Forsmantea1.jpeg
Blogi

Testissä: Forsman Tea uutuustuote – pyramiditeepussit

Teet saatu blogin kautta

Forsman Tea lähetti minulle testiin heidän uutuustuotteensa, pyramiditeepussit! 
Heiltä löytyy nykyään nämä perinteisemmät teepussit. Aiemmin Forsman Tea on myynyt vain irtoteetä, mutta nyt lisännyt muutaman erimakuisen pyramiditeepussivalikoiman. Näiden laadussa ei ole tingitty eli teepusseissa ei ole sitä tyypillistä teen lehtien jämiä ja käsittelyssä syntynyttä pölyä. Kuten irtoteessäkin, myös pyramiditeepusseissa on käytetty kokonaisia teen lehtiä.
Nämä teepussit on pakattu omiin tölkkeihin ja kun on käyttänyt teepussit loppuun, voit tilata Forsman Tean nettisivuilta täyttöpussin. Näitä löytyy 10kpl ja 20kpl täyttöpusseja. Minusta tämä on kiva asia, ettei tarvitse ostaa uutta tölkkiä vaan tuollaisen täyttöpussin.  

Tällä kertaa testiin pääsee:

1. Tibet – Makujen temppeli

2. Luomu Mao Jiang

3. Pu-Ehr Aged 

” Tiibetin vuorilla kasvava korkealaatuinen musta lehtitee. Juomana kullanruskea, maku hienostuneen aromikas, runsas ja pehmeä jälkimaku. Hauduta 1 pussi 2 – 3 dl, 3 – 5 min. ”

Tämän teen ensituoksu on mielestäni sitruksisen oloinen vaikka missään ei kerrota että tässä sellaista edes olisi. Muistuttaa jotain aiemmin juomaani teetä mutten osaa yhdistää makua suoraan mihinkään. Maku tässä on pehmeä, ei sellainen karkea joka tulee tiettyjen mustien teelaatujen kanssa. Testasin myös miten maku muuttuu kun tee on haaleaa ja omasta mielestäni tässä maku tuli kivemmin esiin tällä tavoin. Maku on maanläheinen, mutta ei samalla tavalla kuin Pu-Ehr Aged teen kanssa.  
Tämä oli näistä kakkossuosikkini. 

” Ihastuttavia aikaisin keväällä käsin kerättyjä pieniä teen lehtiä ja nuppuja. Maussa ainutlaatuinen kevään aromi ja luonnollinen makeus, jossa aavistus parsaa ja bambua. Hauduta 1 pussi 2 – 3 dl, n. 80 asteisessa vedessä 2-4 min. ”

Tämä on vihreää teetä ja mulla oli tästä suuret odotukset koska tykkään enemmän vihreästä. Ensituoksusta tuleekin mieleen sellainen aito kiinalainen/japanilainen vihreä tee. Itse varautua pienen pieneen kitkerään makuun mutta maku olikin todella pehmeä, erittäin miellyttävä. Kyllä sieltä se vihreän teen maku puskee läpitse mutta ainakaan itselleni joka olen vihreän suosija, se ei ollut huono. Testasin myös tässä miten haaleus vaikuttaa makuun ja tätä en suosittele juomaan haaleana, sillä mausta tuli voimakkaampi ja samalla kitkerä.  
Tämä oli näistä viimeisin suosikkini, joka on yllättävää koska yleensä pidän vihreästä enemmän kuin mustasta. 

” Musta korkealaatuinen ja maultaan yllättävä Pu-Erh tee kasvaa lounais-Yunnanissa kuuden teevuoren alueella. Teen lehdet on hapetettu pitkään ja iätetty useiden vuosien ajan. Pu-Erh tee on Kiinassa tunnettu terveysteenä, jonka on todettu vaikuttavan kolesterolia alentavasti ja ehkäisevän painon nousua. ”

Tuoksutellessani mukista teetä, mieleeni tuli ensimmäisenä jonkinlainen turvemullan tuoksu ja ajattelin että onpas jännä, onkohan maku millainen. Voin sanoa että maku oli aivan sama kuin tuoksu, turvemultainen, maanläheinen maku. Erittäin mielenkiintoinen ja jännä maku, mutta ei kuitenkaan epämiellyttävä. Oli kiinostavaa juoda teetä ja kaikessa rauhassa maistella tätä omituista makua. Vaikka maku kuulostaakin kamalalta, voin omalta osaltani sanoa ettei se ole. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Testasin myös tätä haaleana jolloin huomasin että maku oli voimakkaampi mutta ei silti huonolla tavalla. Suosittelen silti juomaan ihan kuumana, koska maku on silloin miellyttävämpi. 
Tämä oli suosikkini!

12 kommenttia

 • Miina

  Kivat idea nuo täyttöpurkit. Juuri join Forsmanin mansikkapilviteetä, joka on yksi lemppareistani.

 • Unknown

  Hei, olen myös teen ystävä. Tykkään yrtti-, vihreä, valkoinen ja mustasta teestä. Hedelmäisyys teessä on hyvä juttu, mutta hibiscuksesta en tykkää. Teehen vaikuttaa tosi paljon tekotapa, vesi, haudutusaika ja astioiden kunto. Hyvä tee muualla voi kotona maistua oudolta. Luulen myös, että päivän aikana nautittu muu ruoka ja juoma vaikuttaa teenautintoon. Paras yrttitee on kamomilla.

 • Anonyymi

  Juon teetä aamuisin. Mulla hyvä valikoima erilaisia irtoteelaatuja.
  Kun sinäkin juot teetä, miten estät hampaiden värjäymät. Tänä aauna olen jo kolmesti harjannut hampaat.
  >Leena

 • IlonaK

  Täällä myös teen ystävä. Aamulla maitokahvi ja loppupäivän lipitän teetä.
  Teeveden lämpötila vaikuttaa todella paljon teen makuun. Vihreän teen kulutus lisääntyi huimasti, kun älysin hankkia vedenkeittimen, jossa lämpötilaa voi säätää.
  Suosikkini ovat vihreät teet, vähiten tulee juotua rooibosta.

 • Anonyymi

  Tama oli kiva postaus! Itse vahensin kahvin juomista ja juon nyt aika paljon teeta. Talla hetkella menee Earl Grey'ta, Salted Caramel vihreaa teeta ja kofeiinitonta vadelmanlehtiteeta. En ole tutustunut eri teelaatuihin paljonkaan ja on myonnettava, etta menen usein siita, missa aita on matalin (eri juurikin noita jauhoisia halpisteeta).
  Olisi kiva lukea tulevaisuudessa samantyyppinen teepostaus, jossa arvioit eri valmistajien teeta. Eikos sinulla ole aika suuri valikoima? Olisi kivaa saada vaikka niista arvostelu.
  Tama oli siis oma suosikkipostaukseni pitkaan aikaan! 🙂
  -KKat

 • Anonyymi

  Olipas kiva postaus. Sinua selvästi kiinnostaa tämä aihe, ja osaat kommentoida noita eroja.
  Kiitos tästä.

 • Anonyymi

  Aivan ihanat nuo tölkit! Vannoutunutta kahvinjuojaakin alkaa kiinnostaa noiden eri tee-laatujen kokeilu😀

  • Forsman Tea

   Hienoa kuulla, että tölkit ovat saaneet hyvää palautetta 🙂

 • Unknown

  Oli kiva lukea makumieltymyksiäsi. Nämä kolme teetä ovat omien suosikkieni listalla alkupäässä.olet hauduttanut muumimukeihin, minun mielestä nämä pussit antavat niin riittoisasti makua että kannattaisi olla hieman suurempi vesimäärä, esim. tuo 3dl. Muistathan myös kokeilla hauduttaa samaa pussia uudelleen ja saada miedomman, makeamman juoman. Pu Erh etenkin toimii erittäin hyvin uusiomakuna , useammankin kerran. Haudutusaikaa voi pidentää silloin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, on ne sellaiset erilaiset. Ei paperiset. En tiedä tarkalleen mitä ovat mutta muovi tulee kyllä päällimmäisenä mieleen.