aamupala1.jpeg
Blogi

Yhden päivän ruokapäiväkirja

AAMUPALA
Sisältää kananmunaa, jälkiuunipalan, juustoa, broilerinleikkelettä ja maitoa

Mulle aamupalan syöminen on aina ollut hieman tökkivää. Jos on viikonloppu tai olen lomalla, niin yleensä se aamupala jää syömättä. Tosin olen saanut vuosia sitten itseni sen verran koulutettua että työaamuisin otin puuroa. Nyt se puuro on muuttunut vähän erilaisemmaksi mutta yllättäen vähän täyttävämmäksi aamupalaksi. Leipä ja munakas pitävät nälkää monta tuntia. Aamupalallekin on olemassa vaihtoehtonsa ja se on juotava – Smoothie! Smoothieen tulee mustikkasoppaa, rahkaa, kuitulisää, kookoshiutaletta ja kaurahiutaleita. 

LOUNAS
Sisältää salaattia (kurkkua, paprikaa, tomaattia, sipulia ja salaattijuustoa) jauhelihapihvin ja porkkanaa

Mä olin aluksi kovin epäileväinen että mahtaakos tällä lähteä nälkä, mutta mun oli syöytävä epäilyksen sanani sillä kyllähän tämä todellakin riittää. Varsinkin kun tuota porkkanaa on niin paljon. Eli nuo kaksi eivät todellakaan ole se määrä jonka syön, vaan enemmän – eivät vaan mahtuneet nätisti lautaselle, että olisi saanut vielä nätin kuvankin.

VÄLIPALA
Sisältää päärynää, jälkiuunipalaa, juustoa, broilerinleikkelettä ja maitoa

En ole yleensä ottanut välipalaa, tai jos niin se on ollut joko jogurtti tai banaani. Nyt se on vähän enemmän. Päärynän tilalla voisi olla mitä tahansa muutakin hedelmää, mutta mä oon mieltynyt tuohon päärynään. Välipalalle on myös smoothieversio mutta koska sitä saan jo tarpeeksi päivän aikana, niin en ole ottanut. Välipalalle on myös Lidlin Sportyfeel-patukkaversio joita söin ”laihdutuskuurin” alussa mutta en enää, koska tykkään tästä leipäsemmästä versiosta enemmän.

ILLALLINEN
Sisältää salaattia (sis. sama kuin lounaalla) perunaa, jauhelihapihvin ja porkkanaa

En. Ole. Ikinä. Syönyt. Näin. Täyttävää. Illallista. Ikinä! Eiköhän tuo kertonut jo aika oleellisen tästä. Porkkanaakin rouskutan enemmän kuin nuo kuvassa näkyvät kaksi, enempää ei vaan mahtunut lautaselle. Mulla oli pikkulautasella vielä 4 samankokoista porkkanaa odottamassa. Mieskin on nauranut, että musta on kuoritunut ihkaoikea PUPU. Hah!

ILTAPALA
Sisältää (smoothie) rahkaa, marjoja ja mustikkasoppaa (vanukas) Lidl Sportyfeel suklaavanukas 30g pussi + lisäksi maapähkinöitä joita kuvassa ei näy

Iltapalan syömisen suhteen onkin joskus hankaluuksia, kun arkisin se pitää ottaa aika pian illallisen jälkeen, mutta olen oppinut ennakoimaan. Jos siis illallisen ja iltapalan väli jää lyhyemmäksi, otan silloin iltapalaksi vanukkaan. Jos taas illallisen ja iltapalan väli jää normaaliksi (eli 4h väliä) otan silloin smoothien. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta se on tuo smoothie joka täyttää vatsaa enemmän. Yhden kerran tein sen virheen että söin illallinen ja n. 2h päästä smoothien, jonka jälkeen voivottelinkin kun mahaan sattuu. 

YHTEENVETO

Kyllä, syödä on saanut eikä ole tarvinnut nälkää nähdä. Olen aiemmin kokeillut n. 1000-1200kcal dieettejä mutta niillä se kaatui aina siihen kun hypin herkkuhimoissani pitkin seiniä. Siis ihan kirjaimellisesti. Tuli seiniin i-iiisot jäljet. Eikä ne herkkuhimot aina edes olleet herkuista herkuista, vaan sellaisistakin kuin ruisleipä. Noilla aiemmilla kun ei saanut syödä hedelmiä tai ruisleipää. Olen siis ollut enemmän kuin tyytyväinen tähän. Tämä ruokavalio on sellainen, jonka kanssa voi elää vaikka lopun elämääkin. Olen myös herkutellut, useinmiten sipsillä – ja kas kummaa, ei se ole laihtumista nollannut. Se on se määrä, kuinka paljon sitäkin syö. Mä siis syön 4h välein, paitsi että aamupalan ja lounaan välillä on yleensä pidempi väli – sekä illallisen ja iltapalan välissä saattaa toisinaan olla lyhyempi väli.

Ja kyllä, tästä on jätetty gramma- ja kalorimäärät tarkoituksella pois koska en voi niitä kertoa. Tai siis kaloreita en ole laskenut enkä laske, ja grammojen kertominen paljastaisi ruokaohjelman, enkä saa sitä tehdä.

114 kommenttia

 • Anonyymi

  Terveellinen ja täyttävä. Nälkä tosiaan pysyy poissa kun syö oikein, tämän kun itsekin aina muistaisi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sitähän se. 🙂 Ja pysyy tosiaankin nälkä poissa. 🙂

 • Anonyymi

  Mielenkiintoista nähdä mitä sun laihdutuskuuriin kuuluu:) Mä en syö itse prosessoitua ruokaa ollenkaan joka eliminoi heti kaikki leivät ja makkarat sekä sporttisörsselit pois ruokavaliosta. Todella terveelliseltä muuten kyllä näyttää sun annokset- ja täyttäviltä:)

  Susanna

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyväähän sille kuuluu, tässä sitä mennään päivä kerrallaan. 🙂 Annokset on hyviä, vaikka joissakin tilanteissa tuleekin ongelmia. 🙂

 • Anonyymi

  Lounaalla ja illallisella jauhelihapihviä? Onko muita vaihtoehtoja?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No se nyt sattui olemaan tuon päivän vaihtoehtona lihalle. Eli onhan niitä vaihtoehtoja vaikka kuinka. 🙂

  • Anonyymi

   Mitä vaihtoehtoja? Kanapihvi? Possupihvi? Lohimedaljonki?

   Proteiininsaantisi tuntuu aika minimaaliselta noilla ruoilla, kun jauhelihapihvejä on vain yksi. Jos sun salaatissa ei ole salaattijuustoa joinain kertoina, niin syötkö sitten esim kaksi jauhelihapihviä? Mietin vaan kun itse en yhtään tykkää salaattijuustosta niin miten omalla kohdalla tuo menisi kenties.

  • Anonyymi

   Onhan tossa myös kananmunaa, maitoa, pähkinöitä, leikkelettä, smoothiessa rahkaa ja varmaan noissa lidlin vanukkaissakin on protskua.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän tuossa ihan riittävästi tulee proteiinia. 🙂 Ja vaihtoehdoina on mitä vaan liha tai kalatuotetta. 🙂 Ja proteiinia tulee tosiaan mitä tuossa aiempi kommentoija on sanonut. 🙂

  • Anonyymi

   Voi herran jeesus sentään. 😀 Eiköhän joku mölisijä tähänkin ehtinyt, jos ei muuta, niin epäilemään proteiinin saantia. 😀 Että väärin laihduttu. Huh, huh.

  • Anonyymi

   No nyt kyllä ihan normaali kommentti otettiin jonain ihme vittuiluna???
   Kunhan vain itsekseni pohdin tuon nimenomaan pääruoan, tai siis lounaan ja päivällisen pientä määrää jauhelihapihvissä, kun tuollainen pihvi on ehkä jonkun 50-60g ja yleensä suositellaan dieetillä lihaa/kalaa/kanaa n. 100g/annos. Onhan noilla muilla aterioilla proteiinia enemmän, mutta pääaterioiden vähäinen lihaosuus yllätti. Mutta pitäkää sitten mölisijänä, mitään en kyllä väärin laihduttamisesta sanonut, jeesus!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Huomioikaa toki, että pihvien koko pienenee kun ne ottaa uunista pois. 🙂

  • Anonyymi

   Laihduttaja ei tarvitse enempää kuin 1-1,5 g proteiinia tavoitepainokiloa kohti, eli 60 kiloinen henkilö tarvitsee n 60-90 grammaa proteiinia vuorokaudessa. Ja sama pätee myös ei laihduttavaan. Esim yksi kananmuna sisältää reilun 10 grammaa ja 100 g naudan jauhelihaa n. 27 grammaa eli kovin suuria pihvejä ym ei tarvitse lautaselleen ottaa saadakseen riittävän määrän proteiinia. Elimistöhän muuttaa liian proteiinin sokeriksi ja siitä edelleen varastoitavaksi rasvaksi kuten me kaikki tiedämme.

  • Anonyymi

   Kananmunassa on 12,5 g proteiinia 100 g kohti ja kananmuna painaa n. 55 g.

  • Anonyymi

   Herkästi paukkuu proteiinirajat rikki, jos juodaan myös maitoa ja syödään leipää, rahkaa, juustoja, proteiini- ja välipalapatukoita ja vanukkaita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ne itseasiassa pauku vaan ovat suhteellisen tasaiset. Kun ei tiedä tarkkoja grammamääriä, niin sitä voi tosiaan olettaa väärin. 🙂

  • Anonyymi

   No ei tietenkään tarkkoja määriä tiedä, mutta aika helppo on noiden kuvien perusteella laskea jonkinlainen arvio. Koska leipää, maitoa, juustoja, leikkeleitä näyttää lihan lisäksi olevan kohtuu paljon, tuo 1-1,5 gr/painokilo näyttää ylittyvän reippaasti, vaikka miten alakanttiin laskisi. Proteiinithan on tarkoitettu lähinnä kehon rakennusaineiksi, eikä niitä siksi kannata syödä ylimääräistä. Ellet sitten ole ajatellut ryhtyä kehonrakentajaksi tms.. Kasvisten syömisen opettelu kannattaa, koska vääjämättä painon pudotessa energian tarve vähenee ja jostain joutuu taas vähentämään, kasviksia saa syödä mielin määrin aina.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä sä nyt voit olla ihan rennoin mielin, mä en saa liikaa proteiinia. En vaikka sä niin täysin varmasti siitä oletkin. 🙂 Mä tiedän kyllä paremmin ja Ringakin tietää paremmin. Olen itse katsonut noita päivittäisiä ruoka-aineksia mitä tulee syötyä, eikä niidenkään mukaan ole syytä huoleen. 🙂 Huomioi, että hiilarit ja kaikki muut tasoittavat niitä proteiineja. Kaikki nuo yhteensä tekevät tasaisen piirakan. 🙂

  • Anonyymi

   Minä olen kyllä ihan rennoin mielin 😀 Pikkasen kyllä taas epäilen teidän molempien tietämisiä, koska hiilarit ja "muut?" eivät kyllä tasoita yhtään mitään. Hiilarit ja rasvat on niitä energialähteitä ja proteiinin ei taas pitäisi olla, vaan rakennusaineena keholle. Liika proteiini ei monestakaan syystä ole hyödyksi keholle, ylimääräinen muuttuu kiireen vilkkaa maksassa aina lopulta varastorasvaksi pahan päivän varalle. Päivittäiset evääsi ovat sinänsä ihan ok, ja mielikuvitusta käyttämällä niistä voisi ehkä tehdä jotain ihan oikeaa ruokaakin. Kuvittelisin, että ottamalla selvää ja ymmärtämällä miten oma elimistö toimii, voisi lisätä motivaatiota laihduttamiseen..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No se o hyvä, että olet rennon mieli vaikka se mun silmiini vähän toiselta kuulostaakin. 🙂 Ja mä katsoin ihan piruuttani kiloklubin avulla, että kaikki pallurat oli vihreinä eli ei ole tätä sinun kauhistelemaa proteiinin liikasaantia. 🙂 Joten, ole huoleti nyt vaan. 🙂 Kyllä minä tiedän mitä liikaproteiini tekee. 🙂 No, nyt ovat yhden päivän ruokia eli kyllä sitä mielikuvitustakin on saatu käyttää ja ruoka on minulle aivan loistavaa. 🙂 Sitä en ymmärrä, miksi mun tarvitsisi lisämotivaatiota saada? Mitä se hyödyttäisi?

  • Anonyymi

   Ahaa, nyt alan ymmärtää.. Siis kiloklubi on sinun tietolähteesi, josta viisautesi ammennat,.. Enpä enää ihmettelekään mitään. Loppukaneetiksi voi sanoa, että tietohan lisää tuskaa! Kannattaa välttää tuskaa..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, jotenkin arvasin tämän mutta kerrohan toki miksi ajattelet ettei kiloklubi olisi riittävä tietolähde?

  • Anonyymi

   Onhan se ihan riittävä, jos ei halua tietää, mitä muu maailma asioista puhuu,enkä tarkoita pelkästään laihduttamista, vaan terveyttä yleensä. Sinä olet sen verran nuori, että voin helposti ymmärtää, jos terveys ei vielä kiinnosta..mut se nuoruus on vaan semmonen tauti,että siitä paranee jokainen. Mutta tuohon motivaatioon sanoisin, että kaikki mahdollinen lisä siihen luulis olevan jokaiselle laihduttajalle kullan arvoista, ettei käy niinkuin lähes jokaiselle, että ne kilot tulevat takaisin kavereiden kanssa

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Miten se kiloklubi liittyy siihen mitä muu maailma puhuu terveydestä? Vai onko sitä ruokaympyrää jotenkin muutettu? Minusta KK on ihan hyvä mittari kertomaan miten paljon saan mitäkin. Ja tällä ruokavaliolla mitä olen nyt jo kohta 2kk mennyt, niin hyvinhän se tuntuu toimivan. Ainakin palvelua on suositelleet niin monet ihmiset, ihan ammattilaisetkin (en puhu nyt tässä yhteydessä Ringasta) joten mitähän pahaa siinä siis voi olla? Kerro toki kun tunnut tietävän. 🙂 Mietin vain tuota motivaation lisäämistä, että miten sitä yleensäkin voi tehdä. Mistä saada laihduttajalle lisämotivaatiota? Mitä se sinun mielestäsi voisi olla, kun nyt tunnut asiasta tietävän?

  • RingaFit

   Heippa anonyymi!
   Selkeästi et juttujesi perusteella ole asiantuntija ravintoasioissa ja mielipideasioistahan ei ole kyse 🙂

   On todella paljon tutkimusnäyttöä, jonka mukaan runsasproteiininen ruokavalio on edullinen painonpudotuksessa.

   Mahtavaa kyllä, miten upeasti täällä Pipsaa tsemppaat…

   Tässä meillä on niin raudanluja mimmi kyseessä, että pystyy just siihen mihin itse haluaa!
   Olet Pipsa huikea <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, ehkäpä Anonyymit tuossa ovat huolissaan että söisin liikaa proteiinia kun siitä on nyt ollut uutisia mutta voin kyllä vakuuttaa etten todellakaan syö mitään 3g/painokilo sitä proteiinia. 🙂 Ja tämän tiedon antaa Kiloklubi. 🙂

 • Anonyymi

  Ihan uteliaisuudesta kysyn, miksi juuri porkkanaa on ruokavaliossa noin paljon?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Koska se on vihanneslistalta ainut jota suostun mielihyvin syömään ja isoja määriä. Toinen vaihtoehto on kukkakaali, mutta se ei uppoa ihan niin hyvin.

  • Anonyymi

   Entäs tomaatti, paprika, keräkaali, fenkoli, parsakaali? Vihannesvaihtoehtoja on todella paljon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niinhän niitä on, ja kuten sanoin – porkkana on niistä se parhain. Paprikaa ja tomaattia saan jo itse salaatissa. 🙂 Muut ehdottomasti taas eivät sellaisenaan uppoa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, maksamalla Personal Trainerille ruokaohjelmasta.

  • Anonyymi

   Mielestäni vastasit tähän kysymykseen aika tylysti. Eikös sinun pitäisi vähän "mainostaa" tätä laihdutuskuuria ja antaa esim. Personal trainerisi sähköposti osoite jolle laittaa viestiä kuinka tällaisen voi aloittaa? Jokainenhan me tiedetään kyllä että maksamalla pt:lle saa ruoka ja liikuntaohjelmat, mutta mihin ottaa yhteyttä? Olen muutenkin katsonut kovin välinpitämätöntä kommentteihin vastaamista, joka on aika kurjaa kun ei sitä kommenttia viitsi edes jättää kun vastauksesi niihin on tylyjä. Tämä vain rakentavana kritiikkinä, koska chatissä huomasin saman nimittäin. toivon, että kiinnittäisit asiaan huomiota. Olen saanut sinusta todella lukijaystävällisen kuvan, mutta vastauksia kommentteihin lukiessa ja chatissä olen alkanut epäröimään asiaa.

   T. Cassandra

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen pahoillani jos olen antanut itsestäni tylyn kuvan, se ei ole ollut tarkoitukseni.

 • Anonyymi

  Kiva että olet löytänyt itsellesi sopivan dieetin. Näyttää kyllä ihan runsaalta, ei varmaan nälkä yllätä helposti. Tosin helposti sitä söisi kaksikin tuollaista pihviä aterialla ja kastikkeet päälle. Itse varmaan keittäisin osan porkkanoista, maistuisi jauhelihapihvin kanssa paremmin kuin kuiva peruna. Et vissiin tykkää vihersalaatista?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on todella kiva, ja on todella runsas eikä yllätä nälkä. 🙂 Mä en taas tykkää keitetystä porkkanasta, mikä on vähän hassua. Juu ei, ei vihersalaattia 🙂

 • Anonyymi

  Hyvältä näyttää 🙂 Haluatko paljastaa millainen ruokavaliosi oli ennen? Jäin vain miettimään, kun kerroit etten ole ennen syönyt noin paljon aamupalaa, iltaruokaa etkä syönyt edes välipalaa etkä ole makean perään etkä vissiin muutenkaan niin herkutellut. Tai siis tuntuu, ettet ole syönyt aiemmin oikein mitään, mutta eihän se voi pitää paikkaansa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mieluusti en nyt sekottaisi aiempaa ruokavaliotani, varsinkin kun se on ollut niin sekava. Toisena päivänä syödään kuin lintu ja toisena kuin …. hevonen. 🙂 Ja kyllä mä siis toisinaan noita söin, mutta en mitenkään säännöllisesti. Eivätkä ne aina olleet edes terveellisiä.

  • Anonyymi

   Projektin alussa kerroit, että tässä dieetissä lisättiin kaloreita aikaisempaan syömiseesi. Useamman kerran olet kommentoinut, että muutokset aikaisempaan ovat lisäkalorit ja tumma leipä. Eikö olisi suht helppo laittaa aikasempi ruokavalio, kun siinä vähemmän ruokaa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei oikeastaan, koska sillä vanhalla ruokavaliolla ei ole väliä. Kaikki sen tietää, että päin honkia on sen kanssa menty ja se saa riittää. 🙂

  • Elliida

   Eli et siis ole puhunut totta kun olet sanonut edeltävän ruokavaliosi olleen terveellinen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No miten sen nyt ottaa – on se terveellinenkin ollut, mutta on siinä myös ollut päin honkia hetkiäkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niimpä niin, mutta nyt kun tiedä että tää toimii eikä ole kitudieetti, niin olen valmis maksamaan ja minähän jatkan Ringan palveluita, eli maksan tuon summan. 🙂

  • Anonyymi

   Mitä sitten? Itse olen valmis maksamaan ammattilaisen palveluista, vaikka tätä palvelua en ole (ainakaan vielä) käyttänyt

   Yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle – ei tarvii kommentoida, että kyllä minä ihan itse netistä saan samat ohjeet ilman maksamista 😀

  • Anonyymi

   Varsin pieni hinta siis, onhan kyse uudesta ja paremmasta elämästä! Keksin äkkiä monia turhempiakin asioita, joihin tuhlata rahansa…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jep, kuten jo sanoin – olen valmis maksamaan ja varsinkin nyt kun tiedä, että toimii. Aiemmin ollut epäluuloa, että tekeekö PT jonkun kitudieetin. Mut nyt kun tiedän paremmin. 🙂

  • Anonyymi

   Sullahan on nuo ruokaohjeet, joita voit noudattaa loppuelämäsi ajan. Miksi siis maksaisit pt:lle?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei näillä ruokaohjeilla ikuisuuksia mennä ja pt toimii myös loistavana tsempparina. 🙂

 • Anonyymi

  Kiva kun valaisit asiaa, mä kanssa ihmettelin tuota porkkanamäärää:) Varo vaan, tuo määrä voi jo aurinkoa ottaessa vaikuttaa ihonväriin. Tosin sinulle varmaan sopiikin.En tiedä, olisi kiva kuulla niistä kaikista vaihtoehdoistakin. Kun /jos kyseessä on elämäntaparemontti, pitäisi ruokavalion olla sellainen, että sitä oystyy syömään koko loppuelämän. Minusta tuo vaikuttaa aika yksitoikkoiselta, mutta tosin tämähän on vain yksi päivä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niinhän se varmaankaan vaikuttaa, mutta ei haittaa kun mähän olen noihin kalkkilaivan kapteenin sääriini halunnutkin rusketusta. Hmmm, vaihtoehdoista olen sanonut tuolla tekstissä. Voihan tämä sellaiselle olla ykstoikkoista, joka on tottunut että joka päivä pitää olla erilaista ruokaa. Mä olen tottunut tällaiseen, joten ei haittaa. 🙂

 • Anonyymi

  Mä olen opetellut syömään erilaisia vihanneksia ja nykyisin en käytä perunaa ollenkaan kun se ei maistu millekkään. Jos aiot jatkaa dieettiä pitkään, suosittelen kokeilemaan, ettei tule kyllästymisiä. Porkkanaa, lanttua, bataattia, punajuurta ym. uunikasviksina on herkkua, samoin kukkismuussi ja porkkanaa voi soseutettaa vaikka perunan kanssa. Niin ja smoothieen mä työnnän kaikkia vihanneksia ja salaattejakin.
  Onko muuten määritelty mitä leipää tai mitä juustoa saat syödä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen perunaa syönyt jo monia vuosia, eikä tähän mennessä ole kyllästymisiä tullut, joten siitä ei mun kohdallani ole ongelmaa. Ja onhan tuossa sitten vaihtoehtoina riisiä ja pastaakin. 🙂 Voisihan sitä vaikka makaroonilaatikon tehdä joku kerta. 🙂 Ei tuossa ole juurikaan määritelty kuin ruisleipää. 🙂

 • Anonyymi

  Nam! Hyvältähän nuo nuo ateriat näyttävät, 🙂 pystyisitkö tekemään tarkempaa ohjetta smoothiesta? Jäi kiinnostamaan. 🙂 ja paljon onnea elämäntaparemonttiin tulevaisuudessakin, näytät jo nyt huomattavasti laihemmalta ja pirteämmältä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No smoothien pystyy noilla ohjeillakin tekemään, eihän siihen tule kuin rahkaa, mustikkasoppaa ja marjoja. 🙂 Vähän oman maun mukaan noiden määrien kanssa. 🙂

 • Nyyti

  Hyvältä näytää! Jos peruna alkaa jossain vaiheessa tökkiä, kannattaa sen tilalla kokeilla uunissa kypsytettyjä bataattilohkoja. Tosi herkullista, ja terveellisempää, kuin peruna.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, mutta ei kiitos bataatille. Olen joskus kokeillut ja todennut, ettei ole mun juttuni. 🙂

 • Anonyymi

  Siis miksi et saa paljastaa ruokaohjelmaa, kuten lopussa kirjoitit? Ihan vaan uteliaisuuttani kysyn onko joku trainerin asettama kielto vai miksi..?
  Enivei, näytät hyvältä ja pääasia että tunnet olosi myös hyväksi! 🙂

  Noora

  • Anonyymi

   No varmaan siksi, että ne ovat maksullisia personal trainerin tekemiä. Jos täällä julkaisee tarkan ohjelman ruokamäärineen, niin kuka tahansahan voi sen itselleen maksutta kopioida.

  • Anonyymi

   Aikaisemmin täällä blogissa kyllä jo kerrottiin päivän kalorimäärä ja grammoja. Nyt se onkin yhtäkkiä salaisuus. Ja pystyyhän noista kuvistakin sen suurinpiirtein laskemaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On täällä jotain grammoja kerrottu, mutta ei kaikkien. 🙂 Ja siksi nimenomaan en paljasta koska olen personal trainerin tekemä, maksullinen ohjelma. 🙂

  • Piia Sankari

   Sen verran näihin kommentteihin kans vastailen, et ihan sama vaikka Pipsa laittaisi tarkat kalorit ja muut makrot. Se on Pipsalle, hänen tavoitteisiinsa ja normeihinsa LASKETTU ruokavalio. Netti on joo pullollaan erilaisia ruokavalioita ja dietteejä, mutta PT tekee niistä henk.kohtaisen ja sitä ei ihan tunnissa tai kolmessakaan väsätä. SIihen otetaan huomioon aika monia asioita.Tästä syystä esim. henkilön a ruokavalio ei välttämättä sovi ollenkaan henkilölle b.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nimenomaan noin kuten Piia sen sanoi. 🙂

 • Anonyymi

  Minusta tuossa sinun ruokavaliossa on ihan oikea meininki. Olen aina ihmetellyt dieettejä jossa aletaan karsia pois tavallista ruokaa, joka ei todellakaan ole se joka lihottaa vaan juurikin ne turhat herkut. Ihmiset on unohtaneet ruokaympyrän ja ruokapyramidin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, tuossa on ihan oikea meno. 🙂 Mikään ruoka ei ole juurikaan kiellettyä, että vain ne määrät pitää katsoa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En oo kokeillut, vaikka oon kyllä käsissäni sellaista pussia hipelöinyt. Ehkä pitäisi ottaa testiin.

 • Svanhild

  Hyvältä näyttää, ja hienoa, että laihdut. Nälkä ei tosiaan ole mikään laihdutusta edistävä tekijä.

  Mä syön periaatteessa ihan noin, mutta mua se ei riitä laihduttamaan, koska ylipainoa on niin vähän:(

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ei ole pitkän tähtäimen laihdutuksessa laihdutusta edistävä. 🙂

  • Anonyymi

   miks ei sais syösä ? itekki syön kuorineen 😀 tottakai jokaienn syö sillee miten on tottunu/haluaa ..
   ei kait sillä oo väliä 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tottakai syön kuorineen päivineen, siemenet otan pois. Ja hengissä ollaan! 🙂

  • Anonyymi

   Kaksipiippuinen asia kun kuoressa sinänsä (ja välittömästi sen alla) on parhaiten vitamiineja. Sitä paitsi päärynän kuori on maukasta 🙂 Itse syön luomupäärynöitä kuorinensa.

 • Plussapallo

  Ei se aamupala välttämättä ole pakollinen, ainakaan tukeva, jos ei sitten myöhemmin tule nälkä. Itse saan ihan ravitsemusterapeutin siunauksella syödä aamulla vain kahvin ja pari keksiä tai voisarven. Minulle työaamujen heräämisaika on erittäin iltavirkun kroppani kannalta niin luonnottoman aikainen, että mikään raskaasti sulava ei oikein sula, vaan pyörii vatsassa aiheuttaen pahaa oloa, närästystä ja oksetusta. Lisäksi aamulla lähes kaikki hajut etoo: kananmuna haisee rikkipierulle, leipä tunkkaiselta, juustot vinkeältä… Vain joku pieni makea pala kahvin kanssa menee.

  Olin yllättynyt myös siitä että saan ihan luvan kanssa olla syömättä mitään välipaloja, kun en kerran niitä kaipaa. Olin luullut että alan ihmiset yksioikoisesti suosittelevat kaikille 3-4 tunnin välein syömistä, joka ei itselleni sovi ollenkaan. Mutta ei, ravitsemusterapeutin mukaan 3-5 syömiskertaa päivässä on aikuiselle ok, ei ole pakko olla 5.

  • Anonyymi

   Mä ihan luontaisesti paastoan jos ylitän kalorit. Aina on ollut näin ja tällä pysyn normaali painossa. Luontaisesti myös tankkaan ruokaa jos on kalorivajetta. Täytän energiavarastot ja taas mennään. Kuuntelen kehoani. Alkoholia menee liikaa. Siitä pitkä miinus.

  • Anonyymi

   Eiköhän se ole aamupala sekin jos syö pari keksiä tai voisarven. :O

  • Viktoria

   Tuo mitä Anonyymi 11.16 sanoi, että hän paastoaa luontaisesti jos ylittää kalorit, onkin kiinnostavaa. Se on aika sama kuin se mitä olen saanut vastaukseksi, kun olen ihmetellyt sitä, miten monelle normaalipainossa/samassa painossa pysyminen on helppoa. Eräskin selitti minulle, että kun hän syö, niin jossain vaiheessa tulee vaan sellainen "stoppi", olo että nyt riitti. Esim. minulla ei tuollaista tunnu olevan… 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, eikai se aamupala ole pakollinen. Että menee miten itselleen sopii. Mut noin töidenkin kannalta on ollut hyvä syödä jotain, ettei sitten löydä itseään lattialta.

  • Piia Sankari

   Eihän mikään ruoka ole pakollinen, muta kropan hyvinvoinnin kannalta ja aineenvaihdunnan toiminnan kannalta säännöllisesti syöminen olis ihan suotavaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii, toi on kyllä totta. Aamuisin olen kyllä huomannut tätä toimivaa aineenvaihduntaa. Kun siis vertaa aiempaan. 🙂

 • Anonyymi

  Mahtavaa, nyt todellakin näyttää sellaiselta jota kuten sanoit, voisi syödä vaikka loppuelämän ilman että tarvitsee kärvistellä! Jos tuota noudatat niin vuodessa laihdut varmasti 50-60 kiloa heittämällä, ehkä enemmänkin.

  Ihan huikeaa olisi nähdä että saavutat vielä normaalipainon ja jos nahat ei vetäydy, pääset varmasti korjausleikkauksiin. Onnea matkaan, todella. 🙂 <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä oikein tuohon laskuun yllä, enkä sellaisia edes tavoittele. Riittää kun tippuu, ajalla ei merkitystä. 🙂

   En nyt tiedä haluanko normaalipainoiseksi, mutta terveellisempi ylipaino. 🙂

  • Anonyymi

   En ymmärrä ollenkaan, miksi joku ei HALUAISI normaali painoiseksi. Terveellinen ylipaino??

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, kyllähän tuolla lehdissä on puhuttu terveellisestä ylipainosta. Ja hei, eihän se sinulta pois ole jos minä en halua normaalipainoiseksi. 🙂

  • Anonyymi

   Saiskos nyt jonkun lähteen tähän väitteeseen? Kuulostaa aika hassulta. Miksi et myöskään haluaisi olla normaalipainoinen? Vai onko helpompaa vain sanoa noin, koska tietää ettei tule pääsemään normaalipainoon? Kyllä säkin Pipsa pystyisit siihen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Yritin etsiä tuota lähdettä mutta en löytänyt. Siis huomaa, ettei siinä ollut kyse mistään isosta ylipainosta. Jossain lehdessä se oli, joku Iltasanomat tai Iltalehti ja ulkomaalainen tutkimus. Ja siinä puhuttiin pienestä ylipainosta ja miten se olisi terveellistä. Eli aika lähellähän se ois normaalipainoa kuitenkin. Eikä ole kyse, etteikö tässä voisi normaalipainoon päästä – Jos se menee, niin menkööt. 🙂

  • Anonyymi

   Ylipainoisen identiteetti usein on olla ylipainoinen, siksi normaalipainoisuuden tavoittelu tuntuu vieraalta ja siltä ettei sitä edes halua. Se ei tunnu omalta itseltä, vaikka kuinka tietäisi sen terveelliseksi.

  • Anonyymi

   Lievän ylipainon (painoindeksi 25-30) ei ole todettu olevan terveellistä, vaan että se ei lisää kuolleisuutta. Sinun pituisella ihmisellä tuo tarkoittaisi noin 77 kilon ylärajaa.

  • Anonyymi

   Kyllä se vaan on toisin päin, alipaino on vaarallisempaa kuin lievä ylipaino. Fiksuina ihmisinä löydätte varmasti helpostikin virallista tietoa tästä asiasta.

  • Anonyymi

   Lievä alipaino ei ole vaarallista, kuten ei ole lievä ylipainokaan. Vakava alipaino taas altistaaa luukadolle ja sekoittaa hormonitoiminnan, jolloin mm. naisen kuukautiset saattavat loppua.

   Kaikesta huolimatta ylipaino on maailmassa moninkerroin yleisempi ongelma, kuin alipaino. Itse en tiedä yhtään alipainosta kärsinyttä, mutta montakin jolla on kaikenlaista kremppaa ylipainon takia. Kyllä kaikkien kannattaisi siihen normaaliin painoon pyrkiä.

  • Anonyymi

   Moninkerroin yleisempi? Eihän siitä ole kuin muutama vuosi, kun ylipainoisten määrä ylitti alipainoisten määrän, ei kai heitä jo nyt voi olla moninkertainen määrä?

   Vakava alipaino ei pelkästään altista luukadolle, vaan pahimmillaan tappaa. Jo hyvin nuoria ihmisiä on kuollut esimerkiksi anoreksian seurauksena, mikä tietysti on äärimmäistä, mutta johtuu samasta ongelmasta; jos syö kovin vähän, on vaikea saada kaikkea tarvitsemaansa ravinnosta. Se näkyy sitten esimerkiksi juuri mainitsemanasi kuukautisten loppumisena, koska keho säästää siinä missä voi ja luukatona, koska saadakseen ravintoaineita, keho alkaa hajottaa itseään. Juuri tästä syystä lievää alipainoa pidetään vaarallisempana, koska vaikka lievästi ylipainoisella on sairauksille altistavaa rasvaa, hän kuitenkin syö, vaikkakin liikaa, joten keho saa ravintoa. jota tarvitsee toimiakseen. Tätä havainnollistaa hyvin se, että nälkään kuolee muutamassa viikossa, ylipainon aiheuttamat sairaudet tyypillisesti vaatii vuosien ellei jopa vuosikymmenien ylensyöntiä.

   Lisäksi kiinnittäisin huomion siihen, että ihmisen bmi ei ole kovin selvä indikaattori terveellisestä ruokavaliosta. On ylipainoisia, jotka syö laadultaan ihan hyvää ruokaa, mutta liikaa ja on alipainoisia, jotka elää karkilla. Samoin on tietysti ylipainoisia, jotka elää roskaruoalla ja alipainoisia, jotka ovat hyvin tarkkoja ravintonsa laadusta. Sitä ei kuitenkaan näe pelkästä bmi:stä ja kun puhutaan vain lievästä alipainosta tai lievästä ylipainosta, uskoisin ravinnon laadun olevan moninkertaisesti merkittävämpi asia terveyden kannalta kuin painon.

   Ehkä olen väärässä, mutta uskon, että lievästi ylipainoinen, joka pääosin syö ihan terveellisesti, mutta liikaa, ei ole mitenkään kovin suuressa vaarassa terveytensä suhteen. Mistä päästään kysymykseen siitä, miksi joku ei edes haluaisi normaalipainoiseksi. No, mitä pienempi olet, sitä enemmän työtä on tehtävä, että myös pysyy niin pienenä. Minä en halua sairastua painoni takia, mutta koska minulle edes lievässä ylipainossa pysyminen vaatii paljon työtä, en näe mitään syytä vielä lisätä sitä työn määrää laihduttamalla lisää.

  • Viktoria

   Kannattaa muistaa sekin, että Käypä hoito -suosituksessa (Lihavuuden hoito) todetaan seuraavaa: "Normaalipainon tavoittelu ei useinkaan ole tarpeellista eikä realistista varsinkaan vaikeasti ja sairaalloisen lihavilla."

   Uskon että alan asiantuntijat tietävät enemmän kuin anonyymit nettikommentoijat 🙂

 • Anonyymi

  Moikka Pipsa, mistä ostat porkkanasi? Joskus sitä ostaa niin kamalan makuisia porkkanoita että…. Mistä saisi niitä hyvän makuisina 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lidlistä ja torilta olen saanut maukkaita porkkanoita. 🙂 Sun pitää käydä jokaisen kaupan porkkanat läpi ja katsoa, löytyykö mieluista porkkanaa. 🙂

  • Anonyymi

   Joo, Lidlin isot porkkanat ovat mehukkaita… samoin monesta kaupasta saatavat irtomyyntiporkkanat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kesäsin torilta saadut porkkanat on parhaimpia. 🙂

 • Anonyymi

  Olen jo monta kertaa kommentoinut, että miksi ihmeessä pitää valehdella sen entisen ruokavalion suhteen? Kertaakaan et ole kommenttejani julkaissut. Ehkä pitäisi kirjoittaa ne suoraan tuonne FB:n sivulle.

  Ihminen ei ole lihava, jos oikeasti syö vähän! Jos olet noin runsaasti ylipainoinen (kuten minäkin), niin yksinkertaisesti et ole voinut syödä vähempää kaloreita kuin nyt. Kun olet nyt laihtunut noin paljon lyhyessä ajassa, se merkitsee sitä, että kalorivajeesi on ollut entiseen nähden TODELLA suuri.

  En ymmärrä miksi suuri osa ylipainoisista kehtaakin kertoa syövänsä vain tosi vähän, kun kaikki kuitenkin tietävät mistä ne läskit tulevat. Yksikään vähäkalorisesti syövä ihminen ei ole läski (ellei se liity sairauteen).

  Itse olen sokerihiiri pullasorsa, eikä tulisi mieleenkään kertoa ihmisille, että syön vain kaksi kertaa päivässä salaatinlehden ja siksi olen lihava 😉

  Tuossa sinun uudessa ruokavaliossasikin on jänniä aineksia, kuten lauantaimakkara (?). Pelkkää jauhoa ja rasvaa, jota ei varmasti kukaan PT suosittele. Turhia kaloreita siis tulee siitäkin, mutta sillähän ei ole väliä, koska paino tippuu, mikä on todella hieno asia. Jatka sinnikkäästi samalla linjalla. Itse tulen vähän hitaampaan tahtiin perässä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, missäs sinä lauantaimakkaran näet? Tuolla on kaikki eriteltynä, mitä sisältää. 🙂 Luultavasti siis sekoitat broilerinleikkeleen lauantaimakkaraksi. 🙂 Sinnikkäästi jatketaan ja jatka myös sinäkin. 🙂

  • Anonyymi

   Monen ylipainoisen ongelma lienee napostelu, jota ei tule "pistäneeksi merkille".

 • Anonyymi

  Onneksi olkoon ammattitaitoisen personal trainerin löytämisestä, ovat näetsen todella harvinaisia. Hienoa saada seurata projektisi etenemistä ja laittamasi annoskuvat näyttävät herkullisilta. Tästä saa tsemppiä omaan yritykseen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂 Tsemppiä omaan yritykseesi. Itse huomasin että kun aika on oikea, niin on erilaisella motivaatiolla hommassa mukana.

 • Anonyymi

  Tuollaiselle dieetille voisin itsekin ryhtyä, kun ei tarvitse "kituuttaa", vaan annokset ovat tuollaisia normaaleja 😀 Itselleni hekot kohdat ovat kaikenlaiset makeat herkut. Niistä kun malttaisi päästä eroon… 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mun kaveri joka on kauhea makuri, niin sanoi että on saanut helpotusta noista Lidlin vanukkaista. Ovat mielestäni pienempi paha kuin ostaa jotain makeata herkkua.

 • idamaria

  Ei jumankauta taas mitä kommentteja. Ihanko nämä ihmiset tuolla vapaana kulkee. On kyllä harmi, että joidenkin ihmisten täytyy talloa muita, tunteakseen itsensä paremmaksi."Blowing out someone else`s candle, doesn`t make yours shine any brighter." No, pitää koittaa ymmärtää, että sairas minäkuvahan heillä silloin on. Miten jaksaa jankata jotain tyhjänpäiväistä proteiinimäärää ihan "ammattilaisena", kun ei asiasta selvästikään mitään tiedä ja eikö se dietti sillloin toimi, jos LAIHTUU?? Voi hyvää päivää.
  No mutta Pipsa, tsemppiä sulle ja vielä enemmän noille reppanoille, ketkä ovat jääneet sinne peruskoululaisen kiusaamistasolle.
  Mulla olisi pari kyssäriä. Käytätkö mitään salaatinkastiketta salaateissa? Oletko koskaan juonut kahvia? Pidätkö viinistä? Oletko dietin aikana käynyt syömässä ulkona? Jos olet,, niin mitä?
  Ja Lidlistä piti sanoa vielä, että siellä tavara on todella hyvälaatuista. Johtuu siitä, että Saksassa ei menesty mikään firma, mikä myy paskalaatua. Saksalaiset reklamoivat samantien, vaikka ostos olisi maksanut euron.
  Ja peukut mekkokankaalle!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Totta, jos laihtuu niin silloinhan se toimii. Oli se sitten dietti, tai elämäntaparemontti. 🙂

   En käytä salaatinkastiketta. Olen juonut kahvia, mutta en juo sitä normaalisti – juon teetä. Pidän viinistä. Olen käynyt ja ihan tavallista ruokaa olen silloinkin syönyt, ei se yksi ravintola-ilta tätä tyssäytä. 🙂

   No ainakaan se mun mekkoni ei ollut hyvälaatuista. Yläosa oli ihan OK, mutta alaosa ei.

 • Murmeli

  Olen lukenut vuosia blogiasi, olen itse tiputtanut 2 vuodessa 78kg. On välillä tullut kiloja takaisin ja taas tippunut.
  Mä en koskaan ole ollut normaalipainossa. Se ei edes olisi kaunista mulla. Olen 162cm pitkä ja painan 75kg ja olen sujut nyt. Kuitenkin kehon rasva on 28% joka on jo hyvä. Paino ja bmi ei kerro kehosta mitään. Lihas on rasvaa painavampaa ja jokaisen keho on itselleen oma. Mä niin toivoisin et ihmiset, ei olisi susia toisilleen. Itsellä lähti kavereita ja mieskin vaihtoon laihdutuksen myötä. Ja onhan se tietysti ongelma jos 145 kokoisesta tuleekin puolta pienempi. Siinä sitä kaveruus punnitaan. Hurjasti tsemppiä!!
  Pysy vahvana ja kaikkihan sulla on kunnossa! Viellä vähän pumppia niin nahkakin muistaa tulla perässä 🙂