Ilotulitusta_.jpeg
Blogi

☆~☆~☆ UUSI VUOSI JA UUDET KUJEET ☆~☆~☆

☾☆⛄ Hyvää Uutta Vuotta 2017 ⛄☆☽

Uusi vuosi on taas kerran startannut ja me otettiin sen miehen kanssa vastaan Porin Karjarannassa kun aateltiin että se on kivan rauhallinen mun kuvausyrityksille. Ja ne onnistui aivan loistavasti, näette tässä postaksessa muutamat parhaimmat. Näitä kuvia katsomalla tunnen kyllä ylpeyttä ja tekis mieli huutaa että se olin minä joka nämä kuvat nappasi! Tuon ilotulituksen piti olla jotenkin erilaisempi kun juhlittiin Suomi 100v. juhlaa, mutta vaikutti aivan samalta kuin aiempinakin vuosina. No annetaan silti peukku hyvästä yrityksestä. 
Uuden vuoden ensimmäiset hetket meni siinä että mä kuvailin ja kotona vasta korkattiin pikkukuohari koska oltiin autolla, niin ei voitu aiemmin. Mie nautein uuden vuoden alun siten että nautein kuoharia ja aloin katsomaan Stranger things -sarjaa. Kerkesin siinä yön aikana katsomaan kolme jaksoa kunnes tajusin että pitäisi vissiin mennä nukkumaankin. Tuollaisina hetkinä sitä miettii että onko kannattavampaa jatkaa valvomista, kuin painua nukkumaan. Ps. Kaksi jaksoa enää katsomatta! Jännittävää, mutta ei pelottavaa. 
Mun uudenvuodenaaton perinteet: Nakkia perunasalaatilla sekä kuohuviiniä/shampanjaa lasissa. Her-rrrkullista! Lisäksi mun on pakko kuunnella joka kerta Lord Estin Vuosi vaihtuu kappale. ”Uus vuosi, kaikki uutta, hienoo. Kaikki muuttuu jos jaksaa uskoo. ” Ps. Mulle kävi jo yhden kirjeen kanssa perinteiset, eli kirjoitin väärän (vanhan) vuosiluvun. Mut eiköhän se tästä taas, kun pari kertaa on vetänyt vääriksi. 

Mun uusi vuosi alkoi myös pienellä muutoksella, kuten muutama on voinut instan puolelta huomata. Mä kävin tänään ensi töikseni eli heti aamusti Hiusstudio FeatherLookissa Mariaanan käsittelyssä jossa annoin hänelle vapaat kädet ja ainoan toiveen esitin että hiusten pituuden saisi jättää tuohon leuan kohtaan eli ei yhtään sen lyhyempi. Mariaana siinä myös innostui lopuksi kihartelemaan ja teki myös pienen lettikokeilunkin. Mähän en osaa lettejä tehdä, että jos sellaisia mulla näkyy niin sen on automaattisesti tehnyt joku muu. Oon kyllä tyytyväinen, jotenkin tällainen lyhyempi tukka toimii mulla paremmin – pitää siis muistaa joskus 3kk kuluttua mennä taas pätkäsemään, tai ehkä vasta kesän korvilla. 
Sitten lompsein kovalla vauhdilla äitini luokse jossa mä näin Juipin! (= siskonpoika jolla upea bloginimi) Oltiin sovittu että nähdään kun hän on Porissa käymässä ja oli kyllä mukavaa höpötellä hänen kanssaan. Tyttiksensäkin oli mukana ja mie kyllä niin tykkään hänestä, odottelen kihlaussuutisia sieltä suunnalta. Mä ja Juippi ei tultu lapsina oikeen toimeen kun mie olin mustis kun jouduin jakamaan huomion hänen kanssaan. Sitä perusnahistelua mitä sisaruksilla yleensä olen, sillä erolla ettei me olla sisaruksia. Mutta kun ikää tuli, niin tultiin paremmin toimeenkin.  

Loppuviikoksi luvataan aikamoista pakkasta ja olen tässä vähän mietteliäissä tunnelmissa, koska olen suunnitellut että käyttäisin tämän viimeisen viikon ennen koulunpenkille palaamista valokuvauksen parissa. Jotenkin ei innostaisi mennä tuonne paukkupakkaseen, mutta kenties nousen mukavuusrajani yläpuolelle – keitän kuumaa kaakaota termospulloon ja painun kuvailemaan. Harmittaa vain se etten ole saanut ketään kaveria seurakseni tuonne kuvailemaan – Hennan kanssa toki on suunnitelmat lyöty lukkoon ja nyt vaan toivotaan että silloin on hyvä kuvausilma. 
Nyt kun mulla on tätä ylimääräistä aikaa, niin tottakai sen käyttää tuohon valokuvaukseen. Nyt kun vielä pienesti on luntakin tullut, niin ajattelin että kuvausreissu Meri-Porin suuntaan olisi hyvä – tarkempaa paikkaa en ole vielä päättänyt. Toiveissani olisi että mies heittäisi mut sinne aamusti ettei tarvitsisi jalustan kanssa riehua monessa aamubussissa. Mitä me ollaan mieltä -20 ͒℃ pakkasista? Musta sopiva pakkanen on sellainen -10 ͒℃ ja siihen sellainen 8cm lumikerros. Jo sähkölaskuakin ajatellen pienempi pakkanen on parempi. 

Mulle on tullut yksityisviestitse muutamat kysymykset miten oon saanut otettua näitä ilotulituskuvia, niin mähän siis käytän Olympuksen E-PL7 minijärkkäriä, jossa mulla on Sigman 19mm f/2.8 laajakulmaobjekti. Lisäksi tuossa tarvitsee jalustaa joka mulla on kaverilta saatu Slik Master, koska käsivaralla kuvatessa kuvista tulee suurella todennäköisyydellä tärähtäneitä. Mun kuvausasetukset oli niin että valotusaika oli LIVEBULB eli painoin kuvausnappia niin kauan alhaalla kun halusin valottaa kuvaa. Itselläni se oli vaihtelevasti 3-11s välillä. Aukon koko taas vaihteli F7-11 välillä. ISO-asetukseksi olin valinnut 200 koska se on matalin asetus jonka kameraan saa.   

44 kommenttia

 • Anonyymi

  Upeita kuvia olet saanut otettua! Minultakin löytyy minijärkkäri, pitäisi opetella oikein kunnolla ottamaan kuvia. Nyt räpsin sillä automaattisilla asetuksilla, enkä edes osaa mitään säätöjä…

  ´-20 asteessa ulkoilu sujuu ihan hyvin, kun on topannut päälle riittävästi vaatetta (=kerroksia). Minulla kipuraja menee siinä -25 asteessa, sitten ei koiriakaan enää huvita ulkoilu isäntäväkeä enempää, onneksi 🙂

  Hyvää uutta vuotta!
  -hss

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Suosittelen opettelemaan niitä säätöjä. Itekki ostin aikoinaan automaatilla, mut en enää hetkeen aikaan. 🙂 Joo, kyllähän siellä ulkona tarkenee kun vaan laittaa kerroksia päälle mut silti se ei tunnu miellyttävältä. 🙂

 • Anonyymi

  Porin kaupungin ilotulikset olivat erilaiset kuin muina vuosina. Lähetyspaikka oli vaihdettu, kirjurin kärjestä uimarannalle. Neljän biisin potpuri (Findlandia hymni, patasydän, joutsenlaulu sekä satakunnan laulu)jonka tahdissa raketit ammuttiin kesto oli 7 minuuttia. Raketeilla ammuuttiin myös teksti Pori.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tiedän mitä olivat sinne tehneet mutta tuonne missä itse kuvasin, niin ei kuulunut musiikki eikä näkynyt varmaan kaikki matalimmat raketit. Niin noin sivusta katsottuna näytti ihan perusilotulitukselta. 🙂

 • IlonaK

  Hienoja kuvia! Vaan onpa siulla ollut aiemminkin hienoja kuvia 🙂

  Samoja "nakit ja salaatti"-perinteitä täällä itärajallakin, kuohuviini jäi tosin juomatta, kun olen antibioottikuurilla – bläähh.

  Uusi tukka näyttää kivalta – laitahan kuvia tänne blogin puolellekin, kun mie en instakrammiloissa ja naamakirjoissa ole …

  -20 pakkasta on turhan paljon, tycker jag – semmonen miinus 5 – miinus 10 menettelee. Vaikka kovemmalla pakkasella luonto ja maisema näyttävät kauniilta. Täällä meillä päin saattaa olla alle -30, tosin ei niin usein.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, mutta kyllä nämä ovat parhaimpia. 🙂 No höh, että antibioottikuuri – paranehan pian! Joo, mä yritän laittaa johonkin postaukseen uusista hiuksista kuvaa, vaikka sitten asupostauksen parissa. 🙂 Joo, täälläkin voi joskus olla -30 mutta tosi harvoin nykyisin.

 • Anonyymi

  En ole tiennytkään että sulla on sisko. Pidättekö paljon yhteyttä?

  Kuinka vanha tää "Juippi" on? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On mulla sisko, mutta ei pidetä juurikaan yhteyttä. Juippi on mua 8v. nuorempi. 🙂

 • Anonyymi

  Upeita kuvia ilotulituksesta!
  Kävin kurkkaamassa tuon parturin jälkeisen kuvan Instagramissa ja näytitpä kivalta ja nuorekkaalta! Voisit itsekin vetää joskus hiukset sivuun vaikka pinneillä, jos letitys ei onnistu. Näyttäisit nätit kaventuneet kasvosi ja uudet rillit. Entä oletko jo kokeillut itse kihartaa tai suoristaa hiuksiasi edes tuosta edestä? Ei siihen varmaan menisi kuin pari minuuttia ja tulos olisi huoliteltu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Joo, kyllähän noita hiuksia voisi laittaa vaikka ja miten. 🙂

 • Anonyymi

  Hienoja kuvia! 🙂

  Pakko kysyy off topiccina; voisitko muuttaa Helsinkiin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tällä hetkellä en, mut ei sitä tulevaisuudesta voi tietää. 🙂

 • Anonyymi

  Miksi kirjoitat joitain sanoja tahallasi väärin (esim. nautein), mutta et esim. "kävein?

  • Anonyymi

   Oot sanonut että et osaa Porin murretta mutta nyt viljelet sitä? Kui?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä sellaista kunnon Porin murretta osaakaan, mutta tottakai jokainen osaa oman asuinalueensa muutamia murresanoja. 🙂

  • Anonyymi

   Se vaan ihmetytti,Pipsa,koska et ole ennen käyttänyt murresanoja paitsi aamusti 😯

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä tekstissä on ollut muitakin murresanoja kuin aamusti. 🙂

 • Anonyymi

  Kävin katsomassa sun lookkia kampaajan jäljiltä. Voi jestas sentään kun näytät hyvältä! Jos vaan millään jaksat, niin vedä ihmeessä välillä jollain pinneillä hiukset pois kasvoilta, sulla on kauniit kasvot näytettäväksi 🙂
  Upeita olivat ottamasi ilotulituskuvatkin, mut meinasi unohtua kun näin sun kasvokuvan 🙂
  Emmi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, saihan ne ja vois sitä yrittääkin laittaa jos muistaa. 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näyttääkö nuo kuvat siltä että olisin ne ottanut auton ikkunan läpi? 🙂

 • Anonyymi

  Kameralaitteistoon ja asetuksiin liittyen olen ihmetellyt jo aikaisemminkin että miksi poistat kuvistasi EXIF-tiedot? Valokuvausharrastajat kun hyvin yleisesti nuo jättävät kuviinsa. Noiden tietojen jättäminen nimittäin palvelee muita harrastajia ja helpottaa itseäkin muistamaan millaisilla asetuksilla on kyseisen kuvan ottanut.

  http://www.makeuseof.com/tag/exif-photo-data-find-understand/

  En siis tiedä poistatko nuo tiedot tietoisesti vai tapahtuuko se vahingossa jossakin vaiheessa kuvankäsittelyä. Itsekin valokuvausta harrastavana toivoisin kuitenkin että nuo tiedot löytyisivät tulevaisuudessa kuvistasi.

  Antoisaa kuvausvuotta 2017.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihan tarkoituksella oon jättänyt ne pois. Jos joku haluaa tietää kuvien tietoja, niin sitä voi aina kysyä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ettei sitä kautta vain paljastu mitään sellaista, mitä ei saisi paljastua.

  • Anonyymi

   Mikä esimerkiksi on sellainen tieto, mikä sieltä voisi paljastua?:O

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No vaikka ja mitä, en tarkennan sen paremmin. 🙂

  • Anonyymi

   Geotäggäystähän tässä varmaan haetaan. Noista tiedoistahan voi poistaa vaikka vain osankin ja jättää kameran asetukset esim. valotusajan, aukon koon ja ISO-arvon näkyviin.

 • Anonyymi

  Kuinka usein sä pipsa käyt salilla? Olisi kiva jos teksisit taas salipostauksiakin..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kerran viikossa. Salipostaus on vähän hankala, kun pitäisi olla sellaiseen aikaan ettei siellä ole muita.

  • Anonyymi

   Etkö ole käynyt jo kauan salilla? Kun tuo 1krt /vko kuulostaa vähältä, jos olet jo kauan treenannut. Löysin tälläisen tekstin yhdeltä nettisivulta liittyen saliharjoitteluun :

   Lihaskunto paranee aluksi 1 – 2 säännöllisellä harjoituskerralla viikossa. Kun harjoittelussa on päässyt kunnolla vauhtiin, tarvitaan 2 – 4 harjoituskertaa viikossa, jotta lihaskunto kehittyy. Mikäli kuntosaliharjoittelu toimii muuta liikuntaa tukevana harjoitteluna, kaksi harjoituskertaa viikossa yleensä riittää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mitähän… oonkohan mä kohta vuoden käynyt. 🙂 Tauot mukaan laskettuna. Ihan kivasti kun miettii.

  • Anonyymi

   Kannattaa lisätä esim. Kahteen kertaan viikossa salikäynnit 😊👍🏻

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, otan tämän kohteliasuutena. 🙂