Remppa Kes%25c3%25a4kuu1.jpeg
Blogi

Kohti terveempää huomista | 6-2018

”Hei Pipsa. Miten remppa sujuu?” Näitä kyselyitä tulee pitkin kuukautta ja vastaan näihin yleensä lyhyesti miten milloinkin menee. Syy tähän on se, etten halua kertoa väliaikatiedotteita, vaan säästää kaiken aina tähän yhteen ja samaan postaukseen. Pysyy aihe omassa paikassaan, eikä ole ripoteltuna sinne sun tänne, vaikka itsekin olen tuohon välillä sortunut. Mielessä on myös kutkuttanut ajatus siirtää remppapostaukset videomuotoon, mutten ole tätä toistaiseksi tehnyt, koska nin moni tuntuu tykkäävän näistä kuva+teksti postauksista. Vai mitä mieltä olette? Olen siis youtubessa seurannut Kohokukkia-Liinan matkaa ja sieltä tuo ajatuskin tuli, että kuvaisi pitkin kuukautta tunnelmia jne.
Mut miten remppa sitten sujuu. Siinähän se päivä kerrallaan – joskus motivaatiot on hukassa ja joskus ollaan taas täydessä terässä. Tuntuu, että mitä kiireisempi olen, sitä enemmän motivaatiot on hukassa. Periksi en oo silti antanut ja vaikka motivaatio on ollut hukassa, niin oon silti pyrkinyt tekemään parhaani. Tässä kuussa olen pyöräillyt ja tehnyt sillon tällön fiiliksien mukaan kotijumppaa. Oon määrällisesti ollut tyytyväinen näihin, kun miettii että siinä on pitänyt ehtiä tekemään kaikkea muutakin. Nyt liikun sen verran kuin ehdin ja se on hyvä, koska tiedän ettei näin tule ikuisesti olemaan. Ruokailutkin ovat olleet noin yleisesti hyvin, vaikka muutamat kerran on tullut herkuteltuakin – mm. synttärit, kaverien kanssa ulkona syömiset, juhannus. Noiden takia ajattelinkin, että tästä tulisi nollakuukausi, mutta se yllättikin.

Mites tämä kuukausi sitten painonpudotuksellisesti meni? No positiivista kaikessa tässä on se, että sain sulatettua sen viime kuussa tulleen plussan pois. Myönnettäköön, etten ihan odottanut sitä kun tässä kuussa on tullut herkuteltua. Odotin itse siis nollatulosta ja olisin siihen ollut ihan tyytyväinen, joten olen erittäin iloinen kun kävikin näin. Eli painosta pois -1kg eli vuodesta alusta lähtien on tipahtanut kokonaisuudessaan -8kg. Se on oikein hyvä. Samassa rytäkässä lähti myös vyötäröltä -1cm pois. Hittaasti mennään, mutta mennään kuitenni! 
  

” Epäonnistuja ei ole luuseri. Luuseri on se, joka kaaduttuaan ei enää nouse. ” –Santi Martínez-

Kroppamuutokset: 

Paino: -1kg (yht. vuoden alusta -8kg)

Vyötärö: -1cm (yht. vuoden alusta -6cm)


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:

Personal Trainer Ringa Ruisniemi
 (ruokaohjelma, treeniohjelma, tuki)
Wellgo – Personal Training
Wellgo Training Center (kuntosali jolla käyn)

68 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sulla vaan hauis kasvaa ja keho näyttää kovasti kiinteytyneen. 8 kiloa vuoden alusta on hyvä saavutus, sehän on jo 16 kg vuodessa.

  Oletko ajatellut hyödyntää nyt alennusmyyntejä ja ostaa kivoja uusia treenikamppeita? Kengät voisit ainakin uusia ja toppeja HANKKIA.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Pipsan treenikamppeethan näyttää hyviltä ja kengätkin on kivat. Miksi pitäisi olla pino toppeja kaapissa?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   "Kengät voisit ainakin uusia ja toppeja HANKKIA."

   Ihan mielenkiinnosta: miksi pitäisi? Mitä vikaa noissa entisissä on?

   Itse käytän treenivaatteet ns. loppuun, ja uusia hankin vasta sitten kun vanhat on tulleet matkansa päähän. Huvikseni en uusia ostele.

   -Anna

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Niin minäkin käytän kaiken loppuun. Pipsa sen sijaan ostaa hyvin paljon vaatteita joten ehkä panostus myös treenivaatteisiin olisi mahdollista.
   Vaihtelu voisi virkistää häntä myös niiden osalta. Etenkin kun hän haluaa vaihtelua vaatteisiin mielestäni hyvin paljon.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Nuo kengäthän on ihan uuden näköiset, joten miksi ostaa uusia tilalle?
   Hieno saavutus! Tärkeintä minusta on, ettei plussaa tule ja pienikin pudotus on eteenpäin. Nuorena kannattaa laihduttaa, kun sillon ne kilot lähtevät huomattavasti helpommin.
   Onko sulla taas joku isompi projekti menossa, kun et ole aikoihin vastaillut kommentteihin?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jos Pipsalla ois toiset treenikamppeet niin ei tulisi sellaista tilannetta kuin hänellä oli kerran ettei päässyt salille kun treenivaatteet oli pesussa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmm… en mä kyllä tartte uusia treenivaatteita. Mulla on kolmet housut ja monet puserot. 🙂 Ja kahdet kengätkin. 🙂 Eikä tässäkään enää ole sillä tavalla käynyt, ettei olisi treeneihin vaatteita. Otin opiksi siitä yhdestä kerrasta. 😀 Ja kommentteihin en ole ehtinyt vastaamaan kun on ollut paljon kaikkea muuta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Okei, 8 kg on hieno saavutus!! Melkein 10kg !!!! Paljonko on nyt lähtenyt siitä maximipainosta kaikkiaan mikä oli silloin kun rempan aloitit? 42kg sait pois eniten .Mutta paljonko tilanne on nyt :)onnee

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minäkin katselin noita vanhoja blogikirjoituksiasi ja huomasin, että elämäntaparemonttisi ja yhteistyösi Ringan kanssa on alkanut vuonna 2015 tammikuun puolivälissä. Aikamoinen taival jo takana.

   Mikä on tilanteesi (eli pudotetut kilot ja sentit) tuohon ajankohtaan verrattuna?

   Jokin aika sitten kirjoitit, että päivittäinen energiansaantisi on 1800 kcla; ei enempää eikä vähempää.
   Kuinka tarkasti lasket nuo ja merkkaatko syömisesi muistiin?

   Minä aloitin rempan maaliskuun alussa ja ihan vanhanaikaisesti merkkaan vihkoon syömiseni, koska en muuten muistaisi, mitä ja paljonko olen syönyt. Onhan tietokone myös apuna kalorien laskemisessa, mutta vihko tuntuu omimmalta muistiinpanovälineeltä. Ja vähän pyöristelen eli viiden tarkkuudella olen laskenut niin grammat kuin kilokaloritkin.

   Miten toimit ravintolassa tms? Minä en ainakaan vielä osaa arvioida ravintola-annoksista niiden energiamäärää, eikä tarjoilijat yleensä osaa sitä kertoa.

   Tsemppiä meille kaikille parempaa ja terveempää elämää tavoitteleville!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minua kiinnostaa myös mikä on tilanne nyt verrattuna 2015 tammikuulle?
   Koetko että ruokamäärä on ollut riittävä? 1800kcal kuulostaa aika pieneltä kun kuitenkin liikut paljon.
   Ihana on ollut seurata sinun matkaasi elämäntaparempassa. Itse yritän kanssa remppailla, ajoittain hyvin ja ajoittain huonoin tuloksin. Tsemppiä meille kaikille, hyvää hiljaa tulee 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂 Syömisestä, että mä merkkaan Sulamoon kaiken syömiseni ja punnitsen ne vaa'alla joten tiedän miten oon syönyt. Ravintoloissa se on vähän kinkkisempi, mutta pyrin silloinkin arvoitsemaan määrät, yleensä vähän yläkanttiin. Ja koen että 1800kcal jaettuna päivälle on ihan riittävä, ei ole tuon kalorin kanssa nälkä, paitsi muutamana kertana ku on liikkunut enemmän. Ja sillon oon kyl ottanut, toisinaan, enemmän sit ruokaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Hei!
   Unohdit vastata siihen, mikä on tilanne verrattuna siihen, kun aloitit rempan vuonna 2015.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En unohtanut, vaan ohitin sen. Tieto löytyy kyllä blogista. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voisit kokeilla hetken ajan vähän tiukemmalla ruokavaliolla ja liikunnalla (superdieettityylillä), että saisit vähän enemmän kiloja pois, ja sitten vaikka parin viikon jälkeen palata taas tähän nykyiseen.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Miksi pitäisi superdieetteillä ja saada vähän enemmän kiloja pois? Tämä nykyinen tyyli toimii Pipsalla ja hän haluaa jatkaa näin, joten en ymmärrä, että miksi pitäisi alkaa tempoilemaan minkään superdieettien kanssa. Elämäntapamuutoksestahan tästä on kysymys eikä mahdollisimman nopeasta painonpudotuksesta.

   -Anna

  • Tanja

   Tanja

   On helppo sanoa, että superdieettityylillä vaan! 😀 Silloin saa kyllä nopeasti tuloksia muttei pysyviä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En ole tuo joka kysyi, mutta pieni buusti ja aineenvaihdunnan herättely on ihan hyvä. Jos kolmenvuotta on mennyt 1800kcal ja kuukausipudotus 1kg per kk ja lähtöpaino on iso niin jotain kannattaa muuttaa hommassa. Kolme vuotta on pitkä aika kuitenkin vaikka miten hitaasti laihduttaisi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jos muutaman vuoden aikana ei olla saatu hirveästi muutosta aikaan, niin eikö kannattaisi tehdä asialle jotain?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, mutta en ajatellut alkaa millekään supertiukalle dieetille. Tällä siis mennään. 🙂 Noissa dieeteissä kun on se vika, että sitten kun palaa takaisin vanhaan, nousee myös paino takaisin. 🙂 Siksi tämä on kivempi, jossa toivon mukaan se paino pysyisi poissa. 🙂 Ja aineenvaihdunta olisi toimiva.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tsemppiä! Kyllä niitä tuloksia tulee hitaammallakin tahdilla. Kyllä nuoren ihmisen kannattaa laihduttaa. Vaikka normaalipainon saavuttamiseen menisi vuosikymmen, niin edessä on toivottavasti monia vuosikymmeniä kevyempää elämää ilman ylipainon tuomia sairauksia ja hankaluuksia. Itse olen laihduttanut 35 kiloa ja laihdutan edelleen vaikka normaalipainon sisällä jo olenkin.

  Ei sitä lihavana voi edes kuvitella miten paljon kevyempää ja helpompaa on ihan arkielämä normaalipainoisena. Niinkin yksinkertainen asia kuin nauhallisten kenkien jalkaan paneminen. Nyt voi helposti kumarrella eikä tarvitse tunkea jalkoja kenkiin nauhoja avaamatta. Eikä tarvitse huolehtia mahtuuko johonkin käsinojalliseen tuoliin tai riittääkö lentokoneen istuinvyön pituus. Kyllä kaikki painon pudotus on eduksi ja keventää oloa ja helpottaa elämää!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Kyllähän niitä tulee, mut vähän hitaammassa tahdissa mikä on ihan OK. Hienosti oot laihduttanut, onnittelut. 🙂

 • Tanja

  Tanja

  Nostan hattua, että jaksat laihduttaa. Minusta siihen ei vain ole. En jaksa lähteä salille saati kävelemään… 😀 ja todella ollaan samaa kokoa. minä en vain saa mitään irti kuntosalista. 😀

  • Svanhild

   Svanhild

   Liikunta on painonpudotuksessa aika lailla merkityksetöntä, joten sen varaan ei laihtumista voi rakentaa. Se voi tukea laihtumista, mutta varsinainen avain on se, mitä ja miten syö. Laihtua voi siis vaikka ei liikkuisi yhtään.

   Ensin siis ruokavalio ja -rytmi kuntoon. Liikunnan voi ottaa mukaan jos siltä tuntuu.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Niin laihtuminen tapahtuu kun syö vähemmän mitä kuluttaa juu. Siihen vaan tulee se henkinen juttu vielä päälle joka on se tärkein asia. Ja nimenomaan liikunnalla on tässä se merkitys. Kun vedät hyvän salitreenin, kävelypatinan, pyörälenkin, jumpan minkä vaan niin harvoin haluat heti kotona sabotoida sen sipseillä tai muulla. Nautit hyvästä olosta ja teet parempia valintoja ruuankin kanssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Ei se liikunta siinä ole se laihduttava juttu, vaan ruokavalio. Liikunta tuo semmosta, piristystä päänuppiin. Useinmiten ainakin. 🙂 Siksi oonkin todennu että se on hyvä jos käy vaikka 5min kierroksen vetämässä ja siitä lähtee pidentämään. Pääasia et nousee ylös, tekee jotain.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mä teen pitkää työpäivää, opiskelen työn ohessa ja ehdin silti käydä kuusi kertaa viikossa Crossfitissä. Ja tavata ystäviä, lukea, katsella elokuvia ja viettää aikaa mieheni kanssa. Aika on huono tekosyy jättää liikunta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En usko, että hän halusi mitalia kunhan kertoi toisenlaisesta arjesta. Ihan hyvää tekee sijoittaa oma "järjetön kiire ja touhuaminen" oikeisiin mittasuhteisiin. Monet ja varmaan suurin osakin ihmisistä tekee paljon arjessaan. Tässä varmasti ajateltiin (en ole varma kun en ole kirjoittaja) että jos Pipsalla ei ole kokoaikaista työtä eikä lapsia niin miten voi olla ettei päivästö liikene joka pv 30min-1h liikunnalle. Jos kävellessä hitaasti kaupungilla hengästyy niin eikö se kerro siitä, että kävelyä pitäisi olla joka pv se tunti. Vaikka etenisi sata metriä kunhan yrittää ja tekee.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Nukkuakin pitäisi, kaikki ei pärjää kuuden tunnin yöunilla. Kaikki ei myöskään jaksa tehdä kiireellä paljon. Rauhoittuminen on minulle tärkeää, vaikuttaa painon hallintaankin. Tää oli minun näkökulmani, ihmiset on niin erilaisia. Liikkuminen on tärkeää, mutta myös valvominen ja stressi lihottaa. Moni tuppaa nipistämään aikaa unesta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmm… eihän tässä nyt mitään liikuntaa oo pois jätetty? Sanoin vain vähentäneeni sitä kun muuten ei ehdi kaikkea tekemään. Eli liikuttu on ja se on musta pääasia että repii sen ajan vaikka pieneenkin liikuntaan. Ei siellä aina tartte olla mitään tuntitolkulla.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kyllä munkin mielestä 250 g / viikko on hyvä tahti. Voi kun laihtuisin itsekin sen verran.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyvin sujuu! Itsekin aloitin kilojen sulattelun vuoden alusta ja pian olen toivottavasti tavoitepainossani. Oletko ajatellut tehdä vielä sellaista ruokapäiväkirjakuukautta blogiin, kuten viime vuonna? Se olisi kiva!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kuulla että oot pian tavoitepainossasi. Loistavaa. 🙂 En mä varmaan semmosta tee, ei oo yksinkertaisesti aikaa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tärkeintä olisi että Pipsalla jatkuisi koko ajan miinussuunta tai paino pysyisi samana. Jojoilu sen sijaan on hyvin vaarallista.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jojoilu ei ole vaarallista? Saisko tälle uudelle tiedolle jotain lähdettä, olisi mielenkiintoista! Kun musta tuntui että koko ajan asiantuntijat puhuvat enemmän ja enemmän "sankarilaihdutuksen" terveysriskeistä ja laihdutuksen uutisoidaan lihottavan entisestään. Mikä on nähdäkseni haitta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jojoilu on todella haitallista laihtumisen kannalta. Jos olet lihonut takaisin, et takuulla saa uutta yhtä helppoa tilaisuutta laihtua uudelleen, vaan joudut ponnistelemaan edellistä kertaa enemmän sen eteen. Ja kyllä, on omakohtaista kokemusta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, yritetään pitää tuo jojoilu nyt kurissa, että pysyisi edes nollassa kuin että plussaa-miinusta-plussaa…

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hiljakseen hyvää tulee vaikka on siinä se ikävämpikin puoli eli jos kilon saa kuukaudessa pois niin kaksi kiloa seuraavassa kuussa lisäkiloja ei ole temppu eikä mikään. Mun mielestä hidas painonpudotus vaatii enemmän kurinalaisuutta onnistuakseen kuin sellainen jossa tavoite vaihtelee kuukausittain mutta on valmiina jo laihdutusvuoden alussa. Eli silloin jo pitäisi olla joka kuukauden poistokilotavoitteet ylhäällä. Mä olen opiskellut täällä ulkomailla asiaa nyt jo jonkin aikaa ja suosittelisin sinulle mittaria josta näet millaisia loikkia verensokeri tekee minkäkin syömisen jälkeen ja kuinka kauan kestää palautua. Kehohan ei sulata rasvaa silloin yhtään kun verensokeri on normaalin yläpuolella. Perunaa pitää sulatella tosi kauan ennenkuin verensokeri laskee normaalitsolle ja keho alkaa poistamaan rasvaa kehosta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Peruna sopii laihduttajalle, koska se pitää hyvin nälkää! Diabetesliiton ravitsemussuosituksissakin peruna on ihan ok lisukkeena syötynä. Patrik Borgin Tunne nälkäsi -kirjassa on kuvattu eri ruokien kylläisyysindeksejä, kannattaa lukea, jos saat sen siellä ulkomailla käsiisi :).

   Pipsalle tsemppiä, maltillinen laihduttaminen on se ainoa oikea tie, jos haluaa pysyviä tuloksia.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Niin no…ja kuitenkin diabetespotilaat mittaavat gramman tarkkuudella hiilarimääränsä. Diagnoosin saatuaan tämä tapahtuu ensin ohjattuna sairaalassa ja sitten omassa arjessa. Jos on tietty määrä hiilareita mitä saa syödä päivässä niin moni diabetestä sairastava jättää nimenomaan ne pois jossa on paljon sitä esim. bataatti peruna porkkana ananas yms.
   Tiedän tämän omalta kohdaltani kun sairastuin 2010 kakkostyypin diabetekseen.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ja näin pitää tehdäkin, jos aikoo pitää sokeriarvot kurissa. Itselläni on leipä ja peruna, jotka eniten nostavat sokereita. Siis hiilihydraatit. Höpöttäkööt mitä tahansa perunan terveellisyydestä, käytäntö sen osoittaa mikä kenellekin sopii. Siinä mielessä verensokerinmittaus on ihan ok.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ja edelleenkin, pitää tietää ero 1- ja 2-tyypin diabeteksen välillä. 1-tyypit laskee hiilareita, koska heidän täytyy mitoittaa pikainsuliinimäärä tasan syödyille hiilareille. Tablettihoitoisilla kakkosilla ei ole niin tarkkaa.
   Hiilareita ei diabeetikon kannata jättää pois kokonaan, ne on kuitenkin elimistön polttoainetta.
   Terve ihminen ei hyödy verensokeriseurannasta. Jos on diabetes, niin sen avulla pääsee hyvin perille miten eri ruoka-aineet vaikuttavat verensokeriin.
   Nykyään muuten diabeetikoiden ruokavalio on samanlainen kuin meidän kaikkien muidenkin, eli ruokakolmio.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mulla meni vuosi, että pääsin koosta 52 kokoon 46. Kiloista ei ole hajuakaan. Aikalailla fiilispohjalta menny, en oo laskenut grammoja tai kaloreita. Annoskoot ollu pieniä, paljon salaattia ja kasviksia, mahdollisimman paljon vegaanista ruokaa. Liikunta ollu lähinnä kävelyä ja pyöräilyä töihin. Nopeamminkin olisi varmaan voinu laihduttaa, mut tarkoitus olisi et tämä olis se viimeinen kerta. Eikä tässä mikään kiire olekaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Onnea! Hieno juttu sulle!
   Pipsan tapauksessa ei ainakaan oo kyse kiireestä jos kolmen vuoden ajan ollut elämäntaparemontilla ja esim. vaatekoko ei oo yhtään pienentynyt? Toi nopea laihtuminen mistä aina höpötellään ja pidetään pahana on jotain kymmeniä kiloja lyhyessä ajassa. Jos elopainoa on bmi ollessa yli 40 niin 3-5kg kuukaudessa ei ole nopeaa laihduttamista. 50-70kg se varmasti olisi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tosi hieno juttu. Sä oot ollut just siinä hyvässä kultasessa keskitiessä. 🙂 NOpeammin voi aina tosiaan laihduttaa, mutta kyllä mä sanon että rauhallinen on kivempi. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Anonyymi 4.08 kirjoitti: "Kehohan ei sulata rasvaa silloin yhtään kun verensokeri on normaalin yläpuolella."

  Kuitenkin yksi diabeteksen oireista on tahaton laihtuminen? Mites tämä?

  Ulkomaat on iso paikka. Missä sinä tätä asiaa opiskelet?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tahaton laihtuminen on yleensä oire 1-tyypin diabeteksesta (elimistö poistaa ylimääräistä sokeria virtsan kautta pois jolloin sairastunut laihtuu). 2-tyypissä ei välttämättä ole mitään oireita.
   1-tyypissä nimenomaan elimistö käyttää energianlähteenä rasvoja jos verensokeri on liian korkea. Mutta tämä yleensä johtuu insuliininpuutteesta.
   Kannattaa opetella eri diabetestyyppien erot. Terveellä näitä ongelmia ei tule.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oletko ajatellut hankkia aktiivisuusranneketta? Se auttaisi hahmottamaan liikkumisia yms. Tai askelmittaria, usein kännyköissäkin on ihan hyviä sovelluksia, semminkin, jos kuljettaa puhelinta yleensä mukana. Vähän sama idea liikkumisen tsekkaamisessa kuin nyt lasket kilokaloreita.

  Laihtumiseen en osaa sanoa mitään, mutta pääasia kai, ettei paino ainakaan nouse laihtuessa 🙂 ja ottaa aina tavoitteen mihin tähtää seuraavaksi. Kai ensin tosiaan ruokailurytmi ja ruokamäärät kuosiin ja siitä sitten eteenpäin niin, ettei syömiset hallitse koko elämää, omaa ja muidenkaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En oo ajatellut. Mä tykkään liikkua ilman minkäänlaisia seurantoja. 🙂 Enemmän ruuan kanssa seurailen, niin liikunta pysykööt ilman. 🙂 On mun mielestä kivempikin ettei tartte miettiä että onko askeleet tehtynä, tai mitä nyt milloinkin. 🙂 Joku voi tykätä ja se on OK, mut itelleni en sellaista enää halua.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pohdin tässä tämän kommenttimäärän jälkeen että olisi mukava kuulla Ringan mietteitä ruokavaliosta ja kalorimäärästä. Ellei Ringa itse niin voisithan sinä hieman avata millä tahdilla olette suunnitelleet rempan etenevän. Ei kait se kaikki niin salaista tietoa ole 😉

  PT:t yleensä tekee painonpudotuksellekin suunnitelman niin ainakin omalla kohdallani. Tosin se ei valitettavasti sitten aivan toteutunut, sillä en pystynyt pysymään suunnitellussa ruokavaliossa. Harmi sinänsä sillä muuten sujui treenit ajallaan ja tavoitteet niiltä osin saavutin. Liikunta jäi tavaksi mihin pyrinkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mie voin keskustella tästä Ringan kanssa, hän on vähän parempi avaamaan noista asioista. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Moi Piia!
  Tulin kurkkaamaan pitkästä aikaa, mitä sun rempalle kuuluu. Tosi kiva, että sun paino on jatkanut laskua. Olen itsekin painonpudotuksen ja kiinnostunut aiheesta, koska lähipiirissä on monia, joilta painonpudotus ei ole onnistunut. Mun mielestä sun homma toimii, kun paino putoaa ja vaikutat olevan tyytyväinen elämääsi. On hyvä, että ehdit tehdä elämässäsi muutakin kuin vain kytätä syömistä ja harrastaa liikuntaa. Hitaasti laihtuminen on sitä paitsi terveellinen tapa laihtua. Tsemppiä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No rempan kans on ollut nyt vähän ongelmia, mut eteenpäin yritän kokoajan 🙂 Siis jos vertaa niihin 2015-2016 ajankohtaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *