MekkojaReppu1.jpeg
Blogi

Tummansininen mekko ja pirteän punaiset asusteet

Haluaisin vaan tällä hetkellä löhötä tuolla auringossa, lukea kirjaa ja nautiskella ajatusten hiljaisesta liikkumisesta, mutta se ei oikein käy, kun on tehtävä ”hommia”, että voin huomenna mennä taas äidille. Olen siis äidille ihan seurana ja apuna, jos tarvitsee vaikka pullon täyttämistä vedellä. Suunnittelin tässä kyllä sellaista, että pistän äidin pienelle käppäilylenkille, ihan siis kuntoutusmielessä, koska ei se jalka siitä voimistu jos vaan paikoillaan istuskelee. Äiti on jalastaan niin epävarma ettei yksikseen oikein uskalla liikkua. Hieman on haasteellista taiteilla miten ehtii tehdä monta asiaa päivän aikana, eli älkää ihmetelkö jos blogi päivittyy hitaasti, koska tämä jää valitettavasti viimeiseksi. 

Valokuvailut ne edelleen vaan jatkuu. Olen saanut kuvata todella suloista pientä vauvaa, maailman ainoata yksisarvista eli Hennan Bona-hevosta, ison kasan erilaisia karvakorvia sekä paljon muutakin. Muitakin kuvausideoita olisi, mutta en ole vielä lähtenyt pyytämään niihin malleja. Yksi noista pitäisi toisaalta tehdä tässä pian kun on sen verran lämmintä että tarkenisi, tai jättää ensi kesään. Lisäksi mun pitää ottaa joku kauhea lukemismoodi päälle, kun viikon päästä pitäisi palauttaa monet kirjat ja pari on vielä lukematta, eikä niitä voi uusia kun on toisia lainaajia tiedossa. Eipähän tartte miettiä mitä viikonloppuna teen – makaan fatboyn päällä ja luen.  

Luin tuossa Aavikon kukka kirjan loppuun ja vuokrasin netistä kyseisen elokuvankin. Mua kosketti todella paljon kyseisen henkilön elämä, varsinkin mitä hän on kokenut lapsena ja miten se vaikutti. Hänellä toki kävi loppujen lopuksi ihan hyvin, kuin Tuhkimotarina, mutta asiat ei ole samoin monilla muilla. Puhun siis naisten sukupuolielinten silpoamisesta. Onhan se toki sen kulttuurin juttu, mutta on se silti liian julmaa. Itse ihmettelen sitä ajatusta, että tyttö, nainen olisi alapäästään epäpuhdas ja sen takia pitää silpoa. Tuhahtelen täällä miettiessäni, että tämäkin taitaa olla jonkun miehen keksimä juttu, koska en voisi kuvitella että kukaan nainen haluaisi tuollaista. Ainakaan vapaaehtoisesti. Hatunnnosto Warisille, että oli ensimmäinen, joka uskalsi alkaa puhumaan näistä julmuuksista. 

Mekko – Ellos (Castaluna)
Reppu – Baggu (Katoko)
Ballerinat – Suca Shoes / *saatu

Tästä mekosta on muodostunut jonkinsortin suosikki tälle kesälle, vaikka helteiden aikana suosinkin lyhyempiä mekkoja. Maksimekkoja ei voinut kuvitellakaan. Tää vaan on niin mukavan rento, et on ihana heittää ylle ja liitää menemään. Lisäksi tykkään, kun tuulisella kelillä helma hulmuaa ihan kunnolla. Musta on ihanaa kun punaiset asusteet toimii niin hyvin tummansinisen kanssa ja tässäkin olen ihan tarkoituksella valinnut Baggun punaisen repun (joka on muuten kestänyt tosi hyvin, pikkusen on väri haalistunut) ja punaiset Suca Shoes ballerinat. Oon käyttänyt noita Suca Shoesin baltsuja harvemmin, koska haluan että ne pysyvat pidemmän aikaa hyvinä, kun ovat niin hyvät jalassa. Vähän innostuin kun kuulin, että näistä saattaisi tulla kultaisetkin versiot ja kun oikein mietiskelen, niin hopeisetkin vois olla kivat. Huomaako muuten, että tuo viimeinen kuva on otettu silleen nopealla vauhdilla? Siis kun oon siinä ihan vinossa, just lähdössä kohti kameraa, mut kuva on silti tosi kiva. 

38 kommenttia

 • Anonyymi

  Mitä tarkoittaa? ”älkää ihmetelkö jos blogi päivittyy hitaasti, koska tämä jää valitettavasti viimeiseksi. ”

  • Anonyymi

   Varmaan että tärkeysjärjestyksessä blogi jää viimeiseksi? 🙂 Menin itsekkin ”lankaan”, mutta sitten järkeilin tän näin ja toivon, että tätä Pipsa tarkoitti. 😀

  • Anonyymi

   En siis ollut ainoa, joka käsitti ensin lukemansa väärin. Piti oikein palata tuohon kohtaan, että eihän se nyt voi millään tarkoittaa viimeistä blogipostausta, kun on heitetty noin ohimennen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, tarkoittaa sitä että kaikki muu menee nyt blogin edelle ja siihen keskitytään kun on aikaa. Eli älkää ihmetelkö hitaampaa päivitystahtia. Blogi ei ole lopettamassa.

 • Anonyymi

  Sisälukutaito:blogi jää viimeiseksi muun kiireen keskellä eli sitä päivitetään siksi hitaammin.

 • Anonyymi

  "Tyttöjen sukuelinten silpominen täyttää Suomen rikoslain mukaan pahoinpitelyn ja törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkit. Silpomisen kieltävä erillislaki kuitenkin vahvistaisi viestiä siitä, että käytäntöä ei virallisesti hyväksytä Suomessa ja toimisi selkeämpänä työkaluna niille tahoille, jotka tekevät ehkäisevää työtä ja toimisi ajurina asennemuutostyölle. "

  Käydään allekirjoittamassa ja yritetään pelastaa tyttöjä silpomiselta. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3056

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ohoh, kiitoksia tästä. Pitääkin mennä allekirjottamaan. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi.

 • Anonyymi

  Mä ymmärrän tekstin niin, että muu elämä tulee ensin ja blogi on vasta viimeisellä sijalla ja voi siksi päivittyä hitaasti. Eli ei ole blogin viimeinen postaus. Toki luin itsekin pariin kertaan, että ymmärsin.- Anju

 • Anonyymi

  Eiköhän Pipsa tarkoittanut, että kaikki muu menee blogin edelle ja se päivittyy sitten, jos ja kun aikaa on. Älkää siis murehtiko.

 • Anonyymi

  Tuo sun hiusväri on kyllä ihana! Tekee niin pirteän näköiseksi.

 • Anonyymi

  Onneksi tää blogi loppuu. Jää aikaa minullakin muuhun kun ei tarvi seurata niin intensiivisesti 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No pahoittelut, mutta blogi ei ole lopettamassa. Tosin jos blogi aiheuttaa ongelmia muuten, niin ehkä sen seuraaminen kannattaa lopettaa sieltä omasta päästä. 🙂

 • Anonyymi

  Mä en ymmärrä miten joku käsittää tuon lauseen: "Hieman on haasteellista taiteilla miten ehtii tehdä monta asiaa päivän aikana, eli älkää ihmetelkö jos blogi päivittyy hitaasti, koska tämä jää valitettavasti viimeiseksi." niin, että blogi muka loppuisi! Onko minkäänlaista lukemisen ymmärtämistä…

  • Anonyymi

   Hyvin moni meistä on ymmärtänyt asian niin, ainakin ensilukemalla. Lause: "Tämä (blogi)jää valitettavasti viimeiseksi" on ihan selkokieltä. Asian olisi muuttanut, jos olisi sanonut esim. "…koska tämä jää valitettavasti tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi." Silloin kyseistä väärinkäsitystä ei olisi syntynyt.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ilmeisesti jotkut oli ymmärtäneet sen vähän väärin ja olisihan sen voinut toisellakin tavalla kirjoittaa.

  • Anonyymi

   Silpomisesta on puhuttu vuosikymmenet, jopa ennen Warisia. Peräti Suomessakin, missä mm. Hymy-lehti julkaisi aiheesta laajan artikkelin kuvineen 70-luvulla. Itse olen työskennellyt maahanmuuttajien parissa, aihe kiinnostanut pois kitkettävänä raakalaismaisuutena siksikin. Ne, jotka tätä naisen seksuaalisuudenkin tuhoavaa hirveyttä ovat halunneet/haluavat jatkaa, ovat pääosin naisia. Hulluutta! Hulluutta myös poikien ympärileikkaaminen minkään uskonnon nimissä! Lapsille oikeus fyysiseen koskemattomuuteen! Lasten uskonnollinen aivopesu lopetettava, kouluissa myös! Naisten silpomista on muuten harrastettu iät ajat Euroopassakin, ja myös psykiatristen naispotilaiden "hoitokeinona", jopa 50-luvulle asti. Sukuelinten pois leikkaaminen auttoi (mies-)lääkäreiden mukaan erinomaisesti mm. "hysteriaan".

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aijaaa. Tuossa videossa annettiin ymmärtää että Waris oli se joka ensimmäisenä puhui asiasta, vai oliko se sitten sieltä Somalian puolelta.

 • Anonyymi

  Jos seuraaminen ahdistaa..niin miksi sellaiseen käyttää aikaa? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin ja jos oikeasti joku ahdistaa, niin miksi seuraa? En itse ainakaan seuraisi. Tai jos joku blogi ärsyttäisi. Keskittäisin energiani vähän kivempaan puuhaan.

  • Anonyymi

   Kiitos vihjeestä, pitääpä tehdäkin tästä lähtien niin. Ja aika moni on näköjään jo tehnytkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos kysymästä, voi kyllä. 🙂