YoursMekko1.jpeg
Blogi

Viimeiset lämpöiset auringonsäteet

Loikoilen tällä hetkellä ulkona ja yritän tabletin avulla kirjoittaa tätä tekstiä, mutta jotenkin pidän tätä kamalan hankalana verrattuna tietokoneen näppäimistöön, mutta kun haluan nautin auringosta. No ainakin hetken olen tässä ja sitten siirryn sisätiloihin. Ai miten niin yritän imeä viimeisiä lämpösäteitä itseeni? *nauraa* Sulo mouruaa tuossa vieressäni, haluaisi häkin toiselle puolelle missä ruoho on vihreämpää. Ai niin, muistatte varmaan kun harmittelin villasukkien puutetta, niin mun ei tartte talvella kärsiä kylmistä varpaista, sillä yksi aevan ihana lukija lupasi kutoa mulle muutamat villasukat. Tällaiset asiat on arvokkaampia kuin yksikään merkkilaukku, tunnearvoa kun ei voi mitata. En muuten tiedä sukkien väriä, joten se on kiva yllättyä kun ne saapuvat varpaitani lämmittämään. Harmi etten itse ole tätä taitoa oppinut, vaikka muistelen että olisin koulussa jotkut sukat joutunut kutomaan ja se oli melkoisen noitumisen takana. Musta ei ole tekemään käsitöitä, vaikka muuten tykkäänkin touhuilla käsilläni kaikkea (kirjoittaa, askarrella, piirrellä, maalailla jne). 

Pitäisi varmaan tännekin kertoa, ettette kovin ihmettele ja odottele, että remppapostauksia ei nyt enää tule. Mulla ei ole motivaatiota, eikä kunnolla annettavaa teille, niin ei tunnu hyvältä kirjottaa. Motivaationi on pohjamudissa, mutta periksi en ole antamassa, vaan käyn tässä asioita läpi ja ne ovat sellaisia mistä en halua blogiin kertoa. Ne on sellaisia mitä mun pitää käydä läpi, mutta ei onneksi yksin. Kenties joskus teen päivityksen missä kerron mitä kuuluu ja noin, tai ehkä teen sen videomuodossa, kun tuossa instan puolella juuri kyselin että blogi vai vlogi, niin yllättäen vlogi vei voitin. Oon kieltämättä alkanut miettimään, pitäisikö siirtyä videoiden tekoon ihan kokonaan mutta tykkään vielä ihan liikaa näiden perinteistenkin teosta. Mut älkää murehtiko, mie voin ihan hyvin ja noin, mut nyt ei vaan tunnu hyvältä kirjottaa aiheesta blogiin. 

Päätin tuossa laittaa taas vaatekaapista vaatteita pois, jos siis kiinnostaa, niin kannattaa heittää mulle facessa viestiä. Katselin tota kaappia yhtenä päivänä ja aattelin, että jostain on taas laitettava pois, kun uutta tulee tilalle. Lähinnä siis paitoja ja huiveja oon laittamassa pois. Huiveja mulla on niin valtavasti, että on pakko pistää jostain päin pois. Osa niistä on Marja Kurjen mallistosta. Mekoistakin oon yrittänyt miettiä, että mikä voisi lähteä. Oon katsellut silmällä silmällä sitä mustavalkoista skatermekkoa, että siitä voisin ehkä luopua. Yritän olla tiukkana noiden valintojen kanssa, että jos ei oo tullut käytettyä, niin mitäpä sitä pitämään. Nuo skatermekotkin alkaa vähän olemaan silleen, ettei enää ole makuuni. Silleen sitä maku ja mieli muuttuu, mut silti se yksi mekko vaan pysyy kaapissa vaikka oon meinannut moneen kertaan sen myydä. Multa on joskus kysytty, että kaduttaako jonkun vaatteen myynti, niin kyllä, kyllä muutaman kohdalla on tullut jälkikäteen sellainen fiilis, että miksi ihmeessä mä oon tuonkin myynyt pois.   

Mekko – Yours Clothing / Laukku – Louis Vuitton / Kengät – Rieker

Vielä on kesää jäljellä, vaikka syyskuussa olemmekin. Olen ottanut näistä lämpöisistä päivistä ilon irti ja pomppinut mekoissani kaupungilla. Olen toki jo varautunut kylmempiin ilmoihin ja hommannut lämpimämpiä tunikoita valmiiksi kaappiin. Tämä mekko on mulla ollut tällä viikolla ahkerassa käytössä, se on Yoursilta ostettu tässä jokunen aika sitten. Joku vaan sai mut ihastumaan tähän, vaikka yleensä kierrän harmaat mekot kaukaa. Tiedän, kuvassa se näyttää aika sinivoittoiselta, mutta harmaaksi mä sen miellän – muutaman violetin twistin kanssa. Oon käyttänyt mekkoa tuon LV:n pochetten kanssa, mutta kengät on vaihdelleet mustien ja harmaiden kanssa. Myös valkoinen väri toimisi mekon kanssa, mutta sitä en ole vielä lähtenyt testaamaan. Ehkä se pitäisi tehdä ennen kuin kylmät ilmat tulee. Seuraavaksi kuolaan tätä punamustaa versiota, mutta ei se vielä ostopäätöstä tarkoita, koska mää nyt kuolaan vähän väliä kaikkea. *nauraa*

33 kommenttia

 • Anonyymi

  Kuulostaa oikein hyvältä että et enää remppapostaulsia laita. Minä olen seuraillut kauan että joillekin tuntuu olevan avainasia sun remppasi. Asia kun on niin että oma tiesi parempaan terveyteen on ihan oma ja teet sen niinkuin se sinulle parhaiten sopii.
  Nauti viimeisistä auringonsäteistä ja voi hyvin !

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, se tuntui hyvältä ajatukselta lopettaa kun sitä muutenkin miettinyt, tai lähinnä vähentämistä mutta sitten muualta taholta tuli suositus kokonaan lopettamisesta. Ja kun tässä elämässäni on nyt paljon kaikkea muuta ni on hommaa saada pidettyä syömiset kurissa.

 • Anonyymi

  Todella kaunis mekko, väri ja malli sopivat sinulle hyvin! Ihanan utuinen.

  Toivottavasti jatkat vielä kirjoitteluakin blogiin, minulla on harvoin aikaa katsella videoita, mutta tekstejäsi on kiva lukea.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Joo, kyllä mä kirjottamista jatkan kun se on niin mukavaa loppujenlopuksi. 🙂

 • Anonyymi

  Olen kyllä samaa mieltä, harmaa mekko on tosi kaunis! Punamusta versio, mielenkiitoista, täytyypä stekata!

  Minä en oppinut koulussa ikinä kutomaan! Joka syksy käsityötunnilla opettaja ihmetteli, kun minä en osannut edes aloittaa kutomista, että mitä vaikeaa siinä kutomisessa muka oli?! Mutta niin vain oli. Virkata osaan vaikka keinuhevosen! Mutta virkatut villasukat eivät ole oikein hienot…?

  Joo, kaikkeen tekemiseen tulee varmaan jossain kohtaa väsy, se on vaan normaalia, varsinkin jos antaa paljon itsestään.

  Minäkin kinusin jo uutta porinaviikkoa ja olisin mielelläni "ottamassa" ja katselemassa videoitasi vaikka joka päivä, sillasia me ihmiset ollaan. Mutta ihminen ei ole kone!

  Ihanaa viikonloppua Pipsa ja perhe, toivottavasti löydät iloa ja innostusta niihin asioihin joihin sitä tarvitset!

  -Leila

  (Käynpä katsomassa mitä myyt!)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂 En oo viel hommannu tota punamustaa, mut edelleen tuijottelen sitä. 🙂 Kyllä se kutomine on vaikeaa, en mäkää sitä sillee osannu, just kans jotkut sukat tai jotkut tehtiin ja se taito on kadonnut 😀 Ei sitä sillo nuorena osannut arvostaa. Joo, en voi ihan joka päivä videoita tehdä, mut välillä. Yritän että kerran viikossa ainakin.

 • Anonyymi

  Vastaavatko noi Yoursin mekot kokoaan vai ovatko pieniä koolleen tai isompia?Mittataulukko näyttää olevan mutta joustaako esim. toi mekko mikä on ylläsi.Siinä näyttää olevan alumekkokin.Että jos tilaa niin kannattaako ottaa pienempi jouston takia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyl ne aika hyvin vastaa ja mittataulukkoa kantsii uskoa, ellei vaatteessa oo järketön elastaanipitoisuus 🙂 Ei tuo mekko kauheasti jousta, se allaoleva musta alusmekko ei siis isommin, muutamat sentit antaa anteeksi, mut tuo päälijutska venyilee kun on silleen laitettu tuohon, on siis semmonen ilmava.

 • Anonyymi

  Ymmärsinköhän nyt oikein. Jatkat elämäntaparemonttia, mutta et halua postata aiheesta enää?

 • Anonyymi

  Tosi kaunis mekko ja sopiva koko. Minusta tuo mekko kuuluu sinun kauneimpiin vaatteisiin, toinen suosikkini on tuo yläpalkissa näkyvä pusero. Molemmissa kevyt materiaali, mikä laskeutuu kauniisti.

  Remppapostaukset ovat ainoastaan sinun henkilökohtainen asiasi. Jos ei tunnu mukavalle jakaa ajatuksia blogiin, asia on sillä selvä. Toivon kuitenkin, että saat käytyä vaikeudet ja motivaatio-ongelmat läpi ja elämä taas selkenee.

  Täällä äänestetään kyllä blogin puolesta, jotenkin vlogit jää usein kesken tai kokonaan seuraamatta. On mukavampi nähdä postaus ja kuvat kaikki kerralla. Vlogin aikana omatkin ajatukset välillä häiritsee ja seuraaminen katkea. Blogin sisältöön on helpompi palata uudelleen.

  Toivon sinulle aurinkoista ja lämmintä syksyä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Mekko on kyllä ihana, täytyy toivoa et saan sille käyttöä viel tässä syksyn aikana. 🙂 Vaikka sitten videoille 🙂 Kiitos, enköhän mä saa käytyä vaikeudet läpi kunnei ole sellaista painetta sen teossa. Mä kun en toimi siten, että julkisen paineen ja ihmisten seuratessa pysyisin skarppina. Tai ruoskimalla tulis tuloksia. Voi olla että joskus kerron miten menee tai sitten en. Se on sen ajan murhe sitten. 🙂 Kyllä mie blogiakin teen, sen kanssa kyl saa vähän sompailla kun videot tuntuu helpommilta ja sitten kun yritän miettiä ettei tulis sanottua samoja, vaikka varmasti on seuraajia jotka ei katso videoita tai lue tekstiä.

 • Anonyymi

  Onkos sulle tullut sellanen totaaliväsymys elämäntaparemppaan? Itselle tuli aikoinaan, kun sain kiloja pois reilusti. Olin itse siihenkin tyytyväinen, vaikka takaraivossa olikin, miten paljon vielä "pitäisi" pudottaa. Ymmärsin, että itse asetan itselleni turhia vaatimuksia ja tavoitteita. Kukaan ei pakota jatkamaan laihdutusta, voin jatkaa tai olla tyytyväinen itseeni tällasenaan.Sillä tiellä ollaan, hivenen vapaampana, omaa tietä kulkien. Yritän tehdä joka päivästä aina hiukan "terveellisemmän", en muiden vaan itseni takia. Tai sitten en tee. Vapaus tuntuu hyvälle. Olen mikä olen. Arvokas tällasenaan. Ole hyvä itsellesi omalla tavallasi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En nyt tiedä. Ei mulla rempassa itsessään oo mitään väsyä. Jos sitä väsynä pitäisi ajatella, niin kai se on sitten kaikkeen muuhun siihen vierellä. Hyvin sie kyllä kirjotit, ja noin se on. Mie otan edelleen ihan rennosti, ku en tee ulkonäköasioiden takia tätä vaan terveyden ja siihen riittää hitaampikin vauhti, varsinkin jos tekijä vähän kompastelee. 🙂

 • Anonyymi

  Hyvä päätös lopettaa remppapostaukset.
  Laihdutus ja puntarin lukemat ei kuulu muille. Ihminen on arvokas sellaisena ku on.
  Hyvää syksyä Piia💖

  • Anonyymi

   Sanasta sanaan samaa mieltä. Hyvä päätös, että jaat näin henkilökohtaisen asian vain lähimmille ihmisille, ei "koko maailmalle".
   Kauniita syyspäiviä ja iloa elämääsi 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Mukavaa syksyä teillekin 🙂

 • Anonyymi

  Pipsa sinulla kun on kokemusta laukkujen ostamisesta/myymisestä myös käytettynä, niin osaisitko neuvoa facebookista mitään ryhmää, jossa laukkuja voisi myydä? Itselläni on kaksi ns. merkkilaukkua, jotka haluaisin uuteen kotiin, ja olen etsiskellyt sopivaa myyntiryhmää, koska huutonet tuntuu olevan nykyään aika hiljennyt paikka.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No on siellä muutamakin mutta yhteen ei vissiin kovin helpolla oteta nyt jäseniä joten en sitä tässä kerro. Eli nämä kaksi voisi olla hyviä: Luxmerkkien flea market ja Laatumerkkien flea market. 🙂 Myös tori.fi kannattaa kokeilla, mutta sen kanssa kannattaa silti olla varovainen.

 • Anonyymi

  Sinun blogi ja sinun päätös mitä asioita meille jaat 🙂 Toivottavasti elämäntaparemppa kuitenkin jatkuu etkä heitä lusikkaa nurkkaan,vaikkei olekaan motivaatiota juuri nyt.
  Vlogit on mieleen, on niin mukavaa kuunnella höpötystäsi aiheesta kuin aiheesta.

  Ihanaa ja lämpöistä syksyn jatkoa sinulle Piia 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   JOo, siis kyllähän remppa jatkuu – se on vaan se päivittely mikä jää pois. 🙂

 • Anonyymi

  Hyvä hyvä, että teet tuon remppa-asian kanssa juuri niin kuin on sulle itsellesi parasta. Loppuupahan "remppakyselijöiden" ikävät kommentit 🤗 Tsemppiä asioiden selvittämiseen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä usko että ne loppuu. Keksivät vain uutta. 🙂

 • Anonyymi

  Älä stressaa:) Sinulla ilmeisesti just nyt tapahtuu kaikenlaista joka pitää mielen kiireisenä eikä mitään remppajuttuja jaksa mietiskellä. Se on hyvin ymmärrettävää. Jos joskus haluat kuitenkin jotakin sanoa syömisistä tai muusta niin tottahan voit sen tehdä ihan muina naisina muun ohessa:) -Susanna-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä mä ilmeisesti jotenkin stressailen vaikka ei se silleen tunnu. Ei aina ainakaan. Mut joo, on tässä kaikenlaista, ettei ihan kaikkea ehtisi miettimään. Ja joo, varmasti sanon noista jos siltä tuntuu. Varmaan jotain salijutskia teen ja noin. 🙂

 • Anonyymi

  Hyvä että että olet kuunnellut tuntemuksiasi ja et tee enää postauksia rempasta.Aikansa kutakin ja hyvä niin.Elämäntilanteet vaihtelee ja on tehtävä vaan valintoja.Eikä se silti tarkoita luovuttamista.Me kaikki kelpaamme sellaisina kuin olemme.Tää blogi on paras, videotkin hyviä mutta kiva lukea kirjoitettua tekstiä.Tsemppiä ja ihanaa syksyä!

 • Anonyymi

  Tärkeintä on sinulla muistaa ja ennenkaikkea ymmärtää, että laihdutat vain itseäsi varten. Elämäntapamuutoksestahan on turha puhua, jos mikään ei muutu elämässä. Et ole tilivelvollinen kenellekään. Jos et itse halua laihduttaa, lopeta laihdutus ja elä onnellisena!

 • Anonyymi

  Ei haittaa vaikka remppapostaukset jää pois mutta entäs se postaus missä oli ne kysymykset Ringalle? Jota keräsit instagramissa?