vaatekaapinsiivous.jpeg
Blogi

Sunnuntai on siivoilua täynnä

Mistä on sunnuntait tehty?


No täällä ne on ainakin tänään tehty kaikesta mahdollisesta siivouksesta, ja voi pojjaat mikä fiilis tuosta tuli jälkeenpäin. Ei varmaankaan tule yllätyksenä tieto, että tykkään siivota? Muutenkin on kiva siivota, kun silloin aina löytää kaikenlaista – nytkin löysin Gladen WC-tuoksuannostelijan, jonka oon luvannu työkaverille, koska se ei toimi tässä meidän taloudessa. Ihan kissojen takia, kun ne aina menee lääppimään sitä ja pienen hetken päästä koko vessa on täynnä tuoksua, ei siis toimi täällä.

Samalla kun kävin vaatekaappiani läpi ja sovittelin muutamia vaatteita, huomasin että musta mekko jonka ostin aikoinaan juhlia varten, oli käynyt mulle yläosasta liian suureksi eikä sitä pystyisi oikein kunnolla kaventamaan, joten päädyin laittamaan sen myyntiin (löytyy blogin FB-sivuilta mittatietoineen ja hintoineen), ja samalla heitin ison määrän kulahtaneita vanhoja vaatteita roskiin.

Löysin siivoiluni aikana myös viime talvena Tampereelta ostamani kaulahuivin, tekoturkisponnarin ja -korvaläpät. Johan olin niitä etsinyt kissojen (ja koirien) kanssa, ja onneksi löysin, sillä olivat sellaisen muovipussin sisällä, mikä oli menossa roskiin. Hyvä että sain sillä hetkellä ajatuksen käydä pussi kaiken varalta läpi.

En muuten ymmärrä, että mikä noissa tekoturkiksissa on, kun niin kauheasti kiinnostavat meidän katteja, varsinkin Siiri ja Sevi menevät ihan sekaisin tuosta hiuspampulasta. Sitä yritettiin ”tappaa” hullunkiilto silmissä. Kaikki vielä tapahtui niin, että laskin nuo sängylle ottaakseni kuvan, niin seuraavassa hetkessä vieressä oli kaksi kissaa jotka ”tapatti” tuota pompulaa.

25 kommenttia

 • Anonyymi

  Todella kaunis pikkumusta minkä meinaat myydä. Eiks ompelija helpostikin pienennä tollasia pieniä kainalokurttuja pois? Muualtahan tuo istuu ja kerrankin olis jotakin muuta kuin ne maatuskamekot. Minä tykkäsin enkä sinuna möis.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No saisi, mutta maksaisi liian paljon. 🙁 Tulee halvemmaksi etsiä uusi tilalle, pienemmällä koolla. 🙂 Mutta siis tuohan on siis vanha kuva, eikä siis pidä paikkaansa. Se on vielä enemmän kainalokurtulla ja löysällä, kuin mitä tuossa esittelyvideolla.

 • sari

  Tosi ihana huivi! Onneksi et heittänyt roskiin. Kisulit varmaan luulee, että ponnari on joku pieni saaliseläin. Kauhean ahkeraa siivousta! Itse olen jo monen viikon ajan yrittänyt asennoitua vaatekaapin siivoukseen, mutta koska se on täpötäynnä eri kokoisia vaatteita (paino vaihtelee L-XXL) niin ei kauheasti innosta varsinkaan nyt, kun käytössä on ne XXL-vaatteet. Pitäisi vaan saada pengottua sieltä talvivaatteita esiin 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Huivi on kaunis, ystäväni sen taisi mulle bongata Haloselta. 🙂 Ja on kyllä onni, ettei tullu heitettyä – ois tullu paha mieli. 🙂 Sitähän ne varmaan luulee, mutta samaa höykytystä saa karvaläpätkin jos siihen jättää. Siiri viel sillo kun nuo olin ostanut, ni nappas läpät pöydältä ja kanto eteiseen ja murisi Sillalle joka tuli niitä ihmettelemään. Onko sulla muuten eri koon vaatteet laitettuna eri kohtiin? Mä varmaan tekisin noin, jos mulla ois monen eri koon vaatteita. 🙂

 • Anonyymi

  Vaatteita ei kannata roskiin heittää vaan viedä esim H&M lle. He tekevät vaatteista kierrätysmateriaalia yms. Vastineeksi saa -15% lipukkeen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aijaa, miksen mä oo kuullu tosta. No täytyy kysyä ennenkuin menen tuon kasani kanssa keskustaan. 🙂

  • Anonyymi

   Särähtää korvaan mullakin tuo roskiin heittäminen. Uff kerää myös lumpuksi vanhaa vaatetta, ja moni muukin taho ottaa vanhaa rikkinäistäkin vaatetta kiertoon. Roskan määrää taloudessa kannattaa minimoida tuollaisin keinoin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En tiennytkään, että Uffikin kerää noita vanhoja vaatteita. Mä luulin että ne huolii vain niitä mitä voi laittaa myyntiin. Kiitoksia tästä tiedosta, kävin heittämässä pussukan tuonne Uff:lle koska en mä kaipaa mitään alennuslappua H&M:lle.

  • Anonyymi

   Viimeksi kun menin uffi laatikon ohi niin siinä luki että ei lumppua. Sen lajitteleminen ja hävittäminen maksaa heille. Ja en minä vaatteita h&m:lle alennuskupongin takia vie vaan kierrätyksen takia. Muita vastaavia kierrätyspaikkoja en tiedä.

 • Anonyymi

  Meinasin just samaa, että kissat varmaan luuli että olit löytänyt hiiren kaapista! Ne ovat kyl niin ihanii –
  mulla kissa-allergia, joten on vaan pehmokissoja 😊
  -B-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sitä ne varmaan luuli. 🙂 Vaikka mä kyllä löysin nuo keittiön jakkaran päältä olevasta muovipussista. 🙂

 • Anonyymi

  Älä myy tätä mekkoa missään tapauksessa,on elegantti ja naisellinen,ja istuu sinulle hienosti vyötäröltä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei se enää istu, tuo videokuva on vaaaanha ja nyt lörpöttää niin paljon sieltä ja täältä, että oli viisaampi myydä eteenpäin. 🙂

 • Anonyymi

  Tuo turkisponnari näyttää kyllä sellaiselta mikä on aidoista turkisjämäpaloista tehdyltä. Eli siksi voi kissuliineja kiinnostaa aidoilla tuoksuillaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No se voisi kyllä olla, mutta hinnan takia en usko aidoksi. Maksoi nimittäin 10€.

 • Anonyymi

  Miksi pyysit mekosta enemmän, kuin olet itse siitä maksanut? 😀 ja eihän se voi olla "täysin käyttämätön", jos se on kuvissa sinun päälläsi 🙂 hieno se kyllä on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis miten niin enemmän kuin olen maksanut? Pyysin siitä 55€, joka sisälsi postikulut (postipakettina) Tosin kaupat toteutui 51€. Ja kyllä mä luokittelen tuon käyttämättömäksi (ei täysin käyttämätön, enkä tätäkään missään noin sanonut) koska se on ollut tasan kerran päälläni, n. 5min ajan kun tein esittelyvideon ja otin kuvan. Ja oonkin tullut siihen tulokseen, etten voi ostaa juhlamekkoa kaappiin kun selvästi tässä kavennutaan, eli pitää katsoa sellaisia vaatteita mitkä kelpaa niin arkeen kuin juhlaan, niin ei jää just tälleen harmittamaan kun ei päässytkään käyttämään.

 • Tirli

  Sunnuntai oli pakkailu täynnä täällä ja samalla tuli toki siivoiltuakin. Huomenna saan avaimet uuteen asuntoon ja siitä se sitten lähtee. Muutto itsessään ehkä vasta ensi viikolla, pakkailukin vielä kesken, mutta ihanaa päästä katsomaan tulevaa kotia uudestaan ja vähän suunnitella huonekalujen järjestystä yms 🙂 Muutan heti kun vaan muuttomiehillä on aikaa ja kunhan saan loput pakattua. Yksin kun pakkailee, niin se on aika hidasta. Vielä kun ei jaksa huhkia 24/7.

  Hauska tuo pompula juttu, kissat luulivat saaneensa herkullisenkin saaliin 😀 Ja kaunis mekko, harmi että jouduit myymään. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on totta, et yksin pakkailussa menee järjettömästi aikaa. Se huonekalujen suunnittelu, et mihin paikkaa minkäkin laittaa, ni on ihanaa! 🙂 Joo, herkullisen saaliin luulivat saaneensa. Aloin miettii et pitäskö jostain ostaa nille tommonen tekoturkisjuttu jota saisivat sitten retuuttaa. 🙂

 • Anonyymi

  Onko teillä hyvin kaappitilaa? Meillä on kaksi suurta vaatehuonetta ja sitten lisäksi irtokaappeja ja kunnon varasto.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On meillä ihan kohtuullisesti kaappitilaa, mut vois olla enemmänkin. Vaatehuonetta mäkin kaipaan. 🙂

 • Anonyymi

  Harmi, että nätti mekko jäi käyttämättä, mutta onneksi pääsee uuteen kotiin. Ja aika positiivinen asia sekin, kun vaatteet jää isoiksi eikä pieniksi. =) Olin tässä tilanteessa kesällä ensimmäistä kertaa elämässäni ja vieläkin tuntuu kummalliselta, että piti myydä vaatetta pois koska ne ei _pysyneet_ enää päällä.. Ensi kevääseen mennessä vielä toivottovasti toinen tällainen "vahinko" niin alkaa olla koko kohdillaan. =)

  -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, kyllähän se harmittaa mutta onneks pääsee hyvään uuteen kotiin. 🙂 Ja positiivista tosiaan tuo, että on jäänyt isoksi.

 • Anonyymi

  Olis kiva kun olisit ottanut kuvan siitä juhlamekosta, siis miltä se nyt näyttää sun päällä. Oltaisiin sitten hyvin nähty miten oot laihtunut, kun et kuitenkaan koskaan kerro kiloissa kuinka paljon oot laihtunut 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mutta eihän sillä ollut mitään merkitystä myynnin kannalta, ja vain pilailijoiden takia en ala tuollaisia kuvailuja tekemään.