Blogi

BE A LADY, THEY SAID

           

Me ollaan kaveriporukan kanssa keskusteltu tästä ”Be a Lady They Said” videosta ja ensin meinasin että pidän mielipiteeni omanani, mutta sitten tulinkin toisiin ajatuksiin. Video on aiheuttanut monenlaisia tuntemuksia ihmisissä ja se on hyvä. Toisten mielestä on hyvä tuoda asioita julki ja toisten mielestä olisi parempi olla vain hiljaa. Mun mielestäni hiljaa olemalla asioita ei saa parannettua, mutta ei myöskään syyttävällä sormella osoittelulla.

” Don’t be too fat. Don’t be too thin. Don’t be too large. Don’t be too small. Eat up. Slim down. Stop eating so much. Don’t eat too fast. Order a salad. Don’t eat carbs. Skip dessert. You need to lose weight. Fit into that dress. Go on a diet. Watch what you eat. Eat celery. Chew gum. Drink lots of water. You have to fit into those jeans. God, you look like a skeleton. Why don’t you just eat? You look emaciated. You look sick. Eat a burger. Men like women with some meat on their bones. Be small. Be light. Be little. Be petite. Be feminine. Be a size zero. Be a double zero. Be nothing. Be less than nothing.”

Videosta tulee suurimpana fiiliksenä, että siinä syyllistetään miehiä koska he vaativat naisilta kaikkea näitä, mutta oma kokemukseni on taas päinvastainen eli se on ollut toiset naiset jotka tökkivät, osoittelevat ja sanovat näin toisille naisille. Mikään ei ole koskaan hyvää ja kaikki on aina väärin. Jos olet itseesi tyytyväinen, niin saat kyllä kuulla miten sinun ei kannattaisi olla tyytyväinen. Olen myös ohimennen lukenut miten toisia bloggaajia ohjeistetaan miten heidän kuuluisi syödä tai hengittää. Äitibloggaajilla varsinkin tuntuu olevan tukalat paikat kun on monen monta naista ohjeistamassa miten pitäisi tehdä ja miten tuo ja tämä on aivan väärin ja lapsi menee piloille. Ihan kuin haettaisi jotain täydellistä äitiä. 

” Be a lady they said. Remove your body hair. Shave your legs. Shave your armpits. Shave your bikini line. Wax your face. Wax your arms. Wax your eyebrows. Get rid of your mustache. Bleach this. Bleach that. Lighten your skin. Tan your skin. Eradicate your scars. Cover your stretch marks. Tighten your abs. Plump your lips. Botox your wrinkles. Lift your face. Tuck your tummy. Thin your thighs. Tone your calves. Perk up your boobs. Look natural. Be yourself. Be genuine. Be confident. You’re trying too hard. You look overdone. Men don’t like girls who try too hard. ”

Tässä muutamia kommentteja joita olen saanut:  

” Värjäisit hiuksesi vaaleaksi, eikun punaiseksi, eipäs kun vaaleaksi ”

” Älä nyt herranen aika tuollaisia vaatteita käytä ”

” Sun naamalla en olis somessa ”


” Ottaisit viisi kokoa isomman koon niin muotosi peittyvät ”

” Oot ruma ”

” Laihduttaist niin saisit tyylikkäämpiä vaatteita ”

” Laihduta niin sut otetaan tosissaan ”

” En lähtis ton ruhon kans uimarannalle ”

” Eikö sua hävetä tolla kropalla pukeutua uimapukuun ”

” Meikkaisit niin näyttäisit kauniimmalta ”

” Pukeutuisit housuasuihin niin näytät paremmalta ”

” Mekkoja käyttää vain pikkutytöt ”

” Syö sushia – ÄLÄ nyt herrantähden enää syö sushia!! ”

” Pukeutuisit enemmän mustaan, se hoikentaa ”

” Laihduttasit ku oot niin läski ”
” Miehes löytäis sekunnissa paremman/hoikemman/kauniimman naisen kuin sä ”

Älä ole tuollainen, vaan ole tällainen.  Ole enemmän tuota ja vähemmän tätä. 

Missä kohtaa saisin vain olla oma itseni? Ilman sitä ainaista rääppimistä siitä millainen mun pitäisi olla että kelpaisin sinulle, teille, kaikille muille. Kuinka monta kertaa pitää repiä ihminen rikki niillä kamalilla sanoilla ennenkuin kelpaa? 


Ole aito, mutta älä nyt kuitenkaan liian aito! 
Älä näytä kuinka nurkassa menee villakoirat. Älä näytä sekaista keittiötä. Likaisia astioita. Älä missään nimessä näytä että sulla on käsivarsissa tai säärissä karvaa (NE PITÄÄ AJAA POIS!) Älä näytä mitään muuta kuin ihanan puhdasta keittiötä, sileätä ihoa koska ihmiset ei kestä aitoa aitoutta.

Mä oon omalla kohdallani huomannut, että jos kerron olevani iloinen, onnellinen, tyytyväinen tai peräti ylpeä jostain, niin saan lauman kommentteja miten en todellakaan voi olla näin. Mun pitäisi olla kiukkuinen, onneton enkä koskaan tyytyväinen mihinkään. Ai miksi näin? Koska olen lihava ja lihavat eivät voi olla iloisia, onnellisia, tyytyväisiä tai ylpeitä jostakin. Lihavana sun kuuluisi olla pimeässä nurkassa ja vetää kaksin käsin suklaata naamaan. Inhota jokaista senttia kropassasi.

Todella usein olen kuullut että mun pitäisi tehdä jotenkin ja jos jossain vaiheessa näin päädyn omasta halustani tekemään, saan viimeistään silloin kuulla sen olevan väärin. Voisin vaikka lyödä vetoa että jos joskus laihdun, niin saisin varmasti kuulla laihtuneeni liikaa yms. Eli kun sitten joskus meneekin sen mukaan mitä on ehdotettu käännetään sekin väärin. Aivan kuten tuolla videollakin on sanottu. 

Joka tuutista tulee millainen pitäisi olla ja millainen ei, eikä se siltikään miellytä. Miksi meidän pitäisi olla tietynlaisia? Juuri sen takia haluankin muistuttaa kaikkia, että sun ei tarvitse miellyttää ketään muuta kuin itseäsi. Jos sä viihdyt kropassasi. Juuri noissa vaatteissa. Tuollaisilla hiuksilla. Säärikarvat loistaen. Niin ainoastaan sun mielipiteellä on väliä eikä kenenkään muun. Kuuntele siis enemmän itseäsi kuin muita. Kuka sitäpaitsi haluaisi olla tai toimia miten joku muu sut määrittelee?

Mitä ajatuksia video herättää teissä?

85 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Aloin puolivälissä itkemään, en voi edes kuvitella mitä kaikkea kamalaa mitä julkkikset joutuu kuuntelemaan, täytyy olla hurjan vahva ihminen että sen kestää sekoamatta?

  Ehkä jokaisen meistä pitäisi ensimmäisenä katsoa peiliin ja lakata miettimästä mitä muut on tai ei ole.

  Pitääkö tulla vanhaksi ennen kuin ymmärtää nauttia/iloita ihmisten erilaisuudesta?

  Kateus on kamala sairaus!

  Näitä ajatuksia video ja sulle kirjoitetut kommentit herättivät.

  -Leila

  • Kettu

   Kettu

   Ei se ole vaan julkkikset, vaan ihan joka ikinen naisoletettu, jo pikkutytöstä lähtien.
   "Sä näytät pojalta, pojat tykkää söpöistä tytöistä"
   "Mekko ois kivempi, mutta ei noin lyhyt, eikä noin pitkä, miksi sulla on mekko, koitatko sä tehdä vaikutusta, älä yritä liikaa"
   "Söisit vähän enemmän, sähän olet ihan luuranko, ei pojat tykkää noin laihoista tytöistä" ja samaan aikaan normaalikroppaiselle kaverille "pitäiskö sun alkaa vähän miettiä mitä syöt, näyttäisit kivemmalta hoikempana"
   "ootko aatellu värjätä hiukset? näyttäis kivemmalta. Miksi sä menit värjäämään hiukses, ei näytä luonnolliselta."
   "Ootteko harkinneet (koko luokka tyttöjä) rantakuntojumppaa, kesähän on ihan kohta!" Ja tämän sanoi liikunnanopettaja luokalle täysin tavallisia seiskaluokkalaisia.
   "Pitäisit huolta itestäs, näytät räjähtäneeltä. Eihän sua kukaan jaksa katella." -> "Sä yrität ihan liikaa, kaikki näkee ton feikin läpi, ei kukaan tykkää feikistä."
   "Oot vaan kato oma ittes." "Mikä sua oikein vaivaa, hymyilisit enemmän." "Mitä sä koko ajan virnuilet!"

   Ja niin edelleen. Tämäkin kaikki kappas vain, elävästä elämästä ennen kuin täytin viittätoista. Osa kommenteista mulle, osa muille tytöille.

   Ei ne ole miehiä jotka noita sanoo. Osaa toki kuulee miehiltäkin, mutta useimmiten nuo kommentit tulee toisten naisten suusta.
   Onko ihmekään että porukka on sekasin kun ristiriitaista viestiä tulee joka puolelta ja koko ajan. Pienestä asti saa tottua kuulemaan miten "pojat tykkää" kun teet sitä tai tätä tai lakkaat tekemästä sitä tai tuota. Ei anneta ihmisen olla aidosti oma itsensä ja tykätä itsestään ensin.

   Tää on etenkin meille aikuisille peiliin katsomisen paikka. Eihän me vaan mennä sanomaan näitä ääneen? Lapsille, nuorille, muille naisoletetuille, edes itsellemme? Jos toisen olemuksessa tai käytöksessä joku huolettaa, mieti vaikka ensin onko sille oikeasti syytä ja onko se sun asias. Ja tunnetko sä sitä ihmistä tarpeeksi voidakses ilmaista huolesi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tuota noin. En nyt ihan mieltäs Pipsaa julkkikseksi. Ei hän ole mitenkään tunnettu.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Voitko anonyymi kertoa, että mistä toi sun käytös johtuu? Onko sulla jotain diagnooseja? Huono lapsuus tms.? Olis kiva edes yrittää ymmärtää, että mikä tommoseen käyttäytymiseen on syy.

  • Katariina

   Katariina

   Olet säälittävä ihminen. Laittaisit oman naamasi ja nimesi kommenttiin, mutta et tee näin koska käsität itsekin miten inhottava tapaus olet.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Joo samaa mieltä, kyllä miehesi voisi löytää ihan kivan normaalipainoisen ja urheilullisen naisen, joka ois kaikin puolin normaali työssäkäyvä ihminen.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Miksi ihmisten pitäisi hakea uutta puolisoa kun rinnalle on löytynyt jo sellainen josta tykkää ja välittää? 😀

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ano 11:58
   On myös suhteita, joissa ollaan tavan ja tottumuksen vuoksi, ei osata ajatella, että voisi olla joskus ehkä vieläkin onnellisempi. Kun on ollut "ihan kivassa" suhteessa vuosikausia, ei ole helppo sanoa, että kaipaisi sittenkin jotain muuta eikä suhteesta lähteminen ole niin helppoa.
   Viikonloppuna eräässä tv-ohjelmassa oli pätkä, joka oli täynnä rakkautta ja siirappia, mutta taustalla on paljon kaikenlaista ja tiedän, että kyseinen ohjelma on useammassakin tapauksesta enemmän tietävässä ihmisessä herättänyt hämmennystä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Totta kai noita suhteita on, en sitä kielläkkään. Kommentini pointtina oli se , että minusta kommentit "puolisosi saisi paremman" yms ovat aina ihmeellisiä, varsinkin blogi maailmassa, jossa lukijoiden mielipiteet muodostuvat kuitenkin somen ja blogin perusteella. Eli lukijana olen kyllä ihan väärä ihminen kertomaan kuka ansaitsee parempaa ja minkälaatuinen suhde on kyseessä. (Eri asia tietenkin on, jos on lähipiiristä ja tietää taustat).

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Anonyymi4.3.2020 11.11,

   Kaikkien elämän pääpaino ei ole olla "kaikinpuolin normaali työssäkäyvä ihminen". Jotkut ehkä kiinnittävät enemmän huomiota esim. siihen kuinka hyvin viihtyvät kumppaninsa kanssa. 🙂 Pipsan mies näyttää viihtyvän Pipsan kanssa hyvin ja on jo viihtynyt pitkään. Kuulostat hyvin kapeakatseiselta ja pinnalliselta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  " Missä kohtaa saisin vain olla oma itseni? Ilman sitä ainaista rääppimistä siitä millainen mun pitäisi olla että kelpaisin sinulle, teille, kaikille muille. Kuinka monta kertaa pitää repiä ihminen rikki niillä kamalilla sanoilla ennenkuin kelpaa? "

  Miksi pitää kelvata kaikille? Miksi kaikkien pitää haluta joku tietty tyyppi elämäänsä sellaisena, kuin se ihminen itse haluaa tulla ja olla? Eikö ihmiset itse saa valita mikä heille niinsanotusti kelpaa ja olla sellaisten ihmisten kanssa, kuin itse haluavat olla? Miksi jonkun pitäisi kelvata kaikille?

  Itse jouduin tänään kiperän paikan eteen, eräs vuosia jatkunut vaihe saattaa päättyä syksyllä lopputulokseen, josta en itse oikein vielä tiedä mitä ajatella. Kerroin tästä aikuiselle lapselleni tekstarilla, hyvin lyhyesti, mutta parhaalle ystävälleni kerroin sähköpostitse sanoilla, jotka olivat juuri sitä, miltä se asia minusta tuntui, koska tiesin, että hänelle voin kertoa, enkä saa moitteita tai hämmästelyä osakseni. Kenellekään muulle ei ole tullut mieleenkään asiasta kertoa.
  Tällä tarkoitan sitä, että pitää kai itsekin osata vähän nähdä sitä, kuka on valmis ottamaan vastaan sellaisena, kuin todellisuudessa on ja toimia itse sen mukaan. Pitää olla onnellinen siitä, mitä omassa elämässä on, esim. hyviä ystäviä, eikä vaatia muilta mahdottomia. Aikuinen ihminen osaa itse tehdä päätöksiä, ja karsia elämästään ihmisiä tai asioita, jotka ei ole itselle hyväksi tai joiden taholta kokee tulevansa painostetuksi tai saavansa niskaansa kohtuuttomia vaatimuksia.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ei tietenkään tarvitse varsinaisesti kelvata kaikille, mutta vähänhän se herättää ihmetystä kuinka jotkut jaksaa seurata somessa ihmistä josta ei pidä, ihan vaan päästäkseen ilmoittamaan etteivät ole tyytyväisiä siihen miltä se ihminen milloinkin näyttää tai miten väärin se asioita tekee. Bloggaajat/someduunarit ei voi valita ja karsia näitä "seuraajia" pois elämästään vaan heidän on päivästä toiseen kuunneltava/luettava kuinka vääränlaisia ihmisiä he ovat.

   Jos minä en pidä jostain ns. julkista työtä tekevästä skippaan sen, en mene sen sivuille valittamaan ja aiheuttamaan pahaa mieltä vain koska mä voisin. Ja kyllä aikuisen ihmisen pitää opia pitämään mölyt mahassa, vaikka ei jostain henkilöstä pitäisikään. Ihan jo siellä oikeassa elämässä myös. Vaikka jokainen toki valitsee ystävänsä niin ilkeä ei silti tarvitse olla kenellekkään.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itseä mietityttää erityisesti tytöt ja nuoret naiset näissä ristipaineissa, joita meihin luodaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En tiedä mihin kommentteihin viittaat, mutta se että joku asia on totta, ei tarkoita että sitä tarvitsisi tai olisi asiallista sanoa ääneen. Vai kuljetko sinä kaupungilla huokailemassa "onpa sulla iso nenä" ja "kylläpäs sun hampaat onkin vinot"?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihan totta, että tyttöihin ja naisiin kohdistuu paljon käytökseen ja ulkonäköön liittyviä odotuksia, ja niistä on saanut kuulla lapsesta saakka! Mutta koska olen tiennyt tämän asian, niin olen herkkänä ihmisenä päättänyt suojella itseäni – en hakeudu tilanteisiin, joissa joudun kohtuuttoman arvostelun ja odotusten kohteeksi. Tässä kohtaa me kaikki voimme itse vaikuttaa asiaan.

  Julkisuudessa oleva ja pysyttelevä ihminen on vapaata riistaa, sen oletkin jo huomannut. Ei tämä liity siihen, minkä värinen tukkasi on ja paljonko painat. Kaikki julkisuudessa olevat saavat enemmän tai vähemmän lokaa niskaansa täysin syyttä. Tämä koskee kyllä myös miespuolisia henkilöitä, eivät hekään säästy arvostelulta.

  Annan sinulle neuvon – teit niin tai näin, niin aina, AINA on niitä joita et voi miellyttää. Älä siis tuhlaa energiaasi asioihin, joita et pysty hallitsemaan. Jos haluaa olla julkisuudessa, on pakko sietää arvostelua, vaikkei se oikein olekaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onko juuri oikeasti noin,että saat pelkkää paskaa palautetta? Tässä pidemmän aikaa on ollut joka käänteessä, kuinka huonot seuraajat tekee sitä ja tätä. Kerrotko Pipsa miten tämä valitusten jatkaminen edistää sun uraa bloggaajana? Sulle on ehdotettu niin monesti, että kommentointi modejen suodatettavaksi/vain rekisteröityneet voi kommentoida? Ja älä ala vänkäämään kuinka sulle sähköpostitse tullaan ikäviä asioita sanomaan tai muualla somessa. KAIKKI bloggaajat saa kuraa niskaansa ja ei voi miellyttää kaikkia, mutta he eivät jankuta siitä viikosta toiseen. Olet erittäin ristiriitainen loppujen lopuksi, eli olet puinut nyrkkiä kuinka oot mikä oot ja muiden mielipiteillä ei ole mitään väliä..sitten on tätä ruikutusta taas.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onko juuri oikeasti noin,että saat pelkkää paskaa palautetta? Tässä pidemmän aikaa on ollut joka käänteessä, kuinka huonot seuraajat tekee sitä ja tätä. Kerrotko Pipsa miten tämä valitusten jatkaminen edistää sun uraa bloggaajana? Sulle on ehdotettu niin monesti, että kommentointi modejen suodatettavaksi/vain rekisteröityneet voi kommentoida? Ja älä ala vänkäämään kuinka sulle sähköpostitse tullaan ikäviä asioita sanomaan tai muualla somessa. KAIKKI bloggaajat saa kuraa niskaansa ja ei voi miellyttää kaikkia, mutta he eivät jankuta siitä viikosta toiseen. Olet erittäin ristiriitainen loppujen lopuksi, eli olet puinut nyrkkiä kuinka oot mikä oot ja muiden mielipiteillä ei ole mitään väliä..sitten on tätä ruikutusta taas.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mulle taas tuli tästä videosta sellaiset vibat, että yritetään antaa kuva että naisten laittautuminen johtuu muiden luomista paineista.

  Minä rakastan meikkausta ja ihonhoitoa, rakastan liikuntaa ja terveellistä ruokaa, rakastan hyvinvointia. Ihokarvat (tietyt) ajan koska MINÄ en pidä niistä. Tykkään näyttää nätiltä, siistiltä ja hyvinvoivalta. Ja en tee sitä miesten, enkä muiden naisten takia. Minua ei myöskään toisten laittautumatta jättämiset liikuta, koska jokainen tekee omalla kehollaan mitä haluaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samat sanat. Olisin voinut kirjoittaa täysin saman tekstin. Rakastan meikkejä, kauneudenhoitoa, liikuntaa rakastan yli kaiken ja tykkään myös hyvästä terveellisestä ruuasta ja toki myös herkuista.
   Jokainen näyttäköön mille haluaa ja tehköön sen kuten haluaa. Toki sitä en ymmärrä, että jos joku vaiva olisi hoidettavissa esim. liikunnalla/painon pudotuksella/ ruokavaliolla niin ennemmin valitaan lääkkeet kuin terveelliset elämäntavat. Yhteiskunnallisesta näkökulmasta taas toivon, että ihmiset panostaisivat terveelliseen elämään kaikin tavoin ja rasittaisivat elämäntapasairauksineen yhteiskuntaa mahdollisimman vähän.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minustakin on ihanaa olla nainen ja näyttää naiselta. Ne jotka niin haluaa, näyttäkööt vaikka Rölli-peikolta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jostain tekin kuitenkin olette sen ajatuksen saaneet, että täytyy näyttää nätiltä, siistiltä ja hyvinvoivalta. Ja että täytyy tehdä tietyt asiat ja olla tietyn näköinen täyttääkseen nuo kriteerit. Mitäs jos joku muu ei täytä teidän kriteereitänne noista edellä mainituista, mutta kokee silti itsensä sellaiseksi? Niinpä…

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Sama. Mulle Itselleni tulee siitä hyvä olo ja mieli, kun näytän omaan silmään kivalta, eli meikkiä sopivasti, hiukset puhtaat ja laitetut, siistit ja hyvin istuvat, oikeankokoiset vaatteet, mahdollisimman sopusuhtainen vartalo… Ei se röllipeikon näköisenä oleminen ole se ainoa tapa olla aito.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Täytyy? Juurihan se pointti oli ettemme laittaudu koska TÄYTYY vaan koska PIDÄMME siitä. Ja miksi jonkun muun pitäisi "täyttää meidän kriteereitä"? What? Meni ihan ohi tämä pointti joltain yllättäen.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jos teidän ei täydy mitään eikä muidenkaan niin silloin ei ole myöskään tarvetta eritellä itseään ja viitata muihin röllipeikkoina ym.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Herättää ajatuksen, että uhriudut liikaa. Mitä väliä joidenkin anonyymien kommenteilla? Toisesta korvasta sisään toisesta ulos.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Miksi pitäisi olla hiljaa kaikesta sonnasta mitä niskaan kaadetaan ja miltä se tuntuu? Meillä oireilee kokonainen sukupolvi sitä, kun kaiken pitää vähintäänkin näyttää täydelliseltä ja mielellään ollakin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Koska Pipsa ei ole muusta viimeisen 8vuoden aikana blogissa puhunutkaan: on antanut enemmän aikaa kiusaajilleen kuin normi lukijoille. Hän ei todellakaan ole lakaissut asiaa maton alle vaan ottanut itse asiat uudelleen ja uudelleen ja uudelleen esille. Kiusaajat nairavat kotona ja jatkavat kun näkevät miten Pipsa hermostuu. Ja taas yhä uudelleen Pipsa ottaa nämä samat asiat esille ja taas alkaa sama kierre. Kaikki netissä tietävät nämä asiat jo. Kaikki somejulkimot tietävät nämä asiat jo. Antakaa olla. Miksi välittää? Miksi jauhaa näistä koko ajan ja ottaa esille vain kiusaajien vuoksi. Kiusaaminen ei lopu niin kauan kun on somet auki ympäri päivää ihmisille. Vain siihen voi vaikuttaa minkä antaa itselle vaikuttaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Miksi antaa ikäville kommenteille yhtään enempää valtaa? Se jos mikä saa kiusaajat vain lisäämään vettä myllyyn.

   Somettamiseen valitettavasti kuuluu myös tämä ikävä puoli, eikä kaikkia voi koskaan miellyttää, eikä tarvitsekaan. Elämä on.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nämä päänsä aukojat kaivavat itselleen oikein syvää kuoppaa. Onko vain mallinaaman- ja vartalon omaavien oikeus näyttäytyä julkisesti? Enpä tiedä ihmiset on aivan sekaisin. Ihmisillä on niin paha olla, että täytyy lyntätä toisia. Mistähän niitä koulukiusaajia sikiää… No eipä tarvitse arvuutella. Ei minkäänlaista toisen ihmisen kunnioittamista. Itsekkyys kukoistaa. Pipsa tsemppiä sinulle. Ole oma itsesi. Nuo raakkujat haluavat vain sinun lopettavan tai ei sittenkään… mihin he sitten pahaa oloaan purkaisivat?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mitä hittoo sä Pipsa vingut tästä aiheesta säännöllisin väliajoin? Aikuinen ihminen! Sä toitotat pitkin somea, että "olen mitä haluan" ym, sit kuitenkin vingut ja teet numeron? En myöskään usko että olet edes saanut kaikkia ton tyylisiä kommentteja, värittäähän sä osaat😉

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Olipa tyhmä kommentti 🙄. Et ole ilmeisesti vaan ilkeä, vaan myös tietämätön juntti. Kannattais seurata uutisia ja muutenkin pysyä ajan tasalla siitä mistä maailmalla puhutaan. Mutta ei kai ihmiseltä joka käyttää rajoitetun aivokapasiteetin ilkeyksien kirjoitteluun, voi muuta vaatia.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kaikki Pipsan listaamat kommentit löytyvät valitettavasti täältä blogin kommenttikentistä – jatkuvalla syötöllä. Ei ole siis mitään uskottavuusongelmaa kun kaikki paska on kenen tahansa saatavilla.

   Siitä, että kaiken huutelu anonyymina on ehkä mahdollista, muttei asiallista, on jauhettava niin kauan, että hitainkin sen tajuaa. Tämä ei ole Pipsan aloittama kampanja vaan kansainvälinen kannanotto siihen miten naiset saavat jatkuvasti paskaa niskaan olivat he ihan millaisia tahansa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Aihe on tärkeä ja olen samaa mieltä, jokainen saa olla sellainen kuin on, minua se ei häiritse. Joissain tapauksissa olen kyllä opettanut lapsiani ottamaan myös muut ihmiset huomioon pukeutumisen suhteen, esim. kunnioituksena vanhoja ihmisiä tai vaikka juhlasankaria kohtaan ja pukeutumaan tilanteisiin ja paikkoihin sopivasti.
  Olet varmasti tietoinen siitä, että pitämällä blogia sellaisena kuin olet, reilusti ylipainoisena ja pukeutumalla niin kuin haluat, tulet herättämään erilaisia mielipiteitä. Nämä seikat tuovat myös niitä lukijoita.
  Minäkin olen seurannut sinua jo kauan juuri sen takia, mitä olet, hyvässä ja pahassa. Minusta on mukava nähdä vaate-esittelyjä ja kertoa mielipiteeni niistä, mutta en oleta että tekisit valintasi niiden mukaan. Mielessäni kyllä stailaan sinut oman makuni mukaan 🙂
  Toivon, että jatkat blogiasi, mutta keskityt positiivisiin asioihin. Kaikki tietää kuinka somessa tulisi käyttäytyä ja somemaailman raadollisuuden. Jos tieten tahtoen sille haluaa altistua, täytyy se myös kestää, sillä kaikki eivät koskaan opi käyttäytymään kohteliaasti.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Negakommentit loppuisi heti jos olisit rehellinen. Mutta se on vissiinkin sinulle täysi mahdottomuus.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onhan se selvä että kun on paljon esillä, saa kaikenlaista palautetta. Jos kysyy mielipiteitä, tottakai saa vastaukseksi ehdotuksia ja se ei tarkoita että ne olis arvosteluja. Elämä on lyhyt, nautitaan siitä jokainen ihan omana itsenään.

 • Anja

  Anja

  Outo oli video, tosi outo. Ehkä johtuu jo tästä iästä, mutta tuntuu että miksi pitää nostaa esille tällaista asiaa (siis esim tuo video). Esille nosto, korostus ja toisto (oli asia mikä tahansa) kasvattaa ko. asiaa entisestään… näin se vaan tuppaa olemaan. Nainen (myös mies, lapsi, vanhus…) voi olla oma itsensä, luonnollinen, sellaisena kuin on, korostamatta itsessään jotain mitä olettaa toisten häneltä vaativan. Äh, vaikea kirjoittaa mitä haluaisi sanoa 🙂 Mutta ollaan omia itsejämme eikä oleteta että emme riitä tällaisina, niin on helpompi elää ja hengittää. Jos joku vetelee herneitä nenäänsä ja kipuilee omien mielipiteidensä kanssa, se on hänen ongelmansa, toivottavasti hänkin ajan kuluessa osaa jossain vaiheessa "päästää irti" ja alkaa elämään omaa elämäänsä tahollaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Olen täysin samaa mieltä. Jokainen on kuitenkin lopulta itse vastuussa omasta onnellisuudestaan tekemällä sellaisia valintoja elämässään, joista itselle tulee hyvä olo.Ja mitä tulee kiusaamiseen, mielestäni tehokkain keino estää somekiusaamista on jättää julkaisematta/ poistaa kiusaavat kommentit. Useammassa blogissa on nollalinja kiusaamiselle eli yhtään kiusaamisviestiä ei julkaista. Näin kommentointi pysyy siistimpänä ja uskon, että lopulta myös kiusaamisviestit vähenevät. Kenenkään ei tarvitse kärsiä hiljaa, mutta jatkuva asian esille tuonti ruokkii vaan kiusaamista. Ei ole kenenkään muun tehtävä kertoa millaisena kelpaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Missään ei ole väitetty etteikö voisi olla onnellinen näistä hulluista vaatimuksista huolimatta. Mutta onnellisuus ei saa niitä katoamaan mihinkään.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ehkä bloggaja voisi ajatella, että koirat haukkuu ja karavaani kulkee ja uhriutumista milloin-mistäkin kannattaa välttää.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mä nostan hattua sulle, kun jaksat noita ääliömäisiä ja ilkeitä kommentteja! Itse olen jo sen ikäinen, että viis veisaan, mitä muut ajattelevat ja sanovat. Elämä on liian lyhyt, että sen käyttää negatiivisissa tunnelmissa. Säälittää myös nuo ilkeämielisten kommenttien jättäjät. Sehän osoittaa jo kaiken heidän sielunelämästään. Enkä usko, että noiden piikkien heittäjät saavat sielunsa tyhjiötä yhtään täytettyä, vaikka kuinka ilkeilisivät. Uskon myös karmaan. Toivottavasti saavat jossain vaiheessa ansionsa mukaan!

  Oikein hyvää jatkoa, Pipsa! Yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Olet oman elämäsi sankari!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Anonyymi 21:52
   Et voi tietää ilkeämieliseksi katsomiesi kommenttien lähettäjistä mitään. Heidän sielunelämästään kommentit eivät osoita yhtään mitään. Ei myöskään siitä, onko heidän sielussaan tyhjiö vai ei.
   Kommentoisin tässä yhteydessä myös Leilalle, että kateudesta tässä ei ole kyse.
   Pipsan mielestähän tämä toki on ok, että kommentoidaan muita ilkeiksi ja tyhjäsieluisiksi, tai kateellisiksi.
   Elämää on muuallakin kuin somessa. Harvempi varmaan menee kadulla ohikulkijalle sanomaan, että oletpa ruma, mutta tämä somemaailma on erilainen. Siihen en ota kantaa onko se hyvä vai huono asia, mutta katson Pipsan nyt käyvän taistelua tuulimyllyjä vastaan. Vuosia on paasattu tästä, miten kaikki tulee hyväksyä ja kommentoida nätisti ym, mutta tämä taistelu on hävitty, näitä postauksia on useita kymmeniä, eikä loppua näy sen kummemmin paasaukselle kuin vääränlaiselle kommentoinnillekaan, pattitilanne.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Anonyymi 18:25
   Voitko nimetä syitä, joista Pipsalle voisi / tulisi olla kateellinen?
   Kun tämä kiusaaminen / ilkeily kuulemma johtuu kateudesta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En ole ottanut kateusasiaan mitään kantaa niin en osaa siihen sanoa mitään. Mutta kovasti näyttää joitakuita harmittavan, että joku ei heidän kuplaansa sopiva ei suostu tekemään niin kuin "käsketään" ja alistumaan rooliinsa "yleisesti hyväksytyn" ulkopuolella olevaksi.

   En minäkään pidä kaikista ihmisistä, mutten juokse kertomassa sitä heille jatkuvalla syötöllä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En ole kyseinen ano, mutta mielelläni nimeän syyn kateuteesi. Sinulla ei ole omaa elämää, olet aika usein tehnyt sen selväksi eri blogeissa arvostelemassa ikävin sanoin. Keskityt elämässäsi kiusaamiseen ja ilkeilyyn. Kokeile välillä positiivisia ajatuksia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ja lisään vielä, että hyvin piiloudutaan sinne lihavuuden taakse. Kiusataan ja "kiusataan", koska on poikkeavan näköinen kuin muut, vaikka asia ei liittyisi mitenkään ihmisen kokoon ja sitten itkettää, kun on niin raskasta olla vaikuttaja. Varsinkin kun yleensä nää avautumiset alkaa aina sillä "en saisi näkyä, pitäis olla pimeessä nurkassa (kuka näin sano?), en saa käyttää mekkoja, en sais olla onnellinen".. Saat näkyä ja ole onnellinen ja käytä niitä mekkoja mut älä jooko ole noin vitun onneton nillittäjä.

  • Kit

   Kit

   Mäkin bongasin onnettoman nillittäjän. Se on nimeltään "Anonyymi". Säälittävä raukka.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  "Saat näkyä ja ole onnellinen ja käytä niitä mekkoja mut älä jooko ole noin vitun onneton nillittäjä."

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyvä neuvo sulle Pipsa on, että katso peiliin ennenkuin julkaiset kuvia itsestäsi.Jotkut kuvat sinusta ovat jumalattoman kamalia, mutta joukossa on myös onnistuneita kuvia.Katso myös tarkkaan peilistä miten esittelemäsi vaatteet sopivat päällesi, niin ettei möhkyt ja makkarat näy. Tämä neuvo tulee ihan yställisesä mielessä.

  • Tiina

   Tiina

   Siis tässä kiteytyy niin koko tän jutun idea ja absurdius. Nainen ”neuvomassa ystävällisesti” toista. Mikä kukaan on määrittelemään mikä on onnistunut tai kamala kuva? Ihmiset näkevät eri asiat kauniina. Vaatteiden tarkoitus ei myöskään ole peittää muhkuja ja makkaroita. Vaikka ne peittyykin niin kyllä ne silti siellä on. Tiedän itsekin koska olen myös lihava. Ei ole kenenkään velvollisuus peittää mitään koska toisen silmään sattuu. Jos sattuu, katso muualle.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tiinalle vastaus.Noista järkyttävistä kuvista suurin osa kiusaamisista johtuu.Kun laittaa niitä kuvia näytille, niin turha tulla vikisemään pilkkamisesta.Ja mistäs niin päättelet, että kommentoija on nainen.

  • Tiina

   Tiina

   Ei, vaan kiusaaminen johtuu siitä, että kiusaajat on idiootteja. Siitä ei vaan pääse yli eikä ympäri. Kiusaamista ei tule sietää missään muodossa eikä kenenkään toimesta oli sitten mies tai nainen. Ei vaikka kohde olisi julkkis, tavis, ihan kuka vaan. Ei ikinä. Ei missään. Ei milloinkaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kokeile Tiina pukea päälle kolme numeroa liian pienet vaatteet. Katso peiliin ja mieti mitä näet. Jos ei vielä sytytä niin käy pari päivää töissä niissä liian pienissä vaatteissa. Ota valokuva ja kysy ystäviltä onko ok? Tajusitko asian ytimen?

  • Naali

   Naali

   Anonyymille hyvä neuvo; katso peiliin ennenkuin julkaiset mitään. Oletko todella jollain lailla sellaisessa asemassa, että koet oikeudeksesi arvostella muiden kuvia kamaliksi, ja neuvoa kuinka heidän pitää pukeutua? Näkyykö siellä peilissä joku Todella Tärkeä ja Oikeutettu henkilö, jonka "ystävällinen neuvo" on joku tähtiin kirjoitettu laki? Jos siellä peilissä on joku, jonka möhkyt ja makkarat ja kaikki mahdolliset "epätäydellisyydet" on tarkoin peitetty, mistä päättelet, että niin tulee muidenkin tehdä? Tällainen "hyi kamalaa, muhkura, rumaa" on ihan täysin opittu hokema, ja siitä on mahdollista oppia pois. Jos siis sieltä peilistä löytyy henkilö, joka haluaa kehittää itseään. Syytä kehitykselle ainakin selvästi olisi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Siis minkä ytimen? Se että jollain on pienet vaatteet ei oikeuta kuisaamaan ja kommentoimaan ilkeästi, ei koskaan, eikä missään tilanteessa.

   Sairasta on syyllistää kiusattua tai paskan kommentoinnin kohdetta siitä että sinun tai jonkun muun on pakko kommentoida negatiivisesti. Katso itse peiliin ja mene itseesi. Törky kommentit voi jättää sanomatta/kirjoittamatta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Koska se on muuttunut kiusaamiseksi, kun ehdotetaan sopivampaa kokoa? Ja valitettavasti olen lihava itsekin, mutta itsekritiikkiä on sen verran etten tunge päälleni liian pieniä vaatteita, koska se on jo omaan silmään kamalaa. Toki jos se jakku on liian pienenä mallia bolero, niin asia okei..mutta sitten voi varautua, että siitä saa ei niin kivaa palautetta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tykkään meikata ja olla kivoissa vaatteissa. Tykkään tai oikeastaan rakastan liikuntaa.
  Ihan itse olen näihin päätynyt, en piittaa mitä muut ajattelevat.
  Haluan olla siisti ja nätti, liikkua ja syödä hyvin. Itseni vuoksi teen siis näin.
  Kärsisin suttuisena,hoitamattomana huonokuntoisena sohvaperunana.
  Eli ei nämä asiat aina tule ulkoapäin vaadittuna. En koe, että minulta joku odottaa jotain, enkä minä piittaa vähääkään miltä muut naiset näyttävät tai mitä he painavat, todella ihan sama. Omasta perheestäni toki välitän.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jos et piittaa muista, miksi viitata heihin suttuisina sohvaperunoina? Ei tosiaan kuulu sinulle ja siihen mustan ja valkoisen välille mahtuu aika paljon niitä sävyjä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  En vaan ymmärrä tätä ilmiötä, että sairaallinen ylipaino on brändätty onnellisutta elämään tuovana ja positiivisuutta, iloa ja hyvinvointia edistäväksi tuotteeksi. Samalla kuitenkin terveys- ja ravitsemusasiantuntijat tähdentää miten vakava riski ylipaino, saati sitten valtava lisäkuorma elimistölle on. Minusta et Pia ole rehellinen, kun väität että ylipaino ei ole rajoite. Se on rajoite ihan kaikessa, sekä sosiaalisesti, henkisesti että fyysisesti.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tuo on ihan sinun oma, musta-valkoinen tulkintasi asiasta. Ylipaino on rajoite lähinnä riskeistä ym. jankkaajille. Kaikki ovat yksilöitä, ei yhden ominaisuuden perusteella voi niputtaa kaikkia samaan lokeroon. Vai ovatko kaikki silmälasipäiset fiksuja ja pitkät ja hoikat anorektisia missejä?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Taas nämä kommentit tässäkin. Onko siellä oikeasti aikuisia ihmisiä (naisia) kirjoittamassa vai jotain trolleja? Joka tapauksessa, en voi ymmärtää mikä saa ihmisen suoltamaan tuommosta toiselle ihmiselle. No, onhan niitä kiusaajia myös työpaikoilla yms. ja harmillisen monesti sattuvat olemaan keski-ikäisiä naisia.

  Ja blaa blaa sekin että Pipsan ei pitäisi antaa ajatustakaan kiusaajien kommenteille tai varsinkaan niistä puhua ääneen. Hyvä vaan että avaudut, Pipsa. Video on ajankohtainen ja Pipsan kannanotto sopii hyvin videon aiheeseen.

  Tämä on aivan loistava video ja koskettaa kaikkia naisia, ei vain julkkiksia. Faktahan se on että erilaisia odotuksia kohdistuu naisiin vaikka kukaan ei henkilökohtaisesti olisi niistä odotuksista päätään vaivannut. Mielenkiintoista olisi nähdä myös vastaava video miehiin kohdistuneista odotuksista.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voi, miksi julkaisit noita kommentteja, minulle tuli ihan kamala olo ihmisten raadollisuudesta 😥

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mä oon niin pettyny ihmiskuntaan kun lukee tätä kommenttilaatikkoa. Kertoo aika paljon maailman tilasta. Kansa voi kyllä todella pahoin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  On se kummallista että lihavuus ja ylipaino on jotenkin kirous. Minusta kenelläkään ei ole oikeutta arvostella jonkun ihmisen ulkonäköä, oli sitten lihava, laiha, kierosilmäinen , pitkänenäinen, lyhytjalkainen jne. Ihan jokaisella on oikeus olla sellainen kun on. Kuka voi asettaa itsensä niin korkealle että kokee oikeudekseen suorastaan pilkata toista ihmistä. Olis hyvä muistaa että elämässä ei meistä kukaan tiedä, mitä se kullekin tuo tullessaan… se kun ei katso ollenkaan ulkonäköä .

  • Anonyymi

   Anonyymi

   "On se kummallista että lihavuus ja ylipaino on jotenkin kirous." Kyllä se kirous tavallaan onkin, mutta sellainen mihin vain itsellä on valta vaikuttaa. Lihavuus harvoin johtuu itsestä riippumattomista syistä. Lihavuus on haitta, se aiheuttaa terveysongelmia, sairauksia, ennenaikaisia kuolemia. Liikunta ja työnteko on hankalaa, on vaikea löytää sopivia ja kauniita vaatteita. Ei mahdu normi-istuimelle liikennevälineisiin. Paitsi sosiaalinen ja ulkonäköön liittyvä stigma, on lihavuus oikeasti suuri este kaikelle mitä tekee verrattuna normaalipainoon, ja jos väittää että on onnellinen sairaalloisen ylipainoisena, niin kuinka laadukasta se elämä sitten olisi, kun normiasiatkin onnistuu. 🙂 Näin entisenä ylipainoisena voi hieman vertailla. Jo sellainenkin asia, että mahtuu lentkoneeseen yhdelle istuimelle eikä tarvitse jatkokappaletta istuinvyöhön on aika merkittävä asia.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Anonyymi 11:16
   Juuri näin. Itselläni oli sairaus, joka aiheutti kipuja ja vaikutti yleiskuntoon ja veriarvoihin ja oli hoidettavissa enää vain leikkauksella, joka oli iso ja tarkoitti erään ihmisellä normaalisti olevan elimen poistamista. Sairaus oli vakava, mutta olisin yhä voinut valita sairaaksi jäämisen tai elimen poistamisen ja oireiden katoamisen välillä.
   Ja niin kummallinen ihmismieli on, että pohdin todella paljon mennäkö leikkaukseen, vai jatkaako elämää päivittäisten oireiden kanssa. Sairaanhoitajan kanssa tästä juttelin ja hän sanoi, että leikkaus tulee vaikuttamaan sun elämänlaatuun todella paljon.
   Valitsin lopulta leikkauksen.
   Samalla tavalla väkivaltaisesta suhteesta tulee usein normi, siitäkin on vaikea lähteä kun jotenkin alkaa olettaa, että kaikilla on samanlaista, ei tässä ole mitään erikoista.
   Ihminen sopeutuu monenlaisiin asioihin ja alkaa pitää niitä täysin normaaleina ymmärtämättä lopulta enää sitä, miten vääristynyt oma ajattelumalli on.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jokainen ihminen on kaunis ja luotu sellaiseksi kuin on! Tsemppiä, älä välitä noista kauheista kommenteista, joita olet saanut!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Timo Soini ei mielestäni ole kaunis, ja jos alkaisin etäisestikin muistuttaa häntä niin pyytäisin ehdottomasti jo asiantuntija-apua. Sitä on saatavana ja sitä tarjoavat lääkärit, ravitsemusneuvojat, pt:t, kosmetologit, kampaajat, optikot ja pukeutumisneuvojat tai stylistit ja ihan vaan hyvin pukeutuvat ja tyylitietoiset kaveritkin. Jos ei torju kaikkea ja sano että "minähän en X tee" ihan vaan sen takia kun kuvittelee tietävänsä jo kaiken.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Anonyymi 14.53:
   Niin? Kellään ei olisi tossa tilanteessa oikeutta sua haukkua tai käskeä tekemään/olemaan tekemättä yhtään mitään. Sä tekisit niin kun haluat.
   Voisko kaikki saada näyttää siltä, miltä itse haluavat, ilman muiden v*ttuilua? Kellä edes on niin saakelin sisällötön elämä, että ehtii miettimään muiden ihmisten ulkonäköä??

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä en ainakaan arvostele ulkonäköä, vaan niitä kamalia liian pieniä ryysylä, joita hän esittelee.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyvään käytökseen kuuluu pukeutua siisteihin vaatteisiin, kammata tukka ja pitää itsensä puhtaana, eikä olla, kuin kassi-Alma.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tämä kommentti kiteyttää sen, mikä nykyään tuntuu olevan suuri ongelma: ei tiedetä, mitä hyvä käytös oikeasti on.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Sinun mielestäsi se ilmeisesti on valehtelemista tai vähintään vaikenemista tosi-asioista.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No mitä se sinun mielestä on? Ilkeyksien töksäyttelyä vaikka joka vastaantulijalle heidän ulkonäöstään? Miksi se pitää sanoa?
   Tiedoksesi: jos mielipidettäsi kysytään, niin sinulla on oikeus ilmaista se, mutta senkin voi tehdä kohteliaasti ja menemättä henkilökohtaisuuksiin moukkamaisella tavalla. JOS osaa käytöstavat.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *