003_.jpeg
Blogi

Vihdoinkin koti on valmis ja voittajan on helppo hymyillä

Ihasteltiin isännän kanssa aamusti noita punaisia lasimaljokoita kun aurinko valaisi niitä ihanasti. Yritettiin ikuistaa tuo ihanuus myös teidän nähtäväksi <3  Samalla isäntä sai napatuksi musta tuollaisen haaveksijakuvan kun yleensä aamusin saatan niin uppoutua ajatuksiini kun tuosta katselen ulos. Vanhalla sohvalla se oli helpompi – uuden kanssa vähän hankalampi muttei mahdottomuus.

Aamut on meillä niin rauhaisaa aikaa, kun herätellään toisiamme uuteen aamuun. Ai niin, oonkohan sanonu et oon saanu isännän syömään kanssani aamuisin puuroa – ennen se taisi syödä muroja mutta ehei, aamu täytyy aloittaa terveellisesti puuron kanssa. Vielä parempaa, kun muistaisi laittaa puuron joukkoon maitorahkaa.

Tajusin vasta töistä tullessani miten täällä on suurinosa lumista jo sulanut – toki nyt siellä täällä ja varsinkin kasoissa sitä lunta on mutta tiet on sulaa ja siinä voi jopa juosta pyrähtää jos tykkää. Vähän kun vielä lämpenisi nuo päivät, niin mä kaivan mun korolliset nilkkurit esiin – saa pistää Eccot kesätelakalle.

Joko siellä näkyy kevään merkkejä? Mä oon pistänyt merkille maanhajun (ei mikään kukkaishaju) aamuisin lauleskelevat lintuset ja lämpimän päiväauringon.

Tälle hymylle on syynsä

Vähänkö tää emäntä oli naantalin aurinkona kun bussissa joku rouva nappas hihasta kiinni kun olin jäämässä bussista pois. Halusi kertoa mulle miten kauniit ja mulle sopivat hiukset mulla on, että oon ku punainen kevätkukka. Aaaawww… vähänkö ihanaa! En mä osannu oikein sanoa mitään muutaku kiitos, sen verran hämilleni mää menin – enkä mää kovin usein kovin hämmentyneeksi mee. Mut kohteliaisuuksien sanominen hämmentää aina.

Onko teille kukaan vieras tullu sanomaan kohteliaisuuksia? Uskaltaisitko kertoa tästä tuonne kommenttiboksiin? Ei varmaankaan tartte kysyä, miltä tuntui kun kyllähän se kelle tahansa jättää sen lämpimän tunteen sisuksiin, eikö vai? ^_^

Saimme vihdoinkin laitettua sen verhotangon myöskin makkariin (no öhöm… isäntä laitto, mä vaa kattelin vierestä) Pistettiin siihen nyt nuo mun viininpunaiset verhot vaikka ei me nyt ihan tyystin varmoja olla et onko ne nyt ihan sit sopivat. Värisävyyn ne kyllä sopii mutta ovat vähän turhan leveät tuohon kapeaan ikkunaan. Siihen menisi paremminkin sellaiset 70-80cm leveät verhot ja vähän lyhyemmätkin ne saisivat olla mutta ei noinkaan nyt mikään yberpaha.

Kuvasta ei näy se canvastaulu mutta sen alapuolella ei ole nyt mitään ja ollaan aateltu et parempi antaakki sen olla tyhjä, koska tilaa ei ole kovinkaan paljoa. Muuten mennee liian ahtaaksi. Katsellaan pikkuhiljaa et jos joskus keksitäänkin sinne vielä jotain PIENTÄ. Mut nyt saa sisustamiset olla – ainakin hetkeksi aikaa.

Tää on meidän koti <3

Kyl muuten huomaa, et kolmekymppiset lähestyy ku postilaatikosta voi löytää ryppyvoidemainoksen (eikä tää oo ensimmäinen joka mulle tullu – oiskohan jo kolmas tai neljäs) I’m o-oooooooold!!!!

Muistatteko kun viime postauksessa mietein sitä sinistä mekkoa Ellokselta ja pohdein että sopiiko sininen mulle, ni voi elämän kevät ku ihminen voi olla välillä vähän tyhmä – sillä jos tuota alla olevaa kuvaa katsoo niin minkäs värinen tuo tunika on? No melkolailla samanvärinen kuin se Elloksen mekkokin joten mitäpä voimme tästä päätellä? No ainakin sen, ettei se sininen nyt hullumpi väri ole eli sopii sopii sopii.

Sitten näin lopuksi pieni vinkki – kantsii pysytellä viikonloppuna kuulolla sillä blogiin pläjähtää ihana sisustusaiheinen arvonta!

33 kommenttia

 • Anonyymi

  Miten minusta näyttää että oisit laihtunu. Oonko väärässä :)?

 • Riiksu

  On mulle tultu sanomaan kadulla kohteliaisuuksia 🙂 Parhaimmin on jäänyt mieleen kun kävelin kesällä Lahden kaduilla ja mua vastaan tuli pyörällä vanha mies. Se pysähtyi, otti hatun päästään ja sanoi että "voi miten kukkea nuori nainen oletkin!", laittoi hatun päähän ja jatkoi matkaa. Siitä tuli niin hyvä mieli että muistan sen vieläkin, yli 10 vuoden jälkeen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aaaawww.. vähänkö ihanaa! 🙂

 • Anonyymi

  Kotinne näyttää tosi mukavalta 🙂 Ei mitään hienostelua tai trendihakuista, mutta mukava, seesteinen Koti.

 • Möllikkä

  Ai kun ihana ihminen on sinua tullut vastaan 😀 Tuollaisia saisi olla enemmänkin!

  Minun Hello Kitty kuulokkeita kehuttiin tässä taannoin. Olin tramissa ja joku vanhempi naisihminen tuli sanomaan, miten suloiset kuulokkeet minulla onkaan 😀 Ja onhan ne. Tosin kehu nyt ei kohdistunut minuun itseeni vaan kuulokkeisiin, mutta piristi silti mieltä 😀 Ja meidän koirulia tullaan useinkin kehumaan ja rapsuttelemaan, ja tottakai sitä on aina pollea emäntä sellaisissa tilanteissa. Minuun kohdistuvia kivoja kommentteja ei ole tainnut tulla, ellei näitä perus "hyvä perse, kivat tissit" jne. älykkäitä kommentteja oteta huomioon… Mutta en nyt voi sanoa, että ne mieltä piristäisi, melkein toisin päin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo ja kun Porissa vähän harvemmin näin käy. Kyllähän ulkopaikkakuntalaiset tulee useinkin kyselee just multa niitä neuvoja. 🙂 Oon kai helpostilähestyttävä ku hymyilen (no ainaki yritän) melko paljon. 🙂

   Mut ihana toiki, että kehutaan kuulokkeita. Kyllähän sekin varmasti piristi mieltä. 🙂 En oo kyllä nähny tommosia mut voisin itekki sanoa et onpas suloiset. 🙂

 • Anonyymi

  Onko teillä muuten makkarin sängylle olemassa päiväpeittoa ollenkaan? Tuli vaan mieleen, et sänky ja koko huone näyttäis heti paljon siistimmältä jos ei pussilakanat ois esillä vaan päällä joku kivan värinen ja koko sängyn peittävä yhtenäinen peite 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On meillä äitini virkkaama päiväpeitto mut oon vaa niin kova vaalimaa sitä ku tunnearvo on niin valtaisa. Pitäs kyl opetella käyttämään. 🙂

  • Anonyymi

   Sä oot kyllä hassu! Mihin se peitto nyt kuluu siinä sängyn päällä! Eiköhän äitikin olis iloinen jos peittoa käytetään eikä piilotella kaapissa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se mun juttuni. Värjäsin hiukset ristiäisten takia, siellä tykkään olla vähän siistimpi. 🙂

 • Anonyymi

  Kiva postaus Pipsa ja hyvältä näyttää tuvassa.

  Nuorempana komplementteja sai kuulla melko useinkin, nykyään vähemmän 🙂 Toki silloin tällöin jotakin mukavaa. Mieleen on jäänyt muun muassa erään naisen kommentti syksyltä kun sanoi minulla olevan "lämminhenkiset kasvot" ja että näytän helposti lähestyttävältä. Tuo oli mukava kommentti, sillä haluankin osaltani levittää hymyä ja hyväksyntää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia.
   Se muuten on, että jotkut ovat jo ulkonäöltään helposti lähestyttäviä. Muakin on kuulemma helppo lähestyä ku oon niin herttaisen olonen. 🙂 Mä kans oon samanlainen et levittelen hymyä ja kyllähän joiltakin saa hymyn takaisinkin. 🙂

  • Anonyymi

   Piti oikein googlettaa tuo sana "komplementti" ja mm. tämä sieltä löytyi: "Komplementti sanana tarkoittaa täydentävä ja tarkoittaa kohdetta, joka tekee viitatun kohteen kokonaiseksi tai täydelliseksi"
   Eikö sovikin upeasti tähän kohtaan? Jos on huono itsetunto ja sitten saa kehuja, niin SE TÄYDENTÄÄ JA TEKEE KOHTEEN KOKONAISEKSI JA TÄYDELLISEKSI.
   Ehdottomasti kannattaa jaella tällaisia komplementteja tai edes kommentteja…nimim. päivittäinen lukija

 • Anonyymi

  Itse saatan kysyä joltain ihmiseltä, että mitä hajuvettä hän käyttää, kun tuoksuu niin hyvältä. (Vaikka tosiasia onkin, että hajuvedet tuoksuvat erilaisilta eri ihmisillä) Enpä muista onko minulle kukaan mitään kivaa viimeaikoina sanonut, mutta itselleni on kyllä helppoa kehua lähellä olevia, vaikkakin vieraita ihmisiä. On hauskaa tuottaa toiselle hyvää mieltä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on! Ihanaa siis tuottaa toiselle hyvää mieltä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tulee takka, mutta siis noin sisustuksellisesti ajatellen on valmista. Takka on sitten se vihoviimeinen silaus. 🙂

 • Anonyymi

  Kyllä teille kiva koti tuli. Makuuhuoneen verhot on oikein hyvät, mun mielestäni hyvät noin leveinä, että laskostuu kunnolla. Pituudesta voisi ehkä vähän nappasta, jotteivat pölyynny lattialla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis ne on vielä leveämmät, verhot siis – ovat nyt vaan aika rypytettynä tuossa. Yksi verho jo riittäisi peittämään tuon makkarin ikkunan. Niin leveät ne on kunnolla levitettynä. Mut pituudesta en napsaise pois, mutta jollakin tavalla ois tarkoitus lyhentää. 🙂

 • M-K

  Moi Pipsa! Kivalta näyttää teidän koti!

  Mä asun Amerikassa ja täällä viljellään kohteliaisuuksia melkein liiankin kanssa! Itse oon jo niin tottunut niihin, että menee sulavasti perille ja yritän itsekin olla kohtelias Suomessakin ollessani. Kyllä sielläkin vaan ihmiset tykkää, kun niille sanoo jotain kivaa :-)! Oon lähdössä ma iltana työmatkalle Ouluun!

 • Anonyymi

  Tuo sininen väri on mielestäni sulle tosi nappi valinta! Kannattaa jatkossakin ostaa tuon värisiä yläosia, sopii tosi hyvin!

  T: PupuTupuna 🙂

 • Anonyymi

  minäkin sain ryppymainoksen, ja täytin vajaa viikko sitten 19… 😀

 • Anonyymi

  ..minä oon saanut useinkin kommentteja ohikulkijoilta, mutta paras oli kun Lontoossa joku nainen pysäytti minut ja kysyi, että missä olen käynyt parturissa kun minulla on niin hienot hiukset 😀 kerroin sitten, että Suomeen täytyy lähteä jos haluaa samaan parturiin 😀

 • Unknown

  Voi ei!

  Ihana tukka, ihana koti! <3 Oon niin kateellinen sulle, oikeesti ja vilpittömästi! Mä arvostan tollasia oman tiensä kulkijoita niin paljon. Itse yritän vaan mahtua jokaiseen muottiin; tulla nätiksi ja laihaksi ja tehdä kodistani tusinakodin, "ku muillakin on" -ei uskallus riitä enempään.

  Mulle viime viikonloppuna sanottiin, että "olet muuttunut eduksesi", oikein hämmästyksen kera ja se sai mut tuntemaan häpeää; olenko ollut siis vielä tätäkin karmaisevampi? O-ou?

  Aurinkoista viikonloppua Pipsalandiaan! <3

 • Anonyymi

  Mua on luultu monta kertaa venäläiseksi… En oikein tiedä, pitäisikö se ottaa positiivisesti vai negatiivisesti. :oD En todellakaan kyllä pukeudu niin, kuin venäläisten naisten ns. oletetaan, joten ilmeisesti kasvonpiirteissä on sitten jotain slaavilaista. Miehiltä on tullut tietysti omanlaistaan kommenttia vielä silloin, kun baareissa kävin, mutta muuten en kyllä muista saaneeni pitkään aikaan mitään kommentteja. Tai no, otan positiivisena sen, kun parikymppinen kampaaja kysyi, olenko opiskelija. Näytän siis vissiin ikäistäni nuoremmalta (kolmenkympin paremmalla puolella kun ollaan). Ihan yleisesti, en kyllä ole sitä mieltä, että kolmekymppinen olisi vanha, saatikka sitten koskaan suostuisin tädittelemään itseäni. Jos pitää itseään vanhana, kun on 30, on siis ikäloppu jo 50-vuotiaana, ja tuskin elää ainakaan 100-vuotiaaksi, jos se asenteesta on kiinni. ;o)

  Ja ai että, oon kade, kun Porissa on noin lumetonta! Toista se on täällä… Kesää ja sulia lenkkiteitä odotellessa! :o)

 • Anonyymi

  Täällä pohjoisessa lunta riittää, tiet alkaa olla just ja just sulana.
  Sulle sopii oikein mainiosti tuo sininen väri! Ja kotikin näyttää oikein mukavalta ja kauniilta <3
  Jostakin kumman syystä saan usein kehuja, milloin näytän pirtsakan siistiltä?? :D, milloin hiukset on aivan mahtavat tai olen laihtunut, tai rillit sopii hienosti..viimeksi eilen kehuttiin sääriä 😀 kehujat ovat aivan laidasta laitaan iältään!
  No ei se hassumpaa ole, mutta mie jotenkin kiusaannun niistä..ja on täytynyt opetella vain kiittämään, kun ennen aloin vähättelemään itseäni! Syitä kehuihin ja niiden usein saamiseen en tiedä..taidan olla todella helposti lähestyttävä 🙂
  -Aap

 • Salla

  Taannoin oltiin tossa Mikkolan Prismassa niin tuli eräs vanhempi rouva kertomaan kuinka upeasti hehkun onnea ja kyseli koska vaavi tulee 🙂 Kyllähän se piristi mieltä, varsinkin kun ei itse tuntunut yhtään siltä kun ison mahan kanssa hikisenä vaan halusin pois kaupasta 😀