Ruokap%25C3%25A4ikky21.1.jpeg
Blogi

Ruokapäiväkirjani minun – 21.1.2017

(Klikkaa kuva suuremmaksi)

Ajatuksia:

Ja taas kerran ollaan myöhässä tämän ruokapäikyn kanssa, mulle tuli muutama kyselykin tuossa tunti sitten, että tuleeko päiväkirjaa enää ollenkaan kun huhu kertoo että olisin lopettanut. No nämä ovat huhupuheita vaan, en siis ole lopettanut Ruokapäikkyä vielä. Musta näiden teko on ollut hauskaa vaikka harmillisesti tuntuvat ärsyttävän joitakin. Ikävää. Itse koen pystyneeni tällä tavoin syömään ”kunnolla” kun on pitänyt Sulamon avulla katsoa että saa makrot ja kalorit kuntoon. Lainausmerkeissä tuo kunnolla koska kyllä sitä parantamisen varaa aina löytyy.

Okei, tässä päivässä mulla on vain kolme ruokakertaa mutta mä nukun aina vapaalla myöhempään kuten jo aiemmin kerroinkin ja tällä tavalla olen mennyt jo pidemmän aikaa. Nälkää en nähnyt missään vaiheessa päivää. Näistä jäi kalorit jonkin verran alhaisemmiksi eli olisin voinut ottaa vaikka pientä hedelmävälipalaa mutta koska ei ollut nälkä, niin ei tullut edes mieleen ottaa. Tai olisin voinut ottaa vaikka kolmannen pizzapalasen. Eli tässä olisi pientä korjauksen varaa.

Pistetään tähän nyt vielä tämäkin, Eli siis, en edelleenkään kaipaa vinkkejä miten voisin syödä paremmin. Kysyn sitten jos johonkin kaipaan neuvoja. Kiitos kuitenkin huolenpidosta. Ja kuten sanoin, parannettavaa toki löytyisi ja ne yritetään ottaa korvan taakse. Ja sitten pakko sanoa, kun tänne tulee jonkin verran noita kasvisruuista ehdottelevia, niin tosi kiva kun ehdotatte mutta pyydän ettette suuttuisi jos mä en niistä ole kiinnostunut. Yrittäkää siis kunnioittaa mielipidettäni, älkääkä heti tuomitko mua pahaksi, pahaksi ihmiseksi koska en suostu syömään kasvisruokaa. Se on varmasti ihan hyvää, mutta kiltit, älkää tuputtako. 

Aamupala/Lounas klo 14.00
Tein itselleni herkullisen puurolautasen täynnä maitorahkaa (raejuusto loppui), vadelmia, banaania, mustikoita ja mustikkakeittoa.  
Illallinen klo 19.00: 
Illalliseksi tehtiin VHH-pizzaa, jonka täytteeksi tuli tomaattimurskaa, tomaattia, jauhelihaa, paprikaa, sipulia, ananasta, oreganoa ja juustoraastetta. Lisäksi otin salaattia joka sis. kurkkua, sipulia ja paprikaa. Otin myös yhden santsipalan pizzaa lisää, tästä ei kyllä kuvaa mutta pala samankokoinen kun tuossa kuvassa. 
Iltapala alkaen klo 23.15: 
Iltapalaksi vadelmasmoothie, johon tuli maitorahkaa, vadelmaa, mustikkasoppaa, oliiviöljyä, pellavansiemenrouhetta, vi siblin ja vettä. Lisäksi sour&cream sipsejä herkkuhetkeen joka oli heti smoothien juonnin jälkeen. 
Lisäksi olen päivän aikana juonut nesteitä tähän malliin: 
Päivän aikana n. 1,5l vettä
Ehtoolla 1l valkoista teetä

35 kommenttia

 • Anonyymi

  Oisko sulla antaa ton vhh-pizzan reseptiä? Tai siis lähinnä pohja kiinnostaa, näyttää hyvältä 🙂 ois joskus kiva syödä pizzaa ilman hiilariähkyä!

 • Anonyymi

  Jos olet nyt saanut +10 ja kerroit syöneesi kakkuu na piparii niin eikö nyt kun koitat tota valtavaa plussaa saada pois vähän huono hetki herkutella jo nyt?

  Koita saada ensin ne +10 pois ja kun ne on menny ni herkkuja.
  Sipsit kerää pelkkää nestettä ja toi sun litran tee on pepussa kohta. Ja rasvamäärä sipseissä…

  Aikuinen ihminen pystyy olemaan viikon ilman herkkuja jos aiemmin on mätännyt jo huolella itelleen +10

  • Anonyymi

   Mutta jos kyseessä on elämäntaparemontti, eikä mikään dieetti, niin miksi herkut pitäisi jättää aluksi pois jos ne lopulta kuitenkin meinaa sisällyttää? Tuosta tulee vaan turhaa jojoilua

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enhän mä heti herkkuehtootani pitänyt kun plussa selvisi. Mutta ihan turhaan olet huolissasi, pysyin sipsineen päivineen kalorirajoissa eli mitään plussaa ei tästä päivästä tullut. 🙂 Sitä paitsi tässähän mä yritän nyt päästä takaisin normaaliin rytmiini johon sisältyy sipsit – herkkuillalla. 🙂

 • Anonyymi

  Mitä tohon vhh pitsaan tulee? Hiilareita ainakin ananaksesta? Onko pohja tehty siitä maitorahkasta vai onko toi paleo-kananmunapitsa joka muuten on super hyvää vähähiilarista!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pohjan ohje löytyy tuolta ylemmästä kommentista jo. Ja kaikki mitä pizzaan tulee täytteeksi, lukee postauksessa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Linkki pizzapohjaan löytyy ekasta kommentista. 🙂

 • Anonyymi

  Mistä teit vhh-pizzapohjan? Kukkakaalista?

  En katsonut mitä aiempaan keskusteluun oli jatkettu siitä kouluruoasta, ja tiedän että haluut pysyä turvallisilla vesillä, mutta tiesithän että kouluruoka on rakennettu ravitsemuksellisesti oikeanlaiseksi. Ruokalassa voi ottaa myös vaikka pelkän salaattipöydän antimia ja kylkeen lihaa, niin tulee hyvä ruokasetti. Siis kun sanoit ettet siksi uskalla syödä siellä ettet tiedä ruoan kaloreita jne. Samoissa kaloreissa ne pyörii kun sun eväsleivätkin, mutta oishan se monipuolisempaa plus toki sosiaalinen tapahtuma. Musta ois kiva nähdä sun ruokapäiväkirjassa vaikka viikko niin että käyt syömässä kouluruoan, lukijat voi sit vaikka arvioida sulle sitä kalorimäärää jos tarvii 🙂 Ja jos viikon jälkeen tuntuu paskalta, niin palaa eväisiin. Kouluruoka on peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa aina ihan superia! Oispa itselläänkin vielä mahdollisuus yhtä edulliseen ja monipuoliseen lounasruokaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Linkki pizzapohjaan löytyy ekasta kommentista, ei ollut kukkakaalia.

 • Anonyymi

  Moikka Pipsa! 🙂 Onko nämä mitä olet syönyt ruokapäiväkirjassa personaltrainerin tekemästä ruokavaliosta?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pizzapohjan linkki löytyy ekasta kommentista.

 • Anonyymi

  Ei millään pahalla mutta jollet vinkkejä halua ja jokapäivä syöt suurinpiirtein samallalailla niin mitä järkeä on postata blogiin näitä kuvia?
  Suurin työ tapahtuu kumminkin omassa päässä eikä siinä että olet jollekulle "tilivelvollinen".

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä laitoin tämän ruokapäikyn tänne lähinnä itseäni ajatellen, jos tämä auttaisi pääsevään kiinni siihen normaaliin rytmiin syömisissä ja juomisissa. Mä tiesin että mä syön suht samaa joka päivä ja varmaan aika moni lukijoistakin, mut silti moni oli innostunut tästä ideasta. 🙂 Enkä tosiaan ole tilivelvollinen kenellekään muulle kuin itselleni. 🙂 Tietty se on kiva jos joku muu inspiroituu näistä jne.

 • Anonyymi

  En ole lukenut kaikkia kommentteja kaikkiin postauksiin, joten siksi kysyn: minkä takia et halua syödä kasvisruokia?

  Minä syön kaikkea, mutta lihan syömisessä arveluttaa eniten eläinten kohtelu ja olot, jossa lihatuotannon eläimet -valitettavasti joissain paikoissa- joutuvat elämään. Menin joitakin vuosia sitten lukemaan Syötäväksi kasvatetut-kirjan ja sen jälkeen olen miettinyt näitä asioita enemmän ja pyrkinyt ostamaan luomulihaa ja ulkoilevien kanojen munia, aina kun mahdollista. Muutama kuukausi testasin, minkälaista olisi olla kokonaan ilman lihaa ja pidin lihattoman kuukauden. Yllättävän helposti se meni, kalaa tuli syötyä enemmän. Nyhtökaurasta ja Härkiksestä sai yllättävän "lihantuntuisia" ruokia, kuten spagettikastiketta, upposi miehenkin täydestä. Mutta töitä ruuan valmistus vaati enemmän kuin lihan syöminen ja miettimistä. Kuukauden jälkeen palasin tavalliseen ruokavalioon, mutta silti lihaa syön nykyään tosi harvoin. Enkä tällä kommentillani halua mitenkään tuputtaa kasvissyöntiä, valotin vain, että ainakin omalla kohdallani taustalla on muu kuin halu lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa (mikä toki oli hyvä sivuvaikutus).

  Makeutatko noita rahkaruokia, aamupalaa ja smoothieta, jollain? Minä en onnistu saamaan alas rahkaa ilman makeutusta ja karppisokerilla makeutettuna uppoaa jo paljon paremmin.

  -hss

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei siihen ole mitään ihmeeellisempää syytä miksi en syö kasvisruokia. Kyl mä varmaan söisin jos joku innokas tulisi mulle ne tekemään. 😀 Toinen on myös se, että mitä enemmän mulle jotain tuputetaan, sitä enemmän pistän asialle hanttiin. 😀 Et kannttaa ehkä lopettaa se kasvisruuan tuputtaminen 😀 Rahkaruokia makeutan ainoastaan marjoilla ja mustikkakeitolla. Ei sokeria tai muuta makeuttajaa jos sellaisia meinasit.

 • Anonyymi

  Tiedän, ettei kasvisruoka ole juttusi, mutta oletko koskaan ajatellut esim. jatkaa jauhelihapihvitaikinaa soijarouheella tai Härkiksellä (härkäpavuista tehty jauhelihan "korvike"), jolloin punaisen lihan määrä jäisi pienemmäksi? Soijarouheesta voi myös tehdä murukastikkeen, hyvää tulee kun maustaa.

  • Anonyymi

   En oikein ymmärrä jakaa näitä ruokakuvia julkisesti kun et keskustelua aiheesta kuitenkaan halua saada ja jos joku ehdottaa niin vastaus on tuota luokkaa. Menisit vaikka harrastamaan liikuntaa, joka tukisi elämäntaparemonttia huomattavasti enemmän. Sen sijaan hukkaat aikaasi näiden kommenttien lukemiseen ja kommentointiin joka selkeästi ärsyttää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mitä muutakaan voisin vastata? Koska en ole ajatellut jatkaa jauhelihaa soijalla. 😀 Ja kun mähän olen sanonut, etten kaipaa tähän nyt mitään ruokaneuvoja tai kasviskäännytystä. Keskustelua voidaan toki pitää. Ja se on joku muu ketä tämä tuntuu ärsyttää kuin minua itseäni. Mua ei ärsytä mikään näistä, lähinnä huvittaa kun olen omat kantani sanonut enkä jaksaisi kommenttikaupalla kertoa samoja asioita. Tässä vaan kuljetaan ympyrää joten tottakai siinä varmaan joku saattaa ärsyyntyäkin mutta eikö silloin olisi parempi katkaista se ympyrän kulkeminen? Voisin toki ottaa kommentoinnin pois jos se helpottaa asiaa. 🙂

  • Anonyymi

   Onko sinulla yhtään kasvissyöjäkaveria? Nuoret ihmiset kun aika usein ovat joko tiukkoja vegaaneja tai sitten ainakin sellaisia, jotka eivät syö ollenkaan punaista lihaa. Ajattelin vaan, että saisit sieltä vinkkejä ja joku voisi sinulle tehdä kasvisruokaa. Ei ole mitään rakettitiedettä kyllä sekään…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On mulla ja olen heidän luonaan kasvisruokaa syönytkin. Ja juu ei, ei se rakettitiedettä ole mutta kyllä sen täytyy silti itsestä lähteä jos sellaista alkaisi täysin syömään.

 • Anonyymi

  Jos nyt jätetään tuotantoeläinten kohtelu huomioimatta (joka siis itselläni on suurin syy siihen, miksi en punaista lihaa syö) niin etkö ole huolissasi terveydestäsi? Ja tällä en siis tarkoita ylipainoa, vaan syömääsi punaisen lihan määrää. Punainen liha on todistetusti epäterveellistä ja tuossa määrin jo erittäin epäterveellistä. Kovettaa verisuonia, lisää kakkostyypin diabeteksen, Alzheimerin ja erityisesti suolistosyöpien riskiä.

  Jos niinkin simppelillä asialla, kuin kasvisruuan lisäämisellä ja punaisen lihan käytön vähentämisellä voi olla jo reiluja positiivisia terveysvaikutuksia, niin eikö se olisi sen arvoista? Ja ei, en halua tuputtaa, haluan vain herättää keskustelua, koska mielestäni aihe on todella mielenkiintoinen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tottakai olen huolissani terveydestä siksihän mä elämäntaparemontilla olen. Se ei vaan tarkoita sitä että vaihtaisin lihan kasviksiin. 🙂

  • Anonyymi

   Kyse olikin siitä, että kun varmasti tiedät punaisen lihan olevan terveydelle haitallista, niin miksei sinua huoleta sen ylenmääräinen syöminen, jos kerran olet huolestunut terveydestäsi?

   Lähinnä ihmisiä ehkä kiinnostaa ja ihmetyttää se, miksi olet niin negatiivinen kasvisruaan suhteen. Se, että syö kasvisruokaa, ei tarkoita sitä, että täytyy ryhtyä vegetaristiksi tai vegaaniksi. Jo yksi kasvisruokapäivä viikossa on elimistölle plussaa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei se huoleta koska en mä syö sitä lihaa niin paljoa.

 • Anonyymi

  Juu, ota se kommentointi pois. Kokonaan. Helpottaa varmaan puolin ja toisin pitkässä juoksussa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi olla viisaampaa. Keskustella voi vaikka facebookissa asiasta. 🙂

 • Anonyymi

  Enpähän ole koskaan ennen lukenut kolmekymppisestä, joka syö noin paljon lihaa…