ulkovalo2.jpeg
Blogi

Valoa pimeyteen

Mulla on ollut pari päivää kauhean kiireisiä, sekä mielikin on ollut hieman maassa uutisista jotka kuulin – valitettavasti niistä en voi blogiin kertoa. Aion silti yrittää olla positiivinen, enkä anna sen pilata päiviäni. Olen siis tehnyt nyt pitkiä työpäiviä, mennyt aamusti aikasin töihin ja lähtenyt  myöhempään pois. On ollut hauskaa kun nyt parina yönä olen mennyt nukkumaan klo 21.00, ihan ekana yönä se uni vain ei heti tullut, mutta toisena yönä se oli unta kaalissa samantien kun pää kosketti tyynyä.

Mun piti tavata ystäväkin huomenna, mutta näistä kiireistä johtuen jouduin senkin sitten peruuttamaan, mikä harmittaa todella paljon, koska odotin ystäväni näkemistä. Meidän oli tarkoitus mennä piipahtamaan Puuvillassa, missäs muuallakaan. No ehtiihän sinne myöhemminkin.

Ehdin sentään töiden jälkeen piipahtamaan äidin luona, jossa viihdyin kerrankin pitkään. Pyörittiin äidin kanssa kaupungilla. Käytiin ostamassa äidille uusi nomination pala, tai minä ostin sen hänelle syntymäpäivälahjaksi, ja samalla katselin Kalevala Korun ihanuuksia – saan antaa pari vinkkiä miehelle, niinkuin joululahjoja ajatellen. *esittää viatonta*

Äiti osti meille tämän kuvassa näkyvän valolaitteen (apua, en tiedä miksi muuksi sitä kutsua) ja olihan se pakko laittaa heti etupihalle paistamaan. Saimme myös kaartion mallisen valolaitteen, mutta täällä selvisi että se on sisäkäyttöön, ja kun yritimme sitä täällä sisällä käyttää, niin kissat sekos tyystin. Harmillista, koska se oli kaunis. Toinen vaihtoehto on ottaa ne sisävalot pois, ja itse asettaa ulkovalot sen kaartion ympärille.

Nyt pitäisi alkaa tekemään jotain portugalilaista kalakeittoa, mutta hieman hankalalta näyttää kun itse raapustelen tässä blogitekstiä, ja mies pelaa. Onko muilla alottamisen ongelmaa? Meillä on aika usein niin, että homman aloittaminen venyy, ja venyy. Tätäkin piti tehdä jo viikonloppuna, vaan eipä huvittanutkaan – teimme ruokaisan broilersalaatin.

Ai niin, koska olen tällainen onneton pukeutuja, niin haluaisittekos ehdottaa mulle perjantaiksi asua? Ei tietenkään mikään pakko, mutta ajattelin jos teitä kiinnostaisi tällainen. Katsoisitte siis Garderoobista ja Vaate-esittelyistä vaatteet ja sitten vain kommenttia tuonne laatikkoon. Joten vaan ei tuo oma päänuppi keksi mitään kivaa vaateyhdistelmien kokeilua.

33 kommenttia

 • Anonyymi

  Ulkovalot on kyllä niin kivoja näin pimeään aikaan. Virittelin niitä jo kuukausi sitten pihalle ja laitoin ajastimella toimivaksi, niin ettei sitten tarvitse huolehtia niiden sytyttämisestä tai sammuttamisesta. Tuohon teidän valon ympärille voisit hakea metsästä havuja, sopisi hyvin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, ihan totta. Pitääpä katsoa. 🙂

  • Marjukka

   Muistattehan, että havujen kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin, eli niitä ei saa noin vaan mistä tahansa metsästä kerätä.

   Ulkovalot on kyllä niin kivoja tähän aikaan vuodesta. Mukava katsella pihoja, kun ihmiset on valoja laittaneet:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jep, minä tiedän tämän. 🙂 Isäni metsästä mentäs hakemaan, siellä on niitä vinopino. 🙂

   Ulkovalot on ihania, itsekin tykkään katsella. Varsinkin erään talon pihalla, se on yleensä jouluisin niin valaistu että vautsi. Ehkä vähän omaan makuuni liikaa mutta on se silti kaunis. 🙂

  • Anonyymi

   mä ku oon aina ottanu ihan yleisestä metästä havuja eikä kukaa oo tullu sanoo mitää 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eikai siellä kukaan vartioimassa oo, mutta jos omistajaan törmäät niin voi ehkä tulla ongelmia. Kannattaa olla varovainen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ei oo olemassa yleistä metsää. Mutta maasta saa irtohavuja jne oksia hakea. Pystyssä olevasta tai kaatuneesta ei saa oksia tai havuja napsia, ilman lupaa. 🙂

  • Anonyymi

   Et saa ottaa irtohavuja etkä oksiakaan vaikka kuinka olisi maassa. Kukkia, sieniä ja marjoja saat poimia, et muuta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No katos, ei saakkaan. Mulle on joskus vaan sanottu, että puista ei saa katkoa oksia jne mutta jos maasta löytää, niin saisi ottaa.

 • Molla

  Moikka Pipsa!
  Oon tällänen 18-vuotias tyttö joka itse asiassa eilen monen sattuman kautta löysi blogiisi (googlailin imagolaseja :D) ja aattelin tulla kommentoimaan! Oot rohkea, persoonallinen ja upea ihminen ja sun blogin kirjotuksia on kiva lueskella, sillä ne on semmosta harmitonta "hömppää" – tää oli sit kohteliaisuus :). Pari porinavideotakin on tullu katottua, nekin on kivoja! Sait musta uuden lukijan, yleensä lueskelen muiden ikäisteni blogeja mutta hauskaa vaihtelua tällänen aikuisen naisen kirjoittama blogi.

  – Molla

  P.S. Kiva toi sun "valolaittees"!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vai imagolasien googletuksella tänne löysit, hassua. 🙂 Ei muuta kuin tervetuloa lueskelemaan, toivottavasti viihdyt. 🙂

 • Molla

  Ja jäi vielä sanomatta, että tosi positiivinen tyyppi! Itekin pyrin olemaan, mutta valitettavasti tää kaamosväsymys väsyttää mua joka vuosi niin paljon, joten pimeän aika menee mulla yleensä vähän tympääntyneissä fiiliksissä :/

  – Molla

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Et ole yksin tuon väsymyksen kanssa, mulla se pahin meni kellojen siirrolla ohitse.

 • Anonyymi

  Laita se gossipin (?) sifonkinen pitkähihainen musta tunika ja vaalean beige neule! Päälle vaikka ne punaiset korut jotka yhdistit taannoin siihen toiseen mustaan mekkoon:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pitää kokeilla, ja tarkoitatko niitä violetinvärisiä puuhelmiä (kaulakoru ja rannekoru)?

 • Unknown

  Ihan älyttömän sulonen valo juttu! nuo pallot näyttää ihan kuin joltain hohtavilta marjoilta! ja kyllä, nyt ollu jo muutaman päivän ajan ongelmia ylipäänsä minkään asian alottamisessa 😀 Eilenkin meni stailauksen näyttötyön parissa kokonainen yö… voi kun olisi aikaisemmin jaksanut vaan alottaa

  jessimu.blogspot.fi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No sähän sen sanoitkin, hohtavia marjoja! Siltä ne tosiaan näyttää. 🙂 Toivottavasti oot saanu paremman otteen, asioiden aloituksien kanssa? Stailauksen näyttötyö? Vautsi vau, ootkos osallistunut tuohon Stailaa Pipsa kisaan?

 • Anonyymi

  Tosi nätti valo! Itsekin rakastan valoja ja kynttilöitä. Mistähän tämä on ostettu? On tosi kaunis 🙂

  Voimia ikäviin asioihin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tää on ostettu Suomalaisesta. Itsekin tykkään näistä valolaitteista, tuo piristystä vaikka vähän se on huonolla paikalla, että ehkä siirretää se toiseen paikkaan.

 • Anonyymi

  Ihana valojuttu! 🙂 Minakin tykkaan todella paljon erilaisista "tunnelmavalo" jutuista, esim. kynttilat, jouluvalot ym. Talvella etenkin kattovalo tuntuu jotenkin turhan kirkkaalta!
  Ja joo, kylla on todellakin aloittamisen kanssa ongelmia taallakin! Ainakin olen huomannut todella kovia vaikeuksia sen jalkeen taas kun siirryttiin talviaikaan. Hyvin mielellani makaisin sohvalla/sangyssa ja hengaisin netissa tekematta sen kummempaa…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Talviaikaan tekisi mieli käpertyä horrokseen. 🙂

 • Susanna

  No, toivottavasti sun harmitus on kohta tiessään että pääset fiilistelemään joulua! Kivat ulkovalot,

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No toivotaan parasta, että pääsisi fiilistelemään joulua mut pahimmassa tapauksessa voi olla ettei oo sit yhtää joulufiilistä. 🙁

 • Tirli

  Onpas muuten kiva valojuttu 🙂 Joulussa ja muutenkin tähän aikaan vuodesta on varmasti ihaninta kaikki tunnelmavalot ja jouluvalot joita ihmiset pihoilleen ja ikkunoihin laittavat. Niitä on kiva sitten iltakävelyllä ja muutenkin katsella, muiden valoja. Omiakin laitan toki, vielä mietin että mitä kivaa tuonne terassille hankkis.

  Voimahali sulle ikävien asioiden keskelle, toivottavasti asiat menee taas parempaan suuntaan!

  Saitteko kalakeiton tehtyä ja oliko hyvää? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kyl ihana. Harmi ettei ihan meille näy, mut onpahan naapureille iloa. Silmäniloa. 🙂 Kerrohan sit mullekki mitä hankeit jos päädyit hankkimaan. 🙂 Kiitoksia, kunhan asiat selviää niin eiköhän se siitä. 🙂
   Ja saatiin me tehtyä!

 • Anonyymi

  Joulun laittaminen on ihanaa! Kaikki koristelut, muistamiset ja muut. Ymmärrän toki sellaisia ihmisiä, jotka eivät välitä joulusta tai muistakaan juhlista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se kivaa, itse en joulusta niin välitä, mutta tykkään pienesti laittaa. 🙂

 • maria

  Minkälaiseen tilaisuuteen oot menossa? On tosi hankala miettiä asukokonaisuutta, jos ei tiedä onko se esim teatteriin tai baariin?
  Sinänsä hauska idea kysyä lukijoilta 😀 Voi, kyn vaan sit vielä kuuntelisit vihjeet…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis en mä mihinkään tilaisuuteen oo menossa, ihan arkipäivän vaatteeksi mä sitä aattelin. Ja tässä on nimenomaan tarkoitus että jotain ehdotettua asua kokeilisin ja kuvaisin huomiseen blogipostaukseen. 🙂 Eli jos on ideaa mitä haluat vinkata, niin vinkkaa ihmeessä 🙂 Ja oonhan mää vihjeitäkin kuunnellut. 🙂