Kalligragiatapahtuma1.jpeg
Blogi

Viikonlopun tohinat: Kalligrafiatapahtuma ja tuijien siirtoa


Lauantaina järjestettiin Pripolissa Kalligrafiatapahtuma jonne itsekin suuntasin, ihan uteliaisuudesta koska en kuitenkaan kalligrafiaa silleen harrasta mutta pidän siitä kuitenkin. Se on niin kaunista. Olin myös sadan ensimmäisen joukossa joten sain pienen kassin täynnä kaikkea mielenkiintoista, kalligrafiaan liittyvää. Ihan ensimmäiseksi kävin kaikki pöydät läpitse ja kaikissa oli jotain mielenkiintoista. Voin vieläkin haistaa erään saunatuoksun, jota myytiin yhdessä pöydässä. Sitä hetken aikaa mietein että olisinko ostanut, mutta päädyin olemaan ostamatta. Ideakorun pöydästä löysin itselleni ihanan rannekorun, nimittäin Memento Vivere rannekorun. Kuva siitä ranteessani löytyy alempaa. Ja sitten tuossa Teija Tiilimäen korttipöydässä meni hetki jos toinenkin kun ihastelin noita onnittelukortteja. Muutaman ihanan kortin löysin ja meinasin ostaa, mutta tuli viime hetkeillä toisiin ajatuksiin. 

Siellä oli seinillä myös tällaisia ihania teoksia, tosin multa jäi vähän varjoon se että oliko tuossa joku kilpailu vai olivatko ostettavissa. Napsasin kuitenkin kuvat niistä joista tykkäsin, eli omista suosikeista. Ja näistä jos pitäisi valita yksi ja paras, niin varmaan tuo vasemmalla oleva eli nro 46 on se paras.

Tapahtumassa oli myös hyvä ystäväni Henna kaupittelemassa ihania korujaan ja käsitöitään. Hänen syystään mä tuollaisesta tapahtumastakin sain tietää. Hennalla oli taas esillä vaikka ja mitä ihania. Monia tuntui kiinnostavan nuo erilaisista kankaista tehdyt kukkarot, penaalit yms. Itse ihastuin tuohon yhteen sormukseen sekä noihin pantoihin. Samalla tuli höpistyä niitä näitä, mm. sormuksesta jonka Henna mulle tekee. Odotan jo innolla sen valmistumista!


Ostin kaupasta tämän vuoden ekat marjat eli mustikkaa ja vadelmaa. Näillä herkuttelin lauantaina. Odotan kesää että saan hamstrata noita pakastimen täyteen – nyt kun meillä on pakastin johon mahtuu. Ja vois myös alkaa leipomaankin sinne jotain säästöön. Tekisi mieli leipoa just jotain pullaa ja piirakkaa, että ois vieraille jotain tarjottavaa. Ne ei vaan valitettavasti meillä kestä kun tuo mies on niin perso noille herkuille. Katoavat aika alta yksikön. Kuvassa muuten tuo rannekoru jonka ostin Ideakorulta tuolta kalligrafiatapahtumasta. Aivan ihana koru! Jos joku ei vielä tiennyt, niin tuo on mottoni ja se muistuttaa elämään. Memento Vivere = Muista elää! Jokaiselle tuo eläminen on erilaista, mutta itselleni se merkitsee ihan jokapäiväisen elämän elämistä ja sen nauttimisesta.

Loppupäivä tulikin vietettyä pihalla pihahommia tehden kun päätettiin siirtää pari isoa tuijaa toiseen paikkaan. Se oli aika mielenkiintoista touhua, mutta hyvin osattiin tehdä kun ensin hieman katsottiin ohjeistusta netistä – tosin vain sen verran että kuinka iso kasa pitää kaivaa maata mukaan kun tuollaista isoa tuijaa lähtee siirtämään. Oli meillä monia hauskoja hetkiä kun mä esimerkiksi aloin kiljumaan kuin pikkutyttö hämähäkin nähdessäni. Jos et tiennyt, mä pelkään hämähäkkejä vaikka ne luultavasti pelkää enemmän mua. Mut hienosti sitä kaupunkinlaisena viihtyi tuolla ulkona ja oli kiva touhuta pihan kimpussa. Kivien siirtäminen meille vielä jäi, kun niitä ei saatu omin voimin siirrettyä.

Myös Siiri pääsi kauniina aurinkoisena päivänä pihalle ja siellä tulikin oltua kaksi tuntia, kun neiti ei millään halunnut sisälle, mutta se ei oikeastaan haitannut taluttajaakaan koska ulkona oli niin lämmin olla. Oli hyvin kesäinen päivä. Siiri onkin meidän tytöistä nyt ainoa joka tykkää olla ulkona eikä stressaa. Silla saa sätkyjä vähän mistäkin mikä tuolla ulkona liikahtaa, ja haluaa takaisin sisälle. Pitää katsoa jos rakennamme kissoille sen oman tarhan, että josko sen avulla pääsee Silla tuosta stressistään eroon.

14 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei komea nainen!

  Paljon onnea upeasta painonpudotuksesta! Tuli mieleen, että olisiko nyt teillä mahdollisuus rakentaa hieno kissojen aitaus (katollinen, etteivät karkaa) ulkoilua varten. Olisi niin helppo laittaa kisut aitauksen sisään ulkoilemaan turvassa ja laittaa sinne mukavia viihdykkeitä/virikkeitä sisäpuolelle. Eräs tuttavani on tehnyt tai hänen miehensä on tehnyt heidän kahdelle kisulleen ison noin 10 m X 10 m aitauksen, jonka sisäpuolella on pensaita, kiipeilypuita ja -telineitä, auringolta suojapaikkoja (piiloja) ym. vastaavaa. Olen itse haaveillut vastaavasta aitaussysteemistä jo pitkään, mutta mieheni ei ole vielä innostunut asiaan. Kisujen ulkoiluttaminen olisi niin helppoa siten. Mitä mieltä olet?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, söin nuo kypsentämässä ja syön myös pakastettujakin marjoja kypsentämättä, ja edelleen ollaan hengissä. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En ole kumpikaan aikaisemmista anonyymeistä, mutta tuo pakastemarjojen kuumennuskehotus on ihan aiheellinen. Niillä voi muuten hankkia itselleen hyvinkin rajut vatsavaivat.

   Ollessani ravintola-alan koulussa saman luokan henkilöt saivat työharjoittelu paikassaan tartutettua melkein 100 henkisen seminaariporukan kuumentamattomilla marjoilla. Eikä kaikki tartunnat tosiaankaan mene noihin eviran tilastoihin kun ihmiset ei osaa yhdistää aiheuttajaa oireisiin :/

   Eikä siihen kuumentamatta jättämiseen tosiaan kuole ja melko huono tuuri saa olla että omalle kohdalle osuu se taudinkantaja erä, mutta itse en uskalla riskeerata. Ja kuumentamiskehotus ei tosiaankaan koske tuoremarjoja 😀

   Mutta joo, oli pakko tätä aihetta kommentoida, enkä tosiaan halua että otat kommenttiani paasauksena/komenteluna 🙂 Ja hirmusesti tsemppiä elämäntapamuutokseen/laihduttamiseen, hiljaa hyvä tulee ja kohtuudella saa herkutella muullakin kun marjoilla. Itse kesän uusia jäätelöitä kauppoihin niin pääsee testailemaan 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, kyllähän tämä tiedetään mutta en vain jaksa kuumentaa pientä erää, vaikka nyt kun mietin niin riittäisiköhän mikrossa säteilytys tekemään saman asian, miksipä ei?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kyllä se mikrokin on tyhjää parempi 🙂 Ja ite ostan vaan kotimaisia pakastemarjoja niin ei tarvii kuumenteluja, plus tulee tuettua suomalaista työtä 🙂 vaikka toki se hinta silti vähän kirpaisee.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No pitää käyttää sitä sitten. Ja noissahan siis ainoastaan vadelmat on ulkomaalaisia, muuten nuo pakkasessa olevat mustikat on ihan suomalaisia, torilta ostettuja. 🙂

 • Oili-Maria

  Oili-Maria

  Mulla on myös haaveissa, että sitten joskus kun on oma talo ja piha, niin hankitaan kissoja ja rakennetaan niille niin iso ja virikkeellinen tarha kun vaan mahdollista 🙂 Siis just nimenomaan kaikkea puita kiipeilyyn ja tähystelyyn, piilopaikkoja, löhöilypaikkoja… Ja mahdollisuuksien mukaan sellanen luukku sisältä, että kissat voi kulkea halutessaan sisään ja ulos, jos ei siitä luukusta suoraan tarhaan (niin että tarha olis siis rakennettu kiinni talon seinään) niin sitten jotain tunnelikäytävää pitkin 🙂

  Nämä on siis vasta haaveita kun ainakin lähivuodet varmaan vielä kerrostalossa asustellaan, mutta mikään ei onneksi estä haaveilemasta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ihan samaa mekin nyt suunnitellaan mutta tässä on paljon muuta ennenkuin voidaan kissoille tarhaa ajatella.

 • Meep

  Meep

  Moi Pipsa! Helsinkiläisenä vinkkaisin sulle seuraavia paikkoja joihin itse monesti vien ulkopaikkakuntalaisia kavereita juhlistamaan: 1. Brunssi! Ehdottomasti jos on viikonloppuna reissussa, näitä löytyy la ja su aamuina monen monta mutta esim. Oiva niminen paikka Kalliossa on kiva (link: http://lwbrunch.blogspot.fi/2013/05/ravintola-oivan-brunssi-kalliossa.html ). 2. Kakkubuffet kaveriporukalla kun iltapäiväkahvi paikkoja mietitte! (link: http://ida365.fi/2014/05/27/kakkubuffetissa/ )

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Brunssi kuulostaisi kivalta, mutta kakkubuffetti ei varmaankaan tuon laihdutuksen takia ole hyvä idea mutta muuten kyllä kiva, että joku muu voi mennä tuonne kakkubuffaan mun puolesta. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *