Keltamekko1.jpeg
Blogi

Vaate-esittelyssä: Keltamekko

Vihdoin ja viimein saan tämän odotetun keltamekon esittelyyn! Tätä mekkoa onkin kyselty jo pieni tovi ja tämä pitikin alunperin esitellä ihan kesäloman alussa mutta se sitten vain jäi ja jäi. Sain mekon itselleni ompelijalta n. kuukausi sitten. Alunperin mekon piti valmistua syntymäpäiväkseni mutta koska mekon kangas osottautui hieman ongelmalliseksi joustamattomuutensa takia ja kun itselläni on tällainen vähän erikoisemman muotoinen kroppa, niin siinä piti sovitella ja muokkailla, sovitella ja muokkailla muutamaankin otteeseen ennenkuin kaikki oli kunnossa.
Mekon kangas ostettu Eurokankaasta ja siitä teetettiin kuvan keltamekko Brivatar -nimisessä ompelimossa joka sijaitsee Porissa, Herttuantorilla (2. kerroksessa). Mekon valmistus tuli kankaineen maksamaan 160€, josta työn hinta oli 120€. Tuolla samaisessa ompelimossa käyn välillä lyhentämässä housujanikin taikka kaventamassa mekkoja.

Mekon kangas on 100% polyesteria mutta on materliaalistaan huolimatta miellyttävän kevyt eikä juurikaan ole hiostanut – ainakaan +18 asteen päivinä. Mekko on väriltään limenkeltainen ja nuo mekon kukat ovat tummansinisiä vaikka ne näyttävätkin mustilta. Itsekin luulin pitkään että ovat mustia kunnes ompelija kertoi että eivät ole.

Ja sanotaan nyt tämäkin tähän loppuun, koska epäilen että tästä kysytään, niin vaikka nyt kerronkin missä mekko on teetetty ja linkkaan yrityksen FB-sivuille, niin kyseessä ei ole yhteistyö vaan olen mekkoni ihan omilla euroilla maksanut. Minusta on mukavaa tukea Porilaista pienyrittäjää ja siinä samalla kunnon suomalaista osaamista.

          

74 kommenttia

 • Anonyymi

  Hyvin istuu mekko, huomaa kyllä että on juuri sinulle teetetty. Onko mahdollinen laihtuminen otettu jotenkin huomioon mekon mallissa? Ehkä kaipaisin vielä rinnan alle mekon kankaasta joko keltaista tai sinistä vyötä peittämään rypytyskohtaa. Mietin myös että lyhyempänä mekko olisi omasta mielestäni kauniimpi, jäisi kankaan kiiltävyydestä tuleva yöpaitamaisuus pois. Mutta täydellinen mekko kesäjuhliin, toivottavasti sellaisia on tiedossa! Mutta älä yhdistä pinkin laukun kanssa kuitenkaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, tämä on otettu huomioon eli mekkoa on helppo kaventaa kun sen aika tulee. 🙂 Lyhyempi mekko ois varmasti ollut kiva mutta halusin nimenomaan maxipituisen. 🙂 Ja tottakai aion ainakin kokeilla, että miltä näyttää pinkin mekon kanssa. 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hahhha, siis pinkin LAUKUN kanssa. 😀

  • Anonyymi

   Katselin videon tosta keltaisesta mekosta vielä kerran ja yritin pitää siitä mutta ei, ehdottomasti ei. Se on sitä paitsi liian lyhytkin maximekoksi, kun laitat kengät jalkaan siitä tulee helposti juuri liian lyhyt. Ainakin toi rypytys pitää jotenkin peittää, tuolla oli hyviäkin ehdotuksia. Silti sun rinnat sojottaa toinen itään toinen länteen. Ei ole kyllä sun vika vaan ompelijan, ainakin minusta tuntuu siltä. Takaa yläosa tuosta kankaasta on turhankin istuva, näyttää kiristävän. Kyllähän ammattitaitoinen ompelija auttaa ihmistä näkemään itsensä paremmin jos ollaan väärillä teillä. Eli ei, en löydä siitä muuta hyvää kuin että ymmärrän naisen saavan ahaa-elämyksiä välillä ihan oudoistakin asioista. Maksoin kerran hullun hinnan keittön kappaverhoista jotka olivat kotona jotain ihan muuta kuin sillä hetkellä kaupassa. Näytä tästälähin aina vyötärösi äläkä rypytä sitä säkkiin. Kokeile joskus A-linjaista mekkoa, hieman tummempaa ja tarpeeksi väljää. Rintojen alle, mun mielestä, tulisi jättää jokunen sentti että vyötärö yläosastaan pääsee näkyviin. Mutt joo, jokaisen oma asiahan se on miten itsensä näkee… mutta kun kerran haluaisit muotia seurata ja vaiks stylistiksi toisille pitää sun olla erityisen tarkka siitä miten itsesi esität.

  • Anonyymi

   Hyvä puheenvuoro!
   Tässä on varmaan vähän törmännyt asiakkaan toiveet (esim. tuo ei-vetoketjua) ja se mitä kankaasta pystyy tekemään. Jos selkävetoketju tuntuu hankalalta, vetoketjun voi laittaa myös kylkeen.

   A-linjainen mekko olisi tosiaan hyvä, ja juurikin noin, että rintojen alle muutama sentti, ettei ala levenemään heti rintojen alta.

 • Anonyymi

  Väri sopii sinulle hyvin. Ompelijalta saisi todella istuvia vaatteita,jos vain rahaa siihen liikenisi.Aurinkoisia lomapäiviä sinulle!t. Minna

 • campari

  Moi Pipsa. Ompelija kun tehnyt niin osasiko ompelija kertoa mitä kokoa tuo vastaa jos siihen niskaan iskis kokolapun kiinni ja rekille roikkumaan? Mekosta, ihan nätti mekko mutta hintaahan sille tuli, toisaalta kotimaista työtä tuit, joten hyvä niin. Herää kysymys olisitko sittenkin saanut samalla hinnalla pari kolme kivaa(kin) mekkoa. Uniikki tuo ainakin on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Me puhuttiin tuosta ja ompelija puhui jotain 50-52 kokoisesta jos kokomerkinnän laittaisi. Joo, kyllähän tuolla summalla olisi muutaman mekon ostanutkin mutta ei uniikkia. 🙂

  • Anonyymi

   Ihmettelen samaa. Ennen vaatekoko oli 54-56 ja nyt 50-52. Laskennallisesti viisi kiloa on yksi vaatekokonumero, joten 35 kg on seitsemän vaatekokonumeroa eli vaatekoon pitäisi olla nyt 46-48…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se pienentynyt. Parhaiten tämän näkee noista Yoursin vaatekoosta, kun ennen oli 26-28 mutta nykyään 20-22 – myös jotkut UK24 kokosetkin menee. Riippuu niin vaatteesta ja valmistajasta. Ellokselta suurinosa 52 koosta on sopivat. Ja Ratsulassa kun käyn, niin siellä yläosissa on koot 46-50 väliltä.

 • Anonyymi

  Minustakin tuo rypytyskohta pitäisi peittää vaikkapa sinisella vyöllä, olisi sitten parempi. Olet kyllä ihanan pirtsakka tyyppi :).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No asiaa pitää kokeilla, mutta en viitsi pelkkää kokeilua varten ostaa vyötä. 🙂

  • Anonyymi

   Ei kai sitä ostaa tarvitse. Mekko päälle ja kaupungille, ja siihen vaan päälle asusteita kokeilemaan. ;D

 • Anonyymi

  Kangas laskeutuu kauniisti eikä mekko jää mistään kinnaamaan. Väri on kaunis, sopii sinulle hyvin. Toivottavasti keltamekolle löytyy paljon kivoja käyttöpaikkoja kesän aikana 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihan jokapäiväisessä arjessa tulen tuota käyttämään, että kyllä sille löytyy käyttöpaikkoja. 🙂

 • Anonyymi

  160 euroa ompelijan tekemästä mekosta on ihan kohtuuhinta.

  Yleensäkin vaatteen hintaa kannattaa arvioida sen käyttöasteen mukaan. Mitä enemmän vaatetta käyttää, sen kalliimpi se voi olla.

  Hieman enemmän maksanut, mieluisa ja näin ollen usein käytetty vaate tulee pitkässä juoksussa halvemmaksi kuin monta edullista kertakäyttövaatetta.

  Ja kuten helmikuussa kangasta ostaessasi arvelit: "Luulenkin että en mitään muuta käytäkään ensi kesänä kuin tuota mekkoa."

  Itse joskus laskeskelen, paljonko vaate on maksanut esim. per käyttötunti.
  Jos olet tuota mekkoa käyttänyt nyt 0,5 tuntia, on sen "tuntihinta" 320 euroa.
  Pidät vaatteesta ja todennäköisesti käytät sitä jatkossa lähes päivittäin, joten tuntihinta laskee huimaa vauhtia.

  Joko mekko on myynnissä/myyty?

 • Anonyymi

  Rinnan rypytys ei nyt näytä hyvältä, mekko "lihottaa " jotenkin.Sun mekko ja sinä sitä pidät,tää mun mielipide.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmm… ei ne kyllä ole enkä itse bongannut videolla mitään outoa – voitko täsmentää että missä kohdin tätä outoutta tapahtuu?

 • Anonyymi

  Eihän vyö sovi tuon malliseen mekkoon,yläosa on ommeltu noin,katsokaa tarkemmin 😯

 • Anonyymi

  No niin, saatiin keltamekko esiin. Kivan näkönen.kiva tuo kuvio. Juhlamekkohan tuo on,menis vaikka linnan juhliin, jos kutsu tulis.
  Keltanen sopii sulle hyvin. Onko se vaalean ihmisen väri. Mulle ei sovi,tai en uskalla kokeilla,ainakaan noin näyttävänä.
  >Leena

 • Anonyymi

  Tuo rypytetty kuin säkki! Aivan liian iso ja näyttää kuin alaosaan olisi väkisin syötetty kaikki olemassa oleva kangas. Olis vaikka värkännyt siitä pienen iltalaukun tjn. Ei todellakaan istu toi malli sulle johtuen juuri tuosta karmeasta rypytyksestä ritojen alla ja yllä Kankaasta olisi kyllä saanut kauniimmankin. Urheasti esittelit sen mutta ymmärrän miksi vasta nyt. Eli jos jäi epäselväksi niin rypytykset päin seiniä ja aivan liian paljon kangasta käytetty siihen. Lihavoittaa sua. Olisi tuosta saanut muutakin, lopeta noiden mummovaatteiden käyttö sekä mummot ompelijoina? Oot nuori ihminen, käyt nuoren ihmisen vaatteita.

 • Anonyymi

  Näin itsekin kun vaateompelua harrastan aktiivisesti, niin minua kyllä kummastuttaa tuo mekon miehusta. En tiedä mitä olette siinä hakeneet ompelijan kanssa, mutta nyt rintojen väliin muodostuu ikäänkuin turhan leveä väli ja rintojen alla rypytykset on runsaat, kun taas tuossa tissivaon kohdalla niitä ei paljoa ole. Tuosta olisi saanut paöjon helpomminkin huomattavasti kauniimmin istuvan maximekon, nyt se näyttää arkikäyttöön melkoisen krumeluurilta ja täyteen tupatulta, ja vanhentaa. Kotimaista käsityötä kannattaa tottakai tukea, mutta nyt ei kyllä jälki ole ihan viimesen päälle, kun miettii, mikä oli vaatteen hinta.

 • Anonyymi

  Oletko itse täysin tyytyväinen mekkoon?

  Kuten muutkin kommentoineet, miehusta ja rypytys eivät toimi. Jokin tökkii. Pääasia on tietenkin tyytyväinen tilaaja, joten toivottavasti et tyytynyt tähän vaan se täyttää toiveet ja pitkän odotusajan. 🙂

 • Anonyymi

  Hmmm,tosiaan tuo miehusta ei ole hyvin tehty,eikä helman rypytys rintojen alta. Kaunis kangas mutta mä nyt kipittäisin sinne ompelijalle ja pyytäisin korjaamaan nuo virheet,120€ kuitenkin työstä oot maksanut. Mua itseeni ärsyttäis tuo niin paljon,etten vois pitää,kun aina tökkäis virheet silmään. Mut toisaalta sä oot hyväksynyt työn virheineen päivineen ja sä käytät mekkoo,niin kai se on sit ok.

 • Anonyymi

  Anteeksi, kun sanon, mutta luulen, että mekko olikin pienoinen pettymys. Kangas on kaunis, mutta ei paras vaihtoehto mekkokankaaksi. Pienyrittäjän työllistäminen plussaa.

 • Anonyymi

  Kaunis, mutta vähän yöpaitamainen (johtuen tuosta rypytyksestä rintojen alla). Valitettavasti lihottaa ja vanhentaa sinua turhaan. Mutta makuja on monia ja tärkeintä että itse tykkäät ja viihdyt vaatteessa 🙂

 • Anonyymi

  Anteeksi nyt vaan, mutta mekko näyttää minusta yöpaitamaiselta…tekeekö tuo satiinininen kiilto sitten sen en tiedä.. Mallikin on vähän erikoinen tuossa mekossa…edestä rintojen kohdilta ihmeellinen…nuo rypytykset rintojenalla eivät ole kyllä kivan näköiset, mutta tämä on minun mielipiteeni. Toivotaan että tulee käyttöä jos kerran itse tyytyväinen olet..

  • Anonyymi

   Kävin katsomassa tuon linkin ja tuo ehdotettu kaistale olisi tosi hyvä. Pipsa, ehdotan, että fiksaatte tuon rypytyksen piiloon tällaisella kaistaleella. Se toisi miehustaan napakkuutta ja eräänlainen keskeneräisyyden fiilis jäisi pois. Muuten mekko on todella nätti ja onnistunut, mutta kaipaa mielestäni pienen fiksauksen vielä ja sitten on aivan ihana. Voisit mennä tuolla vaikka mihin juhliin, vaikka häihin jne. Olisin itse tosi tyytyväinen, jos kaapissani olisi tuollainen ompelijan tekemä juhlavampi mekko odottamassa tilaisuutta…!

 • Anonyymi

  Onko malli sinun vai ompelijan ideoima? Onko kyseessä ihan ammattiompelija ja oliko hänellä kokemusta XXXXL-vaatteiden tekemisestä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sekä että ja käsittääkseni on ammattiompelija kyseessä.

  • Anonyymi

   Tuo rintamuksen alaosan rypytys olisi ihan ok pienirintaisen vaatteessa,mutta tuossa koossa näyttää väärältä valinnalta. Uimapukumainen. Hienoa, että tuit suomalaista käsityötä, mutta rahasi menivät kyllä nyt hukkaan…

 • Anonyymi

  Mekkosi kangas on kyllä aivan ihana! Tuo keltaisen sävykin on tosi kaunis ja tummansiniset kukat mätsäävät hienosti keltaiseen!

  Minustakin tosin näyttää, että edustan rypytyksissä keskelle jää hiukan liian pitkä väli, koska rinnanalusrypytykset asemoituvat nyt lähelle kainaloita. Lisäksi kaula-aukon tummansinisen kukan päällä kulkevä keltainen sauma olisi parempi tummansinisenä, vaikka vaatisikin lankarullien vaihdon kesken ompelun.

  Mutta kaiken kaikkiaan malli on oikein kiva, naisellinen ja riittävän pitkä, ja pitäisin itsekin mielelläni (korjausten jälkeen) päällä!

 • Anonyymi

  Näyttää yökkäriltä, onkohan se tuo kankaan kiilto mikä tekee sen?
  Niinkuin moni on jo kommentoinut, niin rintamus näyttää tosi oudolta, keskelle rypytystä myös tai joku kaistale peittämään ne kokonaan. Samoin pistää silmään toi keltainen lanka sinisen kukan päällä noin näkyvässä kohtaa, toki on hommaa jos sitä rupeaisi vaihtamaan mutta luulis tuohon hintaan onnistuvan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kenties, en tiedä onko tuo vai mikä.

 • Anonyymi

  Komppaan muita, ihana kangas, mutta mekko valitettavasti hieman amatöörimaisen näköisesti tehty. Saumat vinksattaa rintamuksessa aika pahastikin sekä rintojen alla oleva rypytys saa rinnat näyttämään kummallisilta, jopa eri kokoisilta. Harmi sinänsä, sillä mekosta olisi voinut tulla todella upea, monet ovatkin antaneet hyviä ideoita muokkaukseen/korjaukseen! Toivottavasti tosiaan itse olet TÄYSIN tyytyväinen mekkoosi 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuten yllä sanoin jo jollekin, niin olen tyytyväinen mekkooni. 🙂

 • TanjaP

  Näyttääkö mun kännyn ja läppärin näytöt jotenkin väärin,värin laimeana,limen keltaista en vaan nää vaan himmeä keltainen,ehkä?Kuviot ok,rintojen alla oleva rypytys on Marilynmainen,tiuhempaan ja sopivalla laskoksella povea korostava.Vyötärö olisi ehkä myöskin kaivannut 'vyötä'korostamaan.Pituudesta plussaa ja paikallisen käsityöntaitajan käytöstä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Himmeä keltainen tuo on mutta näin käsitin että värisävy on kuitenkin limenkeltainen, tai siihen kallistuva.

 • Anonyymi

  Yhdyn joihinkin edellisiin kommentteihin. Olen pahoillani, mutta näyttää minustakin ihan yöpaidalta. 🙁 Mutta eihän se toki haittaa, jos itse tykkäät. 🙂

 • Anonyymi

  Tosi kaunis mekko, malli ja väri sopii sinulle hyvin 🙂 Kelpaisi hyvin juhlaan, mutta hyvin myös halutessa arkikäyttöön 🙂

 • karkki

  Vau! Mekko näyttää hyvältä sun päällä 🙂 Vähän omaperäisempi mekko kuin perusketjuliikkeiden mekot, tykkään!

 • Anonyymi

  Ei tule itselleni tuosta mieleen yöpaitaa..
  Kaunis mekko ja kaunis nainen.

  keltainen lanka tumman kukan päällä on ehkä pieni "tyylirike", mutta who cares?!

  Ihania juhlia uuden mekon kanssa 🙂

 • Anonyymi

  Tuo mekko ois ollu parempi sillä mallilla kuin se sun kirjava maximekko. Nyt se on vähän oudon tyylinen.

 • Anonyymi

  Kangas on TOSI kaunis, mutta muakin oikein harmittaa miten huonosti mekko on tehty. 🙁 (rypytykset ja kaula-aukon saumalangat) Näyttää kyllä kevyeltä ja oikein passelilta kesäkeleihin! Tiia

 • Suffeli

  Mekko näyttää tosi hyvältä, en nyt oikein huomannut että mistä kohtaa mekko olis huonosti tehty, olen kyllä todella kriittinen itse tässä kohtaa jos ompelutan vaatteita. Mun mielestä jälki näyttää todella hyvältä. keltainen lanka tummien kukkien päällä ei muuten ole mikään tyylirike vaan ihan juuri oikein tehty. Kangashan on pohjaltaan keltainen.

  Mä tykkään tästä mekosta vaikka se on nähtävästi saanut paljon kritiikkiä. Se ei ehkä ole maailman laihduttavin mekko malliltaan mutta sopii sulle hyvin ja sen näki varsinkin videolla kun liikahtelit sen kanssa. Tuon mallinen mekko on myös helppo pienentää vaikka kangasmateriaali silloin taitaa leikkaamisen ja ompelun kohdalla asettaa jonkun verran rajoituksia. Mukavaa kesää sinne Satakunnan suuntaan:)

 • Anonyymi

  Veikkaan, ettei tuota mekkoa näy päälläsi toista kertaa 😉 . Hassu malli on kyllä.

 • Anonyymi

  Höh, odotin tuolta kankaalta ja mekon teettämispuheiltasi upeaa, ilta-/coctailmekko -tyylistä luomusta, mutta… Mekko näyttää mummomaiselta yöpuvulta ja tuntuu, että kaunis kangas on menny vähän hukkaan. 🙁 Voi harmi! Mutta tärkeintä on, että itse pidät siitä. Toivottavasti sille tulee käyttökertoja 🙂

 • Anonyymi

  Joo, ei… Kangas kiva ja näyttävä ja ideakin ollut varmasti ihan hyvä, mutta toteutus ontuu. Tuo rintojen välinen osa on aivan kummallinen ja saa aikaan efektin kuin rinnat valuisivat kainaloihin. Rypytyksistä ja helmasta tulee nyt mieleen lähinnä suihkuverho. Aika paljon rahaa meni outoon mekkoon.

 • Anonyymi

  Ammattiompelijana minun silmäänikään tuo yläosa ei ole onnistunut, näyttää siltä että on leikattu reilusti liian iso ja sitten rypytyksin kursittu kasaan. Eikö tätä nimenomaan pienennetty laihdutuksesi takia ? Lisäksi vyötärösauma ei kulje suorana kun katsotaan mekkoa sivusta ( tai ei oikeastaan mistään suunnasta ), voi toki johtua koostasikin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Rintamuksesta jouduttiin vähän ottamaan kiinnemmäs ja tuon yläosa näyttää hassulta varmaankin siksi kun siitä piti tehdä isompi koska kangas ei jousta – jos se olisi tiukempi niin en saisi sitä repimättä pois päältä. Ja sitten tossa piti ottaa huomioon sekin etten halunnut rintaliivien keskiosan näkyvän. Kangas oli aika haasteellinen tämän takia koska ei jousta. Joustavamman kans ois varmaan saanut paremman.

  • Anonyymi

   Onko mekossa vetoketju? Sillä sais aikaan istuvuutta kun ei joustava kangas.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ole vetoketjua koska en sellaista halunnut.

 • Anonyymi

  Onko nuo kaula-aukon saumat oikeasti tuollaiset, mitkä valokuvassakin? Eli sun oikealta puolelta sauma jatkuu tumman kukan yli pitkälle paikkaan X ja vasemmalta puolelta sauma ylettyy juuri ja juuri kukan päälle ja sen jälkeen katoaa? Luen blogeja siis tosi pieneltä näytöltä ja joudun usein zoomaamaan kuvia, että erotan niistä jotain 😀 Kiinnitin tuohon vaan huomiota ja mietin, että huijaako kuva jollain tavalla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On ne tuollaiset, etkai se on vaan joku optinen harha tai jotain.

 • Unknown

  Nykyään tykkään harvoin sinun vaatteista, mutta tämä on kyllä kiva! Mulle ei tullut ollenkaan yöpukufiilis ja varsinkin puvun malli on tosi hyvä. Toki pieniä yksityiskohtia, jotka olisi voinut toteuttaa eri tavalla (kuten tuon langan vaihto kukan kohdalla), mutta nuo nyt ovat aivan tavallisia kun kyseessä on itse suunniteltu ja ompelijalla teetätetty vaate – ne tulee nimittäin aina mieleen vasta jälkikäteen, ainakin mulla, mutta harvoin riittää hermoja vaatteen purkamiseen ja uudelleen ompelemiseen tuollaisten pilkuseikkojen takia. Menehän ottamaan nyt mekko päällä jonnekin luonnon helmaan asukuvia, tuo nimittäin kävisi siihen tarkoitukseen tosi hyvin!

 • Unknown

  Kangas on todella nättiä, mutta malli ei imartele hoikistunutta figuuriasi. Mutta pääasia että itse olet tyytyväinen.

 • @follower 678463525789921

  Kiva, kun teit postauksen, oli kiva nähdä millainen mekosta tuli.

  Ja kun tuota etupuolen istuvuutta on kritisoitu täällä, niin sanon, että takapuoleltapa näyttää istuvan tosi hyvin ja jotenkin kiva tuo heilu helma. Käyttötarkoitus voisi olla kesähäät (siis häävieraana), kaupungille en laittaisi.

 • Anonyymi

  Pipsa. Mekko ei sovi sinulle yhtään, eikä myöskään väri, ja se lihottaa sinua ;). Tee kuitenkin niin, miten itestäsi tuntuu, ja niinhän teet kuitenkin, äkäpussi ;)!

 • anne

  Aika ristiriitaisia tunteita tuo mekko herättää. Erittäin kannatettavaa tukea paikallista ompelijaa ja teettää mekko. Jos itse teettäisin mekon, valitsisin kyllä ehdottomasti laadukkaamman kankaan kuin polyesteri. Toki hintaa mekolle tulisi muusta kankaasta tehtynä enemmän, mutta laatukin olisi parempi. Esimerkiksi pellava-viskoosi on ihana kesällä sekä mekkona että vaikka caprien materiaalina.
  Toisaalta kun tuota mekon suunnittelua ja toteutusta katsoo, niin ehkä pitää olla tyytyväinen ettei joku kalliimpi kangas mennyt pilalle. Sen verran oudosti on kyllä tuo mekko ommeltu eikä imartele käyttäjäänsä.
  Laadukkaammasta kankaasta olisi ehkä ompelijan ollut helpompi toteuttaa tyylikäs ja kauniisti istuva mekko, jota olisi voinut sitten koon muuttuessa muokata tarpeen mukaan. Nyt tuo valmis mekko valitettavasti näyttää ikkunaverhoista ommellulta yöpaidalta.

 • Anonyymi

  Ei ole onnistunut ja tiedät sen itsekkin. Tämä on kohta myynnissä 🙂

 • Anonyymi

  Ei ole onnistunut tämä leninki ei. Hyvä että tuet ompelijaa, mutta ei osaa hän kaavoittaa. Mekko näyttää verholta ympärillesi kurottuna ja paksuntaa.