uuskoti_pos.jpeg
Blogi

Täällä ollaan: Uusi koti!

Täällä sitä ollaan – uudessa kodissa ja hymy herkässä.

Olen vieläkin ihan sekaisin tästä kaikesta, kun viikko sitten olin vielä tyytyväisesti rivarissa enkä edes osannut aavistaa tulevaa. Uusi kotimme vapautuikin odotettua nopeammin ja täällä sitä nyt ollaan. Vaikka ollaan oltu tässä vasta vähän aikaa, niin voin nyt jo sanoa että rakastan tätä paikkaa. Täällä on niin ihanan rauhallista. Tein muuten ekan videonkin täältä, jolla selvennän vähän paremmin, miten tämä koko muuttoruljanssi meni. [video]

Oon täällä intoillut kaikesta, mutta eniten olen todella innoissani ja ihastuksissani mieheni eleestä. Hän kun tekee mulle vaatekomeroon tangon mekkoja varten. Mulle tuli muuten just Carrie Bradshaw fiilarit – Mr. Bighän teki Carrielle ison vaatehuoneen kenkiä ja vaatteita varten. Tiedän myös mitä seuraavaksi ostan – mekoille sopivia ripustimia. Sekä yöpöydät – ja ne saa Ikeasta! 

Kaikki todellakin tapahtui todella nopeasti mutta kun suurimman osan tavaroista sai laitettua jätesäkkeihin, niin pakkaaminen oli kuin lasten leikkiä. Se on muuten hauskaa, miten sitä parissa vuodessa unohti, miten ihanaa tuo muuttaminen on. No nyt on vielä muistoissa miten kamalaa tuo loppupeleissä on ja sitten kun sen pitää tehdä kovalla kiireellä. Toisaalta eihän meidän olisi tarvinnut kiireellä muuttaa mutta meillä oli yhdellä katseella miehen kanssa yhteisymmärrys että sinne uuteen lähdetään ja heti! Olemme ehtiväisiä sillä kerkesimme jo siivoamaan rivarin ja pieni haikea olo tuli, kun vilkaisin sitä viimeisen kerran ennenkuin sammutin valot. [video]

Käytiin Rita’s Placessa pitämässä pieni ruokatauko kun oltiin ns. loppupuolella muuton kanssa. Ja ei, paino ei noussut vaikka tuon koko pitsan napaani vedinkin vaan päinvastoin – paino tippui! Oli muuten todella hyvä pitsa  ja siinä oli mm. kinkkua, salamia, ananasta ja katkarapua. Eka kerta kun kävin tuolla ja ainakin sen perusteella tykkäsin, ja voin suositella. 

Kissoille muutto oli pieni järkytys mutta ei se kovinkaan kauaa kestänyt. Eka yö oli niille pelottavinta ja kaikki olivatkin meidän seurana sängyssä. Seuraavana päivänä oltiin jo tomerina tutkimassa paikkoja ja nyt ovat jo uudet lempipaikatkin löytyneet. Sevi torkkuu sohvalla, Siiri lauteilla ja Silla vessan lavuaarissa. [video] Keittiön kaappien päältä on myös löytynyt koko kolmikon mielipaikka ja sieltä onkin hyvä katsella maisemia. Kissatkin on heti huomanneet, että tämä on KOTI.

45 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti! On kyllä ihanaa olla täällä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Oon kyl vieläki ihan seis ja semmonen olo, et onks tää ny ihan totta. 🙂 Ku toi tapahtu niin nopeasti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. 🙂 Ja kodilta tää nimenomaan tuntuu.

 • sari

  Ihanaa uutta kotia teille! Aika nopsaan saitte pakattua. Itsellä mennyt aina viikkotolkulla laatikoita laitellessa ja huonekaluja purkaessa, mutta meillä onkin kaikkea ylimääräistä rojua, kun mies on hamstraajaluonne. Pyrin kyllä nykyään heittämään 'salaa' pois vanhaa tavaraa, jonka olemassaoloa kukaan ei edes muista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. No joo, mut kato ku suurimman osan sai vaa heittää jätesäkkiin ja se oli siinä. Onneks mä olin ne ostanut jo tuossa muutama viikko sitten vaikka ainahan meillä noita 150 litrasia säkkejä on. Ja mä kun olin jo ajoissa alkanu käymään kaappeja läpi, et esim. talvivaattet olin pakannut pois ja laatikoihin laittanut semmosia mistä tiesin ettei varmasti käytetä + siten oli jo valmiiks laatikois ja säkeis vanhaa tavaraa, mitä ei tuolla rivarissa tarvinnut. Eli edellisestä muutosta. 🙂 Onneks me ei olla hamstereita ni ns. turhaa tavaraa ei juurikaan ollut. 🙂 Tuo on hyvä, että heität vaivihkaa turhaa pois. 🙂

 • Anonyymi

  Onnea uuteen kotiin. Mulla oli vähän sama tilanne muutama viikko sitten, tuli pikamuutto 2 päivän varoitusajalla oli tosi pikainen pakkaaminen ja purkaminen. Käytin muuttopalvelua apuna, joten se hiukan helpotti 🙂 Meillä on koiria ja koirilla meni pari päivää totutella uuteen kotiin, mutta nyt ovat jo niin kuin olisivat aina asuneet täällä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pikamuutot ei oo kivoja mutta kun jonnekin haluaa niin kovasti, niin sen asian unohtaa . 🙂

 • Tirli

  Onnea paljon uuteen kotiin! 🙂 Mä kans muutin tähän nykyiseen pikavauhdilla. Muutamassa päivässä pakkasin kaiken yksin, kiirehän siinä tuli mutta sain pakattua. Asuntoa en kerennyt siivoomaan vimpan päälle. Mut siihen tuli kuitenkin remontti kuten vuokra-asuntoihin yleensä, joten sinänsä sillä ei ole niin väliä.

  Kiva että kissatkin kotiutuivat nopeasti 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂 Ai säkin muutit sinne nopsaan. Mitä remonttia ne sinne teki? Joo, tota kissojen reaktiota odotettin eniten ja hyvin se meni. 🙂

 • Anonyymi

  Onnea uuteen tupaan! Innolla odotan uuden kodin esittelyä =) Tuleeko sellaista?
  Kevät terveisin: Taina =)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, emme ole vielä päättäneet esittelystä mutta tällä hetkellä on ajatus ettei isommin esiteltäisi.

 • Anonyymi

  Onnea uuteen, mieluiseen kotiin 🙂

  Muuttamista varmaan helpotti, kun isoksi käyneitä vaatteita ei tarvinnut enää pakata mukaan?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Kyllä nekin mukaan otettiin, kun on tarkoitus pienentää. 🙂

 • Anonyymi

  Oikein paljon onnea uuteen kotiin!
  Saanko olla utelias ja kysyä, miksi muutitte sellaisella kiireellä? Olisihan se talo voinut tyhjilläänkin olla muutaman päivän? No, hienosti saitte homman hoidettua muutamassa tunnissa! Tuo jätesäkki-idea oli hyvä. Meillä oli vaan muuttolaatikoita ja niitä sai sitten kantaa urakalla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. No eipä siinä innossa olisi yksinkertaisesti pystynyt odottamaan paria päivää. 🙂 Parempi vain kun heti tehtii muutto ja päästiin uuteen. 🙂 Onneksi oli apua, niin muutto sujui nopeasti. Jätesäkki toimii pehmeiden tavaroiden kans, muissa sitten laatikko hyvä. 🙂

 • Suffeli

  Hienoa että pääsitte näin nopeasti muuttamaan! Mulle tylsintä on se tieto että kohta muutetaan mutta vielä pitää odottaa:) Me tiesimme jo kaksi vuotta ennen tänne muuttoa että muutto Kaliforniaan on edessä mutta että joudumme odottamaan. Onneksi suurin osa aikaa meni Berliiniä tutkien, sen keskustassa asuen mutta viimeiset puol vuotta Oulussa oli todellista pakkopullaa. Vietinkin suurimman osan Suomessa olo- ajasta Porissa;) Junamatka vaan oli aika puuduttava joka kerta…Hei ja kiitti kortista! Se tuli lauantaina!!!!

  • Anonyymi

   Sissi, onko sulla enää blogia? Anteeksi Pipsa ohis! Kaikkea hyvää teille Kaliforniaan.

  • Anonyymi

   …niin ja P olet hoikistunut nätisti! Pitsa on ok jos ei kuvittele, että sen jatkuvalla syömisellä paino putoaa. Yksi kerta ei tee mitään, mutta kaksi voikin olla jo liikaa. Muutto tietysti lisää kulutusta, se on selvää! Tsemppiä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nopea muutto oli hyvä, ei ehtinyt ihmettelemään mitään. 🙂 Ja kiva juttu, että korttikin saapui jo. 🙂

   Kiitoksia, kyllähän sitä hoikistuu vaikka nyt kerran pitsan söisikin ja huomioidaan sekin, ettei sen päivän aikana tullut juurikaan muuta syötyä. 🙂

 • Anonyymi

  ihanaa miten rentoina kissat ovat ja ihana silla taas videolla. oliko tää se joka tulee sun perässä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kyl kiva, kun kissat ovat rentoina eli ovat hyväksyneet uuden kodin. Joo, Silla on hän joka on aina mun perässä. 🙂

 • Anonyymi

  Uuteen kotiin pääseminen ja sen sisustaminen on kyllä parasta muuttamisessa!

  Ootpa muuten hoikistunut kauniisti. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Uus koti on aina ihana ja tää viel ihanampi kun tää on SE KOTI. 🙂 Sisustaminen ei ole mun juttuni mut on silti kiva laittaa koti itselle mieluisan näköiseksi. 🙂

 • Anonyymi

  Onnea Uuteen kotiin , se on niin ihana tunne kun saa sisustaa ja laittaa kotia -:)
  Siistiksi jätit tuon rivitalon , siinäkin vaan on kova siivoaminen kun tavarat on pois ja kaikki kaapit ja kaikki muut käy läpi.Kelpaa uuden asukkaan tulla. Onko siihen jo joku tulossa?
  Pitenikö sulla työmatka ?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Joo, kyllähän se kodin laittaminen on aina kivaa mutta sisustamisesta en niinkään sanoisi. 🙂 Riittää kun itse tykkään järjestyksestä ja se on siinä. En aio vaivata enempää päätäni. 🙂 Tottakai se rivari piti siistiksi laittaa, onhan se uuden sitten kiva tulla sisään kun tuoksuu raikkaalta. 🙂 Kyllä se vähän piteni.

 • Anonyymi

  Onnea uuteen kotiin! Vaikutat niin innostuneelta ja onnelliselta muutosta! Joko saitte kolmion myytyä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, nyt on hyvä hymyillä. Vanha asunto tulee myyntiin lähiaikoina. 🙂

 • Anonyymi

  ONNEA! Olipa kiva yllariuutinen! Heh, kiva kuulla etta katseen vaihdettua tiesitte miehesi kanssa, etta taa on nyt tassa! Uutta kehiin!

  Mina olen muuttanut niin helekutin monta kertaa elamassani, etta siihen ruljanssiin on tullut jotenkin sellainen kiintymys. Pakatessa on hyva kayda tavarat lapi (jos on aikaa), ettei tarvitse turhaa kantaa. Ja muuton jalkeen on niin kivaa sitten laitella kaikki tavarat uusiin paikkoihin!
  -KKat

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti! No se oli kyl kiva ylläriuutinen, todellakin! Ja ei siinä paljoa sanoja tarvittu kun oltiin molemmat samantien et nyt mennään!. 🙂 Ku kuiteski hyvis ajois aamulla saatiin avaimet ja järjestettyä muuttoapua sekä pakattua. No mä en muuttamisesta silleen tykkää ja nyt kyl toivonkin että jämähdetään tänne. 🙂

 • Anonyymi

  Onnea ja kaikkea hyvää omaan kotiin, olette onnenmyyriä koko perhe. Tuosta mitä näkyi uudesta kodista se on kivasti ja huolellisesti laitettu. Luulin, että muutatte johonkin rintamamiestaloon jota pitää rakentaa loppu elämä 🙂 Ihan älyttömän huolitellulta näytti kaikki. Teikäläinen senkus pienenee ja kutistuu, onnea sillekin. Ensi kesästä tulee elämänne kesä! Onnea.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. No omakotitaloista ei hommat lopu, joten niitä saa varmasti tehdä loppuelämän ajan. 🙂 Mut tää koti on kyllä ihana. Hienosti tehty ja pidetty.

 • Anonyymi

  Osuipa arvaukseni sattumalta oikeaan, kun sanoin joskus aikaisemmin, että miten kiva on muuttaa kevättä vasten uuteen kotiin. Silloin en tiennyt, että vasta heinäkuussa olisitte muuttamassa. Ja nyt sittenkin muutitte kuten "ennustin". Joo pienestä minunkin pitää kunniaa nipistää itselleni hihhii. Onnea kovasti muuton onnistumisesta ja ihanaa keväänjatkoa uudessa kodissa 🙂

 • Lumina Scargall

  Onnea uuteen kotiin! Voitko tehdä kodinesittelyvideon? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, mutta en aio tehdä esittelyvideota.

 • Anonyymi

  Onko perheenlisäystä tulossa kun muutitte omakotitaloon/isompaan? 🙂

  • Anonyymi

   eikös pipsa o osanonu ettei niille tule lapsia 😀 ja ehkä sen takia muuttivat isompaan jotta on enemmän tilaa

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai, eikö isompaa kotia voi hommata mistään muusta syystä kuin siitä, että on tulossa lapsia? Jos näin on, niin kai mä sitten olen raskaana kun isompi talo ostettiin. 😉 NOT!

 • Anonyymi

  Joojoo koteja tulee ja menee, mutta nainen…. TUO VYÖTÄRÖ!!!!!???? whaaat!!!

  Ja onnea kaunista uuteen kotiinkin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, ja mitäs – eihän tuossa vyötärössä nyt mitään ihmeellistä ole?