Ratsula1.jpeg
Blogi

Kävin pukeutumisneuvojalla ja lähdin vaatekassin kanssa pois

Suuntasin tiistaina matkani kohti Ratsulaa, tämän äskettäin löydetyn lisävarmuuden kanssa, että ehkäpä mäkin löydän sieltä jotain kivaa uutta vaatetta. Myönnetään että olen äärimmäisen innostunut tästä uudesta mahdollisuudesta. Olen nimittäin aina ajatellut ettei tuolla myydä mun kokoisille mitään, vaan koot ovat jotain hoikille tarkoitettuja merkkivaatteita. Siellä hetken pyöriskelin itsekseni, vähän yritin jopa näkymättömäksi tekeytyä jotta saisin rauhassa tehdä tutkimustani mutta aika nopsaan sain kaveria myyjästä joka ystävällisesti kysyi voisiko auttaa. Ensin taisin sanoa vain haluavani katsella mutta kerroin kyllä mitä etsin – tässä kohtaa siis varovaisesti tiedustelin että löytyisikö heiltä mun kokoiselle vaatetta ja yllätys oli iso kun myyjä ohjasi mut Samoon merkin luokse.

Siinä sitten sain kaikessa rauhassa tutkailla ja mietiskellä – lopulta sitten nappasin muutamat paidat ja tunikan kokeiluun. Kaksi ihanaa löytyi mutta päätin viedä ne vielä takaisin ja jatkaa tutkimustani. Sitten silmät huomasivat ihanan Masai -merkkisen punamustan jakun ja kovin yritin sen äärellä miettiä että voisinko yhdistää tätä johonkin vaatteeseen, mutta en keksinyt mitään joten jätin se sinne alerekiin. Jatkoin siis matkaani ja löysin Löytönurkan – siellä menin melkein sekasin. Siellä oli ihan valtavasti XL-kokoisia vaatteita 5-40€ hinnalla. Sinne jäi yksi 3XL kokoinen kimallemekkokin joka ois ollu aika magee (kokeilin!) mutta jätin sen pois kun ei ne kimalteet taidakaan olla mun juttuni. Mut ihan vinkkinä vaan porilaiset pluskokoiset – suunnatkaa Ratsulan kakkoskerrokseen ja tuonne Löytönurkkaan! Paljon esimerkiksi violetin, sinisen ja pinkin värisiä neulepuseroita ja -takkeja!

Sitten kun selvisin tuosta Löytönurkan löytämisestä, siirryin S.t.i ja
SoyaConcept -merkkien alueelle ja siellä tuli uusi myyjä kyselemään että
tarvitsinko apua ja tällä kertaa uskalsin todeta, että kyllä tarvitsen.
Kerroin sitten että etsin jotain lämmintä tunikanpituista vaatetta. Myyjä
oli todella mukava ja siinä sitten selvisi että kaikki nuo Ratsulan
myyjät ovat käyneet pukeutumisneuvojan koulutuksen – tästä innostuinkin
ihan tosissani ja kerroin blogistani, sekä miten olen joskus saanut
vinkkiä mennä pukeutumisneuvojalle mutta en ole aikaisemmin
yksinkertaisesti viitsinyt kun ajattelin ettei niissä kaupoissa myydä
mun kokoisia vaatteita, joissa näitä neuvojia olisi. Joten nyt kun
löytyi liike josta näitä molempia löytyi, niin ilo irti.

Siinä vaiheessa mä kyllä purskahdin nauruun kun tuo pukeutumisneuvoja toi mulle koon 48-50 vaatteita, enhän mä näihin mahtuisi! No ystävällinen myyjä siinä sitten totesi että mun kokoni on heidän valikoimissaan 48-50 (yläosat) ja 52 (alaosat) ja tiiättekö mitä? Mä todellakin mahduin niihin, tosin noissa tunikoissa mun piti ottaa se isompi koko, koska leveä takalisto. Ja mun päällä oleva tunika on kuulemma liian iso mutta onhan se kyllä iso kun on kokoa UK26-28 – tarttis heittää noille harakoille. Tai sitten teen siitä Sillalle pedin.

Näytin tälle pukeutumisneuvojalle myös nuo mun viiden vuoden asut ja sain paljon kehuja värien käytöstä, ja miten on viidessä vuodessa maku mennyt parempaan, ja että osaan yhdistää vaatteet hyvin. Jeee! Olen siis näemmä iän karttuessa oppinut pukeutumaan, jesss!

Tässä ylempänä näette millaisia vaatteita se neuvoja mulle kiikutti ja kyllähän sieltä paritkin kivat löytyi, mutta yksi näistä oli ylitse muiden. Tuo eka eli neuletakki jäi ketuttamaan, oisin halunnu sen mutta mun iho ei kestänyt sitä villaa – nousi kevyt punoitus hetken sovituksessa. Siinä oli siis 50% akryylia ja 50% villaa. Oma suosikkini on tuo keskimmäinen, josta myös neuvoja tykkäsi mutta hänen oma suosikkinsa oli siltikin tuo neljäs asu. Lisäksi mua jäi vielä kutkuttamaan tuo nelos ja viitosasussa oleva neuleliivi mutta koska en keksi sille käyttöä, niin jäi vielä liikkeeseen ja viitosesta jäi myös tuo pusero vaivaamaan. Se olisi ihana mutta kun hieman se paljastaa tuota mahaani ja mä kyllä mieluusti sen piilottasin, tai ehkä mun pitää lähteä siltä mukavuusalueelta pikkuhiljaa pois.

Lopulta lähdin 53€ köyhempänä mutta hyvin iloisena. Lopuksi totesin että pitää tulla keväämpänä metsästämään jotain mekkoja. Voin suositella Ratsulaa, varsinkin pluskokoiselle – loistavaa palvelua, omasta mielestäni laadukkaita vaatteita eikä edes järkyttävän hintaisia. Kalleimmat mitä itse näin oli n. 100€ luokkaa.

Mä päädyin sitten tähän, koska tämä tunika vaan yksinkertaisesti jämähti mun päälle – mun piti oikein pyytää myyjää ottamaan hintalaput sun muut pois, että saisin lähteä sen kanssa kaupasta. Tää on niin ihana päällä, lämmin mutta ei kuitenkaan liian. Te lukijat tiedätte, etten yleensä suosi tummia värejä mut tää vaan oli rakkautta ensisovituksella. Tummemmat ja tukevammat rintaliivit se kyllä kaipaa allensa mutta muuten en löydä mitään vikaa. Huomatkaa muuten tuo erikoisempi kaulus.

Merkki on S.t.i ja koko on 3XL (52) ja tämän materiaalilapussa lukee: 96% viskoosi / 4% elastaani.

Toiseksi nappasin mukaani tämän ihanan neuletunikan, sitä kyllä harmittelin että on lyhythihainen mutta en vain voinut mitään, koska olin jo ihastunut tähän, varsinkin kun pukeutumisneuvoja näytti että tämän kanssa voi käyttää pitkähihaista. Nyt siis pitää käydä ostamassa ehkä musta tai punainen pitkähihainen. Tosin tää lyhythihasuus on ehkä hyvä koska tämä on tarkoitettu niille keleille kun ulkona on lämpöasteen nollan tuntumassa kun kuitenkin pitää talvitakki heittää päälle, niin tää vähän viilentää sitä oloa siellä takin alla. Pitkähihasen neuletunikan kanssa on nimittäin aika kuuma jos on mittari nollassa ja siinä päällä talvitakki.

Merkki on S.t.i ja koko on 2XL (50) ja tämän materiaalilapussa lukee: 50% polyamidi / 45% akryyli / 5% kasmir.

88 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  No HUPSISTA! Tuo tunika nuorentaa sua vuositolkulla! Varsinkin noissa ylemmissä kuvissa näytät todella freesiltä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, sitä se kyllä tekee. 🙂 Harmi et siel oli sillee viel vähän tunikoita mun makuuni. Puseroita kyl löytyi mutta kun en mää puseroita. 😉 Mut ehkä kesäksi tulee jotain ihania, värikkäitä. <3

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olet selvästi nyt innostunut kun kaupoista löytyy vaatteita jotka mahtuvat päälle, ymmärrän. Järkevästi ajatellen kannattaisi ehkä vähentää ostelua ja käyttää vanhoja vaatteita niin kauan kuin ne pysyvät päällä. Melko synkkiä nuo sovittamasi asut ja jotenkin tätimäisiä. Ei enää kannata ostaa kaikkea mikä päälle menee, kun koko ajan pienenet. Käytitkö muuten sitä H&M:n punaista peplum-toppia kertaakaan? Ota tavoitteeksi, että seuraavan 10kg pudotuksen jälkeen mahdut jo kokoa pienempään ja voit ostaa uusia ihania, raikkaita kesävaatteita. Asukuvat on kuitenkin parhaita, näitä katselisin vaikka joka päivä. Käy sovittelemassa kevään uutuuksia kunhan niitä kauppoihin ilmestyy. Niistä saa itsekin ideoita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, näin olen mutta kyllä mulla siellä pieni järkikin huutelee. 🙂 No mä oon käyttänyt kyllä vanhojakin mutta myös myynyt isot kasat sieltä pois ja heittänyt menemäänkin. Nyt siel on suhtkoht ne mitä haluan pitää, et kun käy isoks niin vien ne ompelijalle. 🙂 Kesällä varmaan seuraavan kerran ostoksille. Nyt on ostettu riittävästi. 🙂

   No osa oli synkkiä ja tätimäisiäkin mut ei kaikki. 🙂 Ja mää alan lähestyy sitä täti-ikääkin. 😉

   Käytin mä sitä peplumia pari kertaa. 🙂

   Kiva kuulla, että tykkäät asukuvista. Mä oon aatellu et onkohan niitä ollu liikaa, et joko työ kyllästytte. 🙂 Nyt mä halusin tuoda ilmoille kaikille porilaisille pluskokosille et Ratsulaan vaan kattelemaan. Varsinkin se Löytönurkka! Se yks pinkki takki kyl viel kutkuttelee mua…

   Ja juu, kyllä mä keväämpänä näyn sit seuraavan kerran. Nyt on hetken porttikielto. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä tykkään tuosta alemmasta. Olen samanikäinen kuin sinä, enkä ainakaan koe että tuo tunika sinua mitenkään vanhentaisi. Mielestäni siitä tulee sellainen hyvä fiilis, sellainen asiallinen.

  Ei siinä tummemmassakaan vikaa ole, mutta tykkään alemmasta enemmän.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Molemmat on ihanat, mut jos pitäs valita niin…. tummempi veisi voiton. Se olikin mun päällä tänään ja on just ihana. Sopivan lämmin, ei hiostava yhtään.

 • Marjukka

  Marjukka

  Ajattelin ensin, että olet mennyt pukeutumisneuvojalle sillain, että annat hänelle vapaat kädet, olet ikäänkuin tyhjä taulu, jolle hän voisi ehdotella asukokonaisuuksia. Nyt kuitenkin kerroit etsiväsi tunikaa, joita myyjä/pukeutumisneuvoja sitten ehdotteli.

  Mielenkiintoista olisi, mitä pukeutumisneuvoja ehdottaisi, jos saisi valita sinulle koko asun: minkälaiset housut, minkälaisen yläosan kanssa? – muita asukokonaisuuksia, minkälaisen mekon, tai ehkä hame-puseroyhdistelmän?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aaaa, joo ei tämä sellainen ollut. Ei mulla ollut mitään aikaa. Tuolla siis kaikki myyjät ovat käyneet pukeutumisneuvojan koulutuksen. Ja tässäkin siis tämä neuvoja toi mulle vaatteita joiden ajatteli sopivan mulle. Toki olin siis sanonut että etsin tunikaa, mutta kyllähän noissa pukeutumisneuvonnoissa niitäkin on että haetaan jotain tiettyä ja neuvoja sitten ehdottelee.

   Mut onhan tuossa se neuvoja mut nimenomaan pukenut, eivät ole siis minun valkkaamia tunikoita/puseroita. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ovat kyllä, kun miettii et molemmat oli alessa. Oikeilla hinnoilla olisivat vissin olleet jotain 150€ luokkaa. Nyt siis 53€ joten kyllä, voin sanoa löydöksi. 🙂 Ja lisää löytöjä tulossa Booztilta ja Nansolta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Keskimmäinen on tosi hyvä, mutta niin olis olleet myös nelonen ja vitonen. Ja käy ihmeessä ostamassa tuo vitosen neuleliivi!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minäkin käsitin, että menit pukeutumisneuvojan luo ilman mitään omia ehdotuksia. Eikös tuo nyt ollut ihan normaalia myymistä, jota jokaisessa tavaratalossa on? Myyjät kysyvät ja myyjiltä kysellään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nuo Ratsulan myyjät ovat pukeutumisneuvojia kaikki, ja kyllähän tässäkin hän siis ehdotti jotka olisivat hänen mielestään mulle sopivia ja kertoi miten yhdistellä yms. Itse toki niistä valitsin mistä tykkäsin mutta kuuntelin myös ammattilaisen mielipidettä. 🙂

   No en ole tällaista palvelua saanut esim. KappAhlilla ja siellä ne myyjät ovat nimenomaan myyjiä. Ainakin näin olen käsittänyt. Mutta jossain Sokoksella ja Ratsulalla nuo myyjät ovat myös pukeutumisneuvojia. Eli riippuu toki millaiseen liikkeeseen menee.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tuota samaa tein viikonloppuna Vilassa. Myyjä kysyi mitä etsin, kerroin, sovitin, myyjä toi uuden koon, pyysin vielä neuletta mekon päälle, myyjä toi muutaman vaihtoehdon jne.

   Kävinkö sittenkin pukeutumisneuvojalla? 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No minulle ihan sama, myyjä tai pukeutumisneuvoja, en minä niistä titteleistä niin välitä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joillekin on väliä, mutta kyllä se ihan pukeutumisneuvoja oli.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei, tuo harmaa on todella nätti! Peukku sille! Tuosta alemmasta en oikeen tiedä, ehkä vähän pliisu, voisi kyllä toimia jonkin pidemmän neuletakin kanssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Molemmat on kyl ihania <3 Mut sitä alempaa voisi toki piristää neuletakin kanssa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nättejä vaatteita oot löytänyt ja sopii hyvin! Tummien värien kans kirkkaat värit on just parasta! Voisin kuvitella jonku ihana kirkkaan keltasen neuletakin tuon tumman tunikan kanssa 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin tai pinkki! Mulla oiskin semmonen, pitääpä testata. Ja tuo keltanenkin ois ihana mut en oo semmosiin kyl törmänny. 🙁

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mulla taas tuli heti mieleen et tähän jotkut kivat värikkkäät kengät, esim. vaikka pinkit:)
   Tai värikäs laukku ja mustat kengät.
   -terkuin uusi lukija

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuulostaa kokeilunarvoiselta. 🙂 Ja tervetuloa lueskelemaan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kokeileppa! Keltanen on aina niin ihanan pirtsakka vcäri, kyllä niitä kauppaan varmasti nyt kevät aikaa tulee! 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kevään ja kesän muotivärit ovat "puuteriset pastellivärit" mutta please.ei keltaista

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuo tumma tunika on niin hyvä, kaulus on tosi kiva, tykkään sopii sulle hyvin.
  Alempikin on kiva , mutta minun makuuni parempi tuo tumma.
  En ymmärrä miten muka vanhentaa sinua?Höpö , höpö , kateellisten puhetta.
  Tykkään nykyisestä tyylistäsi��

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tummempi on kyllä näistä parhain, mutta silti molemmat yhtä ihania. 🙂 Jotenkin myös kivaa omistaa jotain tummempaakin väriä. 🙂

 • Unknown

  Unknown

  Tuo musta asukokonaisuus todella sopii sinulle, vaikka ei tuossa vaaleassakaan mitään vikaa ole.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kokeilin mä uteliaisuuttani yksiä. Ihan jees, mut en ostanut kun en nyt tarvitse housuja. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Esittele joskus niitä housujasikin.
   Minulle on ihan iäisyysongelma housut; sopivien löytäminen on tosi vaikeaa, kun on tällainen lyhyt ja joka suuntaan rehevä.
   Ja minulla on sama ongelma tunikoiden kanssa kuin näyttää sinullakin olevan sen tumman tunikan kanssa: kun on enemmälti pyllyä, kävellessä/liikkuessa nousee tiukka vaate takaa pyllerön päälle ja näyttää näin ollen takaa lyhyemmältä. Ja täytyy koko ajan olla nykimässä sitä alaspäin.

   Kyllä taitaisin tarvita minäkin pukeutumisneuvojaa. Kiva kun sinä nyt olet löytänyt sellaisen itsellesi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Esittelsiin, mutta ne on niin tylsiä ja niiden esittely on hieman vaikeampaa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oon saanut sen käsityksen kirjoituksistasi että isokokoisena hävettää kysyä myyjältä neuvoa. Onko näin ?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei hävettää, mutta pientä arastelua siinä on – johtuu kai siitä kun on ihan uudessa paikassa, niin haluaa vähän tutkailla itsekseen ympäriin. Kyllä mä olisin mennyt ihan myyjää nappasemaa hihasta mutta siellä oltiin nopeampia. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Okei, en ole itse kyseisen sivustoon isommin perehtynyt. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Sinne syötetään paino ja pituus sekä varatlon malli kurvikyselyineeen. Sitten voi sovittaa sivuston vaatteita mallin päälle. Toimi mulla ainakin kovin hyvin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmm.. kokeilin katsoa mutta siellä olisi pitänyt liittyä johonkin klubiin enkä mä kyllä semmoseen haluaisi. Mä luulin että ne voisi syöttää ilman tuollaisia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nääh, en mä jaksa alkaa tekemään jotain uutta sähköpostia.

 • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  Niin me ihmiset tykätään eri jutuista. Oma vaatekokoni on 44 tällä hetkellä enkä mistään hinnasta laittaisi noin vartalonmyötäisiä vaatteita päälleni. Olet rohkea, kun kehtaat. Nätti tuo harmaa tunika silti on kuosiltaan ja erityisen kaunis kaulusleikkaus

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mulla ihan sama juttu, olen huomattavasti pienempi kuin Pipsa mutta en mitenkään laittaisi noin tiukkaa tunikaa päälleni 🙂 En myöskään kulje teltoissa. Vaatteet voivat olla sopivasti väljiä olematta telttoja. Yleensä kuitenkin tyköistuva vaate isokokoisella korostaa myös niitä huonoja puolia 🙁 Eli ei siinä välttämättä rohkeutta tarvita pukeutuakseen tiukkoihin vaatteisiin. Itse valitsen vaatteeni niin että yritän korostaa niitä hyviä puolia ja peittää niitä ei niin hyviä 🙂 Siten kokonaisuus on yleensä hyvä. Esim. ison vatsan/takapuolen korostaminen ei yleensä pue ketään.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En kehtaa kyllä näyttää vähäisintäkään vatsamakkaraa koska se ei yksunkertaisesti ole kaunista

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No hei, sehän on makuasia tykkääkö löysemmästä vaiko tiukemmasta vaatteesta. Vaikka tuo tumma on vartalonmyötäinen, niin missään nimessä se ei ole pieni eikä aiheuta hengityskatkoksia. 🙂 Ja kyllähän tää on tässä blogissa aika tiedossa, että mää tykkään tiukemmasta enkä häpeile isoa vatsaani tai takalistoa. 🙂

   Mut tuon tumman tunikan kaulus on todella ihana, siihen mä kiinnitin kans ekana huomion. 🙂

  • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

   Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

   En mä ainakaan väittänytkään että se olisi sinulle liian pieni. Vartalonmyötäinen ei oo sama asia kuin pieni 🙂

   Mä olen levee lanteinen ja pidänkin yleensä semmosia sopivasti väljiä, ettei ylä ja alaosan kokoero korostuisi niin paljoa. Mitään kokomekkoa on turha haaveillakka ilman muokkausta, kun mahtuu persuksista niin sitten on yläosasta iso. Itseasiassa oon nyt yläosasta 44 ja alaosta 46. Ja housuissa on usein ongelma et höröttää selästä kun on reisistä sopivat

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ei sitä tainnut kukaan sanoakaan mutta totesin itse ettei se kuitenkaan ole pieni vaikka vartalonmyötäinen onkin. 🙂 Ainakin joskus on tuntunut siltä että tuota oletetaan kun on tuollainen vaate. 🙂 Ja kuten myös sanoin, että makuja on monia. 🙂 Sä tykkäät väljemmästä ja mä… no kyllä se väljempikin menee mut oon kaikkiruokanen tuon vaatetuksen suhteen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mä ainaki tykkään näistä asukuvista! 🙂 Ja kivoja löytöjä oot tehny. Vitsi kuinka paljon tekis mieli itekin lähteä shoppailemaan 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ihanat löydöt on tullu tehtyä – Ratsulasta ja muualtakin. Mee ihmeessä shoppaamaan jos siltä tuntuu. 🙂 Se on ihan kivaa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ja niistä uusista tulevista vaatteistakin videoesittely joista kerroit tässä postauksessa. Kiitos 🙂

 • Unknown

  Unknown

  Hei pipsa !Eikö sua joskus ärsytä noi anonyymit jotka selkeesti seuraa sua ja tulee huvikseen mollaamaan. Tsiisus mitä idiootteja. Ostamasi tunika on todella kiva eikä tee sinusta yhtään vanhan näköistä..ja toi neuleliivi vikassa kuvassa on jees kanssa vaikka juurikin noin puettuna. Siihen nappaat vielä konjakin väriset kengät, niin asu on valmis 🙂 Ainoa johon mä kiinnitän huomiota niin olisiko aika mennä kampaajalle ja oikeasti pohtia mikä olisi tukan väri,koska nyt se on lähes sama kuin kasvot.Ja voisiko harkita esim, tuuhennusta siihen ja kokonaan uusi malli 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eipä ne juurikaan ärsytä, huvituttaa vain. 🙂 Kiitoksia asu- ja hiusvinkeistä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  No jopas siinä taas haukuttiin idiooteiksi ja annettiin sitten opastusta hiustenlaittoon

 • Sanna

  Sanna

  Kiitos vinkistä, en olekaan pitkään aikaan käynyt Ratsulassa, kun ei siellä ole ollut tarpeeksi valikoimaa, mutta nyt oli tullut 🙂 Yks Samoonin paita tarttuikin mukaan. Ne on vaan himpun verran liian lyhyitä mulle :/

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että löysit. 🙂 Ne Samoonin paidat oli ihania.

 • IlonaK

  IlonaK

  Heips Pipsa, ootpa löytänyt kivat asut! Ja tuo on hauska tunne ja kokemus, kun arvelee ettei vaatteet mahdu päälle ja sit ne mahtuukin ja kun rupeaa löytämään sopivia vaatteita normikaupoista.
  Siitä asurivistä miulle nappasi silmään eka ja vika asu …

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ihanat tuli löydettyä ja joo, se on kyllä mahtava kokemus ja tunne, kun jostain tommosesta "normikaupasta" löytääkin vaatteita. 🙂

 • @follower 678463525789921

  @follower 678463525789921

  Minusta toi beige tunika istuu paremmin ja voisi mennä hyvin farkkujenkin kanssa.

  Mä odotan jo kesää ja siksi itse katson nyt vaan kevätvaatteita ja kaipaan taas jotain pehmeitä vaaleita värejä. Mustat ja harmaat on niin nähty syksyn aikana.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuossa kuvassa se on jegginssien eli melkein farkkujen kanssa. Itse farkkuja en tule IKINÄ laittamaan. 🙂

   Mäkin varmaan katselisin kevätvaatteita jos niitä olisi tarjolla. Ei ole vielä täälläpäin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Upeaa, että olet noin rohkeasti lähtenyt pukeutumisneuvojan puheille! Itse olen jo kohta 50v ja vasta nyt olen alkanut "kehtaamaan" antaa myyjien auttaa. Ja hyviä apuja olen sitten saanutkin! Ammattilaisiahan he ovat.

  Olen erityisen pitkä ja lisäksi minulla on iso kengännumero, niin olen hävennyt näitä ominaisuuksiani ja kokenut ihmeellistä syyllisyyttä siitä, että minä en ole sopivan kokoinen heidän vaatteisiinsa/kenkiinsä. Pitäisi ajatella, että vaatteet eivät sovi minulle, eikä niin että minä en sovi vaatteisiin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Menehän rohkeasti vaan sovittelemaan. Se voi olla hauska kokemus kun huomaa että mahtuukin. Jos sä oot hävennyt isoa kengännumeroa, niin mä oon hävennyt pientä. Mut sekin oli vuosia sitten, enää en häpee. En vaikka muiden mielestä niin pitäs vissii tehdä mut ei. Mut rohkeesti vaan kehtaamaan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei Pipsa! Pakko kommentoida, että on hienoa miten olet onnistunut keventymään 🙂 Nyt kasvoistakin huomaa eron jo selvästi. Olet nuorentunut vuosia! Paljon tsemppiä jatkoon!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti! Joo, sitä on tullut kevennyttyä aika kivasti ja homma vaan jatkuu. 🙂

 • Henna

  Henna

  En kestä 😀 Musta on niin ihana katsoa sun kuvia, näytät niin itsevarmalta, ja älyttömän kauniilta 🙂 Valkkaat vaatteet istuviksi ja niin, että sun muodot tulee esiin mikä on huippua! Jatka samaan malliin ja tsemppiä jatkoon 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti. 🙂 Se on kiva katsella vaatteita ja pukeutua. 🙂 Ja tuo muotojen esiintuominen on kyllä asia josta tykkään. 🙂

 • Suffeli

  Suffeli

  Tosi hyvältä näyttää:) Mä tykkään erityisesti tuosta kukallisesta, toi alimmainen ei oikein kolahda tähän päähän mutta tärkeintä on jos itse tykkää. Mä nykyään katson postaukset puhelimella usein niin ei tule kommentoitua mutta tykkäsin myös edellisistä postauksista, varsinkin ne muutaman vuoden asut oli tosi kiva ja siitä näki miten sun tyyli on hieman vaihdellut, hyvään suuntaan olet menossa:) Ratsula on hyvä putiikki, kävin siellä usein ostoksilla kun asuin Porissa ja kun siellä kävin useiden vuosien jälkeen niin yllätyin kuinka hyvä valikoima siellä oli vaatteita ja asusteita. Myös miesten puolella.

  Mukavaa helmikuun alkua sinulle:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ei Ratsulakaan mulle ole tuikituntematon – oon sieltä jotain ostellut mutta en siis vaatetta. Mennyt vaan kiireellä karkuun sen osaston kohdalla. 😉 Joo, mäki kyl tykkään enempi tosta tummemmasta mut on tuo vaaleekin ihana – lämmin ja pehmonen. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *