WP_000380_.jpeg
Blogi

Te kysyitte – PipSa vastaa (Osa3)
Oletko käynnyt Lahdessa ?
Juu, muutama vuosi sitten tuli käytyä. Saas nähä millon seuraavan kerran menen käymään ja menenkö yksin vaiko kaksin.

Oletko koskaan ratsastanut ? Jos olet, oliko hauska kokemus ?
Olen ratsastanut, kävin alkeiskurssin. Mulle suositeltiin jatkoakin mutta koska meidän perheen rahatilanne ei silloin ollut hyvä, niin ei tullu jatkettua. Ratsastus ON kivaa ja hauska kokemus. Suosittelen kyllä kaikille. 


Jos ottaisit koiran, minkä rotuinen se olisi ?
Aika varmasti se olisi Chihuahua, koska meillä oli äidin kanssa Chihuahuakoira sillon kun asuin kotona. Tepi oli leikattu uros ja väriltään soopeli/creme. En oo ihan tasan varma tuosta väriskaalasta.


Minne lähtisit lomamatkalle 2vkoksi ja kenen kanssa?
Minne on vähän vaikea sanoa, johonkin lämpimään. Ystävän taikka miehen kanssa menisin.

Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Kasapäin lukemista. Seuraa. Ja puhelimen sille ajalle kun haluan soittaa pelastajat pelastamaan mut sieltä.

Lempiohjelmasi telkkarista?
Mä seuraan telkkua tosi vähän, mutta ainoa mitä tällä hetkellä sieltä katson niin Poliisit. 

Onko sulla paljon ystäviä joiden luona käyt paljon kylässä?
Mulla on riittävä määrä ystäviä joiden luona käyn kylässä tai he käyvät meillä. Ei mulla Porissa kovin montaa ystävää ole mutta siis itselle aivan riittävä määrä. Pitkin Suomea onkn sitten iso liuta ihania ystäviä. <3

Missäpäin Poria asut?

Länsi-Porin alueella, jossain täällä. 😉

Missä asuisit kaikkein mieluiten ja miten asuisit (kerrostalo, omakotitalo jne)?
No Porissa kun on pakko vielä asua ja nimenomaan tämä alue missä nykyisinkin asun niin haluaisin asua aina. Omakotitalossa vaan. Mutta ehkä sekin vielä joskus tulee eteen.


Mitä lääketieteellistä haittaa olet painostasi huomannut?
No en nyt tällä hetkellä vielä mitään, paitsi tuo jalkajuttu mutta kun sekään ei ihan täysin ylipainosta johtuvaa ole mutta tietenkin se vaikuttaa siihen. Että se nyt tällä hetkellä. Muuten ei ole mitään haittaa. 

Miten jaksat lukea noita ainaisia nillityskommentteja painostasi, alkoholikuvista ja kaikesta mahdollisesta?
Osaan vain jättää ne omaan arvoonsa ja muutenkin suhtaudun tuollaisiin nykyisin huumorilla. Kaikkia ei voi miellyttää (enkä kyllä edes haluaisikaan)

Oletteko läheisiä siskosi ja veljesi kanssa? Kuinka usein näette?
Siskoa näen kerran kaks viikosssa mutta emme ole läheisiä. Veljeä näen harvemmin koska asuu niin kaukana mutta olen silti läheisempi hänen kanssa kuin siskon.Suositko jotain tiettyä ruokakauppaa, mitä?

No Lidliä me suositaan aika paljon, sieltä saa lähes kaiken tarvitseman.

Onko monella ystävälläsi lapsia?
Tänä päivänä aika monella on lapsia. Ei se kuitenkaan haittaa millään tapaa vaikka itse lapseton olenkin.

Jos menette/menisitte naimisiin miehesi kanssa, millaiset olisivat unelmahääsi?
No mä en oo koskaan halunnut mitään isoja massiivia häitä vaan mulle kelpaisi ihan meno maistraattiin ja se on siinä. Jos taas papin on pakko olla niin sekin mahdollisimman pienesti ja hiljaisesti vaan. Vähän samalla tapaa kuin kihloihinkin meno. Meille vaan ilmestyisi toiset sormukset. 🙂 Tai mulle lähinnä? Unelmien hääni olisivat siis hy-yyyvin pienet.

Käytkö talvella luistelemassa ja/tai hiihtämässä? Jos et, mikset?
Hiihtämässä en käy koska kiitos isäni, hän pilasi orastavan innostukseni vaatimalla liikaa. Näistä kahdesta jos pitäisi valita niin luistelisin mieluummin. Tosin eipä tätäkään ole nykyisin tullut tehtyä. En varmaankaan pysyisi pystyssä vaan suutelisin jäätä vähän väliä.

Onko sinua koskaan harmittanut, ettet ole hankkinut ajokorttia?
Joskus harmittaa mutta ei kuitenkaan millään isolla mittakaavalla. Aika hyvin pääsen kulkemaan bussilla ja pyörällä/kävellen. Ja sitten on tietenkin rakas hovikuskini eli mieheni joka kyllä kuskailee tarvittaessa.  

Millainen oli lapsuudenkotisi? Asuuko äitisi edelleen siinä?
No me ollaan aina asuttu vuokralla, mutta siis ihan ekat elinvuoteni asuttiin sellaisessa 4h+k kerrostaloasunnossa. Ekassa kerroksessa. Siitä kun muutettiin kun sisarukseni lensivät pois eikä ollut järkeä kaksistaan asua niin isossa, niin muutettiin sitten keskustampaan ja 63 neliöiseen kaksioon jossa mulla oma huone. Äiti ei asu kummassakaan enää vaan omassa pikkukaksiossa keskustassa.

Oletko koskaan matkustanut junalla tai lentokoneella?
Junalla kyllä, mutta siitäkin on jo aikaa kun viimeksi oon junalla mennyt. Oli sitä aikaa kun menopaluu maksoi 30EUR. Mitähän mahtaa nykyisin maksaa? Lentokoneella en ole koskaan mennyt, mutta kiinnostaisi kyllä joskus päästä kokeilemaan.

Mistä nimistä tykkäät pojalla/tytöllä? Kuvitellen, että esimerkiksi nimeäisit omia lapsiasi.
Mää en tänne halua kertoa mun nimiehdotuksia tytölle/pojalle. Toki siis mulla sellaiset on kun joskus ollut sellainen aika että miettinyt lapsia mutta oon kuitenkin todennut ettei lapset ole mua varten ja koska kyseessä vähän erikoisemmat nimet, niin en halua niitä jakaa.

Oletko katsonut tv-sarjaa Under the dome? Suosittelen!
En ole katsonut mutta mitä lueskelin niin vaikuttaa kiintoisalta. 

Miksi olet nyt sairauslomalla?
En mä enää sairaslomalla ole, mutta kun olin niin tuon jalan takia kun sitä särki ja sattui niin paljon. Epäilivät rasitusmurtumaa mutta röntgenkuvista ei selvinnyt mitään. Nyt jos jalan kanssa ei kovin paljoa liiku niin Ok, mutta jos vähänkin rasittaa liikaa niin alkaa tuntumaan. Joten ensi viikon kun on talvilomaa niin aion ottaa rennosti. Mitä nyt Tampereelle on PAKKO päästä. 🙂 Mutta otan lääkettä niin ei särky ainakaan pilaa tunnelmia.

MIKSI ylipäätään värjäät hiuksiasi, kun et vaivaudu värjään tota jäätävää juurikasvua pois?
No mä nyt vaan tykkään punaisesta väristä ja se siinä paha onkin kun siinä näkyy tuo jäätävä tyvikasvu hetinmiten. Se ei kuitenkaan mua paljoa haittaa. Siis toki jossain vaiheessa ja silloin sitten värjäytänkin hiukseni.

Olisitteko halunneet hankkia lapsia, jos sulla ei olisi tuota epilepsiaa? Oletteko miettineet adoptiolasta?
Ei mun epilepsialla ole mitään tekemistä sen kanssa, ettei meille lapsia tule. Emme vain halua. Ja ei, ei tule adoptiolastakaan kunnei edelleenkään haluta niitä lapsia. 🙂 

Haluaisin kysyä epilepsiasta, mutta olen miettinyt, että kirjoittaisin
sitä varten sulle ihan postia. Mä mietin sitä puheen tai ajatuksen
katkomista, kun mun puhe on välillä ihan samaa, kuin sulla. Toisaalta
sun puhe on muuttunut paljon sujuvammaksi viime aikojen videoissa. Onko
parempi vaihe menossa? Mulla on ollut kohtauksia, mutta ei diagnoosia,
kun kohtaukset ei ole jatkuvia. Tuleeko sulla uuvuttava väsymys
poissaolokohtauksen jälkeen ja onko totta vai legendaa, että epilepsia
hiljalleen rappeuttaa aivoja. Rappeutuuko nimenomaa puhekeskus ja
muisti? Tiedän, ettet ole lääkäri :-). Kysyn silti, kun olet ainoa,
jonka ”tunnen”.

No jos sä epäilet itselläsi epilepsiaa niin kannattaisi varmaan kääntyä neurologin puoleen. Tai varmaan eka lääkärin puoleen joka kirjottaa sitten lähetteleen neurologille. Mulla on tämä lievähkö epilepsia ollut jo 20 vuotta eikä mulla ole rappeutunut puhekeskus taikka muisti. Eikä myöskään ole mitään parempia vaiheita. Se että puheeni on muuttunut sujuvammaksi videoilla, johtuu ihan harjoituksesta. Mulle ei myöskään tule väsymystä kohtauksen jälkeen koska mulla ei ole mitään isoa kohtausta. Tiedän että niillä joilla on kunnollinen epilepsia, niin saattavat olla muutamia päiviä väsyneitä ja eivät omia itsejään.

Haluaisitko lapsia? Jos et niin mikset? Aiotteko miehesi kanssa mennä naimisiin?
Tosin tuossa ylempänä olikin joku epilepsia juttu jonka takia et aio lapsia hankkia (koko homma mennyt multa täysin ohi?)
En halua lapsia, en vaan koe niitä mun jutukseni. Mulla on ihana kummipoika jota saan sitten hemmotella. 🙂 Emme aio mennä naimisiin. Eikä tuo epilepsia ole vaikuttanut millään tavalla tähän ettei lapsia haluta. Ei se sitä estä.

Onko sinulla/lähipiirissäsi ollut masennusta? Mitä mieltä olet siitä?
Minulla ei ole masennusta ollut, toki nyt matalaliitopäiviä on itse kullakin mutta masennukseksi sitä ei voi luokitella. Lähipiirissäni on kyllä masennusta ollut. Onhan tuo masennus ikävä juttu mutta siihen pitäisi vain ymmärtää hakea apua eikä olla yksikseen sen kanssa. 

Mikä on suurin unelmasi, jonka toteuttaisit jos sinulla ei olisi mitään rajoitteita (raha, valta, tieto, taito..)?
No varmaan rakentaisin sen unelmien omakotitaloni. Muuta mulle ei just heti tule mieleen että mitä voisin haluta. Niin no toki voisin mää itelleni ottaa sellaisen 50 miljoonan omaisuuden.

Kuka teillä määrää kaapin paikan missäkin asioissa?
No kumpikin, ei mulla tuu mieleen mitää erityistä paikkaa missä toisella ois enemmän jalkavaltaa.

Mikä on mielestäsi hyvän parisuhteen salaisuus?
Avoimuus. Kysy keskustella asioista. 

Oletko kateellinen? Jos, niin millaisista asioista?
Pakko sanoa että en tällä hetkellä ole kateellinen mistään. Toki sitä on joskus kateellinen milloin mistäkin mutta sanoisin sen olevan aika normaalia. Jos se kateellisuus ei ala nakertamaan kovin pahasti. Vaan siitä pääsee ylitse.

Mikä on paheesi?
Battery, vaikka en sitä enää niin paljoa juokaan kuin aikaisemmin. 

Entä hyveesi?
Myötätunto toisia kohtaan, Rehellisyyteni, ystävyyteni.

Oletko uskonnollinen?
En ole, koska ajattelen olevani enemmän ateisti/agnostikko. 

Miten hoidatte parisuhdetta?
Apua mä en osaa tähän sanoa mitään.. Mutta kuitenkin jotenkin huomioidaan, ne on niitä pieniä asioita. Haleja ja pusuja siellä täällä. Ja se ettei ota toista itsestäänselvyytenä, sekin auttaa. Ja joskus vaan ollaan yhdessä, unohdetaan koko muu maailma. Huomataan toisemme.  

Missä tapasitte?
Kissin chatissa vuonna 2001, muutama vuosi myöhemmin ihan livenä kaupungilla. Mitään oltu sovittu mut sitten kun tajuttiin et ollaan niin liki niin pakko nähä. 🙂 

Miten jaksat aina olla niin positiivinen?
En mä suinkaan aina ole, on mulla huonojakin päiviä. Mut se on vaan kivempaa olla positiivinen kun negatiivinen. Positiivisena jaksaa enemmän. Ehkä se on se syy. 🙂 

Minkä parisuhde neuvon antaisit lukijoille?
No mä ainakin sanoisin sen neuvon, että keskustelkaa. Oon huomannu et monilla tökkii asiat kun ei voida keskustella asioista. Ja huomioikaa toisia. Mä ite suosittelen treffi-iltaa. Sellainen piristää. Me ei olla sellaista tehty mutta ollaan vietetty aikaa yhdessä joka ilta. Sen ei tartte olla montaa tuntia mutta hetki vaan. Siinä voi sitten haliköllötellä. Läheisyys on tärkeää. Muistakaa halailla! 

Mitä tekisit jos voittaisit 5 miljoonaa lotossa?
No ostasin sen omakotitalon, sitten jonkun merenrantamökin, pistäsin säästöön sisaruksieni lapsia varten rahaa – saisivat ne käyttöönsä kun 30v. täyttävät, ostaisin äidilleni oman pikkukaksion keskustasta kaikkien läheisyydestä, lahjoittaisin jonkin verran hyvään tarkoitukseen, pitäisi vuoden vapaan töistä – jos tuollainen vain onnistuu, pitäisit isot blogjuhlat jossain helsingissä. Tuossa nyt ekat mieleen mitä tulee. Toki laittaisi itselle säästöön johonkin jonkin verran, ns. pahanpäivänvaralle.

Aiemmat osat tästä kyselystä
Osa 2
Osa 1

15 kommenttia

 • Anonyymi

  Toi on hauska toi "junalippu meno-paluu 30 euroa", vaikka varmaan ajatusvirhe onkin:D

  Pitäisköhän sun matkustaa vähän useammin junalla?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mikäs ajatusvirhe siinä muka on? SIllon kun oon viimeks mennyt bussilla oli menopaluu Pori-Tampere-Pori, niin 30EUR. Kyllä toi bussi on ihan kiva matkustustapa. 🙂

  • Anonyymi

   No kun siinä lukee vaan, että menopaluu 30 euroa:)
   On vähän eri hintainen onko menopaluu Pori-Tampere-Pori, vai Helsinki-Rovaniemi-Helsinki.
   Tai vaikkaHelsinki-Pietari-Helsinki 😀

   Et siis kertonut kohdetta, ei me voitu tietää, et oli Pori-Tampere-Pori.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aaaaa se siinä oli siis päin honkia. Niin no mää tämän kirjottelin sunnuntaina joten kai sitä ajatteli että te luette mun ajatuksia. 😉 Mut siis joo Pori-Tampere-Pori menopaluu 30EUR sillon joskus. Nykyisin sitten 50EUR. Että aikamoinen muutos on tullut.

  • Marjukka

   Junaliput on kyllä kallistuneet ihan kamalasti, ja kallistuu koko ajan, kun VR alkaa hinnoitella vielä "paremmin" niitä junia, jotka kulkee juuri kysyttyihin aikoihin.

   Kuljen paljon Tampere-Helsinki -väliä, ja hinta on pikkuhiljaa noussut niin, että jos ei mene ihan Helsingin keskustaan, ja jos on vähänkin useampi henkilö kyydissä, kannattaa jo mennä omalla autolla. Ihan hullua!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Piti oikein katsoa, niin Pori-Helsinki-Pori ois menopaluuna 83eur ja huomasinpa juuri että sielläkin on tuollaiset hinnoittelut että tietty kellonaika halvempi kuin toinen. 🙂 Mut mun mielestä se on ollut tuon hintainen jo hetken aikaa? Hmmm… mut jos mä Helsinkiin joskus vielä erehdyn menemään, niin miehen kanssa ja omalla autolla.

  • Anonyymi

   Halvimmillaan pääsisit Porista Tampereelle hintaan 19,24 ja saman verran maksaa paluulippu. Yhteensä siis 38,48. Ja jos vaikka varaisit ennakkolipun huhtikuun alkuun, olisi hinta vain 2 x 9,62. Ei mielestäni kovinkaan kallista matkustamista!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin jos tietää menevänsä niin siitä vaan ennakkoon varaamaan. 🙂 Mutta kyllähän tuo 38.48EUR on kallis verrattuna että nyt pääsin 16EUR hinnalla. Ja sitten kun tuohon hintaan vielä vaikuttaa mihin kellonaikaan valikoit lähdöt. Sä varmaan valitsit halvimmat vaihtoehdot, sillähän sitä saa halvemmaksi mutta ei sitten ole välttämättä ihan sopiva.

  • Anonyymi

   Tuossa edellisessä kommentissa olikin kai pointtina juuri ne halvimmat vaihtoehdot. Ei Onnibussitkaan mihinkään ihanteellisiin aikoihin kulje, junissa on paljon enemmän vaihtoehtoa. Junahinnoittelu on tosiaan muutettu niin, että mitä aiemmin varaat, sen halvemmalla pääset, vähän kuin lentolipuissakin. Viimehetken liput ovat aina kalleimmat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No halvimmillaan saisin liput 33EUR kun valitsin halvimmat ja kuukauden päähän. Että kyllä se Onnibussi siltikin tulee halvemmaksi. 🙂 Eikä ne nyt loppujenlopuksi kovin kauheasti olleet pieleen nuo aikataulut nimittäin. Ja voihan joskus tehdä niin, että menee Onnibussilla mutta tuleekin junalla takaisin. Tuolla tavoin voisi ehkä hieman säästää.

 • Kilokiukuttelija

  Hassua, miten ihmisiä jaksaa kiinnostaa tuo lasten hankkiminen/hankkimattomuus. Ihan kuin jokaisen pitäisi lisääntyä.
  En itse ole koskaan halunnut lapsia, en nuorena enkä aikuisena. Nuorempana muistan kun joku kysyi lapsista, ja sanoin, että ei kiitos, usein jatkokysymys oli "vihaatko lapsia?".
  Mietin vaan, että missä universumissa "en halua" tarkoittaa "vihaan"???? Eihän niillä ole mitään tekemistä toistensa kanssa..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo siis en mäkään siis lapsia vihaa vaan tykkään kyllä mutta en silti koe että mun pitää nyt tehdä joku naisellinen tehtäväni ja tuottaa lapsia maailmaan. Onhan mulla ihana kummipoika jota palvon ja tykkään ja kaikkea. <3 Mä saan mun hoivaviettiäni helpottaa sitten sillä (enkä nyt tarkoita että mulla joku vietti ees ois)

  • Anonyymi

   Jep perhe voi olla ilman lapsiakin Perhe. Jokainen määrittelee perheensä itse:)