pohjaneito2.jpeg
Blogi

PohjanNeito – ekologinen puhdistusaine ympäristötietoiselle

Toteutettu yhteistyössä PohjanNeidon kanssa

Minuun otettiin jokin aika sitten yhteyttä ja kysyttiin, olisinko kiinnostunut yhteistyöstä PohjanNeidon kanssa ja minä vastasin samantien kyllä, sillä tunnistin merkin kauppojen pesuainehyllyltä. Olinhan PohjanNeidon tuotteita jo käyttänytkin, meiltä kun löytyi jo valmiiksi tuo lasi- ja ikkunasuihke. Tuotemerkin muita aineita en ole entuudestaan kokeillut.

PohjanNeidon takana oleva Clean Solutions Finland valmistaa laatusertifioituja ja ympäristö-ystävällisiä pesu- ja puhdistustuotteita. Tuotteille on myös myönnetty Avainlippu-tunnus ja Joutsenmerkki. Tuotteissa on myös pistekirjoitus näkövammaisten avuksi.

PohjanNeito on siis kotimainen, ekologinen, biohajoava ja ennenkaikkea turvallinen puhdistusaine.

Tuotteita saatavissa hyvin varustetuista päivittäistavaramyymälöistä ja tavarataloista. Huom! Myös verkkokauppa.

Raikas Pikapuhdistaja
Puhdistaa tehokkaasti rasvan, tahrat ja lian työasoilta, liedeltä, kaakeleista, tiskialtaasta, tuulettimesta ja seinistä.

Päädyin kokeilemaan Pikapuhdistajaa lieden pesuun, sillä se oli sopivan likainen. Ei muuta kuin muutamat suihkautukset, jonka jälkeen pyyhkäisin nihkeällä mikrokuituliinalla lieden puhtaaksi. Irroitti todella nätisti palaneet, tummat kohdat – pelkästään pyyhkäisemällä. Normaalisti tuossa pitäisi jonkin verran aina hangata, mutta Pikapuhdistajan kanssa se onnistui vain pyyhkäisemällä. Tykkäsin myös tuosta raikkaasta tuoksusta, jonka pesu jätti jälkeensä.

Lasi- ja ikkunasuihke
Poistaa tehokkaasti tahrat. Nopeasti kuivuva. Kirkkaan puhdasta – ilman raitoja.
Lasi- ja ikkunasuihketta päädyin käyttämään sohvapöydän puhdistamiseen, siihen tuota tuotetta olenkin yleensä käyttänyt. Meiltä siis löytyy tämä suihke jo entuudestaan, joten tuotteena tämä ei ole mikään täysin tuntematon. Olen tykännyt käyttää tätä lasisuihketta, sillä siitä ei jää lasiin harmaata kalvoa, lisäksi tykkään tuosta raikkaan sitruunan tuoksusta, joka siitä jää. Tuoksu ei ole kuitenkaan voimakas, vaan enemmänkin mieto, joten se ei ärsytä nenää.

Yleispuhdistusaine
Tehokas ja raikas puhdistaja kaikille vettä kestäville pinnoille; ovet, seinät, huonekalut, lattiat, keittiön ja kylpyhuoneen pinnat.

Yleispuhdistusainetta päätin käyttää lattioiden pesemiseen, eikä siitä meinannut tulla mitään kun sain kaksi yli-innokasta avustajaa seurakseni, eli meidän Siirin ja Sillan. Silla sentään tyytyi tuijottamaan etäämmältä mutta Siiri halusi ihan välttämättä päästä kynsien kanssa moppiin kiinni. Eikun kissat kylppäriin ja testailun jatkamista. Sumutin mopin sopivan nihkeäksi ja aloitin lattioiden luuttuamisen. Tämä löytyy myös tiivisteenä, joten siitä on helmpompi tehdä ämpäriin pesuseos. Tykkäsin myös tämän jättämästä vanilja-karamellin tuoksusta.

Saniteettispray
Tehokas ja helppokäyttöinen puhdistusaine saniteettitiloihin ja kylpyhuoneisiin. Puhdistaa ja raikastaa sekä jättää likaa hylkivän pinnan.

Seuraavaksi oli vuorossa vessan pesu, josta lavuaarin pesimme Saniteettisprayn avulla. Puhdistaa nopeasti jopa kalkkipinttymät, eli niiden poistamiseen et tarvitse raakaa voimaa vaan pelkkä suihkautus ainetta riittää ja sitten mikrokuituliinalla pyyhit pois, ja se on siinä! Toinen ihana huomionaihe oli miten upean kiiltäviksi Saniteettispray sai kraanan kromipinnat sekä lavuaarin posliinin. En ole koskaan saanut tuollaista vastaavaa aikaan, ja olen kokeillut monenlaisia tuotteita. WC-istuimen pesimme Saniteettisprayn tiivisteellä. Pesu jätti jälkeensä miedon mintun tuoksun. Näissä kaikissa tuotteissa on jonkinlaista tuoksua mukana, mutta ovat
kuitenkin niin mietoja, etteivät käy nenälle. Puhdas koti tuoksuu
puhtaalle ja raikkaalle.

Tiivisteet

1. WC Pesuaine. Voidaan käyttää sellaisenaan altaiden ja wc-istuisten pesuun. Toimii Saniteettisprayn tiivisteenä. Jättää jälkeensä ihanan raikkaan mintun hajun. Haju ei ole voimakas. Fosfaatiton ja biologisesti hajoava.

2. Astianpesuaine. Todella riittoisa. Annostellaan käsitiskiin 1-3ml, likaisuudesta riippuen. 5ml vastaa yhtä teelusikallista. Jättää jälkeensä miedon sitruunan hajun. Haju ei ole voimakas. Luontoystävällinen. Hellävarainen, eikä sisällä väriaineita.

3. Yleispuhdistusaine. Tehokas ja raikas yleispuhdistusaine kaikille vettä kestäville pinnoille: lattiat, ovet, seinät, huonekalut, keittiön ja kylpyhuoneen pinnat. Toimii Yleispuhdistusaineen (spray) tiivisteenä. Tämäkin on fosfaatiton ja biologisesti hajoava. Jättää jälkeensä merellisen hajun. Haju ei ole voimakas.

4. Tehostettu Yleispuhdistusaine. Vaikean ja pinttyneen lian poistoon kaikille vettä kestäville pinnoille: maali-, lakka-, betoni- ja kaakelipinnat, lattiat, ovet, seinät ja keittiön pinnat. Jättää jälkeensä miedon mutta raikkaan tuoksu. Haju ei ole voimakas. Toimii Raikkaan Pikapuhdistajan tiivisteenä.

28 kommenttia

 • Anonyymi

  En ole ennen kuullutkaan tuollaisesta puhdistusaine merkistä. Missä hintaluokassa nuo ovat? Siis ovatko huomattavasti kalliimpia kuin muiden merkkien vastaavat? Itseäni alkoi kiinnostamaan tuon kotimaisuuden ja ekologisuuden puolesta. Täytyykin tarkastella seuraavalla kauppareissulla pesuainehyllyjä. Plussaa tietysti jos tuotteet ovat mietoja tuoksultaan, itse kun en pidä voimakastuoksuisista pesuaineista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En muista mitä kaupassa maksoivat, mutta tuolla verkkokaupassa näkyisi olevan että Spraypullot n. 4€ ja Tiivisteet n. 3€. Eivät mitään hirmukalliita, just tuon kotimaisuuden ja ekologisuuden puolesta. 🙂 Ja kestävät aika kauan. Tuo Ikkunasuihkekin on mulla ollut jo varmaan 1-1,5v. käytössä. Ja juu, ovat mietoja tuoksultaan. Purkista kun haistaa, niin tuoksuu jonkin verran mutta kun ottaa käyttöön, niin ei yhtä voimakas tuoksu. Itse en kans pysty kovin voimakastuoksuisia käyttämään.

 • Anonyymi

  Uusi tuttavuus minullekin tuo sarja.
  Eikö niitä tarvitse ollenkaan huuhtoa? Vain suihkautus ja pyyhkiminen? Helppoa.
  Meillä on onnistuttu hankkimaan taas kerran vain sellaisia puhdistusaineita, joissa lukee ohjeiden lopuksi "huuhtele" tai "huuhtele ja kuivaa". Eli pinnat on pyyhittävä toistamiseen puhtaalla vedessä kastellulla rätillä (ja vielä kuivalla liinalla).
  Nuo vaikuttavat paljon näpsäkämmiltä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei tartte huuhtoa, vain suihkautus ja pyyhkiminen. Kyllähän mullakin siis tuo mikrokuituliina oli nihkeä, eli vedessä kasteltu.

 • Anniina

  En oo ikinä kuullutkaan tollasista ja ite käytän yleensä koko kämpän siivoukseen vaan jotain yleis sprayta, fairya ja kloriittia 😀 Noi kuulostaa hyville, varsinkin noi tuoksut! 😀 Ihanaa että sellaseenkin panostetaan (vaikka onhan kloriitin tuoksukin nyt aika ihana) 8) Ja toi että nissä on pistekirjoitusta. En oo koskaan miettinykkään tollasta yksityiskohtaa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jos sä pidät kloriten tuoksua ihanana, ni sä tuut rakastumaan näiden tuotteiden tuoksuihin. Mä tykkäsin erityisesti saniteettisprayn tuoksusta. Meillä on vaikka mitä aineita kodin siivoukseen. Ja kun tietyt paikat siivoaa siihen sovitetulla aineella, se pysyy pidempään siistinä. Ainakin tuo vessa on pysynyt tosi kirkkaana, siis se allas. 🙂

 • Tirli

  Näitä pitää kokeilla, ainakin tuota pikapuhdistajaa ja muita spray-tuotteita. Olen jo jonkin aikaa kaivannut spray pesuaineita, tässä kyllä kokeilemisen arvoisia varmasti. Kiitos vinkistä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mä suosittelen edes kokeilemaan, koska hinta ei ole paha. 🙂

 • Anonyymi

  Itse olen käyttänyt tuota pikapuhdistajaa, kun bongasin sen joskus tarjouskorista. En ole muita tuon merkin tuotteita käyttänyt, mutta alkoi kiinnostaa enemmän tämän sun postauksen luettuani! 🙂 Tuoksut kuullostivat kyllä kivoilta. 😀 Tuon pikapuhdistajan olen kokenut hyväksi keittiössä, ja se on ollut kuitenkin riittoisa. 🙂 Tietysti ekologisuus ja kotimaisuus ovat plussaa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuoksut on kivat, kun eivät ole sellaiset että ärsyttäs nenää. Mä oon kans tykännyt pikapuhdistajasta, sitä on nyt tullu käytettyä kun huomasin miten kivasti se siisti tuon lieden. 🙂

 • Viktoria

  Tulisit meillekin siivoamaan… minä olen niin laiska siivooja. Pitää laittaa nuo PuhjanNeidot korvan taakse ja katsoa ensi kerralla, josko sen Tolun voisi korvata jollakin noista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä, Tolun voi korvata tuolla yleispuhdistusaineella. 🙂 Ja voinpa taata, että tulee kivempi tuoksukin. 😉 Ja kyllähän mä voin tulla siivoomaan teille, mitäs maksat? 😉

 • Unknown

  Kuulostaapas hyvältä. Olen tainnutkin nähdä noita kaupassa. Täytyypi ostaa ja kokeilla seuraavalla kerralla. Kiitti vinkistä.

 • Anonyymi

  Olen kyllä huono käyttämään mitään ylimääräisiä aineita siivoamisessa, pelkällä vedellä saa kyllä normaalin pölyn/lian pois. Keittiön rasvaroiskeet tarvitsee vähän jotain liuotusta, mutta tähän asti on tiskiaine riittänyt. Eikä vessanpönttökään kaipaa mäntysuopaa kummempaa pesuainetta. Miten ihmeessä tarvitaan tämmöstä arsenaalia aineita?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No nää on kehitetty just sen tietyn paikan pesua varten. Näinhän mä sen itsekin kun pesin noita kohtia, miten kirkkaiksi ne tuli ja ovat pysyneetkin, kun jättävät sellaisen likaa hylkivän kalvon. Eihän kukaan näitä pakota ostamaan. Jokainen saa siivota miten tykkää, vaikka mäntysuopaa en kyllä vessanpönttöön laittaisi, se kun ei vie kalkkisaostumia yhtä hyvin.

  • Anonyymi

   Ei kai teillä kukaan sitä kalkkia vessanpönttöön laita? Ei mitään kalkkiongelmaa ole kyllä ollut, säännöllinen siivous riittää. Samoin kaikilla muillakin pinnoilla, ja yhdellä ja samalla konstilla ja aineellla.. minne se lika muuten menee niiltä hylkiviltä pinnoilta?

  • Anonyymi

   Kalkkisaostumat ei lähe tiskiaineella. Tai mäntysuovalla. Tarvitaan hapan aine. Mitä pinttyneempänä ne ovat, sen alhaisempi.

   T. ammattilainen 😉

 • Anonyymi

  Mitä enemmän kaikenlaisia erilaisia puhdistusaineita käytetään, sitä enemmän ihmiset sairastelevat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onko sulla tähän väittämään tutkimuslähdettä? Jos se niin olisi, niin eihän kukaan voisi tehdä esimerkiksi siivoojan työtä. 🙂 Siinähän ollaan erilaisten, voimakkaidenkin puhdistusaineiden kanssa tekemisissä. 🙂

  • Anonyymi

   En ole tuo edellinen ano, mut tästä asiasta on muunmuassa allergialääkärit puhuneet jo pitään, ettei ihmisten vastustuskyky kehity normaaliksi, kun ympäristöstä siivotaan pois kaikki mikrobit. Vastustuskyky ei ole sisäsyntyistä, vaan se hankitaan kosketuksissa mikrobeihin.. Löytynee tästä ihan tutkimustietoakin, en nyt jouda aamutuimaan sitä etsimään 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuskinpa se nyt mistään normisiivouksesta isommin haittaa, mutta sellaista jonka pitää siivota tunnin välein, niin varmaan sitten. 🙂

  • Anonyymi

   Ei millään pahalla Pipsa, mutta kannattaisiko sinun oikeasti ottaa asioista selvää, ennenkuin alat antaa noita lausuntojas ulos.
   Jos asia on noin, kun väität, sinulla lienee sitten asiasta enemmän tietoa, kuin lääkäreillä ja muilla asiantuntijoilla. Kannattaisiko tulla ihan julkisuuteen noilla tiedoilla, kun asiantuntijat kerta levittävät väärää tietoa. Siitähän saattaisi olla iso apu niille, jotka painivat esimerkiksin vakavien allergiaongelmien kanssa.

   Kysehän on nimenomaan siitä, että kotioloissa käytetään liian paljon ja liian vahvoja desinfioivia pesuaineita, joilla luonnoliset bakteerit ja muut mikrobit, jotka kuuluvat ihmisen elinympäristöön ja jopa ihmisen elimistöön, tuhotaan.

   Blogiasi luetaan paljon, joten olet kyllä mielestäni vastuussa sanoistasi, kirjoituksistasi ja "ohjeistasi". Kannatko vastuun siinäkin tapauksessa, että vähättelyjesi takia lukija saa "ohjeitasi" noudattamalla vakaviakin seurauksia. Arvaan että et! Ja arvaan, ettet myöskään julkaise tätä. Ei haittaa, mutta kunhan nyt edes oppisit jotakin. Kannattaisiko sun keskittyä blogissas vain noihin rätteihin ja lumppuihin, kun et muusta näytä tietävän juuri mitään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei millään pahalla, mutta onko sulla hieman huono aamu? Ota tästä hali, niin mieli ilostuu *halirutistus*

  • Anonyymi

   Ei ole huono aamu ollenkaan ja edelleen olen sitä mieltä, että olet vastuussa kirjoittelustasi. Mielenkiintoista kuulla, mitä sun sponsoris on mieltä sun mainostamisen laadusta. Aion olla yhteydessä.

 • Anonyymi

  Tuoksuttomia tuotteita ei näytä valikoimassa olevan, eikä edes nettisivuilla ole minkäänlaista selostusta sisällöstä. Allergisia on paljon, niin että sisältö pitäis kyllä saada selville, ettei tule turhia ostoksia.

 • Anonyymi

  Ihmeellistä kirjoittelua anonyymeiltä…

  Ite oon ihan hulluna noihin pesuaineisiin. En osta valmiita suihkeita, vaan yleensä aina niitä tiiviste-versioita.Yksi pullo kestää aktiivisessa käytössä monta kuukautta. Tuoksut on niin kivoja ja raikkaita.