keng%C3%A4t1.jpeg
Blogi

Kesäballerinat

Menin yhtenä maanantaina töiden jälkeen kaupoille, ajatuksena ostaa itselle mustat tennarit. Mielellään Vansit. Olin myös lukenut että Kookengässä oli näitä Vanseja alennuksessa mutta kuin kohtalon johdattelemana päädyin käymään ensin CipCapissa katsomassa olisiko siellä millaisia tennareita. No ei löytynyt mieluisia mutta sitten bongasin tällaiset mustat ballerinat joissa venykenauhat jalkapöydän kohdalla. Ensitutkimisen jälkeen laitoin kengät takaisin ja palasin kokeilemaan eräitä liian leveälestisiä kenkiä – toiveena josko pienempi koko sopisi paremmin. Ei sopinut mutta ne ballerinat olivat jo jääneet kummittelemaan joten palasin takaisin sovittamaan ja ilolla ei ollut rajaa kun tajusin että nämähän pysyy mulla jalassa on just hyvät.

Niille tiedoksi jotka eivät vielä tiedä, niin mulla on ollut hankala löytää istuvia ballerinoita. Ne kun lähtevät aina kantapäältä lenksumaan eikä kävely ole sen takia mukavaa. Olen myös kokeillut sellaisella kantapäähän laitettavalla jutskalla mutta sekään ei ole auttanut. Myöhemmin olen kuullut että kantapääni on liian lyhyt että tästä syystä se nousee tietyistä kengistä. Tosin nyt kun katselen kuvia niin huomaan että näissä ballerinoissa on tuo kantapäähän vähän korkeampi.

Olin muutaman päivän liikuskellut noiden mustien kanssa kun huomasin että Kookengällä on punaisetkin versiot. No eikun seuraavana päivänä kaupoille mutta palasin sieltä tyhjin käsin koska Porin liikkeissä näitä kumpiakaan ei löytynyt. Mä en aikonut luovuttaa vaan pistin tilauksen netin kautta, tiesinhän kokoni. Pari päivää siinä meni kunnes sain ilmoituksen että kengät on noudettavissa.

Kyseessä siis Marco Tozzi merkkiset ballerinat. Porista löytyy ainakin mustat, CipCap liikkeestä. Kookengästä myös punaiset versiot. Jos ei paikkakunnan liikkeestä löydy, niin voi aina netistä tilata. Toimitus ei maksanut mitään. Baltsujen hinta on 39,90€/kpl. Kaikenkaikkiaan mä tykkään näistä todella paljon vaikka jalan turvotus näkyy näissä todella hyvin, se tuli helteillä ja aamuisin huomattua mutta mua se ei haittaa koska kerrankin sain kesäksi tällaiset upeat kengät ja viilentää oloa suuresti. Mäkin pystyin nyt helteillä nauttimaan olostani täysillä. 

44 kommenttia

 • Unknown

  Nätit on! Onko nuo nahkaa? Meidän teinillä on sama ongelma eli kantapää nousee kengästä ja sitten se hiertyy verille :/ Tosi hankala löytää sopivia kenkiä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Keinonahkaa näyttäisivät olevan. Teinilläsi on varmaa sama ongelma ku mulla joten kokeilaas tommosilla remmijutskilla et auttasko?

 • Marjukka

  Hyvännäköiset kengät, hyvä kun ostit kahdet samantien.

  Onko nuo hyvät jalassa, ihan kävellessä?
  Itse tykkään bellerinoista kenkänä ihan yli kaiken, mutta haen aina sellaisia, joissa on ihan vähän korkoa, sillä mulle tuollaiset ihan tasapohjoiset ei jotenkin sovi. Jalka väsyy niissä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On todella hyvät jalassa. Ihan kävellessäkin. 🙂 Mäki tykkäisin vähän et ois korkoa mut ei tommosia remmillisiä oo sillee et ois korkoa. Kaikkea kato ei saa. 😉 Mut hyvä oli et ostin kahdet.

 • Anonyymi

  Nuo on ihan kuin sellaiset jumppatossut, joita ala-asteella käytettiin sisäliikuntatunneilla. 🙂 Pohjat näyttää aika ohuilta, tuntuuko niistä kivet läpi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyl tommoset käden kokoset kivet tuntuu mutta ei ihan tavallinen sorahiekkakivi tunnu. Jaa juu, jumppatossut – mulla oli semmoset. Eiks semmosiakin baltsuja oo, mitkä on semmosia krypyllä vähän niinku ne jumppatossutkn?

 • Anonyymi

  Kivan ja hyvälaatuisen näköiset popot!

  Omat jalkateräni ja varpaani ovat sen malliset, että ballerinat vaan eivät sovi. Eivätkä "onneksi" edes näytä kivalta jalassani. Epämukavia en vaan suostu käyttämään – tykkään jaloistani ja tarvitsen niitä ehkä vielä 50 vuotta, miksi kiusata…

  Helppo käydä kenkäostoksilla, kun tietää ainakin yhden mallin, jota ei tarvitse edes kokeilla. =)

  Ainiin ja edellisen postauksen asu on tosi hieno!

  -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On kyl kivat popot. 🙂 Ja just ihana ku saa vaa heittää jalkaan. 🙂 Joo, eihän sitä nyt epämukavia kenkiä kukaan tykkää käyttää. Määki tykkään jaloistani enkä suostu kärsimään. 🙂

 • Anonyymi

  Ompa suloiset, kiva ku otit heti kahes väris kun löytyi. Noi on varmaan tosi tukevat jalas ku on noi narut?
  T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joo, kyllä ne tukea jonkin verran tuo vaikka eivät ne mitään kovin kireät nuo narut kuiteskaa ole.

 • Anonyymi

  Eeiii! Ihan oikeesti Pipsa, eihän nuo ole edes mitkään kengät. Sun jalat ovat painosi takia niin kovan rasituksen alla, että tarvitset oikeat tukevat jalkineet ja kantaa muutaman sentin myös. Noista kuvistä näkee tosi hyvin, miten jalkojen tuki on jo pettänyt. Tuollaisia kenkiä voi pitää vain,jos ei seiso juuri ollenkaan..ei millään pahalla, mutta jalkojen pitäis kestää koko elämän matkan ja se on toivottavasti pitkä..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai kyllä mä ne ihan kenkäkaupasta ostin joten kai ne kengät on? Sitä paitsi enhän mä noita nyt 24/7 jalassa pidä. On mulla muitakin kenkiä. 🙂 Kiitoksia kuitenkin huolenpidosta. 🙂

  • Titta-Dee

   Hei anonyymi klo 16.19, kertoisitko vielä tarkemmin perusteluja siitä, miksi tukevat ja korolliset kengät ovat mielestäsi ylipainoiselle paremmat? Lisäksi haluaisin tietää, miten kuvasta näkee, että jalkojen tuki on pettänyt? Mikä tuki? Miten pettänyt? Itse olen sairaalloisen ylipainoinen, mutta pyrin suosimaan korottomia, ohutpohjaisia ja kevyitä kenkiä, jotta omat jalkojeni lihakset vahvistuisivat ja tukisivat jalkaa. Vaihtelen lisäksi kenkiäni päivittäin, jotta eri lihakset saisivat treeniä. Jään odottamaan mielenkiinnolla vastausta. Terveisin Titta-Dee

 • Anonyymi

  Ovatkin varmaan kesän kestävät ballerinat, kun ovat keinonahkaa. Nyt jo nuo mustat näyttävät aika kuluneilta…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Piti itsekin katsoa, niin heh – pölyähän tuo on. 🙂

 • Anonyymi

  Ballerinat on siitä kivat että ne on helppo sujauttaa jalkaan kesällä ja näyttää kivalta niin mekon kuin caprienkin kanssa, toisin kuin rakastamani Crocsit 🙂 Mun on vaikea löytää tarpeeksi leveä lestisiä kenkiä ja nykyiset ballerinat painaa taas jalkapöydän päältä. Tota kantapään nousemista en ole kokenut, mutta ulkonevan kantapään takia saan uusista kengistä aina rakkoja. Noi sun tossut näyttää kivoilta mutta voin kuvitella miten noi ristikkäiset nauhat painaa ikävät randut helteen turvottamiin jalkoihin. Oispa pienet sirot ja kapeat jalat…ja vähempi painoakin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nimenomaan, just tuosta syystä ovat kivat! 🙂 Kokeiles ettii kenkäkaupasta semmosta ku Soft Line – se tekee ainakin H lestin kenkiä. Juu, remmit kyllä painaa jäljet mutta ei ne yllättäen oo sattuneet.

 • Anonyymi

  Nätit ovat , mukava kun löysit mieluiset-:)
  Itsekkin olen siirtynyt noihin matalampiin kenkiin ovat niin mukavia jalassa .

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On nuo kesällä mukavat. Ei tarvii jalkojen hautoa muunlaisessa. 🙂

 • Anonyymi

  Nyt on pakko avata sanainen kirstuni! Pitkään jo kaiken näköisiä blogeja ja yleisesti elämää seuranneena, en ymmärrä miksi aina joka asiasta täytyy valittaa ja haukkua? Eikö joskus voisi yrittää ajatella positiivisesti toisista ja ilmaista mielummin jotakin mukavaa palautetta? Täytyykö väen väkisin keksiä jotain negatiivista? Olen pitkään miettinyt mitä ihmiset saavat itselleen siitä, että täytyy haukkua tai puhua pahaa toisista.. Maailmassa on paljon hyvää ja kaunista, joka jää piiloon kaiken negatiivisen taakse! Jokainen ihminen on arvokas, oli sitten lihava tai laiha, tumma tai vaalea, vanha tai nuori, terve tai sairas jne.. Miettikää hyvät ihmiset kaksi kertaa ennen kuin kirjoitatte negatiivista palautetta ja haukkuja!
  Käyttäkää haukkumiseen kuluva aika ja energia hyödyksi jotenkin muuten, esimerkiksi asioihin jotka tuovat elämäänne jotain hyvää negatiivisen sijasta.
  Peace and love!
  T: Mari

  • Anonyymi

   Miks täällä nyt on ollut haukkumista? Itse kirjoitin ihan asiasta kun varoitin näistä balleriinojen aiheuttamista jalkaongelmista. Valitettavasti joudun työssäni jatkuvasti näkemään näitä, hämmästyttää aina se, miksi ihmiset eivät välitä jaloistaan, vaan pilaavat kuka milläkin syyllä ainoansa..vaihtojalkoja ei saa mistään..

  • Anonyymi

   Tarkoitin lähinnä yleisesti elämää ja koko blogimaailmaa. Joka asiasta täytyy aina valittaa tai sanoa ikävästi. Kun katsoo pipsan postausten kommentointia, niin joka ikisessä löytyy jokin negatiivinen kommentti tai suora haukkuminen. Tällaista en vain ymmärrä.. Ehkä oma moraalini ja elämännäkemys eroaa sitten vain valtavirrasta 🙂 Ja mitä pipsan jalkoihin tulee, hän varmasti itse tietää, minkälaiset kengät hänen jaloilleen ovat parhaimmat mahdolliset, ilman että sinun täytyisi siitä erikseen huomauttaa 🙂
   T:Mari

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, mä voisinkin tästä pistää haasteen kaikille että negatiivisen kommentoinnin sijaan kommentoisikin positiivisesti eli jos ei tykkää vaikka noista ballerinoista niin jättää sen sanomatta ja sanoo vaikka että musta väri on kiva. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Muuten kyllä mutta eivät pysy jalassa 🙁

 • Anonyymi

  Tosi kivat, mut tuolla mainittiin mikäli painoa päällä pitäis olla kantaa vähän kengissä ja vähän tukea koko jalalle. Itse käytän silloin tällöin kevytjalkineita jotka muistuttaa ns jumppatossuja. Mutta kukin tekee niinku tykkää ja mikä jaloista hyvältä tuntuu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, totta kai ja onhan mulla tuollaisetkin kengät. Että ei nämä ballerinat ole suinkaan mun ainoat kengät ja mitä ainoastaan käyttäisin. Ei ne jalat nyt siitä rikki mene jos vaikka tunnin pitää ballerinoita, kolme tuntia toisia ja kaks tuntia jotain muita. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyl, mutta huomioikaa toki etten mäkään noita ballerinoita kokoajan käytä. 🙂

 • sari

  Ihanat. Ei noilla varmaan ole tarkoituskaan lähteä kävelylenkille. Itsekin pidän aina tukevia Sievin tai Eccon kenkiä kävelylenkeillä tai jos on tiedossa pitempää kävelyä, mutta noita voi pitää autokyydillä mennessä tai pikkureissulla.

  Kiva, kun kerroit mistä voisi löytyä. Käyn itsekin kokeilemassa Kookengässä, jospa tykkäisin myös.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ei oo tarkoitus lähteä kävelylenkille – sitä varten on lenkkarit. Ja töitä varten Eccon maastokengät jotka muuten tosiaan menee maastokävelyssä. 🙂 Et mitäs mä nyt oon noilla kävelyllä. Kaupungilla kun menin äidille, jotain kauppareissuja ja tommosia lyhyempiä reissuja on tullu käytettyä. Että jos tosta nyt jalat menee niin ihmettelen miksi ballerinat sitten on niin suosittuja. 🙂

 • Anonyymi

  Ihan samaa mieltä Anonyymi 19.28 kanssa , seuraan useita blogeja ja aina näitä "solvaajia" on joka blogissa.Anonyymi 19.41 on oikeassa mutta eihän Pipsa näitä kävelykenkiksi ole tarkoittanutkaan.
  Mutta paljon muita kommentteja jotka eivät ole asiallisia.
  Pipsan blogi on ihana , vasta vähän aikaa seuranneena olen ihan hurahtanut ja on mukavaa kun jaksat vastata kommentteihin.Tsemppiä jatkoon-:)

 • Anonyymi

  Mitkä ovat fitflopit.? Tuskin pipsa pelkästään ballerinoja pitää joten tuskin ne jalat kauheasti kärsii?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Varvassandaalithan ne. Ja juu, en mä 24/7 noita käytä. 🙂

 • Anonyymi

  Edelleen väitän, että tässä säikeessä ei ole solvausta vaan asiallista tietoa. Eikös sitä kaikissa keskusteluissa pitäisi pyrkiä rehellisyyteen ja jos kaikki ovat aina kaikesta samaa mieltä, niin joku silloin varmasti valehtelee, ainakin itselleen… Ei koskaan tässä maailmassa tulla näkemään sitä ihmettä, että kaikki ovat asioista samaa mieltä, eri asia on kun sitten halutaan mielistellä tms. jota täällä kyllä näkee hurjasti.. Näin se elämä vaan pyörii..

  • Anonyymi

   Miten se on mielistelyä ja itselleen valehtelua, jos sattuu enimmäkseen olemaan Pipsan kanssa samaa mieltä tai tykkää hänen valinnoistaan ja myös kertoo sen (+ osaa kritisoida asiallisesti)? Eikä tietenkään kaikki lukijat kommentoi joka postaukseen, joten mielipiteet eivät jakaudu tasaisesti täällä kommenttiosiossa. Kommentointiahan tämä on, ei varsinaista keskustelua.

   Ihmisillä tuntuu myös olevan hyvin erilaiset käsitykset siitä, mikä on solvausta ja mikä asiallista kritisointia/huolestumista. Töksäyttäisitkö sinä "rehellisyyteen pyrkivä" myös ystävällesi tavatessasi hänet pitkästä aikaa, että hänen hankkimansa ballerinat pilaavat hänen jalkansa jne. tietämättä miltä ne tuntuvat hänen jaloissaan ja miten paljon hän aikoo niitä käyttää?

   Samat asiat voi esittää asiallisemmin toteamalla esim., että "kivat kengät, aiotko käyttää niitä usein kun olen kuullut/lukenut/itse todennut, että eivät ole pitkäaikaisessa käytössä jalalle oikein terveelliset?" Huomaatko sävyeron "rehelliseen" -Apua, jalkasi ovat pilalla -möläytykseen?

   Pipsan puolesta ärsyttää nykyään eniten se, että nämä kritisoijat unohtavat johdonmukaisesti, että asiat eivät ole niin mustavalkoisia kuin miltä blogissa saattaa näyttää. Esim. tästä kenkäpostauksesta jaksetaan lukea pari riviä ja sitten tullaan kirjoittamaan, että nyt sun jalat on sitten pilalla ja näyttää kivuliaalta jne. Ja vaikka Pipsa ei ole missään sanonut, että aikoo pitää uusia kenkiään 24/7 kunnes kengät tai jalat hajoaa alta (huomatkaa sarkasmi..), niin siten oletetaan, koska muuten ei voitaisi kirjoittaa "rehellistä" kommenttia. Ja annas olla, jos Pipsa erehtyy "valehtelemaan", että kengät on oikeasti mukavat ja näyttävät vain epämukavilta, eikä hän tietenkään aio pitää niitä jatkuvasti..

   Ehkä me "mielistelevät" kommentoijat olemme niitä, jotka ovat ymmärtäneet, että blogissa kirjoitettu ei ole koko totuus, Pipsa ei ole tyhmä ja hänellä on oikeus elää omaa persoonallista elämäänsä haluamallaan tavalla. Ja osaamme tarvittaessa olla asiallisemmin eri mieltä?

   -AI

  • Anonyymi

   Ehkäpä jatkamme tästä ja monesta muustakin asiasta keskustelua vaikka parinkymmenen vuoden kuluttua, kun olet saanut vähän enemmän elämänkokemusta ja viisautta katsoa asioita ihan omilla silmillä ..toivotaan, että elämä opettaa hellällä kädellä..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyvin sanottu AI 🙂 Mä oon kans sitä mieltä että jotkut eivät ymmärrä eroa solvauksen ja asiallisen kritisoinnin välillä. Ja aika usein saan sellaisia kommentteja jotka on tosi hyviä mutta ihan loppuun pitää päästää semmonen aivoräjähdys että ei hyvää päivää. Harmillista että se on mennyt tällaiseksi mutta tiedän että täällä on just näitä trollejakin jotka tahallaan kirjottavat ikävästi ja hiillostavat keskustelua.

  • Anonyymi

   Tällaisena sosiaalisesti lahjattomana minäkin töksäyttelen päivittäin kaikenlaista, mutta sen verran on pelisilmää, että ymmärrän pahoitella että nyt tämä tuli vähän huonosti ulos..

   Jos osaa antaa täällä netissä aivopierujen mennä korvasta toiseen sen kummempia provosoitumatta niin on loppujen lopuksi aika viihdyttävää seurata kun sitten sädekehä pään päällä kysellään, että miten niin asiaton kommentti.. =)

   Provosointi itsessään voi olla hyödyllistäkin keskustelun eteenpäin viejänä jne., mutta silloin sen toivoisi sisältävän jotain muutakin kuin pelkkää kettuilua.

   Sananvapaus on hieno asia, kun vaan vielä opittaisiin, ettei se tarkoita sitä että muiden pitää olla samaa mieltä.

   -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei nyt ihan, ei nää oo sillee krypyllä ku jumppikset ylees. 🙂

 • Jenni

  Kivat tossut ja pysyvät vähän kovemmassakin menossa mukana kun on nuo kumpparit jalkapöydän päällä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, eivät tipahda jalasta ku Pipsa lähtee lentoon 😉

 • Anonyymi

  Kivat on nuo siun ballerinat =) Miulla on vähän sellainen ongelma, et monetkaan ballerinat ei sovi miun jaloille, oon kokeillut monia, mut kantapää nousee kävellessä tai puristaa varpaista. Joskus olen löytänyt hyvät ballerinat, ne on olleet yleensä kangaspäällysteisiä, en tiedä et venyykö kangas jotenkin paremmin. On kiva juttu, et olet löytänyt itsellesi jalkoihisi sopivat ja hyväntuntuiset ballerinat ja ne muuten sopii siulle tosi hyvin siun asujen kanssa =)

  T: Taina =)