ID_lohikeitto.jpeg
Blogi

Uuvuttava tiistai

Tekaistiin sunnuntaina jo tuo ihanaakin ihanampi lohikeitto. On sitä vieläkin jäljellä. Kissakin olisi niin mieluusti ottanut osansa. Ollaan nyt muutenkin tekaistu näitä keittoruokia eli jauheliha-, nakki- ja nyt
lohikeittoa. Ruisleivän kanssa, aivan täydellinen ruoka. (hähää, on muuten miehen tiskivuoro!)

 photo siiri2_zps4c7c370c.jpg
Siiri the Klonkku


Täällä on tänään vesikeli ja laitoinkin miehelleni sähköpostia kun olin puolet uudesta kohteestani tehnyt. Viesti meni jotakuinkin näin: ”Tule hakemaan mut siihen ja siihen kellonaikaa, asiasta ei neuvotella” ja kiltistipä tuo odotti mua kun saavuin sovittuun paikkaan, toki pienesti kiroillen kun monen kilon kantamukset oli taas matkassa mukana.

Samalla sain kuulla että kotona odottaisi mielenkiintoinen siivousoperaatio. Operaatio kakkapylly. No onneksi oli muutenkin asiaa suihkuun joten eipä muuta kuin katti syliin ja suihkun alle. Suihkuttelun jälkeen kissa sai hepulikohtauksensa ja meni pitkin asuntoa. Nyt arvon prinsessa nukkuu omassa tornissa ja mamma saa vihdoinkin katsella mitä kivaa tietokoneella on.  Meidän edesmennyt koiramme teki tuota samaa hepulikohkausta aina suihkun jälkeen. Saako kenenkään muu kissa suihkuttelun jälkeen hepuleita?

 photo siiri_zps87af8572.jpg
Takakoiven putsausta

Iik! Huomenna sitten katsomaan mahdollista uutta kissaa. Torstaina tulee kuvaaja jonka kanssa menee varmaan muutama tunti. Miten tää onkin yhtäkkiä tämmönen viikko et jokainen päivä on buukattu täyteen JOTAKIN? No ihan kivaahan tämä toisaalta on mutta myöskin uuvuttavaa – lausahduksesta huolimatta tuo ei ole valitus vaan toteamus.

Onko kellään lukijalla suositella hyvää jalkapohjaan soveltuvaa hierontalaitetta? Tai ehkä mun pitää käydä ostamassa apteekista sitä relaxant nimistä rasvaa jonka tiedän kyllä auttavan koska ainakin vuonna 2007 kun tutustuin siivoukseen, auttoi.

Mitä tapahtuu?

35 kommenttia

 • Anonyymi

  Mikä teki tiistain niin uuvuttavaksi? Kuinka pitkän työpäivän jouduit tekemään?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sanotaanko nyt niin että tein pitkän päivän, pitemmän kuin normaalisti näin tiistaisin vaikka tiistai on työviikon raskain päivä muutenkin mutta nyt tää oli tuplasti uuvuttavampi.

 • Anonyymi

  Pitäisköhän sille kissalle vaihtaa ruokavalio tai käyttää eläinlääkärissä, toi ei nimittäin ole normaalia. Nimimerkillä neljä ragdollia eikä ikinä ole tarvinnut paskasta p*rsettä pestä..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siirin kanssa on käyty ELL ja saatiin antibioottikuuri, sitä ennen tuo ripulointi oli päivittäistä. Mutta varsinaista syytä moiselle ei löytynyt. Nyt epäilen tuota yhtä ruokaa syyksi vaikka on sitä saanut aiemminkin. Ja silloinkin sama ripulointi tullut.

 • Anonyymi

  Eikö se isäntä kissan pyllyä pessyt, ennenkuin tuli sinua hakemaan? Kertoi sitten sinulle siitä, öh??

  Edellisessä postauksessa tuo työkaverilta saamasi neuleloipakko on todella kivan näköinen päälläsi!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei se ehtinyt mutta kertoi mulle että mitä odottaa. 🙂 Tuo neule on tosi kiva. 🙂

 • Henna

  Kissalla on selkeästi vääränlainen ruokavalio, jos jatkuvasti/toistuvasti ripuloi. Kissa osaa kyllä pestä myös itse pyllynsä ja pitää itsensä puhtaana, niin mitään suihkutteluja ei todellakaan tarvita kuin hätätilanteissa (esim. hätäpaskat automatkalla, mitä meidän kissat harrastaa).

  Mitä ruokaa Siiri pääasiassa syö? Kuinka usein annat sisäelimiä tai kalaa? Onko madotettu milloin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis ei Siiri nyt enää samalla tavalla ripuloi kun tuossa aikaisemmin ja silloinkin käytiin siis ruuat läpi. Myöskään ELL ei löytänyt mitään varsinaista syytä ripulointiin. Mut ollaan huomattu että jauheliha saa Siirin mahan löysälle, ei siis varsinaisesti ripuloi – osa tulee pötkönä, osa löysempänä tuotoksena. Sunnuntaina kokeilimme broilerin jauhelihaa ja sama reaktio, löysäilee. Eli emme tästä eteenpäin anna Siirille jauhelihaa. Minkäänlaista. Ihmettelen kyllä tuota kun pennusta lähtien on syönyt jauhelihaa. Ja meilläkin kun meille tuli. Mutta tuo on selkeä joka sen löysän aiheuttaa. Siiri ei pese kyllä peppukarvojaan jos ne on täynnä sitä itseään ja vielä kokkareisia. Silloin minä kyllä pesaisen nopeasti peppukarvat. Parempi se on kuin antaa kissan levitellä kakkaa ympäri asuntoa.

   Siiri syö Power of Naturen raksuja, Miamorin ja Animonda Rafinen märkäruokaa (muuta merkkiä ei oo suostunut ees syömään) ja samaa broilerin sydäntä kerran pari viikossa. On madotettu kuukausi sitten.

  • Henna

   Joskus kokeilin meidän kateille tota Miamorin märkäruokaa ja mahat meni löysälle. En tiedä liekö vain sattumaa, vai mitä, kun muuten syövät kyllä monen merkin märkäruokaa.

   Mun mielestä kissan märkäruoalla ei ole niin paljon väliä minkä merkkistä on, kun kaikki märkäruoat ovat yleisesti ottaen laadultaan aika kuraa. Tärkeämpää on olla hyvät ja mahdollisimman vähäviljaiset raksut. Raksujen lisäksi kun syöttää mahdollisimman paljon raakaruokaa, niin lisäainemössömäärät märkäruoassa jäävät suhteessa pienemmäksi kissan ruokavaliossa.

   Ootko kokeillut Siirille marketeistakin löytyvää Mjau-kissanruokaa? Se on kai aika yleisesti siedettyä ja ainakin vielä muutama vuosi sitten oli yllättävän hyvät ainesosatkin. Ja sit toki seitiä pakastealtaasta ja lihapuolelta esim. karjalanpaistilihoja, kanasuikaleita jne. Isommat lihapalat hoitavat myös kissan hampaita, meillä ei ainakaan yksikään katti ole ikinä koskenutkaan jauhelihaan – eihän se ole kisun mielestä lihaa ollenkaan kun ei saa narskutella!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siirillä ei ole noista märkäruuista eikä raksuista mennyt maha sekaisin, että ainut on tuo jauheliha ja näköjään missä vaan muodossa. Kanaa, seitä, lohta ja lihasuikaleita on syönyt hyvin eikä mennyt masu sekaisin, tosin emme sille joka päivä noita anna. Tänään tosin on vuorossa seitä iltapalaksi. Raakaruokintaa ollaan siis mietitty muttei olla vielä tyystin sille tielle lähdetty. En ole kokeillut Mjau ruokaa, kun emme yleensäkään noita markettien ruokia ole käyttäneet.

  • Henna

   Ei raakaruokintalinjalle tarvitse kokonaan lähteä, mutta esim toisen aterian korvaaminen lihalla päivässä on jo huikea parannus kissan ruokavalioon. Mjaut ovat laadultaan samantyyppisiä kuin nuo eläinkaupan märkäruoatkin, kannattaa tutkia tuoteselosteita eikä sokeana luottaa siihen että kaikki marketeissa on huonoa ja kaikki eläinkaupassa hyvää. Olen huomannut, että moni eläinkaupan märkäruoista on sisällöltään huonompaa kuin hyvälaatuiset markettisapuskat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuolla tavoin me teimmekin kunnes Siirillä meni maha sekaisin eikä sillon heti tajuttu että se on se jauheliha, kun ajateltiin ettei se nyt voi olla syynä. Tämä siis tuossa kesällä. Siiri sai siis iltaruuaksi jauhelihaa. Kaikki meni hyvin 1,5kk kunnes sitten maha meni sekaisin. Mut nyt kun oli se kuuri ni kaikki parani, et ollaan oltu varovaisia näiden ruokien kans, et katsellaan pikkuhiljaa et mitä sapuskoista tuo masu kestää. Pitää tutkia tuo Mjau. Kyllähän siellä eläinkaupassa on niitä huonompiakin. Pitää tutkia suurennuslasin kanssa tuoteselostetta. 🙂

  • Henna

   Ja vaikkei Siiri jauhelihaa oikeen kestäisi, niin kun pääsee narskuttamaan vaikka nautapaloja, niin varmana maistuu ja suoli toimii. Karjalanpaistilihoja saa usein tarjouksesta, niin niitä oon ostanu meidän kateille ja ne on suurta herkkua kun ovat niin isoja paloja että saa kunnolla järsiä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis tottahan toki Siiri nyt lihaa saa vaikkei just jauhelihaa maha kestäkään. 🙂 Karjalanpaistia annettiin eilen molemmille pienesti, hyvin näytti uppoavan. 🙂

 • Anonyymi

  Luulen, että kaikki kissat ja koirat saavat hepulin kylvyn jälkeen. Ainakin koiramme ravaisi ympäri taloa kylvetyksen jälkeen. Yleensä pesenkin koiraa vain lämpimällä kesäsäällä ja sitten ulos kuivattelemaan

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin täälläkin Tepi koira hepuloi pesun jälkeen. Siiri tosin hepuloi vain siten että juoksu asuntoa ympäri. Tepi taas juoksu ja sitten välillä piti hinkata itteensä mattoon. 🙂 Siiriä ei siis muutoin pestä mutta välillä noita "housuja" jos on kakat päässyt yllättämään. 🙂

 • Unknown

  Kun syöttää raakaa ruokaa ja teollisia ruokia yhdessä, niin vaikutus on yleensä tuo. kissa on kuitenkin puhtaasti lihansyöjä, eikä sen elimistö kestä viljaa. toivottavasti tutustutte kunnolla tähän asiaan.

  • Saary

   Meillä maalla kissat on syöneet kautta aikain hiiristä, rotista ja myyristä lähtien kaiken ihmisruoantähteisiin asti. Jopa perunat, spagetit ja kasvikset. Hyvin ovat elelleet likemmälle kahteenkymmeneen ikävuoteen. Jos kissalla on ripuli niin toki silloin jokin on pielessä mutta ei se ole automaatio, että hui kauhistus viljaa hui kauhistus teollista ruokaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis huomioikaa nyt ettei Siirillä mitään ripulia ole vaan masu meni löysälle broilerin jauhelihasta. Olin siis pieni löysä tuotos muuten hyvien papanoiden joukossa. Pitkäkarvaisena vaan tuollaiset pienetkin löysät tarrautuu housuihin.

   Siirin ruuissa ei kyllä taatusti ole viljaa, sen verran ollaan katsottu mitä sille syötetään ja myöskin kasvattaja suosii viljattomia, laadukkaita ruokia. Animonda ja Miamor on märkäruuista laadukkaita ja Power of Nature raksuista. Siiri on saanut raakaa ruokaa ja teollista sekaisin, eikä sillä niistä ole maha mennyt sekaisin – esim. siis jos saa lihanpalasia ja sitten märkäruokaa. Mutta auta armias jos se liha onkin jauhelihaa niin menee masu sekaisin mutta ei siis kuitenkaan ripulille saakka.

  • Henna

   Jäi mietityttämään tuo kuvailusi "löysä tuotos muuten hyvien papanoiden joukossa", että kakkaako Siiri kovastikin tuommoisia pieniä papanoita? Käykö kuinka usein isommalla hädällä laatikolla? Kovien papanoiden ja sen jälkeen löysemmän kakan kombinaatio kuulostaisi siltä, että Siirillä on ajoittain ummetusta ja maha kovalla -> ulosteesta tulee kovaa ja pientä papanaa -> kun ne saa puskettua ulos niin loput tulee löysempänä. Terveen kissan normaalikakka on kiinteää pötköä, mutta ei kivikovaa eikä papanaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No jos oikein aletaan analysoimaan Siirin tuotoksia niin Siiri tekee ihan sellaista kunnollista… hmm… pötkylää. Mä vaan aina puhun papanasta, että sori kun sekoitan sut sellaisilla. Mutta nyt on taas kaikki hyvin kun ei ole saanut jauhelihaa. Vielä kokeilemme josko se auttaisi kun laittaa maitohappobakteeria mukaan. Tällaisen neuvon vain saimme. Mutta siis tuo kakka on ihan semmosta pötköä. Tuossa jauhelihan takia niin oli sellainen löysempi tuotos jonka vieressä oli yksi aika pitkä kunnollinen pötkö.

 • New England Rose

  Ai hitsi kun rupesi tekemään mieli kunnon lohikeittoa 🙂 Pitääpä munkin vissiin väkertää soppa ensi viikonloppuna, näyttää kuvassa sen verran herkulliselta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Teeppä ihmeessä, tuo on oikein hyvää. Harvemmin meillä lohta keittona on, että yleensä tykkään tehdä muussin ja siihen salaatin, sellaisenaan siis syödä. 🙂

 • Anonyymi

  käykö sulla duuni jalkapohjiin? aloitin viikko sitten laitoshuoltajana ja jalkani ovat aivan kakkana työpäivän jälkeen. ei pysty kunnolla edes kävelemään työpäivän jälkeen :/

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä se aina alussa käy, mutta kyllä se sieltä rauhottuu. Jos ei rauhoitu ni osta apteekista sellaista voidetta ku Relaxant. Toisennimistäkin oli mutten yhtään muista mikä sen nimi on. Se jotenkin rentouttaa ne jalkalihakset, eihän siinä muuta ole. Sitten tietty kotona kantsii lyödä jalat kuumaan jalkakylpyyn johon ripottelet merisuolaa. Jalat tykkää. 🙂 Vaikka mullakin on jalanpohjat tunnahtaneet niin kyllä mie kävelemään silti pystyn. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Viisaampaa varmaankin olla sanomatta ihan tarkkaa aikaa mutta 5-7h väliltä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihan hyvin, toinen viikko meni jo paremmin. Tosin musta tuntuu että ne on nuo kengät jotka ei sovi tuohon työhöni, tai sitten pitää hommata jotkut erilaiset pohjalliset.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No siis totta kai, mutta nuo varakengät eivät tosiaankaan ole mitkään hyvät. Ja pohjallisilla ajattelin että vois olla kivat sellaiset hierovat pohjalliset kun kuitenkin jalkojen päällä tulee oltua.

 • Unknown

  "Jos kissalla on ripuli niin toki silloin jokin on pielessä mutta ei se ole automaatio, että hui kauhistus viljaa hui kauhistus teollista ruokaa" ymmärrät varmaan, että lihansyöjän elimistö kärsii ja jopa vaurioituu viljasta? Ei ole mitään turhaa vouhottamista ja uskon tietäväni mistä puhun, koska olen asiasta koulut käynyt. kannattaa tutustua faktoihin, eikä perustaa mielipidettään pelkästään siihen, että "näin meillä tehdään ja hyvin toimii". Hyvää hyvyyttään minä ainakin näistä asioista puhun, enkä ärsyttääkseni 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No älähän nyt, en mä ainakaan ole ottanut näitä neuvojasi pahasta. Mutta kaipa jotkut ajattelee että näin teet kun täällä kuitenkin jokasta asiaa aina oiotaan että miten pitäisi tehdä. Mutta eihän se vilja aina ole se ongelma, se ongelma voi olla joku muukin.

 • Anonyymi

  Kai Micaela tiedät, että luonnossa elävän kissan ravinto koostuu pääsääntöisesti (95%) lihasta ja muu on kasvikunnan tuotteita? Ai miksikö näin? Koska hiiret mitä kissa syö ovat taas vastaavasti kasvissyöjiä ja hiirulaisen maha on täynnä vaikka mitä. Kissa syö hiiren _kokonaisena_ suolineen päivineen…Uskon, että puhut asiasta hyvää hyvyyttä, mutta omasta mielestä tosi kärkäästi ja asenteella "vain minä olen oikeassa". Eli ei se vilja nyt varsinaisesti vaurioita kissaa!

  Uskon, että Pipsa hoitaa hyvin kissaansa. Oma norjalainen metsäkissani oli kaksi vuotta ripulilla ja rampattiin eläinlääkärissä ja lähetettiin kakkanäytteitä Saksaan asti. Mitään ei löytynyt, kunnes kerran sattumalta syyksi paljastui Giardia…

 • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

  Micaela tuskin sanoo mitään pahoittaakseen mun mieltäni mutta Siirin tapauksessa tämä ei nyt johtunut mistään viljasta, mutta sitä viljaahan yleensä ensimmäiseksi tutkitaan olisiko ruuan mukana. Vilja siis useinmiten saa mahan sekaisin, mutta ei sekään siis välttämättä kaikilla kissoilla sitä tee. Siirin ruuan pitäisi olla viljavapaata vaikka ilmeisesti noissa hyytelöissä voi olla jotain maissia mutta jonka olen ymmärtänyt olevan parempi vaihtoehto.