Mustikkaa1.jpeg
Blogi

Ihan mustikassa! – Punaista vai mustankultaista? – Mitä tehdä blogin kommentoinnin kanssa?

Mä sain tänään kivaa pikkupuuhaa töiden jälkeen kun haettiin toiset 24
litraa mustikoita ja pääsin niitä pussittamaan. Mulle tuli viime
viikolla kova hinku saada noita lisää vaikka pakkasessa on kyllä
mustikkaa mutta koska ollaan mustikan suurkuluttajia, niin mulle tuli
kauhea epävarmuus että pärjätäänkö me niillä edellisillä mustikoilla
joita ostettiin yht. 34 litraa kesään saakka. Joten aloin tutkimaan
saisiko mistään 24 litraa ja onneksi niitä sai. Uskoisin että tällä 58
litralla pärjätään kesään saakka. Jätin yhden litran jääkaappiin ja
tekaisinkin osasta niitä itselleni täyttävän ja uskomattoman hyvänmakuisen mustikkasmoothien välipalaksi.

Oletteko te täyttäneet pakastimet täyteen mustikasta?
Mä melkeinpä olen -kirjaimellisesti- täyttänyt pakastimen täyteen
mustikoilla – taisi tuonne kaks luukkua jäädä jonne mahtuu muuta
pakastettavaa. Itse en mustikoita siis poiminut, en ole mun juttuni
vaikka kokeiltu kyllä on – nämä on ihan toiselta ja innokkaammalta
poimijalta ostettu. Hieman oli muuten vaikeaa tämä touhu kun piti se
tuossa keittiössä ensin tehdä, mutta tajusin onneksi melko nopsaan ettei
siitä tule mitään kun ympärillä hyöri kolme silmäparia valmiina
auttamaan – tai tässä tapauksessa aiheuttamaan katastrofin. Maine coonit
ja mustikka, ei tuu toimii!

Mä kävin eilen uudelleen Sokoksella katsomassa niitä Zizzin ja Gossipin vaatteita, vaan enpä löytänyt – en vaikka kuinka kävin kaikki siellä läpi. Yhtäkään myyjään en sillä hetkellä nähnyt että olisin voinut tiedustella asiaa joten annan olla. Suuntasinkin sen jälkeen nokkani kohti Kappahlia jonne palautin muutamat vaatteet jotka tilasin heidän nettikaupastaan koska olinkin löytänyt ne viikkoa aiemmin liikkeestään vaikka niitä ei siellä pitänyt olla. Kun sain asiani hoidettua suuntasin vaaterekeille ja nappasin mukaani sovitukseen punaisen puseron sekä tunikan – tunikasta tykkään ja se kyllä sopii mutta jotenkin en tykkää sen hihoista kun ne on todella pitkät eli heti pitäisi fiksata. No mulle kyl vinkattiin Blogin FB-sivuilla että saisiko tuonne laitettua kuminauhaa. Toinen mistä en tykkää, on se kangas – se on todella ohutta ja mä kun oon vilukissa jo muutenkin.

Pitää nyt miettiä kun metsästyksessä on enemmänkin peplumtopin värinen mekko ja taisin löytää sen kun tajusin että yks Yoursin mekkohan on samanvärinen. Mietinkin nyt tuon punaisen mekon ja tämän mustakultasen mekon välillä – en vaan osaa päättää! Eikä tilaamattomuus ole vaihtoehto tässä tapauksessa. Mulla on muuten teille tosi ihana asukokonaisuus perjantaille – keksin sen tuossa jo joku aika sitten ja nyt kun kelit on sille sopivat, voin alkaa käyttämään. Tuli myös huomattua että mustat jegginssit (ne vanhemmat) pitää heittää roskiin koska haaroista rikki. Mut oon kyllä tyytyväinen että kestivät näinkin kauan. Tämä onkin yksi niistä asioista mitä olen laihdutuksessa huomannut eli housut kestää haaroista kauemmin ennekuin kuluu puhki. Esimerkiksi viime vuonna legginssit kesti mulla pari kuukautta – nyt ovat kestäneet paljon pidempään. Nyt oikein kun mietin niin mun kesällä ottamat legginssit ei ole menneet rikki eli ainakin 4-5kk ovat kestäneet käytössäni. Jeij?

Tähän loppuun voisinkin nyt puhua pienesti omista tuntemuksistani tämän blogin suhteen. Olen todella huono puhumaan mitään syvällisempiä tai isommin tuntemuksistani, mutta kun tätä oltiin vähän jopa toivottu niin kokeillaan nyt sitten. Tämä on sitten ihan mun omia tuntemuksia ja mietteitä – ei ole kohdistettu henkilökohtaisesti kenenkään suuntaan eli toivon ettei nyt ketään pahottaisi mieltään pohdiskeluistani. 

Mä oon miettinyt tätä blogia tai lähinnä sen kommentointia, että
pitäisikö vaan julkaista melkein kaikki kommentit mutta en enää itse
vastaisi niihin. Olen katsonut että aika monet bloggaajat taitaa näin
tehdä. Älkää nyt käsittäkö väärin, mä tykkään ”jutella” teidän kanssa
mutta viime aikoina se on alkanut täällä päässä tökkimään kun on ollut
kaikenlaista vänkäämistä puolin sun toisin. Mä en jaksa negatiivista
ilmapiiriä, se kuluttaa energiaa ja mun pää tulee kipeeks. Varsinkin kun
tuntuu että kaikki mitä sanon, ymmärretään aina väärin. Tai jos kerron
rehellisesti ettei joku vinkattu juttu tunnu mun jutulta, niin se otetaan
vastaanvänkäämisenä, mitä se kyllä onkin koska en mä hyppää asioihin
tuosta vaan. Näistäkin olen joskus blogissa puhunut, miten tarvitsen
oman mietintäajan. Mietinkin nyt että pitäisikö mun vaan sanoa kaikkiin
ehdotuksiin aina että onpas kiva idea, pistetään korvan taakse yms.
vaikka voisin siinä jo suoraan sano ei, ei ja vielä kerran ei. Näinkin siis voisin tehdä mutta musta se tuntuu valehtelulta. Kyllähän
ne silti aina mieleen jää ja saatan joskus myöhemmin innostuakin
ehdotuksista. Näin kävi esimerkiksi jegginssien kanssa. Vinkit on siis
kivoja, ei niitä tarvitse lopettaa, mutta teidän pitäs ymmärtää sanoa
asiasta nätisti, mitä moni onkin tehnyt, ja antaa vain asian hautua. Se
nousee pintaan jos on noustakseen. Sellainen vinkkaus ei taas yhtään
piristä mieltä ja innosta tekemään mitään, jossa jo heti ensilauseessa
todetaan ettei saisi lytätä ideaa. Ja selvennetään nyt tämäkin, etten mä
itse ideaa ja vinkkiä siis lyttää – mä lyttään sen vaan just sillä
hetkellä.

68 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mustikoita ja vieläpä itse poimittuja on talven varaksi pakastin pullollaan. Juuri otin yhden annoksen jääkaappiin. osan syön jogurtin kanssa osasta smuuthie aamuksi.
  Olisipa hauska, jos kokeilisit vapaata sanaa ja jättäisit omat kommenttisi pois. Siinäpä sitten viisaat päät kolisisivat yhteen ja neuvo jos toinenkin saisi tuomionsa.. Kannatan kokeilua!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nyt tuli hamstrattua kun tota mustikkaa menee niin äärettömän paljoan ja koska hinta ei ollut paha. 🙂 Smoothieen nuo suurimmaksi osaksi menee mutta myös leivonnaisiin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  ois mukavaa jos vastaisit kommentteihin jatkossakin. mutta älä julkaise mitään negatiivisia kommentteja. ja kun vastaat kommenttiin ja jos siinä alkaa joku vänkäämään sun kommentista niin niiin ei kannata enään vastata. mut pohdiskele rauhassa mikä ois sulle mukavin vaihtoehto:)

  • Marjukka

   Marjukka

   Eihän sekään ihan oikein ole, jos ei mitään negatiivista julkaise? Haukkumaviestit toki erikseen.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Eihän se ole väärinkään, mutta ei siitä mitään mielenkiintoista keskustelua synny, yksimielistä hymistelyä vaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kannatan sitä, että jätettäisiin kommenttisensurointi pois, antaa kaiken paskan vaan tulla läpi, sittenhän nähdään millaisia moukkia linjoilla onkaan. Ja Pipsa itse kommentoisi niihin asiallisiin ja hyviin kommentteihin joihin kiinnostaa vastata, mutta jokaiseen paskanjauhamiseen ei ole mitään velvollisuutta vastata. Ehkä se paskamyrsky siitä laantuukin, kun viestit tulevat esiin, mutta niihin ei jaksa kukaan, edes toiset lukijat, reagoida 🙂

 • Sofia

  Sofia

  Ymmärrän hyvin sun tuntemuksia kommenttiboksin suhteen! Jotkut kyllä taitaa käyttää tuota taktiikkaa, että vastaa kaikkiin oikein myönteisesti, vaikkei se kommentti nyt ihan sinne sydämeen asti meniskään. Itsekin oon vähän sitä sorttia, ettei se tyyli tunnu omalta, mutta välillä oon vaan sitten ignoorannu ne ei-niin-mieluisat pointit ja tarttunu johonkin mihin on jotain sanottavaakin. Tietty tätä ei voi käyttää jos kommentti on tyyliin "kokeile itämaista kelluntaa" ja se ei ihan nappaa 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itsehän sinun loppupeleissä pitää se ratkaista mitä blogiltasi haluat ja mitä julkaiset. Joku kirjoitti muutama päivä sitten täällä, että niin metsä vastaa kun sinne huudetaan. Se on vanha viisaus ja pitää hyvin paikkansa. Ja se kannattaa muistaa puolin ja toisin. Kyllä täälläkin syytä negatiiviseen ilmapiiriin löytyy molemmilta puolilta rintamaa. Törkyviestit pitää ilman muuta deletoida pois, mutta erimielisyys asioissa ei ole riidanhalua vaan jokaisen oikeus omaan mielipiteeseen. Nutturaa voisi löysätä vähän jokainen..

 • Anonyymi

  Anonyymi

  58 litraa mustikoita =D. Eikö teillä ole pakastimelle muuta tarvetta? Minä ostan kaupasta muutaman 200 g mustikkapussin / vuosi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Sisälukutaito auttaa elämässä pitkälle ;). Tekstissähän Pipsa mainitsee heidän olevan mustikan suurkuluttajia. Kaikille ei riitä muutama sata grammaa mustikkaa/vuosi….

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Me tosiaan olemme suurkuluttajia joten toivon mukaan tuo kestää meillä ensi kesään saakka. 🙂 Jos ei, niin pitää mennä kaupan pakastealtaalle. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mun mielestä sä itse osittain luot ja ylläpidät sitä negatiivista ilmapiiriä omalla asenteellasi lukijoitasi kohtaan. Siis niitä jotka eivät ole aina kanssasi joka asiasta samaa mieltä 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   ei ole pipsa vika että täällä on valittajia. pipsa antaa täällä hyvin mahdollisuuden keskustelulle mutta aina joku pilaa kaiken. te jotka syytätte pipsaa huonosta asenteesta ootte itte niitä jotka haluaa nähä pipsassa mitään muuta kuin valitusta ja valitusta. miten tää blogis vois olla mukava paikka kun sunlaiset tulee tänne osottamaan ongelmista ja valittamaan. ehei kyllä se on sunlaisten asenteissa ettei pipsa enää jaksa enkä ihmettele. hyvä ajatus tää että pipsa julkaisee kommentiti mutta ei enää vastaa niihin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ei tietenkään ole kenenkään vika, jos olet huomannut,niin niitä valittajia on ihan joka paikassa. Mutta ei niistä kannata välittää.. töissä kyllä pitää olla pitkä pinna, että jaksaa niiden kanssa..

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Munkaan mielestä Pipsa ei kyllä mitenkään omaa huonoa asennetta lukijoita kohtaan. Miksi se, että Pipsa ilmaisee mielipiteensä, pitää aina tulkita ilkeäksi? Tottakai saa ehdottaa asioita, mutta ei kaikki vaan voi tykätä samoista asioista. Ei siinäkään olisi mitään mieltä, että Pipsa olisi jokaiseen kommenttiin "ihana idea, kiitos!", vaikkei ideat yhtään olisikaan hänen makuun. Ei pidä olla niin herkkänahkainen. Se ettei tykkää samoista asioista ja ehdotuksista, ei se, että tyrmää ehdotuksen tarkoita sen ehdotuksen antajan tyrmäämistä – pelkästään ehdotuksen. -Taru

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kyllä 58 litraa mustikoita varmasti riittää, jos käytät niitä vain smoothien tekoon. Meillä on suunnilleen saman verran laitettu pakastimeen eli puolen litran minigrip-pusseja ( joita siis voi käyttää useampaan kertaan ja pussista saa kätevästi otettua sen verran kuin tarvitsee) on pakastin pullollaan. Syksyn, talven, kevään ja kesän aikana menevät kyllä ja käyttökohteita ovat mustikkapiirakat, mustikkasopat, jälkiruoat ja smoothiet.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vai oisko 12l koska sen verran siellä mustikoita oli, katsoin ihan puntarin kanssa 🙂 Ja muistin vähentää ämpärin painon. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kilo on massan yksikkö ja litra on tilavuuden.. Eli 10l ämpärissä on siis 12kg mustikkaa siis?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tiedetään. Eiku ollaankos tässä nyt menty jotenkin sekaisin. 🙂 Eli kun mä veikkasin tuota ämpäriä n. 12l koska siellä oli mustikkaa 5,7kg verran. Puntarilla laskin tämän enkä usko että se valehtelee. Ja myyjäkin ilmoitti että 11-12l mustikan määräksi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   10litraa mustikoita painaa n. 7kg. Mutta kyllä nuo näyttää standardi 10l ämpäreiltä 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Finelin mustikan ruokamittojen mukaan 1 dl = 60 g, eli 1 l = 600 g. 10 litran ämpärissä on siis 6kg mustikkaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kurkkaa sinne ämpärin pohjaan, siellä on monesti litrat merkittynä. Yleensä nuo on 8-10 litran sankkoja. En ole koskaan törmännyt isompiin näissä normisankoissa..

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Nuo on 10l ämpäreitä, että ihmettelen kyllä jos sulle on myyty 11-12l 😀 Toinen näyttäisi olevan hiukan vajaampi kuin toinen, mutta kyllä tossa about 20l on varmasti. Ja väliäkö sillä, komea määrä mustikkaa enivei 🙂 T: Alkuperäinen kysyjä

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Onko sillä teille jotain väliä, että kuinka monta litraa / kiloa niitä mustikoita on? Jos vaan nyt lähdetään siitä, että ihan kuvassa näkyy kaksi isoa ämpärillistä mustikoita. Eikö se riitä? Ihme vääntämistä jostain mustikoista…

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ai hurja mikä määrä mustikkaa 🙂 Meillä on 30l neljälle henkilölle kun pitää saada mahtumaan muitakin marjoja. Mansikkaa on saman verran ja puolukkaa 20l. Mustaherukoitakin 10l. Tykkään vaihdella smoothien aineksia.
  Ne blogit joissa kommentointi on vähäistä, niitä ei julkaista tai niihin ei vastata, ovat aika tylsiä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kyl hurja määrä, hurjin ikinä! Mut pakko hamsteroida pakkaseen kun tota kans meneekin. Me tykätään eniten mustikasta. On meillä toki mansikkaa ja puolukkaakin mut vähemmän. Mansikkaa 5kg ja puolukkaa 5 litraa jos oikein muistan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei. Löysin blogisi sattumalta tänä kesänä. Sitä on mukava käydä lukemassa. Vaikutat aidosti mukavalta. Olen joskus itsekin närkästynyt miten sinulle on kirjoiteltu. Sinuna jättäisin negatiiviset kommentit omaan arvoonsa,jopa kommenttiin vastaamatta.joskus mietin moniko sanoisi ne päin naamaa? Ei varmaan moni.kypsä ihminen. Keskity mukaviin blogin lukioihin,niistä saat varmasti sitä positiivista energiaa.

 • Marjukka

  Marjukka

  Ihan selkeät haukkumisviestit toki pitää jättää julkaisematta, mutta on ikävää, jos jättää julkaisematta viestejä vaan sen vuoksi, jos kommentti on kriittinen tai eri mieltä kanssasi. Tai jos mielestäsi aiheesta on jo keskusteltu tarpeeksi.

  Ja kieltämättä noi ehdottomat ei-vastaukset ehdotuksiin on vähän ikäviä, varsinkin jos/kun vähän ajan kuluttua saatat asiaa kokeillakin. Nehän on vaan ehdotuksia, ei kukaan tarkoita että sun pitää saman tien kaikkea tehdä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Olen aika samoilla linjoilla kuin Marjukka. En minä ainakaan vinkkaa mitään sen takia, että sun täytyisi sätkynukkena olla heti toteuttamassa, mutta kieltämättä toisinaan ihmetyttää, kun ikäänkuin pyydät kommentteja ja ideoita, ja sitten kun porukka yrittää niitä antaa, niin tyrmäät suoralta kädeltä kaikki. Silti hetken päästä tuletkin toisiin ajatuksiin. Minusta olisi viisaampaa vaikka silloin jättää kokonaan vastaamatta ehdotukseen, eihän kaikkeen tarvitse vastata eikä kommentoida, enkä minä lukijana ja toisinaan kommentoivana siitä huonoa tykkää, vaikka ei aina vastausta tulisikaan. Esimerkkinä esim. Farkkujen tyylisten/ suorien housujen ehdottajat – tyrmäsit täysin, mutta kohta sinulla oli farkkujegginsit ja peplum esittelyssä, ja sopi ihan älyttömän hienosti! Miksi siis tyrmäsit täysin, kun kuitenkin jegginsejä käytät?

   Se on kivaa, että vastailet kommentteihin, mutta ethän sinä ole velvollinen vastaamaan kaikkeen, varmasti monikin heittää ikäänkuin pohdintaakin ilmaan, suotta käytät energiaasi vastaamalla ihan joka tupinaan ja vänkäämiseen. Kuitenkin pidän sun blogin parhaina puolina erittäin vilkasta ja monipuolista kommentointia, sellaiset blogit on tylsiä, jossa vaan hymistellään tai ei kommentoida ollenkaan. Sun blogissa on hyvää kommentointia puolin ja toisin, eikä se vänkäilykään aina pahasta ole, kunhan raja menee siinä, ettet itse koe sitä liian raskaaksi, silloin on parempi sensuroida kommentointia.

   Sitten haluan antaa positiivista palautetta. Minusta tää blogi on viihdyttävä tällaisenaan, piristävällä tavalla erilainen. Veikkaan että aika moni muukin pitää Värikästä elämää kivana ja monipuolisena blogina juurikin siksi, kun tää erottuu niin paljon "sopuliblogeista" ja valtavirrasta – myös kommenttibokseissa käydyn keskustelun osalta. Toivottavasti pysyykin samanlaisena. 🙂

 • @follower 678463525789921

  @follower 678463525789921

  Pitäähän smoothiemarjoja olla! Meillä on mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa ja punaviinimarjoja (ne ei kyllä ole menossa smoothieen). Nuo jäiset marjat tekee smootheista sopivan kylmiä, ei tarvitse jääpaloja lisätä! 😊

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Moikka Pipsa!

  Kannattaisi muuten leikata noista mustikkapusseista ne hännät pois, niin saat enemmän mahtumaan pakastimeen!,😊

  Käyn aina lukemassa blogiasi, mutta harvoin kommentoin.

  Mukavaa syksyä! 😊

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos vinkistä, pitääpä ens kerralla leikata – tai vaikka nytkin. 🙂 Ehkä siten saisin tuon yhden lokeron tyhjäks.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Marjoja löytyy täältäkin pakkasesta aika kasa. Onneksi ne on terveellisiä 🙂

  Itse en henkilökohtaisesti pidä sellaisista blogeista, joissa bloggaaja ei osallistu keskusteluun. En siis kaipaa joka kommenttiin "kiitos kommentistasi"- mainintaa,mutta jos jotain on kysytty tai muuten herätelty kommentointia, niin niihin kaipaisin vastausta. Toisaalta taas sellaisiin jankkauskommentteihinkaan ei tarvitse aina vastata.

  Ehkä se on se keskitie, eli vastaa, mutta jos samaan asiaan olet jo vastannut, ei siihen tarvitse uudelleen vastata, koska kommentti olisi sama.

  Ehdotukset voi ottaa ehdotuksia, ei niitä tarvitse heti kieltää tai olla samaa mieltä. " Laitetaan harkintaan, hyvä ehdotus, ehkä voisin joskus kokeilla, olen kokeillut muttei minun juttuni, en ole edes ajatellut asiaa" jne. ovat ystävällisiä vastauksia ja asiaa voi harkita uudelleen kun se tulee ajankohtaiseksi.

  On paljon asioita, jotka ensin tuntuvat tyhmiltä, ja myöhemmin tosi hyviltä ideoilta. Mitään ei voi tyrmätä alkuunsa ellei ole sitä kokeillut aiemmin. Esimerkiksi uuteen makuun tottuminen vie noin 10 kertaa, joten siksi lapsetkin laitetaan maistamaan uusia asioita useampia kertoja että makunystyrät tottuvat uuteen. Sama pätee kaikissa asioissa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pidän isona ongelmana näitä jotka haastavat riitaa "Pipsan puolustamisen nimissä". Usein nämä anonyymit "puolustajat" vaan lietsovat lisää riitaa. Jos Pipsa jättäisi vastaamasta niin 100 muuta "hyvistä" ja pahista tappelisi Pipsankin puolesta. Ihmettelen aina suuresti noita, jotka "hyvää hyvyyttään" vastaavat Pipsan puolesta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samoin. Heiltä tulee vähintään yhtä idiootteja kommentteja tänne kuin Pipsan kritisoijilta. Kaikki voisivat tosiaan löysätä nutturaa, niinkuin joku jo mainitsikin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Eihän koulukiusaajakaan pidä kiusatun puolelle asettuvista vaan pyrkii sellaisen kohdattuaan nappaamaan puolustajankin kiusattujen listalle… puolustajissahan on riski, että kiusaaja jää jossakin vaiheessa vähemmistöön jos liian moni taipuu kiusaamista vastustavaan rintamaan 😉

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samaa mieltä kuin ano 12.19. Kyllä tässä blogissa esiintyy myös ihan selvää pahantahtoista kiusaamista, jollaista ei tarvitse kenenkään sietää. Ja totuushan on, että: The way people treat you is a statement of who they are as a human being. It's not a statement about you.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Oho, koulukiusaamiskortti pöydässä vasta tässä vaiheessa, olisin odottanut jo paljon aiemmin. Älkää oikeasti viitsikö täälläkin vinkua tuolla termillä, se aliarvioi jokaisen todellusen koulukiusatun tilanteen ja aseman. Ja kyllä, kyllä: Pipsa on kertonut olleensa kovasti kiusattu. Sillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kyllä näiltä puolustajilta tulee tosi ala-arvoista ja huonosti perusteltua shaibaa ja paljon. Eihän tässä kukaan kieltänyt kommentoimasta vaan kehoitettiin katsomaan peiliin. Jos joku kirjoittaa tyhmän kommentin sitä ei tarvitse näiden "hyvisten" jatkaa…

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kokeileppas seuraavan kerran pakastaa marjat "levynä", mahtuvat paremmin pakastimeen. Parhaiten onnistuu "minigrip"-tyyppisessä pussissa. Laitat marjat tasaiseksi kerrokseksi pussiin ja pussit pinoon. Sulavatkin nopeammin ja jos tarvitsee vain pienen määrän, voi murtaa levystä palasen.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä olen sitä mieltä, että tämä on vaan blogi muiden joukossa ja jos blogin pitäjää rupeaa ahdistamaan niin silloin voi harkita blogin lopettamista niin kuin aika moni on lopettanut kun on kyllästynyt siihen. Ei se voi mennä niin, että loukkaannutaan kaikesta ja ollaan marttyyrina kun kukaan ei ole samaa mieltä. Blogin pitämisessä on juuri se pointti, että jaetaan asioita ja en tarkoita että ketään loukattaisiin ketään vaan molemmin puolin on keskustelua. Epäasialiset jutut voi jättää kommentoimatta.

  Paras on vain jättää julkaisematta ne jutut jotka on loukkaavia, koska jos täällä menee homma yksipuoliseksi niin porukka kyllä kaikkoaa. Tosin voi myös miettiä suuntaa minkälaisen blogin haluaa pitää koska esim. xenia ja pieni kaunis elämä on erilaisia blogeja, mutta myös mielenkiintoisia ja heidän juttunsa on monipuolisia laidasta laitaan.

 • gunagolu

  gunagolu

  Itse tekisin varmaan niin, että julkaisisin kaikki kommentit ja kommentoisin niihin, joihin se tuntuisi sopivalta. Ja ehkä kaikkia ilkeitä kommentteja ei tarvitse edes aina lukea, kyllä maailmaan mielensäpahoittajia ja marisijoita mahtuu 🙂 Onneks täällä on paljon myös positiivisia ja hyvällä asenteella liikkeellä olevia ihmisiä joiden kanssa on mukava vaihtaa ajatuksia 🙂 Sulla on kiva elämäniloinen blogi, jatka samaan malliin!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Julkaise vaan ihan KAIKKI kommentit! Mulla ei ainakaan ole mitään käsitystä miten paljon ja millaista "pa*skapostia" bloggaajille tulee? Jätät vaan vastaamatta niihin. Voisit ainakin kokeilla tätä jonkun aikaa ja jos niitä tosiaan on älyttömästi ja todella rumaa tekstiä niin palaa sit entiseen ja jätät julkaisematta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei Pipsa!

  En ole ikinä kommentoinut, nyt rohkaistuin. Minusta tuo pohdiskelusi kommentoinnista oli parasta luettavaa pitkään aikaan. Siitä huokui aitous ja se, että sinäkin olet joskus surullinen. Ja tähän mennessä paras kuvasi on ollut miehesi ottama kuva, jossa olet imuri kädessä. Ilme on niin aito, että naurattaa aina, kun kuva tulee mieleeni. 🙂 Iloisuus on ihana juttu, mutta aitous on kaikkein parasta! Oikein mukavaa syksyä sinulle, olet kyllä mahtava pakkaus 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kai se blogista riippuu, tuleeko p***kapostia vai ei. Ei läheskään kaikille bloggaajille tule.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei, hämmennän vielä tuota "mustikkasoppaa". Jospa kummassakin ämpärissä on siis noin 6 kg mustikkaa ja yhteensä siis se noin 11 – 12 kg!

 • Unknown

  Unknown

  Voi nam tuota mustikkamäärää! Mä sain anopilta pari kiloa ja ne on syöty jo. Täytyy kohta varmaan kans lähteä noukkimaan itse….mut jos kans sieltä kaupan pakastealtaasta, en ole niin metsäihmisiä kuitenkaan 🙂

  Mun ei tietenkään olisi pakko lukea näitä muiden jättämiä kommentteja, mutta kun ihminen olla utelias… Mä pistäisin kyllä vilkkaan päälle anonyymikommentoinnin eston, ei noita tiettyjä tyyppejä jaksa. Sillä tavalla voisi huijata itseään, että idiotismi olisi kuollut tai vähenemään päin. Jos taas annat kaiken tulla läpi, niin tuleehan ne kuitenkin luetuksi ja mieli mustaksi samalla tavalla kun nyt joudut lukemaan kaiken ja tarvittaessa sensuroimaan. Kyllä ne jotka jaksavat kommentoida muutakin kuin aivoripulia, jaksavat varmaan rekisteröityä kommentoidakseen.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minulla on mustikkaa ja mansikkaa molempia noin 5kg pakkasessa – enempää ei mahtunut. =( Riittävät tiukasti säännösteltynä juuri ja juuri ehkä jouluun saakka ja kevät pitää selvitä kaupan pakastealtaan antimilla. Ja nuo 10kg siis syömämarjoja, en juurikaan leivo mitään.

  -AI

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Äidille personoitu lahja. Esim tauluksi ottamasi kuva hänen synnyin paikkansa maisemista tai nuoruuden/lapsuuden kuvan uudistaminen nykyisin keinoin…lempimaisema tms.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *