PIPSA10.jpeg
Blogi

Värikäs Pipsa liikennevaloissa!

Mä oon tänään koomaillut vaikka takana on 9h yöunet eli pitäisi olla hyvinkin virkeänä. Tuo on välillä todella ärsyttävää varsinkin jos on suunnitellut tekevänsä vaikka ja mitä. Enkä oo muuten yksin koomailujeni kanssa, sillä myös meidän kissajengi on ollut väsyneellä tuulalla. Ehkä ne vaistoaa jotain. 
Kissoista puheenollen. En olekaan tänne kertonut, että meillä on hieman synkkiä pilviä Siirin ympärillä. Hän ei nimittäin voi hyvin ja lääkärissä on jouduttu juoksemaan yhden jos toisenkin kerran. Jotain on, mutta ei mitään täysin selkeää. Ja tää asia on stressannut kun pelkään, että menetän toisenkin rakkaistani liian aikaisin. Tässä on syötetty ja juotettu. Annettu pilleriä jos toistakin sekä iloittu kakoista ja pissoista. Onneksi on loma, niin olen pystynyt huolehtimaan Siiristä.   

Mut mennään nyt iloisempiin asioihin, koska en halua blogia täyttää ikävillä asioilla. Moni varmaan tästä syystä aina luuleekin, ettei mulla ole koskaan huonoa päivää tai tällaisia, mutta voi kyllä niitä on. Jokaisella meistä on. Mäkään en siis aina ole iloinen, mutta en niitä tänne laita koska mun mielestä sellaista ei ole kenenkään kiva lukea jos oon ollut kiukkunen. Tuskin kukaan haluaa lukea kenenkään blogista mitään tällaisia. 
Huomenna on tiedossa mukava päivänä kun menen äitini luokse ja sen jälkeen tuttavan kanssa jätkeille. Ensin kyllä meinattiin mennä kahville, mutta nämä viimeaikaiset lämmöt alkaa kovin vaikuttaa siltä että haluaa jotain viilennystä, niin mikäs sen kivempi kuin jäätelö. Tänne on luvattu niin kovaa lämpöä, että taidan liikkua ulkona vasta iltamyöhällä. Pitäisi myös lainata se kauhea kasa kirjoja ja lukea niitä, kun ei tuollaisella +30 helteellä oikein mitään ruumiillistakaan hommaa jaksa tehdä. Paitsi just iltamyöhällä. 
Lisäksi joudun vartioimaan mun viimeisiä vadelmia. Eräs pikkuhiiri yrittää kikkaa jos toistakin, että saisi silmäni välttäessä napattua vadelman jos toisenkin. Tämä on muuten kirjoitettu pilke silmäkulmassa eli vitsillä. Näistäkin pitää ilmeisesti sanoa kun sain muutaman sähköpostin jossa oltiin ymmärretty väärin mun vitsailut. Sitä en tiedä oliko ymmärretty oikeasti väärin vai tahallaan. Näitäkin kun valitettavasti on. 

Viikonloppu menikin mukavan nopeasti. Käytiin äidin luona kyläilemässä ja pestiin samalla reissulla ikkunat, kun joku lintu oli käynyt heittämässä tervehdyksensä. Mukava myös huomata että siellä alkaa pikkuhiljaa ”näyttämään” äidiltä. Ollaan hommattu Torin kautta muutamia ”uusvanhoja” huonekaluja kun huomattiin että sinne mahtuu. Seuraavaksi äidille pitäisi hommata sellainen pystypäinen vaatenaulakko ja yritin sellaista käytettynä etsiä, mutta löysin vain seinään laitettavia naulakoita mutta en tuollaista pystymallista. Luulen että se pitää ostaa ihan uutena.   
Lauantai-illalla suunnattiin Hennan kanssa kohti Jazzpuistoa, mistä ostin Pipoiksi kojusta söpöt yksisarvisbokserit sekä Tyypit kojusta kävin hakemassa mulle tehdyt custom-made korvikset eli tällaiset kelta-pinkit Kasvio-nimiset. Mukavaa palvelua! Jatketiin siitä sitten matkaa kesäravintolan puolella kuuntelemaan musiikkia joka oli niinkin rajua että sähköt meni hetkeks. Oli kyllä mukavaa! Tuolta päätettiin jatkaa matkaa pois Kirjurista mutta ei menty kovin pitkälle, vaan vietettiin loppuilta Barco laivassa jossa otettiin Sangriaa. Mulle punaista, Hennalle ”valkoista”. Musiikki vaan oli niin kovalla, että piti huutaa jos halusi sanoa jotain. 
Mä koin pientä ahdistusta kun olin laittanut päälleni uuden Kainon mekon ja siellä laivassa heilui muutama humalainen palava tupakka kädessä. Nyt ymmärrän ne puheet ”baarivaatteista”. Onneksi selvisin ilman tupakasta tulleita reikiä. Ketä muuta ahdistaa tällaiset vai oonko se vaan minä? Ja sitten kello olikin sen verran että soitin mieheni hakemaan meidät kotiin, tai heitettiin toki ensin Henna omaan kotiinsa. Oli kiva ilta ja meillä oli Hennan kanssa mielenkiintoiset keskustelutkin kivasta yhteistyöstä. 
Me nimittäin puhuttiin Hennan kans että hänen pitäisi tehdä myyntiin värikäs pipsa korvikset ja tiiättekö mitä? Henna teki sellaiset! Korviksien nimi on ”värikäs pipsa liikennevaloissa” ja kuvan niistä voi käydä katsomassa Hennan instan sivulta – löytyy Tämän illan aikana nimellä @kallionkieli. Ihan mahtavat! Korvikset voi tilata Hennan tai mun kautta. Vinkki muuten uusista Sulkasato korviksista. Henna on tehnyt noita uusissa väreissä ja niitä saa myös sileinäkin. Esim. mulla on näissä kuvissa röpelöiset keltavihreät. Uusista Sulkasadoista löytyy  kuvat Hennan instastoorin puolelta. 

Ps. Ehdin sitten kuitenkin tässä kirjottelun lomassa siivoamaan, pesemään pyykkiä, tekemään ruokaa ja huolehtimaan Siiristä. 

Kuvat: Henna Kallionkieli Photography

15 kommenttia

 • Anonyymi

  Voi Siiriä, pikaista paranemista! Jos ei syytä meinaa muuten löytyä, niin Helsingistä löytyy kissoihin erikoistunut pieneläinklinikka Felina.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei mitenkään höyryveturin lailla. 🙂

 • Anonyymi

  Komppaan ekaa anonyymiä, Felina Helsinki, ja siellä Teija Viita-Aho, ihan huippulääkäri.

 • Anonyymi

  Miten Siiri nyt voi? Kyllä sinun pitää kertoa murheellisistakin asioista meille. Surut ja huolet pitää käsitellä, etteivät ne jää painamaan sisimpääsi.

 • Anonyymi

  Toivotaan että Siirin sairaus saadaan hallintaan. Kiitos mukavasta blogista,oon seurannut noin viisi vuotta säännöllisesti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, on hän pirteämpi tällä hetkellä mutta kontrollissa se sitten selvinnee.

 • Anonyymi

  Voi Siiriä! Olen pahoillani, toivottavasti asiat on jo paremmin? Kamalaa kun lemmikistä on huoli, ne kun ei osaa kertoa mikä niitä vaivaa. Meillä on myös nyt vähän huoli meidän kissa-tytöstä, kakka ei ole tullut vuorokauteen ja täytyy myös tarkkailla tilannetta, pidä peukkuja!

  Tykkäsin tosi paljon raitamekosta! Tykkäisin itselleni vaaleansinistä ja valkoista raidoitusta, täytyy kytätä jos vaikka nille tulisi valikoimiin eri värivaihtoehtoja?

  Tykkäsin myös Hennan "värikäs Pipsa liikennevaloissa" -korviksista! Tosi hauska idea!

  -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On ne taas tällä hetkellä OK, mutta kontrolli sen sitten paremmin kertoo. Ja kun kissatkin yrittää piilotella kipujaan, mut onneks läheisissä väleissä olevien kissojen kanssa sen näkee nopeasti jos kaikki ei oo OK. Oisk teidän tytöllä ummetusta? Toinen on et jos ei oo syönyt paljoo, nin ei kakkaa tuu välttämättä joka päivä. Onko teidän tilanne helottanut?

   Joo nuo korvikset oli tosi kiva idea. 🙂 Niitä saa mun kauttani 😉

   Vaaleansinistä ja valkosta raitaa ei ainakaan nyt oo tulossa, mut tiiän kyl paikan mistä semmosta saa. 🙂

  • Anonyymi

   Kiva kuulla että Siiriä voidaan auttaa!

   Bella on syönyt tosi paljon tänä kesänä, siksi olinkin huolestunut, mutta kyllä "se" sieltä sitten lopulta tuli, vaikkakin vasta seuraavana päivänä! Heheh hauskaa että näistäkin voi jonkun toisen kissa-äidin kanssa puhua!

   Kerro ihmeessä mistä sillaisen raita-mekon saa? (korvikset houkuttaa, on harkinnassa!)

   -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyvä kuulla että Bella voi hyvin ja sekin tuli sieltä sitten. 🙂 Sen raitamekon saisi multa. 🙂

 • Anonyymi

  Mahdoinko äsken vastata tähän siihen uudempaan ja tähän postaukseen yhtäaikaa? No ei kai sen väliä! Raitamekko josta kirjoitin on siis Heidi-mekko! (tätä se sitten on, kun vastaa välillä puhelimeen, tekstailee ja katsoo telkkaria yhtäaikaa!)

  -Leila