Lilamekko3.jpg.jpeg
Blogi

Juhlimassa pikkusen ristiäisiä

Ihanaa kun taidetaan saada kaunis viikonloppu, sillä mulla on suunnitelmia joiden toteutuminen riippuu täysin siitä ettei sataisi. Muutenkin ihanaa kun saa viikonloppuna vähän hengähtää, sillä tämä viikko on ollut täynnä tekemistä joista huolimatta ehdin kuvailemaan kahtena päivänä My Day Porinat. Oli kuvausinspiraatiot kohdallaan eli nyt mulla on täksi illaksi tekemistä, kun editoin teille tuon uusimman videon. Tosin sitä ennen pitää syödä, sillä olen nyt yrittänyt saada takaisin sitä tasaisempaa ruokaohjelmaa mutta se tuntuu kamalan vaikealta enkä ihan ymmärrä mikä siinä on ongelma.    
Syksy on myös virallisesti tullut, sillä oon joutunut vaihtamaan kylmääkin kylmemmät Noccot kuumaakin kuumempaan teehen. Toisaalta, myös lompakkoni kiittää tästä. Syksy myös tarkoittaa sitä, että on aika alkaa miettimään teenkö tänä vuonna The joulukalenteria tubeen&blogiin. Mulla sellainen ajatus että luukut eivät saisi olla täysin samanlaisia kuin aiempina kertoina eli uutta, uutta uutta pitäisi keksiä ja mun päässä kumisee tyhjyyttä. Jos siis tykkäätte auttaa, niin voisitte kertoa mulle että millaisia kalenterin videoluukkuja te haluaisitte nähdä. Onko se jonkin jouluherkun leivontaa tai joulukoristeiden askartelua, vai mitä? Sana on vapaa!

Viime viikonloppu oli meillä juhlaa juhlan perään. Ensiksi vietimme Hennan synttäreitä ja mä olin innoissani kun olin löytänyt hänelle just täydellisen lahjan. Muutenkin oli mukava nähdä Hennaa pitkästä aikaa kun meidän aikataulut ei nyt viime aikoina olleet sopineet yks yhteen, joten siinä samalla juteltiin muutamista ajankohdista jolloin voisi touhuta jotain kivaa. Ja toiseksi juhlistimme Siljan tyttären ristiäisiä. Oli todella ihanaa saada olla paikalla kuulemassa pikkusen nimi ja ikuistamassa se kuvin. Eikä tässä juhlassa säästytty itkuilta, mutta siis hyviltä sellaisilta. Oli niin koskettavaa nähdä kun rakkaan ystävän pikkutyttö kastettiin. Mä oon aina ollut hyvin tunteellinen ja herkkä – reagoin aina kaikkeen voimakkain tuntemuksin. 

Ootteko muuten huomanneet että negatiivisuus synnyttää negatiivisuutta? Mä nimittäin olen eikä se ole kivaa. Se on äärimmäisen kuluttavaa. Jos olet esimerkiksi kokoajan sellaisen henkilön seurassa, joka vain valittaa ja valittaa, niin yhtäkkiä huomaat itsekin olevasi kiukkuinen. Toisena hyvänä esimerkkinä voisi ottaa nuo keskustelupalstat, koska niissä jos missä tällaista negatiivisuutta näkyy. Ei tarvitse mennä kuin jonkun lehtiartikkelin kommentteja katsomaan niin sieltä tätä löytyy. Siksi mä skippaan kaikki tuollaiset ellen ihan väkisin halua saada oloani kiukkuiseksi.
Tottakai perusnegatiivisuutta on elämässä kuin elämässä, koska ei me olla 24/7 hymyileviä ja positiivisia ihmisiä. En edes minä, vaikka miellän itseni aika positiiviseksi tyypiksi, mutta jopa minulla on ne päivät etten ole kovin positiivinen. Mutta mä pystyn valitsemaan lähdenkö esim. jonnekin keskustelupalstalle haastamaan riitaa ja kärhämää. Itse tosin olen sellainen, että jos oon kiukkuinen, niin haluun silloin olla vain omissa oloissani enkä mene purkamaan sitä nettiin. Mun elämä on tällä hetkellä hyvin seesteistä kun täällä blogissa tai omassa elämässä ei ole ollut liiallista negatiivisuutta. Kaikki on niin mukavan rauhallista kun oivaltaa tiettyjä asioita ja kenties muutkin ovat tehneet niin.  

Mekko – Scarlett&Jo / Kaulakoru – Siljan kirppispöydästä / Urheiluliivit – Enell & Lumingerie
Sandaalit – KenkäPori (ei juu näy) / Laukku – Furla Metropolis

31 kommenttia

 • Ev

  Ev

  Mua auttoi tasaisen ruokarytmin oppimisessa se, että pidin yllä säännöllistä vuorokausirytmiä, sit pistin alussa ekat kolme viikkoa kännykkään muistutuksen hälyyttämään että syö! Joka kerralle kun piti syödä tai alkaa laittamaan ruokaa.
  Suunnitelmallisuutta se vaati myös siten, että pyrin edellisenä päivänä tekemään mahd paljon seuraavan päivän ruoista valmiiksi (esim tän päivän päivällistä söin seuraavan päivän lounaaksi jne). Se otti oikeesti aikansa että siihen tottui ja oppi, mutta on kyllä kannattanut.
  Plus se mukana kulkeva vesipullo 🙂
  Tsemppiä! Kauniita kuvia, onko tuo mekko mistä? Ihana!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos ideasta, tuo hälytys voisi olla kokeiltava asia. 🙂 Saa havahtumaan hommista ja mentyä syömään. 🙂 Mulla on ollu totakin, et suunnittelen seuraavien päivien ruuat etukäteen. Tiiän siis tuon ja noin tein kun remppaakin tein, mtuta nyt kaiken tämän asian kanssa on kovia ongelmia enkä oikein ymmärrä miksi. Mekko on Yoursilta, mutta se on Scarlett&Jo merkin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Joulukalenteri ois tosi kiva!
  Taisin saman toiveen pistää viime vuonnakin, eli mun puolesta vaikka pelkkää askartelua ja leipomista/mitä vaan diy-puuhaa joka päivälle! 😍

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Varmasti. Multa on nyt muutama kysellytkin että teenkö mä sen ja pitäs kyl tehdä päätös. Ehkäpä siis. Ihan samoja luukkuja ei kovin viitsisi tehdä mutta 1-2 luukkua per tietty aihe. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Joulukalenteriin mahdollisimman paljon jouluaskarteluja, korttien tekemistä yms. Olet tosi taitava ja varsinkin joulukorttiluukut on ollut ihania. Sinulla on silmää sommittelulle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, vaikka mulla ei kyllä oo silmää sommittelulle. 🙂

 • Katri

  Katri

  Joulukalenteriehdotuksia: Joulukorttien/joulukranssin askartelu. "Vie vanhus ulos" -teema. Onko sulla ollut joulukuusenkoristelua? Mitä tarinoita teidän joulukuusen koristeisiin liittyy (tämän olen saanut mummoltani/ mun askartelemani koriste päiväkodissa jne). Haudoilla käynti. Vinkit ekologisiin joululahjoihin. Suosikkijoulumusiikit ja miksi. Joku hyväntekeväisyyskohde… Oisko näistä yhtään apua?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ideoista, näistä on apua. 🙂 Ja muutenkin kiva kuulla, että minkälaiset teitä nimenomaan kiinnostaa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Entäpä sellainen joulukalenteri, jossa luet muutaman minuutin ääneen erilaisia tekstejä: lempikirjoista lempikatkelmia, suosikkiblogin postausta, "Porin Sanomia/ jotain paikallislehteä", jouluruokien ohjeita/ainessisältöjä, lempijouluvirsi jne? Siihen videointiin sit kuuma teekupponen ja päivän suklaakonvehti? Tai vaihtuva joulukoriste videon etualalle? Tuli vain tällainen mieleen, kun on niin paljon näitä lukemiskampanjoita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tarkoitatko että jokainen luukku olisi näitä erilaisten tekstien lukemisia ääneen?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jeps, juuri näin :)! Siinä tulisi tavallaan meille lukijoille joulukuun kiireiseen tohinaan mahdollisuus hiljentyä ja rauhoittua, kun voi kuunnella lyhyen tovin jotain mukavaa, ja samalla voisi katsoa videosta, oisko ehkä jokin pieni vaihtuva jouluinen koriste yms.? Jotenkin marras-joulukuussa sitä puuhailua ja tohinaa on niin paljon blogi/vlogiympyrät täynnään. Tykkään kuunnella porinoita, kun samalla voi kotona vaikka tiskata, ja tällainen joulukalenteri vois olla pienimuotoisempi? Mutta siis oli vain ehdotukseni – moni täällä tuntuu toivovan puuhakkaampaa tai perinteisempää blogijoulukalenteria.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itse en haluaisi kuunnella valmista tekstiä sitä varten on äänikirjat. Leipominen, kokkaaminen kiinnostaa. Askartelu ja käsityöt 👍. Olit ottanut kauniita kuvia ristiäisistä ❤️.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia kuvakehuista ja luukkuideoista. Leivonta ja askartelu on ollut monen toivomuslistalla. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Joulukalenteriehdotuksia: askartelua, muita diy-juttuja, jouluiset kuvaukset mallin kanssa esim. "Behind the scenes"-tyyppisesti, jouluruokien kokkailua / leipomista…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ideoista. Tuo jouluinen kuvaus olisi tosi kiva, mutta hivenen hankala toteuttaa kun tarvitsisi kolmannen henkilön kuvaamaan. Mutta en nyt sano tälle suoraan eitä, vaan yritän katsoa onnistuisi jonkinlainen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Joulutonttuhengessä hyvien tekojen luukkuja, ei välttämättä päivittäin koska voi olla työläs toteuttaa ja ideat loppua kesken, mutta vaikka kerran viikossa 1 luukku. Eli jotain epäitsekkäitä tekoja. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tää ois kyl kiva idea, mut viimeksi jo joulupuukeräys ja kodittomille kissoille ruuan vieminen tuntui ärsyttävän, niin mietin et mites tämmönen sitten. Ja lisäks pitää muistaa, että kun siitä teen videoluukkua, niin pitäisi olla sitten muilta lupa videon julkaisuun eli siinä mielessä en tiedä onnistuuko tommonen hyvien tekojen luukku niin hyvin. Ideana kyl oikein ihana.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tee luukku missä joku opettaa sua laittamaan itse hiuksiisi helppoja ja nopeita arki kampauksia? Tai seuraat jotain youtube-tutorialia, ja opettelet itse. Toisi varmaan kivaa vaihtelua sullekin 🙂

  Joku stailaushaaste kaverin kanssa? Stailaatte toisenne jossain kaupassa, vaikka kolme asua?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *