Piipu.JPG.jpeg
Blogi

Vuosi täyteen lämpöisessä kodissa

Meidän ihana pikku Pippana on ollut meillä vuoden päivät ja hienosti menee elo täällä meillä. Pippa on kyllä pikkuisen kerännyt painoa itselleen, koska hänen suurinta herkkuansa ovat Cooninappulat. Me kyllä vähennettiin niiden antoa, kun huomattiin tämä ja paino onkin sitten tasaantunut. Pippalla on hauska tapa pörröttää häntä todella tuuheaksi, kuin pulloharja konsanaan, kun hän on innostunut, säikähtänyt tai kiukkuinen. Pippan turkki on kokenut tosi hyvän muutoksen siihen verrattuna mitä se eläinsuojelussa oli. Silloin se oli hilseinen, pölyinen ja karkea, mutta nyt turkki on pehmeän siloinen eikä hilsettäkään näy. 
Pippalla on myös monia nimiä, mutta alunperin hän on Pirpana, josta sitten lähti monet variaatiot kuten: Pippa, Pirpa, Piipu, Piipa, Pulloharja jne. 
Pippa on myöskin monen ilmeen kissa, hänestä saa mitä hassuimpia kuvia ja hän on aina intoa piukassa (?) kun otan kameran esiin ja alan kuvaamaan. Ei siis lähde kameran edestä pois jos sen siihen laittaa kuvaamaan. 
Pippa on kova seuraamaan, jos me liikuntaan tässä, niin tulee katsomaan mitä tehdään. Aamuisin Pippalla on tapana hypätä tiskipöydälle ja siitä katselee aamutouhuja. Tässä vaiheessa yleensä annan aamuruuan hänelle, että saa syödä ilman Coonien ahneuksia. 
Eiköhän Pippa ole vielä kauan meidän ilonamme <3 
Listaan tähän vielä muuamia tykkää/ei tykkää kohtia mitä oon huomannut, tosin luulen että muutama jää kertomattakin kun ei kaikkea tahdo muistaa. 


PIPPA TYKKÄÄ: 

– Sulosta (kun poju ei hypi koko painollaan ja yllättäen niskaan)
– Cooninappuloista
– Dreamies namiherkuista (niinkin paljon, että niitä yritetään varastaa)
– Harjaushetkestä Furminatorin kanssa
– Takasta (saattaa olla ihan kiinni takan tiiliskivissä, varsinkin tassuja tykkää pitää niissä kiinni)
– Lämmöstä nyt ylipäänsä, miehen tietokoneen päällä on ollut kiva lämmitellä kans
– Lapsista (tykkää leikkiä heidän kans)
– Rauhallisesta hieronnasta
– Tykkää nukku sängyssä mun jalkopäässä ja nuolla varpaita
– Tykkää paijauksesta
– Juoda vettä minun mukista (jos oon jättänyt sen täytenä pöydälle)
– Ikiomasta pehmopedistä


PIPPA EI TYKKÄÄ: 

– Kylmästä
– Liiallisesta paijauksesta
– Siiristä
– Kalasta (ei ainakaan huolinut silakkafileestä palaa)
– Koirista (kinkkinen juttu, ollaan häntä pörröllään mut silti uteliaita)
– Kynsien leikkuusta
– Lääkkeen otosta
– Olla sylissä kovin kauaa, mutta jo hetken aikaa enemmän kuin alussa

16 kommenttia

 • Anonyymi

  Ihana Piipu <3
  Niin hienoa että hän sai teiltä rakastavan kodin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hän on kyl ihana, mut tämäpä keksi eilen kivan pienen jutun. Näette sen Porinoissa 😀 😀

 • Anonyymi

  Voitko laittaa jossain kohtaa kaikkien kissojen kuvat niiden nimien sekä lempinimien kera?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voin toki, vaikka kyllähän heidän kuvat ja nimet löytyy jo täältä. 🙂

 • Anonyymi

  Tosi kaunis ja ilmeikäs kisu. 🙂 Minun rakas hoitokissani (en ota omaa, että voin hoitaa aina ystävien kissoja) ei myöskään syö silakkaa, mutta rakastaa pakasteseitä (ei alaskan!) hyvin pieniksi saksittuna. Mikään muu kala ei kelpaa. Hyvin erilaiset on makutottumukset kissoilla.

  Opin tässä, että kannattaa laittaa (toinen) vesikuppi johonkin kauaksi ruoista (kun juo sinunkin mukista). Vaikka toiseen huoneeseen. Jotenkin kissojen vaisto varoittaa, että ruoka liian lähellä ruokia voi pilaannuttaa veden, tms. Monet kissat käy juomassa mistä muualta tahansa, muttei siitä ruokien viereen laitetusta kupistaan. Tosi paljon alkoi hoitokisuni juomaan vettä, kun laitoin vesikupin olkkariin. Välillä tulee tosin yöpöydältä mukista lipittämään niin että viikset vaan heiluu.

  Tosi paljon riemua on ollut kun tein Ikean muuttolaatikosta oman leikkitalon kisulle etu- ja takaovineen ja kurkistusikkunoineen. Sieltä rei'istä jahtaa leluja ja nukkuukin mökissä.

  Minua lämmittää lukea kissoja rakastavien ihmisten juttuja. Hyvää kevään jatkoa ja tsemppiä sinulle toivottaa Kissatäti Turusta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, Piipu on tosiaan todella ilmeikäs. Lisää ois kuvia, ehkä tänään pistän jonkun kuvan instan puolelle. 🙂 Ja joo, ei ne kauhean helpolla syö mitä tahansa. Mullekin on monesti valistettu että syötä raakaruokaa, mutta mitenkäs syötät kun eivät syö. 😀 Muuten kyl varmaan osittain syöttäisin.

   Oon kans kuullut tuosta vesikipon muualle sijoittamisesta, mutta kyllä nuo hyvin juo tuosta vuuasta jossa vettä pidetään, koska kevyemmän vesikipan nää coonit saa kaadettua.

   Ja jep, laatikko kun laatikko, niin se on the best thing ever, jos kissoilta kysytään. 😀

 • Anonyymi

  Kaunis ja hyvinhoidetun näköinen kisu. Kunpa kaikille kärsiville ja hylätyille eläimille löytyisi hyvä koti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. <3 Joo, kumpa löytyisi mutta se on aika mahdotonta kun huomioi näiden kissojen määrän. Itse aattelisin niin, että kumpa kissojen omistajat kävisivät leikkauttamassa kissansa, niin ei tule lisää mahdollisia kodittomia.

 • Anonyymi

  Ihana kisu <3 On kyllä todellakin saanut hyvän kodin teiltä <3 Olen ollut eräässä Kissayhdistyksessä mukana, ja siellä olen nähnyt surkeista oloista ponnistaneita kissoja. Mukava lueskella blogiasi ja kisujen kuulumisia 🙂 <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Piipu on saanut meiltä kyllä hyvän kodin, nytkin pötköttelee kotilona omassa pehmopedissään. <3 Annamme varmaan joskus toistekin kodin kodittomalle.