Hame1.jpeg
Blogi

Simsalabim – mekosta hameeksi

Muistanette varmaankin, kun tuossa noin parisen kuukautta sitten mulle saapui vaatepaketti Briteistä, joka sisälsi yhden tumman turkoosin värisen mekko ja vaaleamman hameen. Tilatessani vaatteet, tiesin silloin jo, että tämä mekko lähtee muokkaukseen, jos muuten olisi hyvä ja kotona sovittaessani näin päätinkin tehdä. Alunperin olisin halunnut ostaa pelkän hameen, kun sellainenkin vaihtoehto oli, mutta yllättäen kokoni oli myyty loppuun, joten piti tehdä näin hullunkurisesti. Mekosta mulle tosin jäi keltainen patellavyö, jonka käyttötarkoitusta mietin vieläkin.  

Hain hameen viikko takaperin ompelijalta. Siinä hieman kesti, mutta asia oli tiedossa kun maaliskuussa mekon ompelijalle vein ja samalla myös sanoin, ettei asialla ole kiire, koska aikaisintaan vasta toukokuussa saisin hameen laittaa päälleni. Mitä mekolle siis tehtiin? Siitä poistettiin ensinnäkin se kamala yläosa, huspois vaan! Samalla helmaosan leveydestä otettiin reilusti kangasta (laskoksia) pois – en muista tarkkaa määrää, mutta noin metrin määrästä taisi olla puhe. Vyötäröön ompelija laittoi joustavan patellavyön, mikä oli musta todella kiva, koska kun laihtuu, niin ei käy vyötäröstä heti isoksi.  

Tämmöinen mekosta hameesta sitten tuli ja tykkään todella paljon. Yhdistin tämän valkoisen trikoopuseron kanssa, koska mielestäni tämä sointui paremmin hameeseen, kuin musta pusero. Pitää silti joskus näyttää teille, millainen hame on sen mustan puseron kanssa. Nyt vain pitäisi alkaa etsimään sopivia yläosia. Leikittelenkin nyt ajatuksella keltaisesta puserosta koska hameessa on tuollaisia pieniä keltaisia kuviointeja. Eipä se olisi pahitteeksi omistaa perusväreissä olevat t-paidat. Pikkuisen hameen kanssa on hankaluutta, koska olen muodoiltani vähän eriskummallinen, mutta onneksi ompelija neuvoi miten sen kanssa toimitaan. Mun pitää nostaa vyötäröä edestä korkeammalle, että helma on edestä ja takaa samanpituinen – suurinpiirtein edes. Kyseessä ole niin iso hankaluus, etteikö sen kanssa voisi elää. Pitää vain olla tarkkana kun hameen laittaa päälle.   

46 kommenttia

 • Unknown

  Minusta hame on hieno. Voisin itsekin käyttää…minun käyttööni sopisi tumma yläosa.

 • Anonyymi

  Siitä tuli kyllä kiva ja ihan erilainen kuin mekkona. Nyt tosiaan keveä ja helposti yhdisteltävissä. Voisi olla mielenkiintoista nähdä, miltä näyttää keltaisella tai poltetulla oranssilla yläosalla. Syksyyn voisi tuo oranssisävykin toimia. Mukavaa viikkoa! -kirmi

 • Hanna

  Tulipas siitä kiva 🙂 Valkoinen jotenkin raikastaa asua, omaan makuun musta olisi liian synkkä.

 • Anonyymi

  Mikset ottaisi asukuvia joskus vaikka ulkona tai toisessa paikassa. Vähän tylsää joka kerta katsoa samassa paikassa ja samasta kulmasta otettuja asukuvia. 😁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Koska mä en voi jokaista asukuvaa ottaa ulkona. Se ois kyl kiva jos vois aina ottaa ja toki nytkin yritän välillä ottaa kun siihen mahdollisuus esiintyy. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei voi kuvata, mä en kuvaa pihallani mitenkään että tästä näkyisi mitään tunnistettavaa. Lähikuvia jostain on eri asia, mutta asukuvat eivät onnistu.

  • Anonyymi

   Onko pihallasi puita, jotka sopivat taustaksi? Tokko niistä pihaa toisesta erottaa. Tosin jos näkyy lähellä olevat naapurirakennukset niin silloin voi olla ongelmallisempaa.

   Etkö voi miehesi kanssa käydä viikonloppuisin ajelulla ja kuvata jossain puistossa? Samalla kertaa vaikka paritkin asukuvat, joissa vaihdat esim. vain takkia/jakkua ja huivia. Olisi vaihtelua!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei sitä tiedä vaikka tunnistaisivatkin, koska jotkut tuntuvat tutkivat kaikki kuvia todella tarkkaan. Haluan kuitenkin minimoida kaikki mahdollisuudet tunnistamiseen eli en kuvaa pihalla. Mut joo, miehen kanssa tosiaan voisi ja näin ollaankin välillä tehty kun on tullut sopiva hetki. Ja miestä innostaa kuvata. Se oiskin kivaa jos voisi kaverin kanssa mennä kuvailemaan. 🙂

  • Anonyymi

   Olet varmaan tarkkaan miettinyt ja harkinnut, ettei kannata antaa joillekin urkkijoille yhtään vihjeitä tarkemmasta asuinpaikastasi eli kuvaten omassa pihassa. Olet varovainen ja ymmärrän kyllä hyvin! Mutta jossain luonnon helmassa olisi kiva nähdä lisää asukuvia, ja onhan niitä jo jonkin verran ollutkin. Kivaa vaihtelua.

  • Anonyymi

   Tai kaupungilla? Tokihan nyt luultavimmin pidät esittelemiäsi vaatteita? Vai onko niin että tilaat, kuvaat eteisen nurkassa ja palautat?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mun on vaikea kaupungilla tai muuallakaan kuvata, koska muhn pitäisi raahata jalusta bussissa mukanani. Ois helpompaa jos vois ottaa jossain lähellä kuvat, tai ois oma auto että voisi huristella jonnekin ottamaan ne.

 • Anonyymi

  On kyllä nätti hame, ja valkoisen yläosan kanssa juuri passeli. 🙂

 • Anonyymi

  Malli sinänsä kiva, mutta näytät siinä lihavammalta, joten en tykkää sen takia.

 • Anonyymi

  Olisi ollut kiva jos olisit laittanut tähän postaukseen kuvat miltä mekko näytti alunperin. Anyway, tuo toimii paljon paremmin hameena! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Laitoin mä tekstiin linkin, mistä löytyy se kuvan kun hame oli vielä mekko. 🙂

 • Anonyymi

  Kiva asu, mutta itsekn "runsaspovisena" olen huomannut, että V-aukot tai mieluiten kietaisu- tai "valekietaisu" -malliset sopivat parhaiten.
  Kun teet teepaitahankintoja, koeta etsiä muutama v-aukkoisena.
  Nuo kietaisumekot kuvissasi osoittavat, kuinka se malli keventää parhaiten yläosaa. Itse jos laitan o-aukkoisen neuleen tms päälle, tulee sellainen olo, että valtava rintamus on kokonaisuudessaan katseen keskipiste. Olen huomannut, että musta yläosa v-mallisena ja vielä joku kaulakoru siihen, keventää lastia huomattavasti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen nimenomaan katsomassa V-aukolla olevia T-paitoja, mutta katsotaan miten onnistun löytämään. Kietaisumekot on kyllä ihania, mutta niissäkin on yleensä ongelmana se, että rintaliivien se keskikohta (mun liivien tapauksessa keskellä oleva rusetti) tulee näkyviin.

  • Anonyymi

   Mulla on kietaisumekko, jossa on tuo ongelma myös, ja käytän sen alla aina toppia. Hankin parikin eri väristä toppia ja niillä asuun saa kivaa vaihtelua, eikä ole enää vaaraa että kaula-aukosta näkyisi liikaa.

  • Anonyymi

   Minusta toppi saa näyttämään lihavemmalta toisen asun alle tungettuna. Mielellään niin vähän kerroksia kuin mahdollista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jotai tommosta oon mielestäni sovitellutkin mutta ei ainakaan se malli sopinut.

  • Anonyymi

   Yksi vaihtoehto on bustier toppi, joka loppuu jo rintojen alle. Se peittää kaula-aukosta, muttei turhaan ylety alas saakka tavallisen topin tyyliin. Mulla on muutama tällainen paitoihin, jotka ovat liian avaria kaula-aukosta. Rintaliivit normaalisti ja bustier niiden päälle.

  • Anonyymi

   Anonyymille, joka laittoi linkin rintsikoihin.. Ihan vaan tiedoksi että kun kuppikoon kirjain ei ole ihan aakkosten alkupäästä on tuollaiset liivit aivan yhtä tyhjän kanssa 😀 Leveällä keskikohdalla on iso merkitys siinä että liivit ovat tukevat ja mukavat päällä. Linkkaamasi liivien malli on aivan varmasti passeli juuri kuvassa olevan kokoiselle rinnoille. Terveisin, 80H

 • Ninni

  Toi hame on NIIN magee ja vielä ton valkoisen paidan kanssa! Kun nenä päähän 🙂

 • Anonyymi

  Mä ajattelin vielä parikymppisenä, että vaatteita olis hyvä olla kaikissa väreissä. Vasta vähän vanhempana hiffasin, että fiksumpaa koostaa vaatekaappi niistä muutamasta väristä, joista eniten tykkää ja jotka itselle sopii. Eli turha ostaa yhtä punaista/keltaista paitaa, jos vaatteet on muuten vaikka sini-vihreitä, kun ei se nätisti yhdisty muiden kanssa. Musta on kivaa ja helppoa, kun voi vapaasti yhdistellä vaatteita ja kaikki sopii keskenään.

 • Anonyymi

  Miltä näyttää jos puseron helma hameen päällä? En haluu olla ilkee ja minulle sama jos kuvat otettu tuossa. Mutta eikö teidän talossa ole kun yksi nurkka?Josko toisessa nurkassakin kuvaisit,jos on useempi nurkkaus,luulen olevan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sitä en tiedä miltä näyttää mutta yritetään joskus muistaa kuvata. 🙂 Vaikka kokeeksi vain. 🙂 On meidän talossa muitakin nurkkauksia mutta tuossa on parhain kohta. Yks toinekin ois mutta siitä on sen verran levoton tapetti ettei toimi.

 • Anonyymi

  Hameesta tuli tosi kiva ja monikäyttöinen, kun siihen voi yhdistää yläosia fiiliksen mukaan. Tuo valkoinen toimii hyvin ja useat muutkin värit. Olisi kiva nähdä eri yläosia tuon hameen kanssa kuvina.

 • Anonyymi

  Milloin opit peilistä katsomalla että asu valintasi ovat ihan käsittämättömiä ? Mutta itsepähän valintasi teet.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sähän just vastasit itsellesi. 🙂 Minun valintani, eikä sinun ole pakko pitää mun maustani. 🙂

 • Anonyymi

  Todella kiva hame! Vaalea yläosa sopii loistavasti nyt kevääseen, kun aurinkokin alkaa paistaa 🙂

 • Anonyymi

  Ihana hame! Tekee vyötarön hoikaksi ja peittää alaosan ongelmakohdat. Sopii sun vartalolle hyvin.

 • Anonyymi

  Miksi tällaista matamilookia? Sulle sopii housut niin paljon paremmin. Tuo hame on telttamainen ja leventää entisestään. Myös pituus on ongelmallinen. Joko juuri polven peittävä tai sitten kokopitkä. Tuo välimuoto ei imartele. Rentoa ja nuorekasta päälle!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä satun tykkäämään mutta kuuntelen mielelläni että millainen olisi mielestäsi tällainen rento ja nuorekas? Laita vaikka linkkejä sellaisiin vaatteisiin, vaikka yhteen asukokonaisuuteen. 🙂

 • Anonyymi

  Nätti hame, mutta munkin mielestä saa sut näyttämään lihavammalta versus mekko. Tuo vyötärö on niin ylhäällä, että saisi hoikemmankin pulleammaksi. Ehkä paita sen päälle mieluummin. Tai musta kaventaisi värinä enemmän.

 • Anonyymi

  Sähän voisit teettää eri värisiä vastaavan mallisia hameita (laadukas kangas), joita olisi helppo yhdistellä eri yläosiin. Ongelmat eriparisesta ylä- ja alaosasta poistuisivat (mekkojen koko-ongelma) ja aina olisi kiva yhdistelmä eri tilaisuuksiin.

  • Anonyymi

   Tuo on hyvä idea. Esimerkiksi kaunis tummansininen hame, jonka kanssa vaikka joko tummansin. t-paita tai kaunis vaalean.punainen pusero.

   Jakuiksi kävisi neulejakut, esim. harmaa, vaaleanpun. tai valkoinen miksei sininenkin. Keinonahkatakit toimisivat myös hyvin jakkuina ja miksei isot shaalitkin (esim. Balmuir).

   Näin voisi saada kymmeniä erityyppisiä asuja vaihdellen hameen väriä(materiaalia), puseroita ja toppeja sekä jakkuja ja neuleita.

  • Anonyymi

   Voi PipSa parkaa, jos näitä kaikkia "neuvoja" noudattaisi, mikähän olisi lopputuloksena!? Ehkä on viisainta kuunnella vain omaa sisintään.

  • Anonyymi

   Niin, mitä sitä kenenkään ulkopuolisen neuvoja kuuntelemaan missään. Kannattaa ehdottomasti ihan kaikessa kuunnella vain omaa sisintään ja omia tuntemuksia. Etenkin silloin kun itsevarmuutta riittää. Sillä tavoin rennolla otteella tulosta pukkaa joka saralla ja ennen kaikkea on sinut itsensä kanssa. PipSa lienee tästä oiva esimerkki vai mitä?

 • Anonyymi

  Tulipa mekosta hyvä hame! Minusta on oikein onnistunut ja tuo valkoinen yläosa sopii todella hyvin. Laittaisin itse vielä jonkin kaulakorun tai isohkon rannerenkaan, mutta on siis oikein hyvä noin. Hameen kangas ja kuviointi sopivat moneen tilanteeseen!

 • Anonyymi

  Hmm yhdistelmä ei mun mielestä oikein sovi kun alaosa on superjuhlavaa ja kiiltävää kangasta ja yläosa arkista ohutta trikoota. Lisäksi hame on talvisen oloinen. Sopisiko vaikka pikkujouluihin mustaan juhlavaan yläosaan yhdistettynä?

 • Anonyymi

  Hei Piia, nyt sinulle vinkki Norlylin uutuussukkahousuja (ihanan ohuet 13 den) saa kolmessa eri värissä. Eli ei ole pelkästään jokin beige vaan värit ovat CAMEL, LATTE ja SUN.

  Itse olen käyttänyt ruskettuneena SUNia, joka on tosi upea väri etenkin kun neulos on niin ohuen kaunis.

  Sinulle sopisi nyt hienosti camel, jonka jälkeen latte ja kun rusketus alkaa olla kohdillaan niin silloin juhliin lattet.

 • Anonyymi

  Tää hame on upee!!<3<3 Samoin noi kengät! Saisko siulta joskus kenkä postausta?

  Ja pari huomiota postaukseen liityyen. Itse olisin laittanut V-kaula-aukkoisen paidan, mutta upea kokonisuus silti^^ ja jos teet kenkänkä postausta ikinä, niin onko vinkkejä malleista isopohkeisille naisille? Itselläni siis ongelma on pitkävartisissa saappaissa se, ettei ne mene pohkeesta kiinni.

  Hyvää Kevättä sinne!:)