Embb1.jpeg
Blogi

Keskellä lumisinta maisemaa

Olipas aamusti mukava työntää lämmin nenu ulos, kun vastassa oli kamalan pakkasukon tekemät pakkaset. Nenu jäätyi samantien. Täälläpäin on tänään ollut ensimmäiset kunnon pakkaset ja oon niin ilonen, että mun uusi takki ehti tulemaan kreivin aikaan. Ei nimittäin ollut kylmä tämän uuden takin ansiosta. En siis tällä kokoonpanolla ollut tänään liikkeessä, koska keltainen tunika sai eilen lumipesun ja tuuletuksen. Annoin tälle ihanalle keltapiristyksellä ansaitsemansa tauon, koska olen tätä käyttänyt aivan liikaa viime aikoina.  
Viime aikoina ollaan oltu lumihommissa vähän väliä ja seuraavaa odotellaan. Tuo on silti oikein mukavaa puuhaa ja kun molemmilla on omat alueensa mistä siistii ne suurimmat osat lumesta. Tänään ei onneksi olla ulkohommissa, vaan vuorossa on sisähommaa eli pyykkien pesua. Pitää tuo tehdä nyt alta pois, kun seuraavat päivät ovat mahdollisesti kiireisiä, joten on hyvä tehdä hommat pois alta nyt, eikä sitten myöhemmin tuskastella ku ei ole aikaa mutta silti ne on pakko tehdä. Nuorempana tuota virhettä tuli tehtyä aika useinkin, mut nähtävästi iän karttuessa alkaa oppi jäädä mieleen.  

Mulla on käynnissä merinovillasukkien metsästys, kun huomasin että ne on mahtavan lämpimät jo yksistään ja vielä lämpimämmät kun päälle heittää villasukat. Tiedän kyllä että Prismasta löytyisi, koska nykyiset kaksi paria olen sieltä ostanut. Lasten osastolta. Niissä vaan on sellainen ongelma, että ovat liian pitkävartiset eikä mitään joustoa. Joten nyt mulla on etsinnässä sellaiset jotka joustaa äärettömään (että saan nostettua ne ylös) tai sitten varrettomat. Ja sukkien pitää olla sukkamaiset, ei sellaiset paksut villasukan tyyppiset. Saa siis vinkata, jos tietää mistä kannattaisi etsiä.

Viikonloppu, oliko sellainenkin? (oli oli, mut se vaan meni nopeasti) Mie pidin viime viikonloppuna lepoa, kun oli kerrankin sellainen hetki etten ollut sopinut yhtikäs mitään. Nautin vain olostani ja nukuin. Ja paljon nukuinkin! Sain myös hemmotteluhetken sunnuntaina, kun mieheni hieroi päätäni ja hartioita, sekä lopuksi harjasi hiukset ihanan sileiksi. Mun hiukset on kuulemma ihan suoraksi harjattuna puoleen väliin selkääni eli hyvin on tullut pituutta lisää. En edes muista milloin mulla olisi ollut viimeksi näin pitkät hiukset. Yleensä ovat olleet harteille kunnes leikkauttanut. Kenties yritän antaa näiden vielä hetken kasvaa, ellei sitten jotain yllättävää tapahdu ja pätkäisen ne jo aiemmin. Mä kun menen niin fiilispohjalta noiden hiuksien kans. Oon välillä myös miettinyt että kasvattasin oman värin takaisin enkä enää värjäyttäisi, mutta toistaiseksi se on ollut vain pieni ajatus. 

Hommasin itselleni tuollaisen viiden vuoden päiväkirjän tai muistikirjaksi ne taitaa sitä sanoa. Sellainen ”One Line a Day” jossa on muutama rivi mille kirjoitetaan ja se on ollut välillä haastavaa, kun mulla sitä juttua tulisi enempikin, mutta oon opetellut kirjottamaan jotain pientä ja yleensä ne päivän tärkeimmät tapahtumat. Ikäville asioille ei ole tilaa tässä muistikirjassa. Mähän oon nuorempana kirjottanut päiväkirjaa, mutta se sitten jäi. Ja sitten mun ihkaensimmäinen päiväkirja katosi yhden muuton aikana jonnekin, vaikka epäilen sen olevan jossain ruskeassa laatikossa.    

*-merkityt ovat kaupallisia linkkejä
Moni ehkä muistaakin, että mulla on ollut etsinnöissä tumma talvitakki ja sellaisen sitten lopulta löysinkin. Olin tilannut Ellokselta sovitukseen Sana-takin* sekä Sandy-takin* joista melkein hommasin tuon Sandyn, koska se oli Sanaan verrattuna lämpöisempi. Jos siis etsit mustaa villakangastakkia, niin suosittelen Sandya. Mut sitten nokan eteeni tupsahti tämä postauksessa esillä oleva A-linjainen takki ja olin myyty. Tämä tummansininen villakangastakki on Excuse My Bon Bonin Grace-takki ja siinä on 65% villaa ja 35% polyesteriä. Takki on miellyttävän tuntuinen – ei siis ole liian karkea (kaikki villa ei sovi mulle) vaikka villaa on noin paljon. Lisäksi takki on uskomattoman lämmin ja lisäpisteet väristä, joka on tumma mutta ei kuitenkaan musta, joten väri ei ole raskas. Sisäoloissa takki näyttää mustalta, mutta luonnonvalossa tulee tuo tummansininen väri kauniisti esiin. 
Pyysin miestäni ottamaan musta muutamat asukuvat, kun olin lauantaina tällä kokonaisuudella liikkeellä eli EMBB:n takissa, Kainon ihanan keltaisessa Ruutu-tunikassa ja BomBomin kompressiolegginsseissa (joilla muuten tarkenee aika kivasti pikkupakkasissa). Mun mielestä tummansininen ja keltainen väri sointuu niin hyvin yksiin. Ja tottakai sitä piti vähän hassuutellakin, mutta ei se lumi lentänyt enää niin hyvin kuin muutamaa päivää aiemmin. En vain ollut ottanut huomioon tuota lunta, joka oli ennen kuvanottoa satanut, niin kyseinen kuvauspaikka ei ollut kovin hyvä. Mulla kun jalat upposi lumeen, välillä ihan kunnollakin, niin eipä olisi ollut hyvä kenkien esittelyhetki.  

Kengät – Rieker
Laitoin viikonloppuna pienet määrät itselleni turhia vaatteita ja asusteita pois. Mä oon jossain määrin vaatehamsteri, mutta yritän siitä esiin. Vein yhden säkillisen vaatekeräykseenkin ja muutamat käyttämättömät kengät annoin eteenpäin kaverin lapselle. Vähän pistää mietityttämään, että olisikohan mulla nyt menossa jonkinlainen kevättyhjennys, jossa varaan tilaa tuleville kesävaatteille. Onhan se aika ajoin hyvä tehdä tuollainen tyhjennys ja tylysti heittää pois sellaisia mitä ei ole käyttänyt. Ja vieläkin on sellainen olo, että pistän vaatetta pois kunhan saan käytyä kaikki läpi. 

36 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, katselen olisiko nuo sukat sellaisia mitä etsin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Perus XXL-urheiluliikkeestä olen ostanut hyviä sukkia, jossa merinovillaa aika hyväsesti. Ovat usein tarjouksessa. Tykkään kun niissä pitkät varret mutta joustavat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon kans jossain tommosissa nähnyt, mutta ovat olleet liian paksuja, sellaisia urheilutyyppisiä sukkia.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ois kiva jos Pipsa tialisit ja kokeilisit muitakin Excusemybombomin vaatteita. Näytti olevan komeita tunikoita, jotka varmasti sopisi hyvin sinulle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No sitä pitää katsoa jos heille tulee jotain muutakin kiinnostavaa eteen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oletko koskaan kokeillut sokeritonta kuukautta? Nythän moni, joka ei käytä alkoholia, on sokerittomalla tammikuulla. Mille se sinusta tuntuisi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ole kokeillut, mutta oon tainnut kuulla kyllä sellaisesta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Eikö keltainen neuletunika ole saatu, joten se kannattaisi merkitä kuten olet maininnutkin, että "*-merkityt ovat kaupallisia linkkejä". Samoin myös kompressiolegginssithän on saatu?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Eikös Pipsa ostanut sen keltaisen neuleen. Joku toinen taisi olla saatu, oliko sininen? Pipsalla on niin paljon vaatteita ettei pysy mukana 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Keltainen Kainon tunika on ostettu, sininen on saatu ja kompressiolegginssien perässä lukee saatu, joten kyllä tässä on kaikki ihan oikein ilmoitettu. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Talvi on niin kaunista aikaa kun on lunta, toisaalta mulla on sillanen viha – rakkaussuhde talveen: kaunista on, mutta vihaan kylmää! Mulla on paha astma, joten en mene kovilla pakkasilla ulos, yli -5 asteen pakkasessa yskin jo ihan hulluna.

  No on kaunis takki, A-linjaisuus on naisellinen, ja ihana kaulus! Kävin linkistä sitä katsomassa, on ihan hirveen kallis, ainakin mun kukkarolle, mutta jos on laadukas, mikäs siinä! Joskus kannattaa satsata laatuun ja takki (+kengät) on munkin listassa semmoinen.

  Aion myös käydä pian vaatekaappia läpi. Sain tänään kuulla että täällä päin on paikka minne voi viedä vaatteita, astioita ja huonekaluja, luulin että täällä ei ole enää sellasta kierrätyskeskusta, enkä ole innokas kirppari-ihminen, joten olin iloisesti yllättynyt, tykkään lahoittaa mielummin kuin myydä, ainakin käytettyjä vaatteita. Isoja vaatteita harvoin näkee näissä paikoissa joten uskoisin että joku voi ne löytää ja niistä? Kevät tulee, täytyy tehdä tilaa uusille ihanille mekoille ja muille vaatteille! 😀

  Mulla on kyllä pikkuisen semmonen tuuma, että alkaisin taas tehdä itse mekkoja, kun löytäisi, netistä mieluiten, oikein ihania kankaita, värikkäitä puuvillakankaita. Oisko jollakin vinkkiä mistä kannattaisi tilata?

  -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joo, mulla on vähän sama talven kanssa mutta jos ei oo kovin kylmä niin kaikki menettelee ja nyt tuon uuden takin kanssa ei ees isommat pakkaset haittaa. On ollut nimittäin mukavan lämmin. 🙂

   A-linjainen on kyllä kiva, vähän tuo on isohko, mutta ei silleen haittaa. Joskus on hyvä satsata laatuun ja tässä voin omalla kohdalla sanoa, että on hintansa väärtti.

   No juu, on se hyvä laittaa sellaisia pois millä ei oo enää itelle käyttöö, että turhaa sitä kotona pölyttymässä pitää. 🙂 Just pistin taas vaatteita menee, vähän äkäsemmällä kädellä. 🙂

   Mulla ei oo tietoo mistä vois tilata kankaita, muutakuin joku eurokangas tai tommonen. Mut se ois kyl kiva jos pystyy itte tekee, tuleepahan semmosia mistä tykkää. 🙂

 • Marika

  Marika

  Minä pidän aidosta hiusväristäsi. Hiusten värjäämättömyys ei ota, jos ei annakkan, aina voi palata värjäämiseen. Kun itse lopetin hiusten värjäämisen, tuli kiinnitettyä huomiota vaatteiden väreihin, yksityiskohtiin ja asusteiden väreihin. Esim. Silmät sai esille ihan toisella tapaa, kun hiusten väri oli luonnollinen ja sitten vain meikillä tai vaatteilla pelasi. Joskus, kun kaipaan valoa hiuksiin, otan hieman raitoa. Niitä saa eri sävyisinä, vähän tai paljon ja ne luovat hiuksiin ihanasti liikettä. Sinulle käy kyllä pirteä punertavakin. Onko sinulla väriä jota et itse valitsisi vaatteisiisi? Itsellä ehkä tosi tumma violetti on sellainen, jota en valitsisi, mutta esim. kirkas violetti voisi sopia pirteään laukkuun. Itsellä oli kerran sellainen laventelin sävyinen pusero, joka toi kauniisti ihon sävyn esille, mutta inhotti muuten. Ehkä se oli sitten se malli.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että pidät mun omasta väristä. Se on ihan jees, näin vanhempana. 🙂 Nuorena en pitänyt. Mut en viel oo kokenu sitä, että oisin jättänyt värjäämisen kokonaan mutta vähentänyt suuresti siihe mitä se on aikoinaan ollut. Tavoitteena et jossan vaiheessa lopetan tyystin. No nuo väriasiat vähän vaihtelee, mut tällä hetkellä en haluaisi violettia vaikka sitä on joskus ollut mut jos oikeen miettii, niin ruskee on varmaan semmonen mitä mulla ei juurikaan oo näkynyt.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oletko kuullut tutkimuksesta, jonka mukaan suositeltu liha-annos on sata grammaa päivässä?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Höpö höpö. Sitten voikin vetää b-vitamiinia ja rautaa purkista, sehän se vasta luonnollista on! Kaverillani, joka on kasvissyöjä, on ferritiiniarvo 7. Yhden tuttavan lapsi sairastui kilpirauhasen vajaatoimintaan lapsena, kasvisruokavaliosta johtuen! Ihan lääkäri näin sanoi ja varmasti pitää paikkansa, kun on aika harvinaista sairastua vajaatoimintaan lapsena ilman sukurasitusta.

   Että on se kasvissyönti niin terveellistä, kun ihminen on luonnostaan sekasyöjä. Eli runsaasti pitäisi tietysti syödä kasviksia, mutta myös prosessoimatonta lihaa, jos haluaa saada ruokavaliostaan mahdollisimman terveellisen.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tässä taas nähdään. Joko vähennetään lihansyöntiä who:n suosituksen mukaiseksi tai aletaan kasvissyökäksi.Tulee varmaan ylläolevalle yllätyksenä mutta tuossa on välimuotokin olemassa. Mustavalkoinen ajattelu lihottaa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pakko sanoa etten oo varma tuosta 100g viikostakaan. Jostain suosituksesta kyllä lukenut, mutta en oo varma niistä määristä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kaunis asukokonaisuus, sopii sinulle tosi hyvin 😊 Minkä kokoiset sinulla on nuo legginssit? Itseä kiinnostaisi tilata, mutta koko mietityttää 🤔

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *