Reposaari1.jpeg
Blogi

Kun nauru raikaa. niin yllättäen se kiirekin unohtuu

Tänään nukuttiinkin pommiin koska nähtiin vissiin niin maukkaita unia. Siihen vielä lisäks kaikki viis… eiku neljä kissaa pitkin sänkyä ettei ainakaan kylymä ollu. Harmi vaan että tuon pommin takia en ehtinyt olemaan kaupungilla niin kauaa kuin olin alunperin suunnitellut, mut kerkes ny semmoset kolme tuntii olemaan. Onhan se siis nollaa parempi. Vein siinä samalla äidille pari takkia hihalyhennykseen. Tuo tosion antaa käsityksen että ne leikataan lyhemmiksi, vaikka todellisuudessa äiti ompelee (parsii?) ne käsin nätisti kiinni siihen pituuteen mikä oli mulle sopiva. Näin on hyvä siinä mielessä, että jos joskus myyn takin henkilölle jolla on pidemmät käsivarret kuin mulla, niin senkun vain ratkoo ne ompeleet ja saa +10cm pituuteen. Noista takkien hihoista jouduttiin tosiaan ottamaan 10cm ellei enemmänkin pituutta pois. Miksi vaatesuunnittelijat eivät voi ottaa huomioon meitä joilla ei ole pi-iitkiä käsiä? Onneksi Softshell-takissa on hihoissa tarrat joilla saa hihansuun tosi pieneksi, niin ei haittaa vaikka ois inan pitkät hihat.   
Käytiin äidin kanssa kurkkaamassa uutta vaateliikettä FineFactorya, joka oli ilmestynyt Porin kävikselle – Suomalaisen kirjakaupan viereen. Siellä oli paljon erilaisia (ja värikkäitä!) vaatteita monessa koossa. Itse tykästyin yhteen hempeän väriseen puseroon. Sainkin kutsun kyseisen liikkeen ajaisiin joka on ensi viikolla. Meidän piti oikeastaan äidin kanssa käydä Ratsulassa, mutta tuon pommiin nukkumisen takia piti se reissu siirtää ensi viikkoon. Olin saanut postissa alekupongit jotka pikkusen kuumottelee tuolla lompakon pohjalla. Juttelin myös äidin kanssa ensi vuoden kalentereista ja mulle tuli heti ajatus että olisiko teillä kiinnostusta mun tekemästä kuvakalenterista? Laittaisin sen siis arvontaan tänne blogiin. Tuosta kävin vielä moikkaamassa Hennaa ennenkuin lähdin kotiin ja sen piti olla vain sellainen pikainen visiitti, mutta sieltä mä itseni jälleen kerran tunnin kuluttua löysin. Mutta toisaalta, kun on hyvä fiilis ja nauru raikaa. niin yllättäen se kiirekin unohtuu.  
Vaatteista puheenollen, tilasin tuossa pitkästä aikaa Yoursilta vaatetta, muutaman puseron ja no, oli se pakollinen mekkokin ostettava. Puolustukseksi sanon että olen kyseistä mekkoa tuijotellut pitkän tovin. En ollut ostanut mekkoa aiemmin koska hinta oli hivenen suolainen, mutta nyt kun se tuli isommalla prosentilla aleen, niin oli ihan pakko. Pistin tilaukseen myös yhden syysvärein väritetyn tunikan ja tilasin sen Heidi’s Boutique nimisen FB-sivun kautta. Nyt siis jännitellään muutaman viikon ajan näiden vaatteiden tupsahtelua postilaatikkoon ja kenties teen pitkästä aikaa vaate-esittelyvideonkin. Pistin tuossa eilen pienen kasan vaatteita myyntiin ja ne meni naps tosta vaan. Nyt on taas kaapissa sellaisia vaatteita mitä enimmäkseen käytän. Jos joku ei muista, niin mulla on tapana heittää sellaiset vaatteet myyntiin, mitä ei ole juurikaan tullut käytettyä. Hei hei hempee nahkatakki!

Vaikka tänään oli vapaapäivä, niin tukka putkella sitä on saanut mennä! Mulla on tälläkin hetkellä monta rautaa tulessa, jotka pitäisi saada tehtyä ennenkuin mieheni tulee kotiin, koska lähdemme samantien kuvailemaan. Onneksi ei ole kuin yhdestä tuotekuvauksesta kyse, mutta kun tämä emäntä haluaa monta erilaista kuvaa ja sitten vielä se ettei sopivaa valoa ole montaa tuntia saatavilla. Paras aika olisikin ollut kuvata viikonloppuna mutta kun mää unohdin! Pakko sanoa että mun sihteeriopintojen opettaja olisi ylpeä tästä monen raudan organisoinnista. Sitten tässä pitää alkaa työstämään mun ja Hennan yhteiseen kuvausproggikseen käsikirjoitusta, niin tiedetään sitten kuvaushetkellä mitä pitää tehdä eikä vaan toljoteta toisiamme hämmentyneinä. Pompataas vähän toisiin asioihin… Mulla kun youtuben kävijämäärät ovat lähteneet kivaan nousuun ja muistan nähneeni muiden tubettajien tekevän tietyistä ”kymppiluvuista” jotain spesiaaleja. Niin kun mulla nyt tulee tuo 1000 seuraajaa täyteen (woohoo), niin mikä olisi kiva spesiaalivideo sen ansiosta? Olisi siis kiva kuulla mikä olisi sellainen video jonka sinä haluaisit nähdä? Nyt ehdotuksia esille koska mun aivoissa ei liiku enää mikään. 
Pusero – Samoon
Neuletakki – Samoon
Housut – Zalando
Glittertennarit – KooKenkä
Laukku – Louis Vuitton
Mua vähän harmittaa tuon puseron kanssa, siihen tulee aina pesun jälkeen älyttömästi nukkaa enkä millään jaksaisi nyppiä niitä kaikkea. Oon silleen vähän pettynyt, koska oletin että 80€ puseroksi tämä olisi ns. ”laadukas”. Nyt oon miettinyt että hommaisinko itselleni sen nukkaimurin, vai miksi niitä kutsutaan, jos se vaikka auttaisi tässä asiassa. Pusero kun on muuten todella ihana – pehmoinen ja lämmin, mutta tökerön nukan aiheuttama ”nähnyt jo parhaat päivät” fiilis latistaa puseron käyttöä. Olisiko ideaa noiden nukkien poistoon? Ja noita glittertennareita on nyt monelta taholta kehuttu ja kysytty että mistä saa. No, niitä sai ainakin kesän alussa KooKengältä, mutta en tiedä saako enää – toisaalta miksei jos varastossa on. 

27 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No voihan! Niimpäs onkin. Enpä sitä nyt enää viitsi vaihtaa. Pitää ens kerralla olla huolellisempi.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pakko sanoa noista hihoista! 😀 Haluaisin myös hihoja pitkille käsille. Kaikissa vaatteissa liian lyhyet hihat minulle. Et ongelmia on myös toisinpäin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuosta hihojen pituudesta tuli mieleen että ehkä ne hihat (ja lahkeet) on sitten sopivamman pituiset kun paino putoaa ja käytät pienempää kokoa olevia vaatteita. En tiedä kuinka pitkä olet, mutta jos koko on esim. XL tai 48/50 niin ne on varmaan mitoitettu pidemmille ihmisille, ja vastaavasti esim. koossa M tai 40 voi olla ihan sopivan mittaiset hihat/lahkeet. Monilla housumerkeillä tosin taitaakin olla eri pituutta myös samassa koossa.

  Mutta siis jaan "tuskasi" lyhennysten suhteen. Inhoan ompelemista, ja tunnen itseni lyhyeksi ainoastaan housuostoksilla 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin ehkä tuolla tavoin ajateltuna, että saa otettua pienemmän koon jolloin hihojen pituuskin on lyhempi. Mutta voisivat suunnittelijat silti isossa koossa ajatella sitä, ettei ne käsivarret lihotessa pitene vaan levenee. Eli mieluummin leveyttä kuin pituutta ja miksei ajatella myös sitä, että joillakin voi olla pidemmät käsivarret. Pitäisi olla Petite&Tall mallistot. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itse poistan vaatteista nukkaa kätevästi ja nopeasti karvojenajo höylällä. Kuulostaa ehkä hullulta mutta kannattaa kokeilla, se toimii tosi hyvin siihen hommaan 😃

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Hyvälaatuiset vaatteet eivät yleensä nukkaudu. Tuo pusero näyttää tosiaan aikansa eläneeltä, valittaisin myyjälle, jos on kerran uusi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon kokeillu tota partahöylävinkkiä kun netistä löysin, mutta ei se mun mielestäni toiminut tai sitten en vaa osannut.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Juurikin viime viikolla mietittiin, että miksi vaatesuunnittelijat kuvittelevat, että pyöreämmillä naisilla on jotenkin koomisen pitkät kädet ja jalat. Eikö joku voisi tehdä normaalilla pituudella olevia väljempiä vaatteita 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Toinen on hartiat, ei mulla ainakaan hartiat levine amerikkalaisen jalkapalloilijan mittoihin vaikka vyötärö ja lantio paisuisi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niimpä. Ei sen lihavan käsien tai jalkojen pituus kasva kun lihoaa, vaan enemmänkin levenee. Eli väljyyttä enemmän. Ja jos ei halua kaikkiin tämmöstä, niin tekisivät edes Petite&Tall mallistot. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kivat kuvat, plussaa vielä siitä että ovat otettu ulkona! Heidis boutique vaikutti kivalle, hyvät värit ja printit. Minkä mekon tai tunikan tilasit?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Semmosen musta-puna-oranssin, en tiedä nimeä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kuvat joissa hiukset auki parempia, viimeinen tosi kiva. Näytät ikäisellesi kun hiukset ovat valloillaan. Jotenkin päätä myöten oleva kampaus vanhentaa sinua.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, olen tätä samaa mieltä ja sanonutkin tätä, mutta jostain syystä mulle aina neuvotaan laittamaan hiukset kiinni kun ne oon jättänyt auki. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Aivan ihana tää viimeinen kuva susta, kaunis. Vietätkö muuten vielä aikaa sen Uutistoimisto Anselmi -bloggaajan kanssa? Olen viime päivinä lukenut sun vanhoja postauksia (aion lukea ne kaikki aina tähän päivään saakka sieltä alusta asti) ja sain kuvan että teillä oli aika läheiset välit joskus. 🙂 Ja piti myös kysyä että ootteko Siljan kanssa tekemässä videota taas jossakin vaiheessa? Mukavaa syksyä <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Ollaan me yhteyksissä, mutta emme ole muutamaan vuoteen nähneet livenä. On meillä edelleen läheiset välit. 🙂 Ja varmasti Siljan kanssa tulee videota, kunhan saadaan aikataulut sopimaan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miesten kertakäyttöpartahöylällä saa nurkat pois. Pitää olla alla kova ja tasainen alusta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ahaaa! Mä oon kokeillut tommosta ilman kovaa ja tasaista alustaa. Siksiköhän se ei ole toiminut?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *