maisemaa1.jpeg
Blogi

Riippusillalla

Mieheni yllätti mut viikonloppuna täysin kun halusi viedä mut taas ajelulle. Noita ollaan tehty nyt tässä kesän mittaan ihan kivasti mutta ei vielä tällä tavalla. En siis tiennyt lähtiessämme että minne menisimme. Joten oli kyllä ihana yllätys kun saavuttiin tuon Säpilän Riippusillan luokse.

Innostuneena kuvailin sitten maisemia minkä ehdein ja nautein. Voi pojat miten mä nauteinkaan tuosta vaikkei nyt kovin lämmin ilta ollutkaan. Kovin myös teki mieli heittäytyä tuohon jokeen uimaan. Katsokaa miten hauskasti puu on muokkautunut tuon teräsvaijerin kohdalla. Aina jännä!

Pientä faktatietoa tuosta riippusillasta. Lähteenä käytetty Wikipediaa ja sieltä voi halutessaan käydä katsomassa lisätietoja.

Säpilän riippusilta sijaitsee Kokemäen Säpilässä ja se on sinne rakennettu vuonna 1950. Silta on 164 metriä pitkä ja 2,1 metriä leveä. Silta on tarkoitettu kevyen liikenteen käyttöön. Silta myöskin huojuu ja notkuu (natisee) kannatinvaijereiden varassa.

Silta on Riippusillantien ja Uppalantien yhdistävä kevyen liikenteen
raittisilta. Säpilän niemen puolella silta on alempana, joten tullessa
Kyttälän puolelta jokea on alamäkeä. Se on tarkoitettu kevyen liikenteen

käyttöön. Mutkitteleva Kokemäenjoki erottaa noin seitsemän kilometriä
pitkän Säpilänniemen, josta ei ole maantieyhteyttä joen yli. Sen sijaan
niemen kärjen lähellä joen ylittää puukantinen kevyen liikenteen
käyttöön tarkoitettu riippusilta.”

Muutamassa kohdassa oli kiinnitettynä noita rakkauslukkoja. No romanttisempaa paikkaa saa kyllä -ainakin Satakunnasta- hakea. Kiva myös että noita lukkoja saa olla kun yleensähän ne leikkaavat tuollaiset pois jos johonkin sillalle ilmestyy. Mielestäni myös Porin sillassa oli näitä aikalaillakin kunnes ne leikattiin pois.

Piti ottaa ihan teitä varten videokuvaa tuolta Riippusillalta ja videolla näkyy -pienesti- miten silta huojuu ja natisee. Se oli jännää olla sillalla ja kävelläkin siinä, kun kokoajan tunsi pientä huojuntaa. Vaikka tiesihän sen ettei siinä nyt mitenkään kävisi mutta oli silti kiva jännäillä tuota tunnetta.

Kävimme myös Kolsin Voimalaitoksen luona ja mä nautein täysin rinnoin upeista maisemista. Mies ei innostunut samalla tavalla kauheasta pudotuksesta kun auton kanssa mentiin ylitse. Vielä kun pääsiis käymään Harjavallan voimalaitoksella kuvaamassa – no ehkä ens kerralla.

15 kommenttia

 • Marikamaria

  On Porin sillassa vieläkin niitä lukkoja ja ne säilyy siinä vielä rempankin jälkeen. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai on vai? Ei oo tullu nykysin liikuttua sieltä, niin en tiedä. Joskus ainakin oli juttua miten kaupunki leikkasi niitä sieltä pois. Vai oliko sekin joku suunnitelma mikä ei toteutunutkaan. Kiva että säilyy. 🙂

  • Marikamaria

   Juu on, ei siitä montaa kuukautta oo kun Satakunnan kansassa uutisoitiin siitä mitä niille käy rempan jälkeen. 🙂 Mäkin muistan et oli jotain juttua niiden poistamisesta, mut oisko noussu sit niin iso paskamyrsky siitä ettei sit poistettukaan? En tiiä. 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii oiskohan jotain tommosta sit tapahtunut jos ei kerran poistettukkaa. Tosin mun mielestä ne on kiva lisä siinä sillassa. En ymmärrä mitä vaaraa niistä voisi olla? Tampereellahan taitaa kans olla joku silta noita lukkoja täynnä, en vaa muista mikä silta. 🙂

 • Kirsi

  Jos riippusilloista tykkäätte, niin teidän pitää joskus tulla tänne Äetsään 😉 Tuo Keikyän riippusilta kun on Suomen pisin riippusilta ja voimalaitoskin vieressä on aika kuvauksellinen 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oiii, kiitoksia. Pitääpä joku kerta mennä käymään. 🙂

 • Anonyymi

  Justhan oli uutinen jossain päin Eurooppaa, että koko kaide sortui, kun lukkoja oli niin valtavasti. Olisko ollut Venetsiassa. Että voi olla vaarallistakin….

  Viimeksi, kun olin Tampereella jäi vähän aikaa kävellä kaupungilla, niin kävin niitä lukkoja katsomassa. Siellä niitä on melkoisesti, mutten minäkään tiedä sen sillan nimeä. Siitä torilta, kun käppäilee lähemmäs sitä vanhaa voimalaitosta vai mitä ne rakennukset on, niin siellä se silta on. Otin valokuviakin niistä lukoista.

  • Anonyymi

   Pariisissa. Suomessa tuskin on yhtä romanttisia siltoja, joten vaaraa täällä tuskin on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, Pariisissahan se oli romahtanut ja siellä kyllä uskoo. Mutta joku Porin silta, niin en nyt muutamasta lukosta vielä hermostuisi. Tai eihän ne ilmeisesti oo niitä nyt sitten poistaneet. Tosiaan, ei niitä ole täällä meillä kovin paljoa. Tampereellakin enemmän – Kiitoksia muuten kun kerroit missä se lukkosilta on. 🙂

 • Anonyymi

  Kävin joskus vähän lyhyemmällä riippusillalla, ja se oli niiiiiiin pelottavaa 😀 Pelkäsi koko ajan, että nyt tää silta romahtaa 😀 Tonne mun on pakko päästä!! Miten oonki missannut, vaikka Porissa asun?? x)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No enhän mäkään tuosta tiennyt vaikka Porissa kans asun. 🙂 Riippusillat on kyl kivoja kun niissä on se pieni viehätys ja jännitys. 🙂

 • Anonyymi

  Asiasta viidenteen, oletteko seuranneet jalkapalloa? Me täällä vietetään viileää rauhallista kaupunkijuhannusta ja katsellaan mm-kisoja. Syödään ja juodaan ja ollaan rauhassa:)
  –Victoria–

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nooo, mies on jotain pelejä katsonut mutta itseäni ei tuo jaksa kiinnostaa. 🙂

  • Anonyymi

   Sen verran haluan minäkin sanoa että eihän Se silta lukkojen painosta romahda, vaan siitä että lukko hankaa maalipinnan rikki ja kaide alkaa ruostumaan, siksi ovat joutuneet poistamaan lukkoja 🙂