Ruokap%25c3%25a4ikky5.2.jpeg
Blogi

Ruokapäiväkirjani minun – 5.2.2017

Klikkaa kuva suuremmaksi

Lounas klo 12.00: 
Vadelmarahka jossa siis vadelmaa, maitorahkaa, vettä, vi sibliniä ja banaania.

Välipala klo 15.00:
ProPud Suklaa + päärynä

Päivällinen klo 17.45: 
Perunaa johon sekoitettu salsajauhelihaa + salaattia.     

Iltapala klo 21.20: 
2 porkkanaa, 2 RuisTaika palasta jonka päällä broilerinleikkettä ja munakas halkaistu kahtia molempien leipien päälle + mukillinen kevytmaitoa. .   

Lisäksi olen päivän aikana juonut nesteitä tähän malliin: 
Vettä 1l
Teetä 1,4l

45 kommenttia

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Katsoin aluksi, että lounaalla olisi ollut vispipuuroa! On meinaan tosi herkullisen värinen tuo vadelmarahka! 🙂
    Mielenkiinnosta kysyn, mitä te teette sille lopulle pizzalle jota teitte pellillisen? Laitatteko pakastimeen, syöttekö myöhemmin, syökö miehesi kaiken lopun tms? Mun kompastuskivenä on just nuo jääkaapissa kummittelevat jämät, joita tulee kuin varkain napsittua…

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mä katsoin muuten samaa, vaikka itte sen teinkin. 😀 Mut joo, ihan vadelmarahkaa oli. 🙂 Ja hyvää! Voin suositella. 🙂

      Pizzan lopun söi mies, ei suinkaan samana iltana että jäi seuraavalle päivälle. 🙂 Mä muuten oon ennen kans pelännyt jämiä mitä jää mut sit kun tuo ruokailu on tasaista, niin ei niitä ees tee mieli. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Syön mä välillä. Siis siinä on vaan salsakastiketta, vettä, jalopenoja ja naudan jauhelihaa. Ensin ruskistat jauhelihan, sitten lätkäset puolet salsakastikepullosta jauhelihojen päälle, sitten vähän vettä ja jalopenoja oman maun mukaan. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Tuolla ruokavaliolla luulisi painon putoavan monta kiloa kuukaudessa. Etenkin, jos ihan vähän vielä liikkuu päälle eli vaikka alkuun 30 min reipas kävelylenkki 3-5 krt viikossa.

    Ehkä vähän liikaa punaista lihaa ja kananmunia, joista ainakin liha edesauttaa ummetusta eli itse söisin punaista lihaa maks. 3 krt viikossa, ja kananmunia samalla kaavalla.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Niinhän sitä luulisi mutta ei se aina niin toimi kuin olettaisi. 🙂

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Ei ole terveyssyistä käsien mukaista mättää punaista noin usein. Kannattaa suosia kanaa, kalaa ja palkokasveja proteiinilähteinä.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Tämä asia on tullut selväksi aiemmissa ruokapostauksissa. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Taisi olla jo aika mones vanukas! Ei hyvää päivää, tuollaisen nyt voisi syödä just ja just jossakin reissussa, mutta ei kotona vakisyömisenä. Menet mielelläsi sieltä, missä aita on matalin…

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Hei Pipsa, mitä sanoisit jos tekisin yhden päivän "ruokaehdotuksen" sulle näillä samoilla kaloreilla (noin 1800) ja suurinpiirtein samoilla ainesosilla? Saisit syödä samoja ruoka-aineita mutta vähän eri muodossa, voisi tuoda kivaa vaihtelua? 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kaikin mokomin, varoitan silti jo etukäteen etten voi varmaksi vannoa kokeilevani sitä mutta jos ruoka-aineet on samat kuin nytkin niin uskoisin silti sen olevan hyvin todennäköistä. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Mun silmiini näyttää ihan hyvältä perusruualta. On paljon nuoria jotka elää ihan mikropitsoilla ja hampurilaisilla. Pakasteranskikset ja nakit taitaa olla aika monen lapsiperheen perusruokaa. kyllähän me kaikki tiedetään että se ei ole hyväksi, mutta aika ja raha ja osin välinpitämättömyys kai siihen on syynä.

    Onneksi tämän blogin kommentteja lukiessa huomaa, että suurin osa ihmisistä syö kuitenkin huipputerveellisesti, aina riittävästi kasviksia, herkkuja vain kerran viikossa, aitoa ruokaa, ei maustettuja vanukkaita, eikä herranjumala ainakaan makeutusaineella makeutettuja ruokia tai punaista lihaa. Suomen tulevaisuus on siis tältä osin pelastettu! (Paitsi minä luuseri joka syön pullaakin joka päivä.)

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Normipainoisen ei kai niin painonhallinnan kannalta tarvitsekaan välittää syömisistään. Muuten nyt toki kannattaa katsoa, mitä syö. Minusta tuo vanukas on ihan ok tapa peitota makeanhimoa, ettei sorru muuhun.

      Ehkä näin aina normipainoisena olleena, vaikka mitä ja miten olisi syönyt, on vaikea ymmärtää tuollaista kymmenien, ellei yhteensä 100 kg, painonpudotusprosessia. Elimistöhän toimii varmaan ihan eri tavalla kuin aina normipainon sisällä liikkuneen kohdalla.

      PT ja ravitsemusterapeutti ja ehkä psykologi voisivat yhdessä tukea noin massiivista prosessia. Oikeasti, jos on jo laihtunut 40 kg, ja on yhä sairaalloisen lihava, niin sitä voi olla aika vaikea taklata itse.

      Minä kyllä tsemppaan Pipsaa, mutta pelkkä elämäntaparemontti ja ruokapäikyn jakaminen ei riitä. Itse olen samanpituinen kuin Pipsa, 10 v vanhempi, ja syön varmasti epäterveellisemmin ja enemmän ja käytän alkoholiakin. Silti en liho ja pysyn samassa painossa ruokamäärää (lähinnä herkkuja) fiksaillen. Siksi en pysty edes ymmärtämään, mitä prosesseja tuollaiseen rupeamaan tarvitaan eli laihtuminen ja vielä tavoitepainossa pysyminen.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Kyllähän liki 100 kilon pudotus on valtaisa urakka. Piiahan on noin 160 cm pitkä joten normipaino huitelee jossain noin 60 kilon tienoilla. Tosin jos saa syömiset kondikseen niin mikäs etteikös onnistu!

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Millaista tuo propud on? Onko rakenteeltaan kuin rahkaa vai pehmeämpää? Katsoin niitä kerran kaupassa, mutta hinta oli aika suolainen normi rahkaan verrattuna joten jäi sillä kertaa kaupan hyllylle.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Se on rakenteeltaan aika paljon jacky makupalan vanukkaan muotoa
      Jos tykkää pienestä proteiinin jälkipistelystä niin tää on niille,itte en sitä voinut kun kerran syödän ku en pysty syömään proteeinituoteita kun tulee jälkikäteen mahaolo niistä

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kuten tuossa jo sanottiinkin, niin muistuttaa aikalailla Jacky makupalavanukasta. 🙂

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Itsekin voisit tehdä suklaavanukasta. Tarvitaan vain maitoa, kananmuna, perunajauhoja, sokeria ja vaniljasokeria. Eikä mitään lisäaineita!

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Mä teen itselleni tällaisen välipalan, kun kaipaan jotain makeaa herkkua eli lämmitän mikrossa ruokalusikallisen hunajaa ja kun se on juoksevassa muodossa, sekoitan sen sopivaan määrään skyr-rahkaa tasaiseksi. Skyr on runsasproteiininen valmiste ja tuo hunaja kuitenkin kaikessa makeudessaan luonnontuote, ja niin herkullista näin. Kokeile vaikka joskus 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kuulostaa mielenkiintoiselta, kenties joskus kokeilen. 🙂

    • Anonyymi

      Anonyymi

      No en tietenkään tarkoittanut maustettua Skyriä (miksi siihen laittaisin vielä hunajaakin??), vaan tietenkin tarkoitin sitä maustamatonta ilman mitään aspartaameja ym. Tuo maustamaton Skyr on erinomainen tuote.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mut sepä tuossa vähän onkin, että ei saa syödä näitä jotka on makeutettu aspartaamilla mutta ei sitten käyttää sitäkään missä ois sokeria. Tottakai sokeri on pahasta jos sitä syö liikaa mutta onko esim. yksi sokerilla maustettu rahka pahasta? Tottakai se myös nostaa kalorit mutta miten yksi rahka päivässä tai viikossa haittaisi? Mä en itse henk.kohtaisesti ymmärrä näitä ei saa syödä sitä, ei saa syödä tätä. Musta kaikkea saa syödä, kohtuudella.

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Totta, mutta miksei valitsisi mielummin maustamatonta ja makeuttamatonta rahkaa ja jugurttia ja söisi sitä marjojen, hedelmien ja pähkinöiden/siemenien kanssa. Ei tulisi sokeria eikä makeutus- tai lisäaineitakaan.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Ai hemmetti tätä vanukas-gatea, mä oon saanu niin paljon iloa elämääni näistä vanukas-kommenteista! 😂 Kai nyt Pipsa-hyvä käsität, että elämäntaparempassa tärkeintä on ettei syö mitään omasta mielestäsi hyvää!? 😄 Koko remppa on pilalla jos nautit syömisestä, olkoon kalorit, makrot, protskut tai mitkä vaan sallituissa rajoissa: EI KÄY SILTI!!! 😂 Porkkanatkin syöt väärin, niitä on liikaa, niissä on kuoret tai ei kuoria, ne on tylsiä ja ykstoikkosia, väärän sävysiä jne.

    Ei voi kun hattua nostaa Pipsalle! Uskomattoman hyvät hermot, ansaitsisit siitä palkinnon!!! 😄

    Tsemppiä jatkoon! 😊👍🏻

    • Ansku

      Ansku

      Minäkin tirskahdin. Löysin blogisi pari tuntia sitten ja olen selannut aikaisemmat vuodet sieltä täältä. Tykkään blogistasi, mutta en suuremmasta osasta anonyymejä, miksi muuten pitää kirjoittaa anonyyminä? Helpompi olla ilkeä? Ihailen hermojani ja toivon tsemppiä näiden anonyymin yms. kanssa. Vaikka avaudut ruokien kanssa, ei kenelläkään ole oikeutta epäillä rehellisyyttäsi tai arvostella syömisiä. Tuntevat itsensä varmaan paremmiksi ihmisiksi näin tehdessään. Hyvä on myös muistaa, että kyllä isompi ihminen tarvitsee laihtumiseen hieman isommat kiloinen. Tosin, minusta annoksesi näyttävät hyviltä. Ihania asuja, rohkeita. Kunhan saan kuluvan vuoden kahlattua, siirryn Facebookiin sivuillesi. Plussaa vielä porilaisuudesta 🙃, itsekin sieltä lähtöisin ja äitini asuu edelleen ja muita sukulaisia. Terveiset Turusta ja tirskahtelemisiin. Anoille: Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja muistakaa, että blogien takana on elävä tunteva ihminen. ❤️

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Nam, herkullisen näköistä on ja monipuolista. Noilla jaksaa, mutta kaloreita kuitenkin vähän. Itse syön aika vähän aterioilla, mutta sitten lankean jääkaapissa oleviin jämiin. Eli pitäisi suunnitella tarkkaan, mitä syö ja ostaa vain sen jääkaappiin.

    Luin just Iltalehdestä naisesta, joka oli laihduttanut 50 kiloa yli sadan kilon lähtöpainosta ja hän oli aivan huikaisevan hyvännäköinen! Eli ei mene sinullakaan enää pitkään samoihin mittoihin 🙂 Tsemppistä!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Juu, kyllä näillä jaksaa. Ja hei, kyllähän nää mun ruokailut suunnittelua vaatii. Kalorit, makrot. Kaikki pitää katsoa hyviksi. Mullakin se ongelma et jää rasvat aika alhaisiksi jos en seuraa sitä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *