ElloksenNeulemekot1.jpeg
Blogi

Vaate-esittelyssä – Elloksen neulemekot

            

No niin, tällä kertaa olisi vuorossa nämä Elloksen neulemekot jotka läpäisivät mun tarkan seulan. Ompas muuten hauska pysähdyskuva tullut tuohon videoon – Sulon pitää aina olla kaikessa mukana.
Päädyin sitten ottamaan tällaiset ei-ihan-niin-laadukkaat-mutta-menettelee neuleet kokeiluun koska kun mietin erään lukijan antamaa neuvoa, niin tulin samaan tulokseen eli panostan vaatteisiini vasta kun olen paremmissa mitoissa. Toivon mukaan ensi talvena. Mut sinä ennen aion kyl vähän katsoa vaatteiden lappusia vaikka en kyllä aio kokea mitään omantunnontuskiakaan jos joskus ihastus johonkin huonompilaatuiseenkin.

Mulla vaan tuli kiire päätöksien kanssa kun lasku tupsahtikin jo ennenaikaisesti postiluukusta sisään, joten jouduin tekemään päätöksen näiden kahden välillä. Alunperin ajattelin kysyä teiltä, että kumpi pitäisi ottaa mut kysytään nyt vaikka sitten näin, että osaatteko arvata kumman valitsin?

Neulemekko – ohutta neuletta (*mainoslinkki)
60% viskoosia, 40% puuvillaa

Mä taisin vahingossa sanoa videolla, että tämä on 100% puuvillaa mutta ei olekaan. No se selittää sen miksi tämä raitamekko olikin vilpoisampi päällä. En kyllä vieläkään ole sitä mieltä että raidat sopisi mulle. Ainakaan tuossa persauksen kohdilla tuntuu leveentävän ja eihän me sitä nyt haluta. Sitten mä vieroksun noita pitkä hihoja koska ne on niin pitkät.

Neulemekko (*mainoslinkki)
40% puuvillaa, 30% polyamidia, 25% viskoosia, 5% villaa

Tämä neulemekko sentään tuntui päällä lämpimältä mutta ei onneksi hiostavalta. Sitten tykkään että tässä oli lyhyemmät hihat ja tuo värisävy on sitä mitä olen hakenutkin – valkoiset hihat on hauskat! Tässä on pikkuisen villaa mutta se ei tunnu iholla mitenkään epämiellyttävältä. Mulla on tosi herkkä iho eikä mikä tahansa villasekoite välttämättä toimi mut tässä ei tuntunut miltään. Tässäkin oli vähän pitkäh hiukset, mutta ei yhtä pitkät kuin ylemmässä. Vaikka molemmissa on pituus saman verran, niin jotenkin pidän enemmän tämän pituudesta.

61 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Molemmat oli kyllä nättejä, mut vaan yhden valitsin. 🙂

  • Anonyymi

   no raidallinen näyttää täysin sopivalta koossa 56 joten olisiko oletettavaa että ennen laihdutusta olisitkin oikeasti ollut koko 58/60?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vaikea sanoa, vaatteet kun on niin eri mittaisia ja sitten kun on vielä sekin ongelma että olen ylhäältä kapeampi mitä alhaalta. Esim. farkut joita joskus sovitin olivat kokoa 58 (juu oon sovittanut ja todennut et ei ei ei ei) Mut on hyvin mahdollista että joku vaate on ollut 58/60 – mutta mitä itse muistelisin vaatteistani niin ovat isoimmillaan olleet kokoa 56 ja 26/28.

 • Anonyymi

  Nostan hattua sulle, että uskallat ihan julkisesti esiintyä neulemekoissa. Itselläni tuo kynnys ei ole vielä madaltunut. Näytän nimittäin aivan kauhealta kaikkine makkaroineni. 🙁 Tiedä sitten näytänkö yhtään paremmalta vaikka yritänkin verhoutua mahdollisimman peittäviin ja myötäilemättömiin vaatteisiin….

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitosta vaan, vaikka ei tämä ole vielä mitenkään pahinta makkaroiden esittelyä. 🙂 Suosittelen kokeilemaan vähän myötäileviäkin, voivat yllättää. 🙂 Siis vähän myötäileviä, ei kuitenkaan mitään kireä kuin viulunkieli. 🙂

 • Anonyymi

  Nää vaatepostaukset on kivoja. Itsekin olen katsonut tuota ensimmäistä neuletta. Se on sulle vähän liian pitkä ja ehkä tummempi väri olisi armollisempi muodoille. Samoin toisessa neuleessa. Tuo väri on muutenkin vähän pliisu. Elloksen kuvassa nauhat on sidottu eteen ja se on kivemman näköistä. En nyt osaa sanoa kumpi kannattaisi ottaa, ei ihastuttanut sillä tavalla kumpikaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nää on kivoja, tykkään itsekin. Mietinkin just että pitäisiköhän ottaa huomenna asukuva, niin näette paremmin miten valikoitu mekko istuu. 🙂 Pitää nyt vielä katsoa ehdinkö ottamaan. Tummempi väri on kyl muodoille armollisempi mut minkäs teet kun oon saanut päähäni et pitää olla VAALEA. 🙂

 • Marjukka

  Raidallinen ehdottomasti. On raikas ja kiva päälläsi, eikä yhtään liian iso. Hihat saa aina kääräistyä. Toi toinen on auttamatta liian makkarankuori. Tuossa raidallisessa tulee hauskasti joku optinen illuusio, ja se itse asiassa hoikistaa sinua – päinvastoin kuin tuo piukka.

  Ja kyllä sinulla on laskun tulosta huolimatta oikeus 14 pv miettimisaikaan Elloksella!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, mutta tässä tapauksessa ei ollut kyl kovin kauaa maksuaikaa. 🙂 Tuotteet tuli keskiviikkona, vai torstainako ja heti perjantaina saapui lasku jonka eräpäivä on tällä viikolla. Et ei kovin kauaa ehtinyt miettimään. Yleensä Elloksella saa miettiä aika kauankin ennenkuin lasku edes tulee, joten mikähän oli että nyt tuli näin pian.

 • Neiti Säästäjä

  Raidallinen on ehdottomasti paljon nätimpi mun mielestä 🙂

 • Anonyymi

  Oi, raitamekko on ihanan raikas! Äläkä makkaroita murehdi, raidat tuo muodot just oikeisiin paikkoihin tiimalasimaisesti 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi ei suinkaan, en mä muotojani häpeile mutta jotenkin tuo raidallinen leventää tuota lantiota vähän turhakseltaan kun vertaa muihin. 🙂

 • Anonyymi

  raitamekko toimisi, jos se koko olisi oikea. Nyt ei istu. Toinen on ihan ok, ei hyvä ei huono. Musta se on kuitenkin pitkähkö collegepaita, ei mekko. Sinänsä kumpikaan ei ole napakymppi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Raitamekko tosiaan on turhan iso, siis yläosasta. Ja tuo alempi on tosiaankin enemmän tunika kuin mekko, mut puhutellaan siitä kuitenkin mekkona koska niin ne Elloksellakin tekee. 🙂

 • Anonyymi

  Tuo harmaa on ehdottomasti NoNo!
  Raidallinen ei ole yhtään iso sulle, ainakaan näytä siltä. Toivottavasti pidit sen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ei se tuossa videolla ja kuvassa isolta näytä mut kyl se sitä tuosta yläosasta oli.

 • JohaNna / Arjen miljonääri

  Raidallinen on ihanan raikas todellakin, ja sopii sulle hyvin 🙂

 • Anonyymi

  Raidallinen kivempi vaikka ehkä hieman liian pitkä onkin, sitä saa varmasti rypytettyä kivasti esim vyötärön ja vatsan seudulle. Alempi minun mielestäni aavistuksen liian pieni/piukka, muuten olisi kiva sekin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä en tykkää rypyttää tolla tavalla. 🙂 Alempi oli tuossa kyl tommonen piukanoloinen, mut ei siis päällä tuntunut siltä ja yhden päivän käytössä se löyseni oikein mukavasti. Otin siis tuon harmaan itelleni.

 • Anonyymi

  Ei toimi kumpikaan. Tollanen oikean kokoinen ja istuva raidallinen voisi toimia. On kivan raikas. Ei mikään teltta ja venähtänyt hihoista niin kuin tuo on. Älä osta kumpaakaan, osta sit kun löytyy toimiva. Teetä raidallinen? Muokkauta raidallista?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuollaisen raidallisen voisi tosiaan teetättää, ja paremmasta materiaalista. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Harmaan mä otinkin, mut kyl mä pienesti tuosta raidallisestakin tykkäsin.

 • Anonyymi

  Vaakaraidat leventää, en suosittele pullukoille. Tuo toinen olisi parempi jos olisi hitusen suurempi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä viis nakkaan suosituksista eli vaakaraita saa olla jos sellainen kiva löytyy. 🙂

 • @follower 678463525789921

  Moi! Minusta kumpikin mekko on ihan nätti, mutta istuu huonosti ja ns. halpuuden huomaa, nämä on ohuempia kuin ne Gapin mekot Zalandolta. Niistä se luumunvärinen oli minusta ihan täydellinen. Näistä en ottaisi kumpaakaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ne GAPin mekot oli kyl kivat, mut ihan vääränväriset ja sit se toinen oli samanlainen kuin tässä tää raitamekko. Venyi tosi pitkäksi ja kun en metsästä ihan niin pitkää. Mut joo, nää on ohuempia kuin ne GAPin mekot.

 • Anonyymi

  Ei kumpikaan. Vakaraitoja ei lihaville, kun leventävät ja toisessa mekossa kanssa valkoiset hihat, niin paksuntavat käsivarsia entisestään. Ei jatkoon.

 • Anonyymi

  Pois molemmat! Miks pitää väenvängällä saada kaikki makkarat ja muhkurat esille? Vartalonmyönteiset vaatteet eivät näytä kauhean hyvältä noinkin ylipainoisen ihmisen päälle, etenkään vaaleat joissa joka möykky korostuu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mua ne ei haittaa, koska ei nuo kuitenkaan mikään lateksipuku mun päälläni ollut. 🙂 Siis eivät olleet niin ihoamyöden. 🙂

 • Anonyymi

  Harmaa pn tylsääkin tylsempi. Raita ei oo oikean kokoinen ja istuva. Molemmat huonoja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Harmaa on kyllä värinä tylsä mutta kuten joku lukija sanoi joskus, että sitä saa elävöitettyä joten olen ajatellut antaa vaaleillekin sävyille mahdollisuuden. 🙂

 • Anonyymi

  Ihan tekstin lopussa puhut putkistä hiuksista? Miten en littyy tähän vai tarkoitatko hihoja? 😀

  Toinen/alempi/jälkimmäisempi ehdottomasti parempi!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Apua? Enkai? Joo, siis pitkä hihoja oon tarkoittanut enkä hiuksia. 🙂

 • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  raidallinen näyttää hyvältä eikä todellakaan lihota. Päinvastoin tuo raita luo jotenkin silmiin illuusion hoikemmasta. Tuo harmaa on ennemminkin kuin liian tiukka tunika (tunikanhan pitaä olla löysä).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuo harmaa itseasiassa löysentyi kun eilen pidin sitä koko päivän päällä (en tiiä onko se hyvä vai huono asia, mut mulle ainakin hyvä) eli ei oo samanlainen enää kuin tuossa videolla vaan jopa parempi. Löysempi. 🙂

 • Anonyymi

  Raidallinen kivempi! 🙂 kissa-allergisena täytyy todeta että sovittaessa vaatteita jotka palauttaa, on ikävää että niillä on "käsitelty" kissoja. Saan sellaiset hengitystukokset heti kissankarvoista 🙁 jos nyt et sitten pitänyt tuota harmaata, silloin minulta väärä hälytys 😛

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on ikävää mutta en tiedä voiko vaatteita edes sovittaa kissataloudessa siten, ettei niihin pääsisi yhtäkään kissankarvaa. Tämä tekee varmaan omat ongelmansa jos tilaa nettimyynnin kautta vaatteita sovitukseen, siis jos on allerginen. Tosin mä kyllä luulen että ne jotenkin käsittelisi nuo palautukseen saapuvat – eivät varmaan pese mut jotain. Ainakin muistaisin kuulleeni että jotenkin käsitteleisivät. Mut voit olla huoleti, valitsin tuon harmaan. 🙂 Ja tiesin sen siis jo kuvausvaiheessa.

  • Anonyymi

   Mullakin pisti silmään jossain esittelyvideossa kun otit kissan syliin ja ilmeisesti kyseinen vaatekappale lähti palautukseen. Taisi olla vahinko 🙂 Hyvä, harmaa ehdottomasti parempi.

  • Anonyymi

   Jos on niin allerginen, että ei voi pitää paitaa johon kissa on 5 sekuntia koskenut, niin eikö kannattaisi pestä kaikki uudet vaatteet? Kyllähän kaupoissakin ihmiset vaatteita sovittelevat ja kissankarvoja voi sinne sitäkin kautta joutua.

 • Anonyymi

  Kiva, että joku muukin huomasi tuon. En ikimaailmassa ottaisi kissaa syliin (noenkyllämuutenkaan) jos päälläni on vaate, jonka ehkä palautan. Mielestäni "koekäytössä" olevia vaatteita pitää sovittaa puhtaalle iholle ja ottaa välittömästi pois. Juuh, tiedän kyllä, että joku käy pippaloissakin ja vielä senkin jälkeen palauttaa… enkä tarkoita sinua.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tässä mä tiesin et tuon otan mut yritän ens kerralla muistaa etten nosta kissaa syliin.

 • Anonyymi

  Olen itsekin laihtunut paljon ja vasta nyt – melkein lähes normipainoisena – uskaltaudun neulemekkoja käyttämään. Ne_vaan_ei_ole lihavan ihmisen vaatteita. Olet omaksunut jonkun kirjoituksesta tuon termin "vähän paremmasta materiaalista" – kyllä sellaisia mekkoja – tai mieluummin tunikoita – löytyy muutakin lajia kuin neulemekko. Sitäpaitsi kun sinä et palele, niin eikö nuo ole liian lämpimiä? Sitten kerron sinulle asian jonka huomasin laihduttuani: enää ei teekkään mieli pukeutua pitkään tunikaan, vaan kaipaa lyhyempää, kevyempää. Joten älä kasvata liikaa noitten pitkien mekkojen varastoa, jos vaikka sinulle käy samoin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mäkin palelen mut en vielä. Katotaa sit pakkasella. Juu kyllähän noita mekkoja on muitakin kuin neulemekkoja ja paremmasta materiaalista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Valitettavasti en valinnut mut jos ois ollut toisenlainen mut raidallinen ni ehkä. 🙂

 • Anonyymi

  Tykkään tuosta harmaasta, hyvä kun valitsit sen! Raidallinenkin on periaatteessa kiva, mutta jotenkin tosiaan huonosti istuva, näytti vähän yöpaidalta sen vuoksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon tykännyt tosta harmaasta, ja positiivista on se ettei se ole enää niin myötäileväkään – jos otan kokonaan nauhat pois käytöstä, niin muuttuu aika löysäksi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Molemmat on omalla tavallaan ihanat, mut voiton vei silti tuo harmaa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei se mitään, ei sitä aina heti välttämättä huomaa. 🙂

 • Anonyymi

  Mistä olet oikein keksinyt tämän "parempien materiaalien" buumisi, kun et ainakaan itse tunnu aiheeseen perehtyneen. Millä tavoin polyamidi (muovikuitu) tai viskoosi (rikkihappo-selluloosa) on parempaa materiaalia… tai siis parempaa kuin mikä? Mihin vertaat tuolla paremmuudella?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis nämähän ei ollut niitä paremmista materiaaleista tehtyjä, kun ajattelin että odottelen nyt tämän laihduttelun takia panostamista niihin täysin parempiin esim. 100% villasta tehtyihin. Eli tässä hain nimenomaan ei parhainta, mutta en huonointakaan. No olen kuullut että akryyli on paha paha joten yritin katsoa vähän parempia sitten. Mulle kun on moni sanonut että viskoosi olisi hyvä joten ajattelin että jos vain polyamidi on se pahin niin ei ole paha. Viskoosia on esim. blogissakin useasti vinkattu. Ja tää juttu lähti ihan Tyyliä Metsästämässä blogin Veeralta jonka kanssa tuli keskustelua esim. siitä miten eijeijei saisi olla akryylista tehtyä neuletta. 🙂