Asu Joskus1%2b%25282%2529.jpeg
Blogi

Bongaatko sinäkin kuvasta hymynaaman?

Olipas kiva tulla harjottelusta kotiin kun aurinko paistoi ja linnut lauloi. Lisäksi ilahdutti se kun pääsin kotiin nopeammin, muutenhan mulla kestää tuon kotiinpääsyn kanssa. Tuo lisäaika on aina tervetullutta koska muuten sitä joutuu miettimään, että minkä asian jättää tänään tekemättä. Nyt on nimittäin alkanut näkymään tuo ettei blogille (tai kirjeille) tahdo jäädä aikaa samalla tavalla kuin ennen. Jos haluan tänään käydä lenkillä ja kirjoittaa kirjeitä, niin blogin on väistyttävä. Jonkun on väistyttävä toisen tieltä. Nostan hattua työssäkäyville äideille jotka pomppii paikoista toiseen. Myös tuo henkinen väsymys on aivan kamalaa, kun jokaisen päivän jälkeen on ihan veto poissa, mutta oon kuullut että sen pitäisi vielä väistyä. Positiivista silti on, että joka päivä päähän jää vähän enemmän tietoa. Osaanhan nytkin jo tehdä aamutoimet aikalailla itsenäisesti. 
Ettei mulla vaan olisi vapaata aikaa, niin tässä pitäisi vielä järjestää tuollainen tapahtuma tai tilaisuus, mutta emme ole vielä päässeet asiasta yhteisymmärrykseen kouluttajan kanssa. Tuohan piti tehdä ryhmätyötä jo koululla, mutta olin kipeänä silloin. Kaikenlaisia ideoita siis löytyy mutta eivät taida olla oikein sopivia, vaikka musta ne menisi ihan pienestä tapahtumasta. Haluaisin vain saada tuon tehtyä pois päiväjärjestyksestä ennenkuin alan alan vielä isommin tekemään näitä näyttösuunnitelman kohtia. 
Voitte siis uskoa että päänuppini on tänään ollut niin täynnä, joten päätin venyttää päivääni sen verran (menkööt siis yöunista sitten se 30min) että kävisin nollaamassa tuolla ulkona ajatukseni. Kerkesin olemaan hetken kotona kunnes lähdin puolen tunnin reippaalle lenkille jossa mutisin itseni kanssa. Tiesittekö muuten, että itsensä kanssa keskustelu on aika palkitsevaa. En kuitenkaan suosittele puhumaan ääneen, ettei saa kummeksuvia katseita. Ps. Ei tuo kävelylenkki mitenkään isossa määrissä piristänyt kun niin aina kaikkialla väitetään, mutta oli se silti kiva tehdä.  

Oli muuten viikonloppuna kiva herätä keskellä yötä siihen kun kissa (Pirpana) tippuu päälleni ja kaikki pelästyy mun älähdystäni sekä lähtee karkuun. Eikä ihme kun nukuimme kaikki ihan rauhassa, kunnes Pirpana tosiaan päätti lähteä leikkimään. Pirpana päätti vetää pelästyessään mun käden ja miehen pään kautta karkuun. Meille molemmille tuli kivat pienet pisteet kun kynnet uppos nahan läpi. Auts! Siitä tuli mieleen että edesmennyt Silla rakasti tuota touhua mutta ei ihan noin yllättävästi. Btw. emme ole vieläkään kuulleet mitään Sillan kuolinsyystä, tulee pieni epäilys että kuullaanko koskaan. 
Sitten me saatiin viikonloppuna aikaiseksi vihdoin ja viimeinkin tehdä kissoille ulkohäkki. Ensiksi mie siistein tuon terassin ja sitten alettiin tekemään. Mies oli tässä niin hyvä kun oli piirtänyt suunnitelmat valmiiksi, niin ei muuta kuin tekemään. Tuolla ne tälläkin hetkellä orrella keikkuu, paitsi Pirpana, hän ei mene ulos keikkumaan. Mies asensi sinne lautapaloista tasoja, jotka pehmustettiin vanhalla maton palalla ja lisäksi veimme yhden kiipeilypuunkin sinne. Siitä kisut on tykänneet, makaisivat siinä vain auringon lämmittäessä.  
Luulin tuossa viikonloppuna että mulla on mennyt uudet silmälasit rikki koska tuon alakehyksen kohtaan oli tullut kauhea rako, mutta kun kävin liikkeessä asiasta kysymässä niin ei se ollut mitenkään erikoista. Näihin tällaisiin laseihin kuulemma saattaa tulla sellaisia, enkä muista enää mitä nimitystä myyjä kertoi. No olisihan se ollut ikävää että 3kk ikäiset lasit on jo rikki, mutta aion kyllä seurata ettei se lähde tuosta leviämään. 

Mekko – Gap // Takki – Yours Clothing // Legginssit – Ellos
Kaulahuivi – Becksöndergaard // Laukku – Furla // Kengät – Rieker
Nämä asukuvat on otettu jo pari kuukautta takaperin mutta unohtunut taas koneelle, onneksi. Nyt kun tuota aikaa valokuvaukselle ei vain riitä. Musta nämä on silti todella kivat kuvat ja hei, ulkona otettu! Nyt kun mieskin oppi käyttämään kameraani, niin kenties nämä ulkona otetut asukuvat tulee lisääntymään. Oli se silti aikamoista kun piti olla ilman takkiakin, ulkona taisi silloin olla joku -10 astetta mutta se ei tuntunut niin pahalta. En silti suosittele menemään ilman takkia talvipakkasella. 
Tähän loppuun voisi ottaa vähän huumoria, se tekee meille kaikille hyvää. Bongaako kukaan kuvista hymynaaman, jos bongasit, kerro vain bonganneesi mutta älä sen tarkemmin. Mä bongasin sen kun kuvia pienensin ja siinä sitten repesin nauramaan. Ihan loistava paikka hymynaamalle!  Kuvat on kyllä täyttä huumoria ja pieniä virheitäkin, mutta se tekeekin niistä spesiaaleja, ainakin minulle.

42 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Teetkö 8h harkkapäiviä? Itsellä on tällä hetkellä työharjoittelu menossa myös (opiskelen kätilöksi). Lisäksi on pari koulun kurssia ja työt (&vakava masennus ja anoreksia). Laskin eilen että vapaa-aikaa jää viikossa alle 2h. Pelkkä harjoittelu tuntuu siis ihanan iisiltä! Toki kaikki on suhteellista ja jokaisella on eri voimavarat. Tsemppiä! Kissojen ulkoaitaus kuulostaa kivalta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, teen. Hatunnosto tuolle määrälle mitä touhuat. 🙂

 • Hanna

  Hanna

  Bongasin ehkä 😀

  Ookko ollu vielä Sillan kasvattajaan yhteydessä tuosta kuolinsyystä? Muistaakseni hän lähetti Sillan tutkimuksiin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Luulen kyl et bongasit sen, tää on aika helppo 😀
   Ei ole nyt kuultu kasvattajalta mitään, eli ei varmaankaan ole tullut mitään tietoa. Ja kyllä vain, hän lähetti Sillan tutkimuksiin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Liikunnan piristävä vaikutus perustuu pitkän aikavälin vaikutuksiin. Liikunta, olipa se sitten kuinka vähäistä tahansa, kuluttaa energiaa. Varsinkin ylipainoiselle, vähän liikkuvalle ihmiselle pienikin lenkki voi tuntua väsyttävältä. Kun liikunta on säännöllistä, alkaa jonkin ajan kuluttua kehossa virtaamaan endorfiinit ja muut hormonit aivan eri tavalla kuin aiemmin. Silloin kehon vireystila on aivan eri tolalla kuin aiemmin. Liikunta ei siis toimi kuten vaikka kofeiini, että liikumisen jälkeen olisi ylienerginen olo. Raskaan liikunnan jälkeen kyllä adrenaliini virtaa kehossa niin että olo voi tuntua suorastaan "hyperiltä".

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mikä tahansa liikunta, minkä tahansa ajan on aina hyvästä. 🙂 Tosin en ole tuota samaa hyperiä saanut aikaiseksi muuten kuin salilla käymällä, pyöräilyt uinnit sun muut niin ei aiheuta tuota samaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Olen täysin samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa. Itse tajusin tuossa että en saa itseäni liikkeelle aamuviikkoilla sitten millään. Iltapäivästä kun tulee kotiin, niin jää vain möllöttämään sohvalle ja on sitten ihan tööt. Nukuin kauhen huonosti ja päätä särki. Noh päätin alkaa käymään aamuviikoilla muutaman kerran viikossa lenkillä, vaikka edes sen 3km kävelemässä. Nyt kun olen sinnikkäästi sitä jatkanut, niin voi tätä oloa! Niin kävely kuin juoksu auttavat minulla pään hyvinvointiin. Ajatukset selkiytyy ja fyysinenkin puoli kiittää. Iltaviikoilla ei ole liikunnan kanssa ongelmaa, kun olen aamuliikkuja niin silloin käyn aina salilla. Suosittelen siis jatkamaan, edes se pari kertaa viikossa ja pitkässä juoksussa näet sen vaikutuksen.

   Viime kesänä muutes mies kun alkoi pelaamaan pokemonia, niin monena iltana käytiin parikin tuntia töiden jälkeen ulkoilemassa. Voi kuinka hyvä olo olikaan. Aikataulullisesti olen myös ratkaissut ongelman niin, että teen ruokaa parin kolmen päivän tarpeeseen ja menen lenkille silloin kun ei ole "pakollisia" kotitöitä. ts. aikataulutan arkipäivät 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Täällä toinen itsensä kanssa juttelija! 😀
  Se on erittäin terapeuttista 🙂

  Kiva postaus! Mukavaa loppuviikkoa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On se jotenkin terapeuttista. 😀 Hauskaa vaa se ittensä kanssa riitely. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyvät maisemat ja kiva asu. Olisiko huivi ollut mekon kanssa paikallaan? Hieman alaston ilman sitä tai kookasta kaulakorua.

  Jatkossakin tällaiset maisema-asukuvat olisivat hyvät!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että pidit, mutta kyllähän tuossa mekon kanssa oli huivi. Noissa alkukuvissa ei tietenkään huivia näy, kun ajatus noissa on yleensä että mennään alkuasusta -> loppuasuun. Jos ymmärrät mitä ajan takaa. 🙂 Ja yritetään ottaa maisema-asukuvia jos se vain onnistuu. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Wautsi, tosi ihanaa, että kissat pääsee nyt ulkonakin käymään vaikkakin häkissä👍 Pliis, laittaisitko tänne kuvan kun ne ulkoilevat, se olisi kivaa nähdä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tokihan kisut on ulkona käyneet ennenkin, valjaiden kanssa vain. Nyt pääsevät pidemmäksi aikaa lötköttelemään jos haluavat. 🙂 Instassa on kuva Sulosta siellä häkissä, tosin ei siinä koko häkki näy.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olipa hyvä paikka hymynaamalle.
  Mahti idea kissoille tuo häkki. Saavat kuunnella lintujen viserrystä.
  >Leena

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voitaisko saada kuvaa kisujen tarhasta? 🙂 Olis kiva nähdä miten toteutitte sen. Itselläni on myös tarha kissalle. Bongattu xDD

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Etkö halua ottaa ulkoa kuvia stalkkereiden takia? Ymmärrän ihan täysin. Mullakin kiinnostaa tosi paljon nämä kissahäkit joten ois kiva jos pystyisit kertomaan vaikka ihan vaan sanallisesti vinkkejä niiden tekoon 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Vaikka olet nyt kiireisempi, olisi hienoa jatkossakin nähdä ottamiasi luontokuvia. 🙂 Näin harrastajataiteilijana ne sykähdyttävät mieltä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kenties sitten taas kun on enempi aikaa, nyt sitä ei vain ole. On tuolla jotain vanhempia kuvia mitä voisi ehkä laittaa.

 • IlonaK

  IlonaK

  Hih, smiley face pusikossa …

  Käytännön harjoittelujaksot ovat aina kuormittavia. Hyvin sie selviydyt, fiksu ja työperäinen ihminen kun olet 🙂

  Millos teet kissapostauksen tai videon?????????
  Kysyy nimimerkki "Odottava Itä-Suomesta"

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Itseasiassa se smiley face on mun kropassani. 😀 Tissit, vatsa ja etureppu luo kivat varjot jotka muistuttaa hymynaamaa. Joo, kyllä mä selviydyn, alkaa pikkuhiljaa tuntuu siltä. Mulla ois Pirpanasta video valmiina mutta oon vaan pitkittänyt sen laittoa.

  • IlonaK

   IlonaK

   Sitäpä justi tarkoitin: smiley face mekossa ja siekin olet smiley face 🙂
   Jeee, hienoa, että tulee kissavideo!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, voisi sen kissavideon yrittää tällä viikolla laittaa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En nyt ota kantaa siihen, onko mekko liian tiukka, mutta ihmisillä tuntuu olevan se käsitys aika tiukassa, että lihavien ihmisten vaatteet eivät saisi koskea vartaloa.. 😀 Jos naisella koossa 36 olisi samanlainen mekko päällä, se olisi ihan ok. Koossa 46 se ei enää olekaan jees, ja koossa 56 se on auttamattomasti "liian pieni". Oh the humanity!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  On tuolla toinenkin hymynaama. Ylimmässä kuvassa päästäsi oikealle on ohut kuusen tai männyn runko ja siinä näkyy myös hymynaama 🙂
  Pitääkin mennä katsomaan, löytyykö niitä vielä lisää 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *