Kuvia1.jpeg
Blogi

Kun olin keskellä Poria

Hellureissan kaikki ihanaiset! Ulkona on aivan upea aurinkoinen keli ja mie tulin tänne äidillä käymään kun sopivasti kaupungilla pyöriskelin. Kävin samalla ostamassa sinne Isojoenrannan Kissatalolle niitä tavaroita mitä kertoivat tarvitsevansa, kun toissa päivänä sinne soittelin heille. Nyt täytyy katsoa ehdinkö enää tänään viemään niitä sinne vai meneekö muulle päivälle. Kävin jo ostamassa äidille ennenaikaisen synttärilahjan, nimittäin tuon Anneli Auerin kirjan, koska tiesin että äiti haluaisi lukea sen. Itsekin lukaisen sen sitten jossain vaiheessa vaikka epäilen että siinä on aikalailla samaa kuin mitä medioissa on jo ollut. Alunperin meinasin että ostan tuon kirjan Tampereelta mutta kun nyt sen huomasin Suomalaisessa, niin pakkohan se oli jo ostaa. Kiinnostaako ketään muuta tuo kirja?

Mulla oli vapaapäivänä kunnon kuvausretki. Ihan ekana mieheni heitti mut aikaisin aamusti Mäntyluodon Kalloon jossa käyskentelin muutaman tunnin reippaasti kävellen sekä kuvaten. Pikkusen siinä aamutuimaan oli silmät ristissä mutta onneksi meren äärellä ja upeissa maisemissa karisi ne viimeisetkin unihiekat pois. Samalla tuli ihmeteltyä tyrniä, en ole koskaan livenä nähnyt vaikka olen tuostakin paikasta mennyt monet kerrat ohi, mutta kiireessä joten ei ole rekisteröinyt niitä marjoja. Harmi että olivat tien vieressä niin en uskaltannut maistaa kuin pari marjaa pienen huuhtelun jälkeen. Sitten kun olin kuvani kuvaillut niin etsiydyin lähimmän bussipysäkin ääreen odottelemaan ja syömään aamupalaa, tai oikeastaan juomaan. Vielä pitäisi kuvailla Reposaaren ja Yyterin alueillakin mutta ne on sitten joskus toiste tässä syksyn aikana. Seuraavassa hetkessä olinkin Porin torilla ja lähdin Keski-Porin kirkon suuntaan kiertelemään – tämän postauksen kuvat on juurikin tuolta kaupunkireissulta kuvattuja ja halusin tähän laittaa noita seepiakuvia eri rakennuksista. Vähän erilaisempaa mihin olette tottuneet tätä blogia lukiessa.

Oon viime aikoina yrittänyt rentouttaa itseäni niillä ASMR-videoilla ja suosikikseni on noussut tämä VeniVidiVulpesin hiustenlaittovideo.
Tuota kun kuuntelee sängyssä kuulokkeilla silmät kiinni, niin ei
kovinkaan kauaa tarvita kun tulee rento olo ja nukahtaminen on lähellä.
Siinä vaiheessa mie lopetan katselun ja annan itseni nukahtaa ihan
kunnolla. Mä voin suositella kuuntelemaan noita, mutta se vaatii sen
oman rauhansa. ASMR ei toimi ihan kaikilla, ei mullakaan tietyt videot
aiheuta yhtikäs mitään mutta onneksi tuolla on vaihtoehtoja. Toinen hyvä vaihtoehto nukahtamiselle on lukea jotain kirjaa, sitä varten mulla on tosi paljon noita hömppäpokkareita. 

Mä käytän nykyään paljon pompulaa (hiuslenkkiä) mutta yöseeksi otan sen aina pois – laitan sen tiettyyn kohtaan yöpöydälläni. Siksi on niin hauskaa kun aamusti koko pompulaa ei enää löydy ja sitä saa etsiä kissojen kanssa (ihan kirjaimellisesti). Lopulta se löytyy jostain kummallisesta paikasta – viimeksi kissojen vesikupista jonne Sulo on sen luultavasti vienyt, mikä on hassua koska Sulo ei ole pompulavaras – ehei, se varas on tämä pikkukelmi.

Olen tässä pitkin viikkoa raapustella taas vastauksia teidän lähettämiin kysymyksiinne, tähän kakkososion kysymyksiin. Vai haluaakohan kukaan enää lukea noita vastauksiani kun viimeksikin olin niin tylsästi ja väärin vastannut. *nauraa*  Ei tarvitse vastata koska kyllähän minä näihin vastaan kun kerran olen pyytänytkin. Ensi kerraksi annan ilmaisen vinkin – kannattaa miettiä tarkkaan mitä haluaa oikeasti kysyä, sekä muistaa aina se asiallisuus niissä kysymyksissä. Ne jotka ei vastauksista
tykänneet, niin eikai sitten kannata edes avata tämän tulevan kakkos (sekä kolmos) osion postausta.

Mulla olisi lähtö tiistaina Tampereelle ja oon antanut itselleni siellä luvan pieneen shoppailuun – lähinnä tietenkin kenkiä olisin katsomassa mutta koska aion käydä myös Stockkalla sekä Sokoksella katsomassa näitä ihmeellisiä Marks&Spencerin vaatteita, niin ei voi mitään luvata etteikö jotain vaatetta vois tulla ostettuakin. Lupaan ja vannon, että pyrin pitämään järjen päässä ja miettimään tarkkaan että toimiiko vaate nykyisen vaatekaappini sisällön kanssa. Mut odotan kyllä innolla ystäväni ja kummipoikien näkemistä – pitäähän sitä välillä pistää leikkivaihe päälle ja mennä poikien kanssa leikkipuistoon leikkimään. 

Olisikin kiva kuulla suosituksia Tampereelta – lähinnä haluaisin tietää että mistä löytäisin hyvän paikan joka myy hyviä smoothieita ja jotain edullista lounaspaikkaa etsin – onko kellään mitä suositella? Aiemminhan olen mennyt vaan Hesburgeriin ja ottanut jonkun aterian mutta nyt se ei tule kyseeseen. Lisäksi kuuntelen mieluusti suosituksia vaateliikkeistä (ei kapphal, zizzi, yms. – ne tiedän missä ovat) jotka myyvät plussakokoja? Onko Tampereen keskustassa enää kirppiksiä – jos niin paljastakaa nuo kirppikset. Myös muita kurkkaamisen arvoisia paikkoja voi vinkata! Kiitoksia jo etukäteen vinkanneille.

54 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sitten kun ehdin ottamaan niistä arvontapalkinnoista kuvat, yritetään mahdollisimman pian mutta en lupaa mitään tarkempaa ajankohtaa tälle.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Koskikeskuksesta, Hatanpään valtatien sisäänkäynnin läheltä saat maailman parhaimmat, tuoreimmat sekä vielä orgaaniset fruitiet 😊

  Krista

 • Merituuli

  Merituuli

  Muutimme reilu vuosi sitten ja imuroimme loppusiivouksen yhteydessä myös jääkaapin alta. Sieltä löytyi 17 hiuslenkkiä, jotka kissan leikeissä olivat päätyneet sinne 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   17???? Järkyttävä määrä mut en silt ihmettele – meidän sohvien alta löytyy kaikki pallot eli n. 13kpl. 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, yöksi tulen pois koska ei ole syytä olla yötä. Harvemmin mä Tampereelle mennessäni joudun olemaan yötä, kiitos lyhyen välimatkan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mehut ja smoothiet:,Koskikeskuksen Jungle Juice Bar. Lounaspaikaksi suosittelen Kuninkaankadun Gopalia tai Näsilinnankadun Nanda Devi -ravintolaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oi, Jungle Juice Bar! Tuo täytyy kyllä käydä testaamassa. Kiitos noista lounaspaikoista, pitää vähän kysellä kaverilta millaista hän on ajatellut. 🙂 Ja mihin mahtuu rattaiden kanssa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kirppiksia on Laukontorilla, lähellä Keskustoria kaksi: Radiokirppis ja Tarina. Papinkadulla vajaa kilsa Laukontorilta Pyynikille päin on Kodinkakkonen ja Itsenäisyydenkadulla Tammelassa on Bonus-kirppis. Nää nyt ainakin on tässä keskustan tuntumassa :)- Sanna Tampereelta

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Onko Kyttälän kirppis vielä olemassa? Entä joku joka oli rautatieasemalla tai heti aseman jälk itsenäisyydenkadun puolella (en muista nimeä)?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En tarkoittanut Bonus -kirppistä, mutta saatan muistaa väärin ettei siinä paikassa mikä on mielessä niin olekkaan ollu kirppistä!

   t.ano klo 8:40

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia vinkeistä, otan nämä ylös ja katsellaan minne ehditään. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos vinkeistä, pitää katsoa mitä kaveri on mieltä – pitäisi siis rattaat mahtua ja mahdollisimman keskustassa ois hyvä olla myös. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onko majlen.fi-verkkokauppa tuttu? Näyttää olevan xl-muotiliike Tampereella, mutta taitaa olla vain verkkokauppa, josta kyllä noutokin mahdollinen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On se nimenä mutta ymmärsin että eivät ole kovin usein avoinna eli sinne myymälään pääsy on varmaan hankalampi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olgan puodissa tuli pistäydyttyä juuri äskettäin mutta en löytänyt sieltä mitään kivaa. Kiitos tuosta ruokapaikkavinkistä, pitää pistää korvan taakse. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sorry saivartelu, mutta osui silmiin. Käyskentelet ensin reippaasti muutamia tunteja ja vasta sen jälkeen syöt aamupalan. Eikö tuo ole ihan hullusti päin. Eikö sun tule huono olo olla noin pitkään liikkeellä ilman aamupalaa?

  • Unknown

   Unknown

   Mä jätän lähes joka päivä aamupalan syömättä ja syön ekana lounaan. Hyvin jaksaa useamman tunnin ja on tosi terveellistä. Sillä tavalla elimistö saa levätä ja ehtii puhdistua edellisen päivän ruoasta, toimii vähän kuin paastokin mut pienemmässä mittakaavassa. Ja kun elimistö tottuu niin jaksaa tosi hyvin eikä nälkäkään kurni kuin vasta sillon lounasaikaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No jos jaksaa, niin eihän se sitten haittaa:) Mutta tuolle "terveellistä"-väittämälle ei kyllä ole mitään perusteita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä en yleensäkään ota aamupalaa kovin heti herättyäni ja nytkin mulla toki oli smoothie mukana, että jos olisi iso nälkä iskenyt niin olisin sen voinut ottaa jo aikaisemminkin. Kuulostelin ihan oman vointini mukaan milloin otin aamupalani. 🙂 En tosin suosittele mitään monen monen tunnin pitkittämistä mutta ei itsellenikään tässä nyt kovin pitkää väliä tullut ja kuten sanoin – olisin voinut juoda sen aikaisemminkin. 🙂

  • Unknown

   Unknown

   Hinta ei muuten ole aina todellakaan suhteessa laatuun mutta tarkoitus onkin huijata ihmisiä maksamaan sillä tavalla uskottelemalla enemmän 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä mä tässä tilanteessa etsin mieluusti sitä edullista ruokapaikkaa jossa saa nälän pois, kuin jotain hienostunutta ravintolaa. 🙂 Mut oon mä törmännyt paikkoihin jotka on hintalaatusuhteeltaan ihan loistavia – ruoka on loistavaa mutta edukasta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyviä kuvia. Tuo kirkkokin kuin jostain keskieuroopasta.
  Tampere on mun lemppari kaupunki. Kaunis kaupunki vielä kaiken lisäksi. Veli asuu siinä Tampereen kyljessä. On siten tullu joskus käytyä. Sen verran kuitenki kauan viime käynnistä, etten shoppailupaikkoja tiedä.
  Viettelen tässä unetonta yötä. Ei tule uni silmään. Ei sitten millään.
  Mietin tässä sähköhellan ostoa. Uuni sano suhteen poikki ja yks levy on vetelemässä viimeisiä. Huomenna pitäis käydä kattoon minkä hintasia löytyy.
  >Leena

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Oletko katsonut käytettyjä helloja esim. Tori.fi:stä? Me ostettin vuosi sitten tavallinen Electroluxin hella Torista, 50e.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tykkään kans noista kuvista. Vähän erilaisempia kuin ennen. 🙂 Mulla on ollut kans vähän huonosti nukuttu yö takana, oon nukku vaan 5,5h kunnes kello soitti et nyt lähdetään kalaan. 🙂 Voi hitsit, ei muutakuin uunin ostoon ja suosittelen kans katsomaan ensin Torista josko sieltä saisi toimivan halvemmalla. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Otitko kuvat seepia-asetuksella vai muutitko siinä vaiheessa, kun siirsit kamerasta koneelle? Seepia on tehokeinona ihan hyvä, mutta mustavalkokuvissa on mielestäni enemmän luonnetta ja henkeä.

  • Unknown

   Unknown

   Mä tykkään usein enemmän seepiasta kuin mustavalkosesta kun oon kuviini kumpaakin kokeillut, makuasia josta ei voi kiistellä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihan kameran seepia-asetuksella otin. No kai se on vähän makuasia mimmosista tykkää, en itsekään pidä mustavalkoisia pahana mutta kun ei oo aiemmin ollut seepiakuvia niin aattelin et tää on kivaa vaihtelua. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tämä vaikuttikin ihan kivalta paikalta ja suht läheltä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä taas olin oikein tyytyväinen vastauksiisi kysymyspostauksessa. Minusta toteutus oli selkeä ja hyvin jäsennelty. Ja mielestäni tietenkin!! sinä saat itse päättää mihin kysymyksiin vastaat ja miten. Minä henkilökohtaisesti en lue tätä blogia kilojen vuoksi vaan ihanan luonteesi, aitoutesi ja lähestyttävyytesi takia. Minusta sinä vaan olet todellinen piristys ja sinusta voisi moni ottaa mallia. Pidän sinusta paljon Pipsa. Kivaa Tampereen reissua!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäsit ja kiitos kehuista. 🙂 Joo, kyllä mä sieltä jätän vastaamatta jos tulee sellaisia vastaan. Kiitoksia, toivotaan et tulee kiva reissu. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mielipideasia, mutta ei Tamperetta nyt kauniiksi kaupungiksi voi millään sanoa, aika rujo on minusta.
  Turku ja Porikin on kaunis kaupunki.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näinhän se on, mielipideasia mutta siksipä mie sanonkin että musta Tampere on kaunis – tai ainakin kauniimpi kun vertaa Poriin vaikka onhan tuollakin niitä kauniita kohtia. 🙂 Jokaisessa kaupungissa on. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyvä kun muistutit, harmi vaan et on vähän kauempana että pitäisi sitten bussilla mennä mikä ei Tampereella oo ongelma mut pitää katsoa mitä ystäväni on mieltä ja miten ehditään. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä jään keskustorilla pois joten vähän pidempi matka mut pitää katsoa ehditäänkö tuonne kävellen, mut yritetään. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Edun Herkkukeidas Tullinaukiolla. Sieltä saa varmasti päivittäin jauhelihapiffiä muusilla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia vinkistä, sen ei ole kuitenkaan pakko olla jauhelihapiffiä muussilla vaikka tietty tuo olisi suht hyvä omaa ruokailua ajatellen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä suosittelen myös Rongankadun tai Tammelan Gobal-ravintolaa lounaspaikaksi. – Sanna Tampereelta

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos suosituksesta, pitää katsella mihin päädytään. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tampereesta en osaa paljoa kommentoida, mutta tykkään käydä Tallipihassa syömässä suklaita. 🙂 odotan jo innolla vastausosiota 2 ja niinkuin yllä todettiin, niin itsehän saat kertoa, mitä huvittaa kertoa. Olen miettinyt, että tarvitsetkohan uusia kirjekavereita vai onko niitä jo paljon. Mielelläni löytäisin kirjekaverin ja uskoisin sinun olevan oikein passeli. -kirmi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ne tallipihan suklaat kiinnostaisi kanssa mutta ei nyt voi semmosia ostella. 😀 Ehkä joskus toiste. No en mä kyllä varsinaisesti tarvitse mutta jos mulle haluaa kirjottaa, niin aina saa kirjoittaa. 🙂 Osoite on Piia Viena, Poste Restante, 28100 PORI. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, näinhän se on että ei ole pakko lukea joten valitus on turhaa. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *