002.jpg.jpeg
Blogi

Illalla on taas luvassa peuhaamista lumikinoksessa

Se on taas kauhee lumimyräkkä ulkosalla ja kyllä mä pari kertaa kirosin kun jouduin kaupungista saakka raahaamaan tonnin painavaa muovikassia täynnä sapuskaa. On se kaupassakäynti kivaa, mut kyl mä tässä tapauksessa kaipasin kuljetuspalvelua kotiovelle saakka. (missä on hovikuski silloin kun sitä kaivataan – oh wait, sehän on töissä!)

No illalla pääsee taas uhkumaan ja puhkumaan lumihommien kimppuun, kunhan isäntä vaan ensin kotiutuu harrastuksiltansa. Ja tuon jälkeen lämpimään saunaan, oujeah!

Meille tuli sitten vihdoin ja viimein vesilasku. Ollaan sitä kovalla jännityksellä odotettu. Vanhassa paikassa maksettiin 40EUR/kk vedestä yhteensä. Joten olihan se aikamoinen ylläri kun nyt maksetaan 16.50EUR/kk yhteensä. Tuuletettiin siis aika kunnolla kun noin pienen vesilaskun saimme. Eikä me olla mitenkään vedenkäytössä muutettu tapojamme. Ku ei koskaan olla oltu mitään tuntitolkulla lutrailevia vaikka määki siellä lämpösen veden alla sillon tällöin viihtyilen.

Ollaan nyt 2kk asuttu rivitalossa ja tää voittaa kyllä kerrostaloasumisen mennentullen. Naureskeltiinkin taas eilen että kai se on 10v. kuluttua sitten paritalon osto edessä ja siitä 20v. kuluttua sen omakotitalon ostaminen. Ku tuntuu et me edetää tommosella hassulla systeemillä.

Postilaatikossa odotti kiva ylläri Persoonallinen kalenteri -yritykseltä. Nimittäin mun ikioma muistivihko! Saa sinne sitten alkaa kirjottelemaan salaisuuksia, hih hih. Kantsii pysyy kuulolla, sillä illalla selvinnee ketä onnetar suosi.

10 kommenttia

 • jenni

  jenni

  Ompa teillä ollu iso vesilasku kerrostalossa asuessanne! Meitä on kolme hlöä omakotitalossa ja 30€/kk… ja tuossa hinnassa on myös kesällä kukkien kasteluvedet ym. mitä ok-talossa kuluu enemmän…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se oli korkea ja joka vuosi nousi. Tuolla oltiinkin puhuttu et jokainen asunto laitettas omaan vesimittariin kiinni ja maksettas sen todellisen kulutuksen mukaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mä en oo vuosiin enää jaksanut kanniskella muovipusseja täynnä ruokaa…kädet väsyy ja nyt on vaarana liukkaus jos varsinkin on vain toisessa kädessä pussi ja tasapainottelu vaikeaa. Mulla onkin siihen kelpo ratkaisu: REPPU! 😛

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en mäkää yleensä joudu mut nyt piti. Ja mulla oli reppukin! Usko vaa, mut kyl nyt Piia päästeli ärräpäitä ku tuolla lumipyryssä tarpo kotiin vaikka bussipysäkki onkin melkeen talon vieressä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Seuratkaa nyt kuitenkin vesimittaria sillä ilmeisesti teillä on laskutus nyt oletetun kulutuksen mukaan mittarinluentaan asti (noin 10-12 kk päästä), ettei tule sitten ylläripylläriä silloin.

  TErv. porilainen

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Meillä menee sähkö ja vesi todellisen kulutuksen mukaan. Ja vissii kerran kuussa tulee laskut. Eli mitään ylläriä ei pitäs kyllä tulla kunnei ole enää mitään arviolaskuja.

 • Anna / Kuvan mukainen

  Anna / Kuvan mukainen

  Hei onpa söpö tuo muistikirja!
  Ihan hurjan nopee on kulunut 2 kk. Meilläkin tässä pian jo kuukaus asumista takana. Huh! Miten tää aika näin rientääkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti! Mä en nyt viittinyt tehdä omista kuvista ku kalenteriin semmoset laitoin. 🙂 Mut ihana noinkin. <3 Apua!? KUUKAUSI JO? Aika kyl lentää…

 • Svanhild

  Svanhild

  Mä olen elämäni aikana asunut sekä kerrostalossa, rivitalossa että omakotitalossa. Kerrostalo on paras vaihtoehto mulle. Ei pihatöitä, eikä liiallista sosiaalista kanssakäymistä naapureiden kanssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, kaikissa on omat hyvät puolensa. Mulle joka oon sosiaalinen ni ei oo ollenkaan paha asia olla sosiaalinen ja pihatyöt ovat olleet oikein mukavia. Oon yllättävän paljon tykännyt! 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *