Kissakolmikko1.jpeg
Blogi

Taas kerran viikonlopun kuvia

Kävin viikonloppuna mun kuvakansioita jälleen kerran läpi ja löysin sieltä tämän hauskan kuvan kisuista (Suloa ei vielä tässä vaiheessa ollut) ja kuvan takana on niinkin hauska tarina että jouduin olemaan melkoisessa asennossa saadakseni noista kisuista tuon kuvan. Makasin selälläni lattialla ja niska rintakehää vasten. No mitäpä sitä ei tekisi saadakseen hyvän kuvan. Tämmöstä kuvaa ei taida kisuista muuten olla. Nyt vaan pitäisi tehdä sama temppu uudelleen mutta kuvassa pitäisi näkyä neljä kissaa.

Tekaisin kissoille tuollaisesta isosta pahvilaatikosta petipaikan ja kyllähän ne kaikki siellä kävi kokeilemassa mutta eivät tainneet oikein tykätä. Mistähän moinen inhoaminen tulee kun normaalisti aina normaalisti ovat niin innoissaan noista pahvilaatikoista. No sunnuntaina näin että Silla tykkäsi siellä makoilla että ehken vielä menetä toivoani tämän suhteen.

Tämä kynsikoristejutska ois vielä vailla omistajaa – tämän saa se joka mulla ekana laittaa sähköpostiini (pipsan83@luukku.com) osotteensa. Pääsis vielä jouluksi perille. Löysin tämän viime viikolla kaappeja siivotessani ja koska mä en tätä tule käyttämään, niin lahjoitan eteenpäin sellaiselle joka käyttäisi. Saita minussa ei anna mun heittää ihan tuliterää kynsikoristepakettia roskiinkaan. Kuka siis haluaa? (Edit. Nää meni jo!)

Lauantaina oltiinkin kaupoilla monen monta tuntia, mutta tulipahan löydettyä kaikkea kivaa. Oli pakko ottaa taivaasta kuva kun siellä meni just sillon tommonen suihkari (tai mikä liekään) ja kun oli muuteskin piristävä aurinkoinen päivä. Mä ainakin aion olla ulkona sillon kun aurinko paistaa (ellei sit oo työtä just sillo) että sais imettyä sitä valon piristävää voimaa itteensä näinä synkkinä päivinä. Taisi olla muuten just tuolloin lauantaina kun kuulin radiossa että nyt on valosaa vain 5,5 tunnin ajan. No onneksi se lähtee pian taas kohtia valoa eli päivä alkaa pitenemään.

Sitten sain kutsun Wellgo Training Centerin avajaisiin joten suunnattiin sinne ihmettelemään tuota uutta kuntosalia. Oli todella hienon näköiseksi laitettu, kaikki ihan tiptop ja oli tuliterät pelit ja vehkeet. Tuolla oli semmonen työntöreki (en tiedä miksikä sitä oikeasti kutsutaan) jota mun teki mieli kokeilla. No ehkä mä vielä joskus uskaltaudun sinne salille ja tästä vois olla hyvä alottaa. 

Kovin on kysytty että onko meillä joulukalenteria, niin onhan meillä. Ei vaan mitään suklaakalenteria vaan rahakalenteri. Nyt jänskätetään saadaanko joulupukkeja tarpeeksi paljon, mutta tuskimpa – ainahan nuo jäävät tuohon tiettyyn määrään. No saatiinpahan jännittää, eipä siinä muuta. Mä oon joskus saanut tällä kalenterilla hyvän summan mutta se oli silloin se. Silloin taisi olla noita voittomahdollisuuksiakin enemmän. Onko lukijoista kukaan voittanut näistä mitään?

Niin siinä sitten kävi että mun kirjekavereiden osoitteet meni vanhan koneen kanssa jonnekin avaruuteen – pitää siis kääntyä vanhan hyvän säilytystavan puoleen eli kirjoittaa osoitteet pieneen vihkoon. Että arvaakaan miten paljon mua kiukutti kun tajusin että osoitteet meni. Ajattelin vain että mun kuvat pitää saada talteen mutta unohdin kaikki tekstitiedostot sun muut. Kiva! Onneksi saan kyllä nuo osoitteet talteen ihan vain kysymällä ja ne joiden osoitteeita en saa, niin en varmaan sitten heidän kanssaan enää kirjoittelekaan. Mutta siinä se on – lauantaina ostettu tuliterä A6 kierrevihko jonka sunnuntaina tuunasin.

Leipastiin tämän joulun ekat joulutortut – oli omenakanelin makuisia, kuin myös perinteisen luumunkin. Itse en tuosta luumusta niin välitä. Nämä tortut taitaakin olla ainoita herkkuja joita mun ei tee mieli. Juttelin näiden teosta äidinkin kansa ja hän muisti kertoa etten ole koskaan tykännyt joulutortuista, en edes lapsena. Muutaman joulun äiti jaksoi niitä tehdä kunnes viimeisellä kerralla kaikki meni roskiin kun kukaan ei ollut koskenutkaan niihin – siihen jäi myös torttujen teko. Joko siellä on aloitettu joulun leipomiset?  

Vihdoinkin saatiin muhkuja, ei möhköjä! Nousuvaiheessa taikina kyllä antoi ymmärtää että möhköjä saisimme taas mutta ei kuitenkaan. Ehkä se siis tästä vaikka eipä mulla möhköjäkään vastaan mitään ole. Jos et tiedä mitä ovat möhköt, niin ne ovat sellaisia jättijättisuuria sämpylöitä. Eipä se koko vaan se maku! Taas tuli suussasulavan makuisia sämpylöitä. Ollaan tässä jo kauan leivottu noita sämpylöitä.

Sunnuntaina ennen saunaa pestiin Sevi ja sehän meni nätisti! Tyty oli nätisti paikoillaan vaikka kyllähän mies siinä varmisti ettei tyty lähde mihinkään. Seville tehtiin siis sama pesu kuin Sulolle viikkoa aiemmin. Nyt meillä on kaks pumpulikissaa! Sevi ja Sulo on kuin paita ja peppu – tässäkin Sulo meni auttamaan Seviä kuivauksessa. Oli todella suloisen näköistä kun nämä kaks pesivät. Pesut saakin tältä osalta olla – Siiriä ja Sillaa ei tarvitse niin usein pestäkään, enkä usko että Suloakaan pitää usein pestä mutta totuttamisen takia sitä pitää muutaman kuukauden välein pestä. Seviä pitääkin pestä useammin tuon turkin laadun takia.

27 kommenttia

 • Anonyymi

  Kuinka usein leivotte sämpylöitä? Meillä syödään pääasiassa ruisleipää, mutta aina välillä teen sämpylöitä. Pakastettuina eivät kyllä parane, joten teen vain pellillisen ja niitä syödään sitten parin päivän ajan leivän asemesta,

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kerran viikossa leivotaan, 24 sämpylää menee sinä aikana. Mä syön sekä sämpylää että ruisleipää. 🙂

 • Anonyymi

  "Niska rintakehää vasten".. Nyt kuulostaa jo sirkustempulta. Oisko ollu leuka rintakehää vasten?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ääääh, aina mä kirjotan väärin. Pitää muuttaa. 🙂 Ja joo, ois noin. Ois kyl aika akrobatiaa toi niska rintakehää vastan, ku en oo pöllökään. 🙂 Tai no…. 😉

 • Anonyymi

  EI ihme että paino on pudonnut hitaasti.tommonen määrä leipää kun kaksi palaa päivässä riittää

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No johan on raju oletus. 🙂 Kerrohan, kuvitteletko ihan oikeasti että yksin syön viikossa nuo 24 sämpylää?

  • Anonyymi

   Eköhän ole leivän tarve kullakin ihan yksilöllinen… Itse esim. painan alle 50 kg ja leipää menee 🙂

  • Anonyymi

   Mitään "tarvetta" ei ole kenelläkään leivän suhteen. Toki kuidun lähteenä hyvä mutta ei sen, ei minkään muunkaan ravinteen suhteen, ole mitenkään korvaamaton

 • Anonyymi

  Kirjekaverit on yhdyssana 🙂
  Ostitko valmiita torttuaihioita vai leikkasitko veitsellä, kun reunat on noin suorat? Mikä taikina on mielestäsi paras? Meillä on monta vuotta käytetty Myllyn Paras -voitaikinaa.
  Minusta myös omenatäyte on parempi.
  Joululeipomiset ovat ihan alussa. Pipatkakkutaikinan teen ekana ja sitä syödään myös raakana 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tiedän että se on yhdyssana. 🙂 Juu, ihan valmiita otin pakkasesta. Ei tehty itte taikinaa. Ja ihan Lidlin oma paketti oli, en muista merkkiä. Muuta ei taideta leipoa kuin joulutorttuja ja sit mä teen sen Tiikerikakun.

 • Anonyymi

  Kukkuu.
  Joululeipomiset on kovassa vauhdissa, jo kolme kertaa olen itse tehnyt piparitaikinan (tosin viimeisimmän töissä). Ja pari kertaa joulutorttuja. Tortut on kyllä niin hyviä että vois syödä niitä aina. Pipareista en niin välitä, mutta koristeleminen on kivaa.

  Eikös tuossa arpakalenterissa ole idea merkitä rukseilla ne raaputetut/saadut tuonne oikeaan laitaan. Esim. jos raaputat ekana päivänä joulupukin, niin ruksaat tuolta oikeasta reunasta joulupukkien kohdalta ensimmäisen. Niin mä ainakin olen tehnyt, niin pysyy kartalla montako on jo mitäkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kukkuu!
   No niin, siellä on jo leipomukset hyvällä vauhdilla.

   Hmmm… en tiedä onko mutta kuulostaa ihan järkevältä idealta tuollainen. Musta se on kiva sitten viimeisenä päivänä laskea et tuliko vai eikö. Meillä on nyt kolme silleen et 1-2 merkkiä puuttuu viel. 🙂 Saas kattoo mitä tulee, tuleeko ees. 🙂

 • Anonyymi

  Pakastimessa on kolmea kakkua, purkeissa on neljänlaisia pikkuleipiä ja lisäksi piparkakkuja. Vielä pitäisi tehdä joulupullaa ja torttuja.

  • Anonyymi

   ^ Jatkoa herkkupäivitykseen… Tänään ostin suklaakonvehtirasioita kolmea erilaista, vihreitä kuulia ja marmeladikuulia, englantilaista lakua kilon paketin, monenlaisia pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No siinä on herkkusuun joulu pelastettu 😉 Meillä ei tehdä kuin joulutorttuja ja sitten se tiikerikakku.

  • Anonyymi

   Onneksi meitä on seitsemän ihmistä täällä tuhoamassa noita herkkuja!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No niin, kyllähän tuollaiselle määrälle jo leipookin. 🙂

 • Cerp

  Oon ollut lukion jälkeen pari vuotta töissä tehtaassa, jossa aloitettiin (pakaste)joulutorttujen ja torttutaikinoiden valmistus jo juhannuksen aikaan. Ei paljoo tee mieli torttuja, vaikka aikaa on kulunut kymmenen vuotta 😀 Pipareihin ja piparitaikinaan ei oo tullu samankaltaista inhoa, ihme kyllä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllähän tuon ymmärtää. Mä oon kuullut samaa juttua ihmisiltä mitkä on töissä tekemässä jotain tommosia. Et ei sit kotona tee mieli. Mahtaakohan sama toimia jossain hampurilaisravintolassa, tuli vain mieleen. 🙂

  • Anonyymi

   hehee mä olin muutama vuosi sitten kalatehtaalla töissä ja siellä sai syyä kalaa ilmaiseksi aina tauoilla niin sen jälkeen ei kyllä yli vuoteen tehnyt mieli kalaa vaikka tykkäänki kalaruoista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, noilla kahdella on pi-iiitkät viikset. Silla on pisimmät, yhden viiksen ollaan saatu mitattuakin ja se oli 15cm. 🙂

 • Anonyymi

  Jos et syö joulutorttuja ja leivot vain miehellesi tiikerikakun, eikä teille osteta suklaata, et ilmeisesti uskalla syödä mitään jouluherkkuja. Juuri tuon vuoksi en pidä laihdutuskuureista, kun juhlista tulee ankeita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kuten olen sanonut, niin mä en ole koskaan pitänyt joulutortuista joten en niitä sen takia syö. Tiikerikakun teen kyllä koko porukalle, varmasti siitä myös itse otan palasen ja suklaata ei tartte ostaa jo siitä syystä että ne on pahoja. Ainoastaan Juliat ja DaCapot menee, mut en mä niitä kyllä tartte jouluna. Eli kyllä mä voin juhlissa herkutella iha vapaasti, mutta kun ei jouluna tuu muutenkaan herkuteltua niin miksi sitä pitäisi väkisin tehdä?

 • Anonyymi

  Ei väkisin tietystikään, mutta ilmeisesti teillä ei koskaan herkutella eikä arki eroa juhlasta.