tutkimusmatkalla.jpeg
Blogi

Kissakuulumiset

Tottahan toki nyt uusi tiskikone piti käydä tsekkaamassa ja heti pois kun mamma lähestyi kameran kanssa!

Sitten yhtenä päivänä kävi niin, että Siirikin rohkaisi mielensä ja hyppäsi tuonne jääkaapin päälle. Jonkin aikaa se katseli kun Zilla teki sitä ja nyt sitten meni myös itse. Ja kova rähinä aina välillä et kumpi menee tuonne – se kun on korkein ”puu” täällä meillä.

Siiri tuijottaa Zillaa…..

… Ja alhaalla Zilla tuijottaa Siiriä.

Harvinaislaatuinen kuva näistä kahdesta – yleensä tassut heiluu ku nahistellaan kumpi saa olla. Niinku tuolla nyt ei vois molemmatkin olla.

Sitten tullaan perätysten alaspäin.

Kyllä näistä kahdesta jästipäästä on vaan niin paljon iloa elämään. Ovat ihania siitäkin huolimatta että ärsyttävät. Aina välillä.

Ihaninta on se kun nää kaks jossain vaiheessa yötä könyävät sänkyyn. Zilla pysyy jalkopäässä kun taas Siiri änkee meidän tyynyjen väliin.


Tässä teille ihana yhteiskuva raksujen syönnistä, näin nätisti meillä syödään. Nuorempi kaivelee naksuja tuohon lattialle ja metsästelee niitä sieltä. Siiri syö niinku nättien tyttöjen kuuluukin.

Lopuksi tällainen söpöstelykuva Zillasta. Mä en tajua mikä siinä onkin, mutta mun legginssit (kyllä,ne on lattialla – ei jaksa heittää likapyykkikoriin) on ihan paras peti. Ainakin Zillan mielestä. Lämmittää kyl niin mieltä kun näkee et kisu on valinnu sun kohdan sängystä, sun vaatteen – minkä kohtaan sitten tekee unipaikan. Muutenkin nuo molemmat kisut on niin mamman perään.

26 kommenttia

 • Universalis

  Ihanat pienet! Ei kai sitä nyt kylmällä ja kovalla lattialla kukaan halua maata. 🙂

 • Anonyymi

  Kivoja kuvia, mutta älä anna kissojen hyppiä astianpesukoneen kannelle, se ei ole tehty kestämään painoa – kohta on uusi astianpesukone rikki.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ne siihen hyppineet vaan kävelivät pöydän kautta. Eivät normaalisti huomioi konetta ja nytkin annettiin ihan valvonnan alla tutkia. Että tuskin noiden kisujen alla tuo nyt vielä rikki menee. 🙂

 • Anonyymi

  On ne niin ihania! <3 Meilläkin makoillaan paljo vaatteiden päällä lattialla, jos vaatteita ei ole siinä niin ne kyllä saadaan alas kaapista.. 😛
  t. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, meillä kans pompitaan heti vaatekaappiin jos huomaavat et ovi on auki. Zilla tykkää usein jäädä torkuille kun housujen päälle – oli ne sitten lattialla tai kaapissa. 🙂

  • Anonyymi

   Joo meillä nukutaan myös kaapissaki, sit ku luulee ottavansa sieltä puhtaita vaatteita niin ne näyttääki turkiksilta. 😀 Onneks on toi tarrarulla, lemmikinomistajan pelastus.
   t. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Meidän likoilta ei niin paljoa karvaa kyl lähde, ainakaan vielä. TIedä sitten miten ens keväänä. Tosin me kyl harjaillaankin niitä aika säännöllisesti.

 • Saara

  Meillä näin kylmien ilmojen tullen kissa makaa joko saunassa lattialämmityksen päällä tai soffalla viltillä. Ja sitten sitä vilttiä ei saakkaan kukaan sitä tarvitseva ihminen 😀 Myös meidän sängyn jalkopää on suosiossaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hih. 🙂 Meilläki varmaa ois lattialla kun lämmitys, vaan kun ei olla vielä oikein pidetty päällä. Takka on riittänyt ja sen edessä kisut sitten tykkää loikoilla. 🙂 Mut sit ku takan lämpö alkaa hiipumaan ni sit hipsitään ihmisen kylkiin kiinni. 🙂

 • Noora

  Oi miten upeita kissoja! ♥
  Mun kaksi kissaa ovat mun elämäni iloja mutta silti välillä niin kamalan raivostuttavia. Mutta silti rakastan heitä maailman eniten enkä vaihtais heitä mihinkään.

  http://hellonoora.blogspot.fi/

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Samoin! Osaavat olla kyl niin ärsyttäviäkin mut ei niille jaksa olla ku max 5min kiukkunen. Ja lähinnä sillon kun tehdään tuhmia.

 • Unknown

  Eikö kissoista jää karvaa/likaa keittiön tasoille. meidän kissoille pöydät ja keittiön tasot on ehdoton ei. ensin käydään hiekkalaatikossa ja sitten tungetaan ruokapöydälle, niin ei kiitos 😀

  • Anonyymi

   Kyllähän sä kissan omistajana tiedät että jää. Meillä on pöytärätti, pyyhkästään sitten sillä jos on tarvetta. On niin paljon muutakin tekemistä kun vahdata kissan liikkeitä..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No meillä kyl kisut pesee ittensä aina hiekkalaatikolta tultuaan, tai ainakin usein on pesut sillo ku menee kurkimmaan et mitäs ne nyt tekee. 🙂 Ja toisaalta tuo hyppiminen tulee kissoilta niin luonnostaan. Että taatusti ne siellä pöydillä hyppivät kun omistajan silmä välttää. 🙂 Turhaan niitä kieltämään. Ja meillä kans pyyhitään kun aletaan jotain touhuamaan eikä ne yleensä siinä pöydillä sillon hypikkään – paitsi jos on lohta, ni sillo tullaa hulluna läpsimään tassun kans. Mut siihenkin auttaa se ku tarpeeks monta kertaa tiputtaa ärinän kans alas. 🙂

 • Anonyymi

  Ihanaa kun kissat saavat kiipeillä :3 ..kuka sitä keittiön tasolta syö (ilman lautasta tms. välissä), joten viis tassun mahdollisesti mukana tuomista pöpöistä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, siinä saavat kiipeillä. Ei kiristä meidän hattua. Mut ymmärrän kyllä et jotkut eivät tykkää. Ollaan kyl suunniteltu et hommattais lisääkin noita kiipeilytelineitä.

 • Anonyymi

  Tuo Zilla ei varmaan vaan uskalla syödä nätisti kiposta samaan aikaan kun Siiri syö. Meillä sama juttu jos on vaan yhessä kipossa ruokaa. "Johtaja" syö eka ja toinen tassulla yrittää saada muutaman murun itelleen tassulla lattialle tiputtamalla 🙂 Nykyään annan kummallekkin omasta kiposta ja silti välillä varsinkin kostean ruoan suhteen päällikkö tekee niin että kun on nuollut kastikkeet omasta annoksesta niin änkeää kaverin kupille ja kaveri menee sitten hissukseen jatkamaan johtajan kupille 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi kyllä se uskaltaa. 🙂 Ei täällä oo mitenkään tuollaista nokkimisjärjestystä. Nää syö samasta kupista ruokaakin, kunnes jompikumpi tajuaa et siinä on toinenkin kippa täynnä ruokaa. 🙂 Mut koska Siiristä on tullut nykyään niin kauhea syöppö niin pitää vähän seurata että Zillakin saa syötyä. Mut usko pois, kyl nuorempi osaa puolensa pitää. 🙂

 • Anonyymi

  Voisko näille kissoille tehdä vaikka oman blogin? Mua ei kissat kiinnosta ja viime aikoina kissojen kuulumisia on ollut videoissa sekä täällä blogissa. Yritän skipata ne, mutta kyllä ne vie jo aika paljon tilaa täällä.
  Ymmärrän, että ne kuuluu teidän elämään ja ovat osa perhettä, mutta niille voisi tehdä ihan oman osion, joten ne joita ei kiinnosta voisi jättää ne lukematta.

  Olet jossain postauksissa laittanutkin,että nyt tulee uutisia kissoita, skipatkaa keitä ei kiinnosta, mutta videoissa ne välillä häiritsee. Ja nyt kun tulin innolla katsomaan onko uutta postausta niin harmikseni huomasin sen käsittelevän kissoja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Valitettavasti ei tuollainen kissablogi ole järkevä. Eikä tässäkään ole nyt ollut kuin tämä kissakuulumiset postaus + muutaman minuutin pätkä Porinoissa kissoista. Ei siis nyt mitään joka postauksessa isoa kissalitaniaa. Mut tosiasia on että ne kuuluu elämään eikä niitä pysty piilottamaan mitenkään. Sori.

 • Neferta

  Ei todellakaan kissoja mihinkään eri blogiin, eikö nyt lifestyle-blogissa voi olla esillä myös lemmikit. Ei mua hetkauta, jos nyt joku uus postaus ei ole ihan se mun mielestä mielenkiintoisin – tää tosin oli :.D Melkein piti alkaa lässyttää nöpöhöpösöpölöpötuitui kissakuville <3 Ei yllättävää, että mullakin on kissoja ja samalla lailla ne pesiytyy mun vaatteisiin, laukkuihin jne.

 • Unknown

  "Kyllähän sä kissan omistajana tiedät että jää. Meillä on pöytärätti, pyyhkästään sitten sillä jos on tarvetta. On niin paljon muutakin tekemistä kun vahdata kissan liikkeitä.." ei kaikista kissoista samalla tavalla jää. ja mitä vahtaamiseen tulee, niin kissaakin pystyy kouluttamaan yllättävän hyvin, kun on oikeat keinot 🙂 meillä on kissoille myös ihan omat paikat kiipeilyyn ja käy ne ulkonakin, joten keittiön kaapit ei kiipeilymielessä ole kovin kiinnostavat. ei ihmisetkään kävele ruokapöydillä, niin ei kävele eläimetkään. ainakaan tässä talossa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mie kyllä veikkaan et kun sun silmäs välttää ni kisut hyppii kielletyillä alueilla. 😉 Tosin jos olet niin hyvin saanut koulutettua kissasi, niin onnittelut. 🙂

 • Unknown

  kissan ehdollistaminen on pelkästään omasta viitsimisestä kiinni. toki se vie yleensä aikaa enemmän, kuin vaikkapa koiran kanssa, mutta onnistuu yleensä huomattavasti helpommin, kuin vaikka kanien kanssa. meidän pöydät pyyhitään aina, kun niihin tulee jotain, eli jos kissa kävisi pöydällä, sen näkisi heti. veikkailla toki saa, että miten meidän elukat täällä käyttäytyy, mutta luultavasti tiedän itse sen paremmin? 🙂 kissat eivät ole koskaan olleet pöydistä kovin kiinnostuneita, koska niillä käymisestä on seurannut vain eristäminen eteiseen. eli tylsyyttä ja yksinäisyyttä. kissahan haluaa tehdä niitä asioita, joista sille on jotain hyötyä. on paljon järkevämpää siis pysytellä pois kielletyltä alueelta, ettei joudu eristyksiin.