WP_000659.jpeg
Blogi

DIY-Capreja sekä kalkkikoipien väritystä

Vihreyttä vaan silmänkantamattomiin (+ kauhea määrä voikukkia!)

Pirteävärinen tunika päällä on helppo hymyillä aurinkoisesti (tuo tarttee kyl edelleen totuttelua avonaisuutensa takia)

Odottelen tässä tietoa, että ollaanko menossa tänään kaupoilla käymään kun tarvitsisi kisulille ostaa märkäruokaa – sellainen pienempi määrä, sillä
tarkoitus olisi tilata Zooplussasta sitten pidemmäksi ajaksi sapuskaa.
Sanotaan ettei kissoja voi huijata, mutta kyllä mä itse vaan sain
huijattua Siiriä – neiti on nimittäin ollut erityisen nirsona
kuivaraksuja kohtaan, ei syö. Niin pistin märkäruokaa muutaman
teelusikallisen, vähän vettä sekä 6 nappulaa – niin neiti söi kaiken
muun paitsi kahta nappulaa. On ollu melkoisen nirso veden ja raksujen
suhteen. Mutta onneksi on kasvattaja jolta saa neuvoja. <3

Selvisi sitten kesälomakin eli 18pvä kuluttua mulla alkaa piitkä neljän viikon kesäloma. Ajankohtakin menee muuten niin täydellisesti kun bussilippu menee umpeen 11.6. Tarkoituksena on liikuskella pyörällä (mikäli isäntä sen nyt vaan kuntoon saa) pitkin maita ja mantuja. (porilaiset! älkää ihmetelkö kun ohitsenne suhahtaa jotain sinistä ja pyöreää pyörän kanssa – se olin minä!)

Oon monena vuonna halunnut lähteä ihmistenilmoille capreissa, mutta aina oon vaa vetässyt legginssit jalkaan – niin että en mäkään nyt aina oo mikää rohkeuden ja itsevarmuuden perikuva, ainakaan mitä jalkoihini tulee. En niiden mahtavan isoa koko häpeä vaan sitä, että mulla on toisessa jalassa ollut nyt muutaman vuoden oudohko ihottuma joka vihdoin alkaa häipymään. Joten nyt kun on ollut aurinkoisia kelejä, niin mie oon etupihalla ottamassa vähän väriä jalkoihini etten olisi kuin kalkkilaivan kapteeni. Rusketus tarttuu meikäläiseen kyllä nopeasti enkä onneksi pala.

Ulkona on jotain kiinnostavaa!

Joku olikin sopivasti laittanut mulle kommenttia, että mistä löytää isokokoisia Capreja. No, itse olen löytänyt NetAnttilasta ja Ellokselta mutta olen varma että muitakin kauppoja on joista löytyy. Mutta toisaalta, jos ei löydy sopivia niin ei muutakuin ostamaan suhtkoht halvat legginssit ja napsaiset itse niistä caprimalliset. Tai jos kaapinperällä on sopivasti jotain vanhoja, niin sellaisista. Itse tein viime kesänä caprit kunnen kaupasta löytänyt sopivia caprimallisia – siis kokoa olisi ollut mutta kun monissa oli sellainen tyhmä pitsihärpäke lahkeessa eikä oltu ajateltu mitään joustavuutta siihen, niin kaikki tyssäsi siihe kun kiristi ja puristi niin penteleesti. Itse en siis voi suositella tommosia pitsilahkeisia ellei käyttäjällä ole kapeat jalat (eikä tämmöset tolopat ku mulla) Ellokselta caprit ja NetAnttilasta caprit tämä, tämäkin ja vielä tämä. Ja muuten ihan parhaimmat legginssit on nämä.

Siiri Simpsakka se on kotiutunut hyvin tänne meille. Yöt antaa nukkua oikein hienosti. Nukkuu öisin joko sängyssä jalkopäässä/kyljessä tai sitten sohvalla ketarat ojossa. Liikkuu jommankumman perässä ku hai laivaa ja juttelee kovasti. Mulle Siiri on alkanut antamaan pusuja/kylpyjä ja erityisessä suosiossa on meikäläisen nenä ja toisena alueena tulee vasen käteni. Kovan leipomisen ja hurinan säestämänä.

Ollaan kokoajan oltu ottamassa joko videota tai kuvia Siiristä, mutta eikös eilen sattunut vähän söpösti kun Siiri huomasi oman heijastuksensa tuosta takan koristelaatasta eikä kameraa just kädenulottuvilla (no ei se haittaa). Sitä piti sähähtää ja selkää kyrmyttää että näyttäisi isommalta mutta kun se samperin tunkeilija teki samalla tavalla, ni sitten piti lähteä livohkaan. (sukelsi tuonne roskalaatikkoon piiloon)

Kisuli on saanut pa-aaaljon kaikenlaista…
Pentupuu saatii ihanalta seinänaapurilta (jahka käy pieneksi niin lahjoitetaan kissatalolle) kiitoksia vain! <3
Sitten isäntä askarteli tuollaisesta roskislaatikosta sille oman pikkupesän, sinne Siiri tykkää syöksyillä
Ja sitten ostettiin muutama lelu joista eräs vinkuva hiiri on ehdoton suosikki + kampoja harjausta varten
(vielä puuttuu paljon kaikenlaista mut näillä pärjää jo hyvin)
Etsi kuvasta kissa

72 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on suloinen. Tuolla isäntä menee sen kanssa lattialla leikkien <3

 • Marjukka

  Älä nyt hyvä ihminen mitään vanhoja legginsejä capreiksi lyhennä, vaan osta kunnon kankaiset caprit, siis jotka ois vähän leveemmät lahkeesta kuin legginsit. Sulle sopis sellaiset oikein hyvin mittasuhteiden puolesta!

  Ja mielestäni voit tosiaan hyvin olla capreissa (siis oikeissa, ei leggins-capreissa), jalat saa kyllä väriä, jos pihalla istuskelet ja äkkiä ne väriä saa liikkuessakin.

  • Anonyymi

   Komps! Jotkut hieman tukevampaa kangasta (siis tukevampaa kuin trikoo) olevat caprit, joissa vois olla vaikka halkiot lahkeensuussa, tai kännettävät lahkeensuut, ja että ne lahkeet ei ihan liimaannu iholle, eivät toisi liikaa huomiota paksuille jaloille. Mekot ja tunikat pääsisi sellaisten kanssa paremmin oikeuksiinsa, kun huomio pysyisi niissä, eikä jaloissa, ja jalatkin näyttäisi hoikemmilta, kun muhkut ei korostuisi 🙂 Siinä oon kyllä samaa mieltä, että jalat esiin vaan, olipa ne minkä näköset hyvänsä, ei kannata toisten mieliksi peitellä, jos on pakko tuijottaa, niin omapa on häpiä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä oon tykännyt nimenomaan noista Caprilegginsseistä, mut oon katsellu tommosia kankaisiakin – niitä muuten on aika huonosti saatavilla. Pitää käydä tsekkaamassa oisko sopivanpituisia kankaisia. Ku mulla siis ongelma on se että ne mitä kaupasta saa, ni ovat yleensä aika pitkät. Siis ne on caprinpituiset jollekin 170cm mutta tämmöselle 160cm ne jää ns. kukkohousuiksi. Mut pitää tsekata. 🙂 Siis en mie niitä toisten mieliksi peitä, siis jalkoja mutta kun itseäni hävetti tuo kauhea ihottuma. Mut jotenkin huvittaa ihmisissä tuo että katsellaan vaikka miesten kaljamahoja tai vastaantulevan naisen jalkoja taikka mitä vaan mikä sitten kauhistuttaakin. Kääntää katseen vain pois. 🙂

  • Anonyymi

   No niinpä, onko pakko kyylätä, jos ei näkymä miellytä 😀

   Mun sisko ja äiti käyttää jtn Marimekon liikkeestä ostettuja capreja, kangas on jonkinlaista stretchiä, napakkaa mutta ei kuumaa, ja kokoja on kai suht reilujakin niissä pöksyissä, kun ei äitee ja systerikään mitään kukkakeppejä ole, ja passaavat myös lyhkäsille 🙂 Mulla on noitten caprien kans sama ropleema, olen hieman alle 150cm ja caprit menee useimmiten pitkälahkeisista.. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vai Marimekon, pitääkin käydä tsekkaamassa kun kyseinen liike on täällä tosin aika pieni. 🙂

   Nimenomaan, nimenomaan! Onks pakko kyylätä jos ei miellytä. Toi on niin tosi! En mä ainakaan kyyläile, mutta kun on pakko valittaa niin on pakko valittaa. 🙂

 • Anonyymi

  Päästätte vissiin kissan ihan hyppelemään tuonne tiskipöydän&hellan päällekkin asti? Oottehan ottaneet huomioon, että hella ei vaan koskaan ole kuuma että kissa ei polta itteään siihen? Ja nuo lasikulhot jne on aika vaarallisesti esillä esim olohuoneen pöydällä, jos meillä olisi tuollaisia niin rallien aikana olisi varmasti hajonneet! Tv. kahden kissan omistaja.

  • Anonyymi

   No höpsis! Mulla on ollut aina vauhdikkaita kissoja joilla on ollut lupa hyppiä moniin paikkoihin ja ei ole sattunut juurikaan vahinkoja..! Ja koti sisustettu runsaasti koriste-esineillä. Kyllä ne kissat oppii. maljakko-kukat tosin on haaste, ne kaadetaan kyllä.

  • jenni

   Kyllä kissa kerran hellalle hypättyään osaa myöhemmin varoa, eikä siihen kuole. Terveisin kolmen kissan "mamma" 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kissa on vähän hankala tapaus, mutta ollaan otettu sekin huomioon että jos menee tökkimään tassulla hellalle ni tiedetään miten kuuluu sitten tehdä. Mutta luulisi että tajuaisi kuuman hellan.

   Siiri on hypellyt meillä tuohon sohvapöydälle ja siinä olevat lasiesineet on pysyneet hienosti ehjinä, tosin asiaan voi tulla muutos kunhna kisuli tuosta kasvaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi: No se on hyvä, että ovat pysyneet ehjinä. Eivät vaan kaikilla pysy! Meillä vedetään niin hirveätä rallia, että on lentäneet tavarat lattialle monen monta kertaa ja ollaan kielletty keittiötasoille & tiskipöydälle hyppely turvallisuussyistä. Tämä oli siis vaan Pipsalle huomautus, ei kaikki kissat riko mutta niin voi tapahtua. Ihan kissanomistajan ohjeissa annetaan vinkki, että kannattaa piilottaa (ainakin alussa) helposti rikki menevät ja vaaralliset esineet jotta kissa ei pääse vahingoittamaan itseään. Sitten kun kissa on tottunut ja osaa varoa niin sitten eri asia. Kissanpennut ovat erittäin touhukkaita ja uteliaita ja eivät osaa varoa, niin kuin ei lapsetkaan.

   Tv. Kahden kissan omistaja

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo tiedän ettei kaikki kissat riko mutta taitaa kuulua monen kissan luonteeseen että sopivasti edessä oleva esine tiputetaan alas ja ollaan vaan että HUPS. 🙂 Voi olla että kun tuo on aikuisempi niin voidaan kokeilla jolla pehmeällä esineellä et miten tapahtuu. 🙂

  • Anonyymi

   Ei kuulu kisun luonteeseen tahallaan rikkoa tavaroita. Tuo on taas niitä urbaanilegendoja mitä kissoista kiertää. Vaan helpostippa ainakin kahden kissan leikkiessä niitä tavaroita lentelee kun takaa-ajon yhteydessä ei muisteta varoa. Toki on sitten kissoja jotka huomionkipeyttään tekee ihan mitä vaan haluaa, mutta senkin saa opetettua pois kun ei huomioi kissaa lainkaan sen tehdessä ilkeyksiä. Lisäksi kannattaa jo pentuna opettaa ne tavat mitkä taloudessa pitää paikkaansa nyt ja tulevaisuudessa. Se on kisulle stressaavaa jos tavat muuttuvat omistajien mukaan. Kyllä kissa oppii, mutta stressaantuu herkästi. 🙂

   tv. kahden kissan omistaja

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No sekin voi olla, et urbaanilegenda mutta oon kyllä itse nähnyt omin silmin kun kissa tiputta pöydältä lasin. Siis lasimukin. Mut tekikö sen sen vittuillakseen vaiko oliko siinä jotain leikkiä, mene ja tiedä. Siiri nyt ei ole osoittanut minkäänlaisia tiputtelun merkkejä, vaikka meilläkin on noita mukeja jäänyt pöydille.

   Mä oon Siirille pitänyt jöötä ja se tietää ainakin mun kohdallani jo muutamat jutut. Isäntä vaan on niin lepsu ja oon sille jäkättänytkin siitä, että pitää olla jämäkämpi vaan. Etku ei toi Siiri eikuiseti oo tommonen pentu. 🙂

 • Anonyymi

  Hei 🙂 Onko Siiri rotukissa vai maatiainen? Jos on rotu, niin minkä rotunen? 🙂 Itsellä on Norjalainen metsäkissa ja Maine coon!

 • Anonyymi

  kappahl myy isojen leggareita, kangas sekä farkkutyylissä ja niin tekee myös generous by lindex.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei ainakaan Porissa oo kovin isoa valikoimaa, joten täytyy netin kautta sitten tilata myymälään. Harmillista! Tällaisissa tapauksissa sitä toivoo että asuisi jossain suuremmassa kaupungissa.

 • Anonyymi

  Eikö sua haittaa, että ihmiset tuijottaa ja kuiskii? Mä olen tukkijalka ja saan melkoista huomiota lyhyt hame päällä. Toi kuiskuttelu on ihan sellasta minkä mieskin on huomannut.:(

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ööö? No eipä oo pahemmin tuijotellu ja kuiskinu… tai jos on niin eipä oo mun tietoisuuteen tullut. Siinäpä tekevät, en mä ala elämää elämääni pelossa että mitähän muut ajattelee koska AINA löytyy ihmisiä jotka eivät tykkää.

 • Henna

  Suosittelen hankkimaan pikimmiten myös pikkukisun ensiaputarpeita, kuten parafiiniöljyä+pari erikokoista ruuttaa ja canicuria niihin hetkiin kun Siiri narskuttaa sisuksiinsa jotain mikä sinne ei kuulu, ja se pitää poistattaa parafiiniöljyn avulla. Canicuria puolestaan käytetään kun maha on kuralla esim oikeaa ruokavaliota etsiessä. Myös Attapektia voi hankkia mahavaivoihin. Niitä kuitenkin pennuilla aika usein jossain vaiheessa ilmaantuu.

  Noin pitkäkarvaiselle kissalle kandee ostaa myös semmoinen kunnon aluskarvaharja/karstaharja missä on tiheät metallipiikit. Pelkällä kammalla et saa kuin niitä päällinkarvoja vähän kampailtua, eikä ns. tavisharjoillakaan oikein saa kissojen turkista mitään irti. Kätevimmäksi oon todennut itse tuon aluskarvan harjaamisen, kun se on just sitä pölisevää höttöä mikä takertuu kaikkialle.

  Hyvät kynsisakset on tietty oltava, ja sit mahdollisimman pian myös valjaat, jos meinaatte kisua totuttaa valjaissa ulkoilemaan. Mitä nuorempana niihin valjaisiin totuttaa, niin sitä todennäköisemmin ulkoilusta ei tule yhtä suurta mouruamista ja rääkymistä. Mun toinen kissa ei suostunut ulkoilemaan mitenkään päin kun käytin semmoisia perus kaularinkula-maharinkula -valjaita, mutta Vänttisen valjaissa kulkee tuo nipottajakin. Niissä ei pääse mikään lenksukka kiristämään tai kuristamaan, niin kissa ei edes tunne että on valjaat päällä. Kaikilla muilla valjailla vaan kiemurteli maassa, kun halusi hankalat kapistukset pois yltään. Ja useampia kokeiltiinkin! Suosittelen siis lämpimästi ostamaan suoraan loistavat Vänttiset! Niitä saa muistaakseni ainakin Mustista&Mirristä 🙂

  Ihania hetkiä teille kissaneidin seurassa! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia noista vinkeistä. Jotain meillä jo onkin ja kissan omat kynsisaksetkin on, kun pitää kerran viikossa leikata. Sitä toimenpidettä jännityneenä odottaen. Kiitos valjasvinkeistä, pitää käydä tuolta siis tsekkaamassa! Onko sulla vinkkejä, että millaiset valjaat pitää ostaa pennulle ettei tule liian suuria? Ja meillä on Siirille pehmeä harja sekä kunnon metallikampa takkuja selvittämään ja muutenkin tommoseen aluskarvan harjaukseen. 🙂

  • Anonyymi

   Täällä asustaa punainen raitapaita (poikakisu siis) jonka kynsiä itsekin lyhentelen toisinaan. Meillä oli aikamoista taistelua alussa kynsisaksien kanssa. Tajusin muutaman turhautuneen taistelukerran jälkeen kääräistä kissan topakasti (mutta ei liian tiukasti)isoon pyyhkeeseen, josta sitten tassun kerrallaan kaivan manikyyriin/pedikyyriin. Ainakin tuo raitapaita antoi leikata kynnet sen jälkeen.
   Kynnenleikkuun jälkeen kehun kovasti ja annan jotain herkkua.
   -Zes

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos vinkistä, pitää kokeilla noin ellei sitten kasvattaja tule näyttämään miten tapahtuma etenee. 🙂

  • Henna

   Mä nappaan aina kissan vaan tukevasti syliin kainaloon ja sit otan tassun kerrallaan käteen ja käsittelen kynnet. Mitä nuorempana kisu oppii kynsienleikkuun, sitä helpommaksi se tulee. Ekaa kissaani jaksoin "kouluttaa" sinnikkäästi, ja se onkin kynsienleikkuussa ihan lungisti. Tokan kanssa olin lepsumpi, niin se rimpuilee toimituksessa vieläkin.

   Voi olla, että noita Vänttisen valjaita ei ole kuin aikuiskooissa (muistaakseni niitä oli kokotyypein S, M, L eri kokoisille aikuisille kissoille), joten pentuvaljaat voi joutua ostamaan jotkut muut, ellei noihin oo tullut jotain pentukokojakin tässä vuosien saatossa. Eläinkaupassa usein osaavat neuvoa minkä kokoiset valjaat ovat tarpeen kun osaat kertoa kisun painon. Tietysti mitä enemmän on säätövaraa, niin sitä parempi tuossa kasvuvaiheessa. Noissa Vänttisissä ei voi kiristää kuin mahanauhaa, niin siksi ne on hyvä ostaa vasta n. vuoden ikäiselle. Itse kun noita ostin, niin eläinkaupassa sanottiin että jos ei käy kisun päälle niin voin tulla vaihtamaan kokoa. Mulla on 3,5-kiloisella kisulla noista M-koko ja 5-kiloisella L.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Täytyy varmaan leikut tehdä niin että mies pitää sylissä ja mie leikkaan. 🙂 Mut Siirin pitäs olla tottunut leikkuuseen.

   Siiri on vissiin jo pari kilonen joten se S-koko voisi mennä ja sitten kun kasvaa niin L koko. Kun ei Maine Coon nartut kasva 5,5kg isommiksi. Vissiinkään. 🙂 Mut ehkä odotellaan nyt vielä ennenkuin toteutetaan. Jos totutetaan.

  • Henna

   Sinuna en kyllä odottelisi, vaan totuttaisin mahdollisimman pian. Kisulle on paljon helpompaa tottua valjaisiin pentuna kuin aikuisena. Ja voi sitä riemua kun sit pääsee lungisti ulos kiertelemään ja nuuhkimaan ihan uudenlaisia hajuja kun kamalasta valjaisiintotuttelusta ollaan päästy yli ja enää ei kaikki huomio kisulla kiinnity siihen että se on valjastettuna. Meillä ainakin kissat on ihan innosta täriseviä kun pääsevät kunnolla rauhalliseen paikkaan ulkoilemaan ja hyppimään pörriäisten perään ja maistelemaan heinänkorsia ja nuuhkimaan hajuja. Totutteluprosessi on pieni hinta siitä innosta mitä ulkoilemisesta kisulle seuraa 🙂

  • Henna

   Valokuvista päätellen teillä taitaa takapiha rajautua peltoon, niin sehän ois ihan ihanteellista aluetta kissalle ulkoiluun. Suosittelen todellakin! Kun ei kerta mene pihan vieressä mitään raskaasti liikennöityä tietä missä moottorit jyllää ja pelottelee kisua. Meillä on täällä lähiössä vähän hankalat kissanulkoilutusmahdollisuudet, kun kerrostalon pihalla on aina lapsia kiljumassa ja talon joka puolelta kulkee tiet jossa on paljon liikennettä. Eniten tuleekin sit ulkoiltua kun lähdetään lomailemaan vanhempien luo omakotitaloalueelle, missä on iso piha ja takametsä tutkittavana, eikä pelottavat ihmiset tai pyörät tai mopot häiritse 😀 Suosittelen siis todellakin käyttämään hyväksi tuon teidän loistavan rauhallisen takapihan + ympäristön ja ulkoiluttamaan Siiriä siellä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis jos me kisulle valjaat ostetaan, kun ei olla asiaa vielä päätetty. Mutta siis mitä luultavemmin! Kaikki ei vaan tapahdu samalla sekunnilla eikä kaikkia asioita voi muistaa edes ostaa samalla kauppakäynnillä. Mut eiköhän kohtapuolin saada kaikki asiat paperille ja ostelemaan niitä mitä ostellaan.

   Siis tuosta menee vierestä vilkas tie, se ei vain kuvassa näy eikä tuokaan kuva ole meidän talon vierestä otettu. Mutta tältä alueelta. 🙂 Takapiha on siis rauhaisa, mutta vieressä menee vilkkaat tiet, ettei siinä mielessä ole rauhaisa.

  • Anonyymi

   Ulkoilu lisää maine coonin hyvinvointia, joten tietysti te hankitte ne valjaat!

 • Anonyymi

  Minä kanssa jäin miettimään tuota keittiön tasoille hyppelyä. Siiristäkin kun tulee sitten isompana melkoisen iso kissa, ja muutenkin, en tiedä onko mukavaa, kun eläin liikkuu siellä, missä mm. tehdään ruokaa…
  Vaikka kissa itsensä siistinä pitääkin, niin karvoja kuitenkin lähtee väistämättä.

  Kyllä kissankin saa opetettua niin, että ei hypi esim. keittiön pöydille ja ruokapöydille, sitten sillä voisi kuitenkin olla lupa oleskella esim. työhuoneen pöydillä, josta näkee ulos.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kerro mulle miten oot saanu opetettua kissasi ettei hypi pöydille? Neuvoja otetaan vastaan vaikka meitä ei juurikaan tuo haittane. 🙂

  • Anonyymi

   Meillä on kielletty vaan "ei" "alas", matalalla ja "ponteikkaalla" äänenpainolla sekä saatettu ohjata kissa samalla pöydältä alas työntämällä. Näin ainakin meillä oppivat, ja hyvin ääntä osaavat kuunnella.

  • Henna

   Keittiön työtasolle voi myös laittaa foliota tai kontaktimuovia tarrapuoli ylöspäin, niin kissa oppii parista pompusta että siellä on jotain ikävää (folion räsähdys/tassut tahmastuu muoviin), niin ei pompi enää. Myös suihkupullolla voi suhauttaa vettä jos menee kiellettyyn paikkaan. Jatkotoimenpiteinä sitten nuo matalalla äänellä kieltämiset, kun kissa tajuaa ensin että on tehnyt jotain väärää ja muistaa tympeät aiemmat kokemuksensa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä en oo viel uskaltanu tolla suihkupullolla mutta oon sähähtänyt ja nostanu pois jos tekee väärin. Muutaman kerran esim. tasolle kyl koettaa hyppää mutta kun toistin pari kertaa ni lakkas tulemasta. Et aika nopsaan kyl oppii. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei kyllä, mutta silti aattelen kokeilla toisenlaista metodia. Oppaassa oli äänenkäytöstä ja suihkepullosta. Et jompaakumpaa käyttää.

  • Anonyymi

   Suihkepullo toimii erittäin hyvin siinä vaiheessa, kun kiellot ei tepsi. Meillä ei kissa saa tulla ruokapöydälle eikä keittiön työtasoille.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tätä mä ajattelin ottaa tehostamaan jos ei kiellot toimi mutta tähän mennessä on toimineet hyvin. Isäntä vaa pakkaa olemaan lepsumpi mitä minä. 🙂 Mua siis totellaan mut isäntää ei juurikaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En käynyt lääkärissä kun tiedän mitä ihottumaa tuo on. Mut koska ei oo häirinny mitenkään (ei siis raavituta) ni oon vaan antanu olla ja sillo tällä rasvannu. Varmaan siis sama ihottuma mikä mulla muksunakin oli, en muista kyllä nimeä tähän hätään.

 • Anonyymi

  Naurattaa ihan nämä, jotka väittävät, että kissalle voi opettaa, että työpöydälle saa mennä mutta ruokapöydälle ei.

  • Anonyymi

   Tosi hauskaa:D

   Tunnen muutamia tällaisia kissoja, ovat vissiin sitten poikkeuksen poikkeuksia.
   Anopin kissakin istuu keittiön pöydällä yhdessä tietyssä nurkassa, mistä saa katsella ulos, mutta ei missään muualla pöydillä liiku eikä keittiön pöydällä missään muussa kohtaa.

   Toki kissa pitää itsensä siistinä, mutta en silti tykkää ajatuksesta kissan peräaukosta keittiön tasoa tai ruokapöytää vasten.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis kyllähän kissan varmaan voi opettaa mutta en tiedä sitten onnistuuko noin että työpöydälle saa tulla mutta keittiönpöydälle ei. Mutta kuten ylempänäkin kommentoin, niin ei meitä tuo haittaa koska antaa rauhassa tehdä ruuat ja noin. Utelias vain ja tykkää osallistua kaikkeen mitä me tehdään. 🙂 Toki vinkkejä otetaan vastaan miten kissan saisi opetettua tekemään juttuja. 🙂

 • Anonyymi

  Pipsa, älä poseeraa tuolla lailla pää vinossa. Sun kaunis, pitkä kaula menee ihan piiloon tuossa asennossa. 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eipä nää kuvat oo mitään highfashion joten eipä sillä kaulalla niin väliä. 🙂 Mie meen mikä on mukavinta. 🙂

 • Anonyymi

  Ennen olit suuna päänä vastaamassa, nyt ei innosta enää ja jätät vastaamatta osalle ja osalle et. Siitä ne lukijat pikku hiljaa katoavat. Tylsäksi on käynyt.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, niinhän mä olin mutta kun asiat pakkaa muuttumaan. Nyt on ollut kiireitä ja kisulin kanssa oleilua, niin ei tässä ole juurikaan ehtinyt. Aina mie kyllä vastaan, ettei ne kyllä unholaan jää.

 • Anonyymi

  Pipsukkaaa, sun viime kysymysvideo oli niin menestys ainakin minun mielestäni niin tein nyt taas uudet 50 kysymystä, niin voinko laittaa ne sun sähköpostiin? =) ei mitään kiirettä vastailla, voithan tehdä videon vaikka ensi vuonna! 😀

  -JiiVee-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No paas sähköpostia tulemaan, mut taidan tällä kertaa tehdä ne erissä kun tuo 50kpl on niin iso kasa yhteen. 🙂

  • Ence BOO

   Mäkin olin tulossa mainostamaan furminatoria. Ihan ehdoton! Mäkin kuvittelin pärjääväni perus kammalla ja harjalla, mutta kun pääsin furminatoria ekaa kertaa testaamaan niin olin myyty. Ihan jäätävä ero muihin harjoihin ja kissatkin tykkää. Kannattaa netistä tilata, eläinkaupoissa maksaa ihan törkeesti.

  • Oili-Maria

   Jos ei osta nimenomaan Furminator-merkkistä vaan samanlaisen eri merkkisen, niin saa paljo halvemmalla. Ja niitäkin on ainaki aiemmin ollu myynnissäkin niitten "aitojen" vieressä, ihan eläintarvikeliikkeessä 🙂
   Oma isokokoinen oli muistaakseni alle kympin, oli tosin alennuksessa mutta halpa oikealta hinnaltaankin, kun vertaa siihen että kissakoon Furmiksesta maksoin joitain vuosia sitten 39e.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Katselin jotain Furminaattoria tuolta Huuto.netistä. Ainakin mainostettiin aitona, mutta mene ja tiedä. No ei sen tartte olla Aito aito mutta kunhan tekisi saman asian. 🙂

  • Oili-Maria

   Ihan samalla tavalla toimii ne halvemman merkkisetkin, kun ovat muuten samoja mutta sen Furminator-tekstin kohdalla lukee vaan jotain muuta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Okei. Noissa mitä katsoin niin luki kyllä Furminator. Kalliimmassa ei lukenut mitään. Suhtaudun kyllä noihin huuto.net kohteisiin varauksella mutta tuolta muutama ystävä on ostanut furmiksensa ja ihan hyviä ainakin olleet – aitoudesta siis en tiedä. 🙂

 • Anonyymi

  Ihana tuo turkoosi mekko/tunika, mistä olet sen ostanut? Ja onnea pikkukisusta, meillekin muuttaa maine coonin pentu ensi viikolla 🙂

  • Anonyymi

   Onko tuolta Yoursilta hankala tilata? Siellä olisi nättejä vaatteita, mutta en ole jaksanut perehtyä vielä tilaus- ja maksuasioihin. Entä vastaako ne koot sun mielestä suomalaisia vaatekokoja vai onko ne pienempiä/suurempia?

   Meille tulee punatabby bicolor-tyttö. Aivan ihana tapaus <3 Ja zooplussa on kyllä tosi hyvä ostospaikka, sieltä mäkin tilaan lähes kaiken muun paitsi kissanhiekan. Kissanhiekkakin on tuolla kyllä hyvää, mutta melkein samoissa hinnoissa kuin Mustissa ja Mirrissä. Pahvilaatikkoon pakatut hiekkasäkit on mun mielestä tosi hankala kantaa, joten mieluummin ostan ne sitten eläinkaupasta. Mä kun todella harvoin olen kotona päivällä, jolloin posti yrittää zooplussan pakettia tuoda, joten joudun hakemaan sen aina postista saakka.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei oo mun mielestä hankala tilata, mut suosittelen käyttämään PayPalia sillä jos tulee ongelmia ni se palauttaa rahat. Nyt ku mietin niin kyllä tuo mun käyttämä koko eli 26-28 jonka pitäisi siis vastata suomikoossa 54-56 mutta en ole tästä satasen varma niin on kyllä reilumpaa mitoitusta. Tosin tuohonkin vaikuttaa niin paljon se materiaali. Jos on kovin elastaaninen ni kantsii ottaa pienempi koko. Mut paljon auttaa myöskin nuo takana olevat kiristysnauhat, mulla kun esim. lantio on yläosaa paljon leveämpi niin tykkään ollaa reilumpaa kokoa ettei olisi lantiosta sitten kiree ku viulunkieli. Mut sit kuitenkin noiden nauhojen kans saa yläosan kiristettyä sopivaksi.

   Mut suosittelen kaikille ensitilaajille tilaamaan ensin pari vaatetta kokeeksi. Ja kahta kokoa. Mullaki on vähän tyhmää ku mun koko vaihtelee Yoursilla 22-28 välillä. Riippuen niin paljon materiaalista. Et jos ei esim. oo kiristysnauhoja ni sit pitää olla tuo koko 22.

   Oijoii! Jos uskallat, niin pistä mulle kuvaa sähköpostiin teidän pikkusesta! Zooplussa on hyvä kun sieltä saa yhdellä kertaa ostaa isommat kasat. 🙂 Mut hiekan huomattiin olevan samanhintaista M&M:ssä joten käydään varmaan sieltä ostamassa sitten nuo hiekat.

 • Anonyymi

  Kävin vaateostoksilla. Rahaa kului 120 euroa ja sain kolmet kunnon caprit (kahdet Nanson ja yhdet NP:n farkkucaprit) ja kaksi ihanaa Nanson tunikaa. Nyt on taas koko kesäksi vaatevarasto kunnossa!