Sillarosmo.jpeg
Blogi

ROSMO

Mulla on pieni ongelma.
Ongelma nimeltä Silla.

Aina kun alan syömään välipalaa, eli ruisleipää jonka päälle tulee juustoa ja broilerinleikkelettä (oi nam nam) mutta ongelma onkin siinä, että sä et saa hetkeksikään laskea niitä oman onnen nojaan sillä muuten rosmo tulee ja nappasee. Rosmo nimeltä Silla. Sain napattua muutaman kuvankin tästä, kun rosmo yrittää vaivihkaa varastaa, vaikka mamma on kokoajan tarkkana. Jos otat leivät suojaan, eli käsivarsien väliin – alkaa sivusta kuulua pientä ”mää mää” märinää ja jos sekään ei riitä, niin sitten varovaisesti läppästään tassun kanssa. Vaihtoehto olisi pistää ovi kiinni, mutta sitten sydän vuotaa kyyneli, kun toinen siellä oven takana miukuu ja kolistelee ovea.

Mä oon liian kiltti meidän rosmolle.

22 kommenttia

 • Unknown

  Mää en kestä <3 Ei mun Mirkusta tarvi ottaa kuvia enää ollenkaan kun on taas niin samanoloiset eleet. Meillä kans katoaa leikkeleet aika nopeeta jos selkä kääntyy. Meillä tosin riittää kun heittää mikrokuvun tai ihan vaan mainoslehden päälle, niin saalis on sen jälkeen täysin saavuttamattomissa.
  Joskus röyhkeyden ottaessa välillä vallan (ja suihkupullon ollessa ulottumattomissa) se tulee siihen olohuoneen pöydän viereen kahdella tassulla seisomaan ja maaninen katse silmissään haromaan tassua. Nyt on kyllä vähentynyt kerjääminen, kun ollaan pidetty nollatoleranssi.
  Märinä on kyllä hauskan kuuloista 🙂 Mirkku kun on muutenkin kovin puheliasta sorttia, niin on kyllä hauskan kuuloista kun torun jostain ja vastauksena on todella kyllästynyt "Mjäh!"

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Meillä ei se kupu täysin estele, sit ne vaa liikuttelis sitä. 🙂 Vai on samanoloiset eleet, heh. Meilläki siis vain Silla tekee tuota ja vain minulle. 🙂

   Meillä kans Silla on kaikista puheliain. 🙂 Se on niin hauskaa kuunneltavaakin. 🙂

 • Lumina Scargall

  Hehheh.. Tiiän tunteen, mun valkoinen poikakissa tekee samaa kun on tonnikala kyseessä. Annan sitä vähän herkkuna joskus jos itsekin syön. Toki se söis varmasti nii paljon ku vain antaisi 😀 Joo tiedän ettei sais antaa, mut eipä tuo noista pienistä määristä ole miksikään mennyt. Tiiän ulkomailla kissoja jotka saa pääruoakseen kalaa ja tonnikalaa, että tiedä sitten. Mutta ei tuota mun höpöä voi täysin ilmankaan suurinta herkkuaan jättää :') <3<3<3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä meilläkin kissat tonnikalaa syö, tosin siis kissanruokana. Ei sellaisena kunnon tonnikalana. 🙂 Jos joskus tykätään antaa herkkuja, niin sitten katkarapuja. Ne on kaikkien mieleen. 🙂

 • Anonyymi

  Miksi et kasvata kissojas kissoiksi? Kissan paikka ei ole ruokapöydällä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No se ei nyt vaan haittaa meitä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kyl söpö. Mut oon mä pitänyt jöötäkin, että ei todellakaan saa herkkuja vaikka kovin kerjäileekin. 🙂

 • Anonyymi

  Hei Pipsa! Meilläkin lähtee kinkkusiivut vaikka leivän välistä, jos poistuu vaikkapa hetkeksi..

  Kannattaa antaa kissoille myös raakaruokaa, ainakin puolet ruoasta: broilerin lihaa luineen raakana, possun sydäntä, suikaleita.. mitä vaan, paitsi maksaa vain noin kerran viikossa. Raakaruoka pitää ikenet kunnossa ja tulee paljon edullisemmaksi, kun koko ruoka on "täyttä tavaraa" eli proteiinia. Jos on kauppahalli lähellä, sieltä saa edullisesti "jämälihoja", mutta kissalle suurta herkkua: broilerin sydämiä ja kivipiiroja, näitä saatu joskus ihan kaupanpäällisinä. Kannattaa kokeilla, en tiedä, vaikka antaisitkin, en ole montaa päivitystäsi vielä lukenut.

  Ihania kissoja sinulla!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siirin kanssa meillä on sopimus. Mä sanon sille EI, niin se ei yleensäkään silloin koske. Sit kun tuun, niin muistan kehua. Meillä ei oikein voida kissoille antaa raakaruokaa, sitä kyllä muuten suosittaisi, mutta kun Siirin maha ei niitä jostain kumman syystä keksi, eikä tykätä lähteä siihen että vaan kaksi muuta saisi ja kolmas ei. Ja sekin pitäisi pitää oven takana sen aikaa, kun toiset syö. Ei siis kivaa hänelle.

 • Anonyymi

  Kuuluuko sinun diettiisi leipää? Aika omituista, koska kaikki tietää että leipä lihottaa.

  • Anonyymi

   Mikä tahansa lihottaa, kun tarpeeksi syö. Kieltäydyn uskomasta, että maailman ylipaino-ongelma syy on leipä…

  • Anonyymi

   Siltähän tuo näyttää, että lihottaa, kun katsoo mitä tuloksia Pipsa on uudella ruokavaliollaan saavuttanut…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, välipalalla saan syödä leipää pari viipaletta. No tuskinpa kaksi jälkiuunipalaa lihottaa, ellei niitä sitten syö kauheata vuorta ja sitten vielä kauhea leikkelevuori päällä. Siis kyllähän kaikki lihottaa, jos sitä liikaa syö. Ruisleipä ei kuitenkaan ole sieltä pahimmasta päästä. 🙂 Ja hyvinhän tässä on laihduttu vaikka leipääkin olen syönyt. 🙂

 • Anonyymi

  "Kaikki tietää että leipä lihottaa". Just joo. Ei leipä todellakaan lihota, paitsi jos syö tyyliin reilusti yli kymmenen palaa päivittäin, mutta mikäpä ei silloin lihottaisi. Syön aamu- ja iltapalojen yhteydessä yhteensä leipää ehkä 3-6 palaa päivässä (näkkäriä, ruisleipää yms.), enkä ole koskaan ollut ylipainoinen. Ja syön kaks lämmintä ateriaa päivässä, joten painoon ei kyllä ole vaikuttanut muusta ruuasta tinkiminen. Toki koetan liikkua aina päivittäin – ja just siks leipä pitää hyvin nälän poissa.
  Nimim. Kuuluuko sinun diettiisi ruokaa? Aika omituista, koska kaikki tietää että ruoka lihottaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta turiset. Mikä tahansa lihottaa, jos sitä syö liikaa. Ja toki myös leivän laadullakin on merkitystä. Itse syön reissumiestä tai jälkiuunipalaa. Mieluummin tuota jälkimmäistä, paremmat kuituarvot.

 • Anonyymi

  Oi ihana rosmo Silla! Eihän tuota voi nyt vastustaa 🙂 ehkä sun pitäis varata Sillalle aina oma viipale ni saisit rauhassa syödä leivän 😀
  -kiia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi kun se toimisikin noin, mut ei. Se vetäisisi oman viipaleen napaseensa ja sitten tulis kerjäämään lisää. 🙂