lääkäriltäkin. Huonoksi ääreisverenkierroksi olen sen itse ajatellut olevan kun kilpirauhasesta ei ole löytynyt selvitystä ja kaikenlisäksi äidilläni on tätä samaa ongelmaa ja netistä luin että tämä huono ääreisverenkierto olisi perinnöllistä. Siitä ei ole koskaan ollut mitään isompaa ongelmaa, mitä nyt kädet ja jalat on olleet kylmät – näistäkin enemmän nuo jalat on kylmät. Tosin nyt se taitaa olla mennyttä mutta seuraan kuitenkin kaikessa rauhassa tuntemuksiani.

Olen silti alkanut epäilemään että
onkohan tässä ollut kyse tuosta ääreisverenkierrostakaan vaan enemmänkin
siitä että kun olen laihtunut ja kun mun jalat on nimenomaan
kaventuneet (ei suuresti mutta ovat kuitenkin) niin yksinkertaisesti
pääsee veri vaan virtaamaan paremmin. Äitini tuossa jo naureskeli että
mulla on alkanut varhaiset vaihdevuodet mutta tuskinpa sentään koska en
saa mitään kuumia aaltoja vaan mulla on vaan lämmin. Ei silti nyt
kokoaikaa, kyllä mulla välillä vilukin on mutta silloin pistetään vain
enemmän vaatetta päälle. Tämä on vain ollut niin jännää seurata miten
kropassa tapahtuu kaikenlaisia muutoksia.

Mulla on tosiaan ollut
kaikenlaisia hormonihäiriötä, eikä nekään muuten ole täysin ohitse
mutta eivät ole ihan niin rajuina kuin aiemmin. Ei ole mielialat
heitelleen ihan sillä tavoin häränpyllyä. Tällä hetkellä se näyttäytyy
sellaisessa muodossa että mulle on tullut murrosikä uudelleen kun naama
kukkii siihen malliin. Ei näistä pelästyä tarvitse, mut pikkaisen nuo
kyllä ärsyttää – toisaalta pitäisi olla iloinen (kuten lääkärikin sanoi)
koska tämä tarkoittaa sitä että aineenvaihdunta, hormonit sun muut on
alkaneet toimimaan. Eli jee jeee, olen menossa oikeaan suuntaan remppani
kanssa!

Ai niin, ne tulokset. Tässä kuussa tuloksia tuli lähinnä vaakalukeman perusteella eli taaskaan ei tullut mittanauhalla muutoksia kuten olen aina epäillytkin että kun lähtee enemmän kiloja, niin silloin ei lähde noita senttejä. Mut tosiaan, tässä kuussa vaaka palkitsi minut -3kg tuloksella ja se tarkoittaa sellaista kivaa pikkuasiaa että olen nyt sitten saavuttanut 21kk aikana kokonaistiputukseni määräksi -40kg ja se on kyllä aivan mahtava asia. Wohooo!!!! Mä lupailin itselleni jotain kivaa kun -40kg on saavutettu enkä tiennyt etukäteen mitä ottaisin, mutta toki vaihdoehdot oli mielessä. Tänään sitten raahauduin kaupasta hakemaan tuon palkintoni ja olen todella tyytyväinen vaikka alunperin olin vähän sitä vastaan. Kiitos vaan lukijoille jotka vinkkaili siitä. Pientä pohdiskelua tuo palkinto kyllä vaati, varsinkinkin kun ensimmäinen oli kamala mutta onneksi, onneksi en antanut sen pelästyttää pois kun tiesin että niitä on monenlaisia. Tällä kertaa kyseessä on ihan käytännöllinen palkinto ja paljastan sen jossain vaiheessa mutta voin sanoa sen verran ettei kyseessä ole tällä kertaa mikään merkkilaukku taikka -asuste.

Kroppamuutokset:
Paino: -40kg (-3kg)
Vyötärö: -35cm (ei muutosta)
Lantio: -36,5cm (ei muutosta)
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:

Seuraava remppapostaus tulee 14.11.2016

72 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, pakko sanoa että kyllähän se tuntuu – kevyemmältä mutta ei silleen isommin erilaiselta. Sama tyyppi oon edelleen. 🙂 Taas yhden pykälän verran kohti terveellisempää oloa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Tsemppiä omalle taipaleellesi, muista olla sitkeänä!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hieno tulos! Kannattaisiko jättää nyt kaikki liikkuminen vaikka tältä vuodelta ja keskittyä vaan ruokavalioon? Voisi olla jo jouluna -50kg rikki. Ei tarvitsisi pörrötakkiakaan viedä ulos 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. No ei sentään, tuo oli nyt vaan tuollainen oma pikkutesti eli nyt palaudutaan takaisin vanhaan. En nyt usko että 2kk saan -10kg pois, hyvä jos puolet. 🙂 Eikä mun talvella pörröä tarvitse viedä ulos, sillon otetaan toinen takki päälle. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No tosiaan typerä ehdotus jättää liikkuminen pois. Ihmisen tulee liikkua huolimatta siitä yrittääkö laihtua, lihoa tai pysyä samassa painossa. Laihtua voi pipsa ton 10kg vaikka liikkuiskin, jos siis haluaisi laihtumisspurtin vetästä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Onko sulla pipsa jotain tiettyä laihtumistavoitetta? Itse oon huomannu sen, että mulla pakko olla joku tavoite ja "aikaraja", muuten ei motivaatio ja yritys riitä. Viime talvena onnistu tosi hyvin. Huoh. Ei oo laihtuminen nyt syksyllä onnistunut, kun ei oo motivaatio riittäny 🙁 Mut nyt taitaa motivaatio olla taas palaamassa, koska keväällä on luvassa matka Kreikkaan ja silloin pitää olla rantakunnossa jee!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enhän mä kehottanut ketään jättämään liikuntaa pois, tämä oli vain minun oma kokeiluni. Mut oon mä sen aiemminkin huomannut, ihan helvetinmoisella liikkumisella ettei se paino laske jos liikunnalla yrittää laihduttaa. Mä kokeilin näin ja ainoan minkä se teki, oli perkeleenmoisen nälän. 😀 Että totta kai liikkua kannattaa mut kantsii vaan ajatella sitä sellaisena kivan mielenvirkistyksenä ja laihdutuksen tukena, ei siis niin että liikkuu niin hullunlailla ajatellen että se on se ainoa tapa jolla laihtuu. 🙂

   Ei, ei mulla ole laihdutustavoitteita. 🙂

 • M-K

  M-K

  Vau, onnea! Näitä on tosi mielenkiintoista lukea ja varmasti auttavat monia nuo monenlaiset kirjaamasi pienetkin asiat mitkä saattavat liittyä painonpudotukseen, sen vauhtiin tai tyyliin. Tsemppiä kaikkeen, myös negakommenttien kestämiseen! (Itse olisin jo valmis pudottamaan ne kuin kilotkonsanaan…)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Sitä mäkin toivon että on jollekin toiselle apua näistä. Vaikka ei muuten kuin että yritän luoda toivoa ettei kannata antaa periksi jos meneekin hitusen huonommin. 🙂 Ja nää on tosiaan näitä mun omia tuntemuksia tämän remppareissuni aikana ja omia kokeiluita. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oikeastihan ruoka on se mikä vaikuttaa laihtumiseen eniten, noin 80% ja liikkuminen vain noin 20%. Liikkumista tosin suositellaan, koska se tosiaan piristää mieltä, parantaa aerobista kuntoa, lisää lihaksia yms. Pelkästään liikkumalla on kuitenkin vaikea laihtua.

  Jatka vain liikkumista, siitä on joka tapauksessa enemmän hyötyä kuin haittaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo siis tottakai mie jatkan, tai jatkoin jo. 🙂 Tämä nyt vaan oli tämmönen oma kokeilu et miten se paino reagoi siihen. Itteeni kun alkoi niin ärsyttämään painonnousut aina pariksi päiväksi niiden treenien jälkeen ja sitten kun niitä teki melkeen joka päivä. Et en mie tätä tarkoittanutkaan että älkää liikkuko, vaan että ei kannata ajatella että se on se liikunta joka itsessään laihduttaa. Että se on se ruokavalio joka laihduttaa, liikunta tuo siihen pienen piristysruiskeen vain. 🙂 Eli liikkua kannatta ajatuksella että se piristää mieltä mutta ei varsinaisesti ole se laihduttavin tekijä koko laihdutuksessa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ei kai kukaan niin ole kuvitellutkaan? Ainahan sitä on toitotettu tutkimuksissa ja mediassa että ruokavaliolla on suurin merkitys laihdutuksessa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ootte oikeessa et ruokavalio vaikuttaa suuremmin, mutta olisi hyvä muistaa että kuitenkin liikunta on merkittävä ja laihtumista tukeva juttu, ei vain piristys mielelle. Jos laihduttaa ilman liikuntaa kroppa jää helpommin löysäksi kuin jos sitä samalla liikunnalla kiinteyttää. Ja faktahan sekin, että kun lihasten määrä kasvaa, kroppa kuluttaa levossakin enemmän kuin aikaisemmin ja laihtuminen helpottuu. Ja tietenkin se perus juttu et liikunnalla lisää kulutusta ja jos ruokailujq ei muuta sen mukaan liikkuuko vai ei niin tietenkin kulutus on suurempa kun liikkuu ja laihtuminen varmempaa kun kalorit jäävät enemmän miinukselle. Tsemppiä sulle laihdutukseen!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No jotkut mun mielestä kyllä unohtaa tuota ettei liikunnalla ole laihdutuksessa se suurin merkitys, vaan ruokavaliolla. Siksi mua ainakin itseäni ärsyttää kun tässä remppailen niin mulle sanotaan et liiku enemmän, liiku enemmän. Äärrrh! Ku ei se liikkuminen laihduta vaan se ruokavalio eikä kroppakaan aina toimi niinkuin matemaattisesti ois laskenut että nyt pitäisi näillä kaloreilla laihtua puoli kiloa viikossa. 😀 Et jos tuo laihdutus ois oikeasti nini simppeliä matikkaa, ni ei tässä lihavia kyllä oltas. 🙂

   Ja kuten mäkin sanoin, niin liikkua kannattaa mutta vain sen mielen piristyksen ja kunnon tähden, ei sen tähden kannata siis alkaa menemään 5h lenkkejä että siinä saavuttaa jonkun kalorimäärän jonka ilmoitetaan tarkoittavan X grammaa miinusta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Upeeta ja kannustavaa työtä!
  Hienoa, että biologiasi on vastannut painonpudotukseen. Hormonit vaan hyrisemään ja lähitulevaisuudessa voimme saada kuulla Pikku-Pipsan jalkojen tepastusta:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, se on hyvä et alkaa kroppa toimimaan mut ei, meille ei tule mitään pikku jalkojen tepasteluita että tämmöset kommentit voisitte nyt ihan kokonaan jättää pois. Tai paremmin, jos tulee niin mä en vaan julkaise. 😀

 • Emilia

  Emilia

  Olen sellainen satunnaislukija ja nyt en ole taas hetkeen blogeja lukenut lainkaan, joten tuntuu että olet hoikistunut oikeasti hurjasti siitä mitä viimeksi olen käynyt blogissasi! Tsemppiä ja onnea sulle tuosta lukemasta! Itselläni on vähän vastaava projekti aluillaan mutta vielä mielen tasolla – monta ongelmaa joiden setviminen vie aikaa mutta hitaasti ja varmasti se näissä onkin se paras tie kuten sun esimerkki näyttää. c:

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, kyllähän sitä on muutosta tullut hyvään suuntaan. Hitaasti mutta varmasti. 🙂 Hienoa kuulla että siekin oot aloittanut ja ei se mitään jos vähän kestää, jos kerran ongelmia pitää ensin setviä mut pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Kyllä se sieltä tulee. 🙂

 • @follower 678463525789921

  @follower 678463525789921

  Hyvä tulos, mutta liikuntaa ei kannata lopettaa/jättää tauolle. Jos muutenkin liikkuu vähän, niin kroppa kannattaa totuttaa liikkumaan. Nestekertymää voi tulla aluksi, mutta ne häviää. Joka päivä, kun liikkuu jotain ja 3 krt /vkossa hengästymiseen saakka pysyy hyvässä kunnossa ja terveenä. Kropan koostumus näyttää myös paremmalta, kun on lihasta, eikä pelkkää nestettä ja laardia. Että monta hyvää syytä. Tosin minusta tärkein syy on, että liikuntaa itse kaipaan ja se on minusta mukavaa, en ole tosin ikinä ollut liikkumaton, että vaikea sanoa, mikä motivoisi luonnostaan vähän liikkuvaa. Olisiko uudet hienot vermeet, uusi laji tai jonkun kaverin kanssa liikkuminen? 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   NO ei mun nestekertymät silleen vaan tipahtaneetkaan, se siinä vähän ärsyttävää olikin kun joka päivä tykkäsi liikkua mutta en tykännyt kokoajan nähdä niitä nousuja. Sitten ne laski kun liikunnan vähensi. Tai oli taukopäivä. Mut enhän mä tässä mitään liikuntaa ole lopettanut, että kunhan nyt vain testasin. 🙂 Enkä mäkään siis nyt täysin liikkumaton ollut. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itseasiassa sehän on fakta,että silloin laihtuu,kun syö vähemmän kuin kuluttaa. Ei sillä liikunnalla laihduta,se parantaa muuten kuntoa ja ehkä hiukan lisää energiankulutusta,niin voi syödä enemmän. Toisaalta kun liikkuu enemmän,on isompi nälkä. Tän asian voi kertoo jokainen esim.ravitsemusterapeutti. Tuo vessassa ravaaminen kertois siitä,että nesteet lähteneet. Tää tuntuu olevan joku ihme myytti,mikä on edelleen vahvana ihmisten mielessä,että laihduttajan pitää alkaa hirveesti liikkua. Yleensä on helpompi tehdä yksi muutos kerrallaan ja hoikistumusen myötä liikuntakin onnistuu paremmin. Monet yrittää samaan syssyyn vielä lopettaa tupakoinnin jne.,niin ei tuu onnistuu… Liikaa muutoksia samaan hetkeen. Ja tää oli nyt kaikille yleisesti,jotka aattelee,että laihduttajan on pakko liikkua enemmän.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mutta kun kaikki aina aattelee että tuo "syö vähemmän kuin kuluta" tarkoittaa sellaista 1000kcal/pvä. Että tässä moni menee aina päin mäntyjä. 🙂 Itsekin aikoinaan mennyt. Mut tottahan tuo siis on, en sitä sano mutta ne kalorimäärät vain yleensä ajetaan liian alas. Ja kyllähän Ringa on mulle näistä kertonutkin, ettei ole itselle mitään uutta juttua. 🙂 Ja joo, vessassa ravaaminen on aina positiivinen juttu mutta aina, ihan aina se ei silti laske painoa. 🙂 Se on totta, et kaikkea uutta ei kannata vetää samaan syssyyn vaan pikkuhiljaa opetella uusia asioita. Ja tosiaan, laihduttajan ei ole PAKKO liikkua enemmän – pieni liikunnan lisäys siihen aiempaan on jo askel parempaan ja parhaimmat muutokset saadaan edelleen ruokavaliolla. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sitähän sanotaankin että 20% liikunnasta ja 80% ruokavaliosta 🙂 Tsemppiä, jatka samaan malliin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näinpä! Harmittaa vain itseäni että heti kun liikun "rajummin" niin kroppa kerää painoa eli nesteitä jotka eivät ihan aina lähde seuraavana päivänä pois. En sitten tiedä onko kroppa jotenkin sekaisin (kun kerran hormonienkin takia on) mut ainakin rajummat treenit nostaa painoa, mut esim. reipas kävely ei mitenkään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä se sullekin vielä iskee. Mäkin tarvitsin vain oikeanlaisen hetken ja oikean henkilön kenen kanssa tätä teen (Ringa), niin on paljon helpompaa kuin koskaan ennen yrityksieni kanssa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mahtava tulos! Onnea Piia!
  Muuten huomasitko kuinka hoikalta näytät nyt tämän postauksen kuvissa verrattuna esim edellisiin maxihamepostauskuviin. Joten edelleen painotan kapeammam silhuetin asuja sinulle jatkossa, jotta hoikempi vartalo tulee kauniisti esiin. >Inka

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No enpä mä niihin sillä tavalla kiinnitä huomiota, mutta varmasti näyttää koska housuasuissa jalat näkyy ja tuon maximekon kanssa ei näy. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mahtavaa. Upee tulos. Kannattaa palkita ittensä.
  Mua palelee aina. Sormet jäässä nytkin. Villasukat ja mummotossut jalassa.
  Pitkähianen puuvillapaita ja neule päällä. Huivia ei nyt ole kaulassa. Sisälämpö talossa normaali. Kun lähen kyläilyreissuun villasukat pitää muistaa ottaa mukaan. Tää on kans tympeetä. Jotkut sanoo,et laihoilla on aina kylmä. Enkä ole edes laiha. Tämä on seurannu mua lapsuudesta asti.
  >Leena

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, olen jo palkinnutkin. 🙂 Onko sulla testattu kilpirauhanen? Sitten ilmeisesti sydämen vajaatoiminnassa voi olla tuota kylmyyden tunnetta. Kannattaa testata jos ei ole aiemmin testattu. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Raudan puute aiheuttaa myös palelua. Enkä nyt puhu huonosta hemoglobiinista vaan varastoraudoista. Hyvänkin hemoglobiinin omistavalla voi olla raudan puute, sitä ei vaan lääkärit halua kovin mielellään tutkia. Raudan puute aiheuttaa monenlaista ikävää oiretta, mm kilpirauhasen huonoa toimintaa..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tää onkin uutta tietoa ja jotenkin ärsyä ettei kukaan lääkäri sitten halua tutkia asiaa, varsinkin kun miekin oon monet kerrat käynyt testaamassa kilpparin ja tiedoissani on tuosta kylmyydestä. Et jos se munkin ois jostain noin simppelistä kuin raudan puute. Tosin en nyt tiedä oonko muuttanut ruokailuani mitenkään niin että saisin enemmän rautaa kuin aiemmin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kyllä sitä rautalisää voi kokeilumielessä vähän aikaa ottaa, aika nopeasti näyttää, jos siitä on kysymys. Kannattaa toki yrittää saada labrakokeet, muttei niitä tosiaan julkisella puolella varsinkaan haluta tutkia. Toinen, mistä meillä melken kaikilla on puutetta, on jodi. Suolan syöntiä käsketään vähentämään vaikka jodioitu suola on melkein ainoa lähde, josta sitä voi saada edes vähän. Jodin puutteellakin on vaikutusta kilpirauhasen toimintaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ootko huomannut että jotkut asiat olisi helpottunut laihtumisen myötä? Esimerkiksi jaksatko kävellä pidempään, nousta rappusia paremmin yms. arjen perusjuttuja.

  • Merituuli

   Merituuli

   Mietin samoja kysymyksiä, 40 kiloa on niin huima määrä sekä painollisesti että "vartalonhallinnallisesti" (en osaa tuota nyt paremmin sanoa, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmmm…. No kieltämättä "kestän" ns. kauemmin kuin ennen. Eli jos lähden reippaalle kävelylle niin jaksan reipasta liikettä pitemmän aikaa eikä hengästyminen tule ihan niin nopeasti, ellen sitten pulputa samalla innostuneesti jostain asiasta. 🙂 Ja raput, niistä mä oon huomannut jo kauan aikaa sitten miten "kevyemmin" jalka nousee. Otetaan nyt esimerkkinä vaikkapa 7 kerroksinen talo jonka viimeiseen kerrokseen pitää nousta jalan + siivousvälineet mukaan. Aiemmin olen päässyt yhdelle kerrokselle kunnes puuskutan jo hyvin mutta pystyn vielä nousemaan toiseen kerrokseen kunnes oli pidettävä tauko. Nykyisin pystyn menemään kolmanteen ja vasta neljännessä alkaa tuntumaan siltä että pitää pitää happitauko. Että onhan se aikalailla muuttunut. 🙂 Sitten oon huomannut tämän kesän aikana nää mun pienet "juoksuapurtit" eli jaksan tehdä minuutin pituisia rauhallisia juoksuja isommin hengästymättä. Lihavimmillani en pystynyt juoksemaan mutta hölkkäämään kylläkin, tosin hengästyin aikalailla. Isommin en ole uskaltanut vielä mitään pidempiä juoksuja saatikka hölkkiä harrastaa, ettei tuu särjettyä mitään.

 • Anja

  Anja

  On kyllä hurjan hieno saavutus! Huikea määrä kiloja on karissut ja sen tosiaankin huomaa kun katselin aiempia kuviasi. Hyvä motivaatio jatkaa kun tulokset näyttää ja tuntuu hyvältä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, tässä on tosi mukava jatkaa kun ei oo mikään ajallinen kiire saada X määrä painoa pois, et voi vaan mennä omalla painollaan eteenpäin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kyllähän liikunnan aloittaminen voi hetkeksi nostaa painoa, mutta eikös se vaadi sitä, että pumpataan isoja lihaksia isoilla painoilla, silloinhan niihin kertyy kudosnestettä. Mulla nousi paino kilon verran, kun siirryin erilaiseen saliohjelmaan, jossa ideana oli tehdä jalkojen isoilla lihaksilla lähes maksimipainoilla. Kyllä se siitä sitten parin viikon kuluttua laski takaisin normaaliin ja siinä vaiheessa kun sain vielä enemmän pudotettua, niin oli aika hienoa, kun laardin alta kuoriutuivatkin muodokkaat peppulihakset entisen lättänän roikkopepun sijaan!

  Eli jatka ihmeessä lihaskuntotreeniä, kyllä se lihaksiin kertyvä neste tasaantuu parin viikon jälkeen ja lopputulos palkitsee! Tsemppiä elämäntapamuutokseen, pikku hiljaa ne muutokset tulevat osaksi arkea!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, aloittaminenkin nostaa mut mulla ainakin tuntui tämä joka ilta tehty käsipainotreeni nostattavan painoa eikä laskenutkaan heti alas. Et pitää nyt miettiä miten sen kanssa uskaltaa tehdä. Reippaat kävelyt ei oo isommin painoa nostattaneet. Kyllä mä siis jatkan, mut katsotaan nyt millaisella rytmillä niitä teen.

 • Miia/Mammamiia

  Miia/Mammamiia

  Vautsi! Onnea saavutuksesta. Jatka vain liikkumista, se johtuu lihaksiin kerääntyvästä nesteestä.ja lopulta liikkuminen palkitsee,koska rasvaprosenttisi on pienempi,jolloin näytätkin hoikemmalta kuin liikkumaton samanpainoinen.

  Huikeaa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Juu, liikuntaa on jo jatkettu mutta vähän noita määriä pitää vielä miettiä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onnittelut upeasta saavutuksesta, taas kerran! 🙂 Kaikista kivointa sun elämäntaparempassa on mun mielestä sun mahtava pitkäjänteisyys ja se, että toi sun tyyli ei ole mitään itsensä kiduttamista. Oot osoittanut, että myös hitaammalla tahdilla pääsee huimiin tuloksiin ja itse uskon, että kilot pysyvät myös paremmin poissa näin. 🙂

  Oletko kokeillut painoilla esim. salilla, kuinka paljolta tuo 40kg tuntuu nostaa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. JOo, mäkin tykkään tästä "laihdutuksesta" enemmän kuin aiemmista kerroista, just varmaan sen takia ettei oo nyt mikään kiire saada X-ajassa X-määrän verran painoa pois ja ei tartte kituutella pienillä kaloreilla. 🙂 Oon mä kokeillut, ei noussut käsillä ylös mutta jaloilla kyllä. Jaloilla ei tuntunut isolta nostolta, käsillä kylläkin – siis sen verran kuin pystyin nostamaan. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Myös kaikki vatsaan menevä nostaa painoa hetkellisesti. Kun itse aloitin kuntosalitreenin ja jumpat, ihmettelin, minkä vuoksi vaaka näytti viikon verran +3 kg, vaikka lihaksia tuossa ajassa ei todellakaan tule. Ennen kuin tajusin, että koska kävin joka päivä joko salilla, jumpassa tai muuten vain kävelin pitkiä lenkkejä, niin joinkin pari litraa enemmän kuin normaalisti. Tavallisesti vain muutaman mukin kahvia päivässä ja alle litran vettä, mutta treenipäivinä meni kolmekin litraa vettä ja samanhan se vatsalaukussa painaa kuin sen ulkopuolellakin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sun laihtumisen näkee niin selkeesti! Onneks olkoon hienosta saavutuksesta ja tsemppiä tulevaan! Ja vau, kato miten upee vyötärö sulla on 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, kyllähän se jo pikkuisen siellä täällä näkyy. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itse olen tiputtanut huhtikuulta 36 kg ja olen havahtunut siihen miten kroppa on alkanut toimia laihduttamisen myötä ja miten kylmä koko ajan on. Parasta kaikessa on kohonnut kunto ja se kun pystyy juoksemaan hengästymättä bussiin. Vielä olisi 32 kg jäljellä normaaliin painoon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onneks olkoon tiputuksesta, 36kg on mahtava määrä! 🙂 No tuo on tosi, tuo et pystyy juoksemaan hengästymättä bussiin. Mulla sama, tosin siis ehkä sellainen 100m ja rauhallisesti juosten, ei ihan spurttispurttijuoksua. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei Piia, minulla on ollut jo pitkään mielessä seuraava asukokonaisuus sinulle. Pääosan asusta muodostaa kaunis musta RL:n hihaton mekkosi, jonka alle tulee valkoinen paitapusero tai jokin muu pusero (mielellään pitkähihainen): Jalkaan paksut mustat sukkahousut ja korolliset avokkaat tai nilkkurit. Sinulla on paljon kauniita laukkuja kruunaamaan asun. Huivi tai iso koru voisi myös sopia tähän kokonaisuuteen.

  Olisi hienoa, jos kokeilisit, sillä nykyään LBD:n alle puetaan usein valkoinen paitapusero tai vastaava. Asu olisi normaalia hienostuneempi arkiasu esim neuvotteluun, sunnuntailounaalle tai johonkin vastaavaan sopiva. >Inka

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmmm… kiitos ideasta. Pitää katsoa joskus jos pääsisn totuttamaan. Tällä hetkellä mulla ei taida olla valkoista paitapuseroa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jos kerran kyseessä on elämäntaparemontti, niin mitä väliä sillä on jos liikunta hetkellisesti nostaa painoa? Miksi tuijotat vaan vaakaa? Eikö olisi järkevämpää olla kiinnostunut kunnosta ja toimintakyvystä? En siis yhtään ymmärrä miksi pitää treenien suhteen "miettiä mitä niiden kanssa uskaltaa tehdä". Aivan kuin kuvittelisit niiden käsipainotreenien sua lihottavan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ootko vielä käynyt kehonkoostumusmittauksessa? Kannattaa selvittää tuo oma rasvaprosentti ja katsella muutoksia siinä esim 3 tai 6 kk välein! Kertoo enemmän kuin vaaka monessa tapauksessa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *