joulutori2.jpeg
Blogi

Porin Joulutori

Tänään tuli käväistyä Porin joulutoria ihmettelemässä ja kun oli vähän pilvisempi päivä, niin sai ihasteltua ihania jouluvaloja siellä täällä. No siis ankeahan tuo on, eihän siitä mihinkään pääse. Luntahan se tarvitsisi piristämään vaan emmepä me taida mitään lumeksi kutsuttua saada ainakaan jouluksi.

On silti kiva että tuollaisia piristyksiä järjestävät. Joulutoria ei siis ole aiemmin ollut. Jospa ens vuodeksi saadaan sitä luntakin. Yhdessä putiikissa oli mitä ilmeisemmin lammastalja ja heti mä näin silmissäni miten Siiri omisi sen itselleen jos meille tulisi.

Seisoskelin ihan hetken aikaa paikoillani ja katselin vaan kun ihmiset mennä liihottelivat. Aamuisin keskusta on ihan hiljainen mutta jo parissa tunnissa se alkaa vilkastumaan. Näin joulun alla en edes haaveilekaan meneväni mihinkään kauppoihin, ellei ole ihan pakko. Olen ostokseni tehnyt jo hyvissä ajoin. Inhoan jonottamista ja ennenkaikkea niitä jotka yrittää etuilla.

Käykääpä muuten kurkistamassa Instagramin (@pipsa83) puolelta pieni pätkä Joulutorin joululauluista.

Olen myöskin innostellut sitä että enää huominen työpäivä jonka jälkeen saan ladata akkujani. Oon ollut nyt väsyneempi mutta syy kyllä tiedetään. Jos joku on mut aamubussissa bongannut niin on varmaan ihmetelleet kun pää nuokkuu, mut ei hätää mää siinä vaan torkkuilen. Ainoo mitä toivon etten kovasti ainakaan tuhisisi, koska nyt on saatu ihan videolle että mä tuhisen ja melkose lujaa (tuh-tuh-tuuuuuuh) Mut tosiaan, tuhisen – silleen hienon naisen lailla, eikä mitään kunnon karsia äijäkuorsausta. Myöskään se omituinen aamupahoinvointi (joo, ei ole sitä miltä kuulostaa) ei ole lähtenyt pois ja jonkin verran vie energiaa aamuilta. Saisi jo loppua.

Nyt olen vain nauttinut saunan jälkeisistä lämpöfiiliksistä ja samalla miettinyt huomisia Porinoita. Vaate-esittelyiden tekeminen taas innosti niin paljon videointiin. Olen myös innostunut askartelemaan pi-iiitkästä aikaa ja tekaisin sitten teille ihanille lukijoilleni joulukortin kunnen nyt kaikille voi ihan oikeata joulukorttia lähettää, mutta onneksi on tämä blogi ja sen kautta voi lähettää kortin jokaiselle. 

19 kommenttia

 • Anonyymi

  Vai että aamupahoinvointia 😉 eihän vaan ole pikku-Pipsa tai pikku-Isäntä tulollaan?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ja kuten tekstissä sanoin, niin ei ole sitä miltä kuulostaa. Mutta siis aamuisin tai aamupäivän aikana saan ajottaisi oksennushetkiä ja se syö energiaa. Syytä moiselle en tiedä, mutta en ole raskaana. Ja kyllä, asia on tutkittu ihan lääkärinkin kautta.

 • Sari

  Mäkin käväsin eilen Porissa täältä "maalta" ja odotin joulutorilta kyllä vähän enemmän! Muutama koju oli iltasella vielä auki, mutta osa oli jo luukut kiinni. Viikonlopuksihan sielä pitäisi myyjien määrä moninkertaistua – mutta niin varmaan myös ihmismäärä eli ei meikäläisen paikka. Muuten oli pitkästä aikaa mukava käydä Porissa, sai hoidettua viimiset joululahjaostot, kaffiteltua kaverin kanssa ja bongattua ihana luomu/maalaispuoti siitä torin laidalta, tiedätkö? Multa jäi nimi painamatta mieleen ja olis kiva katsoa, onko heillä nettisivuja. Sieltä sai kaikenlaista luomuruokaa, tuoreita leivonnaisia ja käsitöitä. Mukavaa joulun aikaa teille! Toivottavasti saat akut ladattua, itselläkin on tänä syksynä ollut jotakin käsittämätöntä väsymystä, aina vaan vois nukkua…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai viikonlopuksi myyjien määrä tuplaantuu, oiskohan Tuomaan markkinoilla se vaikutus? 🙂 Juu, tiedän mitä puotia tarkoitat. Se on se maalaispuoti Wanha. Olen käynyt silloin kun se avasi ovensa. Pitäisikin hakea sieltä sitä jogurttia. 🙂 Kyllähän mie saan varmasti akut ladattua joululoman aikana. Jaksaa sitten taas. 🙂 Höh, ei tuollainen väsymys ole kiva. Itselläni ei ihan noin ole väsy ollut, ajottaista siis vain. Mutta hei, hyvää joulua! 🙂

 • Anonyymi

  Mietin tuota pahaa oloa aamuisin, voisiko johtua alhaisesta verensokerista? Syöthän tarpeeksi täyttävän iltapalan? 🙂 Iltaisin kannattaisi kuulemma syödä jotain hieman hiilihydraattipitoisempaa, uni tulee helpommin ja kun syö pitkäketjuista hiilaria sisältävää ruokaa, esim. täysjyvätuotteita tai kasviksia niin ei pääse heikotus yllättämään aamulla. Kannattaa kokeilla, mikäli et jo ole kokeillut tuloksetta. Lämpimiä ajatuksia Pipsalle ja Isännälle toivoo Likka Savosta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmm… eikös tuossa pitäisi olla huimaustakin? Sitähän mulla ei ole. Vain hemputin huonoa oloa, oksennusta tai sen refleksiä. Syön iltapalaksi yleensä ruisleipää, joten ei varmaankaan tuo verensokeri ole ongelma.

 • Anonyymi

  Mulla oli vastaavaa pahoinvointia aamuisin. Paljastui pitkittynyt tulehdus keuhkossa. Ei oireillut muuten mitenkään. Selvisi ihan kun kuunneltiin keuhkot. Tuli vaan mieleen, kun oot ollut pitkään kipee syksyllä. Toivotaan, että se menee ohi!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hui! No tuota se lääkärikin viimeksi mutisi ja silloin kyllä kuvattin keuhkot, ei ollut mitään. Mut ne kuvattiin siksi kun mulla oli toi pitkittynyt yskä.

  • confetti

   Aamupahoinvointi voi johtua myös esim. refluksista, jos yön aikana nousee vatsahappoja ruokatorvea ärsyttämään. (Ei välttämättä oireile mitenkään muuten)

 • kisu

  olis kiva kuulla sun jpulusta? ostatteko lahjoja? onko teillä jouluperinteitä? joulusauna? joulupuuro? vietättekö kaksin? lempijouluruuat yms.. mukavaa joulun odotusta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä en varmaan saa mun joulusta mitään isompaa kerrottavaa. Emme osta tänä vuonna lahjoja. Meillä ei ole jouluperinteitä. Joulusaunaan varmaan mennään ja puuroakin tehdään. Emme vietä kaksistaan.

 • J.B

  Silloin, kun nukuin huonosti tai en saanut nukuttua ollenkaan, voin aina pahoin aamuisin ja oksentelinkin. Se on yksi univajeen oireista.

  Mutta jos tuhisetkin jotenkin oudosti, niin voisiko olla kyse uniapneasta?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai että univajeenkin takia voisi olla tuollaista. Enpä oo ennen kuullut. Mut ei oo mulla kyl univajetta. Enkä mä mitenkään OUDOSTI tuhise vaan siis pidän sellaista pientä tuhinaa. 🙂 En siis kuorsaa vaan tuhisen. Sitä on vaikea selittää. Ei ole uniapneaa.

  • Anonyymi

   Moni ei tiedä kärsivänsä uniapneasta. Sitä sulta on tuskin vielä tutkittu, vai onko? Ihan varteenotettava vaihtoehto kun kerta tuhisetkin. Kuorsaus ei puolestaan liity uniapneaan vaan juuri nuo pienet äänet.

 • Elena / Kauniimpi maailma

  Harmi, ettei siellä ole lunta ollenkaan :/

  Lievä pahoinvointi voi olla oireena mm. närästyksessä, sappivaivoissa ja keliakiassa.

  • Anonyymi

   Mulla oli myös aikoinaan aamupäivisin pitkään pientä pahoinvointia. Sitä tutkittiin ja tutkittiin ja viimein ultrauksen jälkeen ilmeni sappikivet, vaikka ei varsinaista sappikohtausta ollutkaan.

 • Anonyymi

  Veikkaan refluksia, sulla sen verta ylipainoa, että pallea painuu nukkuessa ja saat mahalaukun hapanta sisältöä ruokatorven alaosaan, mikä taas tekee tota. Kannattaa koklata parin viikon kuuri somacia tai losecia ja jos avittaa, lääkäriin toteamiseks.

 • Anonyymi

  Mulla oli samanlaisia oireita noin 10 v sitten. Mennessäni ekaa kertaa lääkäriin, sanoin, että voi olla psykologista. Kaikki tutkittiin hyvin perusteellisesti ja pitkällisesti, mutta mitään ei löytynyt. Itse oletan, että reagoin elämäntilanteeseen vatsalla. Hiljalleen oireet sitten hävisi.