Lindynham.jpeg
Blogi

Tulispa se kesä jo – hame ja mekko kaipaa ulkoilutusta

 Pusero – Ratsula // Hame – Lindy Bop // Ballerinat – EeWas Shoes

Hellureissan taas!

Ensimmäinen viikko harjottelua takana ja hyvin on mennyt, olen ainakin omasta mielestäni oppinut uudet asiat todella nopeasti. Sitten oon todella yllättynyt miten kivasti pääsin tähän uuteen päivärytmiin kiinni, mutta kenties ne siivoushommien aikaiset aamut on jotenkin jääneet tuonne alitajuntaan. Lisäksi huomasin että kroppa on selvästi tykännyt tästä muutoksesta koska aineenvaihdunta on saanut jonkun turboboostn kun toimii paljon paremmin (+ paino on tipahtanut reippaammin). Enkä ole mitään muuta tehnyt kuin että ruoka-ajat on muuttuneet aikaisemmiksi ja joudun aamuisin ottamaan ensimmäisen välipalankin, eli annosmäärät on muuttuneet viidestä kuuteen mutta kalorit on pysyneet ihan samoina kun olen muilta aterioilta napsinut. Sain harjottelupaikasta neuvot blogin suhteen, joten kerron tämän nyt teillekin ettette ihmettele – mun pitää siis jättää harjottelusta tarkemmin kertomiset todella vähäiselle, minkä tiesin jo etukäteenkin mutta oli hyvä varmistaa asia. Kerron kyllä miten on mennyt jne. 
Nyt mun pitäisi alkaa tekemään noita harjtotteluun liittyviä koulupapereita mutta olen totaalisen pihalla koska ei tämä ole yhtään sellaista mitä oli kauppiksen aikoina. Onneksi koulukavereilta ja opettajalta saa kysyttyä neuvoa. Tuo näyttösuunnitelmakin on tehnyt niin hepreaksi, että sen tulkitsemiseen menee pieni hetki, mutta oon jo saanut muutamat kohdat kirjoitettua. Koen siis tämän paperisodan hankalammaksi kuin itse uuden alan töiden harjottelun. 
Pitää pyhittää tämä viikonloppu ihan omalle ajalle koska en ole ehtinyt juurikaan iltaisin kirjottelemaan kun on pitänyt tehdä kaikkea muuta. Eipäs, taisin mä yhtenä iltana ehtiä 30min ajan kirjottamaan ennenkuin piti raahautua sänkyyn. Nyt olen ottanut mustaa teetä (sis. kofeiinia) että jaksaisin valvoa tänään tuonne puoleen yön tienoille. Pientä priorisointia on pitänyt tehdä tämän uuden rytmin kanssa. Hyvin ainakin ehkä viikon perusteella ehdin tekemään. Maistuukin muuten pitkästä aikaa viikonlopun tauko hyvältä.    

Mekko – Lindy Bop // Ballerinat – EeWas Shoes

Mulle saapui keskiviikkona nämä Lindy Bopista tilaamani hame ja mekko – tuli ihan muutamassa päivässä! Olen tuolta tuijotellut aina silloin tällöin näitä heidän ihania mekkoja ja miettinyt että tilaisinko jonkun hameenkin kokeeksi, josko tykkäisin sellaisesta koska pidän mekoistakin. Myös se että hameiden kanssa saa kivaa piristystä kun vaihtelee yläosia – tosin kun on kuvioitu hameosuus, niin yläosan pitäisi sitten olla yksivärinen. Kauan asiaa sitten pohdiskelin mutta kuinka ollakaan nyt sitten pistin tilauksen menemään – koska onhan kohta kevät! Yritin ensin tehdä näistä videota mutta kun kymmenes otos meni pieleen koska repesin täysin Piiperön kohkaukselle, niin päätin ottaa näistä pelkät kuvat. 
Kummatkin on aivan ihanat vaikka on mulla niihin molempiin omat mietinnät. Tässä siis mietin että mitä teen näiden suhteen. Tiedostan molempien mekkojen ongelmat, mutta mietin että pitäisikö ne katsoa vähän läpi sormien. Tuon tumman mekon olisin alunperin halunnut hameena, mutta tilaukseni hetkellä ei tarjolla ollut kokoani. Mietinkin olisiko tuo hankala operaatio muokata ompelijalla hameeksi, eikai? Hameessa mietin että onko se liian pitkä – lyhentäminen ei kuvion takia onnistu. No eipä mun onneksi vielä tarvitse päätöksiä tehdä ja ehkä olisi hyvä päästä käyttämään kumpaakin ulkona ennenkuin teen sen päätöksen. Molemmat tuntuu todella miellyttäviltä päällä, enkä osaa sanoa kummasta pidän enemmän.    
Ja voitteko uskoa, mä tein hiuksiin vähän kikkaroita mutta voi että kun oli hankalaa. Olisin jättänyt tekemättä mutta kun olin jo toisen puolen onnistunut tekemään, niin pakkohan se oli toisellekin puolelle tehdä. Tein kyllä virheen kun en laittanut lakkaa päälle, koska ne parhaimmat kikkarat meni aika nopsaan pois kun piti kokoajan kosketella hiuksia. No eipä niiden nyt ollut tarkoituskaan pysyä koska ihan omaksi huvikseni tätä kuvaushetkeä varten laitoin eli lakka päähän kun niiden pitää kestää koko päivä. Jos jollakin menee kikkaroiden tekoon 5min, niin mulla meni 50min. Tosi juttu! 

83 kommenttia

 • Anonyymi

  Sulle käy kamalan hyvin tuollaiset mekot ja varsinkin sininen väri! Itse tykkään mekoista ulkonäöllisesti, mutta voi luoja kun ne näyttää rumalle ja näkee, etten sellaisissa viihdy. Elämäni aikana olen lapsuudesta saakka kapinoinut päälläni mekkoja ja kun sain päättää vaatteeni, ei sen jälkeen ole mekkoja eikä hameita näkynyt miun päällä. Mutta kateellinen olen teille, joille mekot käy! =D

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei, mä kapinoin kans mekkoja vastaan joskus teininä mut sitten se vaan muuttui kun ikää tuli lisää. Mut näin me olemme erilaisia, tykkäämme eri asioista.

 • Oili-Maria

  Miksei mekko vois olla ihan vaan mekkona? Tuo rusettivyö siinä on aivan ihana! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voisihan se ollakin mutta mä jotenkin tuota yläosaa nyt vieroksun. Tiesin sen toki tilatessani etten välttämättä tykkäisi. Vienkin mekon huomenna ompelijalle että saisiko siitä tehtyä pelkän hameen.

 • Anonyymi

  Kivat vaatteet! 🙂 Käytä mudtaa mekkoa ainakin hetki ihan mekkona ja vasta sitten tee siitä hame jos siltä tuntuu. Tulee sitten hyödynnettyä molemmat tyylit.

  Kiharoiden teko ei ole niin helppoa. Vaikka itse osaan ne suht ok tehdä, niin kyllä niihin saan silti helposti puoli tuntia käytettyä.

  Millaista työaikaa teet tällä hetkellä? Tai milloin olet iltapäivällä kotona? Jos ei siis omaa aikaa tunnu riittävän.. ajattelin siis vain.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä vien mekon huomenna ompelijalle ja katsotaan siitä sitten mitä tehdään, mutta hameeksi ajattelin että jos vain onnistuu. Joo, ei oo kikkuroiden teko tällaiselle aloittelijalle mikään tosta noin mut eipä kukaan ole seppä syntyessään joten kyllä se varmaan ajan kanssa sitten luonaa nopeammin. 🙂 Teen 8h "työpäivää", tarkemmin en uskalla kertoa mutta kotona olen myöhään iltapäivällä.

  • Anonyymi

   8 tunnin työpäivän kertominen on ihan ok, mutta ei se sinun harjoittelupaikkasi nyt mikään salainen paikka ole. Ihan hyvin voit sanoa teetkö vaikka 7-15 tai 8-16 päivää tai vaikka molempia. Työajat kun eivät kuulu mihinkään salassapitoon yhtään missään, tai ainakaan yleisellä terveysalalla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei se salainen paikka tietenkään ole, mutta päätin vain etten siitä kerro mitään tarkempia tietoja, en edes tarkkoja työaikoja.

 • Anonyymi

  Kikkaravinkki 🙂 Tee illalla ennen nukkumaan menoa hiukan kosteisiin hiuksiin (voi laittaa muotovaahtoa etc. pohjalle) letit! Niillä saa kivat kiharat eikä kulu paljoakaan aikaa! 🙂

  • Anonyymi

   Kestävämmät kiharat saa myös kun ensin kihartaa yhden osion ja saman tien kietoo sen papiljotin ympärille tai sormikiharaksi ja pinnillä kiinni. Kun koko pää viritelty paplareille/pinneille niik ohuelti lakkaa päälle, huivi päähän ja antaa olla pari tuntia. Sitten aukoo varovasti ja muotoilee kiharat sormin ja harjan avulla ja lakkaa taas päälle.

   Kuullostaa aika isolta operaatiolta, mutta jos on vaikka illalla meno niin hoitaa tuon paplarihomman jo päivällä ja häärii sitten kotona huivipäisenä lähes lähdön hetkeen saakka. Juu ei sovi jokapäiväiseen aikatauluun kovin monellekkaan, mutta jos on joku spesiaalimeno ja haluaa laineikkaalla päällä esiintyä. Meitä kun on valitettavasti niitä, jotka suurella vaivalla kähertää hiuksensa ja kun avaa ulko-oven ja tuuli ekan kerran henkäisee, on kuontalo suora.

   Mielestäni hiuslakka on inhoittavaa ja haisevaa, mutta kyllä sen muutaman kerran vuodessa kärsii, jos on juhlat tiedossa.

  • Anonyymi

   Lettikiharoista tykkäisin, mutta harmittaa ne parin sentin suoraksi jäävät latvat. Ei minusta näytä kivalta.

  • Anonyymi

   Eikös latvat voi sitten kihartaa erikseen…Pienempi vaiva kuin koko tukan kiharrus.

 • Anonyymi

  Ihan ehdottomasti pidät ton tummemman hameen! Eka tuli mieleen batman (olisko toi keltainen vyö?? 😀 ) mut sit rupesin katsomaan sitä ni tuli itämainen, Aladdin fiilis ja istuu mun mielestä sulle tosi hyvin!

  -J

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta muuten, nyt mullekin tuli kun sen sanoit. 😀 Tuo tumma on siis mekko, mutta hametta siitä vähän kaavailen. 🙂

 • Unknown

  Ihanat asut, tykkään molemmista. Vaalea on niin keväinen ja kepeät laineet hiuksissa kuuluu siihen. Sininen on myös ihana ja tuo keltainen vyö niin sopii…Pitää ihan katsoa tuo kauppa, olisiko siellä minulle mitään…tarvitsisin pääsiäiseksi nätin mekon.

  • Unknown

   Piti lisätä…kävin kaupan sivuilla ja nättejä mekkoja löytyi ihanissa printeissä. Mutta harmi…mie mummeli en tykkää ostaa netistä ulkomaan rahalla! Eli minussakin asuu härkäpää. Mistä Suomessa saa kauniita ja värikkäitä l-xl…asuja? Miksi kaikki vaatteet ovat tummia? Miksi minusta tuntuu, että täällä meilläpäin myydään kymmenen vuotta vanhoja vaatteita? Minulla se tarve, että on koetettava vaatetta ostotilanteessa ja nettiostoista huonoja kokemuksia. Varsinkin Ameriikasta saattaa tuote jäädä jonnekin…

  • Elina

   Samoja ajatuksia täällä! Suomessa toimii onneksi Gudrun Sjöden, ja Lindex on myös alkanut tuottaa isoja kokoja normaalimalliston vaatteista.:) Sieltä löytyy värikkäämpiäkin vaihtelevasti. Zalandolla on valikoimissa ulkomaisten putiikkien vaatteita, ja jotain löytyy myös Haloselta (kivijalkakaupoista, ei esillä netissä). Minäkin tykkään päästä sovittamaan vaatteet, jos mahdollista. Zizzillä on tällä hetkellä valikoimissa yksi ihana kukkaprintti, sekä pusero että mekko, mutta heidän mekkonsa tuppaavat olemaan usein aika lyhyttä mallia.

  • Anonyymi

   Maria Lindy Bopilla saa sivun oikeasta yläreunasta muutettua yksilöt euroiksi 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen samaa mieltä, ostaisin varmaan itsekin Suomesta jos täällä olisi valinnan varaa mutta harvemmin on. Joskus voi löytyä kiva löytö. 🙂 Suomesta tulee muuten mieleen tuo… oliko se nyt Muotiliike Helmi ja sitten Miss Windy Shop. Mulla ei ole koskaan jäänyt paketti minnekään, voin siis oman käyttökokemuksen mukaan suositella nettitilausta. Sitten on myös että Zalandolta voi tilata ja palauttaa, myös Asokselta voi tänä päivänä. 🙂

 • Anonyymi

  Mekko ei ole kovin nuorekas. Hame on kiva, mutta peppu nostaa helmaa takaa pahasti. Hame on muuten hyvän pituinen. Kokeile hametta bikerin kanssa, onko samaa sävyä? Musta toppi alle jos muuten passaa sävyt keskenään. Vekit ja rypytykset vartalon paksuimmassa kohdassa lisää pömpöttävää fiilistä, parempi olisi ehkä malli, jossa laskokset aukeaa alempaa. Kiharat jees! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, huomasin ja sainkin kaverilta neuvon nostaa hametta vähän ylemmäs niin peilikuvan perusteella se tasoittui, ettei vaikuta takaa lyhyemmältä. 🙂 Totta, toimisi bikerin kanssa. Pitää kokeilla kunhan saan bikerin käsiini. 🙂

 • Anonyymi

  Tuon tumman mekon alaosa on tosiaan nätti! Harmi, ettei sitä ollut hameena, sillä mekko on tosiaan yläosastaan väärän mallinen sinulle, kainaloista ja käsivarsien yläosasta hirveän kireä. Tuo vyö on myös mielestäni liian kirkkaan keltainen, se riitelee tyylillisesti muun mekon kanssa. Mutta hameena tuo toimisi varmasti, voisi kesällä yhdistää esimerkiksi perhoshihaiseen paitaan, jos sinulta sellainen löytyy. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olihan sitä hameena mutta tilaushetkellä ei mun koossa. Nyt olisi ollut jotenkin hieman harmitti. Mut vien mekon huomenna ompelijalle niin katsotaan mitä sen suhteen teemme. Joo, en ehkä itse laittaisi tuota vyötä mutta aatteli kuvata senkin kun kerran kokonaisuuteen kuului. 🙂

 • Silja`s

  Älä huoli, mäkään en osaa tehä kikkuroita!😂 Se on oikeesti vaikeeta saada niistä nättejä ja vielä vaikeempaa saada ne pysymää! Mite ois ens jazzeil kummalleki se kikkurarauta?😜

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jaa juu, pitäisiköhän? 😉 Puhuvat taas pyörryksiin. 😀

 • Anonyymi

  Ei vitsi, en edes tiedä mistä alottaisin!!! 😄 Tuo hame on IHANA!! Miltähän se näyttäisi valkosen topin ja jonkun harmaan söpön villatakin kanssa? 💗 Samoin nuo kengät, nuo sun hiukset, tuo söpö vyö… ihania, voi että!! Tuo mekkokin on ihan mahtava, väri sopii sulle tosi hyvin! Varmasti saisi myös hameeksi muokattua ja luulen, että saisi vähän lyhennettyä tuosta ylhäältä. 😊
  Kiva myös kuulla, että harjoittelu lähtenyt hyvin käyntiin!

  -Lilli

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pitää katsella jossain vaiheessa valkoisen topin ja harmaan villatakin kanssa. 🙂 Kuulostais kyllä sopivalta. 🙂

 • Anonyymi

  Kangas on tosi kaunis sekä hameessa, että mekossa, mutta niiden malleista en ole täysin vakuuttunut.

  Hameen voisi ehkä lyhentää vyötärön kautta ja mekosta kyllä saa muokattua hameen.

  Kiharoiden teko vaatii harjoittelua, mutta kyllä siihen oppii:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä sain kaverilta neuvon nostaa hameen vyötäröä vaan ylemmäs ja vaikutti ihan OK kun kokeilin tätä neuvoa. 🙂 Pitää katsella vielä joku kerta uusien kuvien kanssa. 🙂 Ja mekko lähtee huomenna kanssani ompelijalle. 🙂

 • Anonyymi

  Mekkohan on olkavarsista niin kireä, että kangas on venynyt läpinäkyväksi. Eihän tuota nyt voi pitää, sehän ratkeaa joku kaunis päivä, kun vedät takkia päälle?!?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niimpä muuten näkyy olevan, onneksi sillä ei ole väliä koska olen päättänyt tehdä tuosta hameen JOS se vain onnistuu. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, se oli kiva piriste vaikka siinä menikin vähän turhan kauan aikaa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Huomattu, yritän vastata pian. 🙂

 • Anonyymi

  Ihana tuo hame, ja mekko myös. Oih, tulispa se kesä jo! Mä en osaa tehdä myöskään kiharoita, menee helposti reilut 30 minsaa vaik kampaaja näyttää et näin ja näin 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niimpä, mut nythän ne lupailee että lämmöt nousee ja terminen kevät voi tulla. 🙂

 • Anonyymi

  Ihana tuo vaaleanpunainen kellohelmahamonen!!! Kuinkas pitkä sinä oletkaan, osaisin arvioida mihin helma itselläni (1,75 cm) ylettyisi? En ole Lindy Bopista kuullutkaan, onko brittikauppa? Täytyypi googlailla heti. Ai niin, onko vaaleanpunainen hame puuvillaa vai mitä materiaalia? Onko paljon silitettävää pesun jälkeen, mitä luulet? Laittaisin myös hameen sen bikerin kanssa, kuten joku ehdottikin ja jos olet oikein rohkealla päällä, laita alle tyköistuva toppi, jossa on sellainen leveä vene-kaula-aukko, miltei olkapäät paljastava… Tsemppiä työharjoitteluun <3

  • Anonyymi

   Kiitti linkistä, mutta 1,75 cm pitkän ja kunnon kurvit omaavan on ihan turha tilata Kiinasta mitään. Jos jonkun noista mekoista saisi ujutettua päällensä niin helma ei ylettäisi edes puoleen väliin reittä. Ebayssakin olen haksahtanut, kun ei helman mittaa ole mainittu, mekko muuten sopiva, mutta liian lyhyt.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen 160cm "pitkä" ja Lindy on brittikauppa, tulee ihan muutamassa päivässä. Tuo hame on puuvillaa, mekko on polyesteria. Ja on varmaan silitettävä. Joo, pitää tuon bikerin kanssa kokeilla jahka saan takin tänne 🙂 Toi vene-kaula-aukkonen olisi ihana mutta en tiedä onnistuuko se koska rintsikoiden olkaimet näkyy. Mut pidän tuon mielessä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä varmaan kun vain poistaa hihat.

 • Anonyymi

  Nyt tuli kyllä mun mielestä hutiostokset 🙁 Hame on ihan ok, söpön värinen, mutta kuosista tulee mieleen pikkutyttöjen vaatteet ja helma hassusti nousee takana ylemmäs kuin edessä.

  Mekko taas on yläosasta aivan liian pieni, ei voi tuntua mukavalle päällä ja kangas on jotenkin halvan oloista.

  Hienot kiharat olet saanut aikaan, joskus voisit koittaa kihartaa "kasvoista ulospäin", niin näyttäisivät vielä paremmilta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä annan vielä näille mahdollisuudet – mekosta tulee hame ja hametta pitää nostaa kaverin mukaan vähän ylemmäksi niin helma takaa tasottuu. 🙂 Mitä tarkoitat kihartamalla kasvoista ulospäin?

  • Anonyymi

   Ääh mä en osaa selittää! 😀 Eli tavallaan toisin päin, kun näissä kuvissa olevat on tehty 😀 Niin, että kiharat kääntyy pois päin kasvoista. Mutta eipä sillä niin väliä miten päin ne tekee, kunhan itse tykkää 🙂

 • Milla – Sukhimatot

  Onpa kauniita mekkoja, toivottavasti niitä pääsee pian ulkoiluttamaan!
  Muutenkin mukava kuulumispostaus, joten oikein hyvää viikonloppua!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä siihen varmaan vielä hetki menee ennenkuin pääsen. 🙂

 • Anonyymi

  Kuuluuko opintoihisi latinan opiskelua? Hain sairaalaan toimistotöihin ja toivoivat, että valittu henkilö osaisi latinaa, koska työhön kuului potilasraporttien kirjoittamista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei varsinaisesti latinan opiskelua mutta noita lääketieteen latinan kielen termistöjä ollaan käyty läpi.

 • Anonyymi

  Ei, ei mekosta yläosaa pois! Juuri yläosa istuu kauniisti sinulle ja hoikentaa kivasti. Makuja on näköjään monia, kun lukee kommentteja täällä. Vaaleista vaatteista en sensijaan olisi innostunut, runsaat "rynkyt" vyötäröllä korostavat lantion leveyttä ja epäsuhtaa yläosan kanssa.Olet kyllä rohkea, kun uskallat laittaa valkoisen puseron, se ei kyllä näytä hullummalta, ihme kyllä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mä valitettavasti teetän mekosta hameen. Saa sitten yhdistettyä monen muun kans. 🙂 Eikai valkoisen puseron pukemiseen rohkeutta tarvita. 🙂 Nudet rintsikat se kyllä vaatisi kun spotin kanssa pitää kuvata.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En nyt sentään, kaukana vielä. 🙂

 • Anja

  Vaalean hameen kanssa voisi sopia t-harmaapusero ja se v-pun uusi takki, mustat kengät ja pinkki pikkulaukku. Kuuluiko tuo vyö mekkoon? Onhan se pirtsakka mutta mielestäni vähän liiankin, no tämä on vain mielipide. Tumman vyön kanssa olisi hieno mekkko juhliinkin. Kiharat on kivoja, minä en vaan koskaan jaksa laittaa, pitäis kyllä taas kokeilla jos onnistuisi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, niin voisikin ja pitää tota kokeilla jossain vaiheessa. 🙂 Joo, vyö kuuluu mekkoon mutta en itse kyllä ajatellut käyttää sitä. Mietinkin just et toimisiko se jossain muussa vai myisinkö sen jollekin joka keltaista joustovyötä kaipaa. 🙂

 • Elina

  Hame näyttää upealta!:D Oletko ajatellut käyttää pinkkiä keinonahkatakkia sen kanssa? Luulen, että se voisi tasapainottaa vaikutelmaa, kun yläosassa olisi väriä. Valkoinen paita toimii toki myös.:)

  Entä jos sen mekon päälle vain pukisi yläosaan jotain? Tietty pitkät hihat voi hankaloittaa. Itse olen käyttänyt villapaitaa mekkojen kanssa, tai villatakkia, säästä ja muista vaatteista riippuen.

  Toivottavasti kevät nyt oikeasti tulisi ja pian, vaikka siitepölytkin tulee sitä myötä.;)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ollut ajatellut asiaa niin pitkälle mutta muutama facessa ja täällä kun siitä sanoi, niin sitten muistin koko takin ja kyllä, aion kokeilla jossain vaiheessa. 🙂 Kesällä kun aattelin näitä käyttää niin en ajatellut että pitäisi mekon yläosan takia laittaa joku muu siihen päälle, joten mieluusti sitten teetän siitä hameen. 🙂

 • Anonyymi

  Kiva kuulla että harjoittelusi on sujunut hyvin! Nostan peukkua, että olet uskaltanut lähteä aikuisiällä kouluttautumaan uudelle alalle.
  Nämä uudet vaatteet eivät oikein ole minun makuuni. Hameen kuosi on jotenkin "lapsellisen" oloinen. Mekko on alaosastaan kyllä tosi kiva, mutta yläosa näyttää tosi ahtaalta ja venyneeltä, ja vyö on väriltään jotenkin asuun sopimaton. Mekosta tulisi varmasti kyllä hieno hame, jos löydät osaavan ompelijan!
  Mukavaa kevään jatkoa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   JOo, on yllättävän mukavasti mennyt. Tuo kirjallinen osuus tässä enemmän päätä vaivaa, mut kenties se siitä. Mekosta tulee hame jos se vain onnistuu, menen huomenna käymään ompelijalla.

 • Anonyymi

  Oletko piia tutustunut kotimaiseen Neulomon tuotantoon? Kauniita puuvillaisia tunikoita, mekkoja, legginssejä… Olisi vastapainoa ulkolaisille keinokuituvaatteille. Neulomon tuotteita on ainakin Prismoissa, tänään oli paljon jopa puoleen hintaan.

  Kauniit hiukset!

  • Maisa

   Ei ihme, että ovat puoleen hintaan, kauheita telttoja ja ankeita. Anteeks, mut oli pakko sanoo.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen Prismassa niitä katsellut mutta en oikein tykännyt. Yhdet mustavalkoiset legginssit olisi kiinnostaneet mutta ei ollut kokoja enää.

 • Anonyymi

  Tykkään molemmista. Erityisesti hameessa ja juuri noissa kuvissa näytät ihanalta!

 • Anonyymi

  Kauniisti istuu asut. Leveä helmä hoikistaa vielä sääret. Hyvä tilaus, brittikaupat ovat niin edullisetkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta puhut, brittikaupat on suhtkoht edullisia.

 • Anonyymi

  Molemmat hameet näyttävät hyvältä, ja veikkaan ettei tuon tumman muuttaminen hameeksi olisi mitenkään hirveän vaikeaa. Tykkään itse hameista mekkoja enemmän sen paremman vaihtelumahdollisuuden vuoksi, ja tietysti koska on helpompi löytää täydellisesti istuva hame-paita-yhdistelmä.
  Olisi muuten kiva nähdä sulla myös kapeampi hame tai kapeammin laskeutuva (esim. ohuesta viskoosista tehty) hame.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuulin osaavammilta tahoilta että tuon mekon muunto hameeksi onnistuu helposti. Tietenkään itse en osaa, mutta onneksi on omeplijoita. 🙂 Katsotaan siis millainen mekosta tulee jos ompelija toteaa sen onnistuvan. Hmmm… millaista hametta tarkoitat, kynähametta?

  • Anonyymi

   Ajattelin lähinnä ehkä kynähameen ja tuollaisen runsaamman hameen puoliväliä, tosin kynämäisempikin varmaan sopisi.

  • Anonyymi

   Tiukka kynähame olisi kyllä kiva! Varmasti hoikentaisi alaosaa. Yläosassa voisi olla jotain huomiota herättävää, rypytystä, pitsiä tms, johon huomio kiintyisi niin olisi tasapainoinen kokonaisuus.

  • Anonyymi

   Noup,ei rypytyksiä yläosaan,isokokoisille v-kaula-aukko tai "venemallinen"

  • Anonyymi

   Hei Piia, sinullahan on ompelija, joka voisi tehdä sinulle mittojen mukaisen kynähameen. Ostaisit vahvan mutta joustavan paksuhkon kankaan niin uskoisin, että saisit tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivan hameen, jota olisi helppo yhdistää. Musta tai kaunis tumma sininen tai jokin muu yksivärinen.

 • Anonyymi

  Mä en äänestäisi kumpaakaan jatkoon, ovat aivan liian mummomaisia sulle! Ennemmnkin uuden nahkatakin kanssa kivoja raitapaitoja ja mustat housut tai farkkuleggarit jne.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta, hattaratakki toimii raitapaidan ja mustien housujen kans kivasti. 🙂

 • Anonyymi

  Kaunis hame ja kaunis tuo mekon hameosa. Sinulla on hieman haastava vartalon malli, sillä ylä- ja alaosa ovat eriparia koon suhteen (tiedät kyllä…). Hameiden malli ja kuviot korostavat mielestäni turhaan isoa alaosaa, jota voisi "häivyttääkin". Katso esim. blogin yläbannerin kahta ensimmäistä kuvaa; niissä vartalosi mittasuhteet näyttävät paremmilta.

 • @follower 678463525789921

  Kivat kuosit noissa vaatteissa, mutta nauratti tuo kihara-kommentti. Mulla on vähän sama ongelma; mä osaan tehdä kiharat ja myös föönätä kuohkeaksi ja kotona kaikki näyttää ihan unelmalta, mutta anna olla, kun kävelen autolle, niin jotenkin tuuli, ilmankosteus tai mikä nyt onkaan, tekee sen, että ne eivät ole tunnin päästä samanlaiset kuin kotona peilatessa. Miten hitossa kampauksista saa työpäivän kestäviä!?!?!?!! Siis oikeasti. En halua mitään lakkakypärää. Saisiko keston jollain muulla? Kerran nauratin kollegoita, kun tulin meidän palaveriin ja sanoin, että huomenta jne " ja hei, jos näyttää siltä, että heräsin just, niin väärin, laitoin hiuksiasikin ainakin tunnin, vaikkei ne siltä e h k ä näytä." Miehet nauroi ja mun esimies sanoi kohteliaasti, että Sä näytät kyllä hyvältä niinkuin aina. Tukka suorana. 😀

 • Anonyymi

  Kääk, minusta molemmat on kamalia. Hame on päällesi liian leveää mallia ja alempi kokonaisuus taas väriltään hirveä. Enkä pahalla sano, mulla on vaan tuohon sinisensävyyn antipatia. 😀 Sinuna harkitsisin noiden ottamista, blogia lukeneena olen nähnyt ylläsi upeitakin vaatteita ja kokonaisuuksia. 🙂

 • Anonyymi

  Kummatkin näyttävät Disneyn Princess-mekoilta jotka on lapsille tehty leikkeihin. Oikeesti nyt hae jotakin sinulle sopivaa. Jotkut asuistasi ovat tosi kivoja eli kyllä sä tiedät.

 • Anonyymi

  Minusta ne näyttävät pikkulasten mekoista ja hameista jättikoossa. Olit jo minusta aika hyvällä linjalla viime keväänä, ostelit sulle ja sun vartalollesi paljon sopivampia vaatteita, esim. se sinivalkoinen mekko. Tiedän, ettet välttämättä kaipaa neuvoa, on vain niin vaikeata olla hiljaa kun huomaa, että metsään menee. Moni meistä haluaa kuitenkin ihan oikeasti "auttaa" sua löytämään tyylin joka sopii nuorelle aikuiselle naiselle. Ja minusta tämä tilaus oli nyt kaukana nuoren naisen tyylikkäästä pukeutumisesta.