015_.jpeg
Blogi

”Shine bright like a Diamond”

Voi hyvänen aika sentään, kun ulkona oli kauhea lumituisku aamulla. Varmaan parikytä senttiä tuli TAAS lunta, joten tuonne pitäs lähteä kolailemaan jossain vaiheessa. Pikkuhiljaa alkaa tulemaan epätoivoinen olo, et eikö tää koskaan lopu (en huolestu, kyllä se viimestään kesäkuussa loppuu)

Kuvien vaatteista kaikki muut on Yoursilta paitsi legginssit on NetAnttilasta. Oonko muuten sanonu et tuolta saa parhaita legginssejä mitä oon ite ainakin kokeillu? Anttilassa näkyy muuten olevan samankaltainen toppi myynnissä.

Oon huomannut et mitä enemmän aurinko on alkanut paistamaa, ni sitä enemmän tekee mieli napata kesävaatteita päälle (vaikkei niillä nyt ulkosalla vielä tarkenekkaa) ja enemmän on taas viihtynyt tiettyjen nettikauppojen sivuilla tutkailemassa oisko mitään kivaa – eiköhän sieltä vielä jottain löydy.

Olettekos te löytäneet jotain kivaa kevään vaatevalikoimasta? Hmmm… mä muuten pistänkin teidät murmelit hommiin, kun tunnutte olevan niin loistavia tekemään salapoliisityötä. Metsästäkää mulle vihreä tunika/mekko. Oon tuon väristä etsinyt mutta vielä ei oo just sitä täydellistä tullut eteen, ni mä nyt aattelin ku te ootte niin loistavia et jos te löytäisitte ja ainahan se muutama lisäsilmäpari on parempi ku yks.

                               

Bongasin ihanan blogin josta mun on aivan pakko kertoa teillekki! En ees muista miten mä tuonne pääsin…. eiku niijuu! Menin Saara Sarvaksen blogia katsomaan ja sieltä pomppasin Lilyn etusivulle ja siellähän nuo ihanat kisulit pomppas mun silmiin. Siten siis jäin tuijottelemaan tuota ihanaa blogia nimeltä Tassuja ja töppösiä. Jopa isäntä on tykännyt katsella blogin kissakuvia.

Mennään tänään mitä luultavammin tekemään takkakaupat. Ja meidän tuurilla kevät alkaa siltä kellonlyömältä kun me lyödään setelit tiskiin. No onpahan sitten ens talveks. Alkaa pikkuhiljaa valmistumaan tää koti – ens viikolla saapuu sohva (tai niin mä oon ainakin laskenut et pitäs saapua) joten jos vihdoin sais laitettua tämän kuntoon ja sais lopettaa nää jahkailut. (ja vihdoinki kutsua pari bloginlukijaa kyläilemään – muruset, tunnistatte varmaan ittenne sieltä niin) Jos vaan muistan, ni koetan esitteestä näyttää mimmoseen takkaan me sit päädyttiin – näkyy siis Porinoissa tällä viikolla jos siis vain muistan. 

Miljoona sivunäyttöä blogissa (no siis melkein, ei puutu ku joku 400 näyttöä enää joten eiköhän se tänään mene rikki vielä) aivan mahtavaa! Tämä on 13kk aikana saavutettu määrä! Voit kurkistella tilannetta tuolta vasemmasta sivupalkista, ihan sieltä alhaalta!

Siirsin bannerit kesäaikaa (myös blogin FB-sivun bannerin) Sopivan kesäinen tunnelma! Vielä kun saisi itsestä jonkun kivan kesäisen kuvan, niin laitan sen bannerikuvaksi (ei muutaku isännälle kamera kouraan ja tonne luontoon kuvailemaan) Sitten teen tässä samalla huomista videota, kun huomasin että on viisaampi tehdä videota jo näin torstaina kun muuten se meni niin myöhäiseen ennenkuin saisin sen blogin puolelle ja tämä teko on kyllä hauskaa, kun hoilottelen samalla Rihannan Diamonds kappaletta. (sori naapurit eiku siis vielä mitä! eihän täällä mitkään äänet kuulu, kiitos erittäin hyvän eristyksen) Nii juu, sit bongasin mun puhelimestani panorama kuvauksen joten tuli muutamat testit vedettyä kun töistä tulin – varautukaa siis siihen että saatte vastaisuudessa nähdä pa-aaaaljon panoramakuvia.

                           

95 kommenttia

 • Anonyymi

  Sulla ei ole nykyään enää mittän annettavaa lukijoille, ei pahalla. Ennen blogissasi oli sisältöä ja paljon mielenkiintoista luettavaa, nyt vaan kerrot lumitöistä, säästä tai uusista huonekaluista monen postauksen verran, ja sitten vielä kerrot samat asiat perjantain videolla. Kuvissakaan ei ole enää ideaa, pipsa istuu, makaa, edestä, takaa tai samoja maisemakuvia. Voisiko tulla jotain uutta? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei pahalla, mutta blogi on just sellainen kuin mie olen. Blogi on muuttunut, kun olen itsekin muuttunut – mikään ei pysy vuodesta toiseen samanlaisena. 🙂 Se vain on tosiasia. Pahoittelen, että puhun nyt lumitöistä, säästä ja uusista huonekaluista sun muista mutta ne kuuluvat tällä hetkellä elämääni ja joista mie intoilen ihan täysillä. Jos blogi on siis käynyt tylsäksi luettavaksi niin ihan kaikella hyvällä voinen suositella sitten parempaa luettavaa – vaikka tuota kisuliblogia. 🙂

 • Anonyymi

  Voi sua Pipsa… Käytä edes vähän rahaa itseesi, ja värjää toi juurikasvu pois jooko?

  Tai laita ainakin raitoja tai jotain?

  Oot ihan oikeasti komea nainen, ja osaat kantaa itsesi hyvin, mutta mun silmiä särkee toi räikeä tyvikasvu.

  Sori tällainen negakommentti, mutta kestä se kuin … öh, nainen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi kyllähän mie käytänkin, mutta en siinä mielessä kuin vissii monien mielestä tarttis. Mä oon sinut itteni kanssa ja eläkee tekkää repikö hiuksianne miun hiuksien takia, ihan turhaa nimittäin revitte kun ei se mieltä käännä. 🙂 Ja joo, kyllä mä tämän kestän oikein hyvin. 🙂

  • Anonyymi

   Kiinnitin heti huomiota tuohon tyvikasvuun!!! Aivan kamala ja harmittaa, ettet tee sille mitään. Jos ulkonäköön ei halua panostaa itsensä takia, niin tee se edes muiden takia. Silmiin sattuu…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sori, en ole ulkonäkööni painostamassa kenenkään muun takia. Jos simmuihin sattuu ni katso toiseen suuntaan. En mie pakota kettää itteeni kattelee. 😉

 • Anonyymi

  Kyllä ne uudet kalut meitä osaa lukijakuntaa kiinnostaa. Lumityötkin kuuluu normaaliin arkeen ja muut arjen askareet. Se pitää itse keksiä jotain menevämpää hommaa, jos ei täältä löydä tarpeeksi hauskaa sisältöä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, sepäs se kun osa tykkää ja osa ei tykkää. Ne jotka ei tykkää, ni suosittelen ihan lämpimästi sit hakemaan semmosta luettavaa mikä kiinnostaa. 🙂 Mie en pakota ketään lukemaan tätä. 🙂

 • Elena / Kauniimpi maailma

  Tuohan se on ikävä puoli, kun asuu rivitalossa tai omakotitalossa, lumitöitä nimittäin riittää. :/ Mekin asuttiin ennen rivarissa ja saihan sitä olla koko ajan talven aikana kolailemassa. Mutta kiva siellä silti oli asua ja saihan siinä hyötyliikuntaa! 🙂
  Mutta täytyy silti sanoa, että olen kyllä nauttinut täysin siemauksin siitä, kun asumme nyt kerrostalossa eikä tarvitse ollenkaan tehdä mitään pihahommia. 😀 Laiska minä kiittää. Mutta miinuspuolena sitten ei ole sitä omaa pihaakaan ollenkaan.. Kaikissa asioissa on aina puolensa.

  Kivan pirteä asu sulla 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, siis mä kyl tykkään lumihommista ettei siinä mut vähän kyl hymy hyyty ku tulin takas kotiin ja näin ton parikytäsenttiä TAAS. Mut se on oikeesti ihan kivaa kun sitä yhdessä isännän kans tehää. Kiitti, asu on kyllä kiva – nyt mulla on lisänä vielä neuletakkikin. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Riippuu paljonko on lunta ja kuinka isolta alueelta otetaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Välillä, mut useimmiten yhdessä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo! Siis tykkään tosi paljon. Harmittaa vaa se, ettei oo kovinkaan montaa värivaihtoehtoa. Et tarttis ostella semmosia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu on. Sieltä se löytyi kameran asetuksista – piti vaa ensin asentaa joku kameran lisätoiminnot päivitys.

 • Anonyymi

  Ois kiva kuulla, mitkä on sun periaatteet kaiken tän "kauneusihanne-vastaisuuden" takana. Lähteekö ehkä jo kotoa, kasvatuksesta?
  Maailmaan mahtuu kaikkia tapoja, siksi oisin kiva tietää miksi oot valinnut just tämän tavan omaan kaunistautumiseen?

  • Ence BOO

   Joo hei tää ois kyllä varmasti mielenkiintoista luettavaa, luultavasti muidenkin mielestä, kun monia ihmetyttää just esim. toi sun juurikasvu. Olisi kiva tietää tarkemmin ajatusta sen takana, haluatko tahallasi rikkoa perinteistä kauneuskäsitystä jne.
   Saisit siitä esim. videolle sisältöä, mutta toki tekstiversiokin ois jees 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No siis kun mulla ei valitettavasti oo asiaan mitään sen ihmeellisempää syytä – mä en vaan tykkää. Oon mä kokeillu mut ei. Ei vaan osu ja uppoa minuun. En siis tahallani koeta rikkoa mitään kauneuskäsitettä vaikka ihan kiva ajatus se noinkin on. Puhelen uudella videolla kyl jotain hiuksien laittamisesta mut voisihan sitä laajentaa tuohon meikkaukseenkin, ainakn hitusen verran koska asiasta ei oo isompaa kerrottavaa.

  • Ence BOO

   Juu ei tosiaan ollut tarkoitus ärsyttää tolla kysymyksellä, ajattelin vain että jos sulla olisi ollut joku mielipide siinä taustalla niin siitä ois saanut sisältöä videoon. Mutta ei mittään, tämä selvensi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei se kysymys varsinaisesti ärsyttänyt vaan lähinnäkin kyllästytti. Sun pittää Ence tulla tekee mulle kunnon ristikuulustelu ni ehkä jotain vois saadakki meikäläisestä irti. 😉

 • Anonyymi

  Mä aloin salapoliisihommiin. NewLookilta tämä, mutta taitaa enemmän olla turkoosi (hakuohjelman mukaan vihreä..hmm):
  http://www.newlook.com/shop/inspire-plus-sizes/shop-department/lovedrobe-green-layered-pleated-dress_280928030

  Tai tämmönen pääkallomeininkinen tunika:
  http://www.newlook.com/shop/inspire-plus-sizes/shop-department/lovedrobe-khaki-diamante-skull-tunic_276623434

  Terkuin vakkarilukija Miia
  Ja tunika Ellokselta:
  http://www.ellos.fi/ellos-plus-collection/tunika/280156?N=1z141poZ1z141siZ1z141k0Z1z141nfZ1z141o7&Ns=RankValue8|1&Nao=11

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oijoi! Kiitoksia kauheasti, tuossa oli kyllä kaksi oikein kivaa vaihtoehtoa mutta taidan kyllä ekana kokeilla tuota Elloksen valikoimaa kunnei hintakaan ollu paha. 🙂 Tätä mä tarkotin, et te murmelit osaatte! 🙂 Kiitos kiitos!

 • Anonyymi

  Oi kiva asu!!

  Mua inspiroi suuresti se, että iso(hko) ihminen osaa pukea itsensä ja kantaa kilosa ylväästi; itse tuntuu, että haluan hukkua massaan ja ketuttaa, kun en voi ostaa saman koon vaatteita kuin pienemmät siskoni. Asennekysymys, uskoisin.

  Camilla / http://makuhermoromahdus.blogspot.fi/

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂
   Ja älä missään nimessä hukuttaudu massaan vaa rohkeesti sieltä esiin. Mut mie ymmärrän, olin ihan samanlainen aikoinaan – halusin vain kadota sinne jonnekin. 🙂

 • Anna

  Olipas outo kysymys anolta, vaikka voi olla, että ymmärsin sen toisella tavalla, kuin ano tarkoitti. Mä olen kauneusihanne-vastainen, vaikkei sitä ehkä ulkonäöstä huomaisikaan, sillä laittaudun kyllä aina julkisille paikoille. En vaan tykkää siitä, että on olemassa ylipäätänsä mitään kauneusihanteita, joita pitäisi täyttää, varsinkin kun ne on lähes yksipuolisesti naisille suunnattuja vaatimuksia, eivätkä siis tasa-arvoisia millään mittapuulla.

  Miksi siis naisen pitäisi perustella sitä, jos ei laittaudu? Miksi jotkut pitävät laittautumista naisen velvollisuutena? Jokainen saa tehdä tai olla tekemättä omalle ulkonäölleen mitä haluaa, ja on vain hyvä, etteivät kaikki ole lähteneet kamaliin ulkonäköpaineisiin mukaan! Toisin kuin esim. minä, ja moni muu…

  • L

   Miksi sitä pidetään hyökkäyksenä ja vaatimuksena sille että pitäisi laittautua, jos kysytään syitä siihen miksi ei laittaudu?

   Onhan se mielenkiintoinen keskustelun aihe. Jokaiselta naiselta varmasti tulisi hyviä syitä ja perusteluja sille miksi laittautuu/on laittautumatta. Ja kaikki syyt yhtä mielenkiintoisia.

  • Anna

   No tässä blogissa on aiemmin hyökätty varsin paljonkin Pipsaa vastaan siksi, ettei hän laittaudu yhtä paljon ja samalla tavalla, kuin moni muu. Pipsan juurikasvua kritisoidaan jatkuvasti. Aivan kun naisella olisi joku yhteiskunnallinen velvollisuus värjätä juurikasvunsa piiloon, vaikka hän ei haluaisikaan. Siksi tällaisista kommenteista tulee nimenomaan mieleen hyökkäys ja vaatimus, koska ne hyvin usein ovat sitä. Mutta kuten jo kirjoitinkin, saatoin hyvin ymmärtää juuri tuon kyseisen anon kirjoituksen väärin. En tiedä. :o)

  • Anonyymi

   Mutta, mutta..Montaakohan hiusväriä Pipsa on kokeillut viimeisen vuoden aikana..on käyty muuttumisleikissä, nypitty kulmakarvoja, kokeiltu BB-voiteita, hankittu uudet silmälasit jne. Kaikki nämähän olivat alunperin lukijoiden ehdotuksia!
   Sama "takin kääntäminen" koskee sisustusta. Ei uutta keittiönpöytää, ei verhoja (nekin vissiin nyt harkinnassa), ei uutta pesukonetta..

   Ja hauskinta (siis nimenomaan hauskinta) tässä blogissa onkin seurata sitä, miten Pipsa kuitenkin miettii/toteuttaa lukijoidensa vinkkejä. Tosin aina on ensin se "ei, ei ei"

  • Anonyymi

   Mulla tulee väkisinkin mieleen noista ehdottomista ensiteilaamisista se, että Pipsa pohjustaa sillä sitä ettei ehkä saakaan lupaa mieheltään hankkia kyseisiä juttuja 😉 Voin tietenkin olla väärässä, mutta sellaista vibaa nuo ehdottomuudet ja sitten myöhemmin "mielen muuttaminen" henkii.

   Ehkei kannattaisi olla niin ehdoton ja salailla asioiden taustoja, jos yrittää kuitenkin olla avoin kaikelle uudelle ja jollain tapaa "värikästä elämää" viettävä persoona mitä otsakkeessaankin lupaa. Salailu ja ehdottomuus antavat henkilöstä kyllä aivan muun kuvan kuin värikkään tai "räväkän"…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mie ymmärrän kyllä miksi jotkut näkevät juurikasvun niin pahana asiana. Mut mie pyydänkin, että tekin koettaisitte ymmärtää minnuu. 🙂 Mä vaan oon OK tämän kanssa ja en siitä muuksi oo muuttumassa. Jos juurikasvu ärsyttää kamalasti, niin sitten tää on väärä blogi siulle. Eli tää blogi ei sovellu niille jotka kaipaa täältä jotain kauneudenhoitovinkkejä tai muutakaan asiaan liittyen. 🙂

   Ja mitä tulee tähän ei ei eihin niin tämänkin selvensin et mä olen hitaastilämpenevä mutta saatan kokeilla asioita joskus myöhemmin. Nii muuten ne silmälasit oli hankinnassa ihan muutenkin. Nää menee aina vaa niin hauskaksi kun te ehdottelette niin paljon mulle kaikkea, et väkisinkin mie jotain saatan kokeillakin. 🙂 Mut mitäs saimme kokea näistä kun teinkin mitä ehdotitte – ETTE SILTIKÄÄN OLLEET TYYTYVÄISIÄ! JOten ettekö te jo pikkuhiljaa ymmärrä miksi mä en tee asioita (AINA) niinku te ehdotatte. Siis jos mä värjäisin hiuksistani aina piiloon juurikasvun ni löytäsitte te siitäkin ajan päästä naristavaa. Näin se on teillä ollut aina. Valitettavasti. 🙁 Joten mie touhuan täällä sellaisia asioita mitä mie tykkään touhua. Josku ne menee yksiin ehdotuksien kanssa, joskus ei.

   Ja nyt sitten lopetatte tämmöset pohdinnat että mun mieheni ei anna lupaa tehdä sitä ja tätä. Tästedes mä en julkaise tällaisia kommentteja koska koen nämä niin tökeröinä. Tai jos ei auta ni pistän ip:nne banniin. Oon sen jo kahdelle häirikölle tehnyt. Ja jos teidän täytyy edes ihmetellä, et mitäs tökeröä tässä ni …

   Ja mistä ihmeen salailusta te edes puhutte? Toki mä jätän täällä kertomatta asioita, mutta en niistä oo hiiskunutkaan joten teillä ei voi olla niistä tietoa. Sen mitä blogiin kirjoitan, on totta – että älkää alkako vääntämään mun teksteistä muuta kuin mitä ne ovat. Ja tuo ehdottomuuskin on vähän kakspiippunen juttu mut oon tämänkin selventänyt teille, et oon ensin ehdoton kunnes saan kaikessa rauhassa miettiä asiaa. Mut mitään en ole sanan siinä merkityksessä salaillut – jos en jotain halua kertoa, ni en vaan kerro. Kaikkea ei teidänkään tarvitse tietää.

 • Rouva Santissa

  Pakko sanoa että eihän tätä Pipsan blogia oo kenenkään pakko lukea jos ei tykkää aiheista joita täällä käsitellään 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Aurinkoisella säällä tuo kaikki vaan tuplaantuu. 🙂

 • Anonyymi

  Kevenevä taakka; ei tosiaan ole pakko lukea jos ei kiinnosta, mutta harmittaa kyllä vakkarilukijana kun hyvä blogi on muuttunut niin kamalan tylsäksi.
  Ennen tuli monta kertaa päivässä tarkistettua onko tullut uutta postausta, enää ei viitsi kun sisältö on vessansiivousta tai postinhakua.
  Kirjotukset on tyhjää täynnä ilman minkäänlaista kunnollista asiasisältöä.
  En ymmärrä kuka jaksaa lukea kerta toisensa jälkeen kuinka TAAS on satanut lunta ja pitää tehdä lumityöt.
  Pipsasta on tullut tylsä ja se on todella sääli. Kaipaan vanhaa HYVÄÄ blogia.

  • Anonyymi

   Mihin vertaat tätä nykyistä menoa? Mihin aikaan blogi oli sun mielestä "vanha HYVÄ blogi"? Ihan mielenkiinnosta vain kyselen, koska itse olen havainnut blogin laskevan kuin lehmän häntä tässä jo monien vuosien ajan. Kaipaan niitä laihdutusblogin aikoja, jolloin kermamunkit olivat pääosassa ja kommenttilaatikossa sodittiin monen sadan viestin edestä. Nykyisessä blogissa ei ole enää yhtään häivähdystäkään samasta, vaan sisältö on muuttunut todella kotiäitimäiseksi. Ilman lapsia tosin. Olen kuitenkin lukenut blogia niin pitkään, että tulen yhä tarkistamaan onko uusia postauksia. Niillä ei vain ole enää sellaista annettavaa kuin "vanhan hyvän blogin aikoina". Siksi kiinnostaakin minkä blogivaiheen esim. sinä näet vanhana hyvänä vaiheena, kun itselläni se voi olla ihan eri 🙂

  • Anonyymi

   Mikä tuo kermamunkkijuttu on? Mitä täällä oikein sodittiin?

   Minä tulin lukijaksi tänne silloin, kun More to Love -blogissa mainostettiin Gossip-mallistoa ja ilmeisesti googlasin gossippia ja päädyin tänne. Silloin oli vaate-esittelyjä paljon.

   Nyt esitellään asuntoa ja kalusteita ja kun se vaihe on ohi, niin veikkaisin, että tämä blogi painottuu valokuviin, maisema- ja panoraamakuviin 🙂

   t. Eriano

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eriano – kermamunkki liittyy varmaan vanhaan blogiini, jota ei tänne nykyiseen tarvitse koettaa ängetä. Sen on ollutta ja mennyttä. Kyllä niitä vaate-esittelyitäkin tulee olemaan, kunhan on taas vaatteita – mä vaan en tee silleen ku moni muu et menee liikkeeseen kokeilee ja napsii sitten kuvia. Mut panoramakuvia tulee ihan taatusti! 🙂

   Olisi kyllä muuten mielenkiintoista tietää, et milloin tosiaan on ollut tämä hyvä blogi aika. Heitä vaikka joku vanha teksti, et mimmosesta tyylistä oot sitten tykännyt. 🙂

   Mutta kuten jo videollakin totesin, että blogit ja niiden pitäjät muuttuu. Ja kun se blogi ei enää anna lukijalleen mitään, on lukijan itsensä siirryttävä eteenpäin. Musta siis vähän huvittaa tämmöset narinat, kun lukija itte siinä saa ne päätökset tehdä et lukeeko vai eikö.

  • Anonyymi

   Miksi otat nämä kommentit huvittavana narinana, miksi et kehittävänä kritiikkinä mistä voisi ehkä saada jotain oppia itsekin? Miksi ratkaisusi aina kaikkeen on "teen miten teen, mä oon mä" tai "ei tarvii lukee tätä blogia", kun kuitenkin selkeästi kirjoitat blogia lukijoitasi varten. Tähänkin varmaan sanot että etpäs kun itseäsi, mutta aina joka tekstissä kirjoitat lukijoista ja ajattelet mitä tarjoat lukijoille jne, niin kyllä siinä vaiheessa jo lukijoille kirjoittaa. Tuskin tekisit noita puolen tunnin höpöttelyvideoitakaan ellei niillä olisi katselijoita. Nehän syntyivät myös lukijoiden toiveesta ja lukijoita ajatellen. Jos nyt nämä samaiset lukijat kokevat blogisi muuttuneen epäkiinnostavaksi ja erittelevät siihen syitä, niin eikö kannattaisi tilannetta miettiä itsekin, eikä vain sulkea silmiään ja korviaan. Blogin suosio voi romahtaa äkkiäkin, ja vaikka kuinka sanot ettei se sinua harmittaisi, niin veikkaan että syvällä sisimmässäsi tiedät että harmittaisi etkä haluaisi menettää lukijoitasi. Olet kuitenkin esillä viihtyvä persoona, niin mitä sellainen tekee ellei ole kohdetta jolle esiintyä? Siinä sinulle vähän iltapohtimisia. Lue joskus kommentteja ajatuksella ja avoimin mielin, äläkä heti teilaa huvittavaksi narinaksi ja tyhjänpuhumiseksi, jos sinulle kommentoidaan kehitysehdoituksia tai ehdotetaan miettimään jotain sisällöllisiä seikkoja. Lukijat tekevät suurimman osan blogistasi täällä kommenteissa, se on fakta, niin mikset kohtelisi heitä hieman inhimillisemmin ja miettisi itsekin mitä kommenteissa lukee? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmmm… meillä taitaa olla ihan erilainen käsitys kehittävästä kritiikistä. 🙂 Mutta ihan tosiasiahan se on, että jos sie et tykkää blogista niin ei sitä silloin kannata lukea tai koettaa saada bloginpitäjää pitämään sellaista blogia joka on siun mieleesi. Sehän on aika hassua. 🙂 Kirjoitan mistä tykkään ja toisinaan kyselen lukijoitakin – he lukevat jotka tykkäävät. 🙂 Mutta juu, olen kyllä saanut lukijoilta hyviäkin ideoita blogiin, kiitoksia vaan heille siitä. 🙂 Mutta en mie tässä tekstissäsi kyllä nähnyt mitään, jossa esität toiveesi millaiseksi siun mielestä blogin pitäisi muuttua? Mie kyllä kuuntelen ehdotuksesi. 🙂 Eikä tässä ole ollut kuin muutama jotka ovat kokeneet blogin huonontuneen enkä ole saanut vielä esimerkkiä millainen sitten oli se parempi aika blogissa. 🙂 Hassua silti miten miun pitäisi olla inhimillisempi lukijoitani kohtaan kun minnuu kohtaan ollaan kuitenkin aika teräväkielisiä. Ja miten miun pitäs kestää kaikki ikävä vain sen takia et pidän julkista blogia – ei tämä nyt kuitenkaan mikään tunteitten kaatopaikka ole, minne saa tulla lykkäämään kaiken sen ikävän tuntemuksen mitä tuntee – ihminen minäkin olen ja tunteet miullakin on. Mielipiteensä saa esittää, mie kyllä kuuntelen mutta rajansa silti kaikella. Eikä nyt tartte ottaa hernettä nenuun sillä tuo on ihan tosiasia. Ja huomioikaa sekin, että mä luen vain tekstin – mä en voi tietää mitään kirjoittajan eleistä ja ilmeistä. Tokihan väärinkäsityksiä voi syntyä, varsinkin kun voi lukea vain toisen tekstin. Itse pyrin aina olemaan asiallinen teitä kaikkia kohtaan, mutta en miekään kaikkea purematin nielase.

  • Anonyymi

   En tekstissäni kirjoittanutkaan kehitysehdoituksia, vaan mietteitä siitä miten reagoit saamaasi palautteeseen, tai pikemminkin jätät reagoimatta. En tarkoita että niihin tarvitsisi julkisesti blogissa reagoida, mutta oletko mietiskellyt itseksesi miten voisit blogiasi kehittää? Kehitysehdoituksia on sulle sadellut tässä viime kuukausien aikana ihan valtavasti jo ihan niinkin yksinkertaisina toiveina että keksisit esimerkiksi jotain uutta sisältöä videoihin, etkä selittäisi samoja asioita mitkä ovat jo postauksista tulleet selväksi. Sellaista lukijan arvostusta, että postaa uusista asioista, eikä toista aina samaa vanhaa. Ymmärrän, että olet innoissasi uusista kodinkoneista sun muista, mutta niin kauan kuin videointeja on ollut, on sulle aina välillä ehdotettu että jäsentelisit vähän höpinöitäsi tai vaikka editoisit tyhjät kohdat pois, mutta et ole halunnut ottaa näitä kommentteja muuna kuin ilmeisesti huvittavana narinana. En ymmärrä tuollaista suhtautumista. Miksei haluaisi kehittyä, oli aihe mikä vain, jos kehittymisen varaa on? Eikö sinustakin olisi kivempaa tuottaa vartti asiaa kuin puoli tuntia hölinää jossa unohdat itsekin jo mistä olit puhumassa 🙂 Ja joo joo, olet se mitä olet, mutta se, että miettisit joskus myös kuulijoitasi/lukijoitasi ja mitä he ovat jo blogistasi lukeneet etkä toistaisi samaa vaan kehittelisit jotain uutta sisältöä ei muuttaisi kuin korkeintaan blogiasi lukijaystävällisempään suuntaan 🙂 Nämä ovat sellaisia asioita joita sinun täytyy itsesi miettiä, eivätkä muutokset tietenkään sormia näpsäyttämällä toteudu. Mutta miksei haastaisi itseään joskus jotenkin, kun kerta esillä haluaa olla ja julkista blogia pitää. Tykkään sun videoista, tai ainakin tykkäsin, mutta viime aikoina useamman videon katselu on jäänyt kesken kun juttu ei lähde alusta asti luistamaan kunnolla ja heti alkuun kerrotaan samat jutut kuin mitä olen jo tekstinä lukenut. Se ei kannusta jatkamaan videon katselua. Ja joo joo ei ole pakko katsoa jos ei kiinnosta, mutta kai ymmärrät miksi kerron sinulle näistä ajatuksistani? Jotta voisit ottaa tämänkin näkökulman huomioon ja kehittyä jos sitä itse jossain vaiheessa haluat. Tarkoitukseni ei olla hyökkäävä, vaan tuoda ajatuksiani blogin tason laskusta julki, jotta sinäkin ymmärtäisit enemmän kohdeyleisöäsi 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis heetkinen… en mä kyllä noihin videojutskiin ole millään tavalla sanonut että olisivat narinaa kun itsekin sen taisin jopa viime viikon videolla sanoa et huono video tulee kunnen ollut yhtään perehtynyt. Tällä viikolla taas on asiaa laidasta laitaan. Ja olen ottanut vinkeistä vaarin, että just tyhjät kohdat on poissa – paitsi tuo yks autoreissu, ni sen halusin laittaa mukaan mut nopeutin videon. Näette hieman maisemia. 🙂

   Kodinkoneista puhuminen on ollut liiallista, mut sitä tulee olemaan kun on vielä keskeneräistä niin tulevat siis jollain tavalla varmaan vielä esille. Mut en mie enää niitä videokuvaamaan mene. 🙂

   Pätkittelyä oon nyt koettanut videoilla tehdä. Et just et joka päivältä ois pieni juttu ja mulla nimenomaan niitä höpinöitä koska tykkään niistä. Mutta niin, otin mie tuossa pienen ehdotuksen vastaankin ja testasin tämän viikon Porinoissa. Eli nappasin yhden uutisjutun ja kerroin siitä omat kokemukseni. 🙂 Että toki mie kuuntelen ja toteutan jos se on silleen kiva ja tuo kyllä oli. 🙂

   Mutta pakko sanoa, etten mä kyllä KAIKKIA kommentteja yleistä narinaksi. Muutamia kyllä, koska niiden sävy on ikävämpi. Ja kun on tekstistä kyse, niin siksipä sanonkin ettei tulis väärinkäsityksiä ni hieman katsoo sitä oman tekstin tyyliä – onko hyökkäävä, nariseva, ehdotteleva vai millainen. Asian kun voi sanoa monella tapaa. 🙂

   Kyllä mä ymmärrän mutta kuten itsekin sanoit – kaikki ei tapahdu sormia napsauttamalla. Toki samasta kertomuksia voi olla – varsinkin viime viikkoisessa oli (en muista että aiemmissa olisi kovasti ollu samoja) mutta tämän viikkoiseen olen yrittänyt paneutua hieman paremmin. Täytyy antaa itselle lupa pitää välillä Porinoissa taukoa jos ei ole ehtinyt antaa niille tarpeeksi aikaa. 🙂

   Mutta…. niitä kehitysehdotuksia saa ehdotella, mut ei pidä suuttua jossen niitä sormia napsauttamalla oo heti tekemässä. 🙂 Mielipiteitä tykkäisin kovastikin kertoilla, mut oon näissä ollut jotenkin varovaisempi nyt kun blogin kävijämäärä kasvanut.

 • Anonyymi

  Eihän me kyselijät pidetä laittautumista naisen velvollisuutena, eikä kyse ole kauneusihanteista.

  Ihmetellään vaan, miksi ylipäätään värjää tukkaa, jos ei sitten värjää tuota juurikasvua pois. Tuohan on sama, no vähän kärjistäen, kuin jos sutisi huulipunan ympäri suuta sotkuisesti, tai laittaisi ripsivärit ja antaisi niiden levitä poskille.

  • Anonyymi

   Jep, sen ymmärtäisi että jos ei halua värjätä tukkaa kun ei halua mennä muotioikkujen mukaan tai muokata itseään joidenkin kauneuskriteerien mukaiseksi, mutta tuo vain hämmentää ihan valtavasti miksi värjätä kerran-kaksi vuodessa ja lopun aikaa näyttää homssuiselta juurikasvun kanssa. Se ajaa väkisinkin ajattelemaan onko kyseessä jokin pihiyteen liittyvä ratkaisu, ettei raaskita käydä kampaajalla kuin kahdesti vuoteen. Kun niistä kahdesta kerrasta kuitenkin pitää kynsin ja hampain kiinni, niin kyseessä ei voi olla vastentahtoisuuskaan. Pipsan mies vaikuttaa aika tarkan markan vartijalta, niin liekö painostus ulkonäön maksullisten kohennusmenetelmien rajoittamisesta tulla sieltä? En tiedä, kunhan spekuloin, kun itselleni ainakin on tullut tämä vahvasti mieleen kun en mitään muutakaan syytä keksi tuolle hiusvärjäysasialle, kun värjäilyinto ja värjäilyn harvuus ovat niin suuressa ristiriidassa keskenään.

   Vaikka turhaan kai tässä kirjoittelen omia mietteitäni, kun ei Pipsa päästä mitään tällaisia ikinä kommenttihyväksynnästä läpi. Tämän kommenttirankkauksen myötä blogin luonnekin on muuttunut todella paljon ankeammaksi. Kommenttikentissä ei enää vaihdeta ajatuksia ja keskustella oikeasti, mitä ennen tehtiin, kun pipsa vahtii ettei yhtäkään epäedullista viestiä tule läpi. Harmillista. Tässäkään ei ole mitään epäasiallista, vain omia pohdintojani, mutta siitä huolimatta olen aika skeptinen tuleeko kommentti läpi. Vastaavia kommentteja olen kirjoittanut useita, mutta yhtäkään niistä ei ole julkaistu vedoten ilmeisesti epäasiallisuuteen. Mielestäni olen erittäin asiallinen ja yritän vain herätellä pohdiskelevaa keskustelua takaisin, mitä tässä blogissa ennen oli.

  • Anna

   No juu, onhan tuokin totta kyllä. Mutta toisaalta, onhan juurikasvu aina välillä ihan virallisesti muotiakin. ;o) Musta vaan jokainen saa tehdä hiuksilleen mitä tykkää, kunhan ei vahingoita sillä muita, miten nyt sitten hiusten kanssa voisikaan. :oD Ja tuskin Pipsa värjää juurikasvuaan, vaikka siitä kuinka täällä motkotettaisiin.

  • Anonyymi

   Eihän tässä olekaan kyse siitä että Pipsan pitäisi värjätä juurikasvunsa kun blogissa niin joku sanoo, vaan pikemminkin ristiriitaisen suhtautumisensa aiheuttamasta hämmennyksestä mitä useampi lukija ei voi vain käsittää. Elämäntyylejä on niin monia, että jotkut aiheuttavat välillä suurtakin hämmennystä, ja niin erilaisiin tapoihin olisi mielenkiintoista kuulla joitakin taustatietoja, eikä aina vain samaa "teen niinku teen, oon minä enkä kukaan muu, en muuksi muutu" -lätinää. Oma itsensä saa tottakai olla, ja pitääkin olla, mutta uskon kuitenkin tuossa noinkin jyrkässä suhtautumisessa olevan jotain muutakin taustalla kuin omana itsenään olon, ja SE kiinnostaa. Miksi on omaa itseään värjätä kahdesti vuodessa hiukset ja olla lopun aikaa juurikasvussa? Miksi juuri tähän on päätynyt? Miksi juuri se kaksi kertaa? Mikä ajaa värjäämään hiukset pari kertaa muttei useammin? Miksei sitten ole koko aikaa värjäämättömissä hiuksissa jos juurikasvu on kotoisaa? Tai miksei värjää kevytväreillä jos haluaa joskus hiuksiinsa jotain erikoisempaa väriä, muttei halua värjätä jatkuvasti kestovärin aiheuttamaa juurikasvua pois? En vain käsitä. Joku esimerkiksi taloudellinen syy olisi jo paljon käsitettävämpi syy tällaiselle toiminnalle, mutta kun tähän asti on saatu vain "teen niinku ite teen enkä muuksi muutu, tykkään tästä näin" -perusteluja, niin ne eivät anna mitään lukijoille. MIKSI tykkää juuri tuosta tavasta? MIKSI se on parempi kuin värjäämättömyys tai useammin värjääminen? MIKSI näihin jyrkkiin mielipiteisiin on ajautunut?

   Ja tämä ei siis liity pelkästään tähän hiustenvärjäysasiaan, otin sen vain nyt esimerkiksi kun on jälleen blogissa pinnalla oleva topic. Nämä samantyyppiset kysymykset pyörivät mielessä aina kun kohtaa jonkun tällaisen äärimmäisen jyrkästi johonkin asiaan suhtautuvan ihmisen. Jyrkkien mielipiteiden taustalla on AINA jokin syy siihen miksi suhtautuu niin jyrkästi, ja SE on mielenkiintoista ja kiinnostavaa. Sellaista, mistä haluaisi blogissa lukea. Syyt ovat sata kertaa seurauksia mielenkiintoisempia ja antoisampia.

  • Anna

   Ymmärrän kyllä pointtisi, kun selvensit asiaa! :o) Vaikka toki olen edelleen sitä mieltä, että kukin saa tehdä mitä haluaa, mutta ymmärrän juu nyt, mitä ajat takaa.

  • Anonyymi

   Hyvä kommentti Ano klo 13.51
   Samoja asioita olen miettinyt, en vai osaa pukea sanoiksi noin asiallisesti. Pipsalla on ilmeisesti silmää vaatteille, muttei muulle "kaunistaumiselle", kuten hiuksille tai finnien peittämiseen. Saati sitten kodin kaunistamiseen verhoin, matoin, liinoin jne.

   Pipsa, onko teillä koskaan ollut viherkasveja tai kukkia ja kynttilöitä merkkipäivinä, jouluna, pääsiäisenä? Tai millainen on teidän juhlavampi kattaus?

   Onko teillä ulkona mitään ylimääräistä? Kanervia, kynttilälyhtyjä tai ovikransseja? Laitatteko kesällä ulos grillin tai pöytäryhmän?

   Voi, kysymyksiä olisi paljon =)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sori, mie vaan oon tyytyväinen näin juurikasvun ja meikittömyyden kanssa. Eikä sitä tarvitse kenenkään ymmärtää, mutta ei sitä tarvitsisi aina puolen vuoden välein ottaa asiaksi täällä. Joten sorit, mutta mulla ei ole antaa mitään ihmeempää selitystä miksi näin.

  • L

   Pipsa, meitä joitain vaan kiinnostaa saada tietää miksi ihmiset ovat sellaisia kuin ovat. Tiedämme jo että olet tyytyväinen niinkuin olet.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, mä ymmärrän et varmasti kiinnostaa saada tietää miksi noin. Mutta kun mullakaan ei ole antaa mitään sen ihmeempää selontekoa tähän asiaan. Se vaan on noin. 🙂 Ellette sitten osaa esittää just oikeata kysymystä. 🙂

  • Anonyymi

   Hyvä ano 13.51, selvensit minunkin hämmennystäni!

   T. aikaisemmin kirjoitellut ano.

 • Melissa

  Jokainen kirjoittaa juur semmosta blogia ku tahtoo 🙂 Joten jatka vain siihen suuntaan ja pidä siitä kiinni.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näin. Kunpa jotkut muutkin ymmärtäis tämän.

  • Anonyymi

   Onhan se nyt selvää, että tulee ihmettelyä, arvostelua, kehuja jne., kun julkista blogia kirjoittaa. Ei voi olettaa, että kaikki on vain jee jee. Aika ristiriitainen olet, etkä mielipiteitäsi osaa perustella.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihan totta turiset, enkä mä oletakkaan et kaikki on jee jee mut ei silti mitään ikävää nurinaakaan tarvitte kokoajan kuunnella. 🙂 Jep, olen ristiriitainen, ehdoton mutta olen tämän kyllä tehnyt selväksi. Ja kyllä mä osaan mielipiteeni perustella (paitsi sillon kun en itsekään tiedä syytä moiselle – esim. miksi en tykkää meikata) mutta on ihan eri asia hyväksytäänkö sitä mielipidettäni. 🙂

 • Anonyymi

  Minä veikkaan että Pipsa nyt on vasta matkalla kauneuden maailmaan, herännyt ensin vaatteille, nyt vuorossa sisustus, mitähän seuraavaksi? Jännä seurata, Pipsan itsensäkin! Elämä on oppimista ja uusien asioiden valloittamista! Me jokainen lähdetään tähän elämään vähän eri katsomosta käsin, ja tarkoitan vain sitä että meille on jokaiselle vähän eri asiat milloinkin tärkeitä, syystä x johtuen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hehhe, voihan se olla noinkin. 🙂 Vaikka kyl mä veikkaan etten tuu tuon enempää meikkailemaan ku vaa BB-voidetta ja huulikiilto.

 • Anonyymi

  Sekin kummastuttaa, että mistä tuo "sie" ja "mie"? ja heti perään "mä"?
  Mutta kaipa tämäkin on niitä kysymyksiä mihin ei ole vastauksia 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä tää taitaa olla just tommonen kysymys. 🙂 Se vaan tulee, ihan puhuessakin. 🙂

 • Anonyymi

  Tuo anonyymin 17:25 näkökulma on mielenkiintoinen. Tosiaan, eihän ihminen taida koskaan olla lopullisesti VALMIS vaan elämä on opettelemista. Niiden, jotka ovat pitkällä kaunistautumisen opettelemisessä voi olla vaikeaa käsittää, että Pipsa ja monet muut vasta opettelevat sitä, kuka nopeasti, kuka hitaasti. Ehkäpä sitä itsekin omaa kotia perustaessaan oli aika "oppimaton" tai taitamaton, eikä silloinen koti valokuvista päätellen nyt enää olisi mieleinen. Eli sisustamista on opittu vuosien varrella ja tietysti mieli ja makukin muuttuu. Ehkä meitä ärsyttääkin enemmän se, että Pipsa on niin ehdoton? Itse ehkä myöntelisin (sisäänpäin hymyillen) enemmän – ja pitäisin silti oman pääni. Jos vaan kiittelisi kaikista ehdotuksista ja vastaisi tyyliin "mutta siinä vasta hyvä ehdotus" – eihän niitä silti tarvitse toteuttaa. Eikä se muuta sitä miksikään, että EHDOTUS on hyvä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon muuten kokeillut tuota, että kiittelisin ehdotuksesta ja vastasiin tuohon tyyliin – ei onnistunut sekään. 🙁 Mutta tosi asia, elämä on opettelemista – koko ikänsähän ihminen oppii jotain uutta. 🙂

 • Anonyymi

  Täällä malttamaton kyselee Pipsan porinoiden perään:) Siitä on muodostunut jo pieni viikonloppu traditio:D

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Porinat on kokoajan latautumassa Tuubiin mutta menee kyllä lauantain puolelle ennenkuin blogiin saadaan. Vielä menee yli 3h. 🙁

 • Anonyymi

  Muttasiis, jos joku voi sanoa että "värjään hiukseni kaksi kertaa vuodessa", niin kyllähän siihen sitten joku syy täytyy olla? 😀 Sehän on eri asia sanoa että värjään hiukseni sillon kun kiinnostaa. Enkä nyt oikeesti käsitä miksi hiukset pitää värjätä ollenkaan jos ei aio juurikasvusta huolehtia, antaa todella epäsiistin kuvan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mutta kun ei siihen ole syytä. Mä oon pohtinut tätä asiaa nyt kovasti parin päivän ajan eikä mulla oo edelleenkään siihen muuta syytä, kuin että puoli vuotta riittää värjäysten väliksi. Ja kyl se noinkin menee, et värjään kun kiinnostaa eli ei siihen tuo 6kk aika ole mikään ehdoton. Joskus voi laiskotuttaa niin paljon et annan sen oman värin vaan tulla esiin. 🙂

 • Anonyymi

  Mitä jos lähdetään miettimään tätä ihan juurta (öh, mikä sanavalinta) jaksain…

  Vastaa ensin tähän kysymykseen:
  Miksi värjäät hiuksiasi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oijoi! Lähdetään vaan, ehkä itsellekin siinä selvii yks jos toinenkin asia. 🙂

   – Koska tykkään punaisesta hiusväristä enemmän kuin omastani. 🙂 Piilottaakseni oman värini.

 • Anonyymi

  Ok, tykkäät punaisesta hiusväristä enemmän kuin omastasi. (Niin kyllä minäkin, sopii sinulle.)

  Seuraava kysymys:
  Miksi haluat pitää hiuksissasi kivempaa väriä kuin omasi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   – Koska punainen väri sopii ja piristää, paremmin kuin maantienharmaa väri. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Okei, nyt tuli eka tenkkapoo. En tiedä. Koska se on nätimpi?

 • Anonyymi

  mut jos tykkäät enemmän punaisesta, niin miksi annat ton juurikasvun tulla :)?

  minä olen sama amieltä siitä, etei tätä ole kenenkään pakko lukea, jos tylsistyttää?
  tokihan pipsa kirjoittaa blogia koska tahtoo itse, ja myös lukijoita varten – mutta silti, mitä pipsa tahtoo kirjoittaa, on ehkä kuitenkin tärkein, ei se mitä lukijat tahtoo kuulla.

  mimi, vakkarilukija

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyvä kysymys, johon en valitettavasti tiedä itsekään vastausta miksi annan tulla. Juurikasvu ei -ainakaan vielä tämän mittaisena- häiritse minua. 🙂

  • Anonyymi

   Kummat hiukset ovat mielestäsi kauniimmat, kokonaan tasaisen haalean punaiseksi värjätyt vai haalean punaiset hiukset muutaman sentin maantienharmaalla juurikasvulla?

 • Anonyymi

  Hmm… Tulipa tuossa mieleen kun tässä nyt on väännetty kättä tuosta juurikasvusta ja "kaksi kertaa vuodessa värjäämisestä". Olisiko jollain lailla "hyväksyttävämpää", jos ei esim. olisi taloudellisesti varaa värjätä sen useammin? Esimerkiksi itsekin värjään kaksi tai jopa vain kerran vuodessa! Johtuu tosin ehkä siitä että hiusvärit ovat melko hintavia ja minä joudun ostamaan omaan lettiini aina kolme purkkia kerrallaan.

  Tsemppiä Pipsa näiden tollojen kanssa 😉

  -JK

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii, olisihan se helppoa vain sanoa et juu ei oo rahaa pistää tukkaa useammin mutta mie en aio valehdella – en vaikka se toisi helpomman tien kaikkeen tälle. Mulla muuten menee 2 purkkia hiuksiini – paitsi sillo kun se on lyhyt.

  • Anonyymi

   Olisihan se hyväksyttävämpää, jos ei olisi taloudellisesti varaa. Tottakai, ymmärtäisi asian.

   Mutta kun tuota Pipsan juurikasvua ei vaan ymmärrä. Tykkää enemmän punaisesta, sopii paremmin, haluaa pitää sellaista mikä sopii…
   Tuollainen juurikasvu ei sovi kenellekään!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä veikkaan ettette oli ymmärtäneet taloudellista juttua vaan sitten tämä keskustelu olisi kääntynyt toisenlaiseen suuntaan. Valitettavasti.

   No onneks siun ei tarvitse ymmärtääkkää miun makujani. Mut onneksi voi vaikuttaa omaan juurikasvuusi. 🙂

 • Anonyymi

  Tässä nähdään taas, miten monia ärsyttää, kun Pipsa on oma itsensä eikä altistu muiden tahtoon 😉 Siis esim. tossa hiusten värjäyksessä. Keskittykää omiin hiuksiinne.

 • Anonyymi

  Eiköhän kyse ole yksinkertaisesti siitä, että ihmisiä häiritsevät eri asiat. Jos luette vaikka Iltalehden Stylisti-palstaa, niin siellä stylistiä tuntuu kovasti häiritsevän, jos joku julkisuuden henkilö pukeutuu kaikin puolin kauniiseen ja tilanteeseen sopivaan asuun, mutta esimerkiksi kengät eivät ole (tämän kevään muodin?) mukaisesti teräväkärkiset, vaan pyöreämmät kärjestä. Tämä ei ole keksitty esimerkki. Hän perustelee aina, että "vaate X on kaunis, mutta se saisi olla trendikkäämmin eri värinen/pidempi/lyhyempi/sidottu eri tavalla" jne. Minua ihmetyttää kovasti, miten joku voi säräyttää silmänsä tuollaisiin asioihin pelkän trendikkyyden vuoksi.

  Ja jos katsotte kadulle, siellä näkyy tämän hetken "huippumuotia": tyttöjä ja poikia kaikin puolin tälläytyneinä, mutta harmaat verkkarit jalassa, jopa korkokenkien kanssa. Minua ihmetyttää, miten jotkut haluavat laittautua viimeisen päälle ja sitten vetää collegehousut jalkaan. Mutta kuten katukuvasta huomaa, ei se kaikkia häiritse. Heidän mielestään se on jopa makean näköistä. Osa taas ei kiinnitä asiaan mitään huomiota ja ihmettelee, että minä olen edes huomannut moisen muodin.

  Sama juttu on varmaan tässä juurikasvuasiassakin. Yleisen tavan mukaan juurikasvua pyritään peittelemään ja se häiritsee, mutta Pipsaapa ei häiritse. Hän ei koe asiaa samoin kuin te kyselijät. Niin kuin korkkareihin ja verkkareihin pukeutujat eivät koe näyttävänsä oudoilta, vaikka minusta näyttävät. Enkä minä mene heille huutamaan, että ETTEKSTE TAJUU ETTÄ OOTTE IHAN PELLEJÄ. Ja jos jollain on tukka sekaisin kaupungilla, niin en jää taivastelemaan sitäkään. Saatan ajatella, että onpa epäsiistin näköistä, mutta sotkutukkaa sotkuisuus ei välttämättä häiritse.

  Huomaa kyllä, että keskustelijat ovat yleisten kaavojen orjia, jos joku juurikasvusta piittaamattomuus saa tuollaisen vauhkoontumisen aikaan. Okei joo, ihmetelkää vain, mutta minusta "no se nyt vaan ei häiritse mua" on ihan riittävä vastaus.

  Kyllä minua juurikasvu häiritsi silloin, kun hiuksiani teininä värjäsin, mutta kaikki eivät koe asiaa samalla tavalla. Nykyään en värjää, koska pidän omasta väristäni ja haluan välttää hiusvärien kemikaaleja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sä puhut kyllä niin asiaa! Jokaista häiritsee eri asiat. Muakin häiritsee monet asiat mutta en mä anna niille ajatuksille valtaa ihan näin suuressa määrässä. 🙂

  • Anonyymi

   Juurihan sä annoit ärtymyksillesi niin suuren vallan että paasasit 20 minuuttia niistä videolla 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sekoitat ärtymyksen kyllästymiseen. 🙂 Ette te oo vielä nähneet mua ärstyneenä. 🙂

 • Anonyymi

  Mulla hajoo kohta pää, se on TYVIKASVU! Juuri on päänahan sisällä hiustupessa, sitä ei voi värjätä. :DDDDD