Pihalla5.jpeg
Blogi

Sadepäivänä on ihanaa muistella aurinkoista kesää ja sen kukkaloistoa

Tänään on aivan loistava päivä laittaa blogiin näitä ihania kesäisiä kukkakuvia. Josko vaikka piristäisi kaikkien meidän mieliämme kun ulkona ei ole mikään nätti ilman – täällä sataa ja rankasti. Sain myös osani tuosta rankkasateesta kun menin ystäväni luokse käymään. Ennenkuin menin ystävälleni, kävin Porin keskustan postista hakemassa mulle saapuneen paketin jonka jälkeen menin odottelemaan bussia jolla pääsisin ystäväni luokse. Siinä kun bussia odottelin tutkailin torin marjatarjontaa ja nappasinkin mukaani pensasmustikoita. Toivoin siinä samalla että pääsisin kuivana perinne vaan eipä mua taas kuunneltu. Kaikki oli kunnossa siihen saakka kun mä jäin pysäkillä pois ja lähdin kävelemään ystäväni talon suuntaan. Se tunne kun saat sangollisen vettä niskaasi. Ei kovin mukavaa vaikka eipä se sade kovin kylmä ollutkaan, mutta kyllähän siinä jonkin verran tuli noiduttua tätä surkeaa tuuria. Tiesinhän minä jo eilen illalla että sadetta on luvattu mutta luotin uskomattomaan tuuriini, että pääsisin kuivana ystäväni luokse. No enpä päässyt. Onneksi ystäväni luona sain heittää vaatteeni kuivuriin ja ne oli kymmenessä minuutissa kuivat. Kuivurin lämpimät vaatteet on muuten ihanat!

Mä sain eilen illalla hauskan idean lopettaa tämän viimeisen lomaviikkoni Porinoihin. Siinä vähän kuin eräänlainen kehä sulkeutuu kun aloitin lomani Porinoilla ja nyt sitten lopetan. Jos haluatte osallistua tähän lomakauden lopetukseen niin voisitte heittää tähän postaukseen kysymyksiä joihin haluaisitte että vastaisin Porinoissa. Älkää kuitenkaan pelätkö, näistä ei tule ihan niin pitkät kuin aiemmista mutta kuten te jo varmaan mut tunnette, niin ei se kuitenkaan mikään 15 minuutin pätkä tule olemaan. Kun ei osaa tehdä lyhyitä, niin ei vaan osaa!

En ihan saanut luettua kaikkia kymmentä kirjaa jotka lainasin kirjastosta ennen lomani alkua. Tuon viimeisen eli Paljain jaloin kirjan lukemisessa tuli ongelmia koska se oli todella rankkaa tekstiä itselleni. Kirjaa lukiessa tuntui kuin olisin elänyt uudestaan sen ajan kun äitini sairastui tuohon samaan syöpään, joten päätin lopettaa kirjan lukemisen koska en halunnut elää uudelleen niitä omia pelon ja ahdistuksen tunteita, joita koin äidin sairastumisen takia mutta jotka yritin pitää piilossa, etten itkettäisi äitiä enempää vaan yritin valaa toivoa, että nykylääketiede on osaavaa ja syöpien kanssa on useinmiten melko hyvät ennusteet. Olen todella huono tekemään mitään kirja-arvosteluita mutta voin silti suositella tuota Kati Lepistön Silmänräpäys kirjaa. Se oli niin mielenkiintoista luettavaa, että jatkoin Katin tekstien lukemista hänen blogin puolellaan ja Youtubesta olen katsonut muutamia videoita. Yhden huomion tein kirjan perusteella Katista, hän on sisukas. Oon tässä ajatellut alkaa lukemaan yhden kirjan per kuukausi, tosin se voi olla haastavaa. Eikai siinä silti auta muu kuin mennä kirjakauppaan tutkimaan kirjoja, luulisi että joku kiva löytyy. Niin ja saahan mulle tännekin ehdotella kirjoja jotka olette itse kokeneet mielenkiintoisiksi – erityisesti nuo tuollaiset tositarinan tyyppiset elämänkerrat kiinnostaa.

30 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hahahha, ei tartte ostaa kun kyllä täältä jo löytyy mutta en ottanut mukaan kun luotin uskomattomaan tuuriini. 🙂 How wrong i was. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Varmaankin mutta siltä musta tuntuikin kun sitä kirjotin. 🙂

  • Anonyymi

   Tarkistapa, oot liittänyt pari samaa tekstin pätkää eri kohtiin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kattos vaan! No nyt on muokattu oikeanlaiseksi.

 • Anonyymi

  Mä kysyn, että koska saadaan lisää lähikuvia puutarhasta, kukista ym. Toteutatko joskus enemmän piha- ja puutarha-aiheisia juttuja. Kollaaseja suosikki kasveistasi tai muista puutarha unelmistasi? Teetkö syksyn tullen ehkä kollaasin kuluneen kesän kukista tmv.?

  Lue Eve Hietaniemen Yösyöttö ja Tarhapäivä!

  • Anonyymi

   Niin on, mut auto correct näköjään teki tehtävänsä 🙂 Kiitos korjauksesta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kukista tulee varmaankin lisää syksyn aikana kuvia, mutta muuten mitään muuta ihmeempiä kuvia ei tule, jottei paljastu liikaa.

 • Anonyymi

  Porinakysymys: Kuulutko Pipsukka kirkkoon tai oletko jollain tavalla uskonnollinen?

  Raine

 • Anonyymi

  Lue Eeva Kilven elämänkerrat tai kuuntele ne äänikirjana. Oli vaikuttavaa ja mä tykkään kirjoista, joissa syödään tai tehdään ruokaa – näissä kirjoissa oli vanhan kansan viisauksia ja jotenkin pääsi ymmärtämään evakkojen elämää. Eikös sunkin suku ole evakkoja.

  Äänikirjana mahtava oli myös Mika Waltarin Johannes Angelo. Koskettava ja jännittävä rakkaustarina – niin aitoa ja uhrautuvaa rakkautta!

  Porinoihin toivoisin laukkujuttuja, olisi kiinnostavaa tietää, mitä suutari sanoisi hihnan tekemisestä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia kirjavinkeistä ja laukkujuttuuun vastattu Porinoissa.

 • Anonyymi

  Lisään vielä, että yleensä äänikirjoissa hyvä lukija eli ääni on vaikuttava ja tarinaan pystyy oikein eläytymään mukaan!

 • Anonyymi

  Sun oma tukkaväri on muuten hyvä, ehkä sopisi jokin kiva leikkaus, mutta niin, että jää pitkäksi edelleen. Silmälasit voisivat olla kyllä toisenlaiset, mulla itselläkin on listalla lasien päivittäminen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä siihen varmasti sopisikin mutta nyt oon ajatellut vaan antaa kasvaa. Latvoja varmaan vähän tasoitellaan. Silmälasejakaan en ole nyt hetkeen aikaan vaihtamassa.

 • Anonyymi

  Sulle sopisi hyvin Desigual-tyylinen muotoonommeltu takki. Toisi ryhtiä olemukseen ja iloista väriä. Googleta kuvia. Olen harkinnut sellaisen takin teettämistä, koska ei mahdu oikeat Desigualit.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Varmaan joku voisikin toimia mut ei kaikki.

 • Anonyymi

  Porinoissa olisi kiva kuulla, miksi juuri laukkujen haluat olevan "laatumerkkilaukkuja", kuten itse niitä nimitit (tiedät varmaan myös sen, ettei merkki ole laadun tae?), mutta kaikki muu on luvalla sanoen halpiskamaa (vaatteet, kengät, meikit jne) ja tosi huolittelematonta (alkaen hiuksista ja ruskeiksi kuivuneista kyynärpäistä rupisiin jalkoihin ja ikivanhoihin silmälaseihin)? Miksi ei voisi ostaa esim. pari "laatumerkkilaukkua" ja lisäksi investoida laadukkaisiin kenkiin, vaatteisiin, kauneudenhoitoon jne? Tuo epäsuhta saa varmasti monet luulemaan, että "laatumerkkilaukkusi" on ostettu jonkun turistirysämatkakohteen torilta feikkilaukkukojusta.

  • Anonyymi

   Huh, mitä kommentointia :/ Eipä huvittaisi itseä enää peilistä katsoa, jos omasta suusta tulisi tuollaista tekstiä kanssaihmisen suuntaan.

   – Tilda

  • Anonyymi

   Samaa mieltä Tildan kanssa. Ei voi ihminen voida hyvin, kun sisältään tuollaista pursuaa. Surullista ja säälittävää.

  • Anonyymi

   Olen osittain samaa mieltä anon kanssa. Huolitellumpi olemus sopisi kieltämättä paremmin yhteen merkkilaukkujen kanssa. Nyt lopputulos on hieman homssuinen. Toki voisi asiansa esittää hieman ystävällisempään tyyliin.

 • Anonyymi

  Sun valokuvat on upeita! Sulla on silmää todellakin. Ulkokuvat ja luontokuvat yleensäkin on mielettömän upeita! Sulla on on kyllä taitoa sommitelmiin ja ennen kaikkea kykyä nähdä kauniita asioita. Kaikilla ei tosiaankaan ole. Ole iloinen lahjastasi.

 • Anonyymi

  Lukuvinkkinä heitän Sarianna Vaaran Huomenkellotyttö. Suosittelen!

  Terkuin Noora

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tämä vaikutti esittelyn perusteella kiinnostavalta. 🙂